Fürdőkádba tengeri sót bele! Se nem hideg, se nem túl meleg vízbe. Ázzál benne, utána bujj az ágyba. Egy jó masszázs is többet ér ilyenkor, mind csak úgy, de eltaposni tényleg ne hagyd magad. A továbbiakban ellenállóként is tisztelni foglak. (-:)
Lehet,hogy hideg lenne a víz,de a só,biztos jót tenne,nem?Az izületeim mindig rendbe szoktak jönni.Szerencse,hogy nincs még ezer bajom,csak 11.A zurakban egyetértünk,meg akarta taposni is,de ellenálltam.
Nem, a tenger azért már hűvös lenne egy deréknak. Az enyém most egész tűrhető. (Most a nyakcsigolyám vidéke fáj, mert valaminek azért fájni kell. Jobb lenne, ha nem ülnék ennyit a számítógép előtt. Dehát függő vagyok...) A "zurak" meg nem tudnak jól masszírozni - mintha nem is akarnának igazán.
Na,helyben vagyunk!Szívesen elköltöznék én is melegebb égtájra,állandóra is.Azért kipróbáltam volna milyen a tenger ilyenkor is.Biztos helyre jönne a sajgó derekam.Tegnap megmasszírozta a zénuram,de rosszabb lett.
Mindig is úgy éreztem, valami mediterrán vidéken kellene élnem... De ha már ilyen "röghöz kötöttek" vagyunk, legalább a jó idő költözzön ide. (A bóra nem kell!)
Én egy hete jöttem vissza Horvátországból, Hvar szigetéről. Irodalmak szerint itt még sosem mértek fagyot, nem volt köd, hó. Nos elképzelhető. Napközben 20-21 fok volt, hajnalban sem ment 15 alá, mindez november elején/közepén. Igaz, most nálunk is ilyen idő volt ekkortájt. Nem tudom, viszont, hogy a mérsékeltövi, lombhullató növények hogy viselik ezt az enyhe klímát? A mandulafák épp a lombjukat hullatták és közben virágoztak is! Ezt nem értem. A cseresznyefák már sárgultak, a sárgabarack még zölden virított, a többi növény pedig örökzöld. Kb olyan érzésem volt, mintha az időjárás egy-másfél hónappal késne arrafelé.
Ahol laktam, a szobában nem volt semmiféle fűtőtest, de nem is fáztam, este sem. Házigazdámat kérdeztem, mikor kell befűteniük, erre mondja: csak ha jön a bóra (viharos, hideg szél). Állítása szerint már március végén lehet a tengerben fürödni, egészen december elejéig. Nos én nem próbáltam ki, mert nagyon fújt a szél. Néhányszor viszont átéltem náluk olyan heves felhőszakadásokat, amiket én még az életben nem láttam. Itthon ilyenek nem léteznek.
Jólvanna, jobb későn, mint soha. (-:) Csak általában, nekem akkorra szokott leragadni a szemem, mire megjelensz.
Amikor az én fiacsom garázdákodik a gépen, én egyáltalán nem jutok hozzá. A beállítások meg: minden angol, (billentzűyet is!), betűméret a lehető legapróbb, hogy sok kiférjen neki, mikor programot ír, én meg a Netscape-ben azzal kezdek, hogy nagyobbra veszem, lássak is valamit. És mivel nem vakon (csak vaktában) gépelek, jó kis hibákat írkálok.
Ami pedig az időjárást illeti, arra semmi panaszom nincs.
A leánderes topicban már írtam, hogy ismerősnél találkoztam 90 éves példányokkal. (Megkérdeztem, milyen idősek. Mondták, 86. Erre én visszakérdeztem (kb. 2 éve volt), hogy akkor 14? Még a dédnagymamáé volt. Ezek valódi fák (3 db.).
Fogalmam sincs,gazdától függ.A zuram látott egyszer egy néninél nagy fányit,igen öreg leánder lehetett.A legöregebb nálam még csak 17 év körül lehet.Görögöknél is nagy fákat láttam,ficusban is,hibiscust is.Nem tudtál szedni dugványnak valót a hibiscusokról?
> a fagyos tél mongyon le!
- influenza, vírusok (nátha, 'megfázás'), meg kullancsok hada. Hogy a télen zöldellő (rügyező), áprilisban megfázó, nyár közepén magához térő növényekről (fákról) ne is beszéljünk.
Pláne,ha a fűnyíró zajától nem hallod a villamos csengetését.
Szerintem is egész jó helyen élünk,mondjuk még egy kicsit délebbre lakhatnék,nem kéne a leándereket ki-be cipelni.Most egy kicsit megnyugodtam,mert a piacon láttam mennyiért árulnak egyet,annál csak nagyobbak vannak.Elképesztő pénzmennyiséget fogok megmozgatni,ha jön az idő.
Az én drága feleségem élt néhány évig Londonban ,
Nagyon szerette , da azzért ahogy meséli
a klima elég fáraszto.
A fünek jó , de az ember hangulatának kevésbé.
Lehet hogy nem is élünk annyira rossz helyen?
Én Svédországban voltam viszonylag hosszabb ideig , hát annál mindenképpen jobb itt .
Időnként juniusban is beindult a fütés ,
bár a fü ott is szép volt.
Egészen meghökkentő volt
a villamos sinek közé vetett pázsit.
Azért néhány hétig még elunatkoztam volna. Ott élni, az biztos más lehet. A kevés napsütéshez kapnak enyhe telet, kánikulamentes nyarat, kint teleltethetik a növényeket, legalább a napsütés jusson nekünk, nem?
Újabb próba: a fagyos tél mongyon le! Hátha.
Barnetto, irigyelve vagyol az Angliai út miatt! Én ott csak olvasmányban és filmben... Voltak viszont angol vendég-lányaink, akiknek nagyon tetszet itt, mert - ahogy mondták - "England is boring". És valami azt súgja, ezt az időjárás miatt gondolták így. És tudod mit? Inkább ne legyen olyan smaragd az a fű, de süssön többet a nap!
Úgy látszik ez a varázsszó csak leírva működik.:-)
Nagyon jó, hogy sztrájkol a rossz idő, mert ilyen késői időben sikerült Londonba mennem, ahol szintén nagyon jó idő volt. Verőfény, eső alig esett. A füvük gyönyörű, a platánok zöld lombban, de a parkokban alig vannak bokrok, csak fák. Az ablakokban virítanak a ciklámenek. Irigylem azt a klímát.
Lehet, hogy változik nálunk valami az időjárásban? Már csak az esőt kellene rendszeresen idecsalogatni.
Szia,Onobody!
Szeretek itt hozzászólni,mert nem tudtok hirtelen visszabeszélni. Tegnap éjszaka váltva sétáltunk a zurammal és a babával.Fájt a pocija és csak így aludt,amúgy visított.Főztem köményes kamillateát,attól kicsit megnyugodott,annyit aludtam én,mert a nagyobbak ébredtek,mikor a csepp elaludt.Így a jó időt csak álmosan tudtam élvezni.Amúgy nappal továbbra is kint hajlandó aludni.
Szia Tozatu!
Jól telehintetted a kertészetet hozzászólásokkal.
Itt vagy még?
Gyerek jól van ?
A miénk elég rosszul türi a melegfrontot.
Még többet kajál.
Barnetto mondá itt nem sokkal lejjebb, hogy a tél monnyon le. Hát lőn!
Ma egész nap ki-be szaladgáltam, el tudtam intézni a szabadtéri barkácsolnivalókat, konyhaajtó főzés közben tárva-nyitva maradhatott, mosott ruha délutánra megszáradt.
Csak egy a baj, hogy olyan korán sötétedik (sötét is monnyon le!), pedig még úgy kint maradtam volna.
Nagyon jó idő van ahogy mondjátok.
Kizavartam a gyerekeket a kertbe , leveleket
égettünk , miegymás.
Én is kibontogattam a betakart növényeket ,
hagy levegőzzenek.
Holnapra még jobb időt jósolnak 20-25 fokot.
Hihetetlen ! Persze dolgoznom kell , hogy
mégse legyen annyira szuper.
Döbbenetes ez az idő! Tegnap rámolvadt a télikabát, most visszabújtam a tavasziba. Az én leandereim is biztos jól éreznék magukat, de nem hiszem, hogy a férfinép fölvonszolja nekem erre a pár napra. Mindenesetre jól kinyitom a pinceajtót hétvégén, legalább megvizsgálok és megöntözök mindent.
Reggel, mikor indultam, ránéztem a csavart mogyoróbokorra, már veszti a leveleit, ezért megint látszik a sok egyenes fattyúhajtás. (Azokat meg csak négykézláb kúszva-mászva lehet kioperálni.) De mielőtt még elkezdtem volna bosszankodni, megláttam, hogy a tövében élő fekete hunyor tele van bimbókkal. Nagyon derék növényke! Még nem mertem megbolygatni, nehogy elveszítsem, de olyan jó lenne szaporítani!
Látjátok éreztem,hogy nem szabad elkapkodni.A leánderek élvezkednek még a teraszon,a cicák jókat szundiznak a kasban,a borításra tartalékolt avaron.Csak a szél ne fújna!
Te jó ég. Több mint 20 fokot igérnek, én meg már becsomagoltam a fügét és a barátcserjét. Most szedhetem le róla a papírdobozokat. A leander meg a citromfa is senyved a szobában. Nem tudja a szegény ember, hogy mikor tesz jót vagy rosszat.
De legalább a munkásoknak jó ideje lesz vakolni a házat.
Jó tavaszozást Mindenkinek.