Mitől lehet hallani az autóban (2001-es 1,6 16V benzines Xsara) kb 30-35km/h nagyobb sebességnél erőteljesebb morgó hangot? Nem magas hangról és nem is mély dörmögő hangról beszélek, hanem egy "közepes" mangszintről. Ilyet még nem hallottam az autóból...
Azt azért el kell mondanom, hogy nem lehet mindíg hallani.
Menetvonal
- benzinkúthoz menet morgó hang
- boltig semmi hang
- köv boltig megint morgó hang
- haza morgó hang, mely abbamaradt.
Mitől lehet ez?
Csak nem hátsóhíd probléma jele?
Vagy ugye nem kerékcsapágycsere? (habár egy kicsi cincegő hangot máskor is hallottam már a kerekek felöl)
Valószínűleg szivárog a fagyálló a fűtőradiátor bekötési pontjánál.
Bontsd le a gázpedál melletti burkolatot és akkor láthatóvá válik az a rész.
Ha 1 csavar fogja össze a cuccot, de van még 2 csavarnak hely, akkor pótold azokat és próba. Ha ezután is szivárog akkor ki kell cserélni a két tömítőgyűrűt.
Ha 1 csavaros az összefogatás akkor egyből tömítőgyűrű csere.
Van még némi esély a radiátor lyukadásra és az alumínium-műanyag találkozás tömítetlenségére. Ez esetben radiátorcsere.
Célszerű megnézni a szőnyeg alatti részt, mert lehet hogy ott már pocsolya nedves minden. És onnan csak úgy önmagától nem egyhamar párolog el a fagyálló.
Szuper, köszi! A átlagnál is fokozottabb aggodalom oka, hogy hét hét múlva egy 10 napos - 3000 km-es karikát megyünk vele, és nagyon nem szeretnék semmi galibát útközben :)
Ne aggódj az úgy teljesen tökéletes. Az a rés azért van ha gázt adsz akkor picit engedi a motort megbillenni, és az az ütközője hogy ne a kasztnihoz koppanjon. A motor gázadáskor és gázelvételkor kicsit billeg.
Hibát küldött és újra indítás után jó volt kb 2 km-ig.
Nekem akkor a gép ez egyik fordulatszám szenzot jelzte hibának de hiába cseréltem ki nem lett jó aztán a szervíz feladta vigyem váltóshoz.
Én itthon szét hóztam az összes csatlakozót és az egyik gyárilag nem szigetelet és az volt telejsen eloxidálódva kicsit meg csiszoltam és jó lett telejsen sokkal jobb lett mint amilyen volt előtte.
De ha már csináltam kiszedtem a forduakt szám szenzorokat is és meg taakrítottam mert volt rajta vékony ilyen kopási fém.
Sziasztok..lehet rossz helyen kérdezek, de akkor majd szóltok..citroen xsara picasso 1,6 8 szelepes 2005-ös évjárat..
vezető oldali taposó lemezen lévő karpit..nedves kujjat osszedorzsolve csúszóscsúszós aztánaztán ahogy szárszárad tapadossa válik..nincs olaj szaga viszont nem érzek fagyallog szagot sem mit nézzek mi lehet ez..januárban vettem a kocsit.. a pedalok alatt nem nedves a szőnyeg..
A 2003-as Xsara 2.0 Hdi automata váltóolaj csere után is csinálja azt hibát,hogy egyszer csak besípol,felvillan a sport és a téli üzemmód egyszerre és onnantól nem vált fel 4.-be,lámpától indulásnál meg olyan mintha másodikban indulna...
Sziasztok! Tanácsot szeretnék kérni a "felső" tartó bakról, ami a hűtővíz kiegyenlítő tartály "mellett" van.. a gumi része érzésem szerint picit kikopott már, alap esetben 1-1 mm űr van a gumi és a ház között. Mikor kell cserélni? Köszi
Tegnap hazafelé menet kisebb koppanásokat hallotam a Xsara jobb elejéből. MA reggel újra, elég sűrűn kopogott, erős, fémes hang, a roszabb minőségű úton.
Ez a jelenség 50es tempó alatt az aszfaltra kiérve néha-néha újra előjött.......kisebb gödröknél általában koppant kis tempónál, de néha menet közben, sík területen is hallottam, gyorsabb tempónál, jó minőségű úton nem volt hallható....
Gyakorlatilag az összes autó futóműgeometriája úgy van tervezve, hogy a kormány elengedése esetén, ha gurul az autó visszatekeredjen egyenesbe a kormány. (utánfutás miatt. olyasmi, mint a bevásárlókocsik forgó kerekei, amik tolás esetén mindig "befordulnak" a menetirányba.)
Azután ez különböző okoktól függően hol erősebben, hol kevésbé erősen valósul meg.