Vicces lenne a fordulatszám növelése, amikor óvatosan parkolsz be/állsz be garázsba, zákózol lámpámál :)
Akkor ez az "égetés" is nagy semmi a környezetvédelem szempontjából, mert ha jól értem a sok károsanyagot nem bocsátja ki állandóan kis mértékben (de az euro 5 norma felett), hanem egyszerre kiböffenti ami a szívét nyomja :) Mint a macskák a szőrcsomót, vagy embernél amikor megtelik az epe... Összegyűjtjük, visszatartjuk a sok szemetet hogy megfeleljünk a normának, azután amikor senki nem látja kidobjuk az út szélén....Nagyjából így van?
Fordulaton nem emel, hiszen úgy kívánatlanul gyorsulna, alapjáraton pedig nem éget.
Az első generációnál kb. 4 szoftver frissítés volt. Az első gyári program túl hirtelen küldte rá a nyomatékot (leginkább itt jelentkeztek turbó gondok), az lórugásszerű volt. A következő nagyon gáz lett, a következők finomabbak lettek. A VGT-t mozgatni kell, típustól függetlenül.
Befecskendező Bosch.
Az üzemanyagszűrő felül a tűzfalon van. Én két csövet látok.
PCT az első szériában biztosan van, kb. 1 km után már érezhető meleget adott nekem.
igen, a hirtelen megnövekvő fogyasztás utal arra, hogy a DPF tisztít. Talán még a fordulatszámnak is növekednie kell, ezt majd figyeld meg, hogy észre venni-e a műszereken vagy csak füllel hallod.
és milyen turbós gondok vannak az 1. generációsnál?
Itt nincs az, hogy beáll a VG lapát és alig gyorsul, van egy nagy turbólyuk és csak nagy fordulaton indul meg?
befecs.rendszert tudod hogy ki gyártja, és hogy van-e benne különbség a 115 és 128 lovas közt?
ja egy apróság, a GO szűrő 2 vagy 4 csöves és fent van-e a motor tetejénél?
Van benne PCT kiegészítő fűtés, hogy télen hamar legyen meleg az utastérben? (ez a hűtővizet melegíti fel 3 izzítógyertyával)
De több gyártó elektromos fűtőszálat használnak az utastér felmelegítésére, a venti elé van téve, és maxra tekert melegnél kapcsol be a cekász...
ha ezek egyeik jelen van, akkor 3-5km-en belül a nagy hidegben is érezhetően meleget kellene fújnia.
Fura nézni ezeket az első generációs, FL előtti Cee'd-eket. Jó a formájuk, szépen meg vannak csinálva (a műszaki tartalmuk is kiváló), de mintha a Kia túl gyorsan "avultatta" volna a dizájnjukat, valamiért öregecskének hat az autó :-(
Igen, a 2009 őszéig üzembe helyezettek EURO IV-esek, az azutániak EURO V-ösek részecskeszűrővel. Nyugaton, már az első széria is DPF-es volt.
Az EURO IV-es 115 lovas, az EURO V-ös 128 lovas, bár utóbbiaknak 115-tel vannak sokszor feltüntetve a forgalmiban (faceliftről beszélek, nem az új szériáról). Ez azért lehetséges, mert simán szoftveresen lettek "tuningolva" szerviz alkalmával. Sokat variáltak már az elejétől fogva a diesel szoftverével. Volt vagy 3 az első szériánál.
Érzetre nincs különbség számomra a 115 és a 128 lovas között. Igazából féltem, hogy az EURO V-ös gázosabb lesz, de talán a plusz lovaknak és a 6 fokozatnak köszönhetően mégsem lett az. Ez annyira igaz (bár a hosszabb váltónak ennek semmi köze), hogy 6-osban is szépen elnyúlik, amikor gyorsulnia kell.
Jelentős fogyasztásbeli észrevételeim nincsenek, mivel 21-e óta van meg az "új"és kb. 800 km-t mentem vele. Az átlagom jelenleg 5.7 vegyesben, ami Budapest belvárost is tartalmaz. Az feltűnt, hogy amikor égeti a kormot (másra nem tudom visszavezetni), akkor felmegy a fogyasztása országúton, de idővel vissza is megy.
Hogy hogyan működik pontosan ez a DPF, fogalmam sincsen.
Nincs benne kettőstömegű, illetve én még nem hallottam befecskendező problémáról, csak turbós sztorikat a másik fórumról.
Nem dolgoznak egységes árakon. Ha hasznosnak érzed, akkor csináltasd meg.
Márkaszerviznél azért érdemesebb megcsináltatni, mert akkor belepecsételik a szervizkönyvbe, ami eladáskor (vevő függvényében) jól jöhet.
Ha maszeknál csináltatod meg, akkor feltűnhet az elő szerviznél, hogy nem a Szlovákiában betekert olajszűrő van benne (persze, ha a szerelő ezt kiszúrja). De ha kapsz ugyanolyat, akkor nem lehet gond.
a köztes olajcserét a garis idő alatt is megcsinálhatja privát szerviz nem tud róla senki semmit csak normális anyagokat (olajat, szűrőket) használjanak a garit csak akkor érinthetné ha később kiderül hogy a hibát a sz@r olaj okozta
Abban kérnék segítséget, hogy vitte-e már valaki kötelezőn kívüli olajcserére az autót? Kb. mennyibe kerül ez márkaszervizben (1.4 benzin), mert gondolom ha meg akarom tartani a garit, akkor ott kell csináltatni.
Érdemes erre árajánlatokat kérni, vagy úgyis egységes áron dolgoznak?
Egyébként bejáratás utáni olajcserére gondoltam, erről kinek mi a véleménye?
Első körben azt mondom, hogy passz, mert nekem a szerviz csinálta, de YouTube-on van egy pár videó, amin egy szűz pendriveról csinálják.... Igaz Soulon.....
Kia ezzel a limitált kiadással 7 év ingyen szoftveres frissítést is adott, amit nálam gondolom ha lesz a szrviznél fogják megejteni.....
Motor-váltó-fogyasztás tekintetében összehasonlítanád a két ceedet? A régi még Euro4 az új Euro5-ös?
Milyen befecs. rendszer van bennük? Delphim volt, hálisten nálam nem romlott el, de jobb szeretnék egy Bosch rendszerű autót venni.
Ha jól tudom egyik Ceedben sincs kettőstömegű, de az újban már van DPF.
a KIA hogy csinálja a regenerálást? Mert pl. a rönó a katalizátor környékéhez juttat be plusz gázolajat, de a Kia az égéstérbe vagy szintén a DPF elé porlaszt?
Használunk két 136 lóerős benzines autót, és a 136 lóerős Ceed-et, nagyjából a tömeg is azonos. Naponta akár többször is átülök egyikből a másikba, nincs észrevehető különbség a menetteljesítményben, A dízel autópályán jobb, a benzines városban.
Köszönöm válaszod, nekem jelenleg egy Chevrolet Lacetti van, az 2007-es, 110 ló, benzin, az is SW. Ezzel szerettem volna összehasonlítani, hogy legyen összképen arról, hogy érdemes-e cserélni. Az is megy, mint a disznó, csak hát a fogyasztás...
Van valaki akinek navis ceed-je van és telefonja samsung s5 mini? Nincs benne a kompatibilítási listában, csak az s5. Pedig úgy örültem, hogy végre gyári kihangosítóm lesz nem utólag beszerelt! Vagy ha nincs is benne a listában, attól még mű
ködik vele, csak az extrákat nem tudja ezzel a telefonnal?
2009 őszétől van benne DPF. Vannak, akik tartanak tőle.
Megy mint a disznó. Országúton simán 5 körüli úgy a fogyi, hogy előzöl is vele, nem pedig szélárnyékban haladsz egy teherautó mögött, illetve ül még más is benne. Csomagtartója nagy, bár ha van tetőboxod, akkor nem szerencsés a benyúló csomagtérajtó, ami egyébként praktikus.
A faceliftesnek nekem jobban tetszik a műszerfala, viszont az orra nem. Nekem most faceliftes van, az pedig már 6 sebességes (rájöttek, hogy bírja a moci) és 128 lovas (de csak az EURO V-ös). Ugyanúgy jól megy mint a korábbi 2008-asunk.
Diesel mivoltához kapcsolódó javításom nem volt még. Van pár srác (4 vagy 5), akinek volt turbó cseréje (facelift előtti), de magasnyomású szivattyú cseréről még nem hallottam.
"Cápa" és "XY" fórumtárs (bocsi a rövidítésért) már megtalálta a ceedclub.hu tematizált fórumát, ajánlom neked, illetve a többieknek is.