Nalunk is ugyanez. Anyos nem szeret gazzal futeni mert az " nem ad rendes meleget" ertsd nincs benn konstans 26-27 fok. Ha mi megyunk azert atallnak gazra es 23 fokban dideregnek. Nalink meg takaroznak.
A fiam pl. olyan hogy egészen kiskorától imádott autózni, amikor a lányom még Anya hasában volt elmentünk a horvát tengerhez, úgy kellett rászólni hogy most már szálljon ki az autóból sétálgatni egyet, de nem, menjünk autózzunk tovább... A lányom meg olyan hogy nagyon imád beülni a kocsiba, szalad, hadd szálljon be egyedül, bemászik az ülésbe, vigyorog, jajj de jó autózunk - csak ne menjünk 40 kilométernél messzebb. :) Illetve most már egy másfél órát kibírt, zokszó nélkül. Mikor mentünk Hajdúszoboszlóra, csaltam az iPaddel, vettem végül olyan tartót a két fejtámla közé, és ment nekik a mese. De attól meg én megyek a falnak, hiába irányítottam hogy a hátsó hangszórókon szóljon, mégis ott vagyok egy autópályán és hallgatnom kell a Shrekből a Szamarat - BAZMEG - hogy "Ott vagyunk már? Na? Ott vagyunk már?" :)
Ilyen kor érzem, hogy mennyire szerencsések vagyunk az ikrekkel. Autóba be és vagy azonnal elalszanak vagy indul a zenesuli és végigéneklik az utat. Semmiféle "bezzeg" nincs benne nagyon jól tudom, hogy minden gyerek más, csak ilyenkor azért felsóhajtok, hogy ez nekünk kimaradt és ha jól sejtem nem csak rajtunk múlt :-)
Több ismerősömnek is olyan volt a gyereke, hogy amint autóba rakták, okádott. Egyiknek két fia van, kb 8 és 10 éves korukban is garantáltan hánytak még az autózástól, akármilyen kocsiban is utaztak. Nem is mentek soha sehova. :) De pl. a lányom is mostanában (3 éves lesz novemberben) kezdte el kibírni a Balatonig, ami hát lássuk be, nem nagy táv. Ő azt nem viseli el hogy be van szíjazva, szerencsére egyik gyerekem sem hányós. Nem is voltunk azóta a tengerparton nyaralni mióta ő megszültetett, egyszer mentünk Ausztriába síelni de nagyon megbántam, 40-50 perc után órákig tartó hiszti jött, meg kellett többször is állnom hogy ne akarjam felvágni az ereimet. :)
Egyébként viccen kívül van abban valami hogy anyósoméknál 26 fok a standard hőfok télen, én pólóban, farmerban a kanapén ücsörögve(!) melegem van, izzadok, a gyerekek vörös fejjel pusztulnak meg játék közben, és ha szóvá teszem, jön az "á, dehogy, nincs itt meleg", és hiába mutatok a másfél méter magasan, az alsó szinten lévő hőmérőre, csak néznek, hogy most mégis mi bajom van? Mondanom sem kell, a nálunk otthon 22.5 fokra lőtt termosztát (22-23 fok között tartja a hőmérsékletet, magyarul, az alsó szinten, a felső +1 fok kb.), állandó konfliktusforrás, hogy túl hideg van, látványos pulóverfelvétel, takarózás, amit akarsz.
Amúgy ismerős az érzés, amiről írsz: nekem is volt már, hogy este 5-6 között értem haza, "egész nap úton voltam" reggeltől, legalább 10 helyen biztos voltam, min. 1 óra dugóban, de voltam az M0 vonalán kívül is - Gödöllőn -, erre hú, összesen.... 79 km.
Feleségem a 24 fokos víznél még belógatja a bokáját és meg akar fagyni ott helyben, miközben kerülgetik 1-100 évesek a lépcsőn. A fiam tegnap is bejött, de nagyon fázott, ki is mentünk hamar. A lányom meg csak Hajdószoboszlón a kacsaúsztatóban (34-36 fok, asszem) érezte jól magát. Ott a feleségem is. :)
Lányom a 20 fokos vízre közölte, hogy finom :-) 10 perc múlva lila szájjal kirángattam a vízből. Kellett nekünk 5 hónapos kortól bohóckodni a vízhez szoktatással :-)))
Meséltem már, hogy két éve elugrottam az sx-el egy kombájn rostáért? Istenem abba fért be, a többi autóm mind 4 ajtós volt. Azért néztek a pickupos népek rendesen:)
Ezekkel egyébként mindig bajban vagyok, az ablakos pl. motorral érkezett. Az a legjobb, mert abból lehet olyanod szaladgálosnak is ami egy használt BMW ára mégis az ügyfelek egy része lesajnálóan néz, hogy kocsira se telik :-)
Megtörtént eset, hogy a "nőgyógyászunktól" megkérdezték mi a baj, hogy ilyen rosszul megy a bolt, hogy csak motorra telik, holott annyi melója volt/van, hogy muszáj volt motorra váltania, ha nem akart a dugókban ülni egy szülés alatt :-) És mindez valami BMW túra motor...
Kint ülök a teraszon, szellő sincs, süt a nap, alsógatyában sem fázom. Ugye jön valami hidegfront? :) Tegnap fürödtem a Balatonban, nagyon kihűlt, 22 foknak hazudják de nincs annyi szerintem. Idei nyaraláson már szerintem buktuk a családi pancsolást (a kb 30 fokos vizet szeretik :) ).
Mondjuk a szívemre teszem a kezem, megjönne a redőnyös egy új XJ-vel, hát...
Egyszer Zamárdiban egy Merci GL-lel (szövetnadrágban, ingben) hozta a futár a pizzát, nyilván rákérdeztem, a tulaj volt az, a futár "elfelejtett" bejönni dolgozni.
Volt valami UL(?) egy "vizes" vállalkozóról, jól csinálta, sok alkalmazottja volt már, egy kocka Passattal járt, ő vette fel / koordinálta a melókat, már csak főnökként üzemelt, minden oké volt. Egyszer úgy döntött, megveszi álmai autóját, egy Jag XJ-t, szalonból. Aztán azzal kezdett járni, és hirtelen elmaradtak a melók, a megrendelések. Szerencsére nem adta el a Passatot...
A szomszédom nem hülye, sőt, nagyon is okos ember, szerintem ő tudja. Más vonalon mozog mint mi, gyártóipar, látják mivel jön, lehet hogy a főnök 30 évig volt hegesztő, tudja a fickó hogy mit lehet, mit nem. A vicces az hogy alig használja a BMW-t (a Meganeba ilyen évi 50 körül szalad bele) aztán valami 10e km már benne van és most mennek még a tengerhez vele. Én meg úgy érzem, a budira is kocsival megyek, aztán évi 20, a két autóba, tán.
Kérdeztem, azt mondja megéri a puntoval lejárnia a kedvükért, amúgy Makóra. Most már egy Megane-ra cserélte le, fehér, felmatricázva, Van kivitel, majd megkérdem, ehhez mit szólnak, szerintem ez az új Megane kevésbé hivalkodó mint a fekete H AStra, krómokkal.
Anno az asztalosok valami pár éves, tényleg rendben tartott kisbusszal jöttek. Annyira nem volt fontos, hogy mai napig nem tudom mi is volt pontosan, csak hogy fehér :-)
Én spec. még csak az ellenkezőjével találkoztam, hogy aki elég sznob a státuszszimólumhoz, arról látni, hogy ambíciózus, komolyan vehető, míg aki minden ilyen dolgot leszar, na, nem azzal kell jóban lenni.
A szembeszomszédom sem mehet az egyik partneréhez sem az új BMW-jével, a meglévőekhez sem. Egyszer az egyiknél beszóltak a felesége 7 éves Astrájára hogy mi van, megszaladt!? Mit szóltak volna a pár hónapos Ötöshöz...
Faszomba mán, te ebben is ilyen mázlista vagy, nekem bármilyen színű autóm koszos lesz, ha használom, tökmindegy belföldön, külföldön, esőben vagy nem esőben. :)