Hai!
Magyarországon volt a PHG, de befuccsolt (szerintem), külföldi van egy valaggal, de krőzusnak kell lenned (eleve drágák + posta, magyar vám és illeték, stb...), szal hajrá. Ajánlhatom a Yahoo Auction oldalát (-> Toys -> modells), illetve a Tony Matteliano oldaláról elérhetsz pár tucatnyi kereskedőt :
http://www.buffnet.net/~tonym/models.htm
Lee
Ha jársz a Sas utcai bolt környékén (bár máshol is beszerezhető, pl Dunaújvárosban a Robiná 17e körül), a korábbbi Kager gyártmányú double-function pisztolyok frankó remake-jei beszerezhetők (több típus különböző dűznikkel és tartályelrendezéssel) Ezek belső keveésűek (mivel double function, ugye)
A külső keverés azt jelenti, hogy az áramló levegő szívóhatásásnál fogva "rántja'" magával a festéket (olcsó Humbrol pl.). A belső pedig azt, hogy a pisztolyon belül keveredik a levegő a festékkel (jobb porlasztás, egyenletesebb festék eloszlás a levegőben). Pisztoly használatáról bővebbet a Modell és Makett (a'sszem) '97-es évfolyamának 3 számában (használat, felépítés, stb...). Jobb makettboltban, illetve ezzel is foglalkozó művészboltban kaphatsz infót.
Lee
Az a helyzet, hogy mostanában határoztam el, hogy veszek magamnak egy festékszórót, de sajnos mivelhogy semmi, de semi tapasztalatom nincs->segg hülye vagyok e téren, ezért a Tapasztaltabbakat kérném meg arra, hogy némi instrukcióval segítsék választásomat mert gondolom még sokan kiváncsiak lennének az infókra...
Nekem valami megbízható, főleg nagy felületekhez (de 1:72-eseket rakok, úgyhogy talán nem is olyan nagy felületekhez...) kellene valami 20k Ft alatti, palackról is működtethető gép .
Ha valaki rendelkezik ilyennel, az legyen szíves írja nekem meg, hogy HOL vette és mennyiért, mer már egy rakat helyen megnéztem, de vagy 3000 ft-os gagyit, vagy 50000 ft-os csodagépet raktak elém...:(
A másik kérdés, amit meg szeretnék kérdezni, az az, hogy mi a különbség a belső és külső keverésű szóró közt?
A segítséget előre is köszönöm szépen!
Aki csak valami kis infószösszenettel tud szolgáni az is írjon plíz!
Előre is köszi a segítséget, továbbra is várom a trükköket. A Modell&Makettet és Pro Modellt is veszem, azokból is lehet tanulni, pl. a sarazásra már több tippem is van, de az ide nem áll. Festékszóróm nincs, nem is tervezem, inkább az ecset.
A koptatásról köszi az infót, ezen kívül még hogyan lehet tovább fokozni? Mennyire koptassam? Illetve, hogy egy színnel van ugyan festve, de gondolom azon is lehet segíteni, hogy ne vatta újnak tűnjön. (Esetleg még a lánctalpfestésről tippet.)
Mosonmagyaróvár Szegedtől igen messze esik sajna, bár szívesen megnézném.
Csak tanácsot szeretnék kérni: van egy Italeri Tigris I-sem és szeretném megcsinálni. Hogy lehet a festést élethűvé tenni? A 43-as olivazoldfestest tervezem, de nem tudom, hogyan lehet elhasznaltta tenni a jarmuvet. Illetve egyeb tanacsokat is varok harckocsik osszeepiteserol. A cimben szereplo ujsagot is veszem.
Nem ez lenne az elso, de abszolut nem vagyok profi, a tobbinel egyszinu festes volt (kemeny 2 db.) Eddigi legsikerultebb makettem egy Airfix Spitfire VB, de tisztaban vagyok vele, hogy nem nyernek avval versenyt. :-) De nekem már jó.
Üdv
Sok sikert a szekérhez! de melyiket? Mk2, Mk2 metal enhanced, Mk2 aknamentesítő vagy Mk3? A korábban megadott IDF-es site-okon rengeteg segítség van összeállítással, festéssel kapcsolatosan (no meg hibák, pl a Mk3 lánctalpa állítólag messze nem...)
Az egyik barátom most rakta össze az Mk2 aknamentesítő verzióját a Modell és Makett régebbi (asszem 97/..) száma alapján (- fotomaratás), két napot tökölt a láncon függő golyókkal, stb.... még nem láttam, de aszongya szép lett. Az a baj, hogy az Academy az Mk3 upgrade-olt (+ páncél) verzióját adta ki és nem azt a tornyot, amelyik a Track Link homepage-en is ki van részletezve (még különlegesebb formájú).
Hajrá: Lee ;-)
Van olyan kicsit sárossá tett Sherman-om, amit egyáltalán nem lakkoztam, csak szárazecset, meg oktatás no és tempera, 3 éve kész, és porosodik is (még nekem sincs üvegvitrinem), csak ecsettel szoktam leporolni, de a festésnek semmi baja (csak víz ne érje). Most is azért lakkozok, majd, mert az akril alapszíneket oldhatja a tempera nedvessége...
Legfeljebb x év múlva kakás lesz a festés?
De a tempera is konnyen lejon ha nem lakkozol utana nem?
En egy Dragon Sherman Firefly -on es egy Tamiya 1/20 Ferrari F1-2000 -en ugykodok eppen. A que-ban meg egy 1/48-as Rafale es egy Longbow Apach varakozik.
Az izraeli hadigépezet iránt érdeklődőknek; én nem rég találtam és elég sok kép lelhető fel.
http://idfmodelling.free.fr/
http://idf-sp.tripod.com/frameset.htm
(mit tudom én, hogyan kell linket beszúrni, ez legalább nincs elrontva, csak kimásolni kell)
Ja most egy Italeri Leo 2a5-ön dolgozom (holland verzió) meg egy Afrika Korps-os diorámán (Sdkfz 10 Demag + 6pounder at gun + BMW R75 + Dragon-Afrika Korps figurák + némi saját)
Ha meg meglesz, jöhet a Dragon Abrams-a
Én még nem dolgoztam pasztellkrétával, csak tervezem, viszont különböző színű temperákkal igen és szép eredményt lehet elérni vele. Eddigi olvasmányaim alapján azt szűrtem le, h a meghatározó színek festése (alapszín, foltozás, esetleg szárazecsetelés) után lakkoznak, később már nem feltétlenül, többek között mert a lakk módosítja a színeket, pasztellel meg gondolom te is koszolni akarsz (felteszem harcjármű 1/35-ben, repülőkhöz nincs értelme).
Szal ha nincs sok tapizás és ha meg tudod oldani, h ne is szállja túl sok por a maketteket (üvegvitrin vagy efféle átlátszó doboz), akkor nem gáz a lakkozás hiánya...
Ha lelakozom a pasztelkretat akkor olyan mintha nem is paszteloztam volna semmit, ha meg nem lakkozom le akkor jol nez ki de konnyen lejon rola. Jo-jo nem kell tapizni de akkor is jobban szeretem ha stabilan van rajta. Tehat az a kerdesem hogyan lehet fixalni a pasztel kretat a modellen? Vagy csak az Aeromaster lakkal nem sikerult a dolog?
Aeromaster festék ügyben tudna valaki nekem segíteni? Az RLM71-es festéknek tud-e valaki más festék márkában megfelelőjét? Vagy ki lehet valamiből keverni? (pl. Humbrol, Testors, stb) Előre is köszi