De tényleg ennyire útban van? Én meghagynám így! Nekünk is volt egy ilyen, és pont így zártam le én is, ennél jobbat nem tudnék elképzelni, esetleg vasból. Nálunk innen rézzel ment tovább, de azt megszüntettem.
Pont annyi a hely, hogy a vízszintes csőig ki fogod használni?
Én így hagynám, sosem lehet tudni, még az is lehet, hogy utána mégis kelleni fog.
Sziasztok. Nem sokáig zavarnék, de volna egy kérdésem. Készülőben van egy másodlagos konyha az alagsorban és van egy levágott gázcsonk, ami útban van a hátlapnak és az arra szerelendő felsőszekrényeknek. Korábban az volt a terv, hogy tartaléknak meghagyjuk a csonkot, de kis tanakodás után arra jutottunk, hogy gázzal már nem fogunk lent főzni. Fej felett nem igazán tudok olcsó Obis inverteres-trafós géppel hegeszteni, ezért arra gondoltam levágom a csonkot, arra teszek egy 1"-os javítóbilincset. Bízom benne, hogy a gumija kémiailag bírni fogja a földgázt, mert a nyomását azt röhögve tudja. Ha valamiért még sem jó az elgondolásom, mivel lehetne helyettesíteni?
- maradék bútorlap "jó lehet még vmire" jelleggel, nekem pl. jól jött, hogy volt 2-3 éve betárolt maradék bútorlap/munkalap, nem kellett szabászatba menni, csak a padlásra
Nem kell, hogy járható legyen minden is. Összeütsz egy dobogót deszkából, egy 3x4m-es terület mindenre is elég. Ami nem fér fel rá, kidobandó kacat majdnem biztosan. A maradék helyre legurítasz gyapotot, kész is vagy. Neki kezdeni, elszánni magad nehezebb, mint megcsinálni, a család is segíthet pakolni, ha nem nagyon kicsik. Kb legjobb időjárás van ilyesmihez, nincs pusztulat meleg odafent.
Igen tudom a födém szigetelés nagyon fontos. Nekem a padláson csak 2 cm nikecell van az aljzat beton alatt, egy helyen látszik. Régóta gondolkodom rajta, mert már csak ezt kellene megoldanom, de sajnos nehéz ügy. Két lányom, párom és az én cuccaimmal tele van a padlás. 20-30 cm járható szigatalés meg túl drága, talán egyszer valamikor ...
"Ui; nálatok a gáz működik áram nélkül? Sok helyen nem !"
Nem működik a gáz itt sem áram nélkül, de alapvetően a fő fűtési rendszerhez, a vegyestüzeléshez keresek vészmegoldást (h áramszünet esetén a pufferbe átnyomja a szivatyú vizet, amíg leég a tűz, meg hát a lakásba)...
" legjobb; Azaz 2db szivattyú 2db szünetmentes --de ki/átkapcsolhatóan."
A két szivattyú - két szünetmentes dolgot értem, de mit is jelent pontosan, h ki/átkapcsoható?
Vegyestüzeléshez (2db szivattyú) akarok venni egy külső akkus szünetmentest (van is elfekvőben egy majdnem új autóakksim), viszont nem igazán tudom, h pl. egy olcsó Qoltec, vagy URZ bevállalható e? Nagyon dzsunkát nem vennék, amit jónak gondolok, az pl. SPS SOHO, erről legalább vannak visszajelzések, de szívesen meghallgatnám, h kinél mi vált be, melyik típusra érdemes odafigyelni... És az is érdekelne, h üresjáratban ezek mennyit fogyasztanak, vagy az elhanyagollható?
Nem védem őket, mert sok a kókler, de valljuk be, itt nem egyszerű elsőre megtalálni a problémát.
(Nem úgy mint egy régi, csöves rádiónál. Csőcserével ha megjavult, akkor az volt a baja.. Itt meg vizet le, csere, majd feltölteni... aztán ha nem az, akkor minden előlről kezdődik. Közben a javítás időre megy!)
De amit mondanék, az az, hogy a gázórával meg tudod mérni a készülék fogyasztását. A gyári érték pedig meg van adva a papírján. Nyilván ezért mondhatták, hogy a készülék rendben van.
mostmár tudjuk hogy födémet szigeteltél alulról, az is lehet hogy kitakarítottátok a kazánt/hőcserélőjét, az is lehet hogy melegebb volt a rákövetkező két szezon, az is lehet hogy nem felére csökkent csak 40%-kal, stb.
össze lehet ezt úgy hozni, hogy mindenkinek igaza lesz, meg a béke is megmarad.
Úgy látom egy kicsit felkavartam az állóvizet a „CSODARADIÁTOR”-ral!
Utoljára még hozzászólok, de kérdezem, mi okom lenne itt kamuzni!?
7,5 év alatt 4 „gázszerelő” volt kint nálam, ebből egy volt igazán az!
Mivel nem vagyok szaki ebben a témában, én a radiátorra fogtam a fogyasztásom csökkenését.
Mondjuk azt elfelejtettem megírni, hogy a radiátor csere után, a pince födémre feltettem 5 cm hungarocellt, de én nem ennek tulajdonítottam a csökkenést.
Az első telet senkinek nem kívánom, komfort érzet sehol a lakásban, pedig a gatyámat is ráfizettem a gázra! Néha még a kandallóba is befűtöttünk.
Én a padló mellett még a gázkazánra is gyanakszom. Nagyon, nagyon rossz hatásfokkal működhet a régi Junkers.
Szerelők azt mondták semmi baja! 15 cm hőszigetelés mellett, tavaly 10.05. és idén 06.03.-a között
1596 m3 gázt használtam, csak fűtésre, mert más nem működik gázzal. Szerintem is sok, főleg a két hálót csak a padló fűti, mert aludni hűvösben szeretünk.
Most majd változik, lesz hőszivattyú, napelem és van 3 rétegű ma. ablakom!
Más.
Tavaly őszi eset, leírom, csak a tanulság miatt, hátha másnak is segít egyszer, valamikor! Szeptemberben be akartam indítani a fűtést, 1 percen belül leállt. Többször próbálkoztam, a kazán jobb oldalán van egy érzékelő, rövidre zártam (volt cserélve), semmi javulás.
Hívtam egy szerelőt, kitisztította, kifújta kompresszorral, semmi. Bal oldalon van egy füstérzékelő, kiszerelte, elvitte, hogy hibás, de nincs nála. Másnap hozott egy használtat, ő mondta, hogy jó. Semmi változás. Felvetette, hogy a kéménnyel van baj, hívjak kéményseprőt. Nem tükrözte meg a kéményt, én meg nem tudtam, mert mélyen van. Elment, 20 E Ft. Ezzel semmi baj, csak legalább megbizonyosodott volna róla! Végén azért igaza lett.
A füstöt kivezettem a pince ablakon, percekig néztem, nem kapcsolt ki. Kalapács fejre műanyag kötél, ki a tetőre, leengedve a kéménybe. 2 m után éreztem van valami benne, hát az ami a képen van. 4 db lehetett, mert egy szétmorzsolódott. Nyáron 2-3 hetente a pincében lévő kamin lyukon elfüstölök pár újságot a kéménybe, ne kelljen kimenni minden ősszel a tetőre!
Az életben nem hallottam ilyet, hogy a darazsak befészkelik magukat a kéménybe!