Sajnos az az asztali monitor egy oriasi tevedes volt, de legalabb nincs kozom hozza. Szoval azzal nincs elorebb, azt meg megsem mondhatom neki, hogy bassza ki az ablakon. Pedig azt kellene :S
Asztali kiváltásánál használja az eddigi monitort (meghajtva a laptopról), és meg is vagyunk. Ha meg vinni kell (mittomén riasztót programozni) akkor marad a beépített (fosabb) kijelző.
Legalábbis nekem a cégesnél (Lenovo, valami T420 vagy mi) fos a kijelző, de lóg rajta egy 19-es 4:3-as meg egy 23-as fullHD, így már elférek rajta.
Én botrányosan le lehetek maradva a trendy dolgokról. Ma egy igen-igen turistás helyen voltunk és most láttam elöször selfie-sticket a felkészült ázsiai utazóknál.
Amúgy engem leginkább a tükröződés zavar. Egyszerűen fárad a szemem, ha benne van mondjuk a fogas a képben (nem beszélve szép orcámról, mert a fogaskerék számítás alapos követését még az is zavarja). A benti laptopok mind fényes kijelzősök, mondjuk egyik sem Apple, nyilván a legolcsóbb valamik, mert közbeszerzésben 400k-ért az jár.
Anno, mikor még a 13-asom volt (Mac), azt mondtam egy főnökömnek, hogy semmit nem lehet látni a kijelzőből. Azt mondta hát szar a géped. Namondom, hát nem ugyanolyan gépünk van, Macbook-Macbook? Hoci, hadd lám. Bazmeg, tényleg.
Persze ez is fényes (a 15ös Retina), mégis teljesen használható. Megkockáztatom, hogy olvashatóbb, mint a matt Latitude-m. (persze ahhoz képest nagyon tükröződik, de sokkal nagyobb a fényereje)
"gondosabban egymáshoz tervezett komponenseket is jelent."
Tök jól hangzik, marketing katalógusban olvastad?:) Asszem a Latitude 6-ezres sorozat volt, amin a hdmi-t vagy vga-t ne használd (már nem emlékszem melyiket), mert túl közel van a kártyához és túlmelegszik. (vagy talán az XPS, az is alig volt félmillió)
Onmagaban a TN panel egy vicc, es a riasztos dolog a masodik beszelgetes ota annyiban szempont, hogy arra is jo legyen. Viszont az asztalit is kivaltana vele, tehat ezen dog futni a Lightroom. Szoval muszaj a jo display. Es ez mert kontrasztarany, nem leirt. Nagyon keves, az elfogadhato 1:800tol indulna, ehhez viszonyitsd. A homogenitasa is kifejezetten rossz, webezni, riasztot programozni, szerzodeseket irni, vegul is megtenne, de kepekhez nagyon keves. Csak ugye fentiekhez minek 350k s gep.
Tök jók az igényeid, csak tudod, hogy nem ahhoz lőtted be az árat?
Amúgy meg legyen napfényben is tökéletesen látható, és a képminőség, színhűség is felsőkategóriás, hát, neked tényleg csak a Mac gyárt megfelelő gépet:)
Én úgy vagyok vele, hogy aki a leírt kontrasztarány alapján dönt, az buzi.:)
Teljesen jó az mindenre, riasztót programozni meg főleg.:)
Amúgy nem csak jobb anyagokat, gondosabban egymáshoz tervezett komponenseket is jelent. Nyilván jóval drágábbak, vagy ugyanannyiért elvileg kevesebbet tudnak, de a gyakorlatban ez gyakran azt is jelenti, hogy mégsem. A Toshibánál amúgy a Portege meg a Tecra üzleti, meg valamennyire a Satellite pro.
Ha esetleg még találsz valahol Lenovo T530-at azt is érdemes lenne megnézni. Nálunk most Lenovo a flotta, a megszokott hülyeségeket leszámítva nem rosszak, csak a teteje rettenetesen túlárazott.
Az a baj, hogy a Dell 1:200 hoz kontrasztjatol is elborzadtam, szoval kellene egy normalis minosegu, de ips es verzio. Vagy egy kivalo TN, hataresetkent.