Keresés

Részletes keresés

nycs71 Creative Commons License 2019.02.13 0 0 33895

Köszi a választ!

Azért bízom abban, hogy közelebb van a 10-hez, mint a 0-hoz. :-)

Előzmény: sarajhwh (33892)
xtctraxx Creative Commons License 2019.02.13 0 0 33894

Talán itt (mintha ez lenne a CPF :) több eséllyel kapok választ a kérdésemre:

Most találkoztam csak ezzel a lámpával és annak teljesen egyedi funkciójával, miszerint rezgőmotor van benne és azzal jelzi, hogy merül. Szerintem ez nagyon ötletes megoldás, a másik fórumon oda is adtam neki egy jó nagy innovációs különdíjat (de itt is adok neki ha kell :).

Nem szeretnék hitvitát indítani, hogy ez valóban jó, vagy nem, egyszerűen az én használati szokásaimba ez a megoldás szerintem jobban illik, mint a gomb alatti jelzőfény, vagy feszültség elvillogás, ilyesmik. A fő kérdés, hogy valaki taperolta-e ezt a modellt? Mennyire erős, mennyire jól érezhető a rezgőmotor használat közben, mondjuk egy kézbe fogott mobilhoz képest?

sarajhwh Creative Commons License 2019.02.12 0 0 33893

Köszönjük a cikket!

Előzmény: xtctraxx (33885)
sarajhwh Creative Commons License 2019.02.12 0 0 33892

Szia.  Ezeknél a fantázianeves lámpáknál nehéz megítélni a tartósságot.  Lehet hogy ötven ki-be kapcsolást sem bír ki,  de lehet hogy egy átlagos használat mellett elmegy tíz évet.  " külleméről ítélve, valami Petzl koppintás "  Szerintem amivel leghamarabb gondod lesz, az a beépített akku, és hogy a százas skálán hová lehetne berakni, ehhez nem nagy merészség kell, szerintem az első tíz között valahol.  Sok sikert hozzá.

Előzmény: nycs71 (33891)
nycs71 Creative Commons License 2019.02.12 0 0 33891

Ezt már megvettem. Kényszerhelyzetben voltam, volt 5000 Ft-om, amit csak abban a boltban költhettem el, és arra fizettem rá még 3000-et. Eredetileg nem is terveztem fejlámpát venni, de mikor ott nézelődtem, hogy mire költsem azt a kis pénzt (valami értelmesre akartam), eszembe jutott, hogy a fejlámpám amúgy is szétment, hát veszek azt. (Másutt 3000-ért nem kaptam volna még ilyet sem). Ja és az is szempont volt, hogy ennek beépített akkuja van, amit a gyerek nem tud kioperálni, mint a réginél. (Mondjuk nekem az is újdonság volt, hogy egy fejlámpa megvilágítsa a szomszéd ház falát)

Inkább az érdekelne, hogy ez a Jaguar hol van a ranglétrán (a válaszod alapján valahol alul :-) )? Szerintetek mennyire tartós darab?

Egy olyan 100-as skálán, ahol a 0, az az ultra gagyi és a 100, az a kategóriájában a legjobb, hová tennétek?

Előzmény: FBLLMAG (33890)
FBLLMAG Creative Commons License 2019.02.12 0 0 33890

Tényleg, kicsit drágán vesztegetik. A Nitecore NU25 -öt, esetleg a Led Lenser MH5 -ös hasonló árban van, de más kategóriát képviselnek. ;-)

És inkább a Nitecore NU25 -öt ajánlanám.

https://elemlampablog.hu/nitecore-nu25-evolucio/

Előzmény: nycs71 (33889)
nycs71 Creative Commons License 2019.02.12 0 0 33889

8000 Ft körül vesztegették, nekem a kupon beszámításával 3000 Ft-ba került. 3000-et szerintem megér, 8000-et nem hinném (főleg, hogy az eBay-en 14 fontért vesztegetik (plusz 5 a szállítási költség persze, de az elvileg már nem a lámpa ára).

Előzmény: nycs71 (33888)
nycs71 Creative Commons License 2019.02.12 0 0 33888

Sziaztok!

Karimor Jaguar lámpáról mit gondoltok?

A SportsDirect-nél volt még pár ezer Ft levásárolható kuponom, ami január végére lejárt volna, és kínomban (mivel más épkézláb ötletem nem volt) ezt vettem. Ahhoz képest, amilyen fejlámpám korábban volt (valami noname, aminek a 3 éves fiam sikeresen eltörte az elemtartóját), egész jónak tűnik. Bár eddig csak arra használtam, hogy a kanapé alatt játékokat keressek, meg a sötét sarkokban leszedendő pókhálókat. :-)

Nekem a tudásához képest kissé túlárazottnak tűnik.

FBLLMAG Creative Commons License 2019.02.11 0 0 33887

Nitecore P12GTS > 1800 lm, de az ekkora fejátmérő nem bírja soká ezt a fényáramot, ezért, hamar csökkenti a fényáramát. A 900 lm fokozata, kb olyan fényerejű mint a P12GT 280 lm fokozata. Kb 2,5x - 3x szélesebb fénykörrel világít a P12GT -hez képest. A szórt fénye valamivel fényesebb a P12GT -hez kőpest (szemre, nem tűnik majd 2x fényesebbnek a majd 2x több fényáram). Nekem az új modellek kezelése tetszik jobban, pl. a pillanatnyi TURBO végett. Egyébként, nagyon hasonlít a kezelésük. XHP35HD ledet használ.

Nitecore P12GT > 1000 lm fényáramnál, 320 m hatótáv, 25700 cd fényerő. 2x fényesebb mint a P12GTS. Jóval messzebb visz. 100 m távon, a P12GT jóval fényesebb. Az üzemidővel jobban gazdálkodik. XP-L HI ledet használ. Azért ez sem világít olyan szűken, és a fénygyűrű (szórt fény) átmérője nagyon  hasonló.

Rád bízom a döntést. Mindenkinek másra van szüksége. ;-)

Előzmény: BaLee (33886)
BaLee Creative Commons License 2019.02.11 0 0 33886

Van egy kiváló Nitecore P12 taktikai lámpám, még a 950 lumenes szériából. Egyik ismerősöm megvenné.

Láttam, hogy van 2 féle, kicsit erősebb változat ugyanebből. Nem váltanék, mert egyrészt nagyon jó kis lámpa másrészt van hozzá marokkapcsolóm is ami jó lenne az utódhoz is gondolom.

Ezt a kettőt néztem:

P12GTS
https://flashlight.nitecore.com/product/p12gts

P12GT
https://flashlight.nitecore.com/product/p12gt

Azt látom, hogy a GTS 1800lumennel 100m-rel rövidebb távolságot világít be ill. a beam intensyti is 12760cd a 25700cd-vel szemben.

Ez a gyakorlatban azt jelentheti, hogy a GTS jobban terít? Melyiket lenne érdemes venni? Vélemények?

Nem találtam direkt összehasonlító tesztet.

xtctraxx Creative Commons License 2019.02.10 0 0 33885

Ezen a héten a 6x7135 driverrel szerelt Convoy S2+ volt a tesztalany.

...slr... Creative Commons License 2019.02.10 0 0 33884

FBLLMAG Creative Commons License 2019.02.07 0 0 33883

Köszönöm szépen. Kicsit tovább tartott, mikorra ideért, de megérkezett. ;-)

Előzmény: ...slr... (33880)
FBLLMAG Creative Commons License 2019.02.07 0 0 33882

Kiegészítenélek.

Lezárás:

Mikor be van kapcsolva, a POWER gombot kell hosszabban nyomva tartani. 1 -es, később a 2 -es zár jelenik meg. Ahol elengeded, azon a zárfokozaton zár le.

A lámpa feloldása:

Gyorsan 2x kell megnyomni egymás után a POWER kapcsolóját, a második alkalommal hosszabban kell nyomni, míg a kulcs világít, alatta pedig végig fut a vonal.

Most már nekem is könnyen megy. Párszor gyakorolnom kellett, hogy ráálljon az ujjam. ;-)

Előzmény: xtctraxx (33881)
xtctraxx Creative Commons License 2019.02.07 0 0 33881

Zárás és oldás: kattint, felenged, újra kattint, nyomva tart.

Ha azonnal felengeded 1-es lock, ekkor van turbó mód a módválasztó folyamatos nyomva tartására, ha tovább tartod nyomva átlép a 2-es zárásra, akkor minden gomb dísz, csak a bekapcsoló gombbal tudod a zárat oldani.

Eltalálták szerintem :)

Előzmény: FBLLMAG (33879)
...slr... Creative Commons License 2019.02.07 0 0 33880

Legyen benne sok örömed!

Én ma egy egykerekűt teszteltem, és elgurultam az Olight-ok boltjába. Rendkívül kellemes légkör, mindig megújuló fotókiállítások, és mellesleg a lámpák és tartozékaik. A kislámpákhoz eddig nem volt traffic wand diffúzorom, ezt a hiányosságot pótoltam.

Előzmény: FBLLMAG (33879)
FBLLMAG Creative Commons License 2019.02.07 0 0 33879

Igen, 2 db Li-Po akku van benne. Egyébként nagyon könnyű. A lámpa lezárása nem a legegyszerűbb, de már meg is szoktam. TIR lencsés, az Armytek fajta. Tetszik, hogy mindent kijelez, a fokozatot, a fényáramot, az akku tápfeszültségét, ki is rajzolja, hogy kb mennyi van az akkuban (akkukban), és az egyes fokozatokon mennyi a hátramaradó üzemidő. 30 mp -es időzítő is aktiválható rajta, valamint, pillanatnyi, 1000 lm -os TURBO fokozat is van benne. A klipsz csavarral rögzített. Mikro USB csatlakozása, gumival fedett, mint a THUMB esetében. A 200 lm fokozaton sem melegedett. Siltes sapkára is felcsíptethető, nem fogja lehúzni (a THUMB is így már ki volt próbálva), és így helyettesítheti a fejlámpát is, ha nincs véletlen kéznél. 

Előzmény: ...slr... (33878)
...slr... Creative Commons License 2019.02.07 0 0 33878

Na az már egy érdekes lámpa, ami túllép a katonás "fekete fémcsőben szigorú lámpa" koncepción. Bár Li-ionnak írják az aksit, szerintem azon belül Li-po.

Előzmény: FBLLMAG (33877)
FBLLMAG Creative Commons License 2019.02.07 0 0 33877

Sziasztok!

Végre, megérkezett a szürke Nitecore TUP   

...slr... Creative Commons License 2019.02.06 0 0 33876

Az első Olightomat (S10) azért vettem, hogy gyerekeknek fizika kisérletek sorában segítsen az optikai kísérleteknél. Később fizika tanároknak tartottam egy led előadást, ahol vagy harmincféle ledes eszközt vizsgáltunk meg, ledeket nagyítottunk ki, köszörültünk szét és égettünk el, és azon az előadáson az S10 volt a legerősebb fényforrás.

Következő Olightot (piros O-pen) feleségemnek vettem, aki azóta is naponta használja, és kísérleteknél is gyakran használja. 

Ez után jött az S15, amit egy 80 év feletti hölgynek vettem. Segít neki éjszaka tájékozódni, nem kell sötétben a lámpakapcsolóig botorkálnia. De simán játszani is szeret vele. Annyira megtetszett az S15, hogy nekem is kellett egy, azóta is szeretem.

Később jól kinéző bicska-lámpa-toll készletek kialakításához lett a sárgaréz i3S, a vörösréz i3e majd sorra az ezüst, a fekete, a piros, a zöld és a fekete i3e-k, többnyire ajándékba. Papírvágásban kifejezetten jó vagyok, esküvői ajándékként készítettem egy díszdobozt összekapcsolódó piros és kék hajókötéllel, benne mindkét félnek egy ezüst i3e - Fisher Bullet páros. 

Ezt követte az egykerekezős korszak és a későn hazaérkezések, a sötétben kerekezéshez vettem S10R II-t, és mindjárt a fiamnak is vettem egyet ajándékba. Kollégának (végül ő fizette) S1-et, hogy nászúton az Alpokban ne legyen sötét. A kerekezéseim egyre tovább tartottak, az S10RII üzemideje nem volt elég, ekkor lett az S2, amit azóta sem nőttem ki. Marshall kedvenc S Minijét emlékére és örömömre vettem meg, azóta is legszebb lámpámnak tartom. Az S Mini gyengeségeit javították meg az S1 Mini-ben, többek közt én is ott voltam a javaslattevők közt. Főnököm javaslatomra M3XS-UT-t vett, persze miután kikértem az őrült lámpások véleményét. Idős hölgynek az S15 mellé egy i3T-t is ajándékoztam, jobban elboldogul a hátsó kapcsolóval. Végül az S1 Mini HCRI-t én kaptam ajándékba. Röviden ez a Olight lámpáim története, néhányat biztos kifelejtettem. 

...slr... Creative Commons License 2019.02.05 0 0 33875

Tudom, hogy van piros, kék és zöld verzió is, csak a pár helyen, amit megnéztem, csak fekete volt. Ami a lámpáimat illeti, én is kedvelem őket. Ezért is indítottam egyszer egy elemlámpa topikot :-)

Előzmény: W_B (33874)
W_B Creative Commons License 2019.02.05 0 0 33874

Gratulálok, szép kis gyűjteményed van! :)

(Gyártják több színben a TC1-et! ;-)

Előzmény: ...slr... (33867)
...slr... Creative Commons License 2019.02.05 0 0 33873

Vannak köztük koncentráltabb, szélesebv és nagyon széles nyalábúak. Legszélesebb az S1 Mini CW. Egyik kézben lámpa, másikban A3 könyv, bevilágítja.

Előzmény: FBLLMAG (33871)
FBLLMAG Creative Commons License 2019.02.05 0 0 33872

Megtörtént az első bevetése a LL MH5 -ösnek. Az alap fokozat, mindenre elég volt. Anyu barátnőjénél kioldott az automata biztosíték. Könnyedén megtaláltam a hibát a garázsban, mindent jól láttam, még csak fókuszra sem kellett állítanom. ;-)

FBLLMAG Creative Commons License 2019.02.05 0 0 33871

Tényleg szép lámpák, szép sorozat. Ahogy nézem, apróbb lámpákról van szó (ezek nekem is tetszenek), inkább rövidebb hatótávval, de jó széles fénykörrel. ;-)

Előzmény: ...slr... (33870)
...slr... Creative Commons License 2019.02.05 0 0 33870

Ez itt az acél mini. Mint a többi, ez is hibátlan. Ahogy vesszük az újabb lámpákat, egyre jobb a driverük, de a legelső Olightomat, az S10-et is szeretem. Csomót elajándékoztam, azok is rendben vannak.

...slr... Creative Commons License 2019.02.05 0 0 33869

Én is bírom őket. A legszebbik elbújt, de azóta megvan. Legalábbis én nagyon kedvelem az acél S Mini-t (is).

Előzmény: FBLLMAG (33868)
FBLLMAG Creative Commons License 2019.02.05 0 0 33868

Szép sorozat. ;-)

Előzmény: ...slr... (33867)
...slr... Creative Commons License 2019.02.05 0 0 33867

Köszönöm, nagyon rendes tőled. Megnéztem a linket, az első amit észrevettem, hogy nincsenek színes változatok. Aztán magamra néztem, örülök, hogy el tudok menni dolgozni (nem mindig sikerül), aztán a lámpáimon néztem végig: 

- S2

- S15

- S10

- S10RII

- S Mini SuS

- S1 Mini CW

- S1 Mini HCRI

- i3S sárgaréz

- i3S arany

- i3e ezüst

- i3e wörösréz, ezek az Olightok

- cooyoo Quantum SS hibátlan (Nálad láttam meg)

- cooyoo Quantum SS elemkifolyásból többé-kevésbé helyrehozva, tömítetlen

és akkor nem beszéltem a Maglite-okról, izé-Fire-ről, korai és későbbi olcsó kínaiakról és a világháborús lámpáimról, összesen több doboznyi.

Lehet, hogy valójában nincs szükségem még egy lámpára. Valójában kettő van igazán használatban: az i3S arany és az S1 Mini cw, a kettő közül valamelyik mindig nálam van. Azért egy jó kávéra örömmel leülnék veled, ha megjött a TC-1-ed, és köszönöm.

Előzmény: W_B (33862)
FBLLMAG Creative Commons License 2019.02.04 0 0 33866

Nekem is jött 2AAA -s cerkalámpa (LL P4X), meg 1 14500 -as LL MH5 -ös.

https://logout.hu/dl/upc/2019-02/680166_ll_mh5_ll_p4x.jpg

Előzmény: radio111 (33861)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!