Köszönöm tényleg rendben van de mindenen lehet javítani :)napi használatban volt idáig is ,,a műszerfal kezdte a szórakozást ép tegnap :) ha lesz időm megcsinálom ,
de a külföldi csodákkal árban nem lesz versenyképes mert akkor marad inkább
Első pár száz km után egyelőre azt mondanám, hogy kb. úgy eszik, mint a turbós benzinesem, mely kb. 172 lovas, de kisebb ccm és kisebb súly. Talán egy 3-5%-kal többet, azonos használat mellett (gyorsan jöttünk hazafelé). A másikkal általában 8,7-9,3 között van a fogyasztásom, mindegy, hogy város / országút / pálya, hosszútávon mindig így alakul. Ezzel tippre 9,5-10,1 között lehet majd mindez, de mondom, ez csak pár száz km alapján. Valamint, többnyire az asszony fogja nyüstölni, tehát városban ehet többet, mert kevésbé spórolós, de ehet kevesebbet is, mert kevésbé taposós is, mint én. :-)
Aha, így kerek a történet, logikus megoldás, tetszik. :-)
De a jobb oldal nekem szerintem sehogy nem működik, az se biztos, hogy egyáltalán olyan... nem bontottam teljesen szét, de az már elég jól látszódik, hogy valami utángyártott cucc, és elektromosan állítható, fűthető. Csukhatóság kérdés, hogy egyáltalán létezik-e benne...
Szeretnek venni egy grand scenic ii-t.. Foleg gyerekek hordozgatasara kellene helyben ugyhogy benzinesre gondoltam a sok inditgatas miatt. 1.6 eleg is lenne paromnak. Csaladi nyaralast valahogy tuleljuk vele. Grand kivitelnek vannak kulon tipikus bajai? 2005,2006,2007 evjaratbol melyiket ajanljatok, melyikkel lesz a legkevesebb bajom? Ha megveszem miket nezessek at rajta vagy csereltessek ki? Osszessegeben megbizhato auto ? 120-150e kmeset vennek kulfoldrol. Olvasgattam jopar oldalt a forumon de eddig jutottam. Minden hozzaszolast kulon koszonok!
ha bezárod a tükröt nem tudnál kiszállni, ezért amikor megnyitod az ajtót a tükör azon az oldalon vissza kinyit majd ha becsaptad az ajtót vissza bezár a tükör
Rendben, akkor már csak be kell szerezzek egy működő vezérlőt, és mehet is. ;-)
Semmi gond. :-) Igen, nyilván jól esne rá egy turbó.... És akkor két turbós benyás lenne a géppark. :-) De a mostani keretből örülök, hogy ez az autó kijött, és legalább sikerült kifogni egy 2 lityis benzinest. Bár, espace lehetett volna turbós hasonló árban, de az nagy lenne az asszonynak, és be se férne a mostani garázsba. :-))
Maga az egység, amit a középkonzolon nyomogatunk, az a vezérlő is, mármint, lehet, csak a "távirányító", de elméletileg az bohóckodik nálam. Mindenesetre, vezérlő néven fut az alkatrész piacon is.
Aha, tehát ha becsukod a tükröt, utána a távirányító (vagy az ajtógomb) nyitja, csukja?
Hááát, most megfogtál. Zoltán cserélte a kocsi leadását megelőző napokban, elég ideges voltam, hogy így búcsúzik a verda, így csak halvány emlékem van, hogy a kesztyűtartó és a középkonzol lett szétbombázva.
Ma végre nem esett az eső UK-ban, nekiálltam kiszerelni a makacskodó önindítót a 2005-ös jobbkormányos 1.9 Dci Grand Scenicből. De elfogyott az ihlet...
- Szedett már le valaki katalizátort alulról? Nekem a katalizátor nagyon útban van... (lásd a képet).
- Mielőtt kirobbantom valahogy az önindítót, revíziót kérnék, hátha kimaradt valami:
Hiba: önindító meg sem nyikkan, start gomb, katt, kormányzár kiold és néma csend.
Ha van relé önindítóhoz, azt merre lehet megtalálni? Mi az a szolenoid, és hol van?
Akksit lekötöttem, az ablakok újratanítása megtörtént, de a rádió kódot kér, amit eddig még nem leltem meg.
Önindító kódja 8200331251. Na ebből találtam óramutató járásával megegyező, illetve ellentétes forgásirányút... 1.9Dci-hez melyik kell?
A kocsi jó ideje áll, az akksi bírja, de mi van ha lemerül, a kocsi zárt állapotban van és nincs hozzá fizikai kulcsom? Ezt hívják cuminak? Lehet fizikai kulcsot reszeltetni?
Jó sok( k ) kérdés...bocs.
Nekem van vonószemem, ám elég távol vagyunk egymástól...
A tükör komplett cseréjét 2012-ben leírtam itt, de a lényeg ott kezdődik ahogy írták már neked, hogy óvatosan lapos fakanállal kipattintod, majd a borítás 4 füle belülről és onnantól mindenhez hozzáférsz.
Rendben, neked is köszönöm a gyors választ. Így minden bizonnyal ez lesz. Tőled is kérdezem, hogy valamire érdemes ügyelni a bontásnál, vagy minden adja magát, és hogy a váltószoknyánál kell kezdeni?
A tükör behajtás nekem csak azért érdekes, mert akkor néha asszony is be-kiállhatna a garázsból. :-) A másik autónkon is van, s bár annak kijjebb "lóg" a tükre, azért ennél is célszerű lenne a hibátlanul működő funkció.
Természetesen, vezérléscsere meg fog történni, főleg, mivel nem lehet tudni, mikor volt.... Feltételezhető, hogy egyen már mindenképp átesett 11 év alatt, és a km kevés benne, de azért ezzel nem szabad játszani. Turbó ezen nincs, szívó benzines. ;-)
OK, köszönöm a tippet. Lehet, akkor nem szórakozok vele, hanem beszerzek egyet, és beszerelem. Ha minden igaz, a váltószoknya levételével kell kezdeni a hozzáférést, és minden adja magát, vagy valamire érdemes / kell figyelni?
A balt egyből csukja, de ha átnyúlok a jobb oldalra, addig is dolgozna az elektronika, vagy kívülről valaki segítsen? Illetve, gondolom, külön motorja van, tehát valamilyen hangot kellene adnia arról is? Valamint, ha szét kell szedni, akkor kívülről kell kezdeni, vagy belül?
Ha gázpedál lenyomására a fordulatszám nem változik, az az álmoskönyv szerint a pedál hibája. Kikopott a szegmentáció a siklópályás érintkezősoron. Ilyen hibám is volt. A gyári pedál 35E HUF volt a Renaultnál, a cseréje 5 perc. Pár csavar és egy stecker. A ped ál nem javítható, ha jól emlékezem pop szegeccsel van összetéve. Bontóban, nyilván olcsóbb, feltételezem a fele, mint minden, de arra nincsen gari, hogy az mikor döglik meg.
Klímavezérlő csere a megoldás, nekem is így volt. Ha jól emlékezem, akkor 15E körüli pénz és kb. fél óra a csere.
Javíttatni nem lehet/nem érdemes.
A behajtható tükör behajtása nekem a bal oldalon adta meg magát, már nem foglalkoztam a kérdéssel.
Egy Clip diagnosztika vételt követően, mindenféleképpen iránymutatást ad a továbbiakra. Egyébként meg, teljes vezérlés cserével, összes folyadékcserével, HKCS ellenőrzéssel/cserével kezdenék. A motorolajcserekor a kartergázszűrőt is cserélné/tisztítanám az EGR-re is vetnék egy pillantást, no és a turbóra is.
volt már rá példa, hogy meghalt a komfort elektronika, keress rá így is a fórumon, szerintem ezek integrált áramkörös cuccok nem nagyon javíthatók, persze ha kiveszed és van egy jó műszerészed meg lehet próbálni
ha az egyik tükör megy akkor az nem vezérlés gond
a tükör behajtásnál próbáld meg ha kézzel rásegítesz akkor megy-e, ha igen szét kell szedni és kitakarítani, én féktisztítót használtam a takarításra utána wd40 azóta tökéletesen működik
ha nem akkor kérdés kap-e áramot és lehet menni visszafelé a kábelen hogy hol tűnik el a bizsera
A napokban vettem egy 2004-es grand scenic modellt (2.0 privilege). Ismert problémával hoztam el: a klíma vezérlő hol működik, hol meg nem, inkább utóbbi. A kereskedő próbálta megcsináltatni, de nem volt rá ideje, mert aznap derült ki a hiba, mikor mentem az autóért. Lényegtelen, mert a lényeg inkább az, hogy állítása szerint minden kimérve, és tökéletes, csak maga a vezérlő rosszalkodik, mely szerinte javítható, vagy cserélhető. Érdeklődnék, hogy ez mennyire gyakori hiba a modellnél (vagy a többi, ilyen vezérlővel szerelt renault-nál), és ilyenkor vezérlőt szoktak cserélni, vagy javíttatják? Illetve, akármennyire is korrektnek tűnt az eladó az egész folyamatban, azért mindenképpen ajánlott egy autóvillamossági szakember felkeresése, pontos diagnosztika gyanánt, nemde?
(főleg, mert a behajtható tükrök funkció a jobb oldalon nem működik, így ezt is meg kéne nézetni)
Válaszokat, információkat, tanácsokat előre is köszönöm. (és igen, rákerestem a problémára, de nem találtam teljes körű információt a fórumon) ;-)
Viszont a bontókban mindig van vonószem, 1-3 ezer forint között.
Úgy látszik, karácsonykor kapós a vonószem, mert csak Debrecenben találtam, bár minden bontót nem sikerült elérnem. Így továbbra is áll a dolog, ha valaki vasárnap reggel kölcsön tudna adni egy vonószemet....
Kecskeméten. Köszönöm az együtt gondolkodást, a szelephézagra elsőre nem is gondoltam. Amikor az okoskerék anno induláskor jelezte a zajával, hogy cserére szorul, akkor volt ehhez hasonló hang, ezért gondoltam elsőre arra. Viszont nem kizárt az sem, hogy esetleg hidrotőke probléma van. Érdekes még, hogy üresben járatva a motort a jellemző fordulatszámon, vagy még nem meleg motornál terheléssel, alig sikerül ezt a zajt elő csalogatni, meleg motornál viszont a fordulatot elérve, legtöbbször ott a zaj, és egész intenzíven be rezonál. A hidrotőkék valamelyike alapjáraton be-be "klattyog" való igaz, de ez nem romlott, legalábbis hangilag, mióta megvettük. Aztán persze lehet, hogy az a rész van ki...?
ezt mondtam ha van aki ilyet keres és nem kötött kompromiszumokat az menni fog, ha a hirdetésből az jön le ,hogy tényleg olyan az autó amilyet keres és ugye valjuk be amikor autót keresünk mind ilyet keresünk, csak van aki ezt nem hajlandó megfizetni van aki igen
aki ismeri a Renaultot tudja, hogy a lökös néha gyárilag is eltér színben
ha már volt érdeklődés az jó jel, akilyet keres nem azt nézi karácsony lesz, most van megfelelő autó most kell menni érte mert ha nem ő akkor elviszi más
én 1 éve vettem az enyém, az autóvadász most is aktív megmondom őszintén 1 év alatt talán 1 vagy 2 olyan autó volt amire azt mondom érdemes lett volna várni
Egyszűen nem tudok vitatkozni veled, mert tudom, hogy igazad van. Ma végre raktam fel képeket, de maradjunk annyiban nem vagyok egy Annie Leibovitz, pláne hogy a 3 gyerek az én kocsimban ült miközben fotóztam abban a 15 perc időrésben ami ma megadatott. Olyanok is lettek, vízcseppes a kocsi, az elejéről készült képen a műanyag lökhárító és a fém géptető árnyalata értelem szerűen eltér és majd biztos jön pár "látszik törve volt" megjegyzés.
Ami pozitívum, hogy több hívás is volt már akik jönnének megnézni annak ellenére, hogy Karácsony előtt nyilván nem a legjobb eladni egy autót. Aki régóta keres és a töke tele a sok bontószökevénnyel az el fog jönni.
Lehet 10 scenic-esből 5 találkozott már ilyesmivel. Max nem, egy kérdést megér. Ha egyből mindennel szerelőhöz rohanunk, minek a fórum? Amit lehet magam javítok, csak még az autó kicsit ismeretlen.
Illetve, hogy lehet húzni az autót, ha nincs vonószem?
Leginkább sehogy. Viszont a bontókban mindig van vonószem, 1-3 ezer forint között. (De bele kell próbálni, mert szemre minden Renault vonószeme egyforma, de a menetes rész átmérője között van különbség.)
Amikor rendellenes hangokról van szó, akkor egy ilyen fórum nem igazán tud tanácsot adni. Maximum tippelgetni lehet, de azt minek? Muszáj lesz megmutatni az autót egy olyan szerelőnek, akiben megbízol.
Pár hete vettem egy Scenic I-et. 2000. 1.6 benzin 107 LE K4M A700. Tudom, hogy ez a II-es fórum, de az I-es nem igazán él, és remélem tudtok segíteni. Nagyon tetszik az autó, de van 2 hang, amit nem tudok hová tenni.
- 3000-es fordulat környékén olyan érdekes hullámzó hangja van a motornak. Az autó mozgásán semmi rendelleneset nem tapasztalok, a pillanatnyi fogyasztás sem ingadozik, csak van ez a fura hang. Menet közben is hallani, de akár üresben is, ha 3000 körül pörgetem. Lehet hogy a már esedékes szíjcserék megoldják a gondot? Lehet valamelyik görgő lenne? Nem vészes, de az 5-dikben pont az a 90-100-ast tempó, ezért elég gyakran találkozok vele. - a másik hang elinduláskor jelentkezik. Igazából nem tudnám pontosan leírni, olyan érdekes fütyülés, nyikorgás, nyöszörgés. És elég hangos. Ha gyengébben indulok el, akkor sem jelentkezik, meg ha úgy erősebben, akkor sem, csak olyan közepes dinamikájú elindulásnál, amikor betapad a kuplung. Amúgy a kuplung nem csúszik, kinyomó csapágynak nem hallottam még hangját. Viszont úgy vélem, ez a motortér váltó oldaláról jön inkább. Találkozott már valaki ilyennel? Mi lehet ez?
1 hete vagyok Scenic II 1,6 16V 2005 -s tulajdonos. Eddig egész jól kijöttünk egymással. Viszont egy problémám van vele. Gázpedálról fékpedálra lépés közben már kétszer majd be szorult a lában a két pedál közé. Egyéni probléma vagy másnak is volt már ilyen?
Valaki tudna kölcsön adni egy vonószemet Rákospalota (Újpalota, Újpest, Zugló) vonzáskörzetében 1-2 napra? Valahova elpakoltam, és nem találom. Viszont holnap-holnapután szerelőhöz kell vontatnom az autót.
2003. 11. havi, Mo-i, 1,6 16V benzin, tünet: okoskerék hang ~1500-1800 fordulaton, ahol kb. állítja a kerék a vezérlést. Ha hosszabban tartom ezt a fordulatot -sokszor pont ezen a tartományon vagyok a városban, és szinte csak itt használjuk- akkor hosszabban is folyamatosan zörög. Rendben, okoskerék probléma. Na de kb. 30 e km-el ezelőtt volt csupán cserélve. A motorban az "óra szerint" 185e km van, 141e km-el vettük, ott vezérléscsere is volt, a kerék még csöndben volt, 153 e-nél volt a csere, akkorra jött meg a zaja, az olajcserékre odafigyelek mind ciklus, mind minőség tekintetében.
Kérdés: Létezhet, hogy a motor előző életében annyit kapott, hogy mondjuk a szolenoid szelep nem látja el jól a szerepét és nem küldi rendesen az olajat a megfelelő intenzitással, mert mondjuk nem nyit, vagy esetleg az olajszivattyú fáradt meg annyira, hogy nem nyomja kellőképpen fel az olajat a szelephez, ezáltal az okoskerékhez?
Mert ha így van akkor a következő okoskereket is megeszi ennyi idő alatt. A napi első indításnál még nincs a klasszikus zaj, de mintha halvány zörgése lenne. Hibaüzenet nincs. (Egyszer a szakszervízben rákérdeztem és rávágták, hogy ha a szeleppel lenne baj, akkor üzenne a fed.comp.)Na, de ha mégis?
Már ne is haragudj, de az milyen szerelő, aki ilyen jelenség után elengedi az autót a műhelyéből úgy, hogy nem javítja meg? Ha egy 2 centis alu lemez felforrósodik, akkor azrt ott mennek az amperek rendesen. Ki kell venni azt az önindítót, és elvinni egy műhelybe, ahol tesztelik, javítják/felújítják + ahogy írták, az összes útbaeső csatlakozást ellenőrizni, tisztítani, javítani.
az összesz csatlakozási pontot megtisztítani az aksi sarunál és a test pontok másik végeit is
após FAstrájával jártam most hasonlóan, nem töltött rendesen, kicseréltük a feszszabályzót és a szénkeféket javult a helyzet, de észre vettem én is, hogy a negatív saru indítás után forró, szépen fémtisztára megpucoltam a csatlakozásokat után a rögtön nem melegedett
Továbbmentem a kocsi nehezen indulásával kapcsolatban. (2.0 dci,) 1 hónapja vettem.
A szerelő igen érdekes dologra hívta fel a figyelmem. Az autó fő biztosítéka helyett a negatív oldalon be van téve egy kb 2 cm széles alumínium lemez, amely valószínűleg azért van oda rakva mert a kocsi a 3000 Ftos főbiztosítékot ellövi. A szerelő lemondása szerint ez lehet az önindító szorulása miatt (nem értek hozzá) amely magyarázná azt is hogy a kocsi nehezebben indul reggeli első indításnál. Gyertyák és relé szinte újak, aksi 77Ah Exide új, bemérték, kompresszió tökéletes a kocsiban.
Az aksi saru a negatív oldalon indítás után felforrósodik aztán kb 10 per után lehül.
Így ez az egyetlen kép volt csak amit fel tudtam rakni, a többit visszadobta.
Az a baj, hogy télen nem nagyon lehet sötét autót szépen megfényképezni a fényviszonyok miatt.
Ha vannak jó képeid, amik egyszerűen csak nem elég nagyok, akkor egyszerű képszerkesztővel (pl. XnView) fel lehet húzni őket a kívánt méretre. (Resize funkció.)
De ha már képszerkesztő, akkor nem árt egy kicsit megszerkeszteni is a képeket, például levágni róluk az arra haladó Suzukikat :-)
az árat illetően van igazad azért írtam kell várni vele mondjuk január végéig, hogy milyen az érdeklődés van-e egyáltalán egy telefon
a 2 garnitúra gumival igazolt vezérléscserével végül is egy költségmentes autó vásárlás után
ha belegondolok, hogy tavaly 1,5M vettem az enyémet és 1 téli garnitúra gumival vezérlés csere nélkül 300e ment még el a vételáron kívül igaz ebbe benne van az állami sarc és a koanomat is, tényleg nem rossz a 2M ár, kérdés megtalálod-e rá a vevőt
rakj majd képet az alufelniről is és a számlákról is ezek mind vevőcsalogatóak, ha már otthon a fotelből látja, hogy na ez tényleg egy ígéretes rendben lévő autó,
most megnéztem 11db 2008-as GS van a legdrágább 1,8
és van egy ami Privilege 1,8M 62e Km viszont 1 szó nincs az autóról írva.... lehet igaz is meg lehet nem is
szerintem 1.8-1,9M biztos elviszik, de legyen szerencsétek és most keressen valaki ésszel ilyen autót az ha mindent végigszámol kifizeti a 2M-t :)
Tudom, hogy igazatok van, de sosem adtam még fel hirdetést és így nem tudtam, hogy szigorú megkötés van a kép mérete és felbontása kapcsán. Így ez az egyetlen kép volt csak amit fel tudtam rakni, a többit visszadobta. Ezért is írtam oda, hogy hamarosan teszek fel több és jobb képeket. Erre holnap lesz időm.
Az ár kérdés mennyire magas, ugyanis ez az autó pár hete gurult ki a márkaszervizből, nem gagyi védelem van benne, igazolt a vezérlés csere is, lényegében új nyárigumik vannak hozzá (ugye Stewie?), de a téligumiban is van párb szezon. Ha ezt kivonod az árból már mindjárt nem is olyan sok szerintem. Anyu nem mindenáron akarja eladni, szóval az alkudozásra sok esélyt nem látok, persze a műszaki tartalmat csökkentve talán. :)
annyit még hozzátennék, a szervizkönyv minden oldaláról jó nagyítható képet is tegyél fel a hirdetéshez, nem muszáj ingyenest, a komolyan autót kereső úgy is meg fogja nézni fizetősen is de legyen lehetősége. Illetve az alvázszámot nyugodtan írd bele a hirdetésbe ha infózni akarja szervizbe legyen lehetősége és nekem pl bizalmat kelt egy hirdetésbe
Véleményem az ár talán picit magas, de ezt majd ráérsz később is korrigálni majd látod az érdeklődést.
sziasztok. nagyon frankó ez a fórum, minap olvastam itt a fórumon hogy a scenic irányjelzőjét motor leállítás után magamféle húzom akkor felgyújtja a világítást kB 20 ---30 másodpercig,, hát kipróbáltam láss csodát működik. most már 4 év után jó lenne ismernem az autóm """ tudását""""... KÖSZÖNÖM okosabb lettem . aztán mi lehet még amit nem is tudok. üdv mindenkinek.
Első körben a kapaszkodóból kioperálod a takarófedelet, pattintós. Utána kiszeded az ablakemelő mögötti mélyedésből alulról a gumilemezt, ha nincsen benne, akkor az aljába van a csavar, azt is kiszeded. A kilincsművet nyitott állapotban fixálod, látsz egy csavarfedelet, azt is kipattintod, majd a csavart kiszeded. A kapaszkodóból is kitekered a két csavart, ehhez méretes szerszám kell már. Elkezded valamely sarkánál a patentokból kiemelni a kárpitot. ha az összes alsó megvan, akkor felfele meghúzod és a Tiéd.
Értelemszerűen az ablakemelőt előtte ki kell szerelni, a kilincset eldöntöd, hogy kiakasztod, vagy szereled. Nagyjából ennyi emlékeim szerint.
Megtennéd, hogy küldesz téli gumi árakat, 205/60 r16 méretben, ha van valami akció!
Persze. Egy kis türelmet kérek, mert a szezon végén vagyunk, ilyenkor azt is le kell csekolni, hogy van-e még az adott gumiból, mert hiába lenne valami jó vétel, ha nem elérhető :-)
szép estét mindenkinek..lehet hogy volt már vagy talán biztos is. kérdés:: scenic hátsó utasajtók kárpitját hogy a csudába lehet levenni???? mind a kettő árnyékolom rossz azt szeretném majd meglesni mi a bajuk. kilehet húzni de vissza már csak gyűrögetve megy. tanácsot kérnék. üdv.
aksi kuka, ne halogasd mert agyon vághatja az egész elektronikát
okoskerék, sajna típushiba nem úszod meg a cseréjét :(
egy darabig el lejhet vele járni, de nem ajánlatos, vezérlésből csak egy szíjat buksz a többi maradhat, sőt bátrak ha 5-10e van benne még a régi szíjat is visszarakják
szerintem nincs összefüggés az okoskerék és az aksi között, de cseréld ki az aksit és utána meglátod
Amire készülj, hogy ha több típushoz alkalmas univerzálisat veszel(és a nem gyári általában ilyen), akkor az első felrakás előtt még műszaki érzékkel is legózol egy ideig, de ha egyszer össze van szerelve, után pillanatok alatt menni fog a le és felszerelés.
Korábban már panaszkodtam az okoskerék miatt, amióta hidegebb van, néha bekerreg, vagy újra kell indítani a kocsit. (2003, 1.6), szerelő mondta, hogy típushiba, sok autóban 100e-t bír (sajna sajna vezérlés cserélve lett nemrég). Itt egy kérdésem van: belemértem az akksiba, alaphelyzetben 5 fokon kb. 12,4 volt, indításkor 8 voltra (!) lezuhan, megforgatja, indítja. Néha ezt érezhetően gyengébben teszi teszi néha kerregve. Jó még ez az akksi? Van összefüggés, esetleg a okoskerék miatt jobban terhelődik az akksi? 66mAh -s van benne, nagyobb nem is fér, milyet javasoltok?
Nyissatok fel a motorhaztetot es halgatozzon valaki kozben. Sivitashoz gyorsan kell forognia valaminek ami csak valami motor segedhajtas lehet. Ha ez csak alaszedve es csak tolataskor jon elo akkor az erdekes, vagy el van valami nagyon szabadulva. Pl motortartobak es hozzaer a szij valamihez.
Meg egy olyan jut eszembe, gogy ha megy a legkondi es megtekered a kormanyt akor nagyobb a generatoron a nyomatek a szijon a feszitoero es a legkondi kuplung nem dijjazza esetleg lekapcsol stb.
Eloszor azt deritsd ki hogy kintrol vagy bentrol jon a hang.
De lehet teljesen mas, latatlanban csak talagatas.
Ha vásárolok egy tempomat kapcsolót+egy multikormányt,akkor be lehet kötni a tempomatot?Igaz az hogy mindegyik ilyen tipusnál a vezetékek ott vannak a kormányoszlopban? Tudja ezt valaki tutira?Előre is köszi a válaszleveleket.
A multikormány nem szükséges. Keress rá a "koanomat" kifejezésre.
A termosztát házába martam nagyon finoman egy mélyedést hogy tudjon arra is áramolni a viz, de óvatosan mert vékony az anyag. Termosztát amíg nem nyit teljesen lezárja a hűtő felé az áramlást, ha légbuborék van vagy akármi és nem sikerül maradéktalanul légteleníteni ezt fogja játszani. Én meg úgy gondoltam hogy egy kis mélyítés nem árt mert ha levegősödik is az megy a tágulási tartályba.. és van fűtésem.
Postázza haza is. Hát olyan 1800km tert. Én gondoltam arra is hogy lehet hogy van benne valami amit hűt pluszban, kipufogó hőcserélő, egr szelepnél is van valami, és esetleg ott fúj be, de erre nem találtam leírást hogy lenne benne.
Visszaolvassa a kommentjeidett ugyanaz van talán nálam is. Mennyit mentél el vele azóta hogy bele öntötted azt a valamit és a termosztáton mi lett alakítva?
Szeva fütés van? Nekem ne volt és ugyan ezt csinálta, befújt a hűtőrendszerbe a motor, a levegő kerül a termosztáthoz azért ugrált.
Termosztát csere volt, plusz kapott egy kis mélyítést az egyik oldalon hogy ne legyen annyira zárt a vizkör, tudjon menni a víz a hűtő felé is. Hengerfej gyanús volt mert bár az olajkör nem dolgozott bele csak a levegő, de borítottam bele egy adag tömítőt abba maradt.
az utastéri komputer, de lehet a motorvezérlőbe van a tempomat, végül is lényegtelen mert tudja az autó
beépítés után még annyi kell a teljes boldogsághoz, hogy a kijelző is mutassa ehhez kell egy pipa a komputerbe, de ezt sajna csak a rendes gyári diag tudja megcsinálni, tehát vagy Zoltán Maglódon, vagy vargamunka ha van neki ilyenje, vagy márkaszervíz, vagy egy olyan műhely akinek van gyári Clip diagja
Renault Grand Scenic II 1,9-es 2004-es.Nincs beleszerelve a tempomat.Ha vásárolok egy tempomat kapcsolót+egy multikormányt,akkor be lehet kötni a tempomatot?Igaz az hogy mindegyik ilyen tipusnál a vezetékek ott vannak a kormányoszlopban? Tudja ezt valaki tutira?Előre is köszi a válaszleveleket.
Érdeklődnék, hogy a 2.0 literes dizelek milyenek megbízhatóságot tekintve? Egyterűt keresek és felmerült a GS II is mint lehetőség. Alapvetően benzinest szeretnék, de abból szinte nincs is itthon, ezért érdekelne, hogy milyen ez a motor.
Kérdés: scenic2(2004) váltózárhoz lehet kulcsot csináltatni? Nem másoltatni, mert vásárláskor nem kaptam hozzá, hanem csak a zár birtokában készíttetni.
Ez nem Scénic-váltózár, hanem egy utólag beszerelt cucc, talán Tytan-Dipol.
Jó eséllyel lehet hozzá utólag kulcsot csináltatni. Ha nem, akkor magát a zárbetétet lehet cserélni.
Kérdés: scenic2(2004) váltózárhoz lehet kulcsot csináltatni? Nem másoltatni, mert vásárláskor nem kaptam hozzá, hanem csak a zár birtokában készíttetni.
Sziasztok.Voltam Renault szervizbe lecsekkollták a kocsit ,de még mindig nehezen indul. A computer szerint izzitó gyertya,egr szelep és légtömegmérö hibák voltak .Kicseréltem mindent kiütötték a hibakódokat de az indulás még mindig nehezen megy föleg reggel Valakinek valami ötlet?????
Szevasztok! 8200 522 628 számú elektromos kézifékemhez keresek bowdent SOS. külföldre postázással. Hazamenni nem tudok most és az ebayen sem találtam. Esetleg jó lehet más típus bowdene is? Köszi!
Beütöd a google-ba, hogy "dci dpf", megnézed a képeket, és valami hasonlót keresel a kocsi alatt. Ha találsz, akkor van rajta dpf, ha nem találsz, akkor nincs.
Vagy a másik megoldás, hogy készítesz pár fényképet a kocsid aljáról (motor hátsó része, kipufogó első része mondjuk a kézifékig) és feltöltöd ide.
Szia! Elgondolkodtam a megvételén. Kérlek adj meg pár alapadatot, és ha van bármilyen fotó azt megköszönném illetve az irányárat is. Köszönöm. tonyto@citromail.hu
A jel melletti kicsi rácsot most rendeletem külön-külön tudtam rendelni. 2.600.-Ft volt db-a. (Kovácsautó webáruház) ezek utánagyártottak, azt hiszem ott volt lökös is...
Valakinek ötlete, arról, hogy az ajtó kapaszkodó műanyagon található "műanyagos" lakkréteget mivel lehet leszedni? den.szesz nem vitte, a nitro hígító meg a műanyagot is viszi... fényezve lesz de a fényező sem tudja hogy mivel szedjem le.
Az online keresők szerint a GSII csomagtartószett a Megane II mérete(meg PUG 307-607, Ford Focus, stb.) Az Espace a Citroen C8, PUG 806, stb. típusokkal van egy csoportban.
ahogyan azt pár hónapja írtam, édesapám egykori autója "a barátja" ahogy hívta új gazdát keres, mert Anyumnak van másik autója, így bármennyire is szereti eladja, mert neki fölösleges egy dízel egyterű, miután ha megyünk valahová együtt úgyis a miénkkel megyünk, városba meg ott a benzines Renault.
Az autó 2007 májusi, magyarországi üzembehelyezésű, végig márkaszervizben karbantartott, frissen (természetesen márkaszervizben) szervizelt (olaj, szűrők, stb). Mindössze 79.000 km-t futott, évente ~10ezer kilométerenként volt olajcsere, nagyon szép, megkímélt állapotban van. Felszereltsége Kaleido (digit klima, eső érzékelő, automatikus világítás, hátsó rolók, tálca, stb), 7 üléses, illetve utólagos tolatóradar és kihangosító van benne (apu váratlan halála miatt az első parkoló szenzorok nincsenek előre vezetve csak az utastérbe, de meg van hozzá minden). Jelenleg már téli gumi van rajta lemezfelnin (gyári dísztásrcsával), a 2015-ös Vredestein 205/60 R16 nyári gumik kb 3 ezer km-t futottak és gyári alufelnin vannak szerelve.
Aki nem szeretne heteket eltölteni szutykabbnál szutykabb külföldről behozott "garantált kilométeres" autók nézegetésével, inkább venne egy leinformálható magyarországi autót, Budapesten előre egyeztetett időpontban megtekinthető és azonnal elviheti, hogy karácsonykor már azzal csapasson a család.
"Műtermi" fotók nincsenek az autóról még készítve, a hétvégén tervezem meghirdetni a hahu-n, akkor készítek majd párat. Érdeklődni nálam, emailem publikus.
a jel melletti kicsi rács egybe kapható, az alsó részbe lévők is csak egybe :( és 25e pénz
motorvédőt a hahu alkatrészes oldalán láttam elfogadható áron új utángyártottba,
első körbe mutasd meg egy műanyagosnak a lökös jó eséllyel javítható hegesztéssel majd fényezés
vagy bontó, de az drágább lesz
szín azonosba ne reménykedj a bontósok szarnak vigyázni a fényezésre :( én is kerestem sárvédőt de több bontós is azt mondta úgy is fényezni kell mert karcosak
Sajnos sikerült megtörnöm az autóm elejét. Scenic II 2009-es. A diszrácsok, és alul a motorvédő lemez ripityomratört. A lökháritóról pedig fent letört a csavar alatti rögzitő fül illetve még a jobb oldali hűtőrácsnál is eltört.
Az lenne a kérdésem, hogy ilyen diszrácsokat vagy komplet lököst, plussz az alsó védőlemezt hol és mennyiért tudnák vásárolni. Esetleg valakinek lenne eladó? Fehér színű lenne a legjobb mert az autó is fehér, de minden megoldás érdekel.
Nekem csinalja, de csak tolataskor, azaz ha hatrafele menetben (akar nagyon lassan is) fekezek. Igy van mar vagy 2 eve, ötletem sincs hogy mi lehet. Es valoban a legjobb szo ra kottyan...
Esetleg valaki tudna tanacsot adni , 2003 as 1.9 dci scenic . Tonkrement a fofek munkahenger ESP-s kicserelve és az istenert sem tudjuk legteleniteni a féket laptoppal is probaltuk . Valakinek hasonlo tapasztalat ötlet :( ?
Scenic II 1.5 dci fekezesnel kottyan az auto, nem tudom jobban megfogalmazni. Volt mar valakinek ilyen problemaja?
Volt egy ilyen autónk, minden fékezéskor koppant egyet, elég hangosan. Minden szerelő hallotta. Szétszedték az összes futóművet, féket, motortartót ötször-tízszer, sehol semmi látható, érezhető hiba.
Aztán amikor eljött a téligumi-csere ideje, még a kerék felrakása előtt elröhögtük magunkat, annyira primitív dolog okozta a zajt.
(A kerékőr ellendarabja, egy diónyi fém adapter rosszul lett visszatéve, elszabadult a pótkerék mélyedésben, és minden fékezésnél nekiütődött a karosszériának. Gyorsításkor nem lehetett hallani, mert akkor a pótkerék gumijának ütődött.)
Ide is postolom, hátha valakinek van tapasztalata...
Sziasztok!
Scenic II 1.5 dci fekezesnel kottyan az auto, nem tudom jobban megfogalmazni. Volt mar valakinek ilyen problemaja? Ismeros szerint (autoszerelo, de nem Renault spec) szilent problema. Megy rendesen, menet kozben semmi problema, csak ha fekezek vagy belemegyek egy katyuba pl.
Tapasztalataitok szerint milyen koltseggel kalkulaljak? Tudom, h latatlanba nehez barmit mondani, csak hatha tapasztalt valaki hasonlot.
Ma egy kicsit scenickeztem,egy fotóledet raktam a műszerfal világításhoz,de nem is ez a lényeg,találkoztam egy új(nekem legalábbis új)dologgal,amit eddig nem tudtam.
Ha kiszálláskor meghúzom az irányjelző kart akkor 30mp-ig világítanak az első lámpák,két húzás 60mp,többet nem próbáltam.
Ehh ez veszelyesen hangzik, mar latom is lelki szemeim elott a letort fulecskeket :D
De tegyuk fel lejon roncsolasmentesen...onnantol a jol hozzaferheto a termisztor? Pikk pakk cserelheto, vagy amolyan renaultosan cumi jon akkor inkabb hagyom hagy mutasson amit akar :D
Na, megtörtént a hajtókarcsapágy csere. Egyrészt megnyugodott a lelkem, hogy ez is megvan, másrészt ma is tanultam valamit és egyre szerencsésebbnek érzem magam az autómmal. Ausztriából származott, szervízkönyvvel ugyan, de ugye az annak nincs, aki nem akar... Viszont mint ma megtudtam, a részecskeszűrőből kiolvasható hány kilóméternél voltak "regenerációk" és koppra megegyezik a kilóméter óra állásával, szóval nem volt tekergetve :-)
Az "állófűtéssel" kapcsolatban, most akkor normális ez a relé kattogás szerű hang vagy sem?
Dehogynem :) Az 1.9-en is van elektromos fűtés, a gázpedál mellet van kersztben a boxba becsúsztatva a szekasz. Nem a vízkör izzítók segítik a gyors fűtést, hanem ez a hajszárító ami miatt szinte azonnal "meleg" levegőt fúj be. No meg az , hogy a kipufogógáz is át van vezetve az EGR/Turbó környékén egy hőcserélőn, amiben átkering a víz.
(Amúgy én meg erről a vízkörbe telepített izzítórol nem tudok, de lehet, hogy van :) sose kerestem:) )
2 hete produkálja az én autóm, hogy elinduláskor tökéletesen kiold a kézifék, de sípol és a stop felirat, meg a behúzott kézifék ikon világít. Ekkor kiírja, hogy check parking brake. kb. fél perc múlva kialszik a stop és az ikon, csak a service felirat és a háromszög világít, benne egy P betűvel. Amikor megállok, behúz a kézifék.
Tehát alapjában véve tökéletesen működik, csak valamiért nem érzékeli, hogy kienged. Hol keressem a hibát?
Sziasztok, megfigyeltem, hogy mostanában járó motornál, de még el nem indulva a fényszóró mintha változtatná a fényerejét és ilyen relé hangú kattogás hallatszik.
Izzitó relé a bal kerék ív alatt lévő műanyag alatt található. Én még lusta voltam kicserélni mert az enyém sem izzít. Plusz van egy biztositék a motortérben 70 A.
Van egy 2003-as 1.5dCi K9K motoros Scenic II-esem. Reggel -2 fokban nehezen indult. Nem jelezte a műszereknél, hogy izzítana. Ez normális jelenség? Mikor kellene izzítania? Mi lehet a hiba? A motort forgatja rendesen az aksi. Honnan tudom meg, ha valamelyik izzítógyertya nem jó? Előre is köszi
A mai napon sikerült vásárolnom egy Scenic III. tip. autót, így a nagyon szeretett hű társam, egy Scenic II. (rövid) 2007. 03. havi 1.6 16V dynamique tipusú, ezüst színű vastehén feleslegessé vált, így eladó.
Ha valakit innen a fórumról érdekel, esetleg ismerőse, rokona ilyen autót szeretne, az szóljon neki bátran. Még meghirdetve nincs sehol sem, az majd jövő héten, ha addig el nem kel.
Az autó törve nem volt, rendszeresen Elf SXR olajjal, 10-12 ezrenként szervizelve. Jelenleg 138eKm. van benne, ami valós, magyar autó. Én vagyok a második tulaja, 1,5 évesen vettem 38e Km-rel, Renault kereskedésben. A dynamique-on kívől van benne KoAnomat, nappali menetfény szintén ala KoAn, ill. kihangosító. Vezérlés 75.000 Km-nél Renault szervizben okoskerékkel együtt cserélve.
Mást elmondani nem tudok, és nem is kívánok, az általam elmondottak a valóságnak megfelelnek.
Szia Develooper, kössz a választ! Eltartott egy ideig, míg leesett, mit kell nézni a képen (a magyarítást). Grat neked/annak, aki megcsinálta a Renault helyett.
Az angol nyelvvel én ki vagyok békülve, viszont egy kicsit utánaolvasva úgy tűnik, hogy 2008 júliusában adták ki az utolsó (hivatalos) CBCD firmware frissítést. Az én kocsim 2009 eleji, úgyhogy valószínűleg azzal fut, ergó az útvonaltervező hülyeségeire már nem is lesz javítás...
Feltételezem még nem vetted le sosem az első lökhárítót. A lökhárító levételtől minden Scenic II tulajdonos tart, amíg túl nem esik a keresztségen. Az én legelső esetem pont télen volt, így az IKEA mélygarázsába mentem el apukámmal és vettük le pár perc alatt. Úgy van kialakítva, hogy könnyen levehető legyen, teljesen normális process még egy olajcserénél is.
A reggeli első indítás nekem is hosszúra sikeredik, az izzítógyertyákkal nincs gond megnézettem. Én is az aksira gondolok, de az a fura, hogy a második indulás már teljesen szokványos.
Arra tudok gondolni, hogy az aksim éppen határeset így nem pörgeti reggel rendesen.. de nem értek hozzá..
A lökhárító rácsra visszatérve vettem bele újat úgyhogy nem baj ha törik a régi csak nem tudom, hogy hogy kell kiszedni. Nem szeretném a lökhárítót levenni ezért..
(A történet röviden eddig: vettünk egy 1.6 K4M782-es mocival szerelt bocit, ami nehezen indult rövid utak után. Akksit cseréltem szaki tanácsára, de mint kiderült, nem az volt a rossz. Ezután megtisztítottam minden érintkezőt, amihez könnyen hozzáfértem /akksi, generátor és test/, a hiba egyből megszűnt.)
A vizsgálódás elején még anno kikapcsoltam az automatikus fényszóró kapcsolást (indexkar végén lévő gombbal), ezt a hétvégén visszakapcsoltam és legnagyobb meglepetésemre a nehézkes indulás újra előjött. A nehéz indulás egyértelműen ettől függ. Amint az automatikus fényszóró kapcsolást kikikapcsolom, az autó mindig indul normálisan. Találkozott már valaki ilyen hibával? Nyilván nem kritikus, mert egyébként indul rendesen a csatlakozók tisztítása óta, de ha már időközben teljesen rendberaktam az autót, akkor szeretném, ha ez is rendben lenne.
Elég sokat:) Még 1db sem döglött bele. Az update 15 percről számol visszafele. Kb 7 percnél eloltja a képernyőt kb 1-1.5 percre (ez normális, a gyari cd-n is felhívják erre a figyelmet), ekkor mindenki beparázik és őrült módjára leveszi a gyújtást és vissza. Még ekkor sem fekszik el a cucc. DE el kell telni 2-3 percnek mire elkezdi újból az ápdétet előlről. Soken idáig már nem jutnak el. Akkor szokott esetleg elakadni a frissítés amikor sokszázszoros sebességgel írják ki a cd-t.:)
Van egy relé, amit vezérel a számítógép. M2-nél a bal sárvédőben a doblemez mögött van. Hogy pufinál hova tették, azt nem tudom. Ez a relé meg szokott néha dögleni.
Nekem egy kis tükör vált be, a hátsó szélvédő és az ablaktörlő lapát műanyagja közé. Ha benézel, egy műanyag stift tartja a kupakot. a tengely irányába megnyomva (nekem ment kisujjal is pedig nem egy műszerész kezem van) majd tolva kifelé kicsúszik a csavarvédő műanyag.
10 év problémamentes használat után eladtuk a bocinkat. :-(
Megmaradt a komplett téli kerékszett, amit szeretnék eladni:
- gyári acél felnik
- gyári dísztárcsák
- keréknyomás jeladók
- két szezon alatt összesen pár ezer kilométer futott Barum Polaris gumik
A felni paramétereiről fogalmam sincs, de 1.9 dCi motorja volt az autónak, szóval olyan, amit ahhoz adtak. Mind a négy felnin van felületi rozsda (de főleg kosz), mert hát 10 évesek a felnik. Mind a négy kerékynomás jeladó működött tavasszal, amikor leszereltük, de ugye ezek is 10 évesek... A dísztárcsák közül az egyik csúnyán karcos, a másik három meg olyan "normál" karcos, amilyen 10 használat után lehet. A gumi mérete 205/60 R16 92H, az összes gumi profilmélysége 8-9 mm van, gyártás 2013. 34. hét.
Minden kerékről csináltam 5 fényképet. Színe, visszája, színe dísztárcsával, gumi telibe, gumi profilmélység.
Érdekel valakit? 60 kiloforintért adnám. Csak egyben az összeset.
Az első ajtók oldalkárpitját szeretném leszedni, de a karfa alatt rekeszt nem tudom kiszedi. Volt az oldalába egy bolha azt kiszedtem, de tovább nem megy...
Valamilyen vacak-régi olaj lehetett benne(láttam én is). A csere óta(február) nincs gond vele. Pontosan a leírtak szerint használom és még kisebb, pár km.-es út után sem állítom le rögtön. A beindításkor az előző, benzines autóimmal(azoknak sem árthatott) is vártam pár perc alapjárati pöfögést, ezzel meg főleg. Előtte egy 1.6-os benzines Megane II-esem volt amivel nagyon-nagyon elégedett voltam. Nem is adtam el, a fiamé lett aki szintén szereti. 13 évesen cca. 250e. km. ment bele, de megbízható, jó járgány.
amivel az állítólag nem túl hosszú életű turbót kímélni lehet
a turbó örök élet meg 1nap :)
már ha megfelelő
-az olaj
-az olajcsere ideje
-autópálya vagy vontatás tehát nagyobb terhelés után nem rögtön állítjuk le az autót hanem kicsit hagyjuk visszahűlni, hogy ne égjen meg az olaj a tengelyen
-hidegen nem tapossuk szét
azt meg kerestétek mi lehetett a turbó halálának oka?
Jéggolyók is okozhatnak turbóhalált, de általában a kenés hiánya öli meg az érzékeny szerkezetet. Mit tegyünk, hogy ez velünk ne történjen meg? Tovább »
A szerelő is a nem megfelelő olajat mondta, azóta már az van benne és a cserére is figyelek. Valami "csoda adalék"-ra gondoltam, hogy van-e ami biztosan jó!
A km.; 120e. amire persze nem mernék mérget venni, annyira pont reális az évekhez! :)
Köszönöm szépen! Ez nagyon jó és hasznos Fórum. Új vagyok itt, de két kérdésből kettőre rögtön kaptam használható választ!!!
Egyébként egy 2003 végi Scenic II-t vettem, 1,9 dci motorral. Sajnos nem jól indult a "kapcsolatunk" mivel turbó és generátor csere is befutott, de remélem ezek után már gyorsabban "összebarátkozunk".
Ha van valami titok, amivel az állítólag nem túl hosszú életű turbót kímélni lehet, nagyon megköszönném.
Én bejelentettem a kárt és leadtam az autót, várjuk a kárszakértőt. A szerelők előzetes véleménye alapján nem lesz gond a teljeskörü javitással a biztositás terhére.
Közben jártam Vargamunkánál is, hátsó komplett tárcsacsere volt, igy mehet a GS a vizsgára (más tennivaló nem volt vele szerencsére).
Sziasztok. Lenne egy nagy kérdésem : Renault Scenic 1.9 Dci 2003 , hidegen és melegen nehezen indul. Az uton és az autopályán , normálisan húz , erős nincs vele semmi probléma. Ha esetleg tudna valaki segiteni hogy mi lehet a hibája azt megköszönném.
Jó napot, úgy néz ki hogy hengerfejes, de nincs más tünet csak hogy bugyborékol, a kiegyenlítő tartályban van egy kis korom a víz tetején. Esetleg turbónál vagy máshol bejut a viz? 1,5 dci.
1. A ciripelés valszeg a visszapillantóban lévő, az automata légkondihoz tartozó hőmérsékletérzékelő ventillátora. Csodás szerkezet... Ez van, keress rá, hogy lehet javítani, én zsírral szoktam, előttem szóló olajjal, nekem egyikkel se jó 2 hónapnál tovább.
Valóban ez ciripel, tegnap szétszedtem, megolajoztam kicsit, kitisztogattam, picivel halkabb is lett talán. Holnap végére járok az ügynek, nagyon köszönöm az ötletet és a tanácsot. Annyi csak még, hogy simán belecsepegtetni az olajat és kész?
2. A vezető oldalon lévő kapcsolóegységben van az elektronika ha jól tudom, ami vezérli a 4 automata ablakot (ha jobban meghúzod a kapcsolót, akkor automatán le és fel megy). Ez meg szokott doglani néha, youtube-on vannak angol videók róla.
A kézifék kérdésnek még nem jártam utána, de nem sokat várat az sem magára. Olajcsere néhány napon belül, összes szűrővel együtt.
Ugyanitt kérdezném, hogy van valakinek tapasztalata gyári Tuner Listes rádió és Dension gateway kapcsolatáról? (akár Gateway 300, akár Gateway Lite BT. Alapból az érdekelne, hogy a műszerfali kijelzőn megjelennek a Dension adatai is?)
A kutyafáját, hogy erre nem gondoltam ;) Természetesen nem az a probléma, hanem valami egészen más. Kiderítése még várat magára kicsit, legalábbis addig, amíg elviszem egy szakértő szerelőhöz :)
Egy kérdés a nagyobb tudorokhoz: csinált már valaki Carminat Bluetooth CD-n firmware update-et?
A mostani (GSII 2009 gyári) útvonalkereső algoritmusával szerintem valami gáz van, néha hülye útvonalakat ajánl, pedig az ésszerű útvonalak is benne vannak a térkép DB-ben. Egyszer a Gubacsi híd egyik oldaláról a másikra a Kvassay hídon át akart vinni, aztán mikor inkább mentem tovább egyenesen, akkor kiírta, hogy ja, így 10 perccel rövidebb... ;-)
A francia fórumok szerint rizikós, pár embernek behalt tőle a navi.
Az Informée 2 és a Bluetooth CD azonos térképet használ, de az Informée 2 gyakoribb.
CD-re kell kiírni, te magad tudod frissíteni. Nekem v32 (2012-2013) van, a hozzá tartozó release notes azt mondja, hogy Franciaországot leszámítva már nem lesz további frissítés. A gyári navi hátránya...
Segítségeteket kérném.Renault Scenic 2006-ba gyári Carminat navihoz hol lehet beszerezni térképszoftvert?Vagy esetleg valaki foglalkozik ennek megírásával?Köszi a válaszokat előre is
Óh, köszönjük, szépen meggyógyult :-) Egyedül a hátsó rendszámtáblán lehet látni egy kis horzsolást. Pár ezerért azt is ki lehetne cserélni, de most erre nem tornázunk rá. Leginkább azért, mert ha egyszer elveszne vagy ellopnák, akkor már nem lehetne még egyet rendelni, teljesen át kellene rendszámozni az autót, új forgalmi, bürokrácia a biztosító(k)nál, önkormányzaton, stb.
A Renault Baumgartner kidobott egy 1.18-as kárösszeget. A biztosító azt mondta, az autó 880-ig javítható. Tárgyaltam a szervizzel, azt mondták, meg tudják cserélni bontott alkatrészből.
Menjenek a fenébe.
A biztosító egyezségre felajánlott 567 ezer forintot. Emailben, kinyomtatva, aláírva és beszkennelve egy pár dokumentumot mindent el lehetett intézni, nem kellett személyesen járkálni semmilyen irodába. Amikor visszaküldtük az utolsó papírt is, másnap utalták a pénzt.
Az autóval nagy szerencsénk volt, gyakorlatilag mindent meg lehetett tökéletesen javítani. A legnagyobb szerencsénk a hátsó ajtóval volt: deformálódott. Lencsés Zsolt hozott a bontóból egy hátsó ajtót, és addig-addig nézegette, amíg rájött, hogy azt pontosan lemérve helyre tudja állítani az eredeti ajtót. Gyakorlatilag leszobrászkodta a bontott ajtót. Annyira tökéletesen sikerült a művelet, hogy teljesen tökéletes lett minden hézag körben (pedig én erre elég érzékeny vagyok), és még csak fényezni sem kellett a teljes ajtót, csak a díszléc alatt. Ez azért volt nagy dolog, mert nem kellett kiszedni a hátsó üveget, ami nem egyszerű és nem veszélytelen, mert ragasztott üvegről van szó.
A lökhárítót műanyagos csinálta meg (tökéletesre). Egyedül a csomagtartó zárját kellett kicserélni, mert az annyira elgörbült, hogy nem volt érdemes szórakozni a javításával, 3000-ért jött egy bontott egy fiatal autóról. Szintén a bontóból jött a műanyag küszöbborítás, ami kicsit deformálódott is, meg kicsit meg is lett horzsolva a felülete. Ezt is meg lehetett volna javítani, de a bontott darab megint csak 3000 volt, és így olyan, mint az új.
A fényezést egy új, külső műhelyben csinálták - Zsolt ex-Renault-s fényező kollégái is saját műhelyt nyitottak, nem messze a lakatos munkákra szakosodott főhadiszállástól, ott készült.
Mivel szerződéses műhelyünkről van szó, nem lenne értelme, ha beírnám, mennyibe került a művelet, de azért maradt egy-két forint, az biztos :-)
2.0 dci motor van a kocsiban ,3 hete vettem, és ahogy jönnek reggelente a hidegebbek egyre nehezebben indul, Nem vagyok nagyon gyakorlott a Renault motorokban, előtte is diesel kocsim volt (1.6 hdi) de nem volt még ilyen problémám. A napi első indítás gázosabb, gombnyomás után kb 3 mp önindító és úgy indul.. első indításnál füst, de utána egyáltalán nem füstöl.
Meglesz a kárszemle és pótszemle is, majd többet tudunk. De "sacc per kábé" alapon nem hiszem, hogy gond lehet.
Az már inkább kérdés, hogy a KÖBE mennyire köphet bele a levesbe (részlegesen felfüggesztették tegnap a tevékenységét.....). Talán nem most fog csődbe menni.....
A fényszoró füle 100% javítható, ilyet naponta csinálunk (szinte látszani sem fog), a lökhárító és a hűtőrács jó eséllyel szintén tökéletesen javítható (igen, láttam, hogy kettétört), a mögötte levő csillapítóelem (ha nem méhsejtes szerkezetű), akkor kihúzható, a motorháztető javítható (eladáskor a rétegvizsgáló ki fogja mutatni, de ennyi), a zárhidat okosabb cserélni (tizenhúszezer forint), a motortéri távtartók (pl. benti rögzítése meg ilyenek) vagy egyszerűen javíthatóak (kalapács), rosszabb esetben olcsón cserélhetők. Fényezni a motorháztetőt, a lökhárítót és a hűtőrácsot kell.
Ma reggeli eset (igaz, nem a sceniccel történt, de azért megosztom): egy megane a kanyarodási szabályt nem tartotta be, és balra bekanyarodott szemből (teli zöld lámpánál) az Aveonk elé. A jobb első sarkával szépen benyomta a mi autónk közepét: hütőrács, diszléc, lökháritó, klimahütő, hütő, lámpa-fülek.....stb..... megsérült.
A hütő egyben maradt, az autó müködik, csak a ventillátor csatlakozót lehúzom, hogy ne kapcsoljon be (a szervizbe leérek 10 perc alatt, addig nem melegszik fel annyira a viz). Fasza. A másik sofőr mindent elismert, jöhet a kárügyintézés.
Remélem, a gazdasági totálkár alatt maradunk (mondjuk pl. 5Ft-tal......).
Személyi sérülés nem történt szerencsére, feleségem egyedül volt, ráadásul ötödik hónapos várandós......
Hát a szerelő mindenhol szerelő, errefelé lehet kapni olyan adalékot amit ha beleöntenek gyakorlatilag megszünteti a jeleket.
Mert most cseréltem rajta olajat szűröket meg hűtővizet, vezérműszíjat meg vízpumpát cserélt az akitől vettem, de a hengerfejet nem akarta megcsinálni úgy tűnik. A hűtővíznek meg fura színe volt mikor cseréltem mostanra kimosta az új el is kezdődtek a bajok.
1. A ciripelés valszeg a visszapillantóban lévő, az automata légkondihoz tartozó hőmérsékletérzékelő ventillátora. Csodás szerkezet... Ez van, keress rá, hogy lehet javítani, én zsírral szoktam, előttem szóló olajjal, nekem egyikkel se jó 2 hónapnál tovább.
2. A vezető oldalon lévő kapcsolóegységben van az elektronika ha jól tudom, ami vezérli a 4 automata ablakot (ha jobban meghúzod a kapcsolót, akkor automatán le és fel megy). Ez meg szokott doglani néha, youtube-on vannak angol videók róla.
3. Ha szerencséd van, akkor csak meg kell járatni a bowdeneket a bowdenházba, wd40-el megfújkálni. Ezen kívül ha a hátsó tárcsa már nagyon vállas, beragadhat vagy ilyesmi, ez is lehet baj.
4. Azonnal cseréltess hajtókarcsapágyat, nézd meg Bnorci hozzászólásait az utóbbi 3 hétből itt és a Meganeklub index fórumán. Nem egy műszaki analfabéta, gondos gazda és sajnos ennek ellenére majdnem kuka az egész kocsi.
Amúgy 10e km, de hajtókar csapágy csare után inkább 3-4 útán egy extra csere. No meg a közelező vezérlés csere is legyen meg miahamarabb.
ciripelő hang lehet a befújó ventilátorhoz bejutó falevél is. Ha a fokozat változására változik a hang is, akkor ez lesz a baj. Kívülről porszívóval lehet orvosolni. Néhány dolgot le kell bontani érte...
menet közben furcsa zizegő - ciripelő hang hallatszik a szélvédő felől. Nem tudom jobban elmondani, hogy milyen hang, talán mintha lenne a rádió adásban ilyen kis interferencia. Nagyon zavaró.
A belső visszapillantó mögött van egy kis ventilátor, az ciripel. Én egy csepp műszerolajat szoktam a tengelyére tenni, kb 1 évet bír utána. A burkolat alsó részét a szélvédővel párhuzamosan húzod lefelé, akkor látni fogod.
hátsó ablakok nem mozdulnak :( Ez elméletileg nem mechnaikai probléma, remélem ebben meg tud erősíteni majd szerelő is.
Beázott a szélvédők alatti vízelvezető dugulása miatt az utastér. A vezető ülés alatti csatlakozónál lehet a probléma.
Kézifékre passzolok.
Olajcsere: max 10-15 ezer vagy évente.
A hajtókarcsapágyakat cseréltesd ki az első olajcserével együtt!
Pár napja -eddig- elégedett tulaja vagyok egy Renault Scenic II 1.5 dci Privilegenek :)
Van azonban néhány dolog, ami nyugtalanít azért:
menet közben furcsa zizegő - ciripelő hang hallatszik a szélvédő felől. Nem tudom jobban elmondani, hogy milyen hang, talán mintha lenne a rádió adásban ilyen kis interferencia. Nagyon zavaró.
hátsó ablakok nem mozdulnak :( Ez elméletileg nem mechnaikai probléma, remélem ebben meg tud erősíteni majd szerelő is.
kézifék visszajelzője hibát jelez (check parking brake). a kézifék funkcionálisan működik, megtartja az autót, de ha kézzel húzom be, majd engedem ki, elkezd sípolni és villog a STOP! felirat. Majd elalszik magától és minden megy tovább simán.
Amellett, hogy keressem fel zoltan_1967-et vagy a vargamunka-t, bárkinek volt már hasonló tapasztalata? :)
Van még kérdésem :)
Ezelőtt egy Opel Vectrám volt, amiben 20 000 kmenként cseréltem az összes szűrőt, gombokért. A Scenicnél hány kilométerenként érdemes cserélni a szűrőket és az olajat?
A segítségeteket kérném, cliom 2003 kiadású 1.5dci 86le. A problémám akkor kezdődött amikor kigyulladt az izzító gyertya jele a műszerfalon. A szerelőm azt mondta, hogy az EGR szelep és az egyik porlasztócsúcs jelzett hibát. Új EGR szelep került bele és a hibakód ki lett ütve a porlasztócsúcsból. Kocsit elhoztam hidegen jól ment, de melegen lomha volt, erőtlen volt. Mikor visszavittem a szerelőhöz füstölt, dőlt belőle a füst. Most a szerelőm azt mondja cserések lesznek a porlasztócsúcsok. Valakivel volt már ilyen?
A hátsó csomagtér ajtón levő ablakot nem tudom kinyitni a nyomógombjáról. Merre találom a biztijét vagy ötlet, hogy miért nem nyílik? Nem szeretném szétszedni, hátha csak valami kis bibi van. Köszi a válaszokat, ötleteket.
a szakadást nem nagy kunszt a számítógéppel kiméretni, nem vesz fel áramot ezt egy fesz figyeléssel is meg lehet oldani de ha jól tudom a dCi egyenként adja a delejt a gyertyáknak
az a gond amikor még izzít csak nem olyan gyorsan mint kellene, ezt a sz.gép nem veszi észre csak a gazda ha figyel rá
Nekem múlt héten egyik reggel indítás után kiírta, hogy SERVICE, EINSPRITZUNG PRUEFEN, diagnosztikával pedig megmondták, hogy az egyes henger izzítógyertya rossz. Kivettük, kimértük és tényleg rossz. Csere előtt és után semmit sem vettem észre, hogy valami más lenne. Úgyhogy azért szerintem elég intelligens...
Valaki el tudná magyarázni, hogy hogyan tudom az első ajtókápóitokból az ablakemelő panelt és a kapaszkodót kiszedni, hogy denaturált szesszel meg tudjam őket tisztítani?
valóban az elő M.o-i forg. helyezés dátuma.. találtam egy ilyet: első nyilvántartásba vétel 2007 február 13 és gyártási év 2007. de tényleg megnéztem a 2007 esnek más a lámpája. Hát nem tudom utánanézek...