Keresés

Részletes keresés

katie1 Creative Commons License 2005.01.15 0 0 17

Mackó bácsi!

A hon lapod elején amit kezdésben líertál az meg van nekem is,mivel a szám,gép tanulás idején én is megkerestem. De az SPA_ gyógyítható.

De nem az én esetemben már.

Ha idejében felismeri az orvos akkor  GYÓGYÍTHATÓ.

Ezt hidd el nekem GYÓGYÍTHATÓ !!!!!!!!!!!!!!

Ha esetleg kételkedel te jössz nekem a maci mézzel amit igaz nemrégen ígértem neked./

Előzmény: Törölt nick (15)
katie1 Creative Commons License 2005.01.15 0 0 16

Nagyon régen  már huszon éves koromban jelentkeztek az elsö figyelmeztető jelzések. Ha belsö combtőben csak az egyik oldalon jelentkeztek a fájdalmak akkor még nyerő helyzetben voltam ,de mikor mind a két oldalon akkor már elég szar volt a helyzetem. Nem tudtam menni,nem tudtam a fűrdőkádba be-ill-kimászni, nem tudtam szinte lépkedni sem. Volt hogy fogmosás közben  ugy maradtam, nem tudtam felegyenesdni. Ekkor derékszögű testhelyzetben mentem oz orvoshoz aki bizonyos helyekre döfte az inekciót. Abba a helyzetben mindíg használt,kb 2 hét eltelte után. Nagyon sok röngent készítettek. Utólag vissza emlékezve a főorvos vagy kijött hozzám,vagy behívatott. A koromhoz képest nagyon rosszúl nézett ki a felvétel. Sokszor úgy néztek rám "hogy lehet ez még mozogni is tud "

Ez a frankó doki elment nyugdíjba. Majdnem két évig nem tudtam merre menjek, de egyre mozgás képtelenné váltam.

Tény és való az inekciót mindig oda döfte ahova kellett,gyógyszert nem írt ki, a fizikoterápia nem volt nála népszerű,az inekció kúra az tény és való hatásos volt.

 

99 környékén tény és való nagyon rossz állapotban voltam . Akkor ajánlottak egy dokit. Nem a saját háziorvosom, mert az elolvasta a leleteket de neki nagyon jó volt.,egy idegen háziorvos aki megnézte a papirjaimat és azt mondta ezek annyira rosszak koromhoz képest ,hogy feltétlen fordúljak az előbb említett dokihoz.

 

Elmentem a dokihoz / legjobb korban volt,nem idős,nem is a kis fiatal /

 

Végig mentem egy kiadós vizsgálaton. Ő állapította meg az SPA-át

 

Nagyon sok orvos nem ismeri fel ezt a betegséget .Hogy miért ?  Mert a legtöbbje szarik nagyívben a betegekre!!!!!!!!!

 

Ez a doki engem elmondott mindennek  csupa negatívummal iletett,hogy hogyan lehet elhanygolni az ember egészségét.stb. Azóta csak hozzá járok ..

Lényeg az SPA-betegségben : ha az orvos időben felismeri a betegséget akkor simán szinten lehet tartani kevés gyógyszer és a fizikoterápia segítségével és ennek az eredménye fájdalom mentes napok és éjszakák. Később gyógyszer sem kell csak sok mozgás.

 

 

/ majd később folytatom/

katie1 Creative Commons License 2005.01.15 0 0 14

 

 Kedves Mackó bácsi! Itt vagyok "katie 1" Segítséged címén majd jövök egy űveg maci mézzel. Nagyon köszike Űdv katie

Rebelx Creative Commons License 2005.01.13 0 0 12
Figyu. Mi az az intenziv fizioterapia es mennyi ideig tartott a kezeles? Idom lenne ra most, Miskolc kornyeken is van biztosan valami.
Előzmény: Törölt nick (10)
Rebelx Creative Commons License 2005.01.13 0 1 11

Meg nem figyeltem meg az idojarasvalt. osszefuggest, inkabb melegvizes furdes utan ugye kicsit jobb, ha az ejszaka meg kicsit hidegebb, vagy kitakarom magam, akkor vegem van reggel. Most megyek kerni megint 10 gyogytornat, meg beutalot reumatologiara. (csontritkulas vizsgalat). Ez a gyogytorna is jo-jo, de nem csodaszer. Azonkivul, ha mar nem leszek munkanelkul akkor mar ez sem megoldhato. Marad az uszas. Oda is kene jarni.

 

No, ha tobbet tudok irok.

Rebelx Creative Commons License 2005.01.13 0 0 9

A tuneteket en is olvastam, nagyjabol ulnek, rontgenen mar jartam, az orvos nem diagnosztizalta, csak kisse aggodok. Tudod... mivan, ha megis. De azert asszem nem. A tunetek?Ugyemlexem kb 28-29 lehettem, mikor kezdodott. Nyakam mintha elfekudnem, soxor faj, es a mozgasa a fejemnek nagyon beszukult minden iranyba. A derekam hasonlokeppen, minden reggel faj, mozgas beszukult, lefele nyilall az ulogumok fele. 35 evesen... az ideggyogyasz holgy kiejtette a leleteimet a kezebol mikozben olvasta. O is mondta uszas, gyogytorna, de jobb nemigen lesz, csak esetleg nem lesz rosszabb. Gyogytornan ugy vettem eszre, hogy par dolog jobban mukodik, erosodik az ember, de a nyakam-derekam tekinteteben meg nincsen jelentos valtozas. Ha nagyon nem tudok elaludni, akkor aleve-t szedek, soxor eleg egy aszpirin is.

 

Rebelx

 

JA, megtalaltad a Fridi konyvet? Majd en is megnezem, hatha megvan valakinek.

Előzmény: Törölt nick (8)
Rebelx Creative Commons License 2005.01.12 0 0 7

Figyu. A csaladodban fordult ilyen elo mar? Nekem aszongya spondylosis thoracalist mutattak ki. Mibol lehet megtudni, hogy van-e spa?

 

 

Rebelx

Előzmény: Törölt nick (6)
_mirasorvino_ Creative Commons License 2005.01.10 0 0 5
igen. tehát friderikusz sándor: hal(l)hatatlan interjúim
Előzmény: _mirasorvino_ (4)
_mirasorvino_ Creative Commons License 2005.01.10 0 0 4
én nem vagyok sorstársad, de emlékszem egy interjúra, amit a friederikusz csinált még nagyon régen, aminek a riportalanya egy olyan férfi volt, aki meggyógyult ebből a betegségből. benne van egy megjelent interjúkötetben. talán "halhatatlan interjúim" a címe, de ez nem biztos. utánanézek.
Előzmény: Törölt nick (-)
Törölt nick Creative Commons License 2005.01.10 0 0 topiknyitó
Sziasztok!

Keresem olyan Bechterewben /SPA/ szenvedő társaimat, akik megosztanák tapasztalatukat a betegséggel , a kezelések hatékonyságával , a gyógyszerek hatásaival kapcsolatban.

Továbbá szívesen látnék minden a témához kapcsolódó hozzászólást, legyen az orvosi, családtag vagy a betegségben érintett.

Magamról annyit: 21-éves koromban kezdődött nálam a betegség megnyilvánulásainak első jelei jelentkezni. Ez 91'- ben volt. Fiatal voltam és bohó, nem igazán törödtem a betegséggel. Sajnos eljutottam 98'-99'-re oda, hogy már csak fájdalomcsillapítókkal tudtam mozogni. Mára rendszeres gyógyszerszedőként + a gyógyszer gyomorroncsoló hatását kiküszöbölendő további gyógyszerek szedőjeként igen erős fájdalmak közt élek. Mivel a verkli megy tovább nekem sem igazán van időm törődni a betegséggel!
Munka, család, építkezés.
Egyszer tudtam eljutni kórházba 3-éve, ami nagyon jót tett. Egészen mostanáig aránylag jól éreztem magam, de mostanába fokozódtak a panaszaim.
Szetencsére úszni rendszeresen járok, ez valamit enyhít a panaszaimon.

Mivel az orvosok az úszás és a gyógytornán kívül nem igazán tudnak semmit mondani, szeretném mások tapasztalatait megtudni, hátha vannak egyéni gyógymódok amik csökkenthetik az én, vagy mások panaszát .

Köszönettel, és üdvözlettel:

mackóbácsi

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!