Korán van? Jó reggelt. Gratulálok a szép új tomboldádhoz, ha rosszul viselkednék a játszótéren lécci ne vágj ki, mert szeretem a WMS én is. Egyébként esténként tényleg az szólt az utóbbi hetekben elalvászenének.Szeretem. Főleg a Jupitert, a Wantot és a Treasure-t. Lusta voltam cd-t cserélni. Az gáz?
gyúrok azé' wazze, nyittattam magamnak egy topicot, érted? na, ne má majd ott legyek OFF, mikor itt meg én vagyok a góré, wazze.há de most nem?
és ha már gyúrunk te meg itten nyomulsza Jettádban, jó lenne egyeztetni a tervvel kapcsolatban, mert kicsit ide nekem az oroszlánt is feelingem van, mert majdnem nyertem a RIZIKÓban :(
na megnézem 1000x is a psycho-t ;-), tik meg kik már alszatok kelljetek korán!!!!
Eruc!A kezdetektől.Első találkozás "boglyahajú barátunkkal" ,ezzel a "kedves,kövér perzsamacskával"; hogy kerülsz az öltözőfolyosóra?; hogy fér bele ennyi koncert az idődbe?a színfalak mögött...bármi.
Kérdés: ha ebben a formában adják ki, vajon nem fanyalogtak volna ennyien? A legjobb ötlet: kiadni kétféle verzióban és megnézni, melyik fogy jobban? Ha a Sad Mood megy inkább, akkor a fanok ezt a vonalat várják el a zenekartól. Első hallgatásra én is megdöbbentem az 'igazi' -nál, pláne a bíztató kezdet után ('The 13th' maxi). Túlontúl kicsapongó lemeznek tartottam (ahogy a címe is sugallja). A Kiss me -nél is zavarbaejtően követik egymást a depis illetve hepibb dalok, de az úgy jó, ahogy van. Ma már a WMS -nél is elfogadom ezt a játékosságot. Akkoriban eléggé befordult voltam, és nem egészen erre számítottam.
Írta valaki anno, hogy szarul van keverve a lemez. Ez nem igaz! Ez az egyik legszebben szóló lemez. Tömör a hangképe de mégis 'csillogó' (nyílván egy csomó exciternek köszönhető a masterelésnél). Az első mixeket el is vetették. Meghallgatva azokat, tényleg gatyául szóltak.
A WMS okozta sokk szerintem sokkal kisebb, mint amit a trú kjúrosok élhettek át a Japanese Whispers -szel. Sokan ledöbbentek akkor is. Ki tudja, ha mondjuk 82 -ben már Cure -os lettem volna (5 évesen), akkor én is biztos anyáztam volna a JP 'album' esetében. De mivel csak 89 óta hallgatok Cure -t, természetesnek vettem a diszkográfia kronológiáját. Pláne, hogy olvastam arról, hogy mit miért úgy csinált Robert illetve a Cure.
Emlékszem, 2000 -ben a Bloodflowers album megjelenése előtt már egy cimborámmal hallgattuk a lemez letöltött változatát. Érdekes, hogy akkor egyikünket sem fogta meg igazán. Aztán megkaptam kazin...fülhallgatón hallgattam. Ami hangszórón keresztül (úgy hogy közben még beszélgettünk is) nem jött be, nem háttérzeneként hallgatva, hanem ráhangolódva nagyott ütött. 'The last day of summer' / 'There is no if...' / 'The loudest sound' / 'Bloodflowers'...éjjel nappal ezeket hallgattam. Nem a legjobb lemezük ugyan, de nekem tetszik a hangulata. Itt a topicon is fikázták már egy páran a Bloodflowers -t a WMS -gel együtt. Mintha divat lenne mindig az aktuális Cure lemezt fikázni. Én elfogadom még ezt az elektronikus mizériát is tőlük JXL -stül, Junior Jack -estül.
A 2004 -es lemezen is találtam jó dolgokat. Ott egyedül a hangzással volt gondom.
De azt hiszem, ezeket már az 'igazi' topicon leírtam egyszer.
WMS. A Bare egész egyszerűen gyönyörű szerintem. :) Egyébként nekem abban az összeállításban tetszett a legjobban eddig a WMS ahogy azt András felvázolta korábban Sad Mood Swings néven. :)
És hogy a WMS témához hozzászólja én is végre, szeretem mert szép sárga a borító és ahogy Robert éneklni a Cold Coloursban "Yeloooooow, such a happy colouuuur" :)
Temetői képeknél, halálról szóló dolgoknál Dead Can Dance -t is sokat játszanak aláfestőzeneként. Lehet, hogy az RTL Klubnál van egy-két Cure -os csóka, vagy csak zsigerből nyomatnak ilyeneket.