Sziasztok!
Most biztos hülyének néztek, de azért összeszedem minden bátorságomat és megkérdezem:
Honnan tudom, hogy éppen hányadik szériát nézem?
Mi a különbség a szériák között?
A TV2-n most az első vagy a második megy?
De ha nem lett volna, akkor nem hagozhatott volna el, hogy a "kiváncsi nemtommilyenbabám többé már nem kiváncsi" :-)
El a kezekkel Marceltől!!!! Többünk egyik kedvenc nagyjelenete is hozzá kapcsolódik :-))
szasztok! még sose csináltam ilyet, de most megnéztem a 8. sorozat egyes részeit (10 darabot egyfolytában...) voltak persze lapos dolgok benne, de némely helyen fetrengtünk a röhögéstől és ezerszer visszanéztük. és már asszem joey a kedvencem. :)
Valaki egyszer megtanított, hogy hogy a legegyszerűbb megtanítani az államokat. Először is venni kell az ábécét, mert van pár olyan kezdőbetű, amiből marha sok van. Így például, ha az A betűs (Alabama, Alaska,... de semmi esetre sem Atlanta) és M betűsöket (Minnesota, Missouri, Mississippi, Michigan) bevágja az ember, akkor az már kábé egy tucat. N- ből is van egy csomó, azokból meg érdemes a New... jellegűekkel kezdeni. Utána jöhetnek a párosok, amiből van észak meg dél, vagy nyugat ("Carolina, Carolina umámmá..." a másik meg a Viktoros indián Dakota, plusz a szűz, meg a nyugati szűz, mint ahogy van északi boszorkány, meg keleti boszorkány). Az is egy szép adag. Ezután venni kell a kovbojfilmeseseket (Texas, Nevada, Colorado, piffpuff, bejng!), így a közép és déli dolgok le vannak tudva. Aztán minden olyan, amiket filmek kapcsán lehet ismerni (NY, Calif, Florida, Hawaii, Washington, New Jersey, de semmi esetre sem Philadelphia, hanem inkább Pennsylvorium) Ezzel a keleti part, déli part, krimik és fürdőhelyek államai le vannak fedve ugyancsak. Aztán van egy kis csapat, amik murisak, mert tök picik, és javarészt NY körül vannak (Maryland, Delaware, Vermont, Rhode Island...) Végül marad néhány, ezeket resztli néven kategorizálva lehet jól megtanulni, vagy másképpen: az indiános hangzású nyivákolások. Ezek meglepő módon egy esetleges felmérő során elsőként jutnak az ember eszébe (Wyoming, Ohio, Kákabelű Connecticut ..) mert tiszta viccesek.
Elég jó átlageredményt lehet összehozni ezzel a módszerrel. Mondjuk utána még marad vagy 10, pl a szenya Wisconsin, meg New Hampshire... azokon lehet törnie az embernek a fejét, de ha egyszer szív vele, akkor másodjára már menni fog. :))
Mondjuk ameddig a módszer megjegyzése tart, azalatt akár normálban is be lehet vágni, de tényleg viszonylag okos segítség. :))
Falom a hetedik szeriat, keszulok az angol szobelire. :) Egyebkent ti hany allamot tudtok leirni 6 perc alatt? Nekunk (az amerikanisztikas Zvel) mindossze 33 jott ossze. Persze ez semmi Joey 56-jahoz kepest.
Ezt a Direct Connect progit hol lehet letölteni?
Lehet találni a 7. Sorozat részein kívűl más részeket is?
Egy másik kérdés: Konkréten hány részből állnak az egyes sorozatok? Mert minden oldalon más infó van, pl. a jobaratok.zona.hu szerint a 7. sorozat csak 22 részből áll, a 3. és 5. pedig 25 részes, én eddig úgy tudtam, hogy a szezonok mind 24 részesek.
Kösz az infót! Annyit segíthetnél még, hogy ezeket hol találom meg, mivel csak 7/1-7/14 ig van meg. Az uccsó 10 rész hiányzik.
Ja megvan még a 6/16 (Balf*sz hbo szerint 137) és a 6/20-23 (hbo: 141-144) de ezek gyengébb minőségűek, kb. 40-50 megásak.
Ha valaki tudna segíteni abban, honnan lehetne beszerezni korábbi részeket, nagyon hálás lennék.
Na mondjuk nem pont Pamela volt, hanem másik két nyulambulam a Szilikonvölgyből.
A geggel a szervereken rejtező filmanyag összevissza elnevezettségének visszásságaira próbáltam rávilágítani a magam szerény eszközeivel.
:)
Ha tényleg lenne ilyen rész, akkor abban Joey terelgetné a kis ártatlanokat, mint ahogy Phoebe is megcirógatta Brad Pitt-et. Chandler meg izzadna mint a ló, és elszorulna a torka. Ross simán csak bevizelne. Viszont kiderülne, hogy ők voltak Phoebe gyerekkori játszótársai.
Nem tudja véletlenül valaki, honnan lehet jó minőségben letölteni a HBO-ról bedigizett részeket? Nekem eddig még csak a S7E01-S7E14 részek vannak meg 117 MB/db.