Keresés

Részletes keresés

Zsuzsa89 Creative Commons License 2007.02.10 0 0 5020

Réka ma egész nap nyafogott :(  Fog vagy front, nemtudom...

Úgy tűnik, végleg áttértünk a napi 1x2,5 óra alvásra... mostanában nem sikerült a 2x-i alvás... estére így már teljesen kész, fél7 fürdés, 7 szopi, fél8-8 alvás.  (reggel 7-ig).

Ma csak a fürdést élvezte nagyon, buborékokat fújtam neki, állt a kádban, kurjongatott, próbálta őket elkapni, és azt sikította, hogy bobab, bobab  (=buborék). Alig bírtam megmosni a haját utána, annyira belelkesült.

Pelenkázás még mindig horror, de ez annyira nem zavar már, megszoktam :)

Álldogálás tök jól megy, és ma megvolt nálunk is az első karbaomlás (nyakbaomlás), biztos olvasta itt az elmúlt pár nap hsz-eit, és kedvet kapott ő is :)

Legjobb napi szórakozások a formabedobós, és a hűtőszekrény előtt ácsorgás, és hűtőmágnes-pakolgatás ide-oda, és anya után a wc-re mászkálás :)

 

Készülök már a szülinapi bulijára, mert már csak 1 hét :)) Valószínűleg meg fogom csinálni a Maci-féle tortát, ha megtalálom :)  

Van még egyéb tortareceptje valakinek?   Ugyanis 2napos buli lesz, 2 tortával. Sok az érdeklődő :)

 

Ajándék tőlünk hinta lesz és kockásfülű nyuszi (plüss). A többi ajándék-ötletemet szétosztogattam a rokonságnak :))   Lesz még egy formabedobós, egy falra akasztható plüss mérőléc, vekker, néhány könyv, és Micimackó-sorozat goblein a kiságy fölé. 

 

Kajálást próbálom most változtatni, eddig napi 4x evett, 4 óránként,  mostanában szeretnék áttérni a napi 5x-re.

Kaja-sztrájk nálunk is be-befigyel néha, a tejpép, a kifli és a sajt mindig jöhet, az egyebekkel már trükközni kell, de főleg a darabosakat eszi szívesebben. Legtöbbször csak akkor hajlandó enni (sokat), ha minden második falat az anyáé. Ő rakja a számba, én az övébe.   (Így nem lehet fogyni!!!!!! megint felszedtem pár kilót :((( tornáznom kellene.... pfúj)

 

 

 

 

tasha Creative Commons License 2007.02.10 0 0 5019
:DD
ebbe beletrafáltál, Susunek szoktuk hívni Domit a foga miatt :)) de szerintem nagyon édesek így és majd összemegy az a rés, ahogy a többi fogacska elobújik.

Mybaby, ohh....nem irigylem. Nekem az eddigi leghorrorabb a tavaly nyári töröltjáratos utazás volt a 4 hóssal és a másfél évessel, vaaaaaaaaaaa. Idén autóval szándékozom hazamenni.
Hun vannak a képek?
Előzmény: Fogár (5018)
Fogár Creative Commons License 2007.02.10 0 0 5018

üdv MyBaby újra!

jó kis tortúra lehetett.

 

tasha: Janka felső fogai ugyanígy állnak :)...mint Süsünek.

 

 

Előzmény: MyBaby (5017)
MyBaby Creative Commons License 2007.02.10 0 0 5017
Úgylátszik, ma mindenki előkerül......

sziasztok,
végre letelepedtünk Apánál (Spanyolország) és most már tényleg minden cuccunk itt van. A saját számítógépem is beüzemelésre került, wow!!
Ami a legfurcsább, hogy az elmúlt fél évben ahányszor kint voltunk mindig visszaszámoltam, hogy már csak x napot lehetünk együtt mert indulunk vissza. Most nincs repülőjegyem vissza....................................

Az elmúlt fél év legrosszebb repülőútját tettük meg "utoljára". Valószínüleg én, aki imádok repülni, pont mostanra sokaltam be. Soha nem fogok Alitaliaval repülni.
Sajna ide májustól októberig van csak direkt járat, egyébként mindig átszállással lehet jönni. Frankfurt, Zürich, Madrid helyett most Milánon keresztül jöttünk.

Katsztrófálisan fos volt a repülő, a legbunkóbb a személyzet. 1 órát aszalódtunk indulás előtt a gépben, no légkondi, 40 fok és tömött gép.
Ezért 20 percem maradt átszállásra, a babakocsit amire ugye rá van írva, hogy Delivery by the Aircraft, természetesen csesztek odaadni . Hanka kivétel nélkül mindig minden utazást végig ugrál és leszállásnál bealszik, így volt ez most is, tehát a rongybaba gyereket felöltöztetni mert 5 fok volt, lelépcsőzni gyerekkel a vállamon + ritikül+pelenkázótáska fullon tömve (amit ráakasztottam volna a babakocsira...) felszállni a tömött buszra és be a meleg reptérre.
Ott letójtam a babakocsi kutatását, gondoltam legfeljebb ennyi volt, majd napok múlva utánunk küldik. Vállamon a kómás kölökkel rohantam a másik géphez , persze kb. 5km-re volt a reptér másik végében. Takkra becsekkoltunk, beértem a gépbe, lerogytam, gyerek abban a pillanatban nyitotta ki mosolyogva a szemét és indult az újabb pörgés 2 órán keresztül. Repülőgépes szorakoztatásban jeles vagyok:

-gyerek bekötő öv csattja fincsi hideg fém és fényes
-hányószacsek top10,
-fóliázott A4 lap a biztonsági tudnivalókról, mindent kibír , szines és képes.
-tépőzáras fejvédőt minden elötted lévő ülésről előre vedd le, hogy ne menetközben rángassa ki az elötted ülők feje alól.
-műanyag kávéscsésze pipec, remek hangja van az ablakot verve
-üditőspohárral vigyázni mert néha foncsoros a pereme!
-ablakroló fel-le huzogatás remek, főleg ha éppen süt a nap
-tálcanyitogató jobbra-balra tekerhető
-tálcát lenyitva rá lehet állni, főleg ha mama alulról megtámassza
-a tálcán ugrálni is lehet és belátni az összes utast
-a stuwiknak lehet kurjongatni, integetni
-kajánál pillanatokra leköthető az alábbi cuccokkal:
-cukor
-szalvéta+étkészlet befóliázva
-süti, szendvics, felfújt fóliában
-kiskanál
De vigyázat, cukorpapír olvad és szakad, átlátszó fólia sarka lerágható és lenyelhető.
Hankának egyszer sikerült egy mm-es darabot benyelnie, onnan tudom, hogy rögtön rámhányta az előzöleg fogyasztott kajával együtt. :-))))))))))))))))))

Ha már minden lement 2x, akkor ott van még Anyu, akinek van fülbevalója, nyaklánca, lehet fogdosni a cicijét benyúlva megkarmolva a ruha alá.
A haját lehet húzni, az orrába és fülébe, szájába bele lehet nyúlni. Lehet rajta is ugrálni, mászókának is kiváló. Amikor már Anyú sem bírja és sikít a fájdalomtól, akkor jól meg lehet harapni valahol , majd jót röhögni és várrni az oolvadozó csókokat.

Hát így utazunk mi...
Szerintem az elkövetkező pár hónapban repcsitér közelébe se...

Babakocsi meglett egyébként , véletlenül vettem észre, ahogy a Madridi! bőröndök között forgott. Bőröndöt kipakolták (pedig fóliás volt) elrontották a légzésfigyelő jeladóját, majd 24 óra múlva házhozhozták mert az természetesen Milanóban maradt.
Ha már tasha is időjárást jelentett, hát itt 16-20fok van de +ban. Kék az ég, süt a nap, de eléggé fúj a szél.
Képeket is nyomok rövidesen.
Ja és még a gyermekről:
6 foga van, nem kivehető a beszéde, négykézláb ezerrel megy és minden mellett feláll, néha elenged mindent. Járókában kapszkodva közlekedeik.
Bocsi kicsit hosszú lett, de most már leszek rendszeresen. Majd jól ránk untok..
tasha Creative Commons License 2007.02.10 0 0 5016
Hali,

teljesen le vagyok maradva, idoileg elúszva, nagyon ritkán jutok ide. De látom a köszöntéseket, igazán jó látni, hogy még eszetekbe jutunk :) Köszönjuk és minden hónapfordulósnak, 1 évesnek viszont kívánjuk :)

Kismica, szerintem egy esernyokocsi még sokáig jól jön, de legyen kupolás és valamennyire döntheto is. Én alig várom a tavaszt, akkor eladom a batárt és marad a Bébé Confort, amivel futkározni lehet. Martinom is beleul még mindig, pedig 2 és fél éves :D sot, az ikerkocsit is használjuk, ha olyan helyre megyunk, ahol nem akarok utána futni, pl piac.

Samu mama, menjetek!! Szerintem a házbérlos dolog a legjobb ekkorkákkal, mert ott megvan a fuggetlenség. Szállodában necces, ha nem alszik a baba, vagy sírós mert jön a foga, vagy csapkodja az asztalt az étteremben :)) (bár én ebbol nem szoktam ugyet csinálni) Nem lesz olyan a nyaralás, mint azelott, sok dologban kell a babához alkalmazkodni, de ha az a lényeg, hogy egyutt legyetek és szép helyen, ha okosan csomagolsz és odafigyeltek a napirendre, meg az apróságokra, akkor csak jó lehet :))

Beszéd: wooow!!! Domi még nem nagyon mond értelmeset, az egyetlen amit kihallunk, az auto :) Martinnak is ez volt az elso szava. De 2 éves korig abszolut nincsenek ám elkésve a dumálással, foleg a fiúk.

Nálunk most gyönyöru az ido, nagy hó van és kék az ég, sut a nap, mennénk ki, de -20 fokot mutat a homéro :DD

Képezek picit :)
Domi továbbra is fantasztikus vigyori, nagyon kiegyensúlyozott, boldog baba, imádom :))) Már o is tesz egy-egy lépést, sokáig tud állni egyhelyben.

és egy kis tél :)

borcsi555 Creative Commons License 2007.02.09 0 0 5015
Köszi, akkor tényleg jobb, ha felhívom előbb. Beninek Nojkóctól: Beni, légyszi mutasd meg nekem, hogyan kell abból a micsodából inni, amit a képen láttam. Nagyon profinak tűntél. Nekem van egy kis csészém, abból gyakran szürcsölöm a kávét, de olyan igazit szeretnék én is! Szóval..mikor mutatod meeg?
Samumami, utazzatok, bátorság, nagyok már ezek a gyerekek:)
Fogszám nálunk is 5, jó nagy szóközökkel.
Tejfölt mikortól lehet adni?
Átálltunk linuxra és olyan gyors a billentyű, hogy folyton törlöm a plusz betűket..
jóéjt és jó hétvégét!
Előzmény: neglom (5011)
kismica Creative Commons License 2007.02.09 0 0 5014

Nagyon szépen köszönjük a köszöntéseket, kedd óta egyfolytában meg vagyok hatódva, h már ekkora Matyi, brühühüüü :)

 

Képekkel még dolgozom, mivel egy ideje CSAK videózni lehet, ha ül vagy áll, akkor is mozog és így nincs sikeres fénykép, videóról pedig vadásznom kellene, csak munka van, meg minden más, kivéve a költözést :(

 

A beszéd nálunk sem fényes: „szavak” vannak: kár (minden madár), ba (busz), ka (kanál), pa (lámpa), tiktak (óra). Véletlenül baba, mama... Ő a mozgásban ügyes, nekem meg igazán nem sürgős, h nemet mondjon :))))

Általában itt tartunk:

cipőben is stabilan jár bárhol lépcsőn felfelé tud menni, ha fogjuk a kezét direkt elbújik fogócskázunk táncol bármilyen zenére, zajra (pl. mosógép) iszik pohárból (ha itatom...) egyedül eszik kiflit.

 

Más: szerintetek meddig kell babakocsi? Mert pár napja rémes bekötni, gondolom járni szeretne, feszegeti magát... Épp árulom a Loolám, mert láttam egy nagyon szépségest, csak az is eszembe jutott, meddig kellhet még egyáltalán?

Zsuzsa89 Creative Commons License 2007.02.09 0 0 5013

Mi is boldog hófordulókat kívánunk a gyerkőcöknek tegnapra-mára-holnapra!!!!  (nem nagyon voltam gépnél, nagyiztunk)

 

 

 

Zsuzsa89 Creative Commons License 2007.02.09 0 0 5012

a gu, vagy gugu nálunk a gurul-t jelenti...

 

 

Előzmény: neglom (5011)
neglom Creative Commons License 2007.02.09 0 0 5011
Borcsi, telefonáljatok előtte oda. A hely jó nagyon, mi oda járunk babaúszni, de hétköznap is elég sok óra van a kismedencében (gyerekoktatás, kismamatorna, stb.), olyankor nem biztos, hogy beleengednek benneteket.

Beszéd: "Nem!"- ez a kedvence Beninek :)
"Aba"=apa, "áppa" = lámpa, "bda" vagy nagy ritkán "babda" = labda, "mammam"=hami, "baba"=baba, de néha a Micimackóra és Tigrisre is használja :). Csodálkozásra "óóóó". Anya még nálunk sincs... :)
A mai találmánya pedig a "gugúúú", csak még nem jöttem rá, mit jelent :)
Fogár Creative Commons License 2007.02.09 0 0 5010

hali

 

Samumama:

 

hááát, némelyik suli mellett valóban lehet dolgozni, mert belefér.

de! vannak olyanok ami mellett nem lehet, ugyanúgy ahogy egy gyerek mellett sem.

nem akarok gonosz lenni tényleg...a mi sulink mellett pasit sem nagyon lehetett rendesen fenntartani az első években, nemhogy melót.. :) a diákmelókról meg megvan a véleményem...abból kb bérletre meg Mekire futja, kizsigereli az embert (csináltam)...tandíjra 150%,h nem elég

 

és sztem megvan azért az élet rendes sorrendje...sztem nem feltétlen az a jó tendencia, hogy szülünk, aztán akkor eszünkbe jut,h jaaa...akkor nekünk ingyen van a tanulás, tanuljunk vm-t...igaz, hogy lehet be sem fejezzük (mert ugye sokan útközben feladják), és ezek a képzések nem feltétlen az igazi komoly képzések, mint a nappali tagozatosoké (azaz nem biztos, hogy valóban szakmában el tud majd helyezkedni)

 

ezzel nem azt mondom, h de szuper a tandíj...dehogy...csak,ha már a nappalisok fizetnek, akik gyakorlatilag érettségi után mennek, akkor sztem otthon lévő anyukáknak is ugyanúgy jogos ez...semmiben sem különböznek...sőőőt...ahogy itt elnézem, azért sztem sokkal többet fusizunk, mint egy 18év körüli...mert már mindneki ért vmhez.

 

és sztem nem az a döntő többség akinek apu virítja zsebből a lóvét...sajna

 

Na amúgy Jankának kint van az 5. foga.

elég nyafika

 

nyaralás:

 

mi vsz horvátországba megyünk- kocsival, tengerpartra...de simán repülnék is...

 

shaish Creative Commons License 2007.02.09 0 0 5009

Túrós pogi:

 

1/2 kg liszt

1/4 kg túró

1/4 kg margarin

1 kis doboz tejföl (én most joghurttal csinálom)

1 tojás (v két sárgája)

5 dkg élesztő

csipet só

 

tetejére tojás (sárgája), reszelt sajt

 

Összekever, kelni hagy, kinyújt, szaggat, megsüt, megesz:).

Ez egy olyan családi adag, vendégségre, ha akarom h nekünk is maradjon akkor a duplája kell:).

 

A zárójelesek a bababarát hozzávalók, így Csabi is ehet majd belőle. (tojássárgáját már kap, fehérjét még nem)

Előzmény: Samu mama (5007)
shaish Creative Commons License 2007.02.09 0 0 5008

Mi csak rövidet repültünk, semmi gond nem volt, a legjobb játék a hányószacskó:DD.

Le-fel szálláskor itatni, hogy ne duguljon be a füle, bár nálunk ez egyszer elmaradt (annyit szöszmögött az indulással a pilóta h mire tényleg kellett volna, elfogyott a táp:)) bealudt, nem zavarta. Ja, cumi is jó, csak Csabi nem cumis, így max köpödte volna ha a szájába dugm, az meg nem buli.

Ha pici a gép amivel mentek, kicsit kényelmetlen, adtak ilyen babaövet is, mi kenguruban vittük így azt mondták h nem kell babaöv.

Kb felét átaludta.

Szerintem minden reptéren van babajátszó is, Csabinak tetszett:).

 

Nyaralni mi Toszkánába megyünk, de kocsival, mivel baromira nem lennénk meg a kocsi nélkül:), nem a repülés miatt, mert az jó volt. Lehet h 2 napra osztjuk el az utat, meglátjuk Csabi akkoriban hogy viszonyul majd az autózáshoz hosszabb távon...meg mekkora hasam lesz (remélem addigra azért lesz..)....

 

Szerintem menjetek bátran!!

Hova tervezitek?

 

Előzmény: Samu mama (5005)
Samu mama Creative Commons License 2007.02.09 0 0 5007
A receptet megoszthatod a lelkes, de annál éhesebb olvtársakkal :DDD
Előzmény: shaish (5006)
shaish Creative Commons License 2007.02.09 0 0 5006

Nyúl, na igen, kétnyelvű családban tényleg később kezdenek dumálni (persze lehet h Ádám ezt megcáfolja:)), nade rögtön két nyelven, szóval ez előny is:) főleg a későbbiekben.

Te magyarul beszélsz vele, apukája gondolom angolul és egymást közt is angol? Vagy párod tud magyarul is?

Összevont szülinap:) jó kis tortacsata lehetne!!

Nálunk asszem a nőnap ezzel egy életre "elintézve", de bánja kánya:)....

 

Samumama, hát én is remélem h sikerül összefutnunk vmikor:).

 

 

Elaludt...legalábbis befejezte a mesélést, tök sokáig karattyolt halkan, nem sírt, csak dumált, de most már csend van....ha felébred elgurulunk:) a boltig, holnapra naaagy adag túróspogit sütök, vendégségbe megyünk egy babás (1 éves fiú) évfolyamtársamhoz, úgy várom már!!!

Samu mama Creative Commons License 2007.02.09 0 0 5005
Mamik, akik már repültek gyermekkel/nyaraltak külföldön: milyen tanácsokat érdemes elraktározni? Tervezgetünk, tervezgetünk, de igazából nehéz rálökni magam ,pedig jó lenne. Csak aggódom, aggódom, de ha így halogatok, akkor Sári tíz éves korában is itton malmozunk...
Samu mama Creative Commons License 2007.02.09 0 0 5004
Tehát: De egyre többször vartyog vmi újat :D
Előzmény: Samu mama (5003)
Samu mama Creative Commons License 2007.02.09 0 0 5003
Beszéd: jelenleg én mamamamama vagyok - meg mennek az eddigiek is, amiket írtam. Új viszont, ha hiszti van és behergeli magát a lány, akkor "Nnnnnnnnnem"-féleséget mondogat párszor egymás után. (pl. lerakom máshova) De gyer többször vartyog vmi újat, amit viszont én nem értek, hogy ő mire is érti :P hanyaganya.hu
Mutogatásban viszont nagyon fejlődik, egyre többször mutat rá arra, h mit akar megnézni ,merre vigyük, h kézben van.
Samu mama Creative Commons License 2007.02.09 0 0 5002
Boldog hófordulót mindenkinek mára, tegnapra!

Shaish: a nyúlcsemegés sztorin, ne haragudj, én is jót kacagtam :DD Remélem, azért nem csak virtuálisan ismerkedik meg Sári Csabival ;-)

Toria: látom, jó volt a pihi... Nálunk most az a trükk kaja terén, hogy pár falatot lerakok Sári elé, azt ő nagylányosan eszi, én meg adagolom mellette a rendes kaját... Bár nem tudom, h ez meddig megy így majd....
Sztem sem fog Roli elfogyni... :D

Ertal: én is elhatároztam, hogy Sári is tényleg hasonlókat eszik majd, mint mi, úgy, mint ahogy Shaish írta - nem bírom idővel a nyolcvan féle kutyulást a kaják terén. Kinga hogy van?

Tracy: bnmnél volt hasonló helyzet, 12-13 hós kor körül, aztán elmúlt, gyermek megmaradt :D Sztem ne parázz, max. akkor , ha nagyon elkezdene fogyni, megkérdezheted a dokit. Persze, könnyű még nekem magyarázni....

Fogár: tandíj - ügy: annyiban nem értek veled egyet, hogy ha vki kismama, tulképp csak a Gyedből él, ami elég sok bébi-dologra elmegy. Most emellett egy húzósabb tandíjat kifizetni nem egyszerű, mivel sutyiban dolgozni nehéz a gyerek mellett, míg a diákok simán elmehetnek mellette dolgozgatni vmit, persze, ha nem egekbe szökik fel a tandíj ára. Sőt. Én pl. azért tanítottam orrba-szájba az egyetem mellett, mert azzal az ösztöndíjjal aztán nem sok mindent lehetett kezdeni. Nekem egy csomó olyan csoporttársam volt, akit anyu-apu tartott el, neki "csak" tanulnia kellett, hát, azért a munka nemesít :DDD Főleg, hogy egy csomóan így is maradtak a diploma után is 8-O!!!Tény, hogy Dunát lehet rekeszteni a diplomásokkal, köszönhető ez a sok fizetős fősulinak-egyetemnek-szaknak.
Gyáva Nyúl Creative Commons License 2007.02.09 0 0 5001
sziasztok,
csak gyorsan beugrottam, és mélyen szégyellem magam, h tegnapra nem kívántam boldog hófordulót Csabinak és Dominak! és legközelebb már tortás lesz, ez durva! és köszönjük a köszöntéseket. nem tartunk összevont szülinapi bulit?? persze főleg Csabira gondolok, bár tök örülnék Dominiknak is. :)
és Petinek is boldogot mára!!

tracy, kitartás! egyébként vigasztaljon a tudat, h Balázs sokkal jólneveltebb, mint az én szemem fénye: Ádám is rázza a fejét, ha valamit nem szabad, majd angyali mosollyal csakazértis megcsinálja. Most hibernálta épp harmadszor ma a számítógépet például. és persze nehéz rá haragudni, mert úgy hízeleg utána... most fogjuk jól elrontani.

beszéd: ez az egy dolog, ami miatt nem aggódom, mert elvileg a két nyelv miatt Ádámnak le szabad maradnia :) (statisztikailag az ilyen babák később kezdenek beszélni). egyetlen szót mond tudatosan: lámpa. ezen túl megy a mama/papa/baba/nem/dödödö/tetete stb., de ez csak halandzsa. egyébként Borcsiékhoz hasonlóan nálunk is mama és apa (vagy daddy) van, de majd a gyerek eldönti. :)


shaish Creative Commons License 2007.02.09 0 0 5000
Ha én tüsszentek, akkor rendszerint nevetség tárgya vagyok:DD ez vmi nagyon vicces lehet számukra. Ha csak mondom h hapci, az is:).
Előzmény: borcsi555 (4999)
borcsi555 Creative Commons License 2007.02.09 0 0 4999
Még vmi, ha már ilyen szómenésem van: azt olvastam, hogy a gyermek nem azért kezd el beszélni, mert meg akarja értetni magát, hanem, mert örömét leli bizonyos szavak kimondásában. Gekkólány picikora óta kacag, ha ő vagy bárki más tüsszent. Gondolom ezért is mondja..közben mindig mosolyog.
Kajasztrájkos mamiknak kitartás, én is hallottam róla, eltarthat egy jó ideig, nálunk még nincs, bendőke mindent bekebelez.
borcsi555 Creative Commons License 2007.02.09 0 0 4998
Na sziasztok.
Próbálok bekapcsolódni, bár nem nehéz, 2 napot olvastam vissza 5 perc alatt.
Köszi, akkor jövő héten elvisszük kampókába úszni, ott van babaúszás is, de akkor nem érünk rá. Mi meg ugye nagy vizesemberek vagyunk, úgyhogy fejembe vettem, hogy megmutatom neki, milyen egy uszi:) (takonykór után)
Csabi is Roli is nagyon fess legények!!!!!!
Neglom, dejó, hogy írsz! Beni nagyon ügyes a pohárral, én is próbálkozom, menne is, csak olyan egyszerű a cumisüveg, hanyaglustaanyáknak:)
Én mammamamma vagyok, de ez még nem teljesen tudatos, inkább a nyafogós verzió. Apa meg apa, én viszont mama akarok lenni, szóval keverék lesz:) Az egyetlen tudatos szava a hapci. Ahányszor tüsszög, mondja is utána. Még a fejét is rázza hozzá, mert én előszőr így mutattam neki:)) vendégek voltak, Noja a földön molyolt, vki nagyot tüsszentett, ő meg rákontrázott. Eleinte hasszi volt, most már happcc. Autót is mond gyakran, de nem tudatos.
Ja, orrom, fülem, hajam megmutatja, néha összekeveri:)
Könyvolvasás közbeni halandzsa nálunk is van, én meg nembírom visszafolytani a nevetést.
shaish Creative Commons License 2007.02.09 0 0 4997

jó szülinapozást estére!

 

Beszéd: az apja az "aba/apa" ált, főleg ha hazajön és örül neki:) anya még nincs, én anya vagyok nálunk, tehát nem mama, de a kölök néha "mammog" nekem, hát nem tudom, majd kialakul....ő meg baba, ill néha Csaba, mármint ha magát látja a tükörben az baba, a Csabát meg próbálja ismételni.

A cica/tica az bezzeg megy, sőt, múltkor kinyögte h babacia, hát édes volt, persze nem volt ott babacica csak az cicás könyve, de akkor is:D.

Van viszont határtalan dumálás ala Csabi, szóval halandzsa, de hangsúlyozva ahogy kell:) és néha énekelve, hát az csúcs....

Mondani mondja h mama, papa, de nem a Mamára v Papára:) hanem ha mi mondjuk, ismétel...

 

Megmutatja a pocakját ha kérdezem:). (és erre abból jött rá h mindig simiztem öltöztetésnél a pociját, meg mondtam h mennyire szeretem ezt a kis pocakot itt.. aztán ő is simizte, így megkérdeztem és odamutatott:)) Azóta megy neki.

 

Kérsz puszit?-ra odanyomja a fejét:).

 

Guggolás, felállás stb van itt is, néha guggolva játszik, sztem az tök fárasztó lehet:).

 

Beszédben sztem a csajok lesznek ügyesebbek, a fiúk ált a nagymozgásokban, ez Rolinál és Csabinál is látszik szerintem. De ez nem baj, 1000% hogy dumálni fognak ők is, szépen, ahogy kell.

egyéves korukra a 2-3 szó tudatosan biztos meglesz, úgyhogy lemaradva sincsenek.

 

Előzmény: toria78 (4996)
toria78 Creative Commons License 2007.02.09 0 0 4996

sziasztok,

 

Boldogot az ünnepelteknek!


Sztem is be kell h engedjenek a vízbe. Más kérdés, h lányokkal azért óvatosan, nehogy összeszedjen vmit, bár nem annyira  a víz, mint a padló lehet a fertőző.

 

A kajaundor nálunk már bejátszik már egy hete. Pár kanál után csak nyüszít, elfordítja a fejét, pedig korábban nagy kedvence volt a leveszöldség cshússal. Ami simán lemegy, az a gyümölcs és a tejpépek.. De ugye azon nem lehet tartani egy ekkora gyereket..

 

Fejlődés. A beszéddel hogy álltok? Pl ti hogy hívjátok magatokat? Anyának v mamának? A babaszobás tábla szerint 10 hós gyerekek fele tudja mondani h papa és mama, nálunk meg ugye bebebe vufff van csak illetve egyéb utánozhatatlanok.
"Cserébe" megy az egyedül felállás, visszaguggolás és megint felállás tegnap óta.

 

Ma férj-szülinap, esti program, 7végén vidéki út.. van elfoglaltság.

 

shaish Creative Commons License 2007.02.09 0 0 4995

Tracy, szerintem sem egyedi a helyzet, leszünk/lesznek még ilyen cipőben mások is...

Persze nem mindenki, gondolom mindegik gyerkőc más területen, másmilyen mértékben lesz akaratos...

Kitartás ehhez az időszakhoz, szerintem jól csinálod, hogy nem erőlteted, ha igazán éhes lesz, fog enni (valamennyit). De gondolom azért nem teljes az éhségsztrájk, csak nem annyit eszik mint régen.

Úgy olvasom, hogy ez főleg a kanalazásnál van, talán azért, mert felbosszantja magát, hogy nem mindig sikerül, vagy simán átmegy játékba. Ha ilyenkor a kezébe adsz sajtot, kiflit, gyümölcsöt, akkor azt simán megeszi? Mert végülis az is megoldás, hogy hagyod kanalazni is, de kap ilyen rágható dolgot is....

Na, csak gondolkodtam, lehet h nálatok más válik be, számolj be róla hogyan alakul a helyzet!!

 

Nálunk eddig egy komolyabb "akaratoskodó" korszak volt, pár hónapja a pelusozás ellen lázadt, szökött, tekergett (pont miután itt elmondtam nagy ártatlan szemekkel, hogy az én fiam még türelmesen tűri eme műveletet, aha, gondolta akkor bekeményít:D). Volt hiszti, de nem igazán vettem róla tudomást, ha lelépett visszahoztam, megcsináltam, aztán lehet rohanni tovább:).

Most már csak kicsit nyafog néha, de van olyan is, hogy pelusozás után még ottmarad fekve:).

 

Borcsi, köszi!

Húúú, ez után már évforduló jön, tejóég!:))

Szerintem beengednek, de a tuti ha odatelefonálsz.

 

Ádámnak és Petinek boldogot mára!!

 

Toria, ha lesz időd, akkor a 11 hós adatok: 11690g és 80cm.

Most nem hízott sokat, sztem látszik is rajta h gyakorlatilag egész nap sétál...

 

 

 

 

borcsi555 Creative Commons License 2007.02.09 0 0 4994
Tegnapra Noának, Csabinak és Dominak, mára Ádámnak és Petkónak BOLDOG FORDULÓT!!!
Nincs sok időm, egy kérdés: szerintetek babaúszáson kívüli időpontban beengednek ekkora gyerekkel a kismedencébe, ha van rajta úszópelus?
tracy71 Creative Commons License 2007.02.09 0 0 4993

ERtal!

Szerintem is jó, hogy szokatod a gyermekedet a saját ételeitekhez.

Mi néhány hete hordjuk az ebédet, és ő is azt eszi, amit mi ebédre. Jó van amit nem adunk neki (pl. pörkölt, ha túl fűszeres, vagy erős), de általában mindenevő, pontosabban ami neki bejön, az le is megy. Ha meg nem kéri, akkor jön az "üvegezés".

 

Hát nem biztos, hogy annyira jó ez a nagy fene nagy önállóság Balázsnál.

A minap már majd el sírtam magam, mert sehogy se akart enni. Először maga próbálkozott. Néhány kanál után átment játszásba a téma, erre én vettem kezelésbe a dolgot, amivel azt értem el, hogy "szájzár"-at tett a szájára. Baltával meg vésővel se lehetett volna szétnyitni a száját. Ő persze ura volt a helyzetnek (akarata nincs ám a gyerkőcnek!). Aztán elmentünk sétálni. Vittem magammal egy pogácsát. Azt útközben minden erőltetés nélkül benyomta.

Megfogadtam, hogy nem fogom erőltetni az evést (inkább foggyon egy kicsit). Ha éhes lesz, úgyis enni fog.

 

Már nagyom várom, Ti mikor fogtok hasonló szitukról beszámolni. Nem hiszem, hogy egyedi lenne a helyzetünk, a Suttogó is ír erről az időszakról. 

Előzmény: ertal (4991)
shaish Creative Commons License 2007.02.09 0 0 4992

Sziasztok,

 

Látom ez a tali sem akar alakulni, na majd legközelebb...

 

Ertal, nem is vagy hanyag anya, csak praktikusan csinálod. Sztem ez a cél, nem? Azt egye amit mi....egyre kevesebb az olyan hozzávaló amit nem kaphatnak, szóval hajrá!

Csabi is azt eszi amit mi, egyenlőre a tojásfehérje és a tej mellőzésével, sokkal egyszerűbb így főzni:) és szereti is.

 

Ma ebéd egyik kedvence a páromnak, pestos gnocchi, gyors, finom....Nem is tudom Csabi ehet-e pestot...talán a fenyőmag miatt még nem....akkor ő majd sajttal, joghurttal kapja..

 

Akkorát aludt:) ott toporogtunk már az ajtajánál h mikor kel már fel:).

egyre inkább sanszos az egy alvás, pár nap és kipróbáljuk....

 

Szép napot Mindenkinek!

 

ertal Creative Commons License 2007.02.08 0 0 4991

Sziasztok!

Nyúl, Shaish, jó kis jókedvcsináló sztorikat írtatok, köszi!

Tracy, de jó, hogy ennyire önállósodik a kisfiad! Ne félj, ösem fog elfogyni!

Nálunk semmi újdonság. Hacsak nem akarom magamra uszítani a topikmamákat a hanyaganya menük miatt: a héten Peti többször kapott a mi ebédünkböl. Egy teljes étkezésnyi krumplipürét véreshurkával, ill. az üveges spenótos kruplit kénytelen voltam a mi spenótunkkal keverni, hogy hajlandó legyen megenni. De ezeket inkább el se mesélem ;)

 

Talira mégsem tudunk menni, sajnos: holnap lesz az iskolai farsang. Délelött sütöm rá a sütit.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!