Ez már túl sokat tud. A professzionális szerviz- és reset funkció-ra nincs szükségem. Nem tudom, ismered-e a Torque vagy az OBD car doctor free verzióját. Egy kis kék BT-s olvasóval használom, de van néhány márka (2010 előttiből is), amire nem tud csatlakozni, ezért kellene olyan, ami azért a gyakori márkákra tud csatlakozni, és egy kicsit többet tud, mint a fenti programok.
Mindent is vivőt ebben az árkategóriában a legálisak között nem fogsz találni. Az ázsiaiak amúgy is többnyire külön kategória.
A Topdon-nak van ilyen árban készüléke, de az sem tud mindent, csak 4-5vezérlőhöz fér hozzá, és ha jól tudom a frissítések fizetősek, anélkül meg leáll.
Mindenki azt szeretné, hogy ne kelljen sokat szánni rá, de sajnos ez nem az a pálya. :( Úgy gondolom, minimum duplázni kellene a rászántat, de inkább 3x.
Másodlagos készüléknek kellene. Néha kapok egy-egy autót, aminek van valami nyűgje. Most például egy Suzuki légzsák hiba. Viszont a légzsákhibát nem tudom törölni a kis kínai játékkal, úgy meg nehéz ellenőrizni, hogy légzsák, vagy vezérlő hiba (nem a törléssel akarom megoldani). De ez csak egy példa.
Sokat nem akarok rászánni, mert ez csak alkalmi meló, nem ebből élek.
Még mindig nem tudjuk mit akarsz diagnosztizálni*. Az OBD2 az egy kötelező protokoll, ami mindössze a motor környezetvédelmi részéhez kell hogy hozzáférjen. Gyártó függő, hogy ebből mihez enged hozzáférni. Amúgy pl. a linkelt ELM327 tudja az összes szükséges protokollt, szoftver függő mihez fér hozzá. (pl. Ford, Fiat esetében vannak hozzá sokat tudó szoftverek, de azok fizetősek)
A max 100eft-os kategóriában mindenre is jó eszközök nem lesznek, ha van is azok igen hézagos tudásúak.
Ilyenek vannak, ezek nagyon alap dolgokat látnak, mint fordulatszám, folytószelep állás, MAF szenzor értékek, O2, stb. Ez az alja, ennél kellene jobb, de a 300 ezres nekem felesleges.
Az van, és azzal is tisztában vagyok, hogy kell használni. A kicsi kék elm327 klónom van, amivel eddig faggattam az autókat, de nem minden típushoz tud csatlakozni. Hozzáférek komolyabb műszerekhez is az autószerelőmnél, amik tényleg mindent tudnak, de a kettő közé kellene egy olyan, ami a legtöbb autóhoz tud csatlakozni, és nem csak a központi ecu-hoz, hanem akár perifériákhoz is hozzáfér.
Sziasztok! Diagnosztikai műszerből mit ajánlanátok? 50-100e között szánnék rá valamire, ami nem csak alap dolgokat tud, mint a kínai vacakok. 2000-2020 évjárat közti autókhoz főként.
B' kod az Body.. nem P' mint Powertrain.. lehet rossz a kod forditas ? (vagy huto rendszer nem a motor resze ? ...hmm probald meg sima eobd oldalrol.. hatha kapsz P' kodot is.) ------------- B11/4."
Máig kb ötször figyelmeztettem magam hogy,el nefelejtsem Néked egy nagy köszönet kiséretében Egy" Arany Pálma" nyomravezetői dijat megküldeni....
! Szerintem nem ott tartunk..,hangyányival elöbbre., a javitás végeredményét nezve ., persze igazad vagyon..
Tisztázva gondolom a B1231 hibakód eddig rejtélyes körülményeit.., kb ennyi az " előrelépés"., A Hütőmotor vezérléséhez., ami motor oldalról és klimoldalról is történik, mindkét vezérlő ugyanazt a hütőfolyadék szenzort a B11/4 termosztáton lévőt használja !!!
A motoroldalról nézve nincs hibakód a vizhőmérséklet szenzorról., azért mert nincs hiba., klimaoldalról van a B- s karosszéria hibakód a B1231 ugyanarról B11/4 szenzorról.., amit a Hømérsékautomatika menű élőadatban is látható valószinütlen minusz 128C vált ki...
Sajnos , mint Pako is irja többlehetőség is van a hömersékletjel tovabbadásahoz..,Legalább valami jobbfajta rajz- info hiányában.., ezekbøl semmi sem áll rendelkezésre...