Keresés

Részletes keresés

AliceCsodaországban Creative Commons License 2007.09.18 0 0 4864
Persze hogy más, én inkább arra akartam utalni, hogy azért nem kell mindent hypóval lemosni ha egy lakásban ujszülött van...  mert a túlzott sterilitás inkább káros mint hasznos.
Előzmény: vojudit79 (4859)
anx Creative Commons License 2007.09.18 0 0 4863

Csak azt nem árt tudni, hogy a széklet tele van olyan baktériumokkal, amely nagyon súlyos fertőzést okoz, ha  a vérbe kerül.

Mivel ez az eszement nem végez gátmetszést, hanem a nők villám alakban végigszakadnak, ezért náluk fokozott lesz a fertőzésveszély.

Igen kell a borotva, kell a beöntés, kell a folyamatos fertőtlenítés, kell az, hogy a bába és az orvos is csak teljesen steril kézzel nyúljon az anyához.

Mint tudjuk még mindig meghalnak fiatal nők gyermekágyi lázban, évente nem is kevesen, mivel nem megfelelően fertőtlenítik magukat az anyához nyúlók.

Előzmény: AliceCsodaországban (4852)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2007.09.18 0 0 4862

Anti olvastam, amit a fóbiáidról írtál és most megnyugodtam. Mert én is úgy vagyok ezekkel a nagy bev.központokkal, hogy bemegyek - azonnal kinézem, hogy merre van a klotyó, majd szinte minden esetben némi nézelődés után a bev.kocsit hátrahagyva odamenekülök, mert enyhe pánikrohamom lesz.  Szerencsére ma már ezt beveszem a programba és nem okoz gondot, de eleinte csak nyugtatóval tudtam odajárni.

Ezen kívül még a következő fóbiáim vannak (már nem okoznak nagyobb feszültséget, csak megvannak) : klasztrofóbia, aracnofóbia, kígyó és polip fóbia, hirtelen ennyi ami eszembe jut.

Nekem amúgy nehéz születésem volt, faros voltam és az egyik lábamat hátranyujtottam, állitólag a végén már nem hallották a szívhangokat és az orvos rtédelt az anyámra úgy szedtek ki, a fejemen volt egy nagy pukli is elég soká. És arra határozottan emlékszem, hogy gyerekkoromban ha lázas voltam, mindig ugyanaz a rémálmom volt: a hátamra kötnek egy zongorát vagy egy szekrényt, és azzal együtt arra kényszerítenek, hogy átbujjak egy egérlyukon.  Ez a rémálom annyira tisztán él máig is benne, hogy szinte plasztikus.

Előzmény: Antisystem (4845)
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.18 0 0 4861
A bogárügy más, mert ott (már) nincs nyílt seb.
Pamina Creative Commons License 2007.09.18 0 0 4860
Csak nem képzeled, hogy megbolygatja az aurádat???

A beöntéstől egyébként nmetom, miért félnek egyesek. Nekem olyan testi és lelki megkönnyebülést hozott, és még csak kellemetlen sem volt.
Előzmény: Törölt nick (4855)
vojudit79 Creative Commons License 2007.09.18 0 0 4859

azért ezek a "bogaras" dolgok nem hasonlíthatóak össze azzal, hogyha egy gyereket tartósan rossz higiéniai körülmények között nevelnek, nem fürdetnek, stb...

anx Creative Commons License 2007.09.18 0 0 4858

Az meg külön jót tesz neki, ha a bába kissé szaros kezével kirángatja őt a szülőcsatornából, majd ugyanazon szaros kézzel elvágja a köldökzsinórt...

Előzmény: Skorpió (4839)
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.18 0 0 4856
Megvan a dokink. ;) Nem kell mást keresni.
Előzmény: Törölt nick (4853)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2007.09.18 0 0 4854
Nyám_  Anyám
AliceCsodaországban Creative Commons License 2007.09.18 0 0 4852

HIgyjétek el, hogy a higiénia a legkevesebb. Közel sem olyan fontos, mint azt egyesek hiszik. Nyám mesélte, hogy 48-ban mikor születtem, és a pólyában kihoztak hozzá szoptatni, egy hatalmas poloska mászott ki a fodrok közül, majdnem elhajított. MIkor én szültem, éjszaka vajúdás alatt egy naaagy svábbogár mászott át a hasamon (ki hiszi el, hogy ez volt régen a Tétényi úti - ma már Szentimre kórház???) A lányom meg a Schöpl-M.-ben ahol reggeltől estig ment a sáskajárás, a lepedőt nem cserélték ki 3 napig és hasonlók - mindazonáltal ő is meg az unokám is makegészséges volt, sőt, azóta is sokkal kevesebb bacit nyelnek be.

Viszont nekem ezek a szülési képek nagyon visszásak. Lehet, hogy ma már ez a trendi, de én biztosan megfojtottam volna azt, aki engem vajúdás vagy szülés közben lefotóz, aztán mutogatja. Pláne úgy, hogy éppen önkéntelenül kakálok.

(Azért nem tisztább dolog a beöntés? Csak kérdem...)  

Előzmény: anx (4837)
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.18 0 0 4850
Szerintem nézd vissza hogy melyik statisztika hiányáról beszél a János korház dokija.
Előzmény: marjori (4834)
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.18 0 0 4849
Ugyan... Ki fogja feljelenteni az orvosát ezért? Senki. Ez tipikusan magyar helyzet. Mindenki tudja, de ugy teszünk mintha... Mint ahogy te is adod az értetlent, de nagyon jol tudod hogy mi a helyzet.
Félreértés ne essék, nem sajnálom tőlük, mert nagyon szarul keresnek. De ne tegyünk már ugy mintha nem igy lenne.
Előzmény: Törölt nick (4840)
marjori Creative Commons License 2007.09.18 0 0 4848
jajj hát megeszik, tele van hormonnal, jó a tejelválasztásnak és a libidónak.
Előzmény: Törölt nick (4838)
Skorpió Creative Commons License 2007.09.18 0 0 4847

Humorotok igencsak sekélyes....

Egyszerüen meg kell szárítani és csavarni belőle egy jointot.  :)

Pamina Creative Commons License 2007.09.18 0 0 4846
Mert ma is nagyon sokat tanultunk, köszönjük a fórumozóknak :D
Antisystem Creative Commons License 2007.09.18 0 0 4845

Látom maradandó, mély nyomot hagyott benned...mondhatni ősélményt:)))

ÜdV

Előzmény: Törölt nick (4841)
Pamina Creative Commons License 2007.09.18 0 0 4844
Nem, én magamtól voltam ilyen okos :D
Előzmény: Törölt nick (4828)
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.18 0 0 4843
Ez a verés-ügy inkább szociális probléma. Nyilván én is óvni fogom, de hogy kizárólag alapítványi nemtommiben tehetném ezt, azért kétlem. Hagyományos, állami óvodából, iskolából is találni olyat, ahol nem áll meg a gyerek a fejlődésben.
Előzmény: anx (4835)
Pamina Creative Commons License 2007.09.18 0 0 4842
Hogy nekem sosem jutnak eszembe ilyen remek válaszok!
Előzmény: Skorpió (4839)
Skorpió Creative Commons License 2007.09.18 0 0 4839
A válasz erre a felvetésre a következő (az otthonszülőktől): A gyerek nem kap fertőzést, mert az anyában lévő baktériumokkal szemben ő már rezisztens.
Előzmény: anx (4837)
anx Creative Commons License 2007.09.18 0 0 4837
Egyetértek veled, kb. annyi a higénia nála, mint egy disznóólban.
Előzmény: Rumcice (4789)
kismica Creative Commons License 2007.09.18 0 0 4836
Már nem akartam írni, de erre muszáj:
igen, meg kell fizetni, h a dokit kiugrasztom az ágyból, karácsonyi vacsiról stb. De sokan nem akarnak személyes dokit, hanem kell, ha biztosak akarnak lenni abban, h figyelnek rájuk (fenntartom, főleg vidéken) és mert van néhány doki akinek a kezei között nem akarok szülni (nm személyes unszimpátia miatt). Én boldogan szülnék ügyeletesnél, ha az mondjuk nem hagyna ott, mikor szül néhány saját betege stb. Én utálom, h holtfáradt dokik rá vannak kényszerítve, h elfogadják a hálapénzt és én is, h adjam (nem is adtam még életemben csak szülésnél, mert ott nem csak rólam volt szó). És hogy nem tudom, mennyire kipihent, mennyi kismamája van stb...

(Az orvosfeleségek, nőorvosok és egyéb rokonok talán azért nem szülnek otthon, mert ők biztosan kapnak odafigyelést és emberként bánnak velük. Mondom ezt úgy, h a dokim korrekt volt, de míg beérkezett addig nagyon számoltam a perceket a kedves kollégái miatt, akik épp ügyeltek. Én nem kívánok gögyögést és világos, h a gyermekem egészsége az első, de attól lehet pl. a szemembe nézve beszélni hozzám és egyáltalán elmondani, mi van a gyerekkel . Érdekes módon a surmó doki a saját beteggel úgy beszélt, h méz folyt a szájából...)
Előzmény: Törölt nick (4831)
anx Creative Commons License 2007.09.18 0 0 4835

Azért beszélsz így mert, nincs saját gyereked és még nem verték rommá a lakótelepi óvodában egyszer sem.

Majd, ha lesz, várhatóan egy férfitól, azután majd te is óvni fogod minden traumától.

Előzmény: Törölt nick (4822)
marjori Creative Commons License 2007.09.18 0 0 4834
nincsenek magyar statisztikák
Előzmény: Törölt nick (4813)
anx Creative Commons License 2007.09.18 0 0 4833
Oxitocin

A Wikipédiából, a szabad lexikonból.

Ugrás: navigáció, keresés

Az oxitocin (görög eredetű szó, jelentése gyors szülés) az agyalapi mirigy hátulsó lebenyében tárolódó, a hipotalamuszból érkező hormon. Szabályozza a simaizmok működését, fontos szerepe van a szülés megindításában.

Az oxitocin fehérjetermészetű anyag (peptid), amely sok gerinces élőlény agyalapi mirigyének a hátsó lebenyében található. Emberben ez a hormon a köztiagybeli hipotalamusz révén kerül a vérbe. Szoptató nőknél a szopás hatására szabadul fel így elősegítve a tej kiürülését az emlőből. Szülés alatti felszabadulása méhösszehúzódásokat okoz.

Az oxitocinnak stresszoldó hatása is van.

Törölt nick Creative Commons License 2007.09.18 0 0 4832
Tehát szerinted nem igazak azok a tények, hogy az orvosok szülésenként, normál korházban elkérik a 60-120ezer forintot zsebbe, sokszor előre megmondva a tarifát?
Ezeket csak kitalálták az anyák?
Előzmény: Törölt nick (4831)
Antisystem Creative Commons License 2007.09.18 0 0 4830

Kiváló pörkölt-alapanyag:)))

ÜdV

Előzmény: Törölt nick (4827)
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.18 0 0 4829
Ha láttad a TV2 összefoglalóját a szülés tarifáiról, akkor tudhatod hogy a valóságban nagyon is megkérik az árát. Az ingyenes ellátás csak a mesében létezik...
Előzmény: Törölt nick (4826)
Fuly Creative Commons License 2007.09.18 0 0 4825
A ~3000 és 15 év stimmelhet.
Akár még a ~300/év is rendben lehet, mert már 4-5 bába dolgozik (100+200). Én csak 100+100-ra becsültem.
Előzmény: Törölt nick (4824)
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.18 0 0 4824
Többször ez hangzott el a tévében. Illetve valami olyan hogy eddig összesen 3000 volt. Ezt tőle hallottam a tanfolyamon.

Valóban sok, de pont ez mutatja hogy szükség van a munkájukra és ez egy valós igény. Egy választható alternativa.

Amugy gratula, jokat irtál lejjebb, jo volt olvasni a soraidat...

Ui: Az MTV-s riportban hollandiára 40%ot mondanak otthonszülésből.
Előzmény: Fuly (4823)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!