Tehát akkor keresnék ilyen Syvania 6SN7 csöveket. Van ötletetek, hogy az eBay-en kívül hol lehet keresni ilyent? Itthon van olyan, aki foglalkozik ezzel?
nincs valakinek eladó tungsram ,mullard ,brimar ,telefunken,ecc83 as csöve??? ha van irja már meg nekem menyiért adna el!!!!köszönettel jano email-cim :- ) eliasjanos@yahoo.com
az lenne az igazán hülyeség, hogy ha a lentebb elhangzott javaslatra 2A3-at + új kimenőt tenne bele valaki, akkor meghagyná a félvezetős egyenirányítást a 30-40 éves elkókkal... A csöves egyen legalább akkorát dobna rajta, mint a közvetlen fűtés a végfokban. A hálózati trafón meg egy anódtekercs van (ellentétben a 080-as hálózatijával.) De hát amúgy is csak viccülünk itten, ugye:]
Ez így elégé hülyeség. Oké a díódák szarok. De többnyie Siemens elkókat használtak, és a hál traf nem szar, csak hülyén használták, hozzáértés (nem) okán.
Akár 1-2 osztállyal feljebb is lehet menni, csak ehhez már 2A3-ak kellenek, és jófajta vasak a TK157-ekbe. Csak akkor már fizikailag se sok köze marad az EAG-hoz:))
A Rafilmot nem Highendre kell fürészelni. A kis ohmos bajsza a kimenőnek, az kontrolra volt csinálva -miként az EA 080-ban- igazából semmire nem jó.
A Rafilmot arra használtam amire való! Vagy 40 éve. Énekre. Irtam. A legmegbizhatóbb volt , a viszonylag kis anód fesz miatt az összes 100Wattos közül.
Kallódik itt 4 darab. Ha lenne tehetségem hozzá -pénzügyileg- Akkor 2-öt eredetire, kettőbe meg beleférne 400Wattos brutál highend. Üzemben tartható csőkészlettel. Még nem is kellene nagyon furkálnom a kaszlit.