Keresés

Részletes keresés

kmrmtms Creative Commons License 2017.06.22 0 0 2113

Szia!

 

Ismerjük, tavaly itt voltunk, csak ajánlani tudom.

Bővebben: http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=140722904&t=9015465

 

Tamás

Előzmény: ersekildiko (2112)
ersekildiko Creative Commons License 2017.06.22 0 0 2112

Sziasztok!
Járt-e valaki már itt: http://www.avtokampi.si/kamp/2/477/Male-Ciste/
Az értékelések és a képek alapján tetszik, esetleg személyes tapasztalat?

kmrmtms Creative Commons License 2017.06.21 0 0 2111

Szia!

 

Köszi az ajánlást, a kemping a fotók alapján szimpatikus volt, +1 pont ezzel.

Milyen volt bejutni a szárazföldre (komp, híd), nagy a forgalom, jól van szervezve?

 

T

 

Előzmény: kszabi23 (2110)
kszabi23 Creative Commons License 2017.06.21 0 0 2110

Sziasztok!

Én voltam öt éve Pag szigetén Drazsica kicsi kempingjében. 

Nekem nagyon tetszett, hangulatos, nagyon csendes és tiszta. Igaz nagyobb bolt csak 13 km-re Novalján van, de a recepción fel lehetett akkor iratkozni, -kenyeret, péksüteményt hoztak. 

Több apró kis öböl van a közelben, és vannak sziklás megközelíthető részek is. 

Az út elég meredek, sok lakókocsit -akik kérték, traktorral húzták fel a néhány száz méterre levő főútig. 

Én simán felhúztam az enyémet. Amúgy kerékpárral közlekedtem, na mit ne mondjak, csak a negyedik naptól kezdve tudtam megállás nélkül feltekerni, de hát nem vagyok egy Cobrancó.... :) 

 

Vannak a szigeten, több minden igényt kielégítő nagy kempingjei is , de egyiknek sincs ilyen varázsa... 

 

Előzmény: kmrmtms (2109)
kmrmtms Creative Commons License 2017.06.20 0 0 2109

Sziasztok!

 

Bővült a kínálat, Pag is szóba jöhet még.

 

Akinek van tapasztalata, kérem ne tartsa magában!

 

T

Előzmény: kmrmtms (2101)
kmrmtms Creative Commons License 2017.06.19 0 0 2108

Koszi, most nem oda mennenk.

Előzmény: hul (2107)
hul Creative Commons License 2017.06.19 0 0 2107

Jól van, te tényleg figyelsz mindenre :-) és köszönöm a soraidat. Remélem többen tudnak egész friss infót adni neked a kiszemelt területről és kempingjeiről. A "kis" monológomban csak arra futotta, hogy csaljalak délebbre.  

Előzmény: kmrmtms (2106)
kmrmtms Creative Commons License 2017.06.19 0 0 2106

Köszi Hul!

Tisztellek, a korod miatt is, mert meg itt a fórumon is sokat segítesz másoknak. Jópár éve én is írogatok már ide, segítek ha tudok, segítséget kérek, ha arra van szükségem.

 

Azonban úgy érzem, most egyáltalán nem figyeltél rám, sem arra amit kérdeztem. Teljesen konkrétan leírtam, melyik régióba megyünk és konkrétan erről kérdeztem. Ha jó a memóriád biztosan azt is tudod, hogy hány gyerekünk van, merre jártunk már...

 

Én is tudom, hogy neked több gyereked van, elváltál, új asszony is megszerette már Horvátországot, kempingezést, kedvenc helyed a Nevio, ahol jókat iszogattok fekvőrendőr kempingtárssal...

 

Szóval ha tudsz abban segíteni amit kérdeztem azt szívesen veszem, ezekkel az általános dumákkal az égadta világon semmire sem megyek, sajnálom!

 

 

Előzmény: hul (2105)
hul Creative Commons License 2017.06.18 0 0 2105

Szia, -épp benéztem: figyu nagyon régen (múlt század:) elindultunk az orrunk után és az olvasmányaink után. Ma is megvan minden Jugoszláviáról szóló könyv. Nem volt egyszerű, mert útlevél se volt mint ma, pénz se, 50 dolláros idők és sok feketén vett nyugat-német márka, meg a Kőbányai úti Globus gyárban álltam sorba konzervekért. Az utazásaink közben volt egy- két nap, amikor helyieket ettünk, értsd étteremben halat ill. többnyire valami halas tálat mindenfélével. Akkoriban hárman voltunk egy lurkóval. Sok mindent elvittünk, mert nem volt pénzünk. Nem voltak autópályák, a Neretva mentén sorban láttuk a roncsokat, akik leszaladtak az útról és kiégett buszokat -nem sok értelme volt, talán nem is volt mivel, kihúzni őket. Vagy pl. Cavtat sima 26 óra. A parti úton, Dáciával, nem volt más út és csak később lett más autó. Aztán a kempingek... pottyantós, egy csap, csodogáló víz, de azért lementünk az albán határig és visszafelé végig Opatiáig. Na a sátrunk is beázott nagyon... később kezdtük felszerelni magunkat. Voltak kempingek, hogy budi volt és feketére festett fémhordó, hogy legyen estére melegvíz. Nem volt természetes, hogy van áram, 60 m kábellel utaztam. 

Azóta foglalok előre, amióta többen lettünk. 2-3 gyermek nem tréfa! :-) És remek helyeink lettek, barátok, valahogy nekem az jön be, ha visszamegyek és nem feltétlen, hogy mindig új ország, terület legyen. Hazamegyek... Meg az ember nem tudja bejárni a világot... az is csuda dolog, ha a tenger elérhető és eljut. Az Adria csodákat mutat és imádom:-) Még akkor is, ha azért sikerült sokfelé megfordulni, de legalább tudom mi miért jó. Ha ajánlhatok, azt mondom, gyertek délre. Trogír, Split, aztán a Peljesec, Korcula, Mjet és így tovább. Nem csak azt megnézni, ami eléd kerül, hanem keresni öblöket, olyan zegzugokat, kis partokat, menni kis és nagy hajóval, kompozni, ha lehet autóval keresztben kasul felfedezni az utakat, tájakat és az embereket! 

De észak is tuti, Rovinj, Krk, Cres stb. Nem mondok olyat, amit ne lenne érdemes, mert lehet attól, hogy nekem nem jött annyira be, ma már csodák vannak, új felszerelt kempingek és földi jók... 

Azért az nagyon vonzó, hogy könnyen elérhetőek. Nekünk kicsit hegyes, meg odavagyunk 300 km-től, de ez csak megszokás kérdése. Szívből remélem, titeket is megfog és sokszor felkeresítek, nagyon bölcsen és okosan!!:-)

 

Előzmény: kmrmtms (2104)
kmrmtms Creative Commons License 2017.06.18 0 0 2104

Szia!

 

Köszi a hozzászólásodat!

 

Tudom te foglalás nélkül nem indulsz el és mindenki másnak is ezt javaslod - talán meg együgyünek is gondolod azokat, akik így tesznek. Mi viszont szeretünk új helyeket felfedezni és ezzel nem fér össze az, hogy februárban lefoglaljuk a helyet magunknak, amit nem ismerünk. Persze van olyan kemping ahol már többször voltunk és itt bizony volt, hogy már foglaltunk is, de most nem ez a helyzet.

 

Esetleg tudsz olyan helyet ajánlani az említett környéken, amit te érdemesnek tartasz megnézni, vagy olyan kempinget, ahol voltál mondjuk az elmúlt 10 évben és ajánlanád másnak is, esetleg olyan partszakaszt ami szerinted csodálatos?

 

Ha igen, kérlek írd le ezt is!

 

Köszi! Tamás

 

 

 

Előzmény: hul (2103)
hul Creative Commons License 2017.06.18 0 0 2103

A szállásról-kempingről a legbiztosabb info, amikor odamész és megnézed. Csakhogy a legjobb helyeken már vannak, vagy foglaltak a parcellák. Régen egyértelmű, hogy a kempingbe bementünk és kezdtük a vizesblokkal. Voltak gyenge dolgok és istenhátamögötti helyek, ahol jó volt a tenger, de tényleg nomád a táborozás. Persze van-volt bája a dolognak. Manapság jó (és nagyszerű) már a szinvonal, rengeteget fejlesztettek, a személyzet nem csak tavasszal és ősszel takarít, hanem folyamatosan. Más szempontból is óriási a fejlődés, nem csak a bátrak kempingeznek, hanem komoly kultúrája van, hozzák a nyugatiak a csodás lakóautóikkal és lakókocsijukkal, felszerelésükkel, sokat tanultunk ebből a műfajból.  Minden kapható hozzá, ami szem száj ingere. Többen megyünk, rengeteg ember, család, barátok, párok stb. Sokan megszerették ezt az életformát. Manapság a net korában minden látható és foglalható, főidényben kicsike az esélye, hogy beesve egy kempingbe válogathatunk. A "visszatérő" emberek legkésőbb már februárban lefoglalják a legjobbnak tapasztalt helyeket, parcellákat, meg hát terjed a hír, lásd fórum! Az sem mindegy, hogy van egy fiatal pár és apróbb sátor, elindulnak és keresnek, továbbállnak stb. Ha nagyobb a "felvonulás", család van, 1+x gyerek, baráti társaságok, érdemes foglalni, semmi garancia nincs, hogy a következő kempingben ne lennének teli. A kulcsmondat tényleg az, hogy rajtad múlik, hogyan érzed magad, de jó gondoskodni előre, amiről lehet.   

Előzmény: kmrmtms (2102)
kmrmtms Creative Commons License 2017.06.17 0 0 2102

Jo par eve mi is ezt a kempinget neztuk ki, oda is ertunk, foszezonban, elegge tele volt, de azert voltak meg szabad helyek, annyira helyben mar nem tetszett, mint a fotokon, igy nem maradtunk. Aztan egeszen Nerezineig lementunk osszes kempinget megneztuk, legjobban a Bijar tetszett, de az ajanlott 2-3 hely egyiken sem fert el a satrunk (gyerekeknek azert tetszett, hogy golfautoval vittek korbe minket). Vegul visszamentunk a cresi Kovacinebe, ahol 2 remek hetet toltottunk el.

Egyebkent a Slatinaban is jol erezhetuk volna magunkat, mert ez inkabb rajtunk mulik, mint a helyen.

 

Orulok, hogy sikerult foglalnotok, igy tutira lesz helyetek. En nem szeretek foglalni, mert azzal oda a szabadsagunk.

 

Javaslom a brestovai komppal menjetek, vegig Cresen, gyonyoru...

 

Tamas

Előzmény: Szoles99 (2077)
kmrmtms Creative Commons License 2017.06.17 0 0 2101

Sziasztok!

 

Iden Eszak Dalmacia lenne az uticelunk, itt eddig csak atutaztunk, de jo lenne megnezni.

 

Amit tervezunk a kornyeken: Zadar, Paklenica NP, Nin - eddig legalabbis

Kemping Starigrad-Nin-Zadar-Biograd kornyeken keresnenk, ha tudnatok valamit ajanlani, az jo lenne.

 

Amit preferalunk:

legyen sajat partja, ami sziklas, aprokavicsos - lehessen a partrol a vizbe ugralni

szep legyen a kilatas

nyugodt, csendes - ne legyen tul kozel diszko, vidampark...

tiszta vizesblokk

nem feltetlen kell teljesen arnyas hely

kozelben - mondjuk 3 km - legyen nagyobb bolt

autok kulon parkolnak, nem a satrak kozott

 

Nem feltetlen ragaszkodunk ezekhez, csak ezt szeretjuk, igy barmilyen kemping es program ajanlatot szivesen veszunk!

 

Elore is koszonjuk!

 

Tamas

 

hul Creative Commons License 2017.06.12 0 0 2100

Horváto. hatalmas ütemben fejlődik, egyáltalán nem gondolom, hogy ne lennének turistabarátok és a lehúzás is csak annyira van meg, mint az olasz pincérnek Sorrentoban. Vagy a magyar balatoninak.

Megdrágult, vitathatatlan. Bosznia, Montenegro is felfelé megy, egy fáziskéséssel. Minden relatív persze. 

 

Imádom Görögországot. Utálom a rémhíreket. Azért a hírek egy része nem rémhír és lehetnek valós félelmek. Persze nem a pék bucijáról van szó. Nem mész, ha balhé van, ha csődközeliségről beszélnek, ha ellenőrizetlen tömegekről hallassz stb. Konkrétan ismerek embereket, külföldról is, akik a horvát partokra tették át az uticéljaikat. Olyan kempingezők, akik nem azonosak azokkal, akik pl. Berlinben felszállnak a repülőre és egy görög szigeten meg elfoglalják a szállodájukat. 

Jómagam bármikor elindulnék Görögországba sátorozni, túrázni, tudom mennyire barátiak, normálisak -tisztelet a mindenhol jelen lévő kivételnek- és ugyanezt mondanám a horvátokra is (most egybefoglalva az ottani népeket). Görögo. 20-30 éve is pazarul működott mint turista célpont, ma is. Viszont a német évek óta nem akar beülni a német rendszámú autójába, mióta a politikai cécó tart, és nem megy, csak Splitig. Mások meg igen. 

Neked is van bruttód, meg nettód: szóval mindenki oda megy, amiről úgy gondolja, hogy jól fogja érezni magát. 

Jó beszélgetés volt. 

 

 

 

Előzmény: Boarhunter (2099)
Boarhunter Creative Commons License 2017.06.12 0 0 2099

off

Ha megnézed a görög topicokat, beesik ugyan pár aggódó olvtárs akik attól félnek, hogy migránsok hordáival kell hadakozni a péknél az utolsó zsemléért de a görög fanok illetve a gondolkodó emberek nem foglalkoznak a hülyeségekkel (a szándékos rémhírterjesztőkkel). Olvasgatom a horvát és a görög topicokat is, az előbbiekben nem igazán találkozom olyan hozzászólókkal, akik eddig Görögországba jártak de most az ottani helyzet miatt inkább a horvát tengerpartot választják.

Fordítva inkább. Sokakat taszít a horvátok lehúzós, egyáltalán nem turistabarát magatartása.

Szóval kíváncsian várom, mire alapozod, hogy "nagyon népszerű lett mindenki felé Horváto." illetve "nagyrészt kiesett Görögo."

Törökország más tészta, az ottani események nyilván visszavetik a turizmust de mivel a szezon most indul, itt sem igazán tudom, milyen "tapasztalatokról" tudsz beszámolni.

Egyenlőre az idézett hozzászólásod arra hajaz amit a horvát turizmusban érdekeltek művelnek évek óta, "temetve" Görögországot.

A "netto baromság"-ról annyit, hogy szlenget nem szokás magyarázni de ha játszani akarsz :-),  a hozzászólásodnak bruttóban volt igazságtartalma a török helyzet miatt de nettóban már nem... Megfelel? :-)

Nem akarok tovább trollkodni egy horvát topicon, fikázni az ottani viszonyokat. Menjen mindenki oda ahol jól érzi magát oszt jónapot.

Előzmény: hul (2098)
hul Creative Commons License 2017.06.12 0 1 2098

Ha arra gondolunk, hogy sokan, akik eddig eljártak Görögo.ba, Töröko.ba autóval, esetleg most mennének, esetleg feltétlen tengerhez, viszont már nem vállalkoznak odamenni, az ismert politikai változások miatt... bizony áttevődött a kereslet Horvátországra.  Erre mondják, olvasható az elemzésekben, hogy ezért is felértékelődött a horvát part. Ezért is tud -a saját fejlesztések mellett- évről évre sokkal magasabb árakat érvényesíteni a horvát turizmus, hiszen óriási a kereslet. Ne csak a magyarra gondolj, a nyugatibb is így gondolkodik, nem megy délebbre, gázos lehet a helyzet, de az Adriára nagyon szívesen elmegy. Belátható, talán nem is baromság annyira.

Amúgy megérdeklődném, mi a netto és a bruttó baromság között a különbség? Azon kívül, hogy egy gyengécske szófordulat. Ráadásul a baromság igazolására önmagában rohadtul nem alkalmas, arra kellenek érvek is. Azt a finomságot is megemlítem, hogy ha vmiben nem értünk egyet, az nem jelenti, hogy a másik ordinális nagy állat, legfeljebb erről-arról más a tapasztalata, véleménye.

Persze, nem haragszom, csak netto mosoly. :-)   

 

Előzmény: Boarhunter (2091)
sfi Creative Commons License 2017.06.09 0 0 2097

Ez igaz :)

Előzmény: szaja11 (2096)
szaja11 Creative Commons License 2017.06.09 0 0 2096

Komoly volt a kérdés is.  :-)

Előzmény: sfi (2092)
KAti Creative Commons License 2017.06.09 0 0 2095

Persze lehet, hogy valakinek épp a Solaris szolgáltatásai miatt éri meg az a mobil home azzal a felárral.

Előzmény: KAti (2094)
KAti Creative Commons License 2017.06.09 0 0 2094
Előzmény: sfi (2092)
Boarhunter Creative Commons License 2017.06.09 0 0 2093

Oda van írva, hogy "Verhetelen árak!"...

:-)

Előzmény: sfi (2092)
sfi Creative Commons License 2017.06.09 0 0 2092

Ööö, 255 euro 1 éjszaka (akciósan)???? Ez komoly ajánlat! :)

Előzmény: szaja11 (2090)
Boarhunter Creative Commons License 2017.06.09 0 0 2091

Azt tapasztaltam, hogy nagyon népszerű lett mindenki felé Horváto. (nagyrészt kiesett Görögo. Töröko.)

 

Ne haragudj de ez netto baromság...

Előzmény: hul (2085)
szaja11 Creative Commons License 2017.06.09 0 0 2090
Előzmény: Betty19880901 (2086)
sfi Creative Commons License 2017.06.09 0 1 2089

Én mostanában jobbára csak olvasgatok, de engem is bosszantott ez a kérdés, és épp olyan hangulatban voltam, hogy ezt le kellett írnom.

Egyébként az még érdekelne, ha intéznék valami szállást egy ilyen kérdésre, akkor még felelőséget is kellene vállalnom, hogy neki is jó az, ami nekem igen? Na jó, ez csak költői kérdés volt. :))

Előzmény: hul (2088)
hul Creative Commons License 2017.06.09 0 2 2088

Már lemondtam róla, hogy válaszoljak olyan kérdésre, amit így foglalhatnánk össze: "mit szeretnék én"?

Pl. az a kérés: mondjatok egy helyet, ami "közel van". Ami "megéri". Ami "nem drága". Valami "jó kis helyet". Hogy lehetne megértetni azt, hogy senki nem spórolhatja meg a befektetést, a saját munkát: azt, hogy lapozgasson, kép, video, leírás között, hogy  megnézze, mi mennyi távolságra van, hogy kialakítsa, számára érdekes-e, alkalmas-e uticélnak? Ki tudja megmondani, NEKI mihez volna kedve, mire volna pénze?

Az is percek alatt megtudható a leírásokból, véleményekből, hogy másoknak mi a vonzó. Sok ajánlat is van itt, meg más fórumokon is.

Ha valami konkrétra irányul az érdeklődés, a segítség itt van, rengeteg jó példa van erre. A semmire nem lehet válaszolni. 

Jól van... túlreagáltam, bevallom, bosszant. Pesze sok ilyen "pusztába kiáltó" aztán soha többet fel nem bukkan. Ennél rosszabb, ha viszont felháborodik, hogy miért nem képes senki megmondani ő mit szeretne. 

 

 

Előzmény: sfi (2087)
sfi Creative Commons License 2017.06.08 0 0 2087

Ezt most egy komoly kérdésnek szántad?

Mondjuk Zágráb környékén jó lesz? Az tényleg jó hely.

Esetleg ha ránéznél a térképre, aztán legalább azt eldöntenéd, hogy tengerpart vagy az ország közepe, esetleg az egyik sziget a szimpatikus, könnyebb lenne komolyan venni az érdeklődésed.

Előzmény: Betty19880901 (2086)
Betty19880901 Creative Commons License 2017.06.08 -2 0 2086

Sziasztok. Tudnátok ajánlani jo szállást horvátországba? Lakokocsis,faházas érdekel. Gyerekkel mennénk. Még nem voltunk soha külföldön igy nem tudok semmi jo helyet. Önellátos érdekel. Köszönöm a segitséget. Betty

hul Creative Commons License 2017.05.26 0 0 2085

Azt tapasztaltam, hogy nagyon népszerű lett mindenki felé Horváto. (nagyrészt kiesett Görögo. Töröko.) és gyönyörű, rengetegen megyünk. Az északi területek hamar és jól megközelíthetőek, az olasznak sokkal olcsóbb és szebb is mint az észak olasz Adria (ok ez az én véleményem).

De délre is özönlik a túrista, mert az is jól megközelíthető már és hatalmas terület, szigetek, rengeteg jó hely. Igaz drágul folyamatosan, de még mindig kapós. Harminc éve járok és talán sosem merném mondani, hogy na, "ismerek" mindent. Konkrétan tudom, hogy rendszeresen visszatérnek mások is, nemcsak én, mi... és foglalnak korán, februárban már sok bejáratott hely lefoglalt. A net segít, gond nélkül lehet, nem kell odamenni, keresni, aki találomra megy, az azt kapja, ami kimaradt. Kicsikét a felfedezés öröme sérül... az is jó volt, amikor megtaláltál valamit és na ez lesz az, letábozortál (szigorúan a szaniter vizsgálata után). Persze ez sem igaz..mert emlékszem fekete vashordós fürdőre, ahol ez volt a melegvíz és bódás wc, viszont istenadta szép öböl, na az tényleg nomád volt és össz ha 10 sátor fért el. Háromszor 20m elektromos kábel kellett, de volt áram... Hőskori szép emlékek az akkor 3 éves fiammal és anyjával:-) 

Előzmény: Szoles99 (2084)
Szoles99 Creative Commons License 2017.05.25 0 0 2084

No, horvátok visszaírtak. Úgy tűnik, hogy marha nagy mázlink van, egyetlen egy standard parcella van még szabadon a nekünk alkalmas időszakban, azt mondják, hogy minden más eladva. Persze azonnal visszaírtam, hogy kérjük. 

Hogy jó helyen van-e vagy kevésbé, az már egyáltalán nem érdekel, csak biztosra mehessünk...

Előzmény: hul (2082)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!