Minden mozgó állat, a mely él legyen nektek eledelűl
Távozz tőlem, sántán, mert az is meg van írva, hogy hetet-hetet vígy' a tisztából s kettőt-kettőt a tisztátalanból: mánpenig az Írás föl nem bontható. De akkor miért nem eszöl kutyát? Képmutatásból?
miközben a rendszered (Nagy Babilon)
Aha, tehát a nagybabilonisták vegánok s szombatinneplők. Értem...
Csupa vicc az, amikor kedvetekre fordítgatjátok erjedetlen szőlőlének, vagy épp bornak az Igében az oinos szót. Csak ezzel a marhassággal tudtok bármit is elérni, de hála az Úrnak, akiket az Ürnak szelleme vezet, azok tudják és értik az Ige igazságait.
-A kérdésed tipikus nagy babiloni okoskodás. Az irgalmasság nem ott kezdődik, hogy mit teszel a tányérodra, hanem ott, hogy elismered-e a Teremtő, Jehova szuverenitását.
Igen, vagy nem?
-
Te az állat szenvedésén indulsz meg, de nem indít meg az, hogy a vallásod és a Fenevad rendszere sárba tiporja Isten nevét és az igazság szellemét. A teremtett állat eledelre való, sőt az állatok is széttépik a táplálékukat, az állatokat.
1Móz 9,3Minden mozgó állat, a mely él legyen nektek eledelűl;a mint a zöld fűvet, nektek adtam mindazokat.
Nem tudsz bevinni az erdőbe, mert a vers igazolja azt, amit te akarattal letagadsz.
-
Te az állat érzéseivel törődsz, miközben a rendszered (Nagy Babilon) milliókat vezet a szellemi vágóhídraa hamis dogmákkal és a babiloni behódolással. Ez az igazi kegyetlenség.
A 144000 azért szűz szellemileg, mert nem dől be ennek a szirupos, hamis irgalomnak, ami elrejti az Armageddon Jel: 16:16 valóságát.
----
Nem A vagy B. Az az irgalmas, aki felismeri, hogy az egész teremtett világ a Sátán fogságában van, és nem a gyomrán keresztül akarja megváltani azt, hanem Jehova Királyságát hirdeti. Te az állat szenvedésébe menekülsz, hogy ne kelljen szembenézned a valódi igazsággal.
---
-Én ugyan nem vagyok kegyetlen egy állattal sem, mert se kutyám és sem macskám sincs. Körülöttem, pedig minden zöld és nyáron minden virágos. Most is gyönyörű zöld a füvem és a tujáim, mert elolvadt a hó. A növényzetet ápolom és locsolom, gondoskodom azokról.
-A városok utcáin, pedig minden beton, ez nem zavar annyira? Ki betonozza le a zöld területeket, ki vágja ki a fákat, és ki épít akkumulátor gyárakat? Ezen nem hatódsz meg, hogy a nyári napsugárzás 60 fokra melegíti a városok térköveit és azt mondják, hogy klímaváltozás van? Nincs egy árnyékos fa ami alatt leülhetnél. Minden beton. Ki pusztítja a természetet? Nem tudod véletlenül? - Na ugye.
Kemény ez, nem is esik jól ilyeneket senkiről sem írnom, de sajnos ez az igazság...
———————————————
Az ördögfiknek mindig ez a véleményük az őket az Ige alapján bírálókról.
A hozzád hasonló ördögfik emiatt másoktól elnézést kérni- és démoni sugallatú tévtanításaikból megtérni képtelen emberekké válnak életük során, mert ahogyan a sátánban, úgy bennük sem létezik belátási képesség.
A 33534-ben 10, híg ember által rólam írt jelzőt idéztem, amely 10 jelzőből a borozó csak az egyik, és pont az, amelyik nem negatív számomra, hanem a többi 9 a negatív.
Megjegyzem, te mondtad azt utána azonnal, hogy akkor mehet majd bocsánatot kérni hozzám.
A 9 jelző együttese miatt illene ezt megtennie, s nem a borozó jelző miatt.
De híg ember sajnos nem olyan, mint azok, akik belátják azt, ha valakit túlzó módon sértettek meg. Ez az ő baja, majd talán kinövi egyszer…
És még kinek? Szerénted ő is angyalszexből származik?
esznek húst, sajtot, vagy isznak tejet
Elcsűröd-csavarod Pál szavait: itt szükségtelen állatkínzásról, szükségen jóval felüli környezetrombolásról van szó, nem Pál-i értelemben veendő evés-ivás "dolgáról".
Idvkérdés-é ' hát igyekeznünk jó sáfárai lenni a ránkbízott teremtett világnak, vámméntes koma...?
Embernek (is) fia, ennyire nehéz neked értelmezni azt, hogy Pál miről szól Timótheusnak az 1. Tim. 4.1-6-ban?
Játszod itt az értetlent, holott világosan le van ott írva, hogy nem az a gond, ha valaki önmagának tiltja meg egyes ételek elfogyasztását, hanem az a tiltott, hogy másoknak tiltsa meg bármelyik étel elfogyasztását, másokat fedd meg, ha ezt, vagy azt esznek.
Főleg az méginkább a gond, ha ezt úgy teszi, hogy üdvösségi kérdést csinál ebből, és kárhoztatja azokat, akik pl. esznek húst, sajtot, vagy isznak tejet.
Mert az az alapelv az újszövetségben, hogy ”ezeket azért teremtette az Isten, hogy a hívő és igazságot ismerő ember hálaadással fogyassza. 4Hiszen Istennek minden teremtménye jó, és semmi sem megvetendő, amit hálaadással veszünk magunkhoz, 5mert az Isten tanítása és az imádság megszenteli. 6Ha ezt tanítod a testvéreknek, jó szolgája leszel Krisztus Jézusnak,”
Ez az alapelv az újszövetségben, az, hogy tilos más emberek felé a tiltása bármelyik ételnek.
Bizony, te kezdted az alaptalan sértegetést, a biblikus tanítások ledémonozását, ám én igazat írtam rólad, mikor e jelzőkkel illettelek tégedet: rosszindulatú, gonosz, kemény, irgalmatlan, önző, hazug, ígehamisító, borozó csúfolkodó, bukott vénember vagy csupán.
Kemény ez, nem is esik jól ilyeneket senkiről sem írnom, de sajnos ez az igazság...
Ez most valami vicc tőled, ennyi évnyi fórumozás után?
Rá kell kattintani a neked szóló írásom előzményére, amit te írtál nekem (32767), aztán annak az előzményére, amit híg komád írt nekem (32710), nem olyan bonyolult ez!
"A Biblia világosan figyelmeztet a Róma 1:25-ben azokról, akik a teremtett dolgokat tisztelik az Alkotó helyett. Te az állatok intelligenciájával ...foglalkozol..."
Elsőre nem is értettem meg, csak többedjére: a teremtett dolgok tisztelete alatt te azt érted hogy valaki törődik egy állat érzésével- és ezt mintegy rosszalva elitélően mondod.
Ez elég kemény beszéd. Az irgalmasságrol pl miként vélekedsz? mert ezt Jahova elvárja tölünk:
"szeressedazirgalmasságot"Mik 6,8. Ez bizony parancsra nem megy, semmilyen irott betű hatására, csak ha belülröl-szivböl-jön, de ezt te jobban tudod nálam.
Tehát mit gondolsz Isten kit lát irgalmas embernek?
a/ irgalmas az embertársaival szemben de egy állattal szembeni kegyetlenség nem igazán zavarja.
Tévedsz, nem én kezdtem, tedd ezt gyorsan helyre magadban!
Én korábban egyes módszereidet, pl. az eredeti mondandót elferdítő módon alkalmazott kontextusból való kiragadásos módszeredet neveztem valóban pl. gonosznak, de ezzel nem téged, azaz nem a személyedet neveztem egy az egyben gonosznak, az ördög atyától valónak, hanem egyes, valóban gonosz, valóban inkorrekt érvelési módszeredet.
Te ellenben a húsos topikban dec. 25-én, a 6655-s írásodban az alábbi jelzőkkel illettél engem.
“…mert jól tudjuk: egy rosszindulatú, gonosz, kemény, irgalmatlan, önző, hazug, ígehamisító, borozó csúfolkodó, bukott vénember vagy csupán...”
Na ezt követte részemről az ignorálásod, és az, hogy csak figyelmeztetek másokat olykor arra, ha valami nagy tévedést fogalmazol meg itt, nehogy ők is beleessenek abba.
Ilang-ilang akkor még még azt valószínűsítette, hogy az ignorálásom hatására, hogy észbe kapsz, és ”Na tessék, most kérheted a bocsánatot”(6657), de téged nem abból a fából faragtak, mint azokat, akik hajlandóak belátni azt, amikor túlzó módon sértettek meg másokat.
Tehát az a "bűnöm", hogy igyekszem mennél felelősségteljesebb, ethikusabb, empathikusabb, irgalmasabb, környezetkímélőbb,könyörületesebb sáfára lenni a ránkbízott teremtett világnak, igyekezvén mentől kevesebb szenvedést s fájdalmat okozni benne, míg neked az az "erényed", hogy igyekszel mennél ethikátlanabb, felelétlenebb, nemtörődömöbb, érzéketlenebb, könyörtelenebb, irgalmatlanabb, pusztítóbb életvitelt folytatni, törekedvén abban mentől több szenvedést s fájdalmat okoznod.
Hamis biztonságérzetbe ringatod magad', hogy Nemtörődöm, önző, felelétlen, könyörtelen, szükségen jóval felül pusztító életviteledet értéknek állítod be. Isten sáfároknak állított minket: őrizd és míveld a kertet, ezt mondá Ádámnak, ne penig pusztítsd és rombold. Laci, vámméntes, te sat. eleddig gonosz sáfárnak bizonyultatok babiloni bortól bódítva, de talán még megtérhettek önző mohóság'tokból s nálatoknál felelősebb, irgalmasabb, józan emberek rágalmazásából...
Te imádod a húst mindenek felett. Inkább felelétlenül kipusztítod a bolygót, de le nem mond'sz róla, miközben náladnál felelősebb, irgalmasabb, könyörületesebb embereket vádolsz. Képtelen vagy has nevű istenedet megzabolázni: nagybabaloni a szellemiséged.
Mondjad az állatoknak, hogy ne szaporodjanak
Azért többednek, mert tenyésztitek őket felelőtlenségből, nemtörődömségből, irgalmatlanságból, érzéketlenségből, önzőségből, kapzsiságból, mohóságból. Nem ártatlan elszenvedője, hanem bűnösen aktív résztvevője vagy a folyamatnak. Működteted ezt a sátányi rendszert: keteslet/kínálat.
nem Istent szolgálod
Te kit szolgálsz felelőtlenségeddel, nemtörődömségeddel, irgalmatlanságoddal, érzéketlenségeddel, önzőségeddel, kapzsiságoddal, mohóságoddal, könyörtelenségeddel? Has nevű istenedet, érzékiségedet.
teremtett dolgokat tisztelik
Mint a hasad.
Az örök élet nem evésen és iváson múlik
Akár esztek, akár isztok, bármit tesztek, Isten dicsőségire tegyétek - így Pál. Nemtörődöm, önző, felelétlen, könyörtelen, szükségen jóval felül pusztító életviteled nem dicsőíti Istent...
Felelőtlen, nemtörődöm, irgalmatlan, érzéketlen, önző, bolygópusztító hústevésed hamis biztonségérzetet ad neked, penig Isten országa nem evés és ivás...
--------------------------------
-
Ez egy morális ítélet, amellyel az étkezést teszed a szentség mércéjévé.
-
-Mondjad az állatoknak, hogy ne szaporodjanak, és a nagy cégeknek, hogy ne szaporítsák őket szűkös karámokban.
-
Amiket itt felsoroltál: magadból és az adventista életfelfogásból indultál ki, ami nem Istentől vannak, hanem emberi gondolatok.
-----
Rm 1,25 Mint a kik az Isten igazságát hazugsággá változtatták, és a teremtett dolgokat tisztelték és szolgálták a teremtő helyett,a ki mind örökké áldott. Ámen.
---
Érdemes lenne elgondolkodnod azon, hogy a 28 alapelveddel és a hústilalommal valójában nem Istent szolgálod, hanem a teremtett dolgokat emelted a Teremtő helyébe. Számodra a tiszta élet csupán a gyomor fizikai tisztaságát jelenti, miközben észre sem veszed, hogy a szellemedet 19. századi emberi tanítások és dogmák béklyói kötik gúzsba.
------
Ez a fajta testi törvénykezés pontosan az a szellemi vakság, amelyre Nagy Babilonnak szüksége van: elhiteti veled, hogy a tányérod tartalma tesz szentté,miközben elszigetel az igazság szellemétől.
-
A Biblia világosan figyelmeztet a Róma 1:25-ben azokról, akik a teremtett dolgokat tisztelik az Alkotó helyett.Te az állatok intelligenciájával és az étrendeddel foglalkozol egy olyan korszakban, amikor a Fenevad digitális rendszere már az elmédet és a szabadságodat veszi célba.
-
Amíg te a diétádat bálványozod, addig a technokrata gépezet és a hamis vallási dogmák akadálytalanul építik köréd a szellemi börtönt.
---
Az örök élet nem evésen és iváson múlik, hanem azon, hogy felismered-e az egyedüli igaz Istent, Jehovát, és képes vagy-e kivonulni a babiloni rendszerből.