Keresés

Részletes keresés

Sziszimokus Creative Commons License 2009.04.29 0 0 5557
Szerintetek a mókus kijön más álltaokkal? Konkrétan törpehörcsögre gondoltam..vagy velük is összeveszik? Természetesen nem együttartásra gondoltam,csak jó lenne tudni,hogy bántja-e vagy sem,mikor kint van.Esetleg lehet-e őket együtt kiengedni.Najó,asszem a höriket annyira nem szokás,mert nem túl ügyesek..de hátha.Szerintetek?
Sziszimokus Creative Commons License 2009.04.29 0 0 5556

A fiúmóki viszont általában nem alszik téli álmot.Legalábbis jobb az arány,mint a lányoknál.

A fiú sem rendetlen igazán.

Előzmény: Benczo (5553)
Csokivadász Creative Commons License 2009.04.28 0 0 5555
a lánymókus tisztább szokott lenni.
Lászy Creative Commons License 2009.04.28 0 0 5554
Azt döntsd el, hogy tenyészteni akarsz, vagy csak hobbiállat. Lányoknál a pároztatás hiánya esetleg hormonális problémákat, szőrhullást, miegyebet okozhat, a fiúknál nincs ilyen. Van- e alkalmas fiú a közelben, aki tud segíteni párzásnál, vagy nincs senki a közeledbe, mert hiába akarsz pároztatni, ha mondjuk 50-100kmre van tőled az első randiképes fiú.
Ezek alapján talán már könnyebb dönteni.
Benczo Creative Commons License 2009.04.28 0 0 5553

Sziasztok!

Nemsokára én is mókus gazdi leszek , de nem tudok dönteni , hogy fiú legyen-e vagy lány... szerintetek ?

RadarSzülök Creative Commons License 2009.04.27 0 0 5552

Hello!

Köszönjük szépen! Mi is nagyon drukkolunk, Radar ketrece televan mindenfajta kajával (gyümölcstől magokig, spec rágcsáló kaják, lisztkukacot tonnaszám adok neki (ma elfogyasztotta vidáman élete első gyászbogár lárvájátis ) szóval... Folyamatosan hallgatodzunk, eddig mindig hallottunk valami nyüsszögést, és az is jó hír, hogy Radar naponta max 2* 30percet van kint enni-inni egyébként bent ücsörög. Bizunk benne, hogy azért olyan 3 pici lesz, de majd meglátjuk. Ezek után az is csoda lenne, ha csak 1.

Számodat én is sajnálom, de mostmár elmentettem, reszkess! következő pániknál hívunk:)

Előzmény: Lászy (5551)
Lászy Creative Commons License 2009.04.27 0 0 5551
Szia!

Gratulálunk! Remélem, minden rendben megy majd, és Radar van annyira toleráns, hogy nem tesz semmi maflaságot. Általában az első 4-5 nap a rizikós, de amíg hangokat hallasz és Radar hasán ki vannak szívva a bimbók, nincs gond!
Sajnálom, hogy nem találtad a számom, pedig megadtam még a vonalasat is kb egy hónapja, de most leírom még egyszer, hátha kell valakinek: 06204423220.
Előzmény: RadarSzülök (5548)
krizso007 Creative Commons License 2009.04.26 0 0 5550
Helló
Ez a "hangulatváltozás" sajnos gyakran előfordul a mókusoknál , többnyire a téli álomból való ébredés után.Ők ilyenkor a párzásra összpontosítanak, a gyüjtögetéses időszak majd ezután következik (ilyenkor a legszelídebbek)aztán jön majd a téli állom , bár nem mindegyik mókus alszik téli állmot, a tibeti fehér csíkos mókusokra például egyáltalán nem jellemző. Egyébként nálam is hasonlóképen szokott viselkedni a fiú mókus , pár nap vagy hét után megnyugszik és újra elkezdi a gyüjtögetést.
Előzmény: mese85 (5549)
mese85 Creative Commons License 2009.04.26 0 0 5549
Sziasztok!
Van egy- nem sokára 1 éves- csíkos hátú mókusunk. Viszont mostanában (egy hete) eddig nem tapasztalt jelenségre lettünk figyelmesek. Eddig minden ételt pillanatok alatt kikapott a kezünkből, semmilyen ételt nem hagyott érintetlenül. Most viszont szinte semmit nem vesz el tőlünk. Mikor kiengedtük, akkor is folyton rágcsált mindenfélét a kezünkből. Most viszont csak megállás nélkül, mint a vakegér ,rohangál össze-vissza.
Lehetséges, hogy itt a tavasz és a párzási időszak miatt étvágytalan? Nektek van hasonló tapasztalatotok?
Ha valaki tudna tanáccsal szolgálni vagy hasonló tapasztalatokkal, az kérem írjon :)
Előre is köszönöm:)
RadarSzülök Creative Commons License 2009.04.26 0 0 5548

Sziasztok!

Na bocsi, de pánik volt.Gyorsan elmesélem, mert tanulságos lehet:

Ugye nekünk van Radarunk, aki kislány és nemsokára 1 éves lesz. Eléggé félénk, stresszes állat, nem vitték tulzásba a kézhez szoktatását, mielött hozzánk került volna. Na a lényeg, hogy közeledett a füttyögési időszak, kerestünk egy pasit neki aki itt lakik és szükség esetén "akció" .

Füttyögés, "akció" minden megvolt, nagy öröm.

Ám lett füttyögés kettő, majd három, majd négy. Teljesen lemondtunk már a kicsikről, Radar nem evett többet, nem nött a pocija, nem csinált semmi extrát, hát majd jövőre. Gondoltuk mi. Ám tegnap hazaértünk késő (egész nap nem voltunk otthon) nézzük Radar még mindig bent van az oduban és nem jött elő. Ez eléggé szokatlan szóval gondoltam kicsit benézünk hozzá. Próbáltam hívni, kaját adni kicsit piszkálni a bejárati ajtaját (mindig "bezárja az odú ajtaját", ha bent van). Semmi. Megijedtem hátha valami baja van, felnyitttam az odú tetejét és ott fekszik. Ihhh mondom, most mi lesz. Sötét volt felkapcsolom a zseblámpát erre Rada 431km/h sebességgel kivágodik és fut 37-45 kört fut a ketrecben! Mondom neki bocsi... erre látom, hogy valami mászik még az oduban. EGY KIS MÓKUS! mivel Radar még elég rondán nézett ki azt sem tudjuk, hogy az az első szülött és jönnek még vagy már nem jönnek. lényeg hogy gyorsan odu teteje vissza, ketrec telepakolva kajával. Mi megazóta is pánik. (ugyebár nem lett volna szabad ilyenkor még megzavarni őket) De ma reggel (szerencsére) Radar bent volt az oduba és hallottuk is a nyüsszögést és egyéb hangokat tehát valószínűleg vanNAk kicsik.

Most drukkolunk.  Na és azért jött a pánik és kellett egy telefonos segítség (oké tudom, hogy sok okosat nem tudtak mondani dehát értitek!), hogy hátha valamit tudunk tenni az esélyek javítására, mert nem volt tervben a szülés -meg az sem, hogy ezt rögtön "betöréssel" honoráljuk.

Szóval Radarnál vannak kicsik, reméljük lesznek is még:)

Köszönöm a segítséget, DRUKKOLJATOK!!!

Előzmény: pumukli48 (5547)
pumukli48 Creative Commons License 2009.04.26 0 0 5547
és sikerült felhivni?
mi volt a probléma a kicsikkel?
Előzmény: RadarSzülök (5546)
RadarSzülök Creative Commons License 2009.04.25 0 0 5546

köszönöm

Előzmény: pumukli48 (5545)
pumukli48 Creative Commons License 2009.04.25 0 0 5545
06-30-4723536 Szabó András
Előzmény: RadarSzülök (5544)
RadarSzülök Creative Commons License 2009.04.25 0 0 5544

SOSOSOSOSOSOSOSOSOSOSOSOSOSOSSOOSOSOSOSOSOSSOS

Sziasztok NAGYON gyorsan kéne nekem egy mobil szám valaki olyanhoz akinek tapasztalata van újszülött kismókusokhoz!!!!

Crested nem vette fel, Lászy számát nem találom!

Más is jó csak sürgösen kéne!!!

pumukli48 Creative Commons License 2009.04.24 0 0 5543
Sztárfotó Pumukliról
lesitomi Creative Commons License 2009.04.24 0 0 5542
Elég messze laksz innen...:S még nem tudom mi lesz, anyám most kezdett el balhézni, hogy nem engedhetem ki a lakásba, meg drága a cukormókus... szal lehet csak akkor lessz ha nézek valami albérletet, vagy nem tudom...:(
Lászy Creative Commons License 2009.04.23 0 0 5541
Nekem inkább úszó manökeneket utánoznak. még jobbára hason csúsznak, de már olyan sebességgel sprintelnek, hogy sokszor alig bírom a kezemben tartani őket!
Ma vagyunk 4 illetve 5 hetesek, sokunknak kinyílt már a fél vagy mind a két szeme, bár még néminemű látásélsségi problémánk azért akad, de ez is már csak napok kérdése!
Kicsi Zzz Creative Commons License 2009.04.23 0 0 5540
Balerinaláb...hihi...:D mások szerint béka. :D
mezsuzsi Creative Commons License 2009.04.23 0 0 5539
Szia! "Picit" szerencsésebb a Te picikéd, mert ő legalább a fát rágja, nálunk Lili csak műanyagot, és ezért aggódom, hogy ne legyen baja. Véletlenek mindíg vannak, ne adj isten egyszer véletlen lenyel valami kis darabkát...
Előzmény: pumukli48 (5533)
pumukli48 Creative Commons License 2009.04.23 0 0 5538
ez a vékony balerina láb ! :D
Előzmény: Kicsi Zzz (5537)
Kicsi Zzz Creative Commons License 2009.04.23 0 0 5537
Kicsi Zzz Creative Commons License 2009.04.23 0 0 5536
Az első sztárfotó az egyik kisPöciről. :D
Lászy Creative Commons License 2009.04.23 0 0 5535
szia!
Maglódon lakunk, az emil címem laszy1@gmail.com. Ha komolyan érdekel, írj egy emilt, és ott részletesen megbeszélünk mindent.
Előzmény: lesitomi (5532)
pumukli48 Creative Commons License 2009.04.23 0 0 5534
nagyon aranyos a csíkos, inkább azt vegyél!!!
Előzmény: lesitomi (5532)
pumukli48 Creative Commons License 2009.04.23 0 0 5533
segiteni nem tudok, hanem elmondom, hogy Pumukli tegnap - amig nem voltam itthon - ki volt engedve. mikor hazajöttem, nem értettem, hogy az ablak előtt az iróasztalon mi az a sok forgács. később rájöttem, hogy a fa-karnis meg van rágve!!
ilyet még soha nem csinált, rágókő kettő is van bent neki, rá sem hederit.
Ezek szerint nem egyedi eset a tied :(
Előzmény: mezsuzsi (5530)
lesitomi Creative Commons License 2009.04.22 0 0 5532
Merre laksz? lehet csíkos mókusom lesz... de még mindig nem tudok dönteni...
Lászy Creative Commons License 2009.04.22 0 0 5531
Sziasztok!

még négy apróságom várja leendő szerető családjának jelentkezését...
mezsuzsi Creative Commons License 2009.04.22 0 0 5530

Sziasztok!

Légyszi segítsetek, Lilikém elkezdett 1 hete mindenféle műanyagot pl. kupakot, hálókábelt stb. szétrágni. Valószínűleg koptatja a fogát, de az a fura hogy nem nagyon áll szóba a rágókővel, mogyoróággal fogkoptatás ügyileg. Tudnátok valamit javasolni, ami nálatok jól bevált? A kis gézengúz pedig csupán napi 2 órát van kint a ketrecéből, de mindent felforgat...:) Előre is köszi!

pumukli48 Creative Commons License 2009.04.22 0 0 5529
déli szieszta

ez is déli szieszta
lesitomi Creative Commons License 2009.04.22 0 0 5528
Esetleg e-mail címet tudsz adni (tenyésztő)? vagy valami elérhetőséget?
roli310 Creative Commons License 2009.04.22 0 0 5527
Pesten.
lesitomi Creative Commons License 2009.04.21 0 0 5526
Roli hol tudsz cukormókus tenyésztőt? én borsod megyébe lakom, remélem itt a közelbe... :) http://www.haziallat.hu/cikkek/kisemlos/cukormokus-3in1-erszenyes-vitorlas-es-edes/ ittis van lentebb egy videó mikor épp a mókuskerékkel játszik...
Lászy Creative Commons License 2009.04.21 0 0 5525
Erre gondoltam.
Előzmény: roli310 (5524)
roli310 Creative Commons License 2009.04.21 0 0 5524

Hello Lászy!

Erre a videóra gondolsz: http://www.haziallat.hu/cikkek/haziallat-tv/cukormokus-tartas-gondozas/

Kicsit lejjebb kell görgetni, és ott van a videó.

roli310 Creative Commons License 2009.04.21 0 0 5523
Énis láttam azt a videót, de a közelben is tudok egy tenyésztőt(cukormókus)
lesitomi Creative Commons License 2009.04.21 0 0 5522
elég nehéz tenyésztőt találni, de azon vagyok... a cukormókusnak meg olyan hőmérséklet jó mint az embernek... ahogy olvasgattam azt írták sok helyen, ha az embernek jó, akkor a cukormókusnak is...
Lászy Creative Commons License 2009.04.21 0 0 5521
A yutobon, vagy az indavideón találtam egyszer egy videót, amelyet egy cukormókus tenyésztővel készítettek. Próbáld meg megkeresni.
Előzmény: lesitomi (5519)
roli310 Creative Commons License 2009.04.21 0 0 5520

Bírja a hideget, meleget télen nyáron kint?

Nem azt kérdeztem hogy nálad hol lesz, hanem hogy bírja-e :)

lesitomi Creative Commons License 2009.04.20 0 0 5519
Az agresszivitást úgy értettem, hogy harap... a cukormókust lehet látni nappal is, csak az első pár percben ,,morog" mikor kiveszed, de utánna ugyanolyan játékos, de ha téged is felkeltenek az alvásból teis morci vagy akkor kicsit... :) azt, hogy télen lehet e kinn tartani nem értem, hogy hogy érted, mert lakásba lenne és nem kinn a szabadba... ha valakinek van cukormókusa, vagy tud valakit akinek van, az jólenne, mert lenne pár kérdésem a cukormókusról is... :)
Sziszimokus Creative Commons License 2009.04.20 0 0 5518

Persze :)

Amúgy képzeljétek tegnaptól úgy néz ki ivarérett lett Mihályka :))

Előzmény: JázminBogyi (5516)
pumukli48 Creative Commons License 2009.04.20 0 0 5517
igen, most van a párzási időszak!
Előzmény: JázminBogyi (5516)
JázminBogyi Creative Commons License 2009.04.20 0 0 5516
Sziasztok! Van egy kis mókusom, gondolom kislány, mert szokott néha füttyentgetni. De ma reggeltől iszonyatosan hangosan és hosszan füttyül, arra ébredtem. Már kintebb is költöztettem, mert annyira fülsiketítő! Ez most a párzási időszak vagy mi baja lehet? Válaszokat előre is köszi!
roli310 Creative Commons License 2009.04.20 0 0 5515

Nagy ketrecben lehet együtt tartani őket!

Legalábbis nekem sikerült. 2db lányt egy 60x70x150-es ketrecben tartottam(1éves körüliek, az egyik amiket elvittem Lászyékhoz), és jól megvoltak, néha játszottak, néha elkergette egyik a másikat de nagy volt a hely és nem lett baj.

Ha tudsz venni óriási ketrecet, szerintem megpróbálhatsz együtt tartani 2-őt, de annál kisebben amilyen métereket leírtam NE.

A cukormókus bírja a kintlétet(télen is)?

Napközben egyáltalán nem lehet látni, csak éjszaka? :/

Sziszimokus Creative Commons License 2009.04.20 0 0 5514
Azért az nem igaz,hogy agresszív a csíkos mókus.Főleg ha fiatalon veszed magadhoz őt.De később is szelidíthető.. pl.az én móim kb. 3 és fél hónapos volt,mikor hozzánk került,és elég szelíd,sosem harap,nagyon szobatiszta,és a fogát is rendesen koptatja.Persze simogatni nem igazán lehet..de ha olyanja van,akkor engedi.Napi 1-1 simizés belefér :) Például azt kifejezetten élvezi szerintem,ha az állát,nyakát siogatjuk a feje alatt.Mi hetente cserélünk almot neki,az sem nehéz egyáltalán.De mindezek előtt: MI IMÁDJUK ŐT,mindenki oda meg vissza van tőle :))
Előzmény: lesitomi (5512)
Ingi81 Creative Commons License 2009.04.20 0 0 5513
Szia!

Az én csíkos mókusom kislány. Nem jelölget, nem harap. Pedig nem kiskorától van nálunk.Ha ki van engedve szaladgál rajtam, s néha meg is lehet simítani, de úgy , hogy simogassam mint egy macskát mondjuk, olyan biztos soha nem lesz.
8 hónapos korába került hozzánk, s ahhoz képest , hogy milyen volt , nagyon szelíd lett. Nagyon szerethető, még ha simogatni nem is lehet , akkor is.
Lászy írta, de én csak ráerősítek. Egyedül kell őket tartani.
2-en egy ketrecben , hiába kislány s kisfiú nem tarthatók.
1 mókus 1 ketrec:)
Előzmény: lesitomi (5512)
lesitomi Creative Commons License 2009.04.20 0 0 5512
Ha netán a csíkos mókus mellett döntenék, a kicsiket mennyiért adnád, milyen idősek? és én Borsod (Miskolc mellett)megyébe lakom, az esetleges vásárlást hogy tudnánk megoldani? Arra nem válaszoltál, ha egy hím és egy nőstény van összezárva akkor is összekapnak-e? Sajna 5 en lakunk egy 2,5 szobás lakásba, még sajna nemigen van pénzem saját lakásra, és ígyis öcsémmel vagyok egy szobába.... és sajna nemigen van hely 2 ketrecnek, vagy esetleg egy kis külön helységet se tudok keresni a lakásba, ahol csak ők lennének... még mindig nehéz a döntés, mivel ahogy pumukli írta a csíkoshátú is jelöl... meg ez a tavaszi meghülyülés... nagyon nehéz a választás, mert összehasonlítottam tegnap egy papíron a tulajdonságaikat, harapás,életmód,szag,hang...stb és szinte egálba vannak, de a két fő dolog mostis:
cukormókus: szelíd, de ahol rájön oda vizel...
Csíkos hátú: agresszív, de szobatiszta valamilyen módon...
Előzmény: Lászy (5510)
pumukli48 Creative Commons License 2009.04.20 0 0 5511
persze minden állat más egyéniség. Az én fiu csíkosom pl. "jelöl"
ha ki van engedve, mindenütt kis vizelet pöttyök vannak, nem pisi, de mégis jelölés. Asztalon, bútoron. Ő nem egy helyre végzi a dolgát, és rendszerint ki is dobálja a ketrecen kívülre, tehát a ketrec körül nincs tisztaság. én 2 hetente szoktam az almot cserélni, akkor már lehet érezni az illatot. És sajnos simogatni soha nem lehetett, viszont az utóbbi időben még harap is, amit én sem tudok, hogy miért és meddig fog tartani.
de NAGYON SZERETHETŐ!
Előzmény: lesitomi (5508)
Lászy Creative Commons License 2009.04.20 0 0 5510
Szia!

A csíkosok territoriális állatok, nem lehet őket együtt tartani, mindegy, hogy egy alomból vannak-e vagy sem. Lakásban tartom a csíkosaimat, megfelelő alomválasztás esetén és rendszer tisztítás mellett (kakiló sarok hetente, nagy alomcsere havonta, kéthavonta) nincs szaguk. Nem lesznek olyan szelídek, mint egy hörcsög, de nem is úgy kell elképzelni, mint egy tigrist. Megfelelő türelemmel, és a megfelelő helyről beszerzett apróságokkal - tehát nem vadon befogott-mert azok valóban vadak!- meg lehet szelidíteni őket. Nekem 5 csíkos mókim van, sok éve tartunk csíkos mókusokat, de még soha nem kellett fogat vágatni, mert túlnőtt. Ha megfelelően van etetve, az étellel lekopik a foga.
Nálam most vannak eladó kicsik, tettem fel róluk képeket.
Előzmény: lesitomi (5508)
Lászy Creative Commons License 2009.04.20 0 0 5509
Ma reggeli képek Maffia és Cuki babáiról:

lesitomi Creative Commons License 2009.04.19 0 0 5508
Sziasztok!

Lenne egy nagy dilemmám... szeretnék egy mókust és nagyon vacilálok a cukormókus és a csíkos mókus között, annyit olvasgattam, hogy nemtudok dönteni... míg a cukormókus szelídebb, de annyira nem szobatiszta (és hát fontos, hogy ne nagyon jelölje már meg a területét mindenhol), addig a csíkos mókus elég agresszív, de ügyel a tisztaságra... nemtudom pl lehet e a cukormókustol este aludni, vagy annyira zajos, hogy megse próbáljak vele egy szobába lenni? vagy a csíkos mókus ténleg annyira harap, mint azt olyan sok helyen írják, vagy meglehet szelídíteni...? És milyen illatuk/szaguk cvan? mert írták, hogy jellegzetes, de nem büdös...? a csíkos mókusnak sokszor van az, hogy nem koptatja a fogát, vagy ez nagyon ritka, hogy fog túlnövéssel orvoshoz kell vinni? pl ha egy társaságból vennék 2 mókust, egy fiú 1 lány, akkor azok is összekapnának, esetleg 1 társaságból fiú-fiú...
Remélem nem kérdeztem olyan sokat, csak szeretném neki megadni mindent ami dcsak tőlem tellik... válaszotokat előre is köszönöm!
Sziszimokus Creative Commons License 2009.04.19 0 0 5507

Mihályka és az ártatlan függöny esete.. XD

http://www.youtube.com/watch?v=oEbycazeBfs

Előzmény: Sziszimokus (5506)
Sziszimokus Creative Commons License 2009.04.19 0 0 5506
Lehet..de nem baj.Már régi függöny.Természetesen ez is tele van lyukakkal,csak hál'istennek nem látszik rajta,mert amúgyis egy lyukacsos anyag.Meghát ahol kirágta tegnap,az szekrény teteje magasságban van XD
Előzmény: pumukli48 (5503)
roli310 Creative Commons License 2009.04.18 0 0 5505

Hello!

Elvittük Lászyékhoz a mókust, ahol ha jól tudom Szöszi nevű fiú mókussal volt együtt egy idejig :)

Épségben hazahoztuk a kis lányt, minden renden volt.

Aztán kicsit átrendeztem a ketrecet, mielőtt betettem.

Mikor már pár órája bent volt a ketrecben, benyúltam hogy leteszem az odút, mert Lászy-ék azt mondták hogy jobb ha a földön van az odú mint a magasban. Letettem az odut, miközben ő őrülten szaladgált ide-oda(eléggé örülten viselkedett, gondolom elég tartalmas volt neki ez a nap…a sok utazás, a párzás..) , mikor vettem volna ki a kezem és nyitva volt az ajtó, ő szépen ráugrott a kezemre, onnan pedig villámgyorsan ki a ketrecből a kertbe. Szerencsére nem futott egyből be a bokorba, hanem a füvön maradt és csak elkezdte szagolni a füvet, nézte hogy mi történt hol van. Gyorsan megfogtam, miközben 2x megharapott, és betettem a ketrecbe. Még most is kint rohangál szegény, nem ment be az odúba.

Na hát ez egy szerencsés eset volt, ha most nem fogom meg oda a mókus és az esetleges kicsinyei… J

Aranyos a mókusod!

Csokivadász Creative Commons License 2009.04.18 0 0 5504
csak arra vigyázz, hogy nem rágja szét, nálunk teli van lyukkal :)
Előzmény: Sziszimokus (5501)
pumukli48 Creative Commons License 2009.04.18 0 0 5503
lehet, hogy a függöny nem örült annyira ?
Előzmény: Sziszimokus (5502)
Sziszimokus Creative Commons License 2009.04.18 0 0 5502

Még lemaradt egy pár:

Sziszimokus Creative Commons License 2009.04.18 0 0 5501

Kicsit sok kép,de aranyosak : mai kintlevés :) -és függönytömés..

roli310 Creative Commons License 2009.04.18 0 0 5500

Köszönöm, már nem aktuális.  lászy segít ebben az ügyben! :)

Előzmény: roli310 (5499)
roli310 Creative Commons License 2009.04.18 0 0 5499

Hello!

Most reggel vettem észre hogy csipog a szibériai csíkos mókus fehér lányom(ami a képeken is van) esetleg van valaki, akihez pesten elvihetném,elhozná hoznám a hímét  hátha sikerül?

Tel: 0620-955-75-93. előre is köszönöm!

roli310 Creative Commons License 2009.04.18 0 0 5498

Hello!

És milyen mókusaid vannak csíkosokon kívül?(nem csak eladó érdekel, élőben is szeretnék látni nagymókust, mert így látatlanban nem tudok dönteni hogy milyen fajtát válasszak)

Ha esetleg megnézhetnénk a nagymókusaid kérlek írd meg a Tel számodat és amikor ráérsz elmennénk :)

Előzmény: Lászy (5497)
Lászy Creative Commons License 2009.04.17 0 0 5497
És Maglódon lakunk, a XVII. kerülettől 3km
Előzmény: Törölt nick (5495)
Lászy Creative Commons License 2009.04.17 0 0 5496
Monoron dolgozom...
Előzmény: Törölt nick (5495)
Törölt nick Creative Commons License 2009.04.17 0 0 5495

Fú de jó ez az infó :) Szerintem a következőre mi is kimegyünk :) Köszi :)

Nem akar valaki esetleg többet venni és azt eladni nekünk? Akkor nem kéne kimennünk Monorra, a benzinpénzbe meg természetesen beszállunk így mind a ketten spórolunk ezzel. (mi a XVI. kerületben lakunk úgyhogy a környékről lenne jó valaki)

(ezer éve nem jártam erre, 2 mókusunk van Móki és Töki akik valszeg a kevés kukac miatt nem szaporodnak sajna - pedig fütyülés és szex az van...)

(ha megy valaki, légyszi az info (kukac) csincsilla (pont) hu címre írjon nekem. Köszi :)

(lisztkukacért cserébe hirdetési felületet is adok a csincsilla.hu-n ha valakit érdekel :)

Előzmény: roli310 (5474)
roli310 Creative Commons License 2009.04.17 0 0 5494

Hello!

Néhány új kép az eladó mókusaimról!

Kicsi Zzz Creative Commons License 2009.04.17 0 0 5493
Köszönöm szépen!
Előzmény: Lászy (5492)
Lászy Creative Commons License 2009.04.17 0 0 5492
Szia!

6 hetesen lehet őket leválasztani, 2-3 napot együtt jó még tartani őket.
Előzmény: Kicsi Zzz (5488)
pumukli48 Creative Commons License 2009.04.17 0 0 5491
szifoka Creative Commons License 2009.04.16 0 0 5490
1 - Sokmindentől függ, mikor lesz látható a vemhesség rajta - pl hogy hányan laknak bent. Az én mokómon csak az utolsó 2 napban lehetett látni, de csak egy vagy kettő lehetett benne. (minden esetre az ellésre szánt odu (ez nálam más volt mint ahol aludt nap mint nap) már előtte két héttel legyen bent neki a fészekrendezgetés, a megbarátkozás miatt...
2 - Kíváncsi lennék honnan, és mennyiért szerezted be és hogy átlagban mekkora termet - hiszen az hogy az oduból nagyon nem mozdul ki azt jelentheti hogy esetleg vadon befogott. Az egyik ismerősöm is erre panaszkodott hogy vett mokót a monorin, nem sokat látta napközben és egyszercsak 3-4 hét múlva el is pusztult.

(ez olyan mint a házi és a vad nyúl esete - a házi nyúl elél fogságban, a vadon befogott picinyuszkó viszont 4 nap alatt kimúlt, hiába adtunk meg neki mindent)
Előzmény: Törölt nick (5489)
Törölt nick Creative Commons License 2009.04.16 0 0 5489
Sziasztok!

A következőben kérném segítségeteket:
1., A lány mókusom még mindig gyűjtöget, hordja be az eledelt az oduba. Miért van ez és honnét lehet észrevenni, hogy pocos-e. Ha minden igaz már 2 hete volt az aktus.
2., A fiú mókim elég keveset színte perceket van kint egész nap. Ez mért van?

Segítségeteket előre is köszönöm!
Kicsi Zzz Creative Commons License 2009.04.16 0 0 5488
Sziasztok!

Mikortól lehet a kicsiket elválasztani? 2-3 hónapos korukban?
roli310 Creative Commons License 2009.04.16 0 0 5487

Hello!

Írtam megint 2-emailt majd mindkettőre válaszolj légyszíves. :)

Roland

Előzmény: crested 1 (5486)
crested 1 Creative Commons License 2009.04.16 0 0 5486
Roli a kanadai vörös mókusok sajnos elég ideges természetü mókusok,ha nem teljesen kicsi korban kezdünk el vele foglalkozni,akkor nagyon nehezen szelidül meg.Ha megijed,máris szalad be az odújába,és jó ideig ki sem jön onnan
Előzmény: roli310 (5468)
crested 1 Creative Commons License 2009.04.16 0 0 5485

a legtöbb csikos mókusnál októberben indul be a gyüjtögetős időszak.ilyenkor egy részük rendkivül agresszivvé,harapóssá válik.ez a folyamat kb.2-4 hónapig tart általában.Ha téli álmot alszik a mókus,akkor mire felébred,utána már nem lesz harapós.viszont a késői születésü kis csikosok a téli álom előtt már nem válnak harapóssá általában,náluk ilyenkor,az ébredés után következik be ez a folyamat.Amelyik nem alszik téli álmot,annál összevissza következhet be ez az állapot,sajnos nem lehet mást csinállni,ilyenkor óvatosabban kell vele foglalkozni.Még takaritani sem könnyü ilyenkor,mert ádázul örzi az otthonát,legjobb este csinállni,amikor már bennt alszik az odújában.

Előzmény: frease (5479)
crested 1 Creative Commons License 2009.04.16 0 0 5484

Szia!

A kanadai mókusok(kanadai vörös,kanadai szürke,és a rókamókus)erős ketrecet igényelnek.Lehetőleg fém ketrecben kell tartani őket,vagy ha fát választunk,akkor keményfa legyen,és az összes számukra elérhető részt le kell védeni fém lemezzel.Mert ha nem igy járunk el,akkor képesek néhány nap alatt lebontani,a legkeményebb fából levő ketrecet is,főleg a két nagyobb,a szürke és a rókamókus.

Előzmény: szifoka (5455)
roli310 Creative Commons License 2009.04.15 0 0 5483

Nekem is van egy eladó lány fehér csíkosom(2008 márc.), és egy barna lány(2008 aug.).

Nagyon szépek, a fehéret bármikor lehet simogatni, kézből etetni nem harap...a barna viszont félénk.

Barna: 14.000Ft

Fehér: 18.000Ft

Egyben 30.000Ft

E-mailben érdeklődjön légyszíves, akinek esetleg kell valamelyik, mert úgy nekem egyszerűbb. Ha komoly az érdeklődés, utána beszélünk telefonon.

Budapest, 17.kerület

E-mail: roli1008@chello.hu

Törölt nick Creative Commons License 2009.04.15 0 0 5482
Eladó 1 éves fiú csíkos mókusom. Nagyon szép csak félénk.
Érd.: csopika@vipmail.hu vagy telefonon az esti órákban 0630/9490049
Győr-Moson-Sopron megye
Kicsi Zzz Creative Commons License 2009.04.15 0 0 5481
Szerintem elmúlik, nálunk is van ilyen 'roham' évente kétszer. :) Akkor nem kímél senkit sem... :D
pumukli48 Creative Commons License 2009.04.15 0 0 5480
nekem kisfium van, és ő is kb 2-3 hete harap.
már nem lehetek papucsban itthon, ha kiengedem, mert a lábamar harapja. a cipőmet is, és néha azt is csinálta, hogy felmászott rám, és a karomat harapta meg.
mostanában azt csinálom, hogy amig nem vagyok itthon, akkor engedem ki, és amint hazajöttem visszatessékelem a ketrecbe.
Én is arra gyanakodtam, hogy valami tavaszi férfiassági roham ez rajta. Remélem, hogy elmúlik majd.
Előzmény: frease (5479)
frease Creative Commons License 2009.04.15 0 0 5479

Sziasztok!

A kislány mókusom 1 hete teljesen meg van őrülve (novemberi születésű) ha kiengedem! Eddig teljesen normális volt, minden nap kijöhetett, amint hazaértünk. 1 hete ha kiengedem, tépi a kanapét, a takarókat, a függönyt, korlátlan mennyiségű zsebkendőt képes magába gyömöszölni és elrejteni olyan helyre a lakásban, amihez én nem tudok hozzáférni.. Teljesen be van gőzölve...

Csinál valakié ilyet? Öltet, hogy miért lehet? Ez valami tavaszi mizéria és elmúlik, mint a téli?

Valaki segítsen, mert nem bírok vele! :) Sajnálnám, ha ez miatt szoba(ketrec)fogságba kellene kényszerítenem..

Köszi!

roli310 Creative Commons License 2009.04.14 0 0 5478

Szegényke, én tudom miről beszélsz, megtapasztaltam :D

De én azért jobban szeretném azt hallani  hogy "azt a mindenit de gyönyörű az a mókus a szomszéd kertjében" , mint hogy aztmondják hogy "fujj mi az a kis egérke ott" :D

Nem csak azért szeretnék nagyobb mókust tartani, nekem is jobban tetszik a nagyobb. De azért befolyásolt a döntésemben a környezetemben lévők véleménye is :)

Előzmény: Pippo78 (5477)
Pippo78 Creative Commons License 2009.04.14 0 0 5477

Nálunk melósok voltak és az egyik leegerezte szegény Diót, de a másiknak több esze volt és mondta neki, hogy "az mókus te hülye."

Szerintem ne a szomszéd miatt vegyél ilyen vagy olyan mókust hanem magad miatt. Szerintem a kiscsíkosak a legelegánsabb és legaranyosabb kisállatok.

Előzmény: roli310 (5475)
Sziszimokus Creative Commons License 2009.04.14 0 0 5476
Az enyémet meg lemenyétezték.. :-(  
Előzmény: roli310 (5475)
roli310 Creative Commons License 2009.04.13 0 0 5475

Értem, köszönöm. Okosabb lettem :D
De nekem elég picinek látszik, inkább nagyobbat akarok amire nem mondják a szomszédok meg a család hogy az egy egér!!! :(

Nem akarta elhinni a szomszéd hogy az mókus :D

(most csíkosmókusokról beszélek)

Előzmény: Noé...mi (5472)
roli310 Creative Commons License 2009.04.13 0 0 5474

március 8. április 5. május 10. augusztus 9. szeptember 13. október 11

Nyitás hajnali 1-kor, és délután is van elég sokáig.

Előzmény: Lászy (5471)
szifoka Creative Commons License 2009.04.13 0 0 5473
Bocsi! Én írtam az előbbit!
Előzmény: roli310 (5469)
Noé...mi Creative Commons License 2009.04.13 0 0 5472
Nekem még nincsenek kanadaiak, de szólni fog a tenyésztő, amint lesz. Egyébként elmentem megnézni őket s tényleg nem nagyok, (csíkos és japán közti) - ezért is szimpi. Csak készülnék már a ketreccel és ezért próbálok tapogatózni... Szelídség pedig oly annyira különböző mint a csíkosoknál...

Ha kukacért monorra mennék, drágább lenne mintha egyenként veszem itt és kb hasonló időbe telne mire kiszámolná :D de már kaptam segítséget helyben... :)
Előzmény: roli310 (5468)
Lászy Creative Commons License 2009.04.13 0 0 5471
Szia!

Meg tudnád mondani, mikor van a legközelebbi börze Monoron, ahol kukacot lehet venni? A lányok teljesen kipusztították a készletemet. Köszi
Előzmény: roli310 (5470)
roli310 Creative Commons License 2009.04.13 0 0 5470

crested 1: írtam e-mailt!

roli310 Creative Commons License 2009.04.13 0 0 5469

Monori börzén 1500Ft/Kg.

5Ft/db? Hát ez egy elég bugyuta árazás, ha valaki 1500db-ot kér, azt hány évig számolgatja? :D

Előzmény: szifoka (5464)
roli310 Creative Commons License 2009.04.13 0 0 5468

Hello!

Mennyire szelídek a kanadai vörösek?

Azok ahogy a képekből látom elég kicsik!?

kitti66 Creative Commons License 2009.04.13 0 0 5467

Sziasztok!

Pénteken találtunk egy elpusztult csíkos mókust a kertünkben ,a XVI. kerületben. Ki tud róla, kinek, és mikor veszett el? Nagyon szomorú vagyok ,hogy nem élve találtuk!

Lászy Creative Commons License 2009.04.13 0 0 5466
Sziasztok!

Normális egy anyától, akinek 3és fél hetesek a kismókijai, hogy reggel óta fütyül, mint a veszedelem? Rendben, hogy húsvét, meg feltámadás meg minden, no de fütyülni anyaként?
szifoka Creative Commons License 2009.04.12 0 0 5465
Kellemes Húsvéti Ünnepeket!

szifoka Creative Commons License 2009.04.12 0 0 5464
5 forintért adják, és darabra megy - asszem kicsit luxus ennyiért venni úgy, hogy napi nem egyet eszik meg, mert vemhes.
Előzmény: kisufó (5463)
kisufó Creative Commons License 2009.04.11 0 0 5463
A lisztkukac tenyésztése azért nem olyan könnyű figyelni kell a páratartalomra 60% alatt nem jellenek meg az atkák amik a kukacok végzete lehet..Pl nyáron fáskamrában tartod a ládákat és nem adsz nekik nedvdus cuccot azt hiszeg minden oké!Hajnalban lecsapodik a pára és gyöngyözik a láda oldala ideális környezet lehet az atkáknak és a kukac állományod pár héten belűl elpusztul.Annak érdemes tenyészteni aki naponta 80-100 db kukacot etett meg a kedvenceikkel.A mókusaid megesznek heti 15 liszkukacot és van tiz mókusód 150 db heti szinten.Ezért sem érdemes tenyészteni mert 1500ft/kg a lisztkukac ára ami kb 1 liternek felel meg több ezer kukac esik egy kilóba.
szifoka Creative Commons License 2009.04.10 0 0 5462
LISZKUKACTENYÉSZTÉS - EGYSZERŰEN!!!! :)

Fogjunk egy műanyag vagy fém edényt, lehetőleg sima egyenes oldalakkal. Így a kukacok és a bogarak nem tudnak kimászni.

Töltsük meg korpával, vagy egyéb, magas fehérjetartalmú baromfi eledellel. Ne töltsük tele! Idővel szükség lesz az üres részre.

Ha új tenyészetet indítunk, vagy egy meglévőt akarunk megnövelni, engedjük bele az új lisztkukacokat. Ezekhez a díszmadár-kereskedésekben juhatunk hozzá.

Rakjunk a tetejére valamilyen nedves táplálékot. Ez lehet például burgonya, banánhéj, répaszelet, alma. Tegyük bele az előző tenyészetből származó kukacokat, bogarakat, bábokat, megszáradt zöldség maradékokat. Ez utóbbi tartalmazhat petéket.

Ahogy nőnek a lisztkukacok, és levedlik a bőrüket, hátra marad a papírszerű hulladék. Ezeket könnyen lefújhatjuk a tenyészet tetejéről.

A tenyészet fenntartásához időről-időre töltsünk hozzá újabb adag korpát, és adjunk újabb adag nedves élelmet. Végül az egész megtelik egy homokszerű anyaggal (lisztkukac ürülék). Ekkor ideje elindítanunk egy újabb tenyészetet.

TIPPEK

A nedves táplálék kiválasztásakor olyan gyümölcsöt, vagy zöldséget válasszunk, ami nem tartalmaz túl sok vizet. A túl nedves élelem elősegíti a penészedést. Ha lehet, ne zárjuk le a tárolóedény tetejét. Ez benntartja a nedvességet, és ez is elősegíti a penészedést.

A kifejlett bogarak tudnak repülni. Hogy benn tartsuk a tenyészetünkben, tegyünk sűrű rácsot az edény tetejére.

Ugyan nem bizonyított, hogy a táplálékban található antibiotikum átkerül a kukacokba, azért ne kockáztassunk. Használjunk olyan korpát, ami nem tartalmaz antibiotikumot.

A kukacok növekedési sebessége függ a hőmérséklettől. Melegebb időjárás mellett gyorsabb a növekedés. Hidegebb időjárásnál a kukacok is lassabban nőnek.

Több különböző fejlődési stádiumban lévő tenyészetet tartsunk fenn, így folyamatos lesz a kukacellátás.

Hasznos volt???
:)
burunduki Creative Commons License 2009.04.10 0 0 5461

A burunduk 8 hónapos korában válik ivaréretté,vágyik a nők után :-) !!!

Előzmény: szifoka (5460)
szifoka Creative Commons License 2009.04.10 0 0 5460
Ivarérett az már egyáltalán???
Előzmény: burunduki (5459)
burunduki Creative Commons License 2009.04.09 0 0 5459

Sziasztok!

#5 - 2009-04-09 21:58:06 - doribea
Sziasztok!
Nekem is van egy 11 hónapos hím szibériai Csíkos mókusom. Szeretném pároztatni; olyan gazdik jelentkezését várom, akik Dél-Pestiek vagy környékbeliek: Solymár, Budakeszi, Páty stb.
doribea@gmail.com
Köszi

Törölt nick Creative Commons License 2009.04.09 0 0 5458
Szia!

Engem érdekelne egy fiú mókus. Mikor lehetne elhozni őket, hol laksz, mennyibe kerülne?
A válaszodat e-mailben várom ha lehetséges. csopika@vipmail.hu
Előzmény: Lászy (5446)
kisufó Creative Commons License 2009.04.09 0 0 5457
Fából ketrecet csinálhatsz csak azokat a részeket amelyekhez hozzáférhet a mókus ponthegesztett dróttal fed le.Vagy u-szeggel,ipari tűzőgéppel.Fa párti vagyok én is én igy fogom megoldani.
Sziszimokus Creative Commons License 2009.04.09 0 0 5456

Értem.Köszönöm szépen!

Egyenlőre nem látok-hallok tőle semmi különöset,remélem nincs is baj.Nagyon vigyázunk rá.

Előzmény: crested 1 (5453)
szifoka Creative Commons License 2009.04.09 0 0 5455
Még egyszer kérdem!
Semmi esetre sem csináljak kanadai vörös mókinak faszerkezetes ketrecet???
crested 1 Creative Commons License 2009.04.09 0 0 5454
Csak hozzáteszem,hogy akinek japánmókusa van,annak még jobban kell ügyelnie,hogy ne kapjon el virust,mert sajnos ők még érzékenyebben reagálnak rá,és képesek akár egy nap alatt is teljesen leromlani fizikálisan és nagyon könnyen elpusztulhatnak tőle.
crested 1 Creative Commons License 2009.04.09 0 0 5453

Szia!

Amennyire lehet kerüld most vele a kontaktust,mert a fertőző nátha és az influenza virus sajnos veszélyes lehet az egészségére.Elkaphatják a virust,és akkor nagyon hamar leromlanak fizikálisan.Ha észreveszed hogy köhög,vagy tüsszög,akkor kezeld a már álalam korábban leirt Anitetra nevü gyógyszerrel,amely hatékony kisrágcsálók ilyen jellegü problémáira(egy erős késhegynyi por 1.5 dl vizbe 7 napon át itatva)

Előzmény: Sziszimokus (5451)
Sziszimokus Creative Commons License 2009.04.09 0 0 5452

Ma kiraktuk Misit egy kicsit a napra,amíg volt az udvarunkon,hát,nagyon fel volt dobva :)) Amúgyis egy örökmozgó,na de akkor!Egyszerre 15-20 szaltót is megcsinált,futott körbe-körbe a ketrecében,hallgatta a madarakat,még egy léggyel is megküzdött XD Az a csúnya el akarta lopni biztos a narancsát,Misi meg elkezdett futni szélsebesen,hogy elüldözze,aztán meg ráült a tálkájára,nehogy ellopják a kajáját XDD Szerencsére nem jutott be a rácson a bogár,én meg mikor észrevettem hogy ott köröz,elhajtottam gyorsan.Szegénykém hogy meg lehetett ijedve,életében először meg kellett valamiért küzdenie XD Édes pofa.A madarakat viszont nagyon szerette,mikor meglátta őket,lemerevedett,és nézte őket nagy áhitattal :)

Az a kár,hogy csak betonudvarunk van.Füves jobb lenne neki...

Sziszimokus Creative Commons License 2009.04.09 0 0 5451

Hú.Hát remélem nem.Persze köhögni nyilván nem köhögök rá,csakhát ez úgy néz ki vírus,mert az egész családom elkapta,a levegőben van.Azért vigyázunk rá.

Szerintetek káposztalevelet lehet adni nekik?

Előzmény: Csokivadász (5449)
RadarSzülök Creative Commons License 2009.04.08 0 0 5450

Köszönjük!

Sajnos nem olyan amilyet mostanában keresünk (lakás adottságai miatt inkább olyan kéne ami magas és nem széles). Köszönöm a képeket és remélem sikerül rajta túl adni!

Előzmény: roli310 (5434)
Csokivadász Creative Commons License 2009.04.08 0 0 5449
nálunk, mikor meghalt Liluka, előtte volt át a szomszéd asszony, és nagyon köhögőt, én akkor gondoltam rá, hogy összefüggés lehet, de ez sosem derül ki.
Előzmény: pumukli48 (5444)
Csokivadász Creative Commons License 2009.04.08 0 0 5448
ez nem a Te hibád, hogy ez történt. Viszont, szerintem mindenféleképp vedd el tőle, mert döglőt állat elég veszélyes lehet rá is. Meg rátok
Előzmény: Ingi81 (5441)
Csokivadász Creative Commons License 2009.04.08 0 0 5447
szerintem jobban járnál, ha inkább egy fiatalt vennél, sokkal könnyebben megszokna
Előzmény: Feco55 (5442)
Lászy Creative Commons License 2009.04.08 0 0 5446
Sziasztok!

Ma megvizslattam Opál mókuskáit, egy fiú, egy lány. Szerető gazdik jelentkezését várjuk, és természetesen van még eladó mókuskánk, fehér és barna is!
Sziszimokus Creative Commons License 2009.04.08 0 0 5445

Értem.Hát,majd megpróbálom :)

Köszi szépen!

Előzmény: pumukli48 (5444)
pumukli48 Creative Commons License 2009.04.08 0 0 5444
ezt egyszer én is kérdeztem már itt, és akkor azt a válasz kaptam, hogy a közvetlen kontaktust kerüljem.
Jobbulást!
Előzmény: Sziszimokus (5443)
Sziszimokus Creative Commons License 2009.04.08 0 0 5443

Sziasztok!

Eléggé megbetegedtem mára,láz,nátha,köhögés,stb.Azt szeretném kérdezni,hogy a móki elkaphatja ezt tőlem?Ne nagyon menjek a közelébe amíg meggyógyulok?Vagy nem lesz semmi baja?

Remélem nem.

Feco55 Creative Commons License 2009.04.08 0 0 5442

Vennék egy kismókust, fiút. A legjobb egy egy-két éves lenne.

Köszönettel.

Fecó

Ingi81 Creative Commons License 2009.04.08 0 0 5441
Sziasztok!

Nem szeretném senkinek elvenni a kedvét, csak leírom tapasztalatom, hogy más esetleg ne essen ebbe a hibába.
Sajnos nálunk tegnap este elpusztultak a kicsik. :(
De már helyesbíteném is magam, mert csak 1-et találtunk meg elpusztulva, a többinek nyoma veszett. Mikor hazaértem láttam a kalitka környékén hangyákat. Gyorsan felhívtam Lászyt, s mondta, hogy cseréljem ki az almot nagyon gyorsan.
Mert akkor egy biztos halott, s arra jönnek a hangyák. Akkor már késő volt. Csak egy kis mókust találtunk elpusztulva, akit azóta sem tudunk elvenni az anyjától.:(((
Egyszerűen nem rakja le, vagy ha véletlenül leteszi akkor ráfekszik. Nem cseréli el semmire. Nekem pedig a szívem megszakad:(((
Sajnos nem akartam bolygatni hamarabb a mókusokat, s párszor ugyan megnéztük őket, de akkor úgy látszik ez nem volt elég. Gondoltam fölöslegesen nem piszkálom őket, nehogy utána meg ne fogadja el őket, vagy más gond legyen belőle.
De valószínű jobban jártunk volna , ha hamarabb észre vesszük , hogy gond van:(
Sajnos ez így marad. S csak reménykedni merek hogy a kislányomnak nem lesz semmi problémája ez miatt.
:(
pumukli48 Creative Commons License 2009.04.08 0 0 5440
igen, ez a helyes kifejezés :-)
Nagyon aranyosak!
Előzmény: Sziszimokus (5439)
Sziszimokus Creative Commons License 2009.04.08 0 0 5439

Nagyon édesek a kismókusok,teljesen beléjük vagyok szeretve :))

Kis selymesszőrű kukacok :)

Előzmény: krizso007 (5436)
krizso007 Creative Commons License 2009.04.07 0 0 5438
Helló
Küldtem e-mailt.
Előzmény: Törölt nick (5437)
Törölt nick Creative Commons License 2009.04.07 0 0 5437
Szia!

Engem érdekelne egyik fiú mókid. Hol laksz és mennyibe kerülne?
Előzmény: krizso007 (5436)
krizso007 Creative Commons License 2009.04.07 0 0 5436
Ma 3 hetesek a kismókusok.
3 lány és 2 fiú.2 mókinak még nincs gazdája.
pumukli48 Creative Commons License 2009.04.07 0 0 5435
roli310 Creative Commons License 2009.04.06 0 0 5434
Itt is van az eladó ketrec egy része, mert egyben nem fért bele :)  Még csak ma kerültek ki belőle az állatok, ezért még nincsen kitakarítva, de a napokban gyönyörű csillogóra mossuk :)
Előzmény: RadarSzülök (5430)
Kicsi Zzz Creative Commons License 2009.04.06 0 0 5433
Kicsi Zzz Creative Commons License 2009.04.06 0 0 5432
:) Annyira jó látni, hogy csak nem én vagyok mókusimádó. :)
Előzmény: karamalz (5429)
Kicsi Zzz Creative Commons License 2009.04.06 0 0 5431
Adott neki valami szurit, de már nem emlékszem, hogy mit.
Onnan tudjuk, hogy tüdőrákja volt, hogy anyáék elvitték, hogy boncolja fel, és mondja meg, hogy mégis mi baja volt. Azért is vitték el, hogy tanuljon belőle az orvos, hogy ilyen tünetek mellett mi lehet a baj. Ő volt. Yoyo.
Előzmény: pumukli48 (5428)
RadarSzülök Creative Commons License 2009.04.06 0 0 5430

Hello!

Fantáziátlan ember lévén, megköszönném, ha ezt egy képpel is illusztrálnád:)

Köszönöm!!

Előzmény: roli310 (5425)
karamalz Creative Commons License 2009.04.06 0 0 5429

Sziasztok!

Jelezni szeretném, hogy Kicsi Zzz jelentkezett és kb. két hónap múlva lesz tőle kismókuskánk:)

pumukli48 Creative Commons License 2009.04.06 0 0 5428
ha az orvos nem fogta meg, honnan tudod, hogy tüdőrákja volt?
Előzmény: Kicsi Zzz (5424)
pumukli48 Creative Commons License 2009.04.06 0 0 5427
:-)
és aranyosak a képek is
Előzmény: Sziszimokus (5420)
roli310 Creative Commons License 2009.04.06 0 0 5426
ja, és barna színű a mókus.
roli310 Creative Commons License 2009.04.06 0 0 5425

Van egy eladó szibériai csíkos mókusom.2008-as lány.(azthiszem agusztusi)

Egy kicsit vad.(de nem vadonfogot!!)

Olyanoknak ajánlom aki nem szeretné kivenni a mókusát csak inkább nézegetni.

Árban megeggyezünk.

Illetve eladó egy 5fakkos, fakkonként 40magas,40széles,50hosszú.

Egyben van, és 2m hosszú az 5fakk együtt.

Van benne etető nyílás, hátul egy csőrendszer ahol párzási időszakban a hímet és a kiszemelt nőstényt könnyedén összelehet engedni.(kihúzható ajtól vannak ott)

Kifejezetten csíkos mókus tenyésztésére vannak.

Adok hozzá itatókat is.

Kihúzható tálcával, 2x2mm vastag kis lyuku ketrec.

Kisebb felújításra szorol, néhány helyen kiesett egy szál drót a rácsból.

Ár: 16.500Ft

Kicsi Zzz Creative Commons License 2009.04.06 0 0 5424
Válaszoltam a mailre.
Nekem is elpusztult két mókilányom, az egyik ismeretlen okokból, a másiknak tüdőrákja volt. :( És az állatorvos meg se merte fogni...
karamalz Creative Commons License 2009.04.06 0 0 5423

Sziasztok!

Nekünk sajnos ma reggelre halt meg a csíkos hátú mókuskánk:( Valószínűleg idős volt, hozzánk 2005-ben került, de már nem volt akkor sem pici.

Három gyerkőcünk nagyon szomorú, imádták. Esetleg lenne valakinek eladó Érden és környékén?

A kislányaim nagyon szeretnének újra, jó helyre kerülne. Nagyon sok szeretetet kapna.

Pici mókuskát szeretnénk, vagy akár lehet idősebb is, de kézhez szokott. De lehetőség szerint baba mókuskát, hogy kézhez tudjuk szoktatni.

Akinek lenne eladó, kérem írjon nekem a picikacs@gmail.com e-mail címre.

Köszönöm

Kicsi Zzz Creative Commons License 2009.04.06 0 0 5422
5 kismóki van. :)
A függőágy hétvégi projekt, de ha megcsináltam és Pöci belemászik, akkor csinálok képet.
Apropó, a piciket mikortól lehet elválasztani a lánymókitól? Már előre fáj a szívem, hogy nem tarthatom meg őket. :)
Sziszimokus Creative Commons License 2009.04.06 0 0 5421

Nekünk is van függőágyunk,de Misi azt gyűjtögetőhelynek használja :)-ami majdnem leszakad annyira tele pakolta már magokkal a tél során.Siló.

Mihályka műszőr-hengerben alszik,hiába van neki odúja meg ágya :D Amióta kiváncsiságból betettem neki egyet,bele van szerelmesedve a műszőrbe :D

Paslogi..:D

Féloldalas..

Nem mindig fér be az a nagy dió :)

Előzmény: pumukli48 (5419)
Sziszimokus Creative Commons License 2009.04.06 0 0 5420
Dehogynem! :) Nagyon aranyos.Bár nemrég csinálta ezt legelőször,de azóta már sokszor :)) Legelső alkalommal mégozzá úgy,hogy mi a húgommal ültünk a földön,magyaráztam neki valami matekot az asztalnál,erre Misi elkezd dörgölőzni a földön abban a kicsi résben,ami a lábaink között van ...!! :) Épp hogy odafért :D Biztos figyelemfelkeltés volt XD
Előzmény: pumukli48 (5405)
pumukli48 Creative Commons License 2009.04.06 0 0 5419
ha nagyon egyszerüen akarod, akkor egy mosdókesztyü, és a 4 csücskére kötsz spárgát. ez olyan, és nagyon kényelmes :D

Előzmény: Kicsi Zzz (5411)
szifoka Creative Commons License 2009.04.05 0 0 5418
Egy kis OFF :D
roli310 Creative Commons License 2009.04.05 0 0 5417

Hello!

Nagyon szépek!

Ezeknek vannak már kicsinyeik?

És ezeknek is lesz eladó kicsinyük?

Most hogy látom ezeket a képeket egyre jobban tetszenek meg a japán mókusok.mert láttam egy nagyon vékonyt az egy kicsit megijesztett mert az nagyon ronda gnóm volt :D

De ezeknek nincs olyan hülye formájuk.

Előzmény: crested 1 (5410)
roli310 Creative Commons License 2009.04.05 0 0 5416

Szia!

Használtan volt annyi, néztem hogy az ilyen kb 50ezerbe kerül újonnan.

Előzmény: Lászy (5402)
Kicsi Zzz Creative Commons License 2009.04.05 0 0 5415
Köszönöm szépen a mailt, most láttam. :) Megpróbálom megalkotni. :)
Kicsi Zzz Creative Commons License 2009.04.05 0 0 5414
Uuuh nekem is kell egy ilyen. :) Lehet venni, vagy állítsam rá a nagymamám? :)
Előzmény: szifoka (5413)
szifoka Creative Commons License 2009.04.05 0 0 5413
Így néz ki!

Mail ment.
Előzmény: Kicsi Zzz (5411)
Kicsi Zzz Creative Commons License 2009.04.05 0 0 5412
Upsz, bocsi, nem akartam ennyiszer csatolni. :)
Kicsi Zzz Creative Commons License 2009.04.05 0 0 5411
Ismerős...harapások...grrr...:) Pöcök csak akkor őrült, ha párzási időszak van, amúgy kezesbárány. De a környezetében mindenki fél tőle, nem értem miért?! :D
Hintaágy...úgy kell elképzelni, mint az emberit? Még sehol sem láttam, de lehet, hogy be kéne szereznem egyet. :) Pöcök nem ad a dinnyéjéből:DPöcök nem ad a dinnyéjéből:DPöcök nem ad a dinnyéjéből:D
Előzmény: pumukli48 (5408)
crested 1 Creative Commons License 2009.04.05 0 0 5410
Az én japán tenyészpáram,idén lesznek 4 évesek.
crested 1 Creative Commons License 2009.04.05 0 0 5409

Szia!

Lehet hogy kellene féreghajtót adni a mókidnak,a 30 dkg-os súly az tényleg kevés.Nálam sem rágják a ketrecüket,akácfából van,de a japán mókus egyébként sem rág különösebben.A viselkedése is érdekes a japánmókusodnak,nálam is reggel viszonylag korán kelnek,és egész délelőtt ugrálnak,úgy 11 után pihennek el néhány órára,és késő délutántól megint aktivak estig.

Előzmény: twuvn (5407)
pumukli48 Creative Commons License 2009.04.05 0 0 5408
Pumukli is fiu
és sokszor azlszik a zokniban, néha az egyujjas kesztyüben és legtöbbször a hintaágyban. Mikor hol van kedve.
és sajnos mostanában velem harcol, a lábamat és karomat harapja, néha véresre is :(
Előzmény: Kicsi Zzz (5406)
twuvn Creative Commons License 2009.04.05 0 0 5407

Szia Lászy!

Nem tudok nem megdöbbeni, a mi Nününk sztem 30dkgnál nincs több, amenyire érzem, mikor mászkál rajtam. Hogy lett a tiéd 1kg? Ja, és a füle nektek is óriási? :-)Nünü 1éves, nem tudom, meddig nőlhet még.

És egy utolsó kiváncsi kérdés: a tiéd meddig alszik. Nünü 10körül kel, kb délig ébren van, akkor van ki is engedve, rohangál mint az őrült, dörgölőzik, meg minden, aztán visszamászik és alszik szinte egész nap. 1-2 szer jön ki enni, inni kb 5 percre. Magától megy vissza a ketrecbe is, nem én küldöm vissza, amikor akar kijöhet. Mégis ilyen lusti.Ez normális?

A ketrecbe nem akarok beleokoskodni, de mi házilag készítettük, fa vázas, eddig semmi baj nem volt, max a bent lévő fákat rágja, a ketrecet nem. Lehet személyiség függő is, a miénk nem egy őrült típus...

üdv: Vivien

Előzmény: Lászy (5402)
Kicsi Zzz Creative Commons License 2009.04.05 0 0 5406
Nekem csak a fiú mókim (Pöcök) csinálja ezt, sőt, harcol a plüssállatokkal és zokniban alszik, hiába van rendes bunkerja. :) A Wc-papír gurigáról nem is beszélve... :)
Előzmény: pumukli48 (5405)
pumukli48 Creative Commons License 2009.04.05 0 0 5405
a ti mókusotok nem szokta azt csinálni, hogy a szőnyegen dörgöli magát, minden oldalát odadörgöli a szőnyeghez, mintha vakarózna. úgy kúszik. nagyon aranyos
Előzmény: Sziszimokus (5397)
Zs12345 Creative Commons License 2009.04.05 0 0 5404
Szia!

Kalcium hiányos a mókusod azért rágja le a lábait, adjál neki vitaminokat, ha kel az itatóba (állatorvosi patikában kapható). Por formában is kapható baromfik részére keverd bele egy kis lekvárba nem kell sok, vagy vegyél neki szépiát azt is rágcsálhatja. Egyelőre ennyi.
Előzmény: szalymon (5354)
Zs12345 Creative Commons License 2009.04.05 0 0 5403
Sziasztok!

Mostani kicsik képei nyolc anyától. Majd ha a többi anyának is születnek kicsinyei azokat is felteszem.
Lászy Creative Commons License 2009.04.05 0 0 5402
Szia!

A japán mókim jelenleg olyan egy kiló körüli súlyú, az orra hegyétől a farka végéig kb 50-60CM. Tehát nagy. Azonkívül nagyon mozgékony, sokat ugrál nagy lendülettel, ezért fontos a nagyon stabil szerkezetű, erős ponthegesztett hálós kalitka, ami viszont nem 20ezer forint. A miénket a párom készítette, és csak az anyagköltség volt 40ezer ft. Ha ilyen mókit akarsz, jó mélyen kell a zsebedbe nyúlni.
Előzmény: roli310 (5398)
krizso007 Creative Commons License 2009.04.04 0 0 5401
Nem ajánlatos őket magukra hagyni,elég pár pillanat ,hogy kárt tegyenek egymásban.
Ha nem sikerült a párzás akor ahogy Crested is írja valószínű,hogy újra fog csipogni.
Legközelebb , próbálkozz töbször , de ne hagyd őket magukra.Öszzeerakod őket , ha nagyon kergetik egymást vagy verekednek válaszd szét őket, aztán 20-30 perc múlva újra engedd össze őket, ezt addig csináld amíg nem sikerül nekik , de ne hagy őket magukra.
Nekem az első pároztatásnál, 6 vagy 7 ik próbálkozásra sikerült csak.Fiatal mókusoknál ez gyakori.
Most már pillanatok alatt elintézik a dolgot, rutinosak.
Sok sikert!
Előzmény: Törölt nick (5395)
Lászy Creative Commons License 2009.04.04 0 0 5400
Szia!

Készíts fémszerkezetűt, és a széleit takard be falécekkel. Lehet venni a barkácsáruházakba fa mintázatú takarólécet.

Crested adott nekem egy telefonszámot, egy ketreckészítőét, aki nagy ketreceket készít egészen jó áron. Kérdezzétek meg a számot tőle.
Előzmény: szifoka (5399)
szifoka Creative Commons License 2009.04.04 0 0 5399
Válaszoljon valaki!

Eszem ágába ne jusson faszerkezetes ketrecet készíteni kanadai vörös mokónak??? Tuti szétszedi? A fémszerkezetes olyan rideg...
roli310 Creative Commons License 2009.04.04 0 0 5398

Köszönöm, én is gondoltam hogy csináltatok méretre 1mx1m alapterületű 1,5m magasat de 50-95ezerig kaptam rá ajánlatokat ennyit pedig nem akartam rászánni, ez egy kicsit kisebb és csak 18ezer Ft volt.(és van lába, teteje..)

Akkor nem ajánlod hogy vegyek bele nagymókust, vagy azért meglennének benne?

japán mókus nem olyan nagy szerintem az elférne!?

Előzmény: crested 1 (5393)
Sziszimokus Creative Commons License 2009.04.04 0 0 5397

Jaj igen,én is úgy élvezem mikor Misike nyújtózkodik...olyan aranyos :) És el sem lehet képzelni mennyi különböző módot talált erre: sima nyújtózkodás a földön,lábaival a ketrec tetejére akaszkodás,majd úgy lelógva nyújtózik,akkor van amikor áll az első emeletén,a kezeit felteszi a másodikra,majd úgy nyújtózkodik egyet..,és még számtalan vicces módszer XD

És amikor ásít..haláli :)

Csak kár hogy mostanában korábban kel mint mi,télen jobb volt,akkor elaludt vagy 8ig is :)) És akkor megleshettük ébredését :D

Előzmény: Ham1979 (5396)
Törölt nick Creative Commons License 2009.04.04 0 0 5395
Szia!

Ez az én gondom is, hogy nem láttam pározni őket, nem akartam zavarni a mókikat.
Csak a veszekedésre lettem figyelmes ill. arra, hogy a lány hajtja a fiút!
Előzmény: krizso007 (5388)
Lászy Creative Commons License 2009.04.04 0 0 5394
Gratulálok! Ugye milyen jó érzés hallani őket, ahogy nyöszörögnek, mocorognak a fészekben...:-D
Szorítunk a további sikerekért, és amit lehet, készíts képeket Te is!
Előzmény: Kicsi Zzz (5387)
crested 1 Creative Commons License 2009.04.04 0 0 5393
Szia Roli!

A ketrecnek az az egy baja van,hogy kicsi az alapterülete,ez csikos mókinak jó,de nagyobbnak már kicsi.Legalább 1m x 70cm alapterületü,minimum 1 m magas ketrec kell egy pár nagymókusnak,de nagyobb természetesen lehet.Legjobb a ponthegesztett drótháló,legalább 1.6 mm vastagságú legyen a drót.Keményfa keretes jó a Japán és a Szibériai vörös mókusnak valamint a Királymókusnak,ezek nem rágnak különösebben.Viszont a Kanadai vörös és szürke,valamint az Amerikai rókamókus fémvázas,erős ketrecet igényel.
Előzmény: roli310 (5381)
crested 1 Creative Commons License 2009.04.04 0 0 5392

Szia!

Örülök,hogy rendeződtek a dolgok,ezek szerint nem volt komoly baj.Azért ezt a gyógyszert érdemes megvenni minden japán móki gazdinak,mert ha nagy baj van,lehet gyorsan adni.Lehet,hogy evett valamit,ami nem volt jó neki,és csak azt hányta ki.Ami nagyon veszélyes lehet,főleg a közelgő melegben,ha romlott dolgot eszik meg,ezért csak olyan kaját,és csak annyit adjunk neki,amennyit azonnal megeszik,és nem visz be az odújába,amely ott gyorsan megromlik.Erre minden mókinál ügyelni kell.
Előzmény: twuvn (5378)
crested 1 Creative Commons License 2009.04.04 0 0 5391

Szia Zsuzsi!

Tündériek a kicsik,szuper hogy mind a 3 mama ilyen szépen gondozza őket.Csak igy tovább!
Előzmény: Lászy (5389)
crested 1 Creative Commons License 2009.04.04 0 0 5390

Szia!

Leirásodból az derül ki,hogy még nagyon fiatalok a mókijaid,valószinü,hogy még nem tenyészérett teljesen a lány,és ezért vesznek össze.ettől függetlenül lehetett sikeres is a párzás,ez ki fog derülni kb.2 hét múlva,ha akkor ismét fütyül a lány,akkor nem esett teherbe.
Előzmény: Törölt nick (5386)
Lászy Creative Commons License 2009.04.04 0 0 5389
Sziasztok!

Újabb képek a családokról. Maffia babái teljes pompájukban, a nagy rakat meg Cukié...

krizso007 Creative Commons License 2009.04.04 0 0 5388
Helló
A lány mókus sikeres párzás után is fütyül tovább, biztosra akar menni, a természetben ha lehetősége van több hímmel is párzik .Az együttlét alatt mit értesz?
Láttad ,hogy párosodtak a mókusok?
Az én kis mókusaim kedden lesznek 3 hetesek ,akkor majd kiveszem őket egy picit és csinálok róluk fényképeket.
Előzmény: Törölt nick (5386)
Kicsi Zzz Creative Commons License 2009.04.04 0 0 5387
Megszülettek. :)
Törölt nick Creative Commons License 2009.04.03 0 0 5386
Sziasztok!

A következőkben szeretném segítségetek, véleményetek kérni:
Tegnap elkezdett fütyülni a mókim. Rendben áttengettem a fiukát és hagytam őket kibontakozni. Egy 1/2 óra együtlét után a lány elkezdte hajtani a fiút és külön is választottam őket!
Egy óra elteltével a lány ismét elkezdett fütyülni, de akkor már nem engedtem be hozzá a fiút!
Ma a lány megint fütyült, de 10 perc együttlét után a lány elkezdett vele verekedni és kergetni, azóta nem fütyül.

Mire kell ilyenkor gondolnom? Ha sikeres volt a párzás akkor is fütyülhet tovább?
Ha fütyül a lány újra össze engedjem őket? Miböl derül ki ha a lánynak nem tetszik a fiú?

A mókikról még annyit kell tudni, hogy ez lenne az első párzásuk, mert nagyon fiatalok.

Válaszaitokat előre is köszönöm! Az esetleges helyesírási hibákért elnézést kérek!
szifoka Creative Commons License 2009.04.03 0 0 5385
S.O.S !!! Sürgős

Szeretnék ötletet nagytestű mokó ketrechez!
Nagy felbontásban gondoltam inkább az e-mail címemre lenne érdemes küldeni-> szifo7@freemail.hu

Köszi
roli310 Creative Commons License 2009.04.03 0 0 5384
elnézést, legközelebb megfordítom mielőtt beteszem.
Előzmény: pumukli48 (5383)
pumukli48 Creative Commons License 2009.04.03 0 0 5383
állóképeket forditsd el, és úgy tedd be
Előzmény: roli310 (5381)
Csokivadász Creative Commons License 2009.04.03 0 0 5382
Lilukának is volt, nekünk úgy tűnt, hogy nagyon nem zavarja őt. Több évig ott volt. Anno volt dokinál, adott is szemcseppet, de nem ért semmit, meg, hát nem is nagyon lehetett a szemébe cseppenteni
Előzmény: crested 1 (5373)
roli310 Creative Commons License 2009.04.03 0 0 5381
Ketrec
roli310 Creative Commons License 2009.04.03 0 0 5380

Szép a japánmókusod!

csíkoska
twuvn Creative Commons License 2009.04.03 0 0 5379
jah, a kép ma reggeli. Rem nektek is egészségesnek tűnik.
twuvn Creative Commons License 2009.04.03 0 0 5378

Sziasztok!

Köszönöm a tanácsokat, ma már sokkal jobban van. Délelőtt felébredt, ki is akart jönni. Mikor kiengedtem, mászkált, rohangászott, semmi baja. Evette egy kis diót, meg almát.Most megint alszik (amugy az normális, hogy szinte csak délelőtt van ébren, 1-2 órát, amikor ki van engedve a nap többi részét átalussza szinte.).

A kondja nem romlott le. A szeme csillog, a bundája fényes és sima, a tegnapi incidenstől eltekintve tökéletesen egészséges és vidám. Ja, és még annyi: a fülén a szőr, még meddig nől?Már nagyon hosszú, már dől ki oldalra!

Ui:cerested, a mókárét tőlled vettük, decemberben, pár ügyben mit tanácsolnál, nem unatkozik egyedül?

szalymon Creative Commons License 2009.04.03 0 0 5377
Heló.
Nem eszik ez meg semmit.Most is epret raktam be neki,de nem sokat evett belőle.
Most karácsonykor volt egy éve hogy karácsonyra kaptam.Állatkereskedésben vettük.Ott azt mondták hogy másfél éves lehet,de már akkor sem hittem el.Most amikor terhes volt akkor szakadt le neki az egyik ujja,mert azt tudni kell hogy elégé suta a mozgása is.Azóta történnek vele ezek a dolgok.Megveszek nekik minden féle különleges gyümölcsöt is,de nem sok az eredménye.Marad a vitamin kúra.

Köszi szépen.
crested 1 Creative Commons License 2009.04.03 0 0 5376
Almát sem eszi meg?azt szinte minden mókus szereti.Van neki betéve szépia,vagy más kálciumpótló?Fiatal nőstény?Mióta van nálad?Nagyon furcsa,hogy még a lisztkukacot sem eszi meg,pedig azért is rajong szinte az összes mókus.Próbáld ki a vitaminkúrát.
Előzmény: szalymon (5374)
crested 1 Creative Commons License 2009.04.03 0 0 5375

A rókamókus pár és a királymókus lány egyik barátom mókusai,aki nagyon súlyos autóbalasetet szenvedett,már több mint 15 operáción túl van.Sajnos visszakerültek hozzám a mókusai,hogy adjam el őket.Egyébként gyönyörüek,a rókamókus pár(1 évesek-német tenyésztésüek)lány tagja egyik szemére nem lát,de tökéletesen közlekedik egyszemmel is.Ha valakit érdekel a pár , nagyon jó árban csak 85 ezer forint,a királymókus lány is szép nagytestü,hibátlan,német tenyésztésü,6 hónapos, rafflesi alfaj,ő 70 ezer ft.

Előzmény: kisufó (5356)
szalymon Creative Commons License 2009.04.03 0 0 5374
Próbáltam én már az égvilágon mindent adni neki mindenféle gyümölcsöket,de semmit nem akar megenni.A hátsó lába ujjait rágja.Most két hete szült,de a mókuskák sem maradtak meg neki,azokat is megette.Arra gondolok hogy nem-e esetleg már öreg lehet.Nem eszi meg a lisztkukacot sem.A fiú nagyon szereti,de neki ez sem kell.A szőre nem hullik,viszont állandóan borzos.Megpróbálom még ezt a vitamin port hátha ez sikerül.Amikor hozzánk került nagyon szeretett mindent de ez úgy folyamatosan el is múlt nála.A fiú két hónaposan került ide de az ő táplálkozásával nincs semmi gond.

Kösz a segítséget,még megpróbálom a vitamint.
crested 1 Creative Commons License 2009.04.03 0 0 5373

Szia!

Ez a szürke pötty a szemgolyóján van?Nem lehet esetleg,hogy a ketrecnek valamilyen részén megszúrhatta esetleg ugrálás közben?Lát vele rendesen?Kisebb hályogszerüség sem elképzelhetetlen.Szemészeti dolgokban nem nagyon vagyok otthon,de talán szemcsepp alkalmazása nem lenne rossz,de az a kérdés,hogy pontosan melyiket is kellene használni.Szemész állatorvos meg szerintem sajnos nincs.

Előzmény: Csokivadász (5344)
crested 1 Creative Commons License 2009.04.03 0 0 5372

Szia!

Mióta csinálja ezt a furcsa szokását?előfordulhat,hogy hormonális problémái vannak,akkor is lehet étvágytalanság.Legtöbbször ez bizonyos szintü szőrhullással is jár,ilyen nem fordult elő?Próbálj meg egy vitaminos kúrát nála,a Promotor-43 nevü multivitamin port(állatpatikában kapható) szórd rá a gyümire úgy ,mintha mesóznád az ételt.és minél változatosabban tápláld.

Előzmény: szalymon (5354)
crested 1 Creative Commons License 2009.04.03 0 0 5371

Szia!

Nagyon fontos lenne tudni,hogy tyúkhúrt honnan szedted,mert könnyen arról is összeszedhetett fertőzést.Azt nagyon fontos tudni,hogy a japánmókusoknak nagyon könnyen  le tud rpmlani a kondiciójuk,ha valami éri őket.Rendkivül kényesek a vedlési ciklusban is,főleg első éves korukban.A tünetek amiket irsz,nagyon aggasztóak,nagyon gyorsan antibiotikumos kezelést kellene adni neki.Az Anitetra(régebbi nevén Oxytetraciclin)az a gyógyszer,ami hatásos ebben a helyzetben,de csak akkor,ha időben kezeled vele,mert ha nagyon leromlik a kondiciója,akkor már csak reménykedni lehet.Azt tanácsolom,hogy amilyen gyorsan csak tudod,szerezd be a gyógyszert és itasd úgy,hogy kb.1 dl vizbe raksz a porból egy erős késhegynyit,jól elkevered,és itasd vele 7-10 napig.Minden nap tisztára kell mosni az itatót az új bekeverés előtt.Remélem még időben tudtam segiteni.

Előzmény: twuvn (5360)
crested 1 Creative Commons License 2009.04.03 0 0 5370

a képek a kismajmokról:

crested 1 Creative Commons License 2009.04.03 0 0 5369

Sziasztok!

Nagyon régen voltam itt nálatok,eléggé el voltam és vagyok havazva az átszervezések miatt megnövekedett munkám miatt.Azon kivül az állatállományomban is történt kis átszervezés,egy nagyon régi vágyamat sikerült megvalósitanom azzal,hogy sikerült németországból vásárolnom Fehérpamacsos selyemmajmócákat.Ők a világ 2. legkisebb törpemajmai,és rendkivül aranyosak,szelidek.Teszek fel róluk képeket,hogy lássátok őket.Közben nálam is megszülettek az első csikos babák,még nem mertem nagyon megnézni őket,de talán 3-an,4-en lehetnek,valószinüleg mind barnák lesznek,mert szüleik is azok,de távoli ágon a himben van fehér gén is.Nyugodtan  kérdezzetek,ahogy időm engedi,megpróbálok már többször jönni,lassan a munkahelyemen is lejár a szezon,de telefonon is hivhattok,ha gondoljátok.Számom,aki nem tudja még:0620-9787187

pumukli48 Creative Commons License 2009.04.03 0 0 5368
nagyon aranyosak!!!
Előzmény: Lászy (5363)
pumukli48 Creative Commons License 2009.04.03 0 0 5367
nem hallottam ilyenről. crestedet kérdezd, neki nagyobb a gyakorlata
Előzmény: Csokivadász (5364)
pumukli48 Creative Commons License 2009.04.03 0 0 5366
szerintem azért nem kaptál választ, mert nem tud senki ilyenről.
mellső vagy hátsó lábát? én még nem hallottam ilyenről
Előzmény: szalymon (5365)
szalymon Creative Commons License 2009.04.03 0 0 5365
Sziasztok!
Úgy látszik ha valaki ritkán van fent a fórumon annak már nem válaszol senki.
Csokivadász Creative Commons License 2009.04.02 0 0 5364
sehol se fordult még elő?
Előzmény: Csokivadász (5344)
Lászy Creative Commons License 2009.04.02 0 0 5363
Ezek pedig Opál két hetes apróságai. Cuki rakatáról is igyekszem képet készíteni holnap.

Lászy Creative Commons License 2009.04.02 0 0 5362
Ezek Maffia kukacai, a kép két napja készült.

Lászy Creative Commons License 2009.04.02 0 0 5361
Azonnal keresd meg telefonon Fáncsi Gábort, vagy Crestedet, vagy az Állatorvostudományi egyetemet tanácsért! Ha vidéki vagy is, megéri Pestre jönni, ha nagy a baj, vagy legalább az állatorvosod tud beszélni telefonon a megfelelő szakorvossal!
Előzmény: twuvn (5360)
twuvn Creative Commons License 2009.04.02 0 0 5360

Sziasztok!

Kellene egy kis S.O.S. segítség. Nünü a japán mókusom, nem rég láttam, h öklendezik, és hányt is. Tegnapelőtt lapott egy kis tyúkhúrt, de nem hiszem, hogy ez a baja, olyan gyors az anyagcseréje. Kicsit bágyadt is, de a diót elveszi és eldugja. A gond, h vidéki vagyok, és itt az állatorvos nincs ilyenekre felkészülve. Mit csináljak?Volt már valakinek hasonló? köszi minden infot

üdv: Vivien

Sziszimokus Creative Commons License 2009.04.02 0 0 5359
 Igenigen :) Mi fiúmókisok nem élhetjük ezeket át-legalább képeket kérünk szépen :)
Előzmény: pumukli48 (5358)
pumukli48 Creative Commons License 2009.04.02 0 0 5358
ha a mamák engedik majd és tudsz fotózni, kérünk szépen képeket a kicsikről :-)
Előzmény: Lászy (5357)
Lászy Creative Commons License 2009.04.02 0 0 5357
Sziasztok!

Crested foglakozik mókikkal, csak egy kicsit el van havazva a munkájával, meg egyéb állatok tenyésztésébe is belefogott, konkrétan selyemmajmokéba, a madaraival kiállításokra jár, és ezért nem írt már régen a fórumba. Sokat beszélek vele, és mondta, hogy nemsokára ismét jelentkezni fog.

A szülésbe, és az utána lévő eseményekbe ne avatkozz bele, a mama tudja, mit kel tennie, és a döntését befolyásolni nem tudod. Fő a nyugalom, a zavartalan életkörülmények, és a változatos étrend biztosítása.

Most már konkrétan tudom, hogy összesen 13 bébink van, fehér kicsik Maffiánál 4 db, barna bébi 2 db Opálnál, és vegyesfelvágott Cukinál, 7db. Opáléi ma két hetesek, Maffiáéi és Cukié ma egy hetesek.
Előzmény: kisufó (5356)
kisufó Creative Commons License 2009.04.02 0 0 5356
Szia! Crested mért nem aktiv a fórumba talán nem foglalkozik már mókusokkal? Az expresszen is árulja a nagymókusait pl:Rókamókus párt,Királymókust.
Előzmény: Lászy (5349)
Kicsi Zzz Creative Commons License 2009.04.02 0 0 5355
Sziasztok!

Ha jönnek a kismókik, akkor kell valamit csinálni vagy csak hagyjam történni az eseményeket? Tudom, buta kérdés, de teljesen kétségbe vagyok esve, nem szeretném, ha baja lenne a lánymókimnak.
Köszi a segítséget!
Zellus
szalymon Creative Commons License 2009.04.02 0 0 5354
Sziasztok!Fordult-e már valakinél hogy a mókusa lerágja a saját lába ujját?Nem tudom ez mitől lehet.Nagyon válogatós nem akar megenni szinte semmit.Ő egy lány mókus,van egy fiúcskánk is de vele nincs semmi problémánk.Nem tudom mit tegyek!
Segítségeteket köszönöm.
Ingi81 Creative Commons License 2009.04.01 0 0 5353
Köszönjük szépen.
Sajnos egyre jobban ránk fér.
3-an vannak most már biztos. Viszont az egyik nem valószínű , hogy él. :(
Egész délután a szájába hurcolja őket, ugrálja velük a szaltókat.
Nem hinném, hogy jót tesz nekik.
Most átpakolta őket a függőágyából, a házába. Este 21 fele elment aludni, de úgy , hogy előtte betemette az egész házát forgáccsal.:D
Trükkös.
Minden esetre foglalkozik velük, s ez jó jel.
Szorítsatok:(
Előzmény: pumukli48 (5351)
ashuma Creative Commons License 2009.04.01 0 0 5352
Sziasztok!

Van valakinek fiú csíkusmókusa a BP: VI. ker. környékén? Lánymókusom már másodszor fütyörészik egész nap, jó lenne neki játszótársat találni.

70/3124976

előre is kösz,

igor
pumukli48 Creative Commons License 2009.03.31 0 0 5351
SZORÍTUNK!
GRATULÁLUNK!
Előzmény: Ingi81 (5350)
Ingi81 Creative Commons License 2009.03.31 0 0 5350
Tegnap éjszaka megszülettünk:D
3-an vagy 4-en vagyunk:D
Reméljük meg is maradunk.
Így első ránézésből jó anya lesz a Tündérünk:D
Szorítsatok nekünk.
Lászy Creative Commons License 2009.03.30 0 0 5349
Szia!

Nálam lesz eladó, a számomat megtalálod lentebb.
Előzmény: kitti66 (5348)
kitti66 Creative Commons License 2009.03.30 0 0 5348

Sziasztok!

Olvastam,hogy mostanában születtek többeteknél is csíkos mókusok. Szeretnék egy kislányt, ha valakinek  lesz eladó. Vevő lennék egy tágas ketrecre is. Budapesten lakom. Előre is köszönöm. kittivaj@freemail.hu

Sziszimokus Creative Commons License 2009.03.30 0 0 5347
Anyukám úgy látta,Misi alső fogai elég hosszúak..szerinte nem kéne ilyennek lennie.Én még nem láttam őket,nem tudom.Ilyenkor el kell menni levágatni őket az állatorvoshoz?Mit kell erről tudni?
roli310 Creative Commons License 2009.03.30 0 0 5346

Eladó ürgemókus pár.

35000Ft/pár

Tel: 0620-9244-368

Nőstény
szifoka Creative Commons License 2009.03.29 0 0 5345
:D ez aztán találó! :D
Előzmény: pumukli48 (5338)
Csokivadász Creative Commons License 2009.03.29 0 0 5344
mit tudtok arra mondani, ha a szemébe van egy szürke pötty. Ma vettük észre. Lilukánka is volt ilyenje, de neki jobban. Valami kezelési mód?
Lászy Creative Commons License 2009.03.28 0 0 5343
Igen, nyüszögés, nyöszörgés, "sikítozás", amíg hallani a hangokat, addig nincs baj.
Előzmény: Csokivadász (5342)
Csokivadász Creative Commons License 2009.03.28 0 0 5342
értem. Amikor születtek voltak hangok, nyüszörgés?
Előzmény: Lászy (5341)
Lászy Creative Commons License 2009.03.28 0 0 5341
Azt még nem tudom, mert ez az első év, mikor kismókusok születtek, és reményeink szerint meg is maradnak....
Előzmény: Csokivadász (5340)
Csokivadász Creative Commons License 2009.03.28 0 0 5340
arra gondoltam, mikor már pár hetesek lesznek
Előzmény: Lászy (5339)
Lászy Creative Commons License 2009.03.28 0 0 5339
Nem vettem el őket, ő hozta le őket a polcról. Most egy kicsit izgulunk, mert a nap folyamán szállítgatta őket föl le, mert érezte, hogy így kinn nem jó, de a mafla még nem jött rá, hogy az odú mire való. Reméljük, nem lesz baja a kicsiknek....
Előzmény: Csokivadász (5337)
pumukli48 Creative Commons License 2009.03.28 0 0 5338
Egy kupac kopasz kukac.
Nagyon aranyosak!
Előzmény: Lászy (5334)
Csokivadász Creative Commons License 2009.03.28 0 0 5337
amúgy, hogy viseli el a mama, mikor elveszed őket?
Előzmény: Lászy (5336)
Lászy Creative Commons License 2009.03.28 0 0 5336
Még nem kaptam paparazzi lehetőséget, szabályosat meg mégúgyse! :P
Nagyon takargatja őket, mert szerinte is kincset érnek...
Amin sikerül a fénykép, felteszem őket!
Előzmény: kisufó (5335)
kisufó Creative Commons License 2009.03.27 0 0 5335

Vagesz képek. Maffia könykei?

Előzmény: Lászy (5334)
Lászy Creative Commons License 2009.03.27 0 0 5334

Sziasztok!

Íme, Cuki mama nagy kisrakata. Lehozta Őket a polcról! Heten vannak, mint a gonoszok, csak ezek aranyosak... :-D

Cseter1 Creative Commons License 2009.03.27 0 0 5333
S.O.S. tel. 30/2899834
Cseter1 Creative Commons License 2009.03.27 0 0 5332
S.O.S-
Most fütyül a 3 éves csíkos lányunk, egy csinos csíkos fiút keresek mellé egy kis hancúrra sürgősen. segítsen aki tud. Köszi
Ingi81 Creative Commons License 2009.03.27 0 0 5331
Sziasztok!

Gratulálok mindenkinek:D
Hát ha minden igaz a hétvégén mi is szülünk:D
Remélem minden rendben lesz.
Már nagyon nagy a mókuskánk hasa.
De van egy kis probléma, bár Lászy azt mondta nem gond. Valószínűnek tartom , hogy a függő ágyba fog szülni. Mert mindent oda pakolt be. Meg ott is alszik. Ami számomra meglepő , mert előtt nagyon nem használta, már pont ki akartam venni.
De reméljük a legjobbakat!
:D
pumukli48 Creative Commons License 2009.03.27 0 0 5330
gratulálunk!
nagyon aranyosak lehetnek :-)
Előzmény: Lászy (5327)
Pippo78 Creative Commons License 2009.03.27 0 0 5329

Sziasztok!

Először is Grat mindenkinek a kicsikhez.

Diónál kb. 3 hete hálistennek végetért a gyűjtögetős időszak, újra visszakaptam a nyugodt mókusomat (bár 2 hete sikerült egy kicsit vámpírkodnia hátul a nyakamon). Viszont cserébe elfelejtette, hogyan is kell szépen egy sarokba végezni a kis és nagydolgát. Tapasztaltatok már ilyet, hogy a "hisztis" korszakában egy helyre végzi a dolgát, mikor lenyugszik, akor meg mindenhova? Fordítva még meg is érteném. Egyébként télen nem volt lelassulva, SŐT (néha a villám is megiregyelte volna), annyiban merült ki a téli álom, hogy korábban aludt el.

Szerintetek visszaszokik a szobatisztaságra, még a következő gyűjtögetős időszak előtt?

Üdv. Z

roli310 Creative Commons License 2009.03.27 0 0 5328
Köszönöm és GRAT!!! :D
Lászy Creative Commons License 2009.03.26 0 0 5327
Crestednek vannak, és ami nincs, azt is be tudja szerezni a legtöbb esetben. Keresheted még Szabó Andrást is, neki is vannak nagymókusos beszerzési kapcsolatai, de ő nagyon drága, valamint próbáld meg még Mihályi Ferencet, neki japán fehérhasú mókusai, meg egyebei is vannak. Az emil címe: mihalyi.ferenc@freemail.hu.

Más:

CUKI IS LEBABÁZOTT, VAGY ÉPPEN MOST BABÁZIK! Négyet megmutatott, de lehet, hogy több van, Maffiánál is négy vagy hat pici született, nem tudtam pontosan megszámolni a rakatot. :-) :-D

Nagyon sokszoros nagymami és nagypapi lettünk! Először sikerült ilyen jól. Olyan boldogok vagyunk! Mindenhonnan mókusbaba nyöszörgés, kattogás, szuszogás hallatszik! HURRÁ!!!!!!!!!!!!!
Előzmény: roli310 (5326)
roli310 Creative Commons License 2009.03.26 0 0 5326

:((

Nekem is vannak csíkos mókusaim!! :D

NAGYmókust szeretnék :D

Előzmény: kisufó (5323)
Zs12345 Creative Commons License 2009.03.26 0 0 5325
Hívjál nyugodtan fel telefonon, bármilyen kérdésedre szívesen válaszolok, ha tudom a választ.
Előzmény: crome (5305)
kisufó Creative Commons License 2009.03.26 0 0 5324
Sok Szerencsét Kivánok!
Előzmény: Lászy (5320)
kisufó Creative Commons License 2009.03.26 0 0 5323
Szia! Dr Kovács katalin diszállat Kereskedő Vannak csikós mókusai Tel:061 3201050
Előzmény: roli310 (5317)
pumukli48 Creative Commons License 2009.03.26 0 0 5322
SZORITUNK!
Előzmény: Lászy (5320)
Lászy Creative Commons License 2009.03.26 0 0 5320
Ma reggelre megszülettek Maffia kicsinyei is. A mama nagyon fáradtan, és egy kicsit szemrehányóan nézett rám, mikor reggel bekukkantottam a ketrecébe. Szorítsatok érte, hogy őket is rendben nevelje a mamájuk.

roli310 Creative Commons License 2009.03.26 0 0 5319
Köszönöm de az ő számát tudom, ő a 20.kerületben lakik. Nem ismeri senki sem azt akit én keresek?
Előzmény: gyongyver65 (5318)
gyongyver65 Creative Commons License 2009.03.26 0 0 5318
Ha még ez a száma Crestednek:06 209787187
Előzmény: roli310 (5317)
roli310 Creative Commons License 2009.03.25 0 0 5317

Ismeri valaki a 17.kerületben élő mókustenyésztőt??

vannak csíkosmókusai(inkább fehérek), és nagymókusai is.

A névjegykártyáján az van, hogy díszmadár tenyésztő, de sajnos elvesztettem, megadná valaki az e-mail címét, vagy telefon számát?

És rengeteg papagája is van.

Lászy Creative Commons License 2009.03.25 0 0 5316
Szia!

Keresd vissza Crested elérhetőségét, ő biztosan tud segíteni az ügyben. Az ürgemókusok megfelelő kenelben a szabadban is tarthatóak, de ha pocis a mamád, semmiképp de bolygasd, amíg a picik meg nem születnek, és el nem választod őket.
Előzmény: roli310 (5314)
roli310 Creative Commons License 2009.03.25 0 0 5315

Egyébként kíványcsi lennék, hogy hol tartjátok a mókusokat?

Én a pincében tartom őket, de nyáron tervezem hogy kintlesznek!

roli310 Creative Commons License 2009.03.25 0 0 5314

Sziasztok!

Ha senkit nem érdekel a csere, esetleg van eladó, vagy lesz eladó nagymókusa valakinek?

kisufó Creative Commons License 2009.03.25 0 0 5313
Lassan itt a tavasz,ne feledkezzetek meg a tavaszi rügyekről,friss hajtásokról.Gyümölcsfák metszéséböl adhatok nekik rügyekkel teli ágakat.Tyúkhúrt is adhatok a mókuskáknak én egész télen hetente kétszer adtam neki és nagyon szerete.
pumukli48 Creative Commons License 2009.03.25 0 0 5312
Kicsirázott a krumplim és leszedtem a csirát, odaadtam a mókusnak és nagyon örült neki, vígan rágcsálta.
Lászy Creative Commons License 2009.03.25 0 0 5311
nekem csak az explorer, de a lényeg szerintem az, hogy fel lehet tenni a képeket, és így mindenki gyönyörködhet kedvére
Előzmény: pumukli48 (5310)
pumukli48 Creative Commons License 2009.03.25 0 0 5310
én mindig mozzilaval dolgozom, és felteszi
Előzmény: Lászy (5296)
Lászy Creative Commons License 2009.03.25 0 0 5309
Szia!
Próbáld meg nyugodtan még egyszer. Lehet, hogy egyéb probléma volt. Nálam is most annak a mamának vannak picijei, aki megette őket. Lentebb vannak fenn paparazzi képek a kukacokról, lassan egy hetesek. És most fog fialni egy héten belül két első almos mamám is, értük is izgulok.
Előzmény: szalymon (5308)
szalymon Creative Commons License 2009.03.25 0 0 5308
Heló Lászy!
Nem tudni hogy mi lett a kicsikkel,megszülettek múlthéten csütörtökön reggel.Semmi mocorgást nem lehetett hallani.Másnap egész nap kint volt a házából,és ez már gyanús volt.Be néztem a házába és nem volt semmi.Arra gondoltam hogy biztos megette őket.Lehet halva születtek,vagy betegek voltak.Nem vagyok jártas ebben a dologban,most volt még csak az első alkalom hogy kicsik születhettek volna.Nem tudom merjünk e vele még egyszer próbálkozni.Pedig a terhessége zavartalan volt Szépen meg is hízott,de hát nem gondoltam hogy ilyen is elöfordulhat.
roli310 Creative Commons License 2009.03.24 0 0 5307

Elvileg mókusokhoz tartozik, az egy Richardsonii Ürgemókus, de nem tud úgy ugrálni mint egy csíkosmókus, inkább tengerimalachoz hasonlítanám bár ügyesebb a tengerimalacnál(ráül a fenekére, és a kezéből eszegeti a magvakat, ilyet a tengerimalac nem tud....)

Aranyos kisállatok, és nem olyan ducik általában mint az a nőstény, ezért gondolom hogy vemhes.

Előzmény: wikl6661 (5306)
wikl6661 Creative Commons License 2009.03.24 0 0 5306
köszi roli310 amúgy látta a képeket és megkérdezném hogy a lenti egy fehér moki de a felette lévő az nem mókus vagy igen?
crome Creative Commons License 2009.03.24 0 0 5305
Köszi a választ!

Ha nem probléma, valamelyik nap felhívnálak majd egy kisebb beszélgetés végett. Engedélyezed? :)
Előzmény: Zs12345 (5300)
roli310 Creative Commons License 2009.03.24 0 0 5304

Helló!6hetes kora körül lehet elválasztani a kicsiket, mikor már kint vannak az udoból eléggé sokat és kezdenek enni.

Sokat írtak már itt a fórumon, ha kicsit visszanézed az oldalakat találsz rengeteg dolgot róluk!

Én sem nagyon értek hozzá, szóval csak próbálok segíteni de nagyjából ennyit tudok róluk :(

Roland

Előzmény: wikl6661 (5303)
wikl6661 Creative Commons License 2009.03.24 0 0 5303
sziasztok az én mókusom három hét múlva fog fialni és szeretnék pár dolgot megtudni a kicsikről lécci segítsetek ez lesz neki az első fialása. Példáúl mennyi idősen kell majd elválasztani meg ijenek. nagyon megköszönném
roli310 Creative Commons License 2009.03.24 0 0 5302
ürgemókus nősténycsíkosmókus nőstény
roli310 Creative Commons License 2009.03.24 0 0 5301

Szia!

Nekem internet explorelem van, nem mozillám mégsem teszi fel, már 2gépről próbáltam

Zs12345 Creative Commons License 2009.03.24 0 0 5300
Szia

Igen várható újbóli fütyülés, azt hogy mikor azt mókusa válogatja.

Zsolt
Előzmény: crome (5282)
Csokivadász Creative Commons License 2009.03.24 0 0 5299
ma mikor hazaértem fel volt csukva az ágyam, gondoltam csak azért lehet, mert a mókust ott keresték, mert oda szokott elbújni, ha kivételesen kinn van. Aztán mondja a húgom, hogy mikor rakta be a kaját, kiszökött, pedig nem szokott olyat tenni, mert egyből rámászik, sőt még a tálkát vissza se rakjuk, már rajta van, vele együtt kell visszahelyezni. Szerencsére hamar visszament, lehet már tudja jobb bent neki.
Csokivadász Creative Commons License 2009.03.24 0 0 5298
nekem rendesen működik vele
Lászy Creative Commons License 2009.03.24 0 0 5297
Szia!

Nálam nem fütyült már abban az évben. De mivel még nagyon korán van, lehet, hogy néhány hét múlva fütyülni fog. Mi történt a kicsikkel?
Előzmény: szalymon (5290)
Lászy Creative Commons License 2009.03.24 0 0 5296
Szia!
explorerrel tedd meg, mert a mozillával nem lehet feltenni.
Előzmény: roli310 (5295)
roli310 Creative Commons License 2009.03.24 0 0 5295
Újabb próba
roli310 Creative Commons License 2009.03.24 0 0 5294
Én is így csinálom de nem teszi be :(
Csokivadász Creative Commons License 2009.03.24 0 0 5293
tallózás, megnyitás, feltöltés, beszúrás
Előzmény: roli310 (5292)
roli310 Creative Commons License 2009.03.24 0 0 5292

Hello!

Érdeklődnék hogy hogyan lehet képeket feltölteni ?

Próbáltam de nem küldte el.

Roland

Sziszimokus Creative Commons License 2009.03.24 0 0 5291

Mókusoké a világ :)

"Madárperspektívából ":

xD

Előzmény: Ham1979 (5289)
szalymon Creative Commons License 2009.03.24 0 0 5290
Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni hogy fialás után ha nem maradtak meg a kölykök mikor kezd el a mókus ujra fütyülni?
Elöre is köszönöm.
roli310 Creative Commons License 2009.03.24 0 0 5288
Újra megpróbálom.
roli310 Creative Commons License 2009.03.24 0 0 5287
Képek az állatokról.
Előzmény: roli310 (5284)
pumukli48 Creative Commons License 2009.03.24 0 0 5286
felment az előszobafogasra, és percekig nem mozdult. Azt hittük, hogy beszorult, de nem, csak nem értette a helyzetet, hogy mit keres ő ott :-)
Lászy Creative Commons License 2009.03.23 0 0 5285

A kukacles eredményei...

Bár nem a legélesebbek a képek, amiért külön elnézést kérek, de a mama még nem adta el a fotózás jogát, így csak paparazzi képeket tudtam készíteni tegnap illetve tegnapelőtt...:-)

roli310 Creative Commons License 2009.03.22 0 0 5284
És azt kihagytam hogy az ürgemókus nőstény valószínűleg vemhes, óriási a hasa.
roli310 Creative Commons License 2009.03.22 0 0 5283

Elcserélnék 1pár(hím+nőstény) 2008-as születésű Richardsonii Ürgemókust(nem testvérek),1db 2008-as fehér nőstény csíkosmókust és 1db barna 2008-as nőstény csíkos mókust.

Cserébe 2db fiatal(1pár, vagy egynemü) nagymókust szeretnék.(Pl, japán mókus,Costa-Ricia mókus,szibéria mókus,kanadai vörös mókus, vagy ki-mit ajánl de olyat keresek ami bírja a kint létet télen-nyáron)

Pesten szeretném lebonyolítani a cserét vagy közelében.

Ajánlatokat e-mailben várom!

E-mail: roli1008@hello.hu

Az állatok szépek, hibátlanok.

Üdv,

Roland

crome Creative Commons License 2009.03.22 0 0 5282
Szia!

Folyamatosan kifordult alóla. És ez lenne neki az első alaklom. Akkor valszeg ez az oka? A másik kérdés, hogy 3 hete fütyült először. És most meg tegnap. Várható 2-3 hét múlva újabb fütyülés?

Üdv, crome
Előzmény: Zs12345 (5281)
Zs12345 Creative Commons License 2009.03.22 0 0 5281
Szia!

A fütyülés kb. 24 óráig tart ezt követően meg kell várni az újabb fütyülést amit átlagba 15 naponta ismétel meg. Addig természetesen nem duzzadt a lány nunija, visszahúzódik. Azonban ha újra kész lesz rá be fog vörösödni és megduzzad. Az oka hogy mért nem párosodtak az is lehet, hogy még a lány nem ált készen és nem fogadta el a fiút. Azonban ha ezt legközelebb megismétli, akkor vagy próbálkozz másik fiúval vagy sajnos kis helyre kell őket be zárnod hogy lány ne tudjon elmenekülni a fiútól. A veszély ebben az hogy meg sebesíthetik egymást. Akkor szokott ki fordulni a fiú alól a lány ha nem fogadja el, vagy még szűz és nem tudja mi következik. Amennyiben egyszer- kétszer megtörténik az aktus akkor már ki engedheted őket a zárt helyről és akkor már nem szabadna a lánynak kifordulnia a fiú alól.
Előzmény: crome (5279)
Zs12345 Creative Commons License 2009.03.22 0 0 5280
Sziasztok!

Igen, előfordul, hogy megeszik a kicsinyeket. Azonban azokat csak akkor eszik meg, ha elpusztultak. Ezt sok minden okozhatja (nincs elég teje a szoptatásra, egyáltalán nem alkalmas a kölyöknevelésre stb....) Természetesen amennyiben elpusztultak a kölykei, újra fog fütyülni és akkor pároztathatod. Azonban, ha egész évben többször párzik és minden esetben elpusztulnak a kölykök, alkalmatlan az anya a nevelésre.
Ha valaki megbolygatja a fészket, (ezt nem minden mókus tűri el) akkor nézze meg a kicsiket. Amennyiben feszes a bőrük és szép rózsaszín akkor van elég teje az anyának szoptatnia és gondoskodik a kicsikről. Amennyiben a kicsik ráncosak és piros a bőrük alul vannak táplálva nincs elég teje az anyának, vagy nem is gondoskodik róluk.
Így hirtelen ennyit a születendő kicsikkel kapcsolatban.

Szia Kisufó!

A kanadai vörös mókusaim pároztak, azonban azt még nem tudom megmondani, hogy várhatóak-e kicsik. Amennyiben lesznek, meghirdetem őket itt. Csíkos mókusok már biztosan lesznek, több anyámnak is vannak kicsinyei.

Szia pumukli48!

Jól tudod, hogy a fiú mókus nem mindig jó a párzásra. Azonban ez nem csak a fiú mókus hibája. Akkor zárható csak ki a fiú mókus, ha több lánnyal is randizott már és amennyiben pároztak egyik sem eset teherbe. Azonban ha valamelyik vemhes lett, akkor a fiúval semmi baj nincs. Azonban nem a fütyijének kell lejönnie, hanem a heréinek, ez kb. egy éves korában válik láthatóvá. Tenyészetben csak a rámenős és agresszív fiúkat tartjuk meg, azonban ez nem azt jelenti, hogy a rossz passzban lévő fiúk nem jók.
Kecskeméten lakom – egy korábbi kérdésedre a válasz.
Előzmény: szalymon (5278)
crome Creative Commons License 2009.03.22 0 0 5279
Szia!

Ha visszaolvasol, találsz ezzel kapcsolatban már hozzászólást, ha jól emléxem Lászynál...

Amúgy én meg szomorkodom... Tegnap megint fütyült párat a lánymókusunk.
Gyorsan összeraktam őket, a lány húzta is a fiú agyát. Összerakás után jól megvoltak, együtt ettek egy tálból, együtt szaladgáltak stb. Aztán amikor a fiú felfogta, hogy mi van, akkor próbálkozni kezdett. Először "csókolóztak" meg ilyenek. De amikor a fiú akcióba akart lendülni, azt már nem engedte a lány. Nekiálltak birkózni. Nem ölték egymást, csak bírkóztak. Ha rájuk szóltam, abbahagyták, majd újból kezdték. De nem történt meg a dolog. Aztán a fiú elment aludni, közben ugyanabban a ketrecben a lány még szaltózott vagy 10percig, utána ő is elment a helyére. Ma meg nem fütyült a lány... És ahogy észreveszem, a puncija sem olyan duzzadt már. :(

Nagyon szomorú lennék, ha nem jönne össze. Egyetlen egy dolog ad még reményt: Beszéltem Lászyval telón, és ő mondta, hogy ez még csak "előjel", várjak türelemmel, és fog rendesen fütyülni. De akkor miért nem annyira duzzadt már a nunija a lánymókusnak? :(

Na mindegy, reménykedem... :)

Üdv, crome
Előzmény: szalymon (5278)
szalymon Creative Commons License 2009.03.22 0 0 5278
Sziasztok!
Fordult-e már elő valakivel,hogy mókusa megfialt és a kölykeit megette?Mókusunk hét közepén megfialt és semmi mozgolodást nem halottam a házában.Másnap szintén halgatoztam a házánál de akkor sem halottam semmit.Elég jól belátható a háza és benéztem a házba és nem lehetett látni semmit.Nem tudom mi történhetet?
Be merjük mégegyszer pároztatni őt?
Köszi ha válaszoltok.
kisufó Creative Commons License 2009.03.22 0 0 5277

Szia!

Oké elmentem a számod Április 1-2 hivlak,hogy mizu!

Előzmény: dragonIord (5275)
pumukli48 Creative Commons License 2009.03.21 0 0 5276
veletek izgulunk és várjuk a képeket
Előzmény: Lászy (5274)
dragonIord Creative Commons License 2009.03.21 0 0 5275
SZia!
Majd szólj már rám telón ha biztos vagy benne hogy sikerült :). És akkor megbeszéljük majd. Számom: 06303084292
Előzmény: kisufó (5268)
Lászy Creative Commons License 2009.03.21 0 0 5274
Sziasztok!
Ma sikerült egy két potyapillantást vetni Opál kicsinyeire. Ketten biztosan vannak, de lehet hogy hárman vagy többen...:)
Nagyon szépen ápolja őket, sokszor hallani a hangjukat. Annyira izgulunk, hogy minden rendben menjen! Sikerült képet csinálni, de kicsit homályos, holnap megpróbálok jobban készíteni, és azt feltenni.
pumukli48 Creative Commons License 2009.03.20 0 0 5273
Azt olvastam, hogy a fiu mókus sem mindig alkalmas a párzásra.
Ha nincs lent a fütyije, akkor nem alkalmas. Lehet, hogy Ipszi nem volt olyan passzaban, azért nem jött össze a párzás?
Előzmény: gaborr81 (5265)
pumukli48 Creative Commons License 2009.03.20 0 0 5272
nagyon aranyos!
ezeket a hátraszaltókat én is ismerem :-)
Előzmény: crome (5270)
Sziszimokus Creative Commons License 2009.03.20 0 0 5271

Ez nagyon aranyos :) Teljesen Misire ismertem..ő is egész álló nap ugyanígy szaltózik,mint Szuszi.Ráadásul a ketrecük is ugyanolyan xD

Íme egy videó Mihálykáról is (bocs ha már mutattam) :

http://www.youtube.com/watch?v=h4FqMIBsuVg

Előzmény: crome (5270)
crome Creative Commons License 2009.03.20 0 0 5270
Sziasztok!

Képeket már tettem fel, most jöjjön egy videó is Szusziról. Kicsit beindult a trance-től. :)

Szuszi videó
ashuma Creative Commons License 2009.03.20 0 0 5269
Sziasztok

épp fütyörészik másfél éves csíkos mókusom, nincs a közelben egy potenciális randipartnere?
Budapest VI. ker.

70/3124976

igor

kisufó Creative Commons License 2009.03.20 0 0 5268
Szia! Debrecentől 60 Km-re lakom,a mókusunk már fütyült,de még nem telt el a 14 nap és igy még biztosra nem tudom,hogy sikerült-e a randi.Ha minden jól megy húsvétra lesznek kismókusok.
Előzmény: dragonIord (5264)
Cseter1 Creative Commons License 2009.03.20 0 0 5267
Szeretnénk ha valaki befogadná a mi kis csíkos lányunkat egy pár napra, ilyen tájon szokott fütyülni, de nem minden nap vagyunk itthon napközben, és félek nem halljuk meg mikor fütyül. Elvisszük és visszahozzuk, távolság nem számít, légyszi segítsen aki tud Tel: 0630 2899834 Köszi.
Cseter1 Creative Commons License 2009.03.20 0 0 5266
Szia!
Gratulálok a kicsikhez, és egy kicsit irigy vagyok. Szeretjük a mi kis csíkosunkat, igaz nem annyira szelíd mind szeretném, de lehet hogy csak én szeretnék többet. Rövid időre kézből is eszik, néha ránk is felmászik, amit a 7 éves lányomnak nagyon tetszik.
Még idén megpróbálkoznánk a pároztatással, ha nem sikerül kénytelen vagyok venni másikat. Persze ezt is megtartom. Szeretjük.
Előzmény: Lászy (5254)
gaborr81 Creative Commons License 2009.03.20 0 0 5265
No, úgy döntöttem, leírom első pároztatási élményemet, ami inkább volt vicces, mint hasznos... :D

Történt, hogy az ajándékba kapott kislány móki (Lili) tegnap reggel 8-kor elkezdett éktelenül füttyögni, csicseregni, rohangált a ketrecében, csóválta farkincáját, szóval nem akart nyugton maradni. Nosza, ruha fel, átgaloppoltam anyámékhoz, hogy elhozzam a kisfiú mókim (Ipszike, aki 8 éves), mielőtt a csicsergést, füttyögést Lili befejezné.

Át is hoztam egy hordozóban - ami már nem tetszett neki, tekintve, hogy az otthoni környezetből kirobbantottam -. Lilinek megmutattam Ipszit, hát odáig volt meg vissza, ráugrott a hordozó tetejére szaglászott, látszott, hogy személy szerint már régen beugrott volna hozzá, hogy feláldozza magát... :D

Leraktam őket az ágyra - Lili annyira fel volt tüzelve, hogy a hátára dobta magát, játszott a farkincájával, miközben produkálta magát Ipszinek -, és vártam, hogy mi lesz, elkezdenek-e hancúrozni. Ám Ipszi ledermedt. Csak ült egyhelyben, és nem mozdult. Vagy azért, mert idegen volt neki a környezet, vagy azért, mert nem tudott mit kezdeni a szituval. Mind1, Lili mintha látta volna, hogy Ipszi nem igazán akar kezdeményezni, ezért fogta magát, és ráugrott Ipszire, hogy legyen má valami. Nah, erre Ipszi megijedt, és elszaladt... :DD

Há mondom k*rva jó, itt egy kislány móki, aki rád vár b*szod, erre te elszaladsz... :D

Ipszi vissza hordozóba, miközben Lili visszaszaladt a ketrecébe, és újra elkezdett füttyögni. Nah mondom nem tolsz velem ki, hogy ne tudj elmenekülni, kivettem Ipszit a hordozóból, és beraktam Lili ketrecébe. Nah, Ipszi kezdett magához térni, és elkezdte felfedezni a terepet. Mindent megszagolt, megnézett az alomban, talált 1-2 rejtett magot - aminek különösképpen örült, hogy befalhatta -. Lili közben szaladgált a ketrecben, de egyszer csak észrevette, hogy ott van bent Ipszi. Nosza, neki sem kellett több, leszaladt hozzá, megint elkezdte tenni magát (kúszott a hátán, a farkincájával játszott). Persze Ipszi megint ledermedt (holott addig egészen feléledt). Lili megint eljátszotta ugyanazt, hogy megunta és ráugrott kezdeményezés céljából, erre Ipszi akkorát ugrott - :D -, a ketrec egyik sarkában kötött ki, és onnantól kezdve modulni nem mozdult, csak pislogott mint a béka.

Aztán ezzel a lendülettel kivettem a ketrecből, visszaraktam a hordozóba, és hazavittem. Egyébként semmit nem erőltettem, nem is felügyeltem rájuk (csak olyan szinten, hogy azért ott legyek, ha véletlenül durván egymásnak ugranának), ám úgy tűnik Ipszi a maga 8 évével sajnos nem lesz apuka, mert beszari.. :D
dragonIord Creative Commons License 2009.03.19 0 0 5264
Ajj mindenki olyan messze van: $ Nincs valakinek Debrecen környékén?
krizso007 Creative Commons License 2009.03.19 0 0 5263
Salgótarján, nógrád megyében van.
Előzmény: dragonIord (5260)
krizso007 Creative Commons License 2009.03.19 0 0 5262
Köszi, viszont gratulálok!
Előzmény: Lászy (5259)
Lászy Creative Commons License 2009.03.19 0 0 5261
Maglód Pest megyében van, Ecser, Monor, Gyömrő a közeli városok.
Előzmény: dragonIord (5260)
dragonIord Creative Commons License 2009.03.19 0 0 5260
Gratulálok mind2ötöknek a kicsikhez
Lászy az a Maglód az merre van amúgy? Melyik megyében?
És krizsó te hova valósi vagy?:D
Lászy Creative Commons License 2009.03.19 0 0 5259
Gratulálok neked is a kicsikhez!
Előzmény: krizso007 (5249)
kisufó Creative Commons License 2009.03.19 0 0 5258
Szia! Érdeklödnék,hogy lesz-e idén kicsi kanadai vörös mókusód?
Előzmény: Zs12345 (5216)
kisufó Creative Commons License 2009.03.19 0 0 5257
Gratulálók a kicsikhez,majd késöbb képeket légyszives rakjál fek a kismókusokról.
Előzmény: Lászy (5255)
pumukli48 Creative Commons License 2009.03.19 0 0 5256
Grat!
Előzmény: Lászy (5255)
Lászy Creative Commons License 2009.03.19 0 0 5255
Opálnak megszülettek a kicsinyei az éjjel.
Lászy Creative Commons License 2009.03.18 0 0 5254
Szia!

Nekem is volt egy olyan lányom, aki 3 éven keresztül éven te 3-4 alkalommal be lett pároztatva, de soha nem maradt áldott állapotban. Szerettem, de tavaly megváltunk tőle, mert szerettünk volna kicsiket. Megérte, mert mindkét új leányom néhány napon belül életet ad az első kicsinyeinek. Remélem, mindketten, illetve Opállal, a legidősebb, de a legelső mokómmal mindhárman felnevelik majd az apróságokat, és beváltják a hozzájuk fűzött álmainkat is : hogy nem csak nagyon szeretnivalóak, de gondos és jó mamák is lesznek, és végre mi is megízlelhetjük a kismókus- nevelés örömeit!
Előzmény: Cseter1 (5251)
Lászy Creative Commons License 2009.03.18 0 0 5253
A telefonom 06204423220. Ivarérett fiú csak randira van, de arra szívesen segítek. Igaz, most már csak a fehér van meg, mert a barna sajnos elpusztult 2 hete, pedig csak 3 éves volt...
Előzmény: piero7405 (5252)
piero7405 Creative Commons License 2009.03.18 0 0 5252
Szia Laszy!
Esetleg megadnád az elérhetőséged? Érdekelne fiú móki . piero7405@vipmail.hu
Előre is köszi!
Előzmény: Lászy (5247)
Cseter1 Creative Commons License 2009.03.18 0 0 5251
Nagyon szeretnénk már mi is ha lennének kis mókusaink, mindenféle megoldás érdekelne, esetleg vásárolnék csíkos fiút, ha a pároztatásban senki nem tud segíteni. Köszi
Cseter1 Creative Commons License 2009.03.18 0 0 5250
Köszi, hogy válaszoltál.
Azért vagyok kétségbe esve, mert 3 éve vettünk egy párt, de sajnos a fiú 2 éve elpusztult. 2007-2008-ban is volt pároztatva a mi csíkos lányunk, de sajnos nem lettek kicsinyek. Még most alszik, de tavaly ilyenkor már felébredt, és hamarosan fütyült is, ezért kerekek valakit aki tud segíteni.
Előzmény: Sziszimokus (5231)
krizso007 Creative Commons License 2009.03.18 0 0 5249
Sziasztok .
Nálam ma éjszaka született 5 kis csíkos mókus .Közülük is lesz majd eladó
Csokivadász Creative Commons License 2009.03.18 0 0 5248
blikkbe láttátok a mókusról a képet?
Lászy Creative Commons License 2009.03.18 0 0 5247
Szia!
Az első mamám talán már ma vagy holnap, a másik kettő is egy héten belül.
Ha minden rendben megy, és megmaradnak a kicsik, akkor lesz eladó. Fehér és barna, ill. ezek "vegyesházasságából" származóak lesznek a kicsik. Maglódon lakom.
Telefonon többet tudok mondani majd.
Előzmény: dragonIord (5246)
dragonIord Creative Commons License 2009.03.18 0 0 5246
Szija
Kis infoval tudsz szolgálni?:D pl h mikor fognak körülbelül, mennyiért fogod adni és h hol lax ?
piero7405 Creative Commons License 2009.03.18 0 0 5245
Sziasztok!
Tenyésztők elérhetőségeit megtudná nekem valaki írni?Szelíd fiú mókit vennék. piero7405@vipmail.hu erre a címre ha valaki megírná nagyon örülnék neki. Előre is köszönöm!
Előzmény: szifoka (5243)
Lászy Creative Commons License 2009.03.17 0 0 5244
Szia!
Három mamám fog a közeljövőben fialni, szívesen segítek.
Előzmény: dragonIord (5242)
szifoka Creative Commons License 2009.03.17 0 0 5243
5216 és 5220 hozzászóló tenyésztő! Bővebben az adatlapján olvashatsz. Én jártam nála és igazi állatbarátot ismertem meg személyében, nyugodtan keresheted!
Előzmény: dragonIord (5242)
dragonIord Creative Commons License 2009.03.17 0 0 5242
Hellosztok, csíkos mókust kölyköt vennék, ha valaki tud valami tenyésztőt esetleg vagy valakit akinek van kérlek írjatok e-mailt vagy írjatok ide hozzászólást figyelni fogom az oldalt :D
Sziszimokus Creative Commons License 2009.03.17 0 0 5241
Misi 2 héttel azután miután hozzánk került,már kézből evett,viszont az elején még nagyon félénk volt kiengedésnél.Mára már simán ránk mászik,nem fél a hirtelen mozdulatoktól sem,viszont igen,ő is szokott esni..de általában semmi baja tőle,remélem nem is lesz.Sajnos ezeket nem lehet megakadályozni.Simogatni engedi magát,persze csak akkor,ha nyugodt.Ha éppen rohangálós kedve van,akkor neem :)) Az én mókim magától leszokott a ketrecrágásról,mostmár szinte soha nem rágja.Csak nagyon néha.
Előzmény: frease (5237)
pumukli48 Creative Commons License 2009.03.17 0 0 5240
nincs a többiről tapasztalatom. Nem rágja a rácsot, nem szokott leesni és a wc-t sem egyhelyre használja. szóval: KIVÁNCSISÁG, FALÁNKSÁG, FÉLÉNKSÉG!
Előzmény: frease (5239)
frease Creative Commons License 2009.03.17 0 0 5239

Én tudom simogatni, ha a tenyeremben ül és éppen nem izgága, vagy eszik... Ha ő is akarja, akkor engedi, ha mást akar, harap.. :) Nagyon kemény csaj.. :) A ketrecbe benyúlásra azonnal támad... A többi kérdésről van véleményed? Többiek?

Köszi

pumukli48 Creative Commons License 2009.03.17 0 0 5238
Le tudom irni a tapasztalataimat, de ahány mókus, annyi féle:
Pumukli most egy éves kisfiú. Április közepén lesz egy éve, hogy nálunk van. Első naptól kezdve elveszi a kezünkből a kaját, de megsimogatni, vagy megfogni soha nem engedte és nem is engedi magát. Borzasztó kiváncsi, de kiváncsiságánál a félénksége nagyobb. Odarohan, de ahogy nyúlnánk felé, már fut is el. Keresztülszalad rajtunk, felmászik ránk, de mi nem foghatjuk meg. Sajnos azt hiszem ez már igy is marad.
Három fő tulajdonsága van: kiváncsiság, állandó evés, és félénkség
Előzmény: frease (5237)
frease Creative Commons License 2009.03.17 0 0 5237

Sziasztok!

Kezdő mókustartóként (3 hete van nálam) lenne egy pár kérdésem.. 1. A szelídítéssel pár hét alatt egészen nagyot sikerült fejlődni, kézből eszik, ha kiengedem rámmászik, kézbe lehet venni (megfogni nem :)).. Persze pá harapás árán mindez... Szerintetek meddig lehet jutni (illetve ti meddig jutottatok)? Meg tudjátok fogni biztonsággal, anélkül, hogy harapás előfordulna? 2. Szokta rágni a rácsot, szerintem azért, mert ki szeretne jönni (pedig amikor tehetem kiengedem).. Vagy lehet, hogy valami más oka van? Le lehet szoktatni róla valahogyan? 3. Mikor kint van időnként nagyon nagyokat esik! Mindenre felmászik és néhol nem tud rendesen megkapaszkodni és akkorákat esik, mint a ház (múltkor az orrát is lehorzsolta), pedig állandóan a nyomában vagyok.. Fog ügyesedni? Megtanulja, hogy mik a határai? :) Ez azért van mert még fiatal, nem ismeri annyira dolgokat a lakásban? Nem szeretném, ha valami baja lenne és jó lenne, ha kijöhetne úgy is, hogy nem kell folyamatosan a nyomában lenni... Nektek van hasonló tapasztalatotok? 4. Az első teljes takarítás után (amúgy csak a wc sarkot szoktuk, vettünk rágcsálówc-t, mindig odament és csak a kis tálkát kellett kicserélni) megcserélte a sarkot. Sajnos az új elég rosszul elérhető helyen van, így megpróbáltuk mindenféle csellel visszaszoktatni oda (az új sarokba magokat tettünk, a pisis forgácsot a wcbe és a régi helyre), de nem sikerül... Nektek volt már ilyen? Ötlet?

Köszi előre is a tanácsokat..

Mandula0812 Creative Commons License 2009.03.16 0 0 5236
Hát köszönöm szépen a sok comment-et. Ma megráztam az egyik pokrócot, egy csomó mag hullott ki belőle, itt hagyta őket nekünk :( Tavasszal biztos lesz új kismókusunk, mert nagyon sok örömöt hozott az életünkbe Móki... Csak az a baj, hogy Szombathelyen lakunk, és nem szeretném szegényt megkínozni a szállítással.
Csokivadász Creative Commons License 2009.03.16 0 0 5235
mondjuk nálunk az volt még a helyzet, hogy pár éve volt egy szürke folt az egyik szemébe. Nem hiszem, hogy köze volt hozzá amúgy
Előzmény: szifoka (5234)
szifoka Creative Commons License 2009.03.16 0 0 5234
Megkerestem nektek!!!

2095. hozzászólás ezt írta anno- >

"Talátam egy dokumentumot ahol a leggyakoribb mókusbajokat sorolják fel.

Csokivadászéra ez illik(fordítom):

Pneumonia - azaz a tüdőben létrejövő hólyagok, és folyadék miatt nem kap rendesen levegőt az állat. Légszomja van. Sokan afféle légzőszervi ráknak diagnosztizálják.Kóros soványodás. Ezek a tünetek. Előfordulhat részleges vakság.

Az esetek nagy részében végzetes. Kezeléssel meg lehet próbálkozni antibiotikummal injekció vagy inhalálandó spray formájában. Meleg, gondoskodás, ha kell kézből etetés, és acetilcisztein tartalmú gyógyszerek.

Az okai lehetnek: zsúfoltság, folyamatos zaklatás, elégtelen szellőzés, nedves környezet, szövődmények alakulhatnak ki emberi influenzára hasonlító tüneteket produkálva.
Csokivadász Creative Commons License 2009.03.16 0 0 5233
szerintem nálunk is ugyanez volt régen a helyzet. Olyan 2007. szeptember-október környékére kellene visszanézni, mert, ha minden igaz, ott meg van a betegség neve
Előzmény: Mandula0812 (5225)
Lászy Creative Commons License 2009.03.16 0 0 5232
Szia!

Sajnos ilyen szomorú esetek előfordulnak fiatal mókikkal, de idősebbekkel is. Nekünk egy hete pusztult el egy hároméves kisfiú mókusunk. Az első őszi- téli, valamint téli -tavaszi átállás fokozottan megviseli a fiatalok szervezetét, és néha nem bírja a terhelést. Hallottam olyanról, hogy férges volt a mókica, de lehetett rejtett betegsége is. Itt a fórumon biztosan fogsz találni kismókikat, mert sokunknál születnek meg az első almok a közeljövőben!
Sziszimokus Creative Commons License 2009.03.16 0 0 5231

Olvasunk mi téged..

Esetleg Budapestre ha le tudnád őt hozni,nekem volna 1 kisfiúm..persze csak jövőre.Még nem ivarérett a drága.Tényleg,miből lehet tudni hog ivarérett-e?Misi májusban lesz 1 éves.

Előzmény: Cseter1 (5227)
pumukli48 Creative Commons License 2009.03.16 0 0 5230
merrefelé laksz?
Előzmény: Zs12345 (5222)
pumukli48 Creative Commons License 2009.03.16 0 0 5229
mert biztosan nincs senki Kecskemét, Dunaújváros környékéről.
Hidd el, a te hozzászólásaidat is olvassuk
Előzmény: Cseter1 (5227)
pumukli48 Creative Commons License 2009.03.16 0 0 5228
nagyon sajnálom szegény kis egyfülüt!!
Cseter1 Creative Commons License 2009.03.16 0 0 5227
Többször írtam már erre az oldalra, de velem senki sem foglalkozik,
nem értem miért?
Cseter1 Creative Commons License 2009.03.16 0 0 5226
Sziasztok.
Szibériai csíkos fiút keresek, csíkos lányunk mellé, Dunaújváros, Kecskemét környékéről. Légyszíves aki tud írjon sürgős lenne.
Mandula0812 Creative Commons License 2009.03.16 0 0 5225
Sziasztok! Sajnos szeptember végén magunkhoz vett csíkos mókusunk elpusztult. Emlékszem ő volt az utolsó az állatkereskedésbe, senki nem akarta megvenni, mert csak a fél füle volt meg. Mi viszont pont ezért szerettünk belé. Minden rendben volt egészen csütörtökig, mikor a párom reggel összegömbölyödve talált rá a ketrecében. Meg sem moccant, nagyon lassan vette a levegőt. Gyorsan elvitte az állatorvoshoz, ahol megállapították, hogy a testhőmérséklete már csak 30 fok volt. Kapott két injekciót, és melegítettük. Délután vissza kellett menni az orvoshoz, de addigra már annyira jól volt (evett, ivott, mozgott), hogy semmit nem csináltak vele. Aztán egész este aludt. Másnap ki-kibújt a meleg fészkéből, de dülöngélve ment, folyton elesett, mintha nem lett volna meg az egyensúlya. És nagyokat pihent. Azzal nyugtattuk magunkat, hogyha tegnap mi is a halálunkon lettünk volna, biztos mi sem ugrándoznánk. Éjjel 3-4 óránként fölkelt a párom, hogy megnézze minden rendben van-e. Azonban szombat reggelre megint ugyanúgy találtunk rá, mint csütörtökön. Elrohantunk vele megint az orvoshoz. Ott megint kapott –más fajta- injekciót. Hazamentünk, azonban pár percre rá már nem lélegzett. Meghalt.Nem tudna valaki valami okosat mondani, ha már az orvosok nem tudtak, hogy mi lehetett a baj? Annyira szerettük és úgy próbáltuk gondját viselni. Ha jönnek a tavaszi picik szeretnénk majd egy új kismókust (talán addigra kiheverjük szegény Mókit), és nem szeretnénk ha ő is elpusztulna. Köszi előre is.

piero7405 Creative Commons License 2009.03.16 0 0 5224
Zs12345!
Megtudnád esetleg adni a telefonszámodat? Egyszer nagyon szívesen megnézném a mókikat. Én fiú csíkos mókit keresek a lány mókim mellé. piero7405@vipmail.hu
krizso007 Creative Commons License 2009.03.16 0 0 5223
A király mókus gyönyörű, sikerült már szaporítani?
Csikos mókusok nálam is a héten fognak születni a lány mókus ma 29. napos .
Zs12345 Creative Commons License 2009.03.15 0 0 5222
Akkor csak annyit magamról, hogy hat éve tenyésztem a csíkos mókusokat. Az első csíkos mókusomat családtagomtól kaptam, aki már több mint 30 éve foglalkozik a mókusokkal. Én is több fajta mókust tartok több-kevesebb sikerrel. Azonban amikor fel tudok jönni erre a lapra, szívesen megpróbálok segíteni a kérdéseitekben. Csakis a tapasztalataim alapján tudok tanácsot adni, amit nem tapasztaltam, abban nem nyilatkoznék. Idén is több anyát pároztattam már be, és ha minden jól megy egy héten belül, megvannak az első kicsik.
szifoka Creative Commons License 2009.03.15 0 0 5221
Szuper képek! :)
Előzmény: Zs12345 (5219)
szifoka Creative Commons License 2009.03.15 0 0 5220
Szuper!

Épp ma gondolkoztam el a dologról, de mégsem akartunk téged zavarni hétvégén ilyesmivel.

Azért azt említsük meg az itt fórumozó mokó tulajdonosoknak, hogy te bizony tenyésztő vagy!

Tündériek ezek a kis mütyür szürkemókik!!!

Többieknek: - Húúúúúúúú mennyi mokót láttam ott!!! Biza! Nagyon szépek voltak!
Előzmény: Zs12345 (5218)
Zs12345 Creative Commons License 2009.03.15 0 0 5219

Zs12345 Creative Commons License 2009.03.15 0 0 5218
Szia Szifoka!

Ha lesznek más eladó mókus kölykeim is (kanadai vörös Tamiassciurus hudsonicus, király Prevosti, tibeti- szibériai csíkos Tamias sibiricus) akkor azokról is teszek fel fényképet. Most csak ezek vannak eladók. Mint beszéltük is bármikor rám szólhatsz telefonon és ha ráérek kijöhettek megnézni a mókusokat.

Zsolt
Előzmény: szifoka (5217)
szifoka Creative Commons License 2009.03.15 0 0 5217
Na szia!
Látom ide találtál! :)

Szépek a mokók - látom csak előttem nem akartak tetszelegni....
Előzmény: Zs12345 (5216)
Zs12345 Creative Commons License 2009.03.14 0 0 5216
Eladó!

Kanadai szürke mókus fiúk eladók 70.000.-Ft/db.
érd.: 06-30/2692-032
2 hetesek4 hetesek2,5 hónaposak2,5 hónaposak
2,5 hónaposakanyaapa
Zs12345 Creative Commons License 2009.03.14 0 0 5215
Eladó mókusok!

Kanadai szürke mókus fiúk eladók 70.000.-Ft/db.
érd.: 06-30/2692-032
Sziszimokus Creative Commons License 2009.03.14 0 0 5214

Akkor jó :)

Előzmény: Lászy (5213)
Lászy Creative Commons License 2009.03.14 0 0 5213
Igen. Normális.
Előzmény: Sziszimokus (5212)
Sziszimokus Creative Commons License 2009.03.14 0 0 5212
Az normális hogy a mókusom fogai sárgák?
pumukli48 Creative Commons License 2009.03.13 0 0 5211
Simon nevü kismama: ez jó :-)
Előzmény: szalymon (5210)
szalymon Creative Commons License 2009.03.13 0 0 5210
Sziasztok.
Elmúlt a veszély.Mókuskámnál azt hittük hogy talán előbb beindult a dolog,de nem ilyen jellegű volt a probléma.A hátsó lábával történt valami és abból származott a vérezgetés.Nem kell mondanom hogy nagyon megijedtem.Nem tudok nagyon ezekről a dolgokról semmit.Simon a mókosunk már a nyáron egyszer kiengedés közben egyszer kiszökött az utcára és majdnem egy hét elteltével visszajött.Azóta nagyon vigyázunk rá,Most ő a kismama.Ez lesz az első alkalom neki,ezért nagyon aggodok érte.
Sziszimokus Creative Commons License 2009.03.12 0 0 5209

Miska megilletődve :

..és mikor tömi magába a terítőt :

xD
kisufó Creative Commons License 2009.03.12 0 0 5208
A japán mókik tartása nagyon sok mindenbe megegyezik a csikosok tartásával.Mivel nagyobbak nagyobb helyet igényelnek.Japán mókus imádja az erdei fenyö zöld tobozait,a diót nem kell megtörni neki.Egyébként minden mást ugyanúgy esznek.Viselkedésűkben egy kicsit bújósobbak mint a csikosok.Párban is tarthatók.
Előzmény: riquelmo (5195)
szalymon Creative Commons License 2009.03.12 0 0 5207
Sziasztok!
A mókusomnak még van hátra egy hete hogy meglegyenek a kiskölykei,de ma azt vettem észre hogy vércseppek vannak szana-szét a ketrecben.Ő bent van a házában nem merem bolygatni.Mi ilyenkor a teendő?
crome Creative Commons License 2009.03.12 0 0 5206
Én már nem tudom mi számít jónak vagy rossznak, de ma Szuszi 10:30kor kelt az elmúlt napok 1-2órai keléséhez képest... Kezdek reménykedni. :) Én már egy korábbi hozzászólásban elhangzott, vicces mondatnak is örülnék: "A mókusunkat is elérte a válság. Az eddigi hat helyett csak 1 kismókus lett." Én már ezzel is nagyon boldog lennék. :)
crome Creative Commons License 2009.03.12 0 0 5205
Mindenkié csipog csak a mienk ilyen lusta! :)
szifoka Creative Commons License 2009.03.12 0 0 5204
Fiúmóki kerestetik Kecskemét környékén!!! Kiscsajszim elkeseredetten csipog megállás nélkül!
Ha lenne kedved feltétlen hívj! 70/6187092
piero7405 Creative Commons License 2009.03.12 0 0 5203
Sziasztok!
A mókim megint csipog, de nincs időm pasit keresni neki. Továbbra is kérdezném, hogy van e esetleg valakinek szelíd eladó fiú mókija? Ebben az évben ez már harmadik csipogása.
Lászy Creative Commons License 2009.03.11 0 0 5202
Szia!

Van japán mókim, ha gondolod, szívesen megosztom veled azt, amit tudok. Telefont lentebb megadtam, emil is van.
Előzmény: riquelmo (5195)
Lászy Creative Commons License 2009.03.11 0 0 5201
Szia!

A mókik a 10-14. nap között fütyülnek másodjára, ezt a standard általában. De ezt csak ő maga tudja eldönteni. Volt olyan tavaly, hogy a két fütyülés között egy hónap telt el. Ne keseredj el, fő a türelem!
Előzmény: crome (5199)
crome Creative Commons License 2009.03.11 0 0 5200
Na olyan sokat írtam már a mókusainkról, hogy ideje képet is felrakni róluk:

1. Szotyi
2. Szuszi és a Nutella (imádják mindketten!!!)
3. Szuszi és a kihagyhatatlan papírzsepi-gyömöszölés :)
Szotyi
Szuszi és a Nutella
Szuszi és a kihagyhatatlan papírzsepi-gyömöszölés :)
crome Creative Commons License 2009.03.11 0 0 5199
Sziasztok!

Minden mókus fütyül másodszor is? Mert a mienk az elsőnél ugyebár nem lett összeengedve, és ma van a 10. nap azóta, de egyelőre még semmi. Helyesebben annyi, hogy tegnap 2kor kelt az eddig kb 10-11 helyett, és még most is alszik (12:27).

Lehet, hogy nem fog másodszor fütyölni? :( Nagyon szomorúak lennénk!

Előre is köszi a válaszokat!

Üdv, Zsolt
gyongyver65 Creative Commons License 2009.03.11 0 0 5198
De eladjuk,van már 1 vevő ,ő már régóta vár rá,ha esetleg lemondja és fiú,mert még nem vettem ki,de szépen csíkosodik.Akkora,mintha 2 hetes lenne.Igaz szinte ki sem jön Hópihe egész nap vele van.Te mókiddal semmi?
Sziszimokus Creative Commons License 2009.03.10 0 0 5197
Nálunk ez úgy van hogy majdnem minden kiengedésnél van egy ilyen 5-10 másodperc,amikor fel-le szaladgál rajtunk,és támad .. néha harap is.A kiengedés többi részénél tök szelíd,simogatható,de ilyenkor..:D Vicces..
Előzmény: pumukli48 (5196)
pumukli48 Creative Commons License 2009.03.10 0 0 5196
Miért vadult be Pumukli néhány nap óta?
Normális az a fiu mókusnál, hogy tavasszal megvadul?
Eddig sem volt simogatható, de napjában 10-15 alkalommal átszáguldott rajtam, és nem bántott. Most meg harap, és körmeivel elkap. Főleg a lábamat. Amióta cipőt húzok, ha kiengedem, azt is elkapja, és ha látja, hogy nem hatásos, felszalad, és a karomat kapja meg.
Vajon meddig tart ez az időszak?
Mert nem valami kellemes
riquelmo Creative Commons License 2009.03.10 0 0 5195
Sziasztok!

Tudom ez egy csíkos mókus topik, de talán itt találok leginkább segítséget. Japán fekete mókus tartásában jártas személyt keresnék. 3hete vannak mókusaim, de sajnos nem sok leírást találtam a tartásukról, szinte mindenhol a csíkos mókussal foglalkoznak, és azért nem ugyan az. A legnagyobb különbség, hogy a japán mókusaim tarthatóak együtt, nekem is 3 van. Szóval akinek már volt, vagy van ilyen, írjon legyenszíves, lenne pár kérdésem. Előre is köszi:

Gábor (bggabor@gmail.com)
pumukli48 Creative Commons License 2009.03.10 0 0 5194
arra a szóra, hogy "beszúrás"
Előzmény: szalymon (5191)
piero7405 Creative Commons License 2009.03.09 0 0 5193
Gratulálok HÓPIHÉNEK!Sajnálom, hogy csak egy született, gondolom azt nem akarjátok eladni.
Sziszimokus Creative Commons License 2009.03.09 0 0 5192
Semmire.Csak arra hogy beszúrás.És akkor beszúrja...és kész.El is küldheted.
Előzmény: szalymon (5191)
szalymon Creative Commons License 2009.03.09 0 0 5191
Heló.
Én ezt mind értem csak azt nem hogy a beszurásnál mire kattincsak.
Lászy Creative Commons License 2009.03.09 0 0 5190
Szia!

Az utolsó hetén nem is szabad neki adni lisztkukacot, az előtte való héten is keveset, max 2-3, a szoptatás ideje alatt fokozatosan lehet emelni az adagot 2-3 ról 8-10-ig. A mama általában érzi, mire van szüksége. A kalciumot por formájában szórd rá a kajájára, c vitamint cseppekben a vizébe, sok gyümi és zöldség, amit szeret, de legfőképpen nyugalom!
Szülés után a legkevesebbet piszkáld, csak kaját aj be neki, a babákhoz pedig véletlenül se nyúlj be, csak 3 hetesen, vagy akkor, ha észreveszed, hogy baj van.
Előzmény: szalymon (5188)
Sziszimokus Creative Commons License 2009.03.09 0 0 5189

Miután feltöltötte a beszúrásra kell kattintani,és akkor beteszi a képet az üzenetbe.Kiváncsian várjuk a képeket :)

És gratula Hópihének,meg persze a többi "kismamának" :) Képzeljétek,biztos semmi köze nincs ehhez,de mikor tegnap Misi ki volt engedve,és nekem a számítógépen pont meg volt nyitva az egyik terhes-mókis kép,hosszasan megszaglászta,majd leült a billentyűzetre,és vagy 2 percen keresztül csak nézte :D

Előzmény: szalymon (5188)
szalymon Creative Commons License 2009.03.09 0 0 5188
Sziasztok.
Azt szeretném megtudni hogy az én lány mókuskám is babát vár,de semmilyen fehérjeforrást nem akar elfogyasztani.Még a lisztkukac sem kell neki.Nagyon tapasztalatlanok vagyunk,ez lesz az első ilyen alkalom.Egész nap szinte csak alszik,és eszik.Jövőhét végére várható az esemény.Nem tudom felrakni a képet,nem értem hogy a feltöltés után ha vártam egy kicsit mi az hogy beszúrás.Mire kell utána kattintani?
gyongyver65 Creative Commons License 2009.03.09 0 0 5187
Hópihe is kedden megszült,de a mókusaimnál is érződik a válság,eddig mindig 6 született,most egy.Azt hiszem ez a kis jövevény egy csöppet el lesz kényeztetve!
Lászy Creative Commons License 2009.03.08 0 0 5186

Sziasztok!

Egy kis öröm az ürömben, néhány kép a sikeres randik eredményéről:

Opál 19 napos babás, Maffia 16 napos babás   :-)

bigyo5 Creative Commons License 2009.03.06 0 0 5185

Sziasztok!

Mi is vettünk mókuskereket, mikor másfél éve beszereztük Misukát, de eleinte nem használta. 1 év kellett hozzá, hogy a közelébe menjen, kiporóbálja és megtetszen neki. Most állandóan azt tekeri. Élvezi, ahogy zörög és nyikorog vele. Úgy hajtja mit a gép. :-) Mi annyira nem élvezzük, amikor hajnalban, vagy késő este teker egy párat rajta. :-) De ha neki ez tetszik, hát szaladozzon csak. :-)

Üdv

Szilvi

crome Creative Commons License 2009.03.05 0 0 5184
Mókusoknál ez egy rendellenesség lehet? Régebbi hozzászólásokban olvastam pont hasonló esetet. Hogy ott is egyik este még tök jól volt, aztán elpusztult. Ha jól emléxem ott gyomorprobléma volt... :(
Előzmény: Lászy (5183)
Lászy Creative Commons License 2009.03.05 0 0 5183
Nem tudjuk, mi történt. A párom találta meg ma délután. Tegnap még semmi baja nem volt, evett, ivott, jött-ment :-(
Pedig csak 4 éves volt. Kicsi vígasz, hogy Opál, Maffia és cuki is randizott vele. Opál tuti babát vár, Maffia is valószínű, tehát tovább él a kicsikben. Most már sokszorosan remélem, hogy megmaradnak a kismókusok. Nagyon el vagyunk keseredve.
crome Creative Commons License 2009.03.05 0 0 5182
Szia Lászy!

Mi történt szegénnyel? :( Nagyon édes, és a videó alapján nagyon életvidám kis mókuska volt... :(
Előzmény: Lászy (5178)
Azsuzsuka Creative Commons License 2009.03.05 0 0 5181
Nagyon sajnálom!Pedig nagyon édi volt!Mi történt vele?
pumukli48 Creative Commons License 2009.03.05 0 0 5180
jaj szegény Mandula. Mi történt vele? Mennyi idős volt?
Nagyon sajnálom!!!
Törölt nick Creative Commons License 2009.03.05 0 0 5179
Sziasztok!

Köszönöm Bailo, Lászy a hasznos tanácsokat! Már nem aggódom annyira a szaporodás miatt!
Lászy Creative Commons License 2009.03.05 0 0 5178
Mandula elpusztult
crome Creative Commons License 2009.03.05 0 0 5177
Sajnos úgy érzem Lászynak nem volt igaza. :( Szuszikánk visszatért a régi hétköznapokhoz: 10-11órai kelés, nincs már megduzzadva a nemi szerve. :( Szóval most várunk a 10-14napos ismétlésre, remélem sikerrel fogunk járni, felrobbanok ha nem! :s

Üdv mindenkinek
Bailo Creative Commons License 2009.03.04 0 0 5176
Szia! Sok mókus nem hajlandó mókuskerekezni (hmm... akkor miért ez a neve?). De nem akkora nagy összeg, szóval inkább legyen, mint ne :) Minél nagyobb, annál jobb. Mi fából készítettünk neki, így az egyik oldala zárt volt, de a fém kerék is megteszi. Műanyagot SEMMIKÉPP ne rakj be neki, SEMMI ne legyen műanyagból a mókusketrecben!!!!!!!!!!!! 1. Rágja és megsebzi a száját, amibe egy ekkora rágcsáló általában belehal :( 2. Rágja és a szétforgácsolódott műanyagdarabkákat akaratlanul is lenyeli, így a gyomrába kerül, nem tudja feldolgozni, és belehal :(
Ha lehet, minden fából legyen a ketrecben, vagy esetleg fém. Hiszen rágcsáló, mindent kötelezően meg kell rágnia ;)
Fémnél (illetve bármi másnál) is figyelj arra, hogy kiálló részek ne sebezhessék fel, pl. gyakran pont szemmagasságban szokott kiállni egy kis pöcök az oldalsó merevítésen, tudom a hörcsög más téma, de a mi hörcsögünk rendszeresen azon az oldalon hajtott és bántotta a szemét, le kellett cserélni...
A mérete minél nagyobb legyen, egyik mókink megszállott mókuskerekező volt, de akkor még nem volt meg a nagy mókuskerék, csak egy kisebb és rendesen lekopott tőle a farka... szerencsére visszadúsult, mikor meglett a normál méretű...

Másik kérdésedre reagálva: igaz, mint olvasom, idén korán jött a tavasz, de általában csak március második felében jönnek össze a mókusok egy kis családbővítésre. Úgyhogy ne izgulj, még nem késtek el vele ;)
Viszont mielőtt valóban pároztatod őket, gondold át, mit kezdesz a picikékkel, csak felelősséggel szaporítsunk állatot! Sajnos kis országunkban ennek nincs meg a kultúrája :(
Előzmény: Törölt nick (5172)
crome Creative Commons License 2009.03.04 0 0 5175
Üdv!

Látom, ma meglendült a hozzászólás-forgalom a topicban! :)

Nagyon remélem, hogy újra fog füttyentgetni a Szuszikánk, jó lenne ha lennének kicsik, erre várunk már nagyon rég! :) Lászy-val beszéltem telón, azt mondta, hogy amit írtam, az még semmi, hogy fog sokkal jobban fütyülni. Hát nagyon remélem, hogy így lesz. :)

Na megyek aludni! Sziasztok!
Lászy Creative Commons License 2009.03.04 0 0 5174
Szia!

Mielőtt vagyonokat áldoznál a kerékre, kérj egyet kölcsön, és próbáld ki, kéri -e egyáltalán. Ha igen, csak egyik oldalán teljesen zárt és a fogak között is zárt kereket vegyél, hogy sehova ne szorulhasson be a lába. A freshnapfba lehet venni műanyagot, ill fát, ami ilyen.
A fütyülést nem tudod siettetni, majd a lány tudja, mikor jó neki. Még nem vagy lemaradva semmiről. Árulkodó lehet a nunija duzzadása, ami jelzi a közeledő nászidőszakot, de fontos, hogy a fiú heréi is lenn legyenek, mert enélkül bármennyire is fütyül a nőci, nem lesz akció. A duzzanatról van kép egy kicsit lejjebb, jó összehasonlítási alap.
Előzmény: Törölt nick (5172)
Sziszimokus Creative Commons License 2009.03.04 0 0 5173
Ó,jó! Holnap írok e-mailt..és küldök pár képet a kellékekről,+ a mókusomról.Szerintem jó lenne egy olyan menüpont,ahol vicces képeket raksz a mókusokról,amikor valami édes -jópofa pofát vágnak,mindenki küldhet be,ha van neki :) Nekem rengeteg ilyen van,Misi kész mókamester,úgyhogy küldök párat,ha kell :))
Előzmény: crome (5166)
Törölt nick Creative Commons License 2009.03.04 0 0 5172
Sziasztok!

Egy olyan tiszteletbeli kérdésem lenne, hogy a mókus ketrecbe rakjak-e mókuskereket és ha igen mekkora átmérőjüt?
Az baj ha még a mókimat nem halottam fütyülni, igen lusta ő is és párja is. Mivel tudnám felrázni őket, és mért nem fütyül a nöstény?
Válaszotokat előre is köszönöm!
Bailo Creative Commons License 2009.03.04 0 0 5171
Gyorsan nő a pocija és a cicijei is kidudorodnak, figyelj oda, hogy sok (de ne hirtelen túl sok) vitamint kapjon ebben az időszakban, meg fehérjét. Nagyon jó érzés, mikor érzed, ahogy rúgnak a pocijában a picik :D
Előzmény: szalymon (5150)
Bailo Creative Commons License 2009.03.04 0 0 5170
Hello! Inkább csak pároztasd a mókid! Újabb mókust csak akkor szerezz be, ha megfelelő hely a rendelkezésetekre áll, mivel külön ketrecet igényel!!! + külön-külön kell őket kiengedni a szobába, ilyenkor lehetőleg még a másik ketrecének a közelébe se kerülhessenek! Kedves, aranyos állatok a mókusok, imádom őket, de egy másodperc alatt vérengző fenevaddá válhatnak :D Meg mint előző hozzászólásomban is írtam, nem biztos, hogy a lány pározni szeretne majd azzal a mókival, és akkor mit csinálsz szerencsétlennel?
Előzmény: piero7405 (5160)
Bailo Creative Commons License 2009.03.04 0 0 5169
Szia! Ha csipog a mókid, minél előbb pároztatni kell!!! Mivel az is előfordulhat, hogy nem csipog újra. + a megtermékenyülés esélye annál nagyobb, minél hamarabb megtörténik az esemény :)
Mindenesetre legyél készenlétben és figyelj, ha ismét csipog, tudjatok indulni!
Viszont a lány mókik elég válogatósak, szóval készülj fel, nem biztos, hogy bejön majd neki a fiúmókus, és akkor ennyi volt... ellenben a fiú mókik nem válogatnak. Kicsit kusza dolog ez a mókuspároztatás :)

Aki pároztatni viszi a mókiját, az figyeljen a következőkre is:
1. ne legyen belterjes
2. hova teszi a piciket... ugyanis olyan 6-10 hónapig tudnak csak meglenni egymás mellett, ezután véres harcba kezdenek. Ennek vagy halálozás a vége, vagy olyan sérülések amik elfertőződhetnek, illetve örökre megmaradnak. Vagy készüljön el addigra megfelelő számú, mókusoknak való ketrec, vagy már most gyűjtsétek be a jövendőbeli gazdikat ;)
Csak felelősségteljesen!!!
Előzmény: crome (5161)
crome Creative Commons License 2009.03.03 0 0 5168
Tudom, ismerem, ezért köszi! :)
Előzmény: pumukli48 (5167)
pumukli48 Creative Commons License 2009.03.03 0 0 5167
itt van egy nagyon jól használható oldal:
http://invitel.hu/ventana/csikos_mokus/index.htm
Előzmény: crome (5166)
crome Creative Commons License 2009.03.03 0 0 5166
Mindent szívesen veszek. :) Összerakom az oldalt teljesen, csinálok hozzá admin felületet, és ha van kedved, szétbonthatjuk részekre, hogy ki mit csináljon meg rajta. :)
Előzmény: Sziszimokus (5165)
Sziszimokus Creative Commons License 2009.03.03 0 0 5165
Jó ötlet.Van anyagom is hozzá,illetve képeim,pl.ketrecről,ketrecben lévő dolgokról,stb.Nem mintha ezekről nem lehetne simán képeket találni a neten,vagy nálatok..mindegy.Ha kell..:)
Előzmény: crome (5162)
gyongyver65 Creative Commons License 2009.03.03 0 0 5164
Tegnap elfelejtettem mondani,Hópihe fütyült az első terhessége alatt!
crome Creative Commons License 2009.03.02 0 0 5163
Lemaradt az oldal tervezetének a linkje, itt pótolom: http://88.151.103.199/~csikosmo/
crome Creative Commons License 2009.03.02 0 0 5162
Még valami:

Tervbe vettem egy komplett, átfogó csíkos mókus weboldal készítését. Az oldalnak az lenne a szerepe, hogy mindenkit tájékoztasson eme kis apróságról, a legátfogóbban. Aki regisztrál, tudna írni saját véleményt, tapasztalatot a tartásról, tippekkel vegyítve, és persze egy jó társaság kiépítése, akik szívesen beszélgetnek akár a mókusokról, akár másról is. Ha jól menne, lehetne akár találkozókat is szervezni. :) Lenne rajta fórum, adok-veszek, stb. Kérdésem lenne, hogy ki pártolja az ötletet? Aki szerint jó ötlet, esetleg segítene is az oldal tartalommal való feltöltésében, az kérem írjon a zsolt{kukac}borhi{pont}eu címre. Előre is köszönöm!

Üdv,
Borhi Zsolt
zsolt{kukac}borhi{pont}eu
06-20 511-1028
crome Creative Commons License 2009.03.02 0 0 5161

Sziasztok!

Két dolog miatt írok:

1.) Dorog környékén ha van valakinek lány mókusa, és szeretné pároztatni, az én Szotyi nevű mokim biztos szívesen vállalná :)

2.) Tegnap a lány mókusunk elkezdett fütyülni. De nem sokat. 2 óra küröl kb 3at, 5óra után kb 10et csippant, majd fél óra szünet, megint kb 10fütty, majd megint fél óra szünet és 10fütty. Nem mertem még összeengedni mert a Ventana-s oldalon azt olvastam, hogy ha korán vannak összeengedve, összeverekedhetnek. És hogy akkor kell, amikor folyamatosan fütyül. Ez nekem nem tűnt folyamatosnak. Ma viszont egyszer sem fütyült, hanem inkább aludt. Amikor viszont kint volt, akkor ült az ágon és csak bambult. A tegnapi és a mai napnak az az érdekessége, hogy az eddigi 10-11órai kelés helyett mindkettő nap 6:40körül kelt fel. Szerintetek most lecsúsztam erről, és várhatok 2 hetet?

Válaszokat előre is köszönöm!

Üdv,
Borhi Zsolt
zsolt{kukac}borhi{.}eu
06-20 511-1028

piero7405 Creative Commons License 2009.03.02 0 0 5160
Sziasztok! Ma reggel elkezdett mókim ismét csipogni. Ez ugye azt jelenti, hogy nem sikerült a nász. Esetleg lenne valakinek eladó szelíd fiú mókija?
Lászy Creative Commons License 2009.03.01 0 0 5159
szia!

Ha minden rendben megy, lesz eladó. Addig is alkalmi randizást is bevállalunk, fehér és barna pasas is van, mindkettő tud tenni- venni....
Előzmény: mezsuzsi (5158)
mezsuzsi Creative Commons License 2009.03.01 0 0 5158

Szia Lászy!

Ha lesznek picimókik, eladsz majd belőlük? Láttam vannak "szőke" mókijaid, egy szöszi kisfiúra vevő lennék, persze ha lesz.:) Nagyon aranyosak a képek!

Szurkolok Nektek hogy sikeresek legyenek a "meeting"-ek!

Üdv.:Mezsuzsi

Előzmény: Lászy (5156)
Cseter1 Creative Commons License 2009.03.01 0 0 5157
Hali. Sürgősen keresek szibériai csíkos fiú barátot, szibériai kislánynak alkalmi kapcsolatra. Bács-Kiskun Megye és környéke. Segítsen aki tud, köszi.
Lászy Creative Commons License 2009.02.28 0 0 5156
Rossz számot adtam meg. Bocsi.
06204423220, vonalas is van 0629325085

Most engedtük ki Katet először, és nagyon jól sikerült, vannak képek is, majd teszek fel!
Előzmény: Ingi81 (5155)
Ingi81 Creative Commons License 2009.02.28 0 0 5155
Lászy!!!
Nem tudunk elérni telefonon!!!
Lászy Creative Commons License 2009.02.28 0 0 5154
akkor minket is büntetnek majd, mert Opál és Mandula huncutkodása felkerült az indavideóra :-)
Úgy néz ki, hogy -talán-, Opálka mókikat vár, de ez még nem teljesen biztos. A másik két lányon még nem látszik, de ha így lenne, muris lenne, mert másfél héten belül babázna le mindegyikük, és ha minden rendben meg, kb hány mókusunk lenne egyszerre a már meglévő nyolc mellé? Nem beszélve arról, ha az ürgemókusok is gyarapodnának netán nagy hirtelen...
Előzmény: RadarSzülök (5152)
RadarSzülök Creative Commons License 2009.02.27 0 0 5153

ez a kép feltöltés kicsit macerás errefelé... na mindegy elvileg itt van!!
RadarSzülök Creative Commons License 2009.02.27 0 0 5152
Sziasztok!!

Köszönjük, jó volt a drukkolás, megtörtént a paráználkodás. Íme egy kép még az udvarlási szakaszból, Radar ahogy "beköszön" Chad -nek ( a tenyészbikának;)

Mostmár csak 3 kérdés van:

-sikeres volt-e az akció?
-radar rendes szülő lesz-e?
-mit csinálunk a sok kismókussal?

Van egyébként videonk a "nászéjszakáról" is, de azért nem gondoljátok, hogy ilyesmit kiteszünk ide a netre?! :) Ráadásul a 14 éven aluliakról készített pornográf felvételeket büntetik is:)
Lászy Creative Commons License 2009.02.26 0 0 5151
nő a hasa kb a 14-16.nap körül már észrevehető a dudor, az étvágya pedig megnőhet, de főként a hasa nő, különösen a utolsó héten.
Előzmény: szalymon (5150)
szalymon Creative Commons License 2009.02.26 0 0 5150
Heló.
Azt szeretném megtudni ,hogy veszem észre a mókusomon,hogy lesz-e neki kis mókusa?Kedden múlt egy hete hogy megtörtént a dolog náluk.Azt vettem azóta észre rajta hogy sokkal többet eszik azóta.A gyümölcsöket is sokkal jobban megeszi azóta.Vannak-e más jelek is .Ha valaki tudja kérem írja meg .
Előre is köszi.
Sziszimokus Creative Commons License 2009.02.25 0 0 5149
Naagyon aranyosak :))
Előzmény: Lászy (5144)
kisufó Creative Commons License 2009.02.25 0 0 5148
Nagyon jók a képek,remélem sikerrel jár a párzás és meglesz a gyümölcse.
pumukli48 Creative Commons License 2009.02.25 0 0 5147
jaj de ééédik!
kösziiii
szifoka Creative Commons License 2009.02.24 0 0 5146
:D Ez jó....
Előzmény: Lászy (5145)
Lászy Creative Commons License 2009.02.24 0 0 5145
Azért szeretem ezt a szerkesztőt, mert nem oda teszi a szövegeket, ahová én szántam...
Lászy Creative Commons License 2009.02.24 0 0 5144

Kicsit belendülök, de szeretnék néhány képet megmutatni a kicsikéimről.
Kate már nagylány:

Aztán a jól sikerült randikról is van néhány pillanatkép:

Cuki és Mandula

Cuki és Mandula

Cuki és Szöszi

Cuki és Szöszi

Maffia és Szöszi

Maffia És Szöszi

A lányoknál jól megfigyelhető az ivarszervek megduzzadása a fütyülést megelőző napokban:

Aztán egy kép az ürgemóki fiúmról, Gusztiról, kicsit kótyagos szegény, mert félig aludt. Jelenleg a kis soványság 85deka:

És egy jól sikerült kép Opálról, miközben iszik. Ezt azért szeretem, mert látszik az a cuki kis nyelve  :-)

Előzmény: pumukli48 (5137)
Lászy Creative Commons License 2009.02.24 0 0 5143
Szia!
A fütyülés lehet csikorgó hangtól kezdve egészen madártrillázás is. Nálunk Cuki most fütyül, ultrahangon csikorog ő is. Maglódon lakunk, és szívesen segítünk akár azonnalra is! 062044232220
Előzmény: Ingi81 (5140)
Ingi81 Creative Commons License 2009.02.24 0 0 5142
Valaki írta, hogy ő is a közelembe van s van fiú mókija. De nem találom a hozzászólást sajnos. Biztos vak vagyok:)
Szóval megvan már a párunk Monorierdőn, de azért köszönöm.
Reméljük , hogy összejön.
Hát a mai reggeli nagy izgalomnak semmi nem lett a vége. 3* adott valami hangot ki , de azóta nagy csend. Ez sem a mi napunk sajnos. De talán holnap....
Sziszimokus Creative Commons License 2009.02.24 0 0 5141

Sziasztok!Éljenek a szerelmesek,drukkolok mindenkinek,hogy összejöjjenek a kicsik!Jövőre én is szívesen "felajánlom" majd valakinek a fiú mókuskámat,csak még nem ivarérett a drága :)

Hajrá!!

Ingi81 Creative Commons License 2009.02.24 0 0 5140
Sziasztok!

Valaki segítsen.... Múlt héten hétfőn füttyentgetet a mókusom, azóta várjuk a megfelelő alkalmat, hogy megint füttyögjön. De a mai napig nem tette.
Viszont ma csikorog inkább, nem fütyül mint a múltkor. S ezt a csikorgást is csak nagyon ritkán csinálja. Ilyenkor mi a helyzet? Több napja olyan furcsa számomra....
Lehet csak én féltem jobban. .) De nem ugrál annyit, hanem inkább fekszik hason, meg a függő ágyában játszik, ami igen meglepő mert ezelőtt soha nem ment bele:)
Mivel ez a párzási időszak igen rövid az lenne a kérdésem, hogy most lehet pároztatni ma, vagy ez nem számít fütyülésnek? Mert akkor indulnom kell, hogy összehozzuk a randit.:)
Lászy Creative Commons License 2009.02.23 0 0 5139
Lehetnek, nekem 2 ilyen mókim is van. Vegyesházasságból valóak, az egyik barna, a másik fehér. De ha visszakeresel, vannak fenn képek ilyen apróságokról és a mamájukról.
Előzmény: szalymon (5138)
szalymon Creative Commons License 2009.02.23 0 0 5138
Sziasztok.
Érdeklödni szeretnék,hogy szibériai csíkosmókus lánynak és kínai csíkos fiúnak születhetnek-e mókusbébijei?
Válaszotokat elöre is köszönöm.
pumukli48 Creative Commons License 2009.02.23 0 0 5137
kérünk képet föltenni
Előzmény: Lászy (5131)
RadarSzülök Creative Commons License 2009.02.23 0 0 5136

Ma reggel 7 óra körül, valami irdatlan idegesítő csipogásra ébredtünk. Radar elkezdett "fütyülni" már, ha ez a nyikorgás annak számít:) Ugyhogy napközben tessék drukkolni, Neki, meg udvarlójának:) Lehet nagypapa leszek!!!
Csokivadász Creative Commons License 2009.02.22 0 0 5135
egyébként ilyenkor, hogy viselik el egymást? Nem bántja a házigazda az idegent?
Vagy ilyenkor házon kívül van ő is?
Lászy Creative Commons License 2009.02.22 0 0 5134
Gratulálok!
Akkor újabb nagylány lett a népes család tagja! Szorítunk neked is a sikeres randi után. Ma nekünk is kalandos napunk volt... Hihihi
ÉLJEN A SZERELEM MINDENKINEK!
Előzmény: piero7405 (5132)
Azsuzsuka Creative Commons License 2009.02.22 0 0 5133

SZIASZTOK! MINDEN VÁGYAM EGY SZIBÉRIA CSIKOS MÓKUS,HA VALAKI TUDNA SEGITENI.....   azsuzsu@citromail.hu

piero7405 Creative Commons License 2009.02.22 0 0 5132
sziasztok!
A hétvégén megtörtént a kislányom szüzességének elvétele.MANÓ móki kitett magáért, ezúton köszönöm még egyszer MANÓ családjának a türelmet, HÓPIHÉNEK meg a nászágyat. Nagyon bízom benne pár hét múlva látszani fog a kalandos hétvége eredménye:-)
Lászy Creative Commons License 2009.02.22 0 0 5131
Köszi. Opál már visszafütyült hétfőn, ezért újra randizott, reméljük, ez már sikeres lesz. Az ürgemókiknál még csend van, a japán mókilányom ebben az évben nem lesz szerelmes, mert sajnos nem tudtunk neki "férjet" venni. Talán majd jövőre már lesznek neki is babái, mert meg tudjuk venni a párját. De így is cuki! Olyan nagyot nőtt már, mióta elhoztuk, és gyönyörű bundája lett! Sűrű, fényes fekete, ezüstös beütéssel, hatalmas farok és még nagyobb fülpamacsok! :) Csak szörnyen kupis :-)
Előzmény: pumukli48 (5130)
pumukli48 Creative Commons License 2009.02.22 0 0 5130
mi is izgulunk :-)
Előzmény: Lászy (5129)
Lászy Creative Commons License 2009.02.22 0 0 5129
Képzeljétek!

Maffia kislányomból nagylány lett! Megtörtént a nagy találkozás a fiúkkal, úgyhogy most már két leánykámért is izgulhatok!
Lászy Creative Commons License 2009.02.22 0 0 5128
általában 7-14 nap körül ismétli a fütyürészést. de legtöbbször 10-14 nap. az indavideón van fönn fütyülés és párzás is.
Maglódon lakunk, két randiképes kisfiúval szívesen segítünk a lányoknak, ha tudunk. Egy fehér és egy barna kisfiú van.
Előzmény: Ingi81 (5126)
Cseter1 Creative Commons License 2009.02.21 0 0 5127
Hali.
Két és fél éves csíkos lány mellé fiút keresek párzásra, Bács-Kiskun megyében.
Légyszíves segítsen aki tud.
Két éve próbálkozunk, de még nem sikerült kicsiknek születni.
Már nagyon szeretném ha nekem is lennének kis mókusaim.
Köszi.
Ingi81 Creative Commons License 2009.02.21 0 0 5126
Köszönöm szépen a segítséget.)Reméljük a legjobbakat. Bár még azóta sem füttyentget:(
Lászy Creative Commons License 2009.02.20 0 0 5125
mi kukoricacsuma almot rakunk alapnak, arra forgácsot, ez jól szívja a szagokat és nem porzik, szénát, papírzsepit, papírtörlőt fészekbélelésre...
kaját meg a helyi tápterményesnél veszünk 200ft6kg áron. aszalt gyümi, magok, mogyoró van benne, és tuti vegyszermentes!
Előzmény: Ingi81 (5123)
Csokivadász Creative Commons License 2009.02.20 0 0 5124
szénát rakhatsz be, mert az odúját kibéleli vele
Előzmény: Ingi81 (5123)
Ingi81 Creative Commons License 2009.02.20 0 0 5123
Juj.... Hát erre gondoltam én is csak nem tudtam , hogy leírni:)
Hát sajnálom , hogy nálad ez volt.
Elég rendetlen a mókusunk, úgyhogy nem tudom mi lesz. De reméljük a legjobbakat.
Próba szerencse. :)
Kukacot mindig kap, vitamin csepp is van, bár azt nem eszi ha rárakom neki a kajára.
Viszont ez a kalcium por nekem még új. De beszerzem.
Valamit forgácson kívül kell neki berakni?
Köszönöm szépen a segítséget.:)
Előzmény: Lászy (5120)
piero7405 Creative Commons License 2009.02.19 0 0 5122
Sziasztok!Továbbra is kérdezném van e valakinek Pécsen vagy itt a környéken fiú mókija? Ugyan most már nem csipog, de bármikor újra elkezdheti. Most ismét elment aludni. Szerintetek mikor várható egy újabb csipogás?
Cióka Creative Commons License 2009.02.19 0 0 5121

Hali! Én is szombathelyi vagyok. Én Crested-től vettem a kicsilányt. Pestig mentem érte. :-)

Előzmény: Benczo (5016)
Lászy Creative Commons License 2009.02.19 0 0 5120
Nálam konkrétan megette a kicsiket. 1-2 napig gondozta őket, aztán egyszercsak azt vettem észre, hogy túl régóta van kint az odúból ( ellés után a mama max pár percre jön ki enni inni és dolgát végezni), ilyenkor már tudtam, hogy baj van. Az odúból csak kicsik ..... borzasztó volt.
A mamának nem lesz baja, és a kedved se menjen el, lehet, hogy neked szerencséd lesz, és egy gondos, mamád lesz, aki felneveli a csöppségeit. Azt nem tudom, hogy nálunk a mama ölte meg őket vagy sem, de lehet, hogy mivel 32-35 fokos hőség volt nyáron, hőgutát kaptak a kicsik, és maguktól pusztultak el, és Opál csak a természetben is végbemenő takarítási és energia-visszafordítási munkát végezte el.
Remélem, nálatok minden rendben lesz, és előre ne izgulj, ráérsz a végén. Segíthet a mamának a vitamin, a lisztkukac és a kalciumpor adása, hogy minden szükségessel rendelkezzen a szervezete.
Előzmény: Ingi81 (5119)
Ingi81 Creative Commons License 2009.02.19 0 0 5119
Szia!

Nagyon szépen köszönöm az információt.
Hogy-hogy nem neveli fel? Mit csinál velük?
Ne vedd el a kedvem tőle:)
Az anya mókusnak lehet baja?
Nekem bőven elég lenne a 2-4. Nem fehér a mókusom.
Hát most befejezte a füttyölést. Úgyhogy várunk.
De reméljük a legjobbakat.
:)
Köszönöm a jókívánságokat:)
Előzmény: Lászy (5115)
szifoka Creative Commons License 2009.02.19 0 0 5118
Előfordulhat hogy a móki füle belül sebes? Tudjátok a nyulaknál fordul elő ilyesmi. Onnan tudom, mert szüleim nyulakkal foglalkoztak - bár nekik olykor az egész fülük sebes volt,ecsetelni kellett - pici mokónál csak legeslegbelül olyan sötét-nemtudom lecsekkolni mert egy pillanatra nem áll meg. Néztem régi képeket és ugyanolyan - lehet csak beképzelem...
pumukli48 Creative Commons License 2009.02.19 0 0 5117
ezt ajánlom:
http://invitel.hu/ventana/csikos_mokus/index.html
Előzmény: iReni (5116)
iReni Creative Commons License 2009.02.18 0 0 5116
Sziasztok! Szeretnék egy csíkos hátú mókus kölyköt, és megbízható, tapasztalt embert keresek, akitől vehetnék, nem túl drágán. Még soha nem volt ilyen kisállatom, úgyhogy elkel minden jó tanács is. Valamint az árakról is érdeklődnék (ketrec, kiegészítők stb.) Köszi!
Lászy Creative Commons License 2009.02.18 0 0 5115
szia!

Kicsit megkönnyítem a helyzeted. Általában első kanyarban 2-4 kicsi születik, a fehér mamák esetében talán több. Sajnos a pocakosodás és a szülés még nem biztosíték a jó anyaságra, de fel kell készülni arra, hogy nem gondozza a kicsiket a mama. Nekem még nem sikerült az, hogy felneveljék a babákat, pedig többször születtek :(
Kívánom, hogy sok egészséges kicsikéd szülessen, és a mamád is jó legyen!
Előzmény: Ingi81 (5113)
szifoka Creative Commons License 2009.02.17 0 0 5114
Iwiw re akar jönni valaki? Van egy meghívóm!
Ingi81 Creative Commons License 2009.02.17 0 0 5113
Bocsánat, közben megtaláltam...
1-8 mókuska születhet.
Itt a link:
http://invitel.hu/ventana/csikos_mokus/szaporodas.htm
Ingi81 Creative Commons License 2009.02.17 0 0 5112
Hát van pár ketrecem...
Miért szerinted mennyi születik egyszerre?
Előzmény: pumukli48 (5111)
pumukli48 Creative Commons License 2009.02.17 0 0 5111
csak mert belegondoltam, hogy lenne egy csomó kis mókus, hova tenném - ha nálam lenne. Mindegyiknek külön ketrec? nincs annyi hely. De nálad biztos megoldható
Előzmény: Ingi81 (5110)
Ingi81 Creative Commons License 2009.02.17 0 0 5110
Miért kérdezed?
Előzmény: pumukli48 (5108)
Ingi81 Creative Commons License 2009.02.17 0 0 5109
Hát van egy-két ismerősöm aki szeretne.
Ha annál több lesz, akkor eladom:) Vagy megtartom a párom nagy örömére:)
Előzmény: pumukli48 (5108)
pumukli48 Creative Commons License 2009.02.17 0 0 5108
és mit kezdesz a sok kis mókussal?
Előzmény: Ingi81 (5107)
Ingi81 Creative Commons License 2009.02.17 0 0 5107
Sziasztok!

Valaki segítene nekünk?:)
Csak akkor lehet őket összeengedni, amikor a kislány füttyög?
Mert a kislány füttyögöt tegnap, meg ma is. De csak szombaton tudjuk elintézni a randit, s ha akkor már nem csinálja akkor is van értelme összeengedni?
Vagy nincs?
Van esélye , hogy bántják egymást?

Mennyi időre születnek a kicsik? S kell valami pluszi intézkedést csinálni, ha összejön a dolog?

Még csak elsőnek csináljuk. :)
gyongyver65 Creative Commons License 2009.02.17 0 0 5106
Hópihénk,már túl van a fütyülésen és 1 hete már a hasa is nő,Manócska tett róla!
t.dorcsi Creative Commons License 2009.02.16 0 0 5105

Nagyszerű.

Mi is nagyon féltjük,várjuk a hívást.
Köszönöm.

Dorcsi.

Előzmény: Ingi81 (5104)
Ingi81 Creative Commons License 2009.02.16 0 0 5104
ÚÚÚ Köszönöm. Szuper:)
Kicsit féltem a mókuskám:( Megtárgyalom a párommal, s hívlak:)
Köszönöm szépen:)
Előzmény: t.dorcsi (5103)
t.dorcsi Creative Commons License 2009.02.16 0 0 5103

Szia.

Monorierdőn lakunk,van egy gyönyörű 3 éves mókusfiú,aki szeretettel várja a csipogó lányt :)

Közel vagyunk egymáshoz szerencsére.

Esetleg egy telefonszám:

06703871324

Köszönöm.

Dóra

Előzmény: Ingi81 (5102)
Ingi81 Creative Commons License 2009.02.16 0 0 5102
Sürgősen fiú mókust keresnék Szolnok környékéről.
40-50 km- es körzetet még megoldjuk....
Csipog a mókus lányom:)))))
Lászy Creative Commons License 2009.02.14 0 0 5101
Szia!

Láttam képeket és olvastam is valahol, hogy a mókik foga túlnőhet, ha nem használják és nem kopik. Egy idő után akkora, hogy már csak a fogorvosi fogrövidítés segíthet. De lehet seb vagy fogkő okozta gyulladás. Gyulladáscsökkentőnek nekem az állatorvos a clorhexamed nevű emberi szájöblögetőt ajánlotta, amit lehet állatoknak is adni. A cicámnak kellett kezelni vele a fogát egyszer. Fültisztító pálcával óvatosan körbe kellett törülni az ínyét. Momentán ez jut eszembe, de meg kell kérdezni egy állatorvost. Dr Fáncsi Gábor, ő tenyésztő is, az elérhetőségét megtalálod a neten, vagy ha visszalapozol.
Előzmény: RadarSzülök (5095)
Csokivadász Creative Commons License 2009.02.14 0 0 5100
nem kell fürdetni, tisztítja ő saját magát
Előzmény: --ascona-- (5099)
--ascona-- Creative Commons License 2009.02.14 0 0 5099

Sziasztok!

Tegnap reggel észrevettem hogy a mokim nyakán van valami bibi.Megijedtem de rémlett hogy olvastam itt a minap hasonlot és megtaláltam a kisállat doki cimét igy egyböl eltudtam vinni hozzá.Azt mondta hogy valami tájog vagy mi , kinyomta és bekendte betadinnal és mondta hogy minden nap kenegessem énis .

Erröl a betegségröl vagy miröl tud esetleg valaki többet mondani ? Én ugy látom hogy egy kis helyen szöre sincs de lehet csak összevan ott ragadva neki .

Amugy fürdetni lehet ? Én tegnap langyos vizbe megfürdettem ovatosan .

Üdv mindenkinek!!

Marcy

Sziszimokus Creative Commons License 2009.02.12 0 0 5098

Na ilyenkor érzem szerencsésnek magam hogy fiú mókim van :)

szifoka Creative Commons License 2009.02.12 0 0 5097
Fiú móki tulajdonos van Kecskemtétről vagy környékéről?
Pici fütyürkém keres udvarlót...
piero7405 Creative Commons License 2009.02.11 0 0 5096
SEGÍTSÉG!!!A lány mókim elkezdett csipogni és nem találok Pécsen vagy a környékben fiú mókit. Továbbra is várom "lányom" partnereit....bátran hívjatok: 30 206 63 55 Attila
RadarSzülök Creative Commons License 2009.02.11 0 0 5095

Az a gubanc, hogy Ő egy kölcsön mókus és most nézzük, hogy mennyivel kevesebbet használja a fogait. Ami szárazételt Radar 3 perc alatt ledarál, azt Ő negyed órán át csak nyalogatja. Keményebb ételt elvből meg sem próbál (se mogyoró, semmi ilyesmi)

Attól félünk, hogy tönkrementek a fogai a sok rácsrágástól. Ezért gondoltuk, hogy valahogy le kéne szoktatni erről. De kifogytunk az ötletekből.

Szóval please!

Jah és mikor válik ivaréretté egy mókus leány?

köszönöm!
Előzmény: Sziszimokus (5094)
Sziszimokus Creative Commons License 2009.02.11 0 0 5094
Fogalmam sincs az enyém is mindig rágja...gondolom ki akar menni,dehát szinte naponta ki van engedve,ennél többet már nem tudok tenni az ügy érdekében.De lehet hogy tényleg fogkoptatásra csinálja,mivel mást ezen és a kaján kívül nem rág.Van bent fa és fogkoptató kő is,de sosem használja.
Előzmény: RadarSzülök (5093)
RadarSzülök Creative Commons License 2009.02.11 0 0 5093
Hali!

Lenne egy olyan kérdésem, hogy szerintetek mivel lehet egy mókus leszoktatni arról, hogy rágja a ketrec rácsát? van bent étel, fa, és fogkoptató is, plusz kap rendszeresen rágnivalót (mogyoró). Sokat is van szabadon.

De csak rágja-rágja a ketrecet... ötlet?

előre is köszönöm!
mezsuzsi Creative Commons License 2009.02.11 0 0 5092

Sziasztok!

Van itt olyan valaki akinek kisfiú mókija van Sopron környékén? Kislány mókink nagyon csipog már! Szeretnénk összehozni valakivel!

Üdv.

tyuktartó Creative Commons License 2009.02.11 0 0 5091
Sziasztok
Ha valakit esetleg érdekel szövött drótháló.
15x15x1,4 szem ill anyagvastagság.
50 méter van eladó 1méter széles 10 méteres tekercsekben.
Nagy papagájoknak kiváló.
Érd:disztyuk@citromail.hu
Csokivadász Creative Commons License 2009.02.10 0 0 5090
igen, valami ritka betegség, visszaolvasva a nevét is meg lehet találni
Előzmény: gaborr81 (5086)
pumukli48 Creative Commons License 2009.02.10 0 0 5089
kösz
sajnos ez a város másik vége :(
Előzmény: gaborr81 (5088)
gaborr81 Creative Commons License 2009.02.10 0 0 5088
XV. kerület. Bánkút utca 52.
Előzmény: pumukli48 (5087)
pumukli48 Creative Commons License 2009.02.10 0 0 5087
melyik kerületben lakik ez a kisállatspecialista orvos?
Előzmény: gaborr81 (5086)
gaborr81 Creative Commons License 2009.02.10 0 0 5086
Ohh szegény. :( Beteg volt?

Nekem egyszer Ipszi majdnem elköltözött a túlvilágra. Történt, hogy a nyaka alatt kikopott a szőr, és váladékozott a bőre (utólag kiderült, hogy valamire az alomban allergiás volt, azóta figyelek, hogy milyen almot veszek neki, kerül amibe kerül). Elvittem egy neves állatkórházba (nevét egyenlőre nem írom), 3 napig injekciózták (már nem is tudom mit mondtak, mitől lett olyan a nyaka). :(
Namost olyan szinten félrekezelték, hogy nem javult az állapota, hasmenése lett, a szobába mindenhova összepiszkított (holott abszolúte de szobatiszta, mind a mai napig). Volt olyan, hogy bevittem a fürdőbe, és "megfürdettem", mert a hasmenése miatt össze volt ragadva a bundája. Még ezt is hagyta, csak ült a kezemben, és alig volt benne életkedv. Komolyan mondom, már mindenre felkészültem lelkileg, totál kétségbe voltam esve, akárcsak szüleim.

Aztán egy kerületi kisokosban olvastunk egy dokiról, akinek specialitása a kisállatok, elvittem hozzá Ipszit, ő is megnézte, azt mondta, hogy ez valami allergiás cucc, adott neki egy gyulladáscsökkentő injekciót, és azt mondta, hogy ha nem javul, akkor antibiotikumot kell neki adni, de ezt végső esetben szeretné, mert az ilyen kisállatoknál a bélflórát ki tudja rendesen akasztani. Szerencsére erre nem volt szükség, mert a gyulladáscsökkentő megtette hatását, mire hazaértünk sétálva (kb. 20 percre lakom az orvostól), teljesen feléledt, mintha kicserélték voltna. Nézte a hordozójából a környezetet, közben szimatolt veszettül. A hasmenése is elmúlt 1-2 nap múlva, és a nyakán is kinőtt a szőr.
Előzmény: Csokivadász (5083)
gaborr81 Creative Commons License 2009.02.10 0 0 5085
Kiscsajszi mókusomnál kell vágni, mert nála azt elrontottam, hogy:
- kevés fa volt a ketrecében, így nem tudott rajtuk sokat rohangálni
- a ketrece olyan volt, ahol a ketrecet alkotó fémhuzal (vagy mi a fene :) ) nem vízszintesen volt, hanem függőlegesen (a 2. képen látható is). Szerintem ez is közrejátszhatott a dologban. Ipszinél és Lilinél vízszintesen is van, így ők könnyebben is tudnak szaladgálni a ketrec oldalán. Kiscsajszi meg állandóan lecsúszott a ketrec oldaláról.

Így amikor Kiscsajszi engedi, akkor levágom a körmeit, ami egy elég vicces folyamat, mert nem szereti, ha a hátára fektetem, vagy éppen lefogom az egyik lábát. Így 2-en szoktunk nekiesni, bár mostanában már rájött, hogy ha hagyja, akkor előbb szabadul. Anyum vett egy spéci ollót erre.

Mostanában lecseréltem a ketrecét egy hasonlóra, mint amiben Ipszi is van, ebben az "emeletek" fa lapból vannak, ami pluszban segít a körömkoptatásban. Mondjuk azóta szerintem kisebb is lett.
Előzmény: pumukli48 (5082)
Csokivadász Creative Commons License 2009.02.09 0 0 5084
aranyosak, üdv itt :)
Előzmény: gaborr81 (5080)
Csokivadász Creative Commons License 2009.02.09 0 0 5083
nekem 5 éves elmúlt Liluka, mikor el kellett altatni
Előzmény: pumukli48 (5082)
pumukli48 Creative Commons License 2009.02.09 0 0 5082
szia
Nagyon aranyosak a mókik. És örülök, hogy ilyen "öreg" mókus is van, mert eddig csak könyvben olvastam, hogy kb 10 évig élnek, de még nem hallottam senkit, akinek 2 évesnél idősebb mókusa lett volna. Ezek szerint igaz... :-)
Ha már ilyen gyakorlott mókustartó vagy, tőled kérdezném, hogy körömvágás nem volt soha sem? Kicsit izgulok, mert Pumuklinak nagyon megnőttek a körmei, félek, hogy valami bajt okoz vele. Hiába szaladgál fán is, meg a szekrény hátoldalán föl-le, a köröm csak nő és nő.
Az én Pumuklim március 3-án lesz egy éves
Üdv
Előzmény: gaborr81 (5080)
gaborr81 Creative Commons License 2009.02.09 0 0 5081
Nah, elnézést, még nem szoktam hozzá ehhez a fórummotorhoz, és a képek is elcsúsztak. :(
Az első kép ipszi, a második a kiscsajszi, a harmadik pedig Lili.

Apropó, lehet egyáltalán hozzászólást szerkeszteni?
gaborr81 Creative Commons License 2009.02.09 0 0 5080
Üdvözlet minden mókusrajongónak! :) Jóideje csak kívülről olvastam a topicot, ám most jutottam el odáig, hogy be is regisztráljak. :D Nekem 3 csíkos mókusom van, 2-őt én vettem, 1-et pedig ajándékba kaptam egy kedves ismerősömtől, mert ők baba miatt nem tudnak annyira vele foglalkozni. Csatolok 1-2 képet a kis dögökről. :D

Ipszike (kisfiú, 8 éves múlt tavaly karácsonykor, őt imádom a legjobban, nagy zsivány, de sajnos már öregecske. :( Már nem annyira fürge, mint fiatalkorában, de néha, amikor kint van a ketrecéből, tud meglepetéseket okozni, amikor vissza akarom zárni. A kezemmel úgy szokott játszani, mint egy macska - harapdálja -).
Ipszi

Kiscsajszi (neki nem sikerült nevet adni, ő 5 éves múlt, kis haramia, most főleg, nekimegy mindenkinek aki a ketrece közelébe megy. Arról nem is szólva, ha benyúlunk hozzá. Remélhetőleg elmúlik, általában télen szokott megzakkanni. :( )
csajszi

Lili (ő is kislány. Ő az, akit ajándékba kaptam, 3 éves múlt. Nehezen, de próbálom kézhez szoktatni, több-kevesebb sikerrel. Mondjuk nem fél, de pl. megfogni már nem tudom, mert nem engedi. De ha mag van a kezemben, akkor képes akár órákat is benne tölteni. :)
Lili

Üdv,
Gábor
piero7405 Creative Commons License 2009.02.08 0 0 5079
Csak kérdezném, hogy Pécsen vagy a környéken kinek van csíkos mókija? Az enyém kislány és ha elkezd csipogni, jó lenne neki egy jóképű móki pasi.
pumukli48 Creative Commons License 2009.02.07 0 0 5078
Igen, ő Pumukli és a szunyoghálón mászik - még nyáron készült a kép
Előzmény: Sziszimokus (5077)
Sziszimokus Creative Commons License 2009.02.06 0 0 5077

Áá,nagyon jóó!!Na EZT még Misi sem próbálta.Illetve de,csak mindig leesett:) Ez Pumukli?Vagy kié?

Előzmény: pumukli48 (5073)
Sziszimokus Creative Commons License 2009.02.06 0 0 5076
Hát,nem is tudom.Próbálkoztatok már azzal hogy a másik ketrec bejáratához tesztek neki vmi finomságot,aminek úgysem tud ellenállni?Gondolom igen,de ha mégsem,próbáljátok ki.Amúgy ketrecpucolásnál nyugodtan ki lehet engedni egy picit a szobába,hadd futkározzon!Még meg is próbálhatjátok őt fogni,bár ezt nem ajánlom,mert egyrészt szinte lehetetlen ,olyan  gyorsak,másrészt meg ez stresszelné őt.Mi nekünk is muszáj volt egyszer megfognunk őt,hogy visszategyük a ketrecbe,de utána napokig "szóba sem állt velünk".Igaz,az volt az első napja nálunk,úgyhogy lehet azért,mert természetsen félt az új helytől,nem tudom.
Előzmény: JázminBogyi (5074)
Sziszimokus Creative Commons License 2009.02.06 0 0 5075
Persze hogy tudom!És nem éppen pározatni akarjuk őket,csak úgy.Persze ha nagyon fütyülne a lányka,összeengednénk őket,de ha nem érdeklik egymást,nem baj.Természetesen 2 külön ketrecük lenne :)
Előzmény: szifoka (5070)
JázminBogyi Creative Commons License 2009.02.06 0 0 5074
Sziasztok!Pár hete "örököltünk" egy kis Mókit, de sajna azóta még nem sikerült rávennünk, hogy kijöjjön a ketrecből egy másikba, hogy kipucoljuk a helyét! Tudna valaki segíteni, hogy hogyan kell ezt csinálni, a menetét lépésenként? :-D Köszi!
pumukli48 Creative Commons License 2009.02.06 0 0 5073
Ez a kép is király!

kisufó Creative Commons License 2009.02.06 0 0 5072
Legyen szerencséd,szúrkolok.
Előzmény: Lászy (5067)
pumukli48 Creative Commons License 2009.02.06 0 0 5071
SZURKOLUNK :-)
szifoka Creative Commons License 2009.02.05 0 0 5070
De azt tudod hogy együtt tartani NEM lehet őket!!!

Kiengedni lehet, de csak ha nem bántják egymást! Az enyéim az utóbbi időben már bántották egymást, jobban mondva a fiú a kislányt, már kint is a lakásban szaladgálva, kénytelen voltam megválni az egyiktől! Csak párzáskor célszerű összeengedni őket, de ha ott él mellette a másik lehet hogy nem érdekli majd ha akcióztatni akarod őket, ill ha beveszi a fejébe a leányzó hogy márpedig nem kell neki az a pasi akkor később sem kell majd - úgy hallottam. Akkor viszont lehet értelmetlen volt a vétel.

Gondold át!
Előzmény: Sziszimokus (5068)
Sziszimokus Creative Commons License 2009.02.05 0 0 5069
Ó,köszönjük :)
Előzmény: pumukli48 (5063)
Sziszimokus Creative Commons License 2009.02.05 0 0 5068

Szurkolunk!:)

Jó bizi ellenében nyáron lehet veszünk egy újjabb kismókit-ezúttal lányt !! Jó lenne nagyon :) Szerintetek a szobába lehet őket együtt kiengedni?

Lászy Creative Commons License 2009.02.05 0 0 5067

Szia!

Én a multkor láttam a vaterán meghirdetve több helyen ios, próbáld meg megnézni. De több apróhirdetéses lap is van, sokszor látok ott hirdetést. Szerintem nézz körül.

Kicsit más...

Elő Bálint- napot tartottunk. Opál elkezdett fütyülni, így összehoztam egy villámrandit Mandulával. Nagy sikere volt....  : )

Kíváncsiak vagyunk, lesz-e valami eredménye. Szurkoljatok!

Előzmény: Bandita87 (5064)
kisufó Creative Commons License 2009.02.05 0 0 5066
Sziasztok Érdekes dologra bukkantam az expressz oldalán a kisemkös/rágcsláló rovatban,megosztanám veletek de nézzétek meg.A hirdetés igy szól: Burundok 2008 Decemberi születésű eladó. Nagyot néztem,ezek szerint a nöstény novemberben volt párzó képes,vannak véletlenek ezek szerint.
kisufó Creative Commons License 2009.02.05 0 0 5065
Szia Debreceni tenyésztö én töle vettem a mókust ajánlani tudom nagyon seditökész és készséges.Tel:70-7738308
Előzmény: Bandita87 (5064)
Bandita87 Creative Commons License 2009.02.04 0 0 5064

Sziasztok sajnos úgy néz kinem sikerült felvennem a kapcsolatot az uriemberrel akié a megadott honlap:(:(:(

nagyon el vagyok keseredve:(

ha tud valaki más tippet akitől lehet vásárolni kis Mókit az legyen szíes szóljon!

Köszönöm  a segítsége!(ismét:P)

pumukli48 Creative Commons License 2009.02.04 0 0 5063
Nálam Mihályka nyer, ahogy bújik elő a takaró alól :-()
Előzmény: szifoka (5061)
Sziszimokus Creative Commons License 2009.02.04 0 0 5062
Hehe,tényleg :) Jó ötlet..xD
szifoka Creative Commons License 2009.02.04 0 0 5061
Szuperjók a képek!

Kiírhatnánk szinte portré versenyi is, mostanában annyi sok JÓ fotó készül!
Előzmény: ada0611 (5058)
Bandita87 Creative Commons License 2009.02.02 0 0 5060
Köszönöm szépen a segítséget pumukli:)
Előzmény: pumukli48 (5059)
pumukli48 Creative Commons License 2009.02.02 0 0 5059
szia
elég nagy ez a ketrec,
itt a fórumon van Crested (bár már régen nem járt itt), ő tenyésztő, vele kellene értekezned a vételről, vagy pedig az alábbi honlap tulajdonosától, ő is tenyésztő:
http://invitel.hu/ventana/csikos_mokus/index.html
Előzmény: Bandita87 (5057)
ada0611 Creative Commons License 2009.02.02 0 0 5058
♥=)
Bandita87 Creative Commons License 2009.02.02 0 0 5057

Sziasztok!

Egy kis segítséget szeretnék kérni..

Nagyon tetszik nekem ez a rágcsálócska:) egy igazi kis tündér virág:)

Abban szeretnék segítséget kérni hogy hol, honnan kitől lehet beszerezni mókit:)

Lassan elkezdem megépíteni a kis ketrecét:P

Szerintek egy .-: egy méter széles  160 cm magas és 80 cmmély ketrec elég nagy?

köszönöm a segítséget előre:)

Andris

Sziszimokus Creative Commons License 2009.02.02 0 0 5056

Egy videó,naaagyon....:) :

http://www.youtube.com/watch?v=h4FqMIBsuVg

Sziszimokus Creative Commons License 2009.02.02 0 0 5055

Naagyon aranyoos!

Pár új kép:

Előzmény: Hallon (5051)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!