Itt közben megvolt az első Igazi tűzijáték a fiúknak. 9-től volt bő negyed óra, itt a kerületben pár utcányira lőtték fel.
A nagy rögtön kidőlt az élményektől (ő nem aludt délután). A kicsi mostanra aludt el.
Elvileg a ház terasza arra néz, amerre a holnapi Nagy is lesz, szóval ha nem mos el mindent az eső, még abból is láthatunk valamit. Mindenesetre halkabb lesz.
Tényleg, hogy van ez mostanság a születéssel vízen? Nekünk, mint Rejtőn nevelkedett generációknak, neveltetésünk része annak kutatása, hogy mi van azokkal, akik nemzetközi vizeken születtek, egy olyan ország zászlaja alatt hajózva, ami időközben megszűnt.
Szóval ha legközelebb szülsz egyet a hajón ilyen körülmények között, mi lesz a gyerekkel? Rögtön viszed disznóvágásra, ez már világos, na de aztán?! A lagzi még messze. :D
Nagyon változó, a keleti medence vize 23, a nyugatié 25-26 fok körül van napos délutánon mostanság. Siófok és Füred pl. szar hely, ha a meleg vizet szereted. 30 fokos meg normális esetben max. térdig érő vízben lehet a víz.
Nagyon el vannak szállva az elvárások, 20 éve még minden vízhőmérséklet elegendően meleg volt a Balatonon, ami meghaladta a 20 fokot. 25 már csak évi néhány napon fordult elő, akkor is inkább hazudták.
Hátdeizé. Lagziba csak akkor legyen verekedés, ha a vőlegény más faluból jön. Városi embert nem bántunk! Viszont a búcsú egy rendes verekedés nélkül, az rosszul sikerült. Szépapám nekem még így mesélte, mert én már kockagyerek lettem (panelman). :D
Tudod, olyan idők voltak, hogy mikor a szalagra felvett harmadik programot akarták betölteni, akkor is a szalag elejéről kezdték a betöltést, és megvárták, míg magától "megtalálja" a vágyott játékot.
Node ebben még volt izgalom.
Nem fogható persze a fejlődés későbbi lépcsőjéhez, amikoris az volt a kérdés, hogy a tizedik floppy makkant-e meg, de ezt tudjuk be a technológia kezdetlegességének.
feleségem két körforgalom után már mereven előre néz, hosszabb út gyógyszer nélkül esélytelen, buszra fel sem merem rakni :) gyerekkora óta ez van, bezzeg amíg el nem vettem kussolt róla, hogy kicsit eltérő a habitusunk :)))))
Mi olyan szegények voltunk, hogy a Ladában a gyertya is viaszból volt!
C64-nel kezdtünk, azelőtt csak "ismerősöknél" láttam Primót.
Tudod, olyan idők voltak, hogy mikor a szalagra felvett harmadik programot akarták betölteni, akkor is a szalag elejéről kezdték a betöltést, és megvárták, míg magától "megtalálja" a vágyott játékot.
Én mondjuk több disznóvágáson voltam, mint lagzin, de ez inkább adottság, mint érdem. Lássuk be a különbséget.
Mi a különbség? :-)
Amúgy ez a "mi még nem jártunk / játszottunk azzal / ezzel..." duma azért durván sebzett vadkan, mert hogy a fenébe ne tettük volna, ha van rá mód. De nem volt, sőt eszünkbe se jutott, hogy lehetne másképp.
Persze hogy. Videoton TV Computer? C16, C+4? Primo? Megvannak? Heti egy számtech szakkör és már ezzel kivívtuk az elpuhult, kocka bélyeget :-) Az otthoni TV computer?, VHS magnó már nem is számít és innen indult az eltunyulás :-)
Van aki még mindig szeret campingezni, vadcampingben is :-)))
Az mennyire kemény, hogy sokáig azt hittem ,hogy a falunkból kötötték ki az utolsó crossbar telefonközpontot 1994-ben és kiderült, hogy 1996-ban volt az utolsó két lakossági akció... :-)))
Én mondjuk több disznóvágáson voltam, mint lagzin, de ez inkább adottság, mint érdem. Lássuk be a különbséget.
Amúgy ez a "mi még nem jártunk / játszottunk azzal / ezzel..." duma azért durván sebzett vadkan, mert hogyafenébe ne tettük volna, ha van rá mód. De nem volt, sőt eszünkbe se jutott, hogy lehetne másképp.
Ha lehetett volna légkondis nyaraló, nem sátoroztunk volna olyan kempingben, ahol taktikai győzelem volt melegvízhez jutni. A 2-300 ember által használt összesen 3-4 gravitációs elvű mellékhelyiség higiéniai "képességei" pedig felteszem, senkinél nem képezik vita tárgyát.
Ennél már egyszerűen korrektebb kijelenteni, hogy azért voltam fasza csávó és jártam gyalog-busszal, mert nem volt pénzem kocsira. Nem másért.
Gyerekként nem utaztunk feleennyit se. Nem nagyon volt gyerekülés meg egy csomó minden, ami a szülők dolgát könnyítette volna, hogy a gyerek nagyjából bírja az utazást. Mivel csecsemőket és kisgyerekeket (akik leginkább nem szólnak, ha hánynak, vagy ha szédülnek) sokkal kevesebbet szállítottak kocsival, ezért honnan tudod, hogy nem lettek volna tök ugyanennyien szarul a kocsikban? Egy csomó másik embert ismerek, aki rosszul tűri az utazást, ha nem maga vezet. Viszont iskolás korban meg az ember már csak akkor szól, ha tényleg mindjárt kidobja a taccsot, ha "csak" szédül, akkor nem, pluszban addigra megtanulja, hogy nem olvas, nem néz előre, nem hajol előre, stb.
Tehát szerintem nem az elsatnyulás jele, hogy utazási betegsége van. Simán lehet az alacsony vérnyomástól is, csak alapban nem jön ki, csak kocsiban, vagy mittom én. Az meg, hogy nem bicajoznak eleget, meg nem mozognak eleget, és ettől van, az komplett baromság.
Ja, a srácok hívtak anno ilyen falusi turizmus jellegű disznóvágás-lealjasodásra. Mondtam, hogy ha nekem fizetnek, akkor megyek, egyébként hagyjuk egymást békén :-)))