Arányaiban lehet, de azért van belőlük épp elég. Külföldön is. Amúgy nyilván nem pusztán belőlük élnek a kereskedők, persze, ez csak afféle poén volt, ha nem lett volna világos a szmájliból. ;)
leszámítva a szüleimtől megörökölt vw ventót, audi a4et, nekem csak új autóim voltak, számszerint 8 (18 éve vezetek), ebbe nem számolom azt a kettőt, amit a feleségemnek vettem
Amikor vettem az iPademet annó, nyitás előtt 5 perccel értem a Duna Plazába a boltjukhoz. Akkor már sorbanálltak az emberek hogy bemehessenek. Én mentem egy kört, épp nyitásra értem oda. Tudtam mit akarok, nem nézelődtem, az első szabaddá váló eladóhoz odamentem és kértem egy készüléket. Na, mire kihozták hátulról és megírtuk a számlát, addigra jött egy futár egy 1.5 milliós rendelésért, egy idősebb fickó vett két iMac-et (kp-ban kifizette ott helyben), és egy másik ipad is elkelt, ránéztem direkt az órámra, 8 perc telt el nyitás óta.
Ja, telefont az nem rég értékesítenek amúgy, a sok húgyagyúnak. (Üdvözöllek, amúgy)
De ők boldogan megteszik, önként és dalolva. Aztán ennek a sok húgyagyúnak a lefejéséből szépen telik Z4-es BMW-re, nyaralásra meg menő bulára: http://handras.hu/?p=9032 :)
Csak kérdem: neked hány ilyen átvételed volt már? Tudtommal 0.
Nekem meg annyi, ahány gyerekem, és piszkosul nem volt annyira "magasztos". Bármennyire is többre akarod sminkelni azt a kommunikációs eszközt.
Akkor már inkább a házhoz szállítás, ahogy Konyak csinálja. Mert amit te, meg a sátoros ottalvás és sorban állás, azbazmeg Merkur telepen való gépjárműátvétel.
Nem, a trollkodas az lett volna ha megkérdezem, minek nevezné gyermeke megszületését, ha az új teló boltban átvétele csodálatosan felemelő. :) Elkepzelhetetlenul csodalatosan kurvara felemelo? Mert a szimpla csodálatos ugye foglalt a Mazdy és a 3 relé miatt. ;)
nekem is a ezek a fontosabbak, csalad baratok munka lakas auto stb..., de en egy targynak is nagyon tudok orulni, ennyi. egyebkent az apple store vs webshoprol volt szo!:)
Ja, az. Az egyik csapat fejlesztési projektjeiben elég sokan benne vannak a környezetemben, köztük az egyik barátom is. Lenne lehetőségem bagóért részt venni a hétvégén szállással, de úgy néz ki, más dolgom lesz. Meg aztán igazság szerint annyira nem érdekel engem sem, az F1-et is csak fél szemmel követem az utóbbi években.
Csodalatosan felemelot vagy mi a szart irtal. Csodalatosan felemelo egy szaros telefon? Vagy barmilyen auto, vagy akarmilyen kereskedelemben kaphato targy? Kapjal mar magadhoz bakker.
Csodalatosan felemelo az volt amikor a lanyomat kiszedtek az asszony hasabol aztan elkezdett bogni. Vagy amikor ket hete az iskolai musical egyik foszerepet jatszva kiallt a szinpadra. Ez csodalatosan felemelo. Tudnek ilyeneket mondani meg de felesleges ha eddig nem ertetted meg.
Tudom azt is hogy szar lehet azt is elviselned hogy valaki sajat erejebol lesz sikeres plane kulfoldon es nem a szulei toltak ala az egesz eletet, de ettol meg ezt a hulye.bevandorlozast is abbahagyhatod
Elbeszéltek egymás mellett. Nem azt mondja, hogy ne tudna örülni semmilyen tárgynak, hanem hogy egy tárgy nem ad számára "csodálatosan felemelő élményt", bármit is jelentsen ez.
Egyébként én is hasonlóan vagyok. Tudok örülni egy új noteszgépnek, egy új órának, egy új elektromos fogkefének körülbelül 15 percig. Aztán nem érdekel, van és kész. Azt meg, hogy mások előtt való felvágásból vegyek meg bármit, elképzelhetetlennek tartom. Eleve idegennek érzem már azt is, ha mások az én tulajdonomat bámulják, mert nekem azt tanították: az okos azt is letagadja, amije van, a hülye azzal is dicsekszik, amije nincs.
Nekem abszolut nem nehez feldolgozni hogy a sok negativ tulajdonsagod melle meg a sekelyesseg is hozzajon, igazabol meg sem lep.
Azt viszont ne vard hogy megertsem mi a csodalatosan felemelo elmeny abbam ha az ember megvesz valamit amit rajta kivul meg huszmillioan, a telepi ciganyig bezarolag.
Attol, hogy van 100 fontosabb dolog mint pl csalad, baratok, melo, auto, lakas, stb..., még tudok orulni egy csucs mobilnak, sőt egy PS4nek is orulni fogok ha megveszem!:)
De pl jovo heten mar szakitok ra idot es be fogom rakni a MacAudio melyladam, azt is tökre várom már
Kaptam ma promóba egy ilyen rágó játszószert a blökinek. azt mondták, garantáltan kibírja egy doberman vagy egy roti akciózását is. Kérték írjam meg a tapasztalataimat e-mailben. Megírtam:
Itt Fűzfőn egy A5-ös ment előttünk. A navit kedvem lett volna baltával kiszedni belőle. Mondjuk a német fószert is...
Kicsit visszatérve Afrika és malária... nyugati gyógyszermultik kísérleti állatfarmnak gondolják Afrikát... Ha sikerül valamit kifeljeszteni, azt eladják EUR, Amerika állampolgárainak jó pénzért. Ott Afrikába meg megy az újabb kísérleti egyeseknek, meg a rég sehol nem eladható elavult pénzért. Érdemi gyógyszer olyan pénzért megy kint, ami számukra nem elérhető.
Én meg belefutotta egy bitangnagy béjemvébe, az is piszkosul botorka volt, morogtam is a kedves mamájáról valamit, meg az indexről se feledkezzen el. Feltételeztem, hogy valami zsírkopasz kredenc vezeti. Köpni nyelni nem tudtam, amikor egy 60 körüli nő kászállódott elő z autóból.
Ja, láttam ma egy német rendszámú PUG 407-et rettenetesen balfaszkodni. Aztán megláttam a tükrén az árpádsávos Nagy-Magyarország alakú illatosítót és megértettem.
Persze, mert bár ott a gyógyszer, nem elérhető nekik. A halálozások szerintem nagy arányban gyerekek, illetve az amúgy elgyengült szervezetűeket öli meg, nem néztem utána. Én azt nem értem, hogy több, mint 300 éve ismerik a kórt, kb. mint a sárgalázat. Ennek ellenére nincs ellene védőoltás?
A gyógyszer ott is kapható, csak kétlem, hogy a 24 szemért sokan ki tudnának fizetni 100 dodót - tehát valóban, nem sok mindenkinek elérhető.
Ellenben, az ott élők nagy része immunis a maláriára, kialakul a védettség. Viszont ha egy 6 hónapnál hosszabb időszakra olyan helyre kerül, ahol nincs maláriaveszély, akkor elveszti ezt a védettséget.
Dehogynincs. A Malaron nevezetű, dobozonként 60 eurós cucc gyógyítja, illetve megelőzésre is jó, bár van ellene több olcsóbb cucc is. Azért azt tudni kell, a maláriának két fajtája is van. A Malaronnak viszont vannak randa mellékhatásai, sajnos főleg a máj környékén.
H1N1-re már megvan a tuti. Az már nem újdonság. Erre a szerény, kis izére meg még éppen semmi ellenszer nincs, a józan paraszti eszet leszámítva. Bár valahogy belehalt már pár segítő is, aki fertőtlenített, meg tudta, hogy hogy terjed... Attól, hogy itt a bulvár mit nyom, még lehet igen kemény e baszabehu a WHO-nál, csak nem véletlen nem publikálják.
Na ennyit már részemről az elméletekről. Fater körtéje korrigálva lesz a mai menü. 57-ból 46-ra butítva.
Nyugodtan írhatod influenzának, kis betűvel is. Európában, a világ egyik legfejlettebb ellátórendszerében, kb. 1200 ember halt meg 11 hét alatt a H1N1 járványban. Az szerintem rosszabb arány.
Meg mégegyszer: Afrikában nem az influenza a veszélyes, hanem az ebolához képest gyakorlatilag bármi.
Nodehát nem ez az első ebolajárvány, aztán egyik sem volt túl súlyos ügy. Azért olyan jó téma a sajtóban, meg a fészbúkon, mert nagyon magas a halálozási arány.
Itt van egy ábra, hogy ez mennyire hatékony tömegpusztító fegyver is:
Hát Flu 2 év alatt nyírt le 100e környékét. Ez kitörése óta nem tudni mennyit, bevallottan legyen utóbbi 2 hónapban 1000. Hol van ez még a 24 hónaptól?
Egy olyan társadalomban, ahol azon a szinten van a köztisztaság és a halottat kötelező megérinteni, eléggé életképes ötlet... India, Kína más hely, más szokások... oda is jut okosság majd...
El kell keserítselek. A jelenlegi exponenciálisan növekedő népesség, és annak energia és élelmiszer igénye alapján fele ennyi idő sincs... és az is nagyon optimista becslés. Meg merném kockáztatni, hogy a mostani ebola járvány sem a véletlen műve...
Felesegem es az en telefonomat legutobb netrol rendeltuk, 2, ill. 3 eve. Ejfeltol lehetett kapni oket, aznap delelott hozta a futar hazhoz, ingyen. Hulye lettem volna sorbaallni...
Jó az nekünk, a lököttek közé kavarodni? Sajnos 28-30 kotrót vontatunk Paksra az erőműhöz, szombat délutáni érkezéssel. Egyenlőre jelenlétemmel emelni kellene az esemény fényét.
Én beszélek. Ha te azt hoztad fel indoknak, hogy az Andrássy út X. szám előtt nincs dugó, akkor bocsánat, meg sem próbálom megérteni a kifacsart logikádat.
Nincs dugó mostanában: naná, még Konyak is szabin van. Kvázi üres a város, kivétel tegnap, az eső miatt.
Halvány szellentésem nincs, tesód honnan jár a Rákóczi hídhoz dolgozni, de mint írtad van dugó az útvonalán. Tehát A és B pont között van dugó.
Még mindig kevered az autóút és a közút fogalmát (de lehet, hogy az autóút és az úttest fogalmát). Az autóúton gyalogolni és az autóútra lassú járművel (kerékpár, smk, lovaskocsi, stb.) arra felhajtani tilos.
Hát, tegnap délelőtt a Hősök terénél egyáltalán nem volt "sima", a Lehel útig volt visszatorlódva a Dózsa György.
Még mindig nem érted. Nem arról van szó, hogy z Andrássyn van-e dugó. Egyébként szokott ott is lenni, de akkor mondjuk te az irodában ülsz. Attól hogy te nem látod, még létezik valami. Amíg eljut az ember különböző irányokból Budapesten akárhová, tuti belebotlik valamilyen dugóba. Tehát: dugó van. Szerintem Sau is így értette: átbumszlizni a városon azért, hogy ott álljál sorban, van akinek illogikus (nekem is).
"A robogóval és motorral ott kell menni, a drótszamaras meg menjen a bringaúton, te is tudod. :)"
Akkor ez nem is autóút, hanem autó-robogó-motor-busz-teherautó-kamion-meg-ha-nincs-bicikliút-akkor-bringaút? Nohát, nem ezt mondtam én is? :-) (Meg a KRESZ is, ami téged nem érdekel.)
(Nálunk is volt ilyen kattanása az egyiknek, hogy nekiugrott az egyik nőmnek, de megfogtam a tarkójánál, kidobtam a kertbe gondolkodni, aztán teljesen lenyugodott. Bár utóbb kiderült, hogy ő már sejtett valamit.:))
Az Akadémia utcába úgy indultam el 8 órás munkakezdésre, hogy 07:40kor (+/- 3p) értem mindig a városligethez és SOSEM késtem el úgy, hogy a Bazilika garázsban parkoltam, onnan még 3p séta volt a végén
Mondjuk egy októberi, esős délelöttön járjál ott, ne most, amikor a fél világ szabin van. Van ott dugó, pláne akkor, ha valamelyik kereszteződésben összejön egy kocc valakinek. De mondjuk én úgy értelmeztem a kérdéskört, hogy a városban vnincs dugó, közben a belvárosban rengeteg, nem csak ott a bolt előtt. Ilyen formán a fatornyosomban nincs forgalom, mert reggel óta a szomszéd ment el csak a kapu előtt, meg a kukáskocsi?
Ha neked attol jobb, hogy dugozol, sorban allsz, parkolodijat fizetsz, csak hajra.:) nekem ennel dragabb a szabadidom es ertelmesebb dolgokra tartogatom.
Orulok hogy hozzajarulhatsz egy total feleslegesen epitett, tulvilagitott helyiseg berleti dijahoz, nem beszelve az Apple Geniusok berkoltsegerol, az odautazasrol, stb.
Nekem ingyen hazhoz hoztak, a nappalimban megirtuk a papirokat es szep napot kivantunk egymasnak. De várj csak tovabb a lehuzasra, en addig is hasznalom a fullfullhd kijelzomet :D
Eddig két Defym volt, mind a kettővel tökéletesen elégedett voltam/vagyok. Mind a kettő gyárilag független volt, nem szolgáltatótól, hanem MM-ból.
Most a bringára fejlesztgetünk egy diagnosztikai rendszert, amihez kell egy okostelefon (BT-n küldené az áramfelvételi meg feszültségadatokat, megjelennének nekem, meg vissza lehet keresni a GPS alapján, hogy hol mi történt). Vettem egy olyan Defyt, amit a T adott el annak idején, de egy gazdás, nem dohányzó, sosem volt buherálva. Namost ez pont olyan tetű lassú és akadós, mint amilyennek Inti szokta leírni őket.
Ha már Sandman, van még belőle úgy tíz füzet hátra, tényleg nagyon jó, csak már kicsit fárasztó, hogy közben nyitva kell lennie egy böngészőnek is, hogy ez most kicsoda is meg mikor is szerepelt és akkor mit. (Most például a "Gilbert" megszólításból kellett volna beugrania, hogy mivan, mert Gilbertet persze nem mutatták, de ha mutatták volna is, ebben a rajzstílusban vagy felismerem, vagy nem. :-) ) És akkor én ugye három-négy hónap alatt végzek az egésszel, nem hat évről beszélünk. :-)
Őszintén szólva tán ezért tetszett kicsit jobban a Transmetropolitan, mondjuk ott is kell hozzá a finálé, aminél itt még nem tartok. De surprise, a Swamp Thing is van legalább ilyen jó, nem a sztorik, de ahogy meg van írva, tényleg elképesztő. Viszont tipp, hogy legközelebb mibe fogjak? (Nem, Asterixbe nem fogok. :-P )
en meg kifejezetten szeretem ezeket. A Nolan-fele Batman-filmek nagyon jok voltak, a Man of Steel is. Spiderman mondjuk nem jott be, azokat nem is nezem.
Sorozatokat is szeretem, a Smallville kifejezett kedvencem.
"Azér annak a márkának keményen betett nálunk az a teszkós akció."
Mondjuk azok szép lassan kopnak ki azért. (Nekem van még egy csak egyszer használt is, ha a most használt majd feladja, de még bírja a mocsok. Pedig hátitáskára egyszerűen képtelen vagyok vigyázni, valahogy mindig a földön köt ki.)
De pedig elég kerek, amit mond. :-) (Vagy pont ettől akartad megóvni? :-P )
Amúgy meg hát az van kábé, mint a BMW-nél: biztos találhatsz jobbat nála ugyanannyiért, ha utánaolvasol, de ha nem akarod beleásni magad, a pénz meg annyira nem probléma azért, akkor vedd ezt, nem lesz rossz. De tényleg ne találjuk már ki, hogy akár anyaghasználatban, akár look-and-feelben gagyi az iPhone.
(És azért ismerjük el azt is, hogy nem a fentit (bejáratott brand jó minőségű, enyhén túlárazott terméke) szokás divatcikken érteni.)
Ér, csak akkor ismerjuk be hogy villantos cuccnak vesszuk es ezert nem sajnalunk x felarat kifizetni. Nekem hasznalati targy: tudjon minel olcsobban minel tobbet, legyen kenyelmes es ne bunronda. Ennyi. Nincs azzal baj ha masnak tobb, csak ismerje be. De ugye topichos szerint ami ketszer annyiba kerul az ketszer jobb is. Innen indultunk.
Ha már itt tartunk... az új TMNT film is mennyire borzalmasan rossz! És ezt már a trailer alapján ki merem jelenteni. Bele lehet tenni a világ összes Megan Fox-át, akkor is szar lesz.
Az nekem a TMNT, mint sokaknak a Transformers. Régen faltam a rajzfilmet, erre ezt csinálják belőle... brrr.
De a Man of Steel, azt nem baszták el, csak a végét túlozták el (CGI-vel lerombolják fél Metropolist (=New York)). A film első fele, ahol Clark jellemfejlődése van kibontva, kifejezetten jó. (Pl. hogy egy 9-10 éves kisfiú hogyan birkózik meg a szuperhallással/látással - mondanom sem kell hogy halálra rémíti először.)
De hát nem hideg (ill. pont annyira mint az üveg) és nem is csúszós, konkrétan finoman érdes a mattított felület rajta. Én már 2007-ben 530-ért vettem alu laptopot mert rá voltam állva, a műanyagot meg rühellem, különösképpen a fekete fényest.
De hát nem használati tárgy a telefon, sok-sok éve is létezett már Nokia 7110, 8810, például, manapság pedig már rohadtul nem az. Amúgy nem értem, egy drága és szép óra miért "ér", egy drága és szép telefon miért nem.
Közben csak úgy... ma Don Pepe hamburger volt. Nem értem. A sült krumpli érdekes fűszerezését és a mellé Don Pepe szószként adott currys szószt se teljesen, de az még hagyján. Na de a marhahús pogácsa kecske ízét... azt kurvára nem értettem. Majd elolvastam a milyen ételeik vannak részt, és grillezet kecskesajt...
Mi a retkes anyjukért nem pucolják le a sütőlapot a kecske után, ami markáns ízével mindent tönkrebasz???? ehh...
Mondjuk mert ezt tapizom igy van vele tapasztalatom? Volt mar a kezedben? Akkor meg mit jossz allandoan az anyagminoseggel? Fingod sincs milyen, de azert elmondod szazadszorra is.
Engem az egész képregényes-szuperhősös téma nagyon-nagyon nem érdekel. Fantastic 4, Spiderman franchise, Amerika kapitány, Hulk, Iron man, Avengers, Fekete Özvegy, Superman reboot-ok, Daredevil, Green Lantern, Thor, stb. Egyiket se láttam, nem is akarom.
De az elmúlt hetekben két percenként jött szembe a neten valami Rocket + Groot téma, és annyira elmebeteg, hogy elkezdett tetszeni. Tegnap sixx is jó kritikát írt róla, aztán megnéztem az előzetest (angolul és magyarul), és fölvettem a filmet a listára, de szigorúan csak szinkron nélkül.
Az orakra szoritkozva: azoknak az embereknek akiknek nem mond semmit az oram, nem is akarok uzenni. Elvegre analfabetaval sem beszelgetunk a Haboru es bekerol. :) Ez nem lenezes, marad meg kozos tema eleg, az ora nem lesz koztuk, hat istenem. Ha feltunest akarnek, nem orat vennek, hanem egy kilos muarany lancot a nyakamba, mint a kisebbseg.
Es az iphone minosegi elonye mar tenyleg csak Dani fejeben el. Egyszeruen elfaradt a formaterv, eloben, kezbe fogva meg a nexus5 is utosebb, pedig az aztan tenyleg egy atlagos darab.
Az pedig a sors kegyetlen trefaja, amikor egy gyarto a nehez, csuszos, hideg anyagot allitja be premiumnak, ami meg raadasul éles szélű is. De nagy tanulsag: az emberek barmit megkajalnak.
Általában a szalagkábel rossz már ilyenkor, azt nem nagy mágia kicserélni, de ha tényleg behal több weblaptól, akkor nem biztos, hogy érdemes rá elkölteni bármennyi pénzt is.
(Amúgy hol lakik az anyós? Sok helyen vannak használt laptopot áruló helyek, ahol fél, vagy egy év garanciát is adnak.)
ennek amugy a kepernyojevel is van valami gebasz, nem lehet barmilyen pozicioba allitani, 90foknal tovabb kihajtod elmegy a kep. Erre valami tipp? Fujjam be WD40-nel? :)
Kellemes csalódás volt. Háborús filmekben nem sok mondandó szokott lenni, az emberi sorsok kifejtése általában a kép a családról, majd törvényszerű meghalás szokott lenni, esetleg némi monológ. A jellemek nem igen fejlődnek.
Namost talán azért, mert nem "amerikai film", nem volt fertőződött a szokásos kötelező hülyeségektől, túlzásoktól és kliséktől. A karakterek hihetőek, és rövid időn belül meglátod a tragédiát az élettörténetükben - amit nem mesél el a narráció, simán hozzáképzeled.
Hús-vér emberek mindannyian, talán az Ellenség a kapuknálhoz tudnám hasonlítani, de összességében többnek tűnt /érzem annál (pedig az imbd-s komment az ellenkezőjét mondja, de nekem pl. az E.a.kapuknál nem adott maradandót), ugyanis még az akciójelenetekben is hoz újdonságokat: egyszerre látod a Halál ötven órája óta standard közeli géppisztolyozást a késsel és gyalogsági ásóval vívott kézitusával, ahol először láttam ilyen vegytiszta könyörtelenséggel, milyen "igazságtalan" a háború: oly kevés önmagában a harci képesség és az erő, mert hiába veri le, kardozza agyon, boxolja szét valaki a másikat, ha közben simán hátbalövi egy harmadik vagy negyedik ember valahonnan, nem is tudja honnan.
Az a jelenet az elején meg teljesen belém égett, ahogy felkel a csaj a házban, amit már többször megszálltak mindkét részről, váltakozva, és átmegy egyik szobából a másikba, mögötte átlyukad a fal egy lövéstől, odébb pereg a vakolat, a fejkendős nő meg csak rezignáltan megy tovább.
Nem tökéletes persze a film, vannak hibái bőven, és látszik, hogy német karakter ebben a filmben nem lehet nem gonosz, max. különc, de legalább az oroszokat se angyaloknak mutatja. Nem érdemes kihagyni, ha szembe jön a pendrive-odon.
Rosseb tudja, én most vettem egy használt t500-ast, de már fel se merült bennem, hogy ne Ubuntut tegyek rá, a régi t43-ason is tökéletesen működik, netezni, irodázni teljesen jó, levittem anyámhoz, ha ott vagyok, vagy valami vendég van, legalább van ott egy használható gép.
Mindenki tegye a kezét a szívére és azért vallja be, hogy a színes próbálkozást leszámítva az IPhone-ok cseppet sem 2 forintos kinézetűek. És amíg a csuda órádról senki nem mondja meg, hogy egy középkategóriás autó árát költötted rá, addig az IPhone-t és klónjait mindenki megismeri, ennyi az egész. Nem is értem amúgy Sau órás példáját, de ez az én problémám :-)
Most raktunk össze egy T61-est, használt, 4 guga RAM, 3 órás akku idő, az egész 50e-ből. Igazán a régi gépek megmentője vagyok, de ha nem muszáj ne szenvedjen senki, főleg ha már nem két havi fizetés egy gép. Igazán hősies Linux disztrókkal küzdeni, megkerülő megoldásokat keresni, Windowst rendberakni és rendbentartani a korlátok között, de egyszeri nagymamától ne akarjunk már mindent :-)
Rad rossz hatassal van a topic. Annyit irtam, hogy a telefon hasznalati targy, az Omega meg nem. Igen, ma mar nem csak telefonalunk a telefonnal, belefoglalhattam volna a facebook klienst es a twittert is, nem beszelve a hataridonaplorol. Ne ghostysodj el. :)
A divatcikk kifejezes tenyleg kicsit felrement, mivel az izles nem divatfuggo es az onkifejezes is lehet divatfuggetlen. De latod, a jelek szerint igy sem tudtam elegge leegyszerusiteni. ;)
Még időben - Konyak nyaralása előtt - kiöntöttem, már köt. :D Viszont a paradicsom nem akar megérni, csak egyre nagyobb zöld izék vannak, nem győzöm felkötözni. A körte is éretlenül lepotyog. :(
Es igen, az Omegat nem azert vesszuk mert a pontos ido erdekel. A telefont viszont telefonalni.
Hát izé, úgy 7-8 éve vannak úgynevezett okostelefonok, tudtad? :PP Ahol túlzás nélkül sokadrendű fícsör a telefonálás, ha úgy tetszik, mellékesen telefonálni is lehet velük.
Mármint úgy érted, hogy az igazán drága(a topikban is drágának számító, úgy értem) órák úgy néznek ki, hogy az átlag halandó nem mondja meg róla, hogy kurvára drága? Szerintem elég messze áll a divatcikktől, én nem vagyok órabuzi, ez tény. Az meg, hogy országonként 1000 fanatikus csettint ha meglátja, nem kimondottan mérvadó divat ügyben, szvsz.
Ne aggodj, en is orabuzi vagyok, igy mar vartam az elso ilyen beszolast. :) Es igen, az oranal vallalom hogy az egy divatcikk, hordasa az onkifejezes eszkoze, regen tulmutat az idomero funkciojan. Eppen ezert minden epeszu ember tisztaban van vele, hogy az arazasa tobb mint szubjektiv es koszono viszonyban sincs a "jóságával".
Most mar csak azt kellene elerni, hogy dani is kimondja: Igen: tularazott divatcikket vettem. Bar hogy mit akar onkifejezni egy ajfonnal, azt meg nem teljesen ertem, de biztos elmondja nekunk. :)
Nyilvan 10.000 dollarnyi bőr és titán van rajta (az utobbi kulönösen FONTOS egy telefonhoz). Maskent nem is lehet.
Es igen, az Omegat nem azert vesszuk mert a pontos ido erdekel. A telefont viszont telefonalni. De szolj, ha megis villantani, mert akkor az mindent megmagyaraz. :)
Mert annyiért 5 ember veszi meg az egész világon, a fórumokon az érdekli a népet, ami téged is, hogy 15 éves hűségnyilatkozattal odaadják-e ingyen, vagy ha csak két éves hűség lesz és akkor 30k-ba kerül, azt ki lehet-e fizetni 24 havi részletekben.
Azert azt vagod hogy a Vertuk sima androidos telok? 10.000 dollárért. Elméleted szerint nyilvánvalóan 50x jobbak mint egy nexus5, de a mindenkori überIphone-t is porig alazzak, minimum 15x.
Nekem meg csak a jogszabály és a zuglóiak tájékoztatása van meg:
A lakcímkártyát igényelni a lakcím szerint illetékes okmányirodában lehet, illetve egyes esetekben, az állampolgárságban eljáró szerv, az anyakönyvezetést végző hatóság, jegyző, és végül központi szerv.
Most megnéztem, mert már nem emlékeztem, mikor is ajánlotta fel hogy mostantól használhatom flash nélkül is, csak kattintsak ide, 2010. januári az "introducing HTML5 player for YT"-cikk. :)
Csak tesztnek: guglimapsen dobd be a kisembert azt kezdj el mászkálni vele streetview módban. Mióta ez az új maps van, olyan memoryzabálós, hogy horror. Mozillát simán elfekteti.
tiltsd le a flash playert. Egyebkent az irrealisan sok, valami beepulo modul (pl az emlitett flash) zabalhatja. De tessek kiprobalni az operat, a mozillatol biztosan, chrome tol valoszinuleg kevesebbet eszik.
arra van valakinek otlete, hogyan lehet csokkenteni a bongeszok memoriaigenyet? Anyos oreg laptopjan netezunk, egy giga ram van benne, de ha a chrome-ban meg van nyitva nehany lap, siman felugrik masfel gigara a memoriahasznalat, aztan swappel mint az orult.
Hát, pár napja voltam, amikor (Lónyak, ne figyelj!:) 30 fok volt a plázán kívül, szerintem olyan kellemes 23 fok volt a plázában és kb. 20 fok lehetett a moziteremben. Ilyen ciklikusságot nem éreztem, de azért a 30 fokról bejőve túl hideg volt, kicsit fáztam. Most jó eséllyel nem fáznék, igaz nem is olyan ruhába mennék.
Hát, a methu-n az idézett szöveg alatt szép kis színes ábrák mutatják (pl.) Budapest várható időjárását.
Igaz, szöveg, az nincs. :))"
Ha látod az idézetemet, a szöveges előrejelzésről volt szó Ghostynál és nálam is.:) Meg a rádiókban is általában ezt a típusú meteorológus hablatyot nyomják, talán csak a Bp és környéke vételkörzetű rádiók a kivételek.
A telefonomon amúgy az accuwheather elég jó előrejelzéseket ad városra nézve, így annyira azért nem rossz a helyzet. De ettől még egy magyar meteorológiai szolgálattól elvárnám, hogy a szöveges előrejelzéseikben említsék meg konkrétan azt, hogy a fővárosban mi várható.
"ami szöveges összefoglaló, az úgyis Pestre érvényes.)"
Szvsz pont nem, mindig dühöngök is ezen. Akárhány előrejelzést hallok/olvasok, mindig himi-humiznak azzal, hogy a Dunántúlon meg keleten ilyen-olyan lesz az idő, de azt képtelenek leírni, hogy konkrétan Bp-en mire számítson az ember. Itt van pl. az időkép előrejelzése mára és holnapra:
"csütörtökön egy hullámzó hidegfront miatt ismétlődő esőre, záporokra, zivatarokra készülhetünk, hevesebb zivatarok az ország keleti részén alakulhatnak ki. Többfelé feltámad az északi, északnyugati szél. Nagy lesz a hőmérsékleti kontraszt: A Dunántúl nagy részén 15-17, míg keleten, délkeleten 31-32°C körül alakul a csúcshőmérséklet.
Pénteken már több lesz a napsütés, kezdetben északkeleten, késő délutántól pedig nyugaton alakulhat ki zápor, esetleg zivatar. Estétől a Dunántúlon ismét feltámad a szél. Hajnalra felfrissül a levegő, napközben 23-28°C várható. "
"Keleten is erősen megnövekszik, késő délutántól pedig nyugat felől szakadozik, csökken a felhőzet. A Dunántúlon kezdetben többfelé, délután már egyre kevesebb helyen várható eső, zápor, főként délen helyenként zivatar. A Dunától keletre viszont a déli óráktól számíthatunk egyre többfelé záporra, zivatarra, délkeleten egy-egy hevesebb zivatar is lehet. Éjszaka fokozatosan keleten is megszűnik a csapadék, egyre nagyobb területen csökken a felhőzet. Az északnyugati szél több helyen erős, helyenként viharos lesz, majd éjszakára mérséklődik a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunántúlon 16 és 24, keleten még 26 és 34 fok között alakul. Késő estére 14 és 20 fok közé hűl le a levegő."
Most ebből meg tudod mondani, hogy Bp-re mi vonatkozik?
Itt délkeleten mondjuk általában egész egyszerű a dolog: ha Győrben ma esik, akkor holnap itt is fog. :-) Amúgy meg kb. Pest plusz 2 fok. (Meg nagyon választása sincs az embernek, ami szöveges összefoglaló, az úgyis Pestre érvényes.)
Szilárd, az Aigner aztat mondta a színes dobozban egyszer, hogy a Kárpát-medencében aki fél napnál tovább időjárást jósol az valóban sámánkodik, mert nekünk itt a lavór alján mindig okoz meglepetést az időjárás. Azóta lehet, hogy valóban fejlődött a technika és kihúzták egy napra a dolgot :-)
Kicsit régebben foglaltam a szállást mint két hét. :) Amúgy a meterológia nem lát 4 napnál előbbre, és már ott is nagyon pontatlan. (Van a távolabbi ismeretségben meteorológus, ő mondta, hogy a holnapot elég jól látják, és most már a honaputánt is, aztán ott van egy szakadék a pontosságban - saját szava járása az hogy fele részt tudomány fele részt jóslás a munkája.)
Itt inkább az volt a "vicces" hogy 29 fok - megjöttünk - 19 fok. :) Azért ilyen idén még nem volt. Van itt egy nagy projektoros tévé, mindenféle meseadó, egyelőre mindenki szórakoztatja magát, meleg ruhában. Van kandalló is vész esetére, hátul egy csomó tűzifával. :) Csak a kukát ne borítsa fel a szél - már kétszer felnyitotta. :) Most odaálltam a Citroennel szélirányba és szélárnyékot ad neki.
nem akarok veled vitatkozni, de ez egyáltalán nem a Lónyak-karma, csak szólok. Kiadjuk ugye a házat a Balaton mellett, most azért nézem az időjárást a vendégek szemszögéből is. Gyakorlatilag egy olyan hét nem volt ezen a nyáron, amikor végig, vagy legalább 3-4szer lehetett volna strandolni és ne jött volna egy nyavalyás hidegfront vagy nagy vihar. Tehát kifogtad az egész nyárra jellemző szar időt. Mindig mire felmelegedett a Balaton, lehűlt az idő.
Ha meg véletlenül nem, délutánra akkor is jött egy "helyenként zápor-zivatar kialakulhat". Na, akkor egész nyáron helyenként voltunk. Az egész nyár egy rohadt nagy monszun. Meg nem mondom, hányszor rohantunk már kifelé a strandról, mert délben még 29 fok volt, délután meg dörgött-villámlott.
Tihany? 40 km/h-s szél van és szakad az eső, elment zsemléért mikor leszakadt, addig csak kukaborogató szél volt, mire bejöttem a kocsitól, el is áztam. Csak egy kis kaput kellett kinyitnom és szaladnom 6 métert.
Az eső egy dolog, de befagy a seggem. :) Nagyon erős szél van amúgy, ma jön a szemetes, felborult pár kuka már... A tó jól ki fog hűlni sajnos, pedig már tegnap is hüppögött a család hogy ez túl hideg.
Na de nem is jó a rendszám, a tipús, a szín... Asszem akkor fellebezek, közlöm, hogy a képen látható autónak semmi köze büntetésben leírthoz. A rendszámot nézték be, alaposan.
Kaptam levelet Szombathelyről, hogy Győr környékén kicsit gyorsan mentem az M1-en. Ezért némi kápét szeretnének, tőlem, objektíve.
Töröm a buksimat, utoljára 2012-ben jártam arra, a kérdéses időpontban meg biztsan máshol voltam.
Megnéztem a képeket, nem is az én autóm van rajta, egy Ford, a színe sem egyezik, a rendszám hasonló az enyémhez, de tisztán látszik, hogy csak hasonló. Mit kell ilyenkor tennem? Fellebezés 5000 pénz befizetése mellett?
Ma mentetek ? Jött felém egy marha sötét felhő, asszony jól elázott benne. Viszont egyszer csak irányt változtatott és kikerült. Gondolom akkor indulhattál és reagált a mozgásra. :))
Ugye, hogy ugye! Próbálom egész nap érzékeltetni, hogy amíg a facebookon írnak addig nincs gond, de ezek is felveszik a betyárruhát és lesz nemulass...
Azt én is észrevettem, hogy tavaly óta sokkal többet van sötét. Érdekes mód csak a szobában. Egyesek szerint a redőny miatt lehet, de szerintem az a 12 fok baszott oda.
A lakcím ügyintézés az egyetlen kivétel. Bár a pótlást nem tudom, a bejelentés az tuti. Egyébként én is a Hegyvidék okmányirodát ajánlanám a Moszkván a volt UPC iroda helyén, nincs időpont kérés és sor sincs általában.
2 helyen mondanak 4 félét (kekh, rendőrség), de a nagytotál az, hogy mozoghat, mert az összes érvényes okmánya a birtokunkban van, tehát tudjuk igazolni, hogy mi nnem loptuk, az már más kérdés, hogy előttünk lopta-e valaki.Állítólag a nehezebb eseteket le szokta foglalni a rendőrség, minket még meg sem kerestek.
Csak mert a marokanyák műanyag részén esetleg át lehet hajtani a menetes szárat. Bár bele lehet ragasztani, akkor bírja. Nálunk is elfogy néha a marokcsavar.:)
Nem is meséltem, mit láttam, míg várakoztam pár percet valakire.
Megáll előttem egy Fluance az út szélén, nyílik a vezetőoldali ajtó résnyire, majd megjelenik két papucsos talp, és páros lábbal kirúgja az ajtót. Egy nő száll ki...
Olyan nincs, hogy zárt anya, ami egyben szárnyas is? Vagy csak bénán kerestem? Egy konyhai eszköz leszorítójára kéne, mert letört a menetes száron lévő műanyag csetresz, amivel meg lehetne húzni.
Ilyen szempontból a csúcs szerintem a Colombiana volt (mondjuk nem bírtam végignézni, részben pont ezért), ahol az anorexiás pózna Zoe Saldana hajigálta a 100 kilós genyókat a szoba túloldalára.
Aki intelligensebb, mint a "kalandozó" csapat átlaga. Akinek van jelleme, humora, meg tényleges "intellektusa" - amit észre is veszünk. A lehetőségekhez képest.
Amúgy ahol még nagyon nem sikerült megtalálni az egyensúlyt, az a közelharci "kiütések" / egy csapással ölések/kábítások.
Legyen az késsel vagy ököllel, megfejelve esetleg egy 50 kiló körüli Scarlett J. vagy klónjával, akik kibillenteni se tudnának az egyensúlyából egy átlagos férfit méretükből adódóan, nemhogy egyetlen fonák-pofonnal hanyatt baszni.
A kés meg a legkisebb stophatású kézifegyverek egyike (amivel lehet persze ölni, akár napokkal később köszöntve a halált), de amikor egy vállon szúrt ember úgy vágódik el, mint akit áram ütött meg, az így, 2014-ben, nekem kicsit szomorú.
Vagy ez fájt a Hobbit 2-nél is, jön a kibaszott nagy monszter (aki játszott már RPG-t: rengeteg HP-val), mire egy szaros kis tünde egy tőrrel (érezzük, alapsebzés) úgy berogyasztja a rohamozókat egy épp csak bőrfelületet érő találattal, hogy azokat a lendület se viszi tovább.
Ebben az a vicces, hogy az akciófilmekben (különösen a 2000-es évek közepéig) többnyire ezeknek az ellenkezője igaz. Szétlövik az embert aknavetővel, aztán szép békésen, vértelenül lehunyja a szemét.
Egy film jut eszembe, ahol - emlékeim szerint - egész jól el volt találva az arany középút: a Haywire (az is igaz, hogy ott inkább a "bunyón" volt a hangsúly). Nekem egyébként is egész tetszett az a film, pedig a kritikusok / IMDb osztályzatok eléggé lehúzták.
Tegnap este végül műsorváltozás volt nálunk, Amerika kapitány helyett John Rambo lépett fel.
Nem vártam tőle semmit, végül ugyanazt kaptam, mint az első 2 részben, csak korhűen. A gore kicsit túl volt spilázva, mindenhol jól látható vérpermet és cafatok szálltak fel, ha embert ért a golyó, és akkor is deréktájt szakadtak ketté az emberek a géppuskától, ha mellbe lőtték őket, valamint irdatlan sok embernek röpült le a feje, amiből 1, max. 2 volt pengével. Spartacus elismerően biccentene.
Viszont amikor a mesterlövéspuskával lelőtt emberek vízszintesen (elrántva) szálltak el több métert, az fájt. Én azt hittem, kinőttünk már ebből.
Dehogynem ismertem a hülyéjét, csak most ez a legutolsó összefoglaló a hülyeségéről és belefutottam.
Minősített elmebeteg és szabadon járkálhat, komolyan mondom, hogy félnék a közelébe, hogy mikor húzza elő a karikás ostort és nevel igaz magyart belőlem :-)
Ne is tedd, csak csodálkozzunk el, hogy az OPNI-t egyszerűen bezárták, de a legdurvább az, hogy a kiengedett ápoltakat pl. polgármesternek is megválasztják:
Itt azon rugóznak ugye, hogy tuti ez-e a legjobb (Stanleynak: legoptimálisabb) elrendezés, nagyapádat meg nyilván az izgatta, hogy könnyedén talál-e ennél sokkal jobbat, mert ha nem, akkor ez is pont elég jó.
(Egyébként a programkóddal bizonyítást az igazy matematikusok finoman szólva nem szeretik. Programozóként ezt bizony megértem. :-) )
Azt irtam postan, hogy visszajott a Golf, mert at lettun baszcsizva az eredetisegvizsgaval?Persze azonnal ment a feljelentes,ugyhogy most ott tartunk, hogy mindenkit kihallgatnnak, akinek valaha koze volt az autohoz.Az elet fintora, hogy ujra szuksegunk van ket autora, mert iden attettem a szekhelyem Debrecenbe.
Nyilván nem így nézem meg, hogy milyen a képe :) Viszont a tesztet készítő arc mond dolgokat, aztán én azt meghallgatom, hasonlóan, mint ahogy a mindenféle tesztet elolvasom. Hátha ad valami pluszt.
A srác reménykedőn nézett rám: lehet ezt mozdítani? (de ugye távolból, nem is közeledve az instrumentum felé)
Mondom két emberes. Itt hátraugrott egy fél lépést, szerintem azonnal legalább az egyikünket csökkent értékűnek nyilváníthatta fejben, mert azt hümmögte, hogy nem akarja leejteni. Fotó szemből oszt jóvan.
A papírok kitöltése végén adott egy számot, hogy hívjam fel, az illető majd
- ad javítási ajánlatot
vagy szakvéleményt, hogy
- nem javítható gazdaságosan,
- nem javítható,
- nem javítható, de tud pont 57 °C-on fűteni.
Ennek megörültem, és felhívtam, mire a faszi első kérdése, hogy mozgatható-e... :D
Áhh :) Laptop munkára van, itthon jáccom a PC-n. Úgy illik. Persze a laptopon is fent van és időnként átmegyek haveromhoz repülőzni :P De nagy gépberuházás majd akkor lesz, ha kijönnek a jó UHD/4K monitorok (mert még csak TN-paneles van, ami fos), és akkor veszek hozzá masinériát is. Ventilátormenteset, faszom kivan a zúgással igazából :)
elmentunk ma moziba gyorbe, a galaxis orzoit akartam nezni, de elneztem a musort :) aztan ha mar ott voltunk, szinte penzfeldobasos alapon megneztuk a Lucy cimu filmet, semmit sem tudtunk rola, de egesz jo volt.
Van olyan, hogy töredékmásodpercnyi időre elmegy az áram.
Bizonyos készülékek észre se veszik, mennek tovább, de mondjuk nálunk egy modem, némelyik óra stb. ilyenkor elfekszik. Van olyan cucc, ami ezt a töredék-időt áthidalja?
Így van, ha nem visziki, akkor hiába feszülsz, nem fogják. :)
pl. ugye nem kérdés, hogyha van külső helyszínen mondjuk 4-5 esküvő több anyakönyvvezetővel és egész nap 2 óránként a hivatalban, akkor nem is lehet egyszerre több helyen az anyakönyv és nyilván marad bent
Mindenkinek ki KELL vinni ha a szükséges feltételeket tudják biztosítani. Nem túl durva szabályok vannak. Amennyiben a jegyző vagy az anyakönyvvezető megtagadja különösebb indoklás nélkül onnantól a te pályád lenne, imádnád, tudom :-)
ui.: Stanley, nem kell lakcím kártya, de a magyar bejelentett lakcímedet bizonyítanod kell valamilyen formában.
Vannak olyan önkormányzatok, ahol NEM hozzák ki az anyakönyvet külső helyszínre semmilyen esetben, ezen esetekben a hivatalosat bent írjátok alá a 2 tanú előtt a polg.hivatalba, utána a helyszínen pedig kijön az anyakönyvvezető, de az igazából csak színház.
Budapesten a fele ilyen kb, szerencsére ahol mi voltunk ott kihozták rendesen. Előbb kérdezz.
Marha vicces vagy, de vannak olyan önkormányzatok, ahol NEM hozzák ki az anyakönyvet külső helyszínre semmilyen esetben, ezen esetekben a hivatalosat bent írjátok alá a 2 tanú előtt a polg.hivatalba, utána a helyszínen pedig kijön az anyakönyvvezető, de az igazából csak színház.
Budapesten a fele ilyen kb, szerencsére ahol mi voltunk ott kihozták rendesen. Előbb kérdezz.
Hát nem tudom, bármi elképzelhető, mi Pilisvörösváron tartottuk a polgári esküvőnket, az önkormányzatnál dolgozó hölgy,-aki egyben esketett is minket- ezt mondta nekünk.
A két eset annyiban különbözik, hogy a Feleségem nem elhagyta az igazolványát, hanem lejárt.
Speciel de, összefüggést konyak hozzászólása és az én hozzászólásaom közt kell keresni, nem lényeg, hogy szili kanapéra gondolt-e, szerintem ez elég egyértelmű.
"Bőrgarnitúra javíttatásával van tapasztalata valakinek?"
A sima ülőfelületen egész jól javítható (tehát tökéletes azért valószínűleg nem lesz -- szülőknél legalábbis "alig üt el az árnyalat" lett az eredmény), a többiben nem hinnék igazán, de hát gondolom, te sem.
Szerintem ebbe vagy beletérdeltek, és attól repedt meg, vagy valami hegyes/sarkos dologra ráültek. Kopás nem igen van. Nincs 10 éves se, inkább 7-8.
Nekünk a szövet cuccaink lazán 15 évig használhatók voltak, némelyik olyan, mintha új lenne, alig találok indokot, miért kukázhatnám ki végre, meramúgymeg nem szeretem.