Keresés

Részletes keresés

stevan stevan Creative Commons License 2004.04.09 0 0 604
Nem tudom, honnan van ez a "diagram" (Metro újságra tippelek), de hogy (szándékosan?) manipulatív, az biztos!
A számok alatti pálcikák ugye azt a szubjektív érzetet keltik, mintha egyenletesen csökkent volna az adósság (erre erősítenek rá a cselesen elhelyezett, különböző méretű érmék)! Pedig az igazság ettől messze jár ...
Ilyen egyszerű ez kérem, aki felületesen szemlélődik, azt lépten-nyomon becsapják/manipulálják :-((
Előzmény: Tomathos (596)
Törölt nick Creative Commons License 2004.04.09 0 0 603
"milyen lehet allandoan olyan sotetsegben elni"

Nem tudom. Ebben Te vagy a szakértő. Nálad sötétebb (mszp fan) nem igen van itt a fórumon. Alattad már csak a kysh turul kategória található.

"akkor abban egyetertunk, hogy a 96-97-ben elindult trendet az altalad "elvtarsak"-nak nevezettek inditottak el"

Miután a 94-es győzelem után 9 havi semmittevés (pontosabban lopás és az mdfesekkel való leszámolás) után sikerült több mint megduplázni az inflációt.

amit aztan a narancsosok rendesen szetbarmoltak (teszem hozza en)!!

Még szerencse, hogy hozzáteszed. Így tudom, hogy gőzöd sincs a valóságról és/vagy hazudsz.

Előzmény: mibi (571)
toloba Creative Commons License 2004.04.08 0 0 602
Azért én ezt kicsikét másképp tudom, de mindegy.

Támogatás nem jár automatikusan, pályázni kell, ez igaz, de egy keret van ami egy-egy adott országé, nemde? Meg kell írni a pályázatot és persze az ingyenélőket sem szeretik. Azt hiszem, mintha Orbán alatt a támogatások a munkaviszonyban állókat preferálták volna jobban, így ez előbbivel nem lehet oly nagy baj.
Köszönöm a tájékoztatást.

Előzmény: JEFFREY (601)
JEFFREY Creative Commons License 2004.04.08 0 0 601
Nem akarlak elkeseríteni a SAPARDDAL, de a 2000-es AGENDA Berlini Konferencián, ami a mezőgazdasági támogatások témájával is foglalkozott, a Lengyel negativ példa miatt, változtattak a renszeren, így mi nem tudtuk a tervezett ütemben beinditani, de ennek ellenére 2002 februárjára kíépűltek a hívatalok és Brüszel elfogadta akreditálta, s szeptemberi kezdéssel befogadta a Renszerbe, olyan megállapodás volt, hogy 2006-ig felhsználhatók a pénzek.Medgyesyék első lépése volt, hogy átszervezték a kialakított renszert(szétverték, mert kellett az elvtársaknak a hely), így teljes káosz lett, Kistérségi megbízottak akik a renszerhez szorosan kapcsolodtak segítette volna színten(Pályázatok írása előkészítése), falugazdászok átszervezése, ami színtén a helyi igényeket mérte volna fel, káoszba fulladt.Az új renszer, amit Némethék csináltak, teljesen uj alapon alkalmatlannak bízonyult, az EU nem fogadta el csak késéssel, s mai napig nem tud az iroda csatlakozás után sem rákapcsolodni a Brüsszeli renszerre, mert nincs softver, nem készűlt el, nincs kiprobálva, szóval sz@r a helyzet.Brüsszel havonta megrója hazánkat, olyannyira, hogy megváltoztatták az eredeti szerződés szerinti támogatási renszert, amivel mi jártunk rosszul(egyszerűsített kífízetés).Másík dolog az EU-ból semmi nem jár, hanem Pályázni kell, amihez hazai forrás is kell, lehet, hogy azért kavartak, mert nem volt meg 2002 szep-től, 2003-ban a saját forrás s ezért tereltek, meg terelnek a sajtón keresztűl.Orbánék elhozták a PHAR és ISPA pénzek 95%-ban, mig Hornék színtén behagyták a lehetőséget, mivel 15%-ot alig érték el a Pályázati pénzek.Részletesebbet találsz az EU Brüsszeli arhivban, ha érdekel.
Előzmény: toloba (599)
toloba Creative Commons License 2004.04.08 0 0 600
"a nyalveres meg ecceruen politika."

vagyis FIDESZék /is/ hazudnak...

Előzmény: elemes (595)
toloba Creative Commons License 2004.04.08 0 0 599
Mi az ami nem igaz elemes kartács?
Társult ország voltunk, járt támogatás. Nem vettük igénybe. Mit lát egy kivülálló? Hogy ezek jól állhatnak, ha nem igénylik. Vagy van adatod a felvett támogatásokról? Szívesen látnám...
SAPARD-dal Orbánék nem foglalkoztak, a szoci parasztminiszter rakja rendbe a dolgokat. Vagy tusz statisztikai adatot, mennyit lett volna és mennyit használtak belőle fel Orbánék. Szívesen látnám...
Előzmény: elemes (595)
Törölt nick Creative Commons License 2004.04.08 0 0 598
Na elvtársak...

KSH: egy kis átszervezés...
2004.04.08 15:08
Átszervezés miatt március 31-i hatállyal felmentették a KSH két elnökhelyettesét. Vukovich Gabriella társadalomstatisztikai elnökhelyettesnek és Soós Lőrinc koordinációs elnökhelyettesnek átszervezés miatt kellett távoznia.

Mint ismeretes nemrég menesztették a KSH elnökét, Mellár Tamást is.

-------

Lesz itt olyan gazdaság Pu(mu)kli elvtársék alatt, hogy csodájára járnak majd, akárki meglássa...:))))))
Sajnos, mint ahogy azt Petschnig Mária Zita
elvtársnő elkottyantotta, a lakosság ebből nem fog érezni semmit, de sebaj....

Nahát:)

Előzmény: Törölt nick (588)
Wic Creative Commons License 2004.04.08 0 0 597
dehát ez folyamatosan csökken!!!
Láccik a zábrán, hogy egyre lejjebb vannak a számok!!!! :)

Komolyra:

azért szép, hogy visszakúsztunk a 96-97 közötti állapotba!!!!

Előzmény: Tomathos (596)
Tomathos Creative Commons License 2004.04.08 0 0 596
metro
elemes Creative Commons License 2004.04.08 0 0 595
amit a tamogatasokrol irtal annak az ellenkezoje sem igaz. a nyalveres meg ecceruen politika.
Előzmény: toloba (593)
toloba Creative Commons License 2004.04.08 0 0 594
Igaza van halfordnak!
Húhú, most nem Orbán van, nincs igazság húhú, most nem sikertörténet húhú, majd ha Orbán apánk lesz, akkor lesz sikertörténet újra...húhúhú...

Amúgy pl. a franciáknál a támogatás, a 100%-OS TÁMOGATÁS sok helyen a földbérletet sem teszi ki...

Előzmény: qncogi (586)
toloba Creative Commons License 2004.04.08 0 0 593
A csatlakozási tárgyalások alatt társult országnak számítottunk...azt hiszem. Amikor téma volt a kezdeti 25 %-os támogatása a gazdáknak, akkor mondta egy EU illetékes, hogy a 25% még akár sok is lehet a gazdáknak, ugyanis a társult országoknak járó támaogatásokhoz is alig-alig nyúltak a gazdák...no, ehhez mitszólsz? Orbán aoád volt a miniszterelnök. Kérdezd már meg ugyan miért nem szorgalmazták azokat a támogatásokat. Aztán kérdezd meg azt is, hogy mi is volt a SAPARD-dal? Puszán nacionalista indíttatásból nem csinálták?
Az előzőből kindulva meg csak jobb lehet a gazdáknak. Megmondta OVi is, a gazdák lesznek a legnagyobb nyertesek és Ő csak tudja, Ő tárgyalta azt a fejezetet...nemde? Ha meg igen, akkor mire most a nyálverés? Talán Megyó vonul be a történelemkönyvbe az a baj?
Előzmény: Röné (585)
Wic Creative Commons License 2004.04.08 0 0 592
>> Februárban éves összevetésben 12,5 százalékkal nőtt az ipari termelés
mármint a tavalyi februári termelési adathoz képest?
Előzmény: Törölt nick (589)
redizded Creative Commons License 2004.04.08 0 0 591
"Soha nem volt még akkora az államháztartás első negyedéves hiánya, mint az idén.
Március végéig 434,7 milliárd forinttal költött többet bevételeinél az államháztartás. Az eredmény közel esik a pénzügyi tárca várakozásaihoz. Az első két havi, horribilis hiánynövekedés némileg lassult. Márciusban 93,4 milliárddal emelkedett a deficitmutató, ami 19,4 milliárddal még mindig magasabb az egy évvel korábbi hasonló adattól. "

Póli Creative Commons License 2004.04.08 0 0 590
"Mi lenne, ha nem lenne válság?...:-))))))"

Akkor természetesen súlyos gondok lennének, még az is lehet, hogy visszaesene az ipari termelés... :)

Előzmény: Törölt nick (589)
Törölt nick Creative Commons License 2004.04.08 0 0 588
Magyar Hírlap:

A parlament hétfőn elvetette a céges "telefonadó" kivetését, így továbbra is csak a telefonáfa 70 százalékát igényelhetik vissza a vállalkozások. Az új egy összegű adó kivetésétől 17-18 milliárd forintos (68-70 millió euró) pluszbevételt remélt a PM, így ez az összeg hiányzik idén a kincstárból, vagyis hasonló összegű megtakarítási intézkedésekre lesz szükség. A kormány e tételről tegnap döntött, igaz, csak 13,7 milliárd forintot (55 millió euró) zárolt. Hogy honnan veszik el ezt a pénzt, még nem derült ki, csak az biztos, hogy az újabb zárolás nem érinti a rendőrségi és az egészségügyi kiadásokat.
További 15-20 milliárd forintos kiadáscsökkentésre lehet szükség amiatt, hogy a januári 185 milliárd forintos csomag részeként néhány olyan "megtakarítási" intézkedés történt, ami szimplán a kiadások jövő évre történő könyvelését jelenti. Mégpedig a EU-statisztika szerint, ha egy idei kiadást a jövő évre könyvelnek el, attól még az tárgyévi kiadásnak számít, magyarán az idei deficitet növeli. Néhány tárca – közéjük tartozik az oktatási és kulturális – is ezt a meg nem engedett megoldást választotta. Az első három hónapban az államháztartás hiánya elérte a 435 milliárd forintot – az egész évre tervezett 1184 milliárd forintos (4,8 milliárd euró) deficit terv 37 százalékát. A PM prognózisa szerint a deficit már az első fél évben megközelíti az ezermilliárdot, így az év utolsó hónapjaiban szűk kétszázmilliárddal nőhet a hiány. A tárcánál állítják, hogy a második fél évre a gazdaság gyorsulása révén az adóbevételek megugranak, míg a januárihoz hasonló komoly kiadásokra már nem kell számítani. Így az első negyedévi folyamatok miatt önmagában nincs szükség további megszorításra, ám a telefonadó megtorpedózása mutatja, mégis szükség van ilyen intézkedésekre.
----

Totál káosz...
A választások miatt mindent a szönyeg alá söpörnek, közben ilyen tételek utén kaparásznak...

Nahát:)

Előzmény: Törölt nick (576)
halford Creative Commons License 2004.04.08 0 0 587
Huhú,huhú,hazugság nem hisszük el!!Huhú,huhú,uhú!
Nekünk megmondták,hogy mit kell elhinnünk uhú,uhú!
Előzmény: qncogi (586)
qncogi Creative Commons License 2004.04.08 0 0 586
A fullra támogatott külföldieknek sokkal nagyobb a költségük (föld).
A magyar gabonatermelők az európai uniós csatlakozás évében mintegy 35-40 ezer forint agrártámogatáshoz jutnak majd hektáronként, szemben a jelenlegi, 8-12 ezer forinttal.A hektáronkénti támogatás a közvetlen uniós kifizetések 100 százalékra növekedésének évében 75-80 ezer forint lesz, ami már csaknem az önköltséget jelenti Magyarországon.
Előzmény: Röné (585)
Röné Creative Commons License 2004.04.08 0 0 585
"új tagállamok gazdái a jelenlegi tagoknak járó közvetlen agrártámogatások egynegyedét kapják meg az első évben, ami aztán évről évre nő, amíg el nem éri a 100 százalékot"

Tehát a magyar gazda négy évig a saját erejéből kitart a fullra támogatott külföldi konkurrensek ellen.

Sima ügy.

Hát eljött végre a Kánaán, eftásak!!!!!

Előzmény: Droopy (574)
Röné Creative Commons License 2004.04.08 0 0 584
A cukor nem élelmiszer?
Előzmény: toloba (561)
rich.mond Creative Commons License 2004.04.08 0 0 583
Törvénybe aggyuk,hogy mindent csak a Draskovics píár csapat dönthet el.Akinek meg nem teccik,aszt felpofoztatjuk a bakterral!:))
Előzmény: toloba (582)
toloba Creative Commons License 2004.04.07 0 0 582
Ja.
Változtassuk meg a törvényt, oszt mehet... a zutóggyát meg bebetonozzuk...:)
Előzmény: halford (581)
halford Creative Commons License 2004.04.07 0 0 581
Le a szeméttel!
:-)))
Előzmény: toloba (580)
toloba Creative Commons License 2004.04.07 0 0 580
Macisajt válasz erre | adatok | e-mail 2004.04.06 19:48 (573)

Londoni elemzők szerint helytelen a kamatcsökkentés

2004. április 06. 16:16


Mocsok komcsi Járai...:))

Előzmény: Törölt nick (572)
halford Creative Commons License 2004.04.07 0 0 579
Csak!Mert nem Ovi szenté avatott keze szórja a nép közé.
Előzmény: Droopy (575)
halford Creative Commons License 2004.04.07 0 0 578
A kamatcsökkentést Járaival és a Monetáris tanáccsal kéne megkonzultálni.
Előzmény: Törölt nick (572)
Törölt nick Creative Commons License 2004.04.07 0 0 577
Romló magyar hitelképesség

2004. április 7. 9:29, Gazdaság, cikk
Magyarország hat pozícióval a 37. helyre csúszott vissza másfél év alatt a világ országainak hitelképességét mutató ranglistán.

Nahát.

Előzmény: Törölt nick (576)
Törölt nick Creative Commons License 2004.04.07 0 0 576
"Valójában csak Draskovics píár munkája jó, ezért ítélik meg a befektetők kedvezőbben a magyar gazdasági folyamatokat."

Márciusban is rekordhiány

Világgazdaság
2004. április 7., szerda 9:37

Soha nem volt még akkora az államháztartás első negyedéves hiánya, mint az idén.

--

No igen...
Píár...

Előzmény: Törölt nick (572)
Droopy Creative Commons License 2004.04.06 0 0 575
Maciscript vagy sajtrobot
harmadszor es utoljara megkerdezem:

Miert is rossz egy 2% koruli bankkozi hitelbol fedezni "barmilyen" beruhazast, tudva, hogy az infla a teljes futamido alatt nem megy le ez ala?

Előzmény: Törölt nick (572)
Droopy Creative Commons License 2004.04.06 0 0 574
Hetven euró támogatás a magyar gazdáknak minden hektár vagy élőállat után

Magyarország.hu
2004. április 5., hétfő
Az Európai Bizottság a múlt héten eldöntötte, hogy a csatlakozó államok mezőgazdasági termelői mennyi területalapú közvetlen támogatásban részesülnek 2004-ben. Magyarországnak 306 millió euró jut idén, ami gazdánként és 1 hektárnyi termőföldenként vagy élőállatonként 70 eurót jelent.

Az Agrárgazdasági Tanács 2003 augusztusában úgy döntött , hogy hazánk az egyszerűsített területalapú támogatási rendszert alkalmazza az uniós agrártámogatások kifizetésénél. A csatlakozási szerződés értelmében az új tagállamok gazdái a jelenlegi tagoknak járó közvetlen agrártámogatások egynegyedét kapják meg az első évben, ami aztán évről évre nő, amíg el nem éri a 100 százalékot. Ehhez az egyes államok még hozzátehetnek 30 százalékot, vagyis első évben 55 százalék lesz a magyar gazdák támogatása.

Hetven euró minden hektárra vagy élőállatra

Az Európai Bizottság úgy számítja, hogy Magyarországra ebben az évben 306 millió euró jut. Ez alanyi jogon jár minden termelőnek. A hektáronkénti (vagy élőállatonkénti) támogatás 70 euró lesz minden gazdának az uniós büdzséből. Ehhez társul még az említett 30 százalékos magyar állami kiegészítés; különböző vidékfejlesztési támogatások (háromnegyedrészt EU-pénzből) és különböző piaci támogatás (szintén EU-büdzséből).

Ez cirka 17000 Ft/ha vagy /koponya:)
De sz@r nekik...

Előzmény: rich.mond (573)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!