Keresés

Részletes keresés

Gyorgyi Creative Commons License 2007.10.03 0 0 1377
Kedves Vidi!

" Ha nekem az általad leírtak arányában kellene fizetnem a fenntartási díjat, vagyis olyan 9.000 Ft körüli lenne évente, akkor ha már annyit befektettem a TS vásárlásába, nem foglalkoznék az eladás gondolatával. 6 főre 28.000 Ft fd. évente "aranybányának" számít, amit vétek eladni. "

Meg 28.000 Ft is sok, ha soha sem hasznalod ki. Orsolya time share-je januar 1. heteben van, amikor szerintem nem sokan akarnak elmenni nyaralni. Ha jol ertettem, Orsolya azzal a szandekkal vette, hogy majd elcsereli nyari hetre, ami nem sikerult eddig (Orsolyan, javits ki, ha tevedek).

Szerintem esetleg csak ugy lehet megszabadulni a timeshare-tol, ha az eladok nagyon leengedik az arat. De meg ez sem biztos. Az ebay-en rengeteg 1 dollaros timeshare van, es sok esetben egyetlen licit sincs ra. (multkor lattam 1 centert is). Elismerem, hogy vannak, amikre par 100 vagy par 1000 dollarert licitalnak. Jo helyen, foszezonban es/vagy alacsony fenntartasi koltsegu timeshare-kre.
Előzmény: vidi313 (1375)
Anti-timeshare Creative Commons License 2007.10.03 0 0 1376
Akkor segíts megérteni hogy hol van a bukfenc!

Állításaid:
- A klubtagok 90%-a az előadáson vált üdülőjogot.
- nevetségesnek tartom, ha valaki egy előadáson, legyen az bármilyen is, úgy ír alá egy adott esetben milliós szerződést, hogy nem olvassa el (megj. a teljes szerződést nem is lehet elolvasni, mert nem adják kézbe)
- az értékesítés lényege a direktmarketing

Tehát direktmarketinggel veszel rá embereket olyasmire ami szerinted nevetséges és így szerzed a jövedelmed 90%-át.

Nekem sok tízezer elégedett klubtag elég bizonyság

Erre valami igazolás?

a kislányomat is ezzel viszem nyaralni és ő nagyon élvezi pedig csak 2,5 éves

Azért mert TS? Mit fog fel a TS és az utazási irodában befizetett nyaralás közti különbségből? Érdekli, hogy melyik az olcsóbb?
Előzmény: TSman (1373)
vidi313 Creative Commons License 2007.10.02 0 0 1375
Én ebből kívülálló vagyok, de látom nagyon türelmetlen vagy. Ahogyan írtad a kondíciókat, ha ezzel kívánják továbbadni az értékesítők, szerintem azon kevés TS-ek közé fog tartozni, amit rövid időn belül jól el lehet adni.

Engem kerestek meg többször az E- mailemen különböző TS tulajdonosok tanácsért, hogy mit tehetnének, hogyan tudnának megszabadulni meggondolatlanul, felelőtlenül megvásárolt TS tulajdonától?
Mit tudok én mondani nekik?
Én sem járok előrébb mint ők, csak én írok a fórumba, ők meg nem, hanem csupán olvassák azt.

Volt aki arra panaszkodott hogy a 6 személyesre 200.000 Ft fenntartási költséget kell fizetnie, szemben az általad leírt 2008-as évre vonatkozó 28.000 -el!!

Ha nekem az általad leírtak arányában kellene fizetnem a fenntartási díjat, vagyis olyan 9.000 Ft körüli lenne évente, akkor ha már annyit befektettem a TS vásárlásába, nem foglalkoznék az eladás gondolatával. 6 főre 28.000 Ft fd. évente "aranybányának" számít, amit vétek eladni.
Előzmény: Törölt nick (1374)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.02 0 0 1374

Kedves TS man,

 

 Írtam a freemailedre, ill ígérted hogy felveszitek velem a kapcsolatot. kedd van és nem történt semmi. Elfelejtetted vagy egyébre gondoljak? Én tényleg kíváncsi vagyok hogy mit jósolsz mennyi idő alatt tudod eléadni és mennyiért az üdülési jogomat.

 

Üdv.

Orsi 

TSman Creative Commons License 2007.10.02 0 0 1373
Néz, ha neked ebbő ennyi jött át, akkor nem gondolom, hogy nálam van a baj. Én csak próbálok némi rálátást biztosítani, de látom hiába. Tudod ilyenkor szoktam azt modani, hogy nem is szeretném ha mindenki klubtaggá válna. Nekem sok tízezer elégedett klubtag elég bizonyság, arról nem is beszélve hogy a kislányomat is ezzel viszem nyaralni és ő nagyon élvezi pedig csak 2,5 éves :)
Anti-timeshare Creative Commons License 2007.10.02 0 0 1372
Tehát ha összerakom az előző két hozzászólásodat, te 90%-ban abból élsz, hogy általad nevetségesnek tartott embereket (mert egy előadáson aláírnak milliós szerződést) direktmarketing által manipulálva megkopasztasz.

Az OTE bármikor kizárhatná a tagjai közül azokat, akik nem fogadják el a szabályokat. Ha az lenne a célja, hogy a tisztesség látszatát fenntartsa a TS biznisz irányában. (ahogy az ügyvédi, orvosi kamara is kizárja az etikátlan tagjait)
Előzmény: TSman (1371)
TSman Creative Commons License 2007.10.02 0 0 1371
A válasz pontosan úgy hangozna, hogy mivel a direktmarketig lényege, hogy az igényfelkeltés helyben történik, a klubtagok 90%-a előadáson vált üdülőjogot. Ez egyébként annak köszönhető, hogy az ember életében az utazás, a nyaralás utáni vágy a preferencia listánkon nem feltétlenül az első helyen található. Az OTE-val kapcsolatban pedig az tudom mondani, hogy az nem hatóság, hanem egy szervezet, amely ajánlásokat tehet,  a TS cégek pedig szabadon dönthetnek arról, hogy tagok lesznek e vagy sem. Az OTE-ban tagságot vállaló értékesítők ugyanakkor magukra nézve kötelező érvényűnek veszik az OTE etikai kódexét.
Előzmény: Anti-timeshare (1370)
Anti-timeshare Creative Commons License 2007.10.02 0 0 1370
Az hogy ki mit ír alá - az a saját hülyesége, könnyelműsége, bármilye.

Ha a konkurencia etikátlanul és jogtalanul lép fel, az viszont elméletben a te, általad tisztességesnek mondott üzletedet is rontja - vagy nem?
Egy ilyen eset után az OTE miért nem zárja ki az etikátlan, jogtalan cégeket?

Elmondtam már, hogy nevetségesnek tartom, ha valaki egy előadáson, legyen az bármilyen is, úgy ír alá egy adott esetben milliós szerződést, hogy nem olvassa el.

Ezzel kapcsolatban egy másik kérdés - nálatok milyen arányban vannak azok a vásárlók akik ott helyben írják alá azokhoz képest akik az előadás utáni napokban visszamennek (egy másik TS értékesítő korábban azt találta mondani, hogy ez a termék csak érzelmileg felfűtött állapotú embereknek adható el)
Előzmény: TSman (1366)
Anti-timeshare Creative Commons License 2007.10.02 0 0 1369
Bocs, hogy értetlenkedtem és köszönöm, hogy ilyen részletesen leírtad.
Remélem hamar visszakapod a pénzedet és ez a leírás segíteni fog másokat is akik beleesnek ebbe a csapdába.
Üdv
Előzmény: bizsu2 (1364)
vidi313 Creative Commons License 2007.10.01 0 0 1368
Nincs kizárva, hogy igen. Mint TS tulajdonosnak vannak ilyen tapasztalataim, mennyire remek dolog az ilyesmi. Ilyen esetben azután az illető mehet bármelyikhez, mindenütt elutasításra talál, a másikra való hívatkozással.
Előzmény: Marri (1367)
Marri Creative Commons License 2007.10.01 0 0 1367
Egy szerződést irattak alá? Mind a három cég egy szerződésben szerepel?
Előzmény: bizsu2 (1364)
TSman Creative Commons License 2007.10.01 0 0 1366
Szerintem most kicsit körbe-körbe járunk. Elmondtam már, hogy nevetségesnek tartom, ha valaki egy előadáson, legyen az bármilyen is, úgy ír alá egy adott esetben milliós szerződést, hogy nem olvassa el. Említettem már, hogy a konkurenciával kapcsolatban nem tudok felelősséget vállalni. Könyörgöm! Az OTE kódex pedig jelenleg ajánlott, de  nem kötelező hatályú. Az értékesítő cégek saját hatáskörben dönthetik el, hogy magukra nézve kötelezőnek tartják e az etikai kódexet.
Előzmény: Anti-timeshare (1357)
Wormie Creative Commons License 2007.10.01 0 0 1365

Profi ügyintézés, gratula! :-)

Azért majd írd le ide, hogy mi lett az ügy folyománya. Remélhetőleg pozitív...

Előzmény: bizsu2 (1364)
bizsu2 Creative Commons License 2007.10.01 0 0 1364

     Sziasztok! Akiknek nem egyértelmü amit írtam most leírom pontosan. Mind 3 cégnek írtam egy egyoldalu felmondást melyben hivatkoztam a szerződés 8.és10. pontjára ugyanis itt van leírva ,hogy mindenféle kötelezettség nélkül jogomban áll a szerződéstől elállni. Valamint a 8.pontban van leírva,hogy semmilyen pénzt előre nem fogadhattak volna el.A felmondás okát különösebben nem indokoltam meg.Majd aláírattam 2 tanuval ,mert hivatalos magánokirati formában kérik az elállási nyilatkozatot. Mindegyikből 3 eredeti példányt készítettem saját részre,jogosultaknak.és az ügyvédjüknek is küldtem 1 példányt. Ugyanis az ügyvédjüknek küldtem 1 értesítő levelet a számlaszámom megadásával,hogy 15 napon belül küldje vissza a pénzemet, melyet az ő letéti számlájára állítottak ki.Ezen kívül lefénymásoltam az összes okiratot amit kaptam tőlük. Mindegyiknek téritvevényes formában adtam fel a levelet,mert így nem tudják letagadni. Amit még elfelejtettem az ügyvédnek lefénymásoltam mindhárom feladóvevényt így nem tudják letagadni a levelet.

 

Előzmény: Anti-timeshare (1356)
Replay Creative Commons License 2007.10.01 0 0 1363
Szerintem nyert ügyed van, amit Wormie belinkelt ide Fővárosi Itélőtábla határozatokat (ugyanis ezek a cégek, beperelték a GVH-t az elmarasztalások miatt, de a biróság elutasította) abban is benne van a részvény dolog, mint a megbirságolás egyik oka:

"Az elállási jog gyakorlásával összefüggésben á versenyhatóság azt állapította meg, hogy a fogyasztótól az elállásra nyitva álló határidő letelte előtt a szerződés aláírásakor hozott döntés megmásíthatatlanságának érzését erősítő fizetést kértek, illetve fogadtak el annak ellenére, hogy (és ezt maguk a dokumentumok is rögzítik), hogy a fogyasztótól mint az üdülőhasználati jog jogosultjától a szerződés megkötésétől számított 15 napon belül fizetés nem volt követelhető és nem volt elfogadhatóA- bemutató előadáson azonban szerződéskötésre csak akkor került sor; ha a fogyasztó ezzel egyidőben ügyvédi letétbe helyezett egy meghatározott összeget azzal, hogy ha 1 S napon belül él elállási jogával, akkor az ügyvédi letétbe helyezett pénzt visszakapja. Az üdülési jog megszerzése részvényvásárláshoz kötődött, azonban a részvények megvételére történő meghatalmazás visszavonhatatlanságának kikötése, illetve a részvény adásvételi szerződési nyomtatványon a fogyasztó szerződésszegése esetére kikötött foglaló, illetve kötbér megtévesztőek voltak az elállás tekintetében."
Előzmény: bizsu2 (1355)
Anti-timeshare Creative Commons License 2007.10.01 0 0 1362
Igen láttam, csak kiváncsi lennék tisztességes TS értékesítőnk véleményére az etikátlan TS értékesítőkről.
Előzmény: Wormie (1361)
Wormie Creative Commons License 2007.10.01 0 0 1361
Most válaszoltam az illetőnek odaát, bőséges :-) GVH linkekkel megtámogatva nevezett cégeket.  2002-ben, 2004-ben és 2006-ban is megfenyítették őket fogyasztómegtévesztés miatt - a jelek szerint megéri nekik továbbra is ezt a gyakorlatot folytatni. :-(
Előzmény: Anti-timeshare (1357)
Wormie Creative Commons License 2007.10.01 0 0 1360

Ez utóbbinak itt az eredeti (GVH-s) linkje:

http://www.gvh.hu/gvh/alpha?do=2&pg=72&st=1&m5_doc=1536

Előzmény: Wormie (1359)
Wormie Creative Commons License 2007.10.01 0 0 1359

Hoppá! Ezek a cégek ellen már több Gazdasági Versenyhivatali határozat (büntetés) is született. Érdekes módon ;-) mindig együtt büntették őket.

2004-ben:

http://www.gvh.hu/gvh/alpha?do=2&pg=11&st=1&m5_doc=2065

és 2006-ban is:

http://www.gvh.hu/gvh/alpha?do=2&pg=11&st=1&m5_doc=4285

 

 

Ennek ellenére tojnak az egészre, és tovább folytatják a fogyasztók megtévesztését. Grrrr.............  Szerintem nyomd fel őket a GVH-nál is!!!! :-)

 

Ezt is találtam:

http://www.nlcafe.hu/forumkifejt.php?id=134&forumid=57861

 

Megtévesztésre alkalmas volt a Proinvest 2001. Kft. és társai magatartása

A GVH annak kivizsgálására indított versenyfelügyeleti eljárást, hogy a Proinvest 2001. Kft. és társai (a Kereknap Kft. , a Sol Oriens Hungária Kft. , a Holiday Club Hungary Kft. és a Pláninvest Bróker Rt. ) a részvényvásárlással egybekötött - időben megosztott - üdülőhasználati jog értékesítése során tanúsított magatartásukkal megtévesztették-e a fogyasztókat.
A mai napon megtartott tárgyaláson a GVH versenytanácsa megállapította, hogy a Proinvest 2001. Kft-nek és három társának a Club Dobogómajorra vonatkozó üdülési jog értékesítése során az árkedvezmények nyújtása kapcsán folytatott gyakorlata, a fogyasztók szerződéstől való elállási joga gyakorlatának befolyásolására és az üdülőhasználati díj évenkénti módosításával kapcsolatos tájékoztatása alkalmas a fogyasztók megtévesztésére. A fogyasztók szerződéstől való elállási joga gyakorlatának a Pláninvest Broker Rt. általi befolyásolása szintén alkalmas a fogyasztók megtévesztésére.
A jogsértést megállapítva a versenytanács a Proinvest 2001. Kft-t 5 millió (Ötmillió) forint, a Kereknap Kft-t 2 millió (Kétmillió) forint, továbbá a Sol Oriens Hungária Kft-t, a Holiday Hungary Kft-t és a Pláninvest Bróker Rt-t 1-1 millió (azaz Egy-Egy) forint bírság megfizetésére kötelezte.

Budapest, 2002. január 8-án

Előzmény: bizsu2 (1355)
Anti-timeshare Creative Commons License 2007.10.01 0 0 1358
Az 5 hozzászólásodat olvasva - beleestél a csapdába és vettél TS-t?

Gyere át a másik topikba http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9041079
Előzmény: amary (1274)
Anti-timeshare Creative Commons License 2007.10.01 0 0 1357
Korábban kérdeztem tőled, hogy miért is van szükség a TS értékesítés szigorú szabályozására.
Itt van a másik topikból egy hozzászólás:

Sziasztok!Köszönöm a választ mindenkinek aki válaszolt. Ezügyben már meg is tettem a szükséges lépéseket és intézkedtem.Képzeljétek felhívtak telefonon és közölték velem hogy a kötbér befizetésétől nem állhatok el ugyanis már részvényekbe fektették a pénzt.Erre én megkérdeztem hogy milyen pénzt mikor 60000ft-nál több pénzt nem adtam nekik.Erre a hölgy azt válaszolta,hogy regisztráltak interneten azzal az összeggel amit aláírtam a szerződésben és azt javasolta menjünk fel Pestre és beszéljük meg.Közöltem vele,hogy nem fogok azért felutazni ugyanis nem hagytak gondolkodási időt a szerződés megkötésénél sőt becsaptak azzal is hogy bármikor visszaadhatom az üdülési jogomat ha nem tartok rá igényt visszavásárolják tőlem.Arra a kérdésermre hogy mi történik ha valamilyen okból kifolyólag megszünik a Cég mi lesz a pénzemmel azt a választ kaptam hogy ő már 6 éve dolgozik a Cégnél.Úgy gondolom ez nem meggyőző válasz.Felmondó levelemben a szerződésben foglalt 8 ,10,12 pontokra hivatkoztam. Egyébként a SOL ORIENS CENTRUM KFT közremüködésével a PROINVEST2001KFT-VEL kötöttem szerződést ez egy Keszthelyi cég.A Bróker cég neve PLÁNINVEST BRÓKER ZRT.Keszthely. Az üdülési jog Nemesvámoson lett volna.Most várni fogom a fejleményeket.Majd tájékoztatok mindenkit

Mi erről a véleményed? Biztos vagyok benne :))) hogy ez nem a te céged, de érdekelne a véleményed, hogy miért vannak ilyen cégek Magyarországon. Miért nem próbáljátok megvédeni a szakmátok (??) becsületét (???) hogy a törvénytelenül fellépő TS értékesítőkkel szemben felléptek, az általatok elfogadott értékesítési kódexhez ragaszkodtok?

Üdv
Előzmény: TSman (1341)
Anti-timeshare Creative Commons License 2007.10.01 0 0 1356
Szia! Nem egyértelmű amit írtál, adtál nekik hivatalosan egy visszalépési nyilatkozatot (valamilyen írásos levelet, hogy meggondoltad magad, visszalépsz és a "törvényi előírás alapján" kéred az eddigi befizetett összeget)? Mert telefont le fognak tagadni, később ez lehet a bizonyíték a kezedben.
Üdv
Előzmény: bizsu2 (1355)
bizsu2 Creative Commons License 2007.10.01 0 0 1355
Sziasztok!Köszönöm a választ mindenkinek aki válaszolt. Ezügyben már meg is tettem a szükséges lépéseket és intézkedtem.Képzeljétek felhívtak telefonon és közölték velem hogy a kötbér befizetésétől nem állhatok el ugyanis már részvényekbe fektették a pénzt.Erre én megkérdeztem hogy milyen pénzt mikor 60000ft-nál több pénzt nem adtam nekik.Erre a hölgy azt válaszolta,hogy regisztráltak interneten azzal az összeggel amit aláírtam a szerződésben és azt javasolta menjünk fel Pestre és beszéljük meg.Közöltem vele,hogy nem fogok azért felutazni ugyanis nem hagytak gondolkodási időt a szerződés megkötésénél sőt becsaptak azzal is hogy bármikor visszaadhatom az üdülési jogomat ha nem tartok rá igényt visszavásárolják tőlem.Arra a kérdésermre hogy mi történik ha valamilyen okból kifolyólag megszünik a Cég mi lesz a pénzemmel azt a választ kaptam hogy ő már 6 éve dolgozik a Cégnél.Úgy gondolom ez nem meggyőző válasz.Felmondó levelemben a szerződésben foglalt 8 ,10,12 pontokra hivatkoztam. Egyébként a SOL ORIENS CENTRUM KFT közremüködésével a PROINVEST2001KFT-VEL kötöttem szerződést ez egy Keszthelyi cég.A Bróker cég neve PLÁNINVEST BRÓKER ZRT.Keszthely. Az üdülési jog Nemesvámoson lett volna.Most várni fogom a fejleményeket.Majd tájékoztatok mindenkit
Anti-timeshare Creative Commons License 2007.10.01 0 0 1354
Szia! Wormie pontosan idézte a jogszabályt. Én csak annyit fűznék hozzá, hogy a lemondást küld el ajánlott levélben, faxon és esetleg személyesen (ebben az esetben kérj egy nyilatkozatot, hogy xy átvette tőled)
Utálni fognak, de vissza adják a pénzedet (ha még benne vagy a 15 napban).
Üdv
Előzmény: bizsu2 (1342)
pitike76 Creative Commons License 2007.09.30 0 0 1353
Csatlakozom: Bükk, 800 e Ft 2 évemár megbántam. Én voltam a marha...
Wormie Creative Commons License 2007.09.30 0 0 1351

És egy utolsó utáni. :-))))

Itt a komplett kormányrendelet letölthető:

www.fogyasztovedok.hu/download.php?file=20_1999_korm_rend.doc&PHPSESSID=d5bff824fc04e35311184aa662e92556

Wormie Creative Commons License 2007.09.30 0 0 1350

Ez volt már? :-)

 

http://www.udulesijog.info/

Wormie Creative Commons License 2007.09.30 0 0 1349

No még egy érdekes oldal, aztán eldugulok. :-D

http://www.udulesijog.info/

Wormie Creative Commons License 2007.09.30 0 0 1348

Ebben a cikkben is van egy csomó infó:

http://www.piacesprofit.hu/?s=32&n=49&mr=1338

 

(a lényeg: ha nem tájékoztatott az elállási lehetőségről, akkor 30 napon belül felbonthatod a szerződést)

Wormie Creative Commons License 2007.09.30 0 0 1347

Egyébként itt a másik, pörgősebb topik, már átcopyztam oda a hsz-odat.

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9041079

 

Minden fillér visszajár neked, és - ahogy az előbb említettem - ő követett el szabálytalanságot, hogy a 15 nap "gondolkodási idő" lejárta előtt elfogadott pénzt.

Előzmény: bizsu2 (1342)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!