Közlekedési szakjogászoknak jogászoknak, leendő jogászoknak, közelekdésjoggal foglakozóknak (oktatók, pedagógusok, és a jog alanyai: szabálysértők, bűnelkövetők) részre nyitottam ezt a topikot.
Változott a helyzet. Január 21 dátummal, de már más rendőrségi ügyszámmal ismét értesítette az Okmányiroda, hogy jogsi bevonva.
A mai napon kapott első levelet a rendőrségtől, melyben tájékoztatták, hogy 2009.december 21-én a kocsi hová került elszállításra. Tehát majdnem 50 nap után. Szállítási költség 17.000,- Ft volt, napi őrzés 2000,- Ft Még jó, hogy kinyomozta, így is 21.000,- Ft -ot fizetett, hogy december 23-án elhozta. Ha holnap menne érte, akkor ez már majdnem 100.000,- Ft lenne. Nem kapkodják el a rendőrségnél....
Amennyiben beazonosítják az ügyfelet az ügyben kell tájékoztatást adni, de ez jellemzően személyesen lehetséges. Mint már mondtam ne várj a csodára, írásban kommunikálj velük.
A gépjármű káromat még mindig nem rendezte a biztosító azóta sem. Telefonon érdeklődtem az ügyfélszolgálaton, mindig azt a választ kaptam, hogy folyamatban van. Mondtam, hogy azt gondoltam, mert még nem csipogott az sms a banktól... De arra válaszolni, hogy mégis mi van folyamatban, nem tudtak.
Egészen tegnapig ez volt a helyzet, de tegnap! Gondoltam megérdeklődöm, hogy mikorra várhatom a kifizetést, november óta nincs autóm, és a jogalapot már többször elismerték.
De tegnap azt a választ kaptam, hogy: "NEM ADHATOK TÁJÉKOZTATÁST AZ ÖN RÉSZÉRE" Ezt még egy párszor elmondta az ügyfélszolgálatos, mert én értetlenkedtem, hogy ugyan már az én autómról van szó, tudnom kellene, hogy szerelő, vagy új autót kell vegyek, vagy egyáltalán. De csak ezt hajtogatta. Kérdésemre, hogy a gépbe ez be van-e írva a nevem mellé, elmondta mégegyszer, hogy nem adhat tájékoztatást, jelezvén, hogy igen, ott van a nevem mellett, hogy nem mondhatnak semmit nekem.
Tehát megtagadták a tájékoztatást is mostmár. Megtehetik ezt??? Miért csinálják? gondolom nem szeretnének fizetni, de vagy így vagy úgy, de fognak, mert levélben a jogalapját már elismerték többször. Több mint egy hónapja adtam le az utolsó papírokat, nesze neked 15 napos kifizetési határidő, nesze neked 2009.évi törvény, 62.paragrafus. Megtagadják a tájékoztatást is. Lehet ilyet???????
megvolt a bírósági tárgyalás /1111 Hsz/ bizonyitottság hiányában megszüntették az eljárást, a szakértő díját az állam fizeti. Indoklásban két kereszteződésnek vették a baleset helyszinét. A helyszin Dunakeszi Reptéri u, Határ u, Fóti u. Ezek után az a utca, amelyik nem teljesen szimmetrikus, az már két kereszteződés?
A szakértő össze-vissza beszélt, "ez is hibás, az is hibás"HA egykereszteződés, HA kettő.
Tisztelt olvasó!
Lehet, hogy nem ide illő de meg kell ragadnom minden lehetőséget ha munkát szeretnék találni!
30 éves jó megjelenésű fiatalember vagyok B kategóriás jogosítvánnyal 12 éves balesetmentes vezetési gyakorlattal! Bármilyen személyautóval vagy kisteherautóval végezhető munkát cégnek vagy magánszemélynek egyaránt elvállalok! Például magán illetve személyi sofőr, ügyintézés, kisebb vagy nagyobb csomagok szállítása! Többnapos távollét sem akadály azt is tudom vállalni! A munkám elvégzéséhez autóra szükségem van! Kérésre fényképes önéletrajzot küldök!
Ha Önnek vagy ismerősének, cégjének vagy ismerőse cégjének szüksége lenne egy ilyen munkaerőre kérem írjon! Nekem már nagyon kéne a munka!
E-mail: b.norbi79@hotmail.com
Üdvözlettel: B. Norbert
A leveelt megkaptad ne tekintsd megnemkapottnak, sőt használd fel. Beismerik, hogy hibáztak. Nem ismerem a pontos tartalmát így csak azt tudom mondani, amit eddig: írásban levelezz velük, ha nem ígértek kifizetést a mostani levélben. Ennek eredménytől függően pereskedj.
1. Tegnap érkezett (nem ajánlottan) levél, hogy "adminisztrációs hiba" történt, és a pénzt nem utalták el. Nyílvánvalóan húzzák még az időt, trükköznek, hogy minél kevesebbet kelljen kifizetniük. - Na most, gondolom a levelet vehetem semmisnek, megnem érkezettnek, hiszen a korábbi levelükben már jogerőre emelkedettnek írják, hogy jár a kártérítés részemre, és meg is történt az. (Majd hülye leszek elfogadni, hogy adminisztrációs hiba történt, és kitalálnak egy sokkal kevesebb összeget).
2. Ugyancsak tegnap próbáltam hivogatni a két kárcsoportvezetőt, sokszori próbálkozás (és médiával való fenyegetés ;) ) után egyikük visszahívott. Viszont, ami a pofátlanság teteje, hogy kérdésemre, mely szerint mikorra várhatom az összeg megérkezését, nem válaszolt, még annyit sem mondott, hogy hány napig vizsgálódnak, vagy kb. hány nap,hét,év... Semmilyen tájékoztatást nem adott, az ügy tisztázására semmilyen hajlandóságot nem mutatott, a beszélgetés során folyamatosan le akarta tenni a telefont, majd végül kérésem ellenére rámcsapta a telefont. Mondtam neki, hogy ugye tudja, hogy ő állítja azt hivatalos levélben, hogy a pénzt kifizették átutalás formájában (ez ugye azt is jelenti, hogy azt állítja én átvettem), és hogy ezt ő aláírta, ezzel a levéllel megyünk a polgárjogi bíróságra... Aztmondta, rendben a bíróságon találkozunk. Pluszba megkérdeztem, hogy mennyi kamat illet meg, mivel a 15nap lejárt, aztmondta nemtudja, de nem járt le, mert az utolsó dokumentum beérkezésétől számítják a 15 napot. Megkérdeztem, hogy részemről ugyan mi nem érkezett be, aztmondta, hogy tőlem minden beérkezett, de tőlük nem... ILYET LEHET??? egy év múlva talán hajlandóak lesznek a sajátmaguktól várandó dokumentumokat beérkezettnek tekinteni, és onnantól 15 nap, míg kifizetik??? Az eszem elmegy.... Ötlet?
A törvény tartalmazza azt is, hogy január 1-jétől csak akkor fizetik ki a biztosítók a gépjárműkárok helyreállításához szükséges költségek bruttó összegét, ha a károsult által bemutatott számla tartalmazza a munkálatok megnevezését, anyagköltségét, munkadíját, valamint az megfelel a számvitelről szóló törvény előírásainak.
Ha a károsult számláján az említett tételek nincsenek feltüntetve, csak a helyreállításhoz szükséges költségek nettó összegét, vagy ha az értékcsökkenés feltétele fennáll, az értékcsökkenés összegét térítheti meg a biztosító.
A biztosítók, illetve a független biztosításközvetítők kötelesek két munkanapon belül bejelenteni a velük jogviszonyban álló, biztosításközvetítést végző személyekkel fennálló jogviszony megszűnését. A kormány ettől az intézkedéstől a közvetítők hatékonyabb nyomon követését, illetve ismételt elhelyezkedésükkel kapcsolatos problémák megoldását várja.
A jogszabály emellett kötelezővé teszi a biztosítók számára, hogy szerződési feltételeikben határozzák meg, hogy a kár megtérítése során milyen jogcímen mekkora kompenzációt ajánlanak, és azt milyen okiratok alapján teszik. A törvényalkotók szándéka szerint ez a módosítás hozzájárul a kártalanítás jelenleginél átláthatóbb, tehát az ügyfél számára kedvezőbb lebonyolításához.
Köszönöm a tippeket, a 15 napjuk (2009.LXII.trv.32 par./3bek.) már letelt, úgyhogy kamat. Hétfőn valószínüleg felhívnak, mert már telefonon kerestem a két kárcsoportvezetőt, akik aláírták hogy "jogalap tisztázott, pénzutalás ment". Megpróbálom ezt a két vezetőt jobb belátásra bírni, hiszen ők írták alá, őket vehetik elő... És reménykedem, hogy vannak annyira vezetők, hogy rányomnak az enterre az utaláshoz. Ha fejlemény van, írok! Köszönöm!
Ennek az ügynek nincsen büntetőjogi vonulata, ez egy polgári vitás ügy. Vitatniak, késnek, ez még nem bűncselekmény. A büntetőjoggal hiába fenyegeted őkat, abból nem lesz pénz. A polgári bíróság felé kell tekintened. Én elsőkörben a biztosított ajánlott levélben kérném a helyzet mielőbbi rendezésére, leírva az addig történteket és hogy a késedelmi kamatot vegyék figyelembe, ha a mondjuk 15 napon belül nem fizetnek. Második körben ha nemleges a válasz, akkor elmagyaráznám nekik, hogy a levélben elismertéka követelést és ha nem fizetnek bíróság, akkor célszerű már a károkozót is értesíte, meg a MBISz-szal is lehet kísérletezni. Harmadik lépés: fizetési meghagyás beadása a bíróságra.
Köszönöm a választ, igen, kamatra biztosan számíthatnak... bár, hogy a kamatkövetelésemet hogyan fogom érvényesíteni, azt nemtudom. Azt meg hogy nem vagyon elleni bűncselekmény, elfogadom, viszont az biztosító kis ügyviteli hibája miatt kitudja mikor tudom megcsináltatni az autómat, használhatatlan -> további kárt okoznak.
Felhívnám a biztosító figyelmét arra,hogy január 15.óta késedelemben vannak,így a kárösszeg után kamat jár azóta.Aztán bizonyítsanak ők,hogy miért nem,ezt viszont nehéz lesz. A biztosító belső szervezési hibáira nem hivatkozhat,hiszen elbírálta a kárigényt.
Vagyon elleni büncselekmény nincs csak az ő ügyviteli hibájuk.
akinek már van tapasztalata ilyen téren, vagy ért hozzá, annak véleményét kérném szépen.
Történet röviden (már amennyire lehet): 1. november vége, autóm károsult, károkozó elismerte, biztosítónál bejelentettem. lehet, hogy várni kell rendőrségi határozatra (mentő kint volt, de nem történt sérülés szerencsére) 2. Január 9: telefon biztosítótól, nemkell a rendőrségi határozat, károkozó leadott minden papírt, JOGALAP TISZTÁZOTT, FEDEZET TISZTÁZOTT. hiányzó dokumentumok pótlását kérték, másnap elfaxolva. 3. Január közepe: érdeklődés ügyfélszolgálaton, miért nem jött még tájékoztatás kalkulációról, semmmiről. Válasz: NEKEM kell kérvényeznem (?) írásban, hogy ők írásban tájékoztatást adjanak. Faxon kérelem elküldve nekik… 4. Január 22: levél érkezett biztosítótól, január 15-i keltezéssel, hogy a jogalap, fedezet tisztázott, a biztosító fizet, és „mai napon a megadott számlaszámra átutaltuk x összeget“ (tehát 15-én) két kárcsoportvezető aláírása. Pénz persze nem érkezett számlámra. 5. ugyanaznap: Biztosítót felhívtam, válasz ügyfélszolgálattól: pénz tőlük nem lett utalva nekem, „annak a levélnek nem is lett volna szabad kimennie“, és azért nem, mert az ügy átlett küldve gazdasági totálkár vizsgálatra.
Kérdéseim:
- ha a kárszakértő leadta a kalkulációt, a biztosító azon nem módosíthat, nem vonhatja kétségbe a szakértő hozzáértését (azért alkalmaznak kárSZAKÉRTŐT), akkor a gazdasági totálkár minősítés megléte vagy nemléte sem módosíthat a kalkulált összegen. MILYEN JOGON TARTJÁK VISSZA AZ UTALÁST? Engem ezzel tulajdonképpen megkárosítanak. - Január 15-i levelükben azt írták, hogy átutalták az összeget. Ez nem történt meg. KIMERÍTI-E EZ A CSALÁS, ESETLEG SIKKASZTÁS FOGALMÁT? (Hiszen jogosan jár nekem a pénz, aláírták, azt állítják hogy kifizették. Engem pedig így megkárosítanak.) Ha én nem derítettem volna ki, hogy még nemis utaltak, akkor várnám azt, hibáztatnám, vádolnám a bankot, lobogtatva a levelet. - MILYEN LÉPÉSEKET TUDOK TENNI ANNAK ÉRDEKÉBEN, HOGY A PÉNZEMET MEGKAPJAM?
Tehát az utolsó hivatalos (írott) konkrétum, hogy azt írják (hazudják) a pénz elutalásra került, azt állítják, hogy ők már kifizették a káromat!
A segítséget, válaszokat, ötleteket előre is köszönöm!
Az a rendelet is egy őserdő, de már van törvény! Lehet egyszerűbb a rendszám alapján a tulajt megtudni, igaz még bizonyítani kell, hogy ő volt az okozó...
rémlett, hogy tortúrás az ilyen ügy...thx, talán a KGFB rendeletben szabályozva lehet...mondjuk, ha megvan a rendszám nem lesz ismeretlen az üzembentartó/tulajdonos sem...
Tudtommal nem, múltkor engem elhajtottak, de a honlapjuk szerint:
a káreseményt ismeretlen üzembentartó járművének üzemeltetésével okozták, de ez esetben csak a jogszabályban megállapított korlátozások és kizárások figyelembevételével,
Jut is eszembe Balázs, mennyire van előtted, a MABISZ mikor fizet, ha megvan a rendszám, de nincs vezető, helytáll?
A korábban ajánlott "kiskáté" könyvben mintha nem olvastam volna....Ne adj isten kerülhet az ember olyan szituációba, amikor csak egy rendszámot tud megjegyezni, nagy szerencsével....a "jóarcú" meg elrobog; kerékpáros, motoros eseteknél elég tipikus szokott lenni...