Keresés

Részletes keresés

pisztacia2 Creative Commons License 2009.03.24 0 0 4648

Ma én is robbantottam a lakást. Bár egyenlőre gőz nélkül "csak" porszívóval. Szuper ez a kis gép, hihetetlen, hogy mit szedett össze, pedig két kisgyerek mellett én is naponta porszívóztam! Ami kijött a szőnyegből...!! hát csoda hogy még nem vagyunk allergiások a poratkára! Többször öntöttem ki a tartályát, mert mindig kiváncsi voltam, hogy miből mi jön ki. Hát a kanapé is szörnyű volt! Ez a finom por a poratka ürüléke, vagy mi? A végén elmostam a tartályt meg a szivacsszűrőt is, mert ez a finom por nagyon rárakódott. A tartály kívülről is elég poros volt (apropó ez normális?)

Arra gondoltam, hogy mivel a porszívózás alatt elég sokszor húzkodtam szét a csövet, ott ahol neked is szétjár, mivel a sarkokat, egyéb kiszögeléseket csak így tudtam megközelíteni, hogy nem lehet-e, hogy neked is ettől lazult ki a csatlakozás. Szóval, hogy gyakran húztad szét, nem?

Egyébként maximálisan elégedett vagyok vele, egyenlőre úgy érzem jó választás volt!

Előzmény: tunderlala-3 (4635)
manka84 Creative Commons License 2009.03.24 0 0 4646

sziasztok!

nekem is ilyen samsungom van, szintén másfél éves. (6560)

egyelőre csak annyi bajom van vele, hogy folyton szétesik a cső és már egy csomószor odacsípte az ujjamat, nagyon hülye megoldás volt ez a teleszkópos izé. de amúgy nagyon szeretem, nincsen vele más bajom, mondjuk én legalább havonta egyszer átmosom a szűrőket. A szivacsszűrő már elég rozoga, szóval szeretném kicserélni, bár az electropont ahol vettem már megszűnt vagy ezt amúgy is a gyártótól kell rendelni?

Előzmény: olgi77 (4641)
Butt Creative Commons License 2009.03.24 0 0 4645
Nekünk egy 92 ezres Dyson van, 3 hónapja vettem. Egyelőre jól nyomja, vagyis szívja. :)
Előzmény: Törölt nick (4644)
olgi77 Creative Commons License 2009.03.24 0 0 4642
Van valakinek tapasztalata az Electrolux twinclean termékcsalád valamelyik tagjáról? Vagy a topikporszívó a favorit?
olgi77 Creative Commons License 2009.03.24 0 0 4641

Egy ideje már olvasgatlak benneteket.

Nekem egy Samsung 6560-s porszívóm van. Sajnos.

Mikor megvettem hiper-szuper volt. Nagyon boldog voltam vele, öröm volt vele takarítani. De azóta eltelt 1,5 év. Mostanra esik szét, a Hepa szűrő eldeformálódott, nem marad a helyén, a kis műanyag, ami a HEPa fölött van, így amint bekapcsolom kilöki a szűrűt is, mivel az meg már nem illeszkedik a deformitása miatt. Így viszont iszonyú hangos.

Szívni nem szív rendesen, pedig mind a szivacsszőrőt, mind az alatta levő szűrőt kb 2 havonta tisztítottam. 2-3 porszívózás után ismét egy kalap sz*r.

Igaz eléggé igénybe van véve, kb 100m2-es lakás szőnyegekkel, és két kisgyerekkel, tehát, egy héten legalább kétszer vagy háromszor porszívózok. De eze eleinte 10 perc volt, most már kb fél óra, és még csak elégedett sem vagyok az eredménnyel.

Volt már valaki aki így járt Samsunggal.

Most vagy szűrőket kell cserélnem vagy veszek egy új porszívót, de inkább az utóbbira hajlok.

 

supersoftis Creative Commons License 2009.03.24 0 0 4640
Hát eddig 2-nél tartunk. De a100 használat az mondjuk 2 év, akkor már megérte ennyiért, nem??

Egyébként annyit írtatok a filterekről, hogy arra direkt rákérdeztem. Elég félévente mosni, és 2-3 mosást kibír, de lehet külön kapni mindkét HEPA filtert, 1999 és 2299 Forintért. Szerintetek érdemes "bespájzolni" belőle egy-egy tartalékot?

A Soft Start kapcsán pedig az volna a kérdésem lényege, hogy a porszívót vagy az elektromos hálózatot hivatott-e védeni?
Előzmény: Törölt nick (4639)
supersoftis Creative Commons License 2009.03.23 0 0 4638
Sziasztok! Most írok először ide a fórumba, de már olvasgatom egy ideje, mert porszívót kerestünk. Végül véletlenül találtuk meg egy Plus áruházban 9990-ért a befutót. Visszakerestem, és nem láttam, hogy bárki is írt volna róla, ezért egy kicsit óvakodtunk, de egyelőre nem bántuk meg, úgyhogy itt vannak az első tapasztalataink. Beez Amsterdam VC-N-1800-Y típusú, 1800wattos, dupla HEPA filteres, porzsák nélküli. Nekünk fontos volt, hogy porzsák nélküli legyen, és ne mikrofilteres, hanem HEPÁs legyen a készülék, és azért legalább 1600wattosat szerettünk volna. A szívóerő rendben is volt, sőt szabályozható is. A portartály elég nagy, és könnyű leszedni és ki üríteni. A készülék elég kicsi, a kerekei jól forognak, mindig jött utánam:) Az anyagok elég strapabírónak tűntek már a boltban is, ezért mertük megvenni, na meg az ára miatt. Az előző porszívónknál sok baj volt a gégecsővel, sok szigetelő szalag ráment. Ennek sokkal jobb a csöve, szerintem el sem lehet törni. A szívófejen könnyű állítani, hogy szőnyeget vagy sima felületet akarok porszívózni. A cső teleszkópos, és nagyon szép fém, nem csillog-villog. Szétszedni is könnyű, úgyhogy nem foglal sok helyet az előszoba szekrényben.

Eddig még nem volt vele semmi baj, remélem, nem is lesz. Először kicsit féltünk, mert még sosem hallottunk erről a márkáról, de már nagyon örülünk, hogy megvettük. Ajánlani tudom mindenkinek, aki nem túl drágán akar porszívót átlagos használatra, és nem akar sokat vesződni, mert ezzel minden nagyon egyszerűen ment.

Egy kérdésem is volna. Van egy olyan funkciója, hogy Soft Start, azaz fogozatosan kapcsol be, és csak kb. másfél másodperc múlva szív teljes erővel. Ez miért van? Jaj, és szabályozni is lehet a szívóerőt!
nagya2 Creative Commons License 2009.03.23 0 0 4637

Hali!!

Nemtom lehet-e.

Ha valahol találsz ne tartsd vissza az infót!!

Üdv Nagya

Előzmény: Pharaoh85 (4636)
Pharaoh85 Creative Commons License 2009.03.23 0 0 4636
Köszi a választ, de sajna a boltban azt mondták, hogy ez a fej nem passzol a porszívóm csövére, mivel a végén van egy toldalék, így új csövet is kellene venni hozzá. Ahogy elnézem ez nem is pont az ami a 9560-hoz adnak.
Samsung szervizben lehet fejeket venni?
Előzmény: nagya2 (4604)
tunderlala-3 Creative Commons License 2009.03.23 0 0 4635

Ha holnap kiporszívózol, majd érdemes lesz megnézni, hogy mennyi szutyok lesz a portartályban egyetlen porszívózás után.:p

 

Jó takarítást!:))

Előzmény: pisztacia2 (4633)
tunderlala-3 Creative Commons License 2009.03.23 0 0 4634

Hát, ha perverzió, akkor vállalom, ma robbantottam a lakást, extra-csilivilis minden, úgyhogy most igenis, elégedett vagyok és örülök neki.:)

 

Inkább ez legyen, mint rumli és piszok mindenhol, halálra idegesítene....vannak ismerőseim, ahová még tiszta lakásba nem nagyon sikerült bejutnom.:D

Nem ítélem el ezt sem, ha nekik így jó....csak mindig magamban csodálkozom, hogy lehet így létezni, és visszafogom magam, hogy ne kezdjek el port törölni mondjuk.:p :))))

 

Igen, a gőztisztítóval sokkal gyorsabban lehet ablakot mosni....és a felmosás is sokkal gyorsabb, illetve a száradás. Pillanatok alatt felszárad, így nem trappol bele senki, szép lesz.:p

Előzmény: pisztacia2 (4633)
pisztacia2 Creative Commons License 2009.03.23 0 0 4633

Én is így szoktam ablakot mosni, ahogy írtad, örülök, hogy ezzel meggyorsíthatnám a munkát, nagyon afelé hajlok, hogy megvegyem!

Ma délelőtt megjött a porszívó is (6440), tök szupi, még csak egy szőnyegen próbáltam ki, mert otthon volt a család és így nem lehet rendesen takarítani. A férjem így is elképedt, hogy mi volt a szőnyegben! Már alig várom, hogy holnap nekieshessek a lakás többi részének. Nem tudom, hogy ez nem-e valami perverzió, hogy ilyeneknek tudunk örülni? :-))

Előzmény: tunderlala-3 (4630)
balu 12 Creative Commons License 2009.03.22 0 0 4632

Szia.

Valószínűleg igen. Amikor megvettem akkor próbáltam a tűzhelyet azon fellazította a rászáradt zsíros szmötyit és utánna simán lelehetett törölni, de nekem kombinált tűzhelyem van és ugye az félig elektromos ezért azt nem erőltettem. A víz és az áram nem igazán fér össze, és ugye a gőzből víz lessz. Ezért nálam marad a hideg zsíroldó. A sütő ajtajának üvegéről vizsont simán leszedi a zsírt csak csíkos lesz ezért ablaktisztítóval is át kell törölni. A páraelszívó kivehető szűrőjét simán le kell tisztítania legalábbis az erő megvan benne. Nekem sajna csak egy egyszerű páraelszívóm van, nincs benne mosható szűrő csak cserélhető. A külső házat pedig még nem próbáltam.

Előzmény: pisztacia2 (4629)
tunderlala-3 Creative Commons License 2009.03.22 0 0 4631

Szia!

 

Valamit a férjem csinált vele, (nem néztem még mit, jajjderonda vagyok, annyira nem érdekelt:))  mert mondta, kíváncsi lesz, szétesik-e még. Ha úgy sem lesz jó, akkor megpróbálom majd, amit mondtál, köszi!:)

Előzmény: balu 12 (4628)
tunderlala-3 Creative Commons License 2009.03.22 0 0 4630

Szia!

 

Most látom, mennyire beszűkültem, én pl. a páraelszívón még sosem próbáltam, a mosogatógépbe szoktam berakni, előtte befújkodom egy kis zsíroldóval, de maradéktalanul nem visz le mindent róla, annyira sűrű szövésű...legközelebb kipróbálom majd a gőztisztítóval.:p

 

Az ablakpucolással kapcs. Én régebben úgy pucoltam, hogy vödörbe csináltam mosószeres vizet és először azzal töröltem le, azután pedig Clint-tel töröltem át.

A gőztisztítóval nagyon gyorsan le lehet szedni a nagyja mocskot róla, nagyon szép tiszta lesz, de (én legalábbis) nem vagyok elég ügyes hozzá, hogy Clint nélkül is hibátlan legyen. Nem  piszok marad rajta, hanem függőleges csíkok ahogy lehúzod. De így is, hogy utána még Clint-tel is nekimegyek, sokkal gyorsabb, mint előtte, szóval nekem bevált ablakra.

 

Viszont a víz folyik róla lefelé, úgyhogy neki kell készülni, én szoktam rossz rongyokat alárakni a parkettás szobákban, ne csepegje annyira össze. Ahol kő van, ott nem számít. De pl. egy padlószőnyeges lakásban nem biztos, hogy használnám ablakra, emiatt.

Előzmény: pisztacia2 (4629)
pisztacia2 Creative Commons License 2009.03.22 0 0 4629
Köszi, segítettél, én is elsősorban csempe és fuga tisztításra venném, úgyhogy örülök, hogy arra bevált. Ablaktisztításra nem használtad még? A zsíros szennyeződést pl.gáztűzhelyről, sütőből, elszívóról szerinted leviszi?
Előzmény: balu 12 (4627)
balu 12 Creative Commons License 2009.03.22 0 0 4628

Szia.

Bocsánat, hogy beleszólok, de nem probáltál egy két karika szigetelőszalagot tekerni arra a csőre amit a másikba dugsz be. Ez egy kicsit megvastagítja a csövet és jobban összeszorul. Legalábbis mi régen még a rakéta porszívón így csináltuk amikor a csöve szétkopott.

Előzmény: tunderlala-3 (4624)
balu 12 Creative Commons License 2009.03.22 0 0 4627

Szia.

Nekem van SOLAC LV 1450-em. A víztartálya tényleg kicsi, egyfolytában kb. 10 percig van gőz aztán pár perc pihi és újra lehet tölteni. Két perc alatt csinál gőzt. A padlótisztító része nem a legjobb, három részből áll a toldócső és ha erőssebben nyomod a padlóra akkor nagyon meghajlik, én csak kettőt használok de így is hajlik. Egyébként én fuga és csempe tisztításra vettem arra szerintem jó. Bár meg kell szokni, én először addig nyomtam a gőzt a fugára amig egy darabon ki is szedte. Most már úgy csinálom, hogy nyomok rá gőzt és utánna gyökérkefével átdörzsölöm, így olyan lessz mint újkorában. Csempe tisztításához a hozzá adott csempe és ablaktisztító fej jó. A többi tartozékot még nem használtam. De szerintem mint a többi gőztisztítóval ezzel is meg kell tanulni takarítani. Remélem segítettem.

Előzmény: pisztacia2 (4625)
pisztacia2 Creative Commons License 2009.03.21 0 0 4626
Igazad van, vásár után okos a ..., de mentségemre szolgáljon, hogy akkoriban még nem volt internetünk! Gőztisztítós topikot viszont nem találtam, vagy csak nagyon régit amiben nincs sok hasznos infó...
Előzmény: Teaway (4621)
pisztacia2 Creative Commons License 2009.03.21 0 0 4625

300  ml-es a víztartálya és 15 tartozék van hozzá, 12.660 ft. Ha senkinek nincs pozitív tapasztalata, akkor nem fogom megvenni, kísérletezni nem akarok!

Képzeld csütörtökön rendeltem meg a porszívót, és már pénteken hívott is a szállító, hogy hétfőn de. hozzák. Ez ám a gyorsaság.

Remélem a csövei is rendben lesznek :-))

Előzmény: tunderlala-3 (4619)
tunderlala-3 Creative Commons License 2009.03.21 0 0 4624

Na ez az, a csőtoldás...:p Ha úgyahogy összerakom rendesen, akkor szív jól (na annyira azért nem, mint amíg nem hullot szét a cső), de használat közben, ahogy lazul ki, úgy egyre haloványabb....aztán potty és akkómán cső nélkül meg inkább nem is mondom.:)))

 

 

Előzmény: Törölt nick (4623)
Törölt nick Creative Commons License 2009.03.21 0 0 4623
Én (többek között) emiatt is döntöttem a philips mellett. Nem örülünk neki, de elfogadott tény, hogy az évek múltával mindegyik porszívó veszít az erejéből. Csak az a nem mindegy, hogy 500 watt szívóerőnek, vagy 330 watt szívóerőnek illan el a 20 %-a.
Meghát ugye a csőtöldás...:)))
Előzmény: tunderlala-3 (4617)
tunderlala-3 Creative Commons License 2009.03.21 0 0 4622
Ez egy érdekes kérdés amúgy, és lehet, hogy vannak napok, mikor nem a porszívót mondanám :D ....aztán mindig rájövök, hogy mindent összevetve mégis csak jó ez így, ahogy van.:p :)
Előzmény: Teaway (4620)
Teaway Creative Commons License 2009.03.21 0 0 4621
"Az egyébként olyan amitől itt óva intettetek a porgyűjtő tartályában középen van a szűrő."

Legközelebb már előbb fogsz olvasni, utána vásárolni:)

Előzmény: pisztacia2 (4618)
Teaway Creative Commons License 2009.03.21 0 0 4620
Porszívót vagy férjet? :P
Előzmény: tunderlala-3 (4616)
tunderlala-3 Creative Commons License 2009.03.20 0 0 4619

Szia!

 

Nem tudom, csak g ondolom, mert olyanom sosem volt, hogy az a gőzpingvin hamar kileheli a lelkét, ha valóban 4 barral dolgozik, mint az enyém...kicsi, nagyon hamar ki fog fogyni szerintem a víz belőle, ezért nem lehet tempósan haladni vele. Meg azt hiszem, hogy azokhoz tartozék sincs annyi, mint ehhez, csak fújni lehet vele, nem? Úgy értem, lehúzó csempéhez, ablakhoz, stb. nincs hozzá, a padlóról nem is beszélve...és annyira azért nem olcsók...

 

Állítólag rajtam kívül senkinek nincs ilyen problémája a topicban a széthulló csövekkel, csak nekem....úgy néz ki, hogy kifogtam...és nagoyn mérges vagyok miatta.:(((

 

Remélem, nálad sem lesz ilyen...ha nem, akkor biztosan meg leszel elégedve a porszívóval, tényleg jó kis gép....csak az a qva cső ne lenne, váááááá!!!!!:s :DD

Előzmény: pisztacia2 (4618)
pisztacia2 Creative Commons License 2009.03.20 0 0 4618

Szia!

Már hetek óta olvasgatom a topikot (természetesen porszívóvétel céljából) és nagyon sok infót, tanácsot kaptam tőletek ezen keresztül. Végül tegnap meg is rendeltem a topik-utód porszívót (6440) és a jövő héten meg is jön remélhetőleg.

Ez a mai hozzászólásod kicsit megingatott, hogy jól döntöttem-e, mert nem szeretném ha nekem is csak másfél évig tartana a lelkesedésem... a férjem már így is rosszallja, hogy egy alig 3 éves porszívót lecserélek, pedig naponta szenvedek vele, főleg a szőnyegeknél! Az egyébként olyan amitől itt óva intettetek a porgyűjtő tartályában középen van a szűrő.

Nálunk nincs a családban allergiás (még egyenlőre), de szeretnék egy gőztisztítót is venni, nem kimondottan atkapusztítási szándékkal, hanem takarítási célból, leginkább a fürdőszoba csempe, fúga, konyha gáztűzhely, sűtő, elszívó esetleg bútorkárpit tisztítása céljából.

Azt szeretném Tőled megkérdezni, mert megnéztem a Solacot ami Neked van, hogy szerinted ezekre a célokra nem felelne-e meg a Solacnak a gőzpingvin változata:  az LV 1450-es. Ez teljesítményben ugyanazt tudja, de jóval kisebb. Érdekelne a véleményed vagy bárkié a topikról akinek tapasztalatai vannak etéren.

Előre is köszi a válaszokat:

Andi

Előzmény: tunderlala-3 (4617)
tunderlala-3 Creative Commons License 2009.03.20 0 0 4617

Enyém sem szív már olyan jól, bár ez biztosan a széthulló cső miatt van, még ha épp a helyén van, akkor is biztosan falsot szív, nem jól illeszkedik, ezért is hullik szét.:s :(((

 

Legközelebb én Philips-et veszek.:p

Előzmény: Törölt nick (4610)
tunderlala-3 Creative Commons License 2009.03.20 0 0 4616

 A férjem is nagy lelkesedéssel porszívózta ki vele az egész lakást.:)

Huh, ilyet kell vennem legközelebb!:p :D

Előzmény: Sztigris (4606)
kakaduuu Creative Commons License 2009.03.19 0 0 4614

Visszaolvastam. Hát nem semmi, és január óta nem történt semmi?

Elhiszem h csalódott vagy, átérzem, bár az enyém "csak" 50 ezer Ft-os gép, a Tiéd viszont a duplája. Ajaj!

Előzmény: kakaduuu (4612)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!