Keresés

Részletes keresés

petinagy Creative Commons License 2012.03.15 0 0 6542

Kedves Kecskeb!

 

 

Köszi a segítséget!  Mind az állaga mind az íze sokkal jobb lett!!

 

Igaz már több mint egy hetes volt de íztelen, kicsit puha és  savanykás.... De most már jó!!

 

:)

Előzmény: Kecskeb (6514)
petinagy Creative Commons License 2012.03.15 0 0 6541

Kedves Judit!

 

Köszönöm a fáradozásodat!  Megérkezett a csomagom tegnap.:)

 

Üdv.

Előzmény: Törölt nick (6539)
elefada Creative Commons License 2012.03.15 0 0 6540

Bocsi... holnap jövök.

Előzmény: Törölt nick (6535)
gyuri860213 Creative Commons License 2012.03.14 0 0 6538

Első sajtnak?:) Teljesen elégedett vagyok. 6481hsz. alatt van kép róla. 2. a sorban.

Nem tudnék rosszat  mondani rá, igaz nem is vagyok szakember:)

Előzmény: Törölt nick (6537)
Törölt nick Creative Commons License 2012.03.14 0 0 6537

és sikerült? meg vagy elégedve?

Előzmény: gyuri860213 (6536)
gyuri860213 Creative Commons License 2012.03.14 0 0 6536

Szia. Végül nem ezt a receptet csináltam hanem egy másikat amiben 45c-os víz hozzáadásával kell utómelegíteni lassan.

Előzmény: Törölt nick (6534)
Törölt nick Creative Commons License 2012.03.14 0 0 6535

szia elefada, milyen hozzászólásodat töröltük?csak te meg ivácson attila és én törölhetünk-titeket tettelek meg adminisztrátorrá, hogy törölhessünk-én még soha semmit nem töröltem ki senkitől.viszont az egyik, az első sajtcsoport ki lett törölve, mert nem jó formát választottunk a működéséhez-ezért lett az új, simán csak SAJT.nem lehet, hogy valami technikai probléma volt?ivácson attila biztos nem törölt ki semmit tőled, én meg végképp nem törlök semmit.aztán már csak neked van jogod törölni, más nem is tud.kérlek, válaszolj, mert addig nincs nyugodalmam.köszönöm szépen-és kár, hogy akkor nem írtál, jó lett volna, ha nem így tudom meg, mert azóta sírok,köszönöm

Előzmény: elefada (6297)
Törölt nick Creative Commons License 2012.03.14 0 0 6534

szia, szerintem ez nem gouda, a goudában mosni kell az alvadékot:-)

Előzmény: gyuri860213 (6175)
Törölt nick Creative Commons License 2012.03.14 0 0 6533

szia elefada:-) szóval erre vagy:-) kipróbáltad már a goudát? bevált? jól működik?

Előzmény: elefada (6182)
piciani76 Creative Commons License 2012.03.14 0 0 6532
Sikerült az első sajtom!! Nem tudom, hogy állagra is jó, mert nincsen összehasonlitási alapom, de az ize isteni. Azt sem tudom meddig kelleni érlelni és hogyan, de ez az adag biztos nem jut el odáig. Semmi melék ízt nem tapasztaltam, sőt az első benyomásom szerint édeskés tejszines sajt lett. Ha ilyennek kell lennie akkor nem csodálom, hogy mindenki követeli rajtam a kecske sajtot. Mégegyszer köszönöm a postát, meg mindent.
Előzmény: Törölt nick (6522)
babuci73 Creative Commons License 2012.03.14 0 0 6531

Küggyed a maradékot! :-)))

Előzmény: Törölt nick (6527)
elefada Creative Commons License 2012.03.14 0 0 6530

Hát... kicsit magasabb nem ártana.

Mérettöl függ az érése. Kb akkor már kóstolj meg egyet.

Előzmény: gyuri860213 (6529)
gyuri860213 Creative Commons License 2012.03.14 0 0 6529

Rendben, köszönöm.

Még annyit hogy elegendő 1 hét hűtőben tartás (5-7C) fogyasztás előtt?

Előzmény: elefada (6523)
Kecskeb Creative Commons License 2012.03.13 0 0 6528

El tudom képzelni!

:-))

Előzmény: Törölt nick (6527)
Kecskeb Creative Commons License 2012.03.13 0 0 6526

Simika a passzer!

Te! Hígíccsá má' nekem is néhány morzsát!!!

:-))))))

Előzmény: Törölt nick (6525)
dagifon Creative Commons License 2012.03.13 0 0 6524

Simika,nagyon szépen köszönöm meghozta ma a posta a csomagot. :)

elefada Creative Commons License 2012.03.13 0 0 6523

Zsírpapírba, s azt alufóliába.

Előzmény: gyuri860213 (6519)
gizellamami Creative Commons License 2012.03.13 0 0 6521

 OK. akkor a 2 morzsát írom rá. Milyen fajta sajt lehet ha a kúltúrát használom?

Előzmény: Törölt nick (6518)
gizellamami Creative Commons License 2012.03.13 0 0 6520

 Köszönöm ezt rá írom a csomagolására,hogy később is tudjam.!

Előzmény: Törölt nick (6516)
gyuri860213 Creative Commons License 2012.03.13 0 0 6519

Sziasztok.

a camambert sajtok szépen bepenészedtek, lassan átraknám őket a hűtőbe további érés céljából.

Előtte viszont becsomagolnám őket, de nincs sajpapírom. Milyen alternatívát tudnátok mondani erre a célra?

Alufólia, vagy sejempapír, esetleg a kettő együtt?

genziana Creative Commons License 2012.03.13 0 0 6517

Megütöm a postást!!!!

Látta, hogy megyek el..... de nem szólt volna, hogy nála van, most majd 16 óra után vadászhatom a csomagot, mert vagy bent lesz a főpostán vagy nem..

de jó is, hogy bemegyek, mert elegem van ebből az új postásból, a február 22-én feladott banki levelet, ma kaptam meg, és abba a fizetési határidő a tegnapi nap volt...úgyhogy futhatok a bankba, meg a postára, azért kiváncsi leszek, ha a bank nem fogadja be az utalásom, mivel tegnap volt a határidő, a posta kifizeti a káromat? amíg a régi postásunk volt, ilyen soha nem fordult elő!!!

Előzmény: Törölt nick (6516)
gizellamami Creative Commons License 2012.03.13 0 0 6515

  Megjött a csomag, köszönöm!

 Kérdés mennyi kell az oltóból pl. 10 l tejhez?  Mélyhűtőbe tároljam? 

 Mennyi kell ugyan ennyi tejhez a kúltúrához,  milyen sajt kúltúra  és szintén a MÉLYHŰTŐBE TÁROLJAM?

 

 ELNÉZÉST A SOK KÉRDÉSÉRT ,DE MÉG MOST VAN ELŐSZÖR ILYEN EDDIG MÉG LÁTNI SEM LÁTTAM.

 kÖSZI A VÁLASZOKAT!!!!!!!!!! 

ÜDV :GIZI!

 

Előzmény: Törölt nick (6458)
Kecskeb Creative Commons License 2012.03.12 0 0 6514

Szerintem további sóoldat.

Olajban már nem veszi fel a sót szerintem.

Előzmény: petinagy (6513)
petinagy Creative Commons License 2012.03.12 0 0 6513
Mit lehet csinálni ha sótlan lett a sajtom? Esetleg ismét sóoldat vagy valami oljb
an fuszerrel ízesítés?
babuci73 Creative Commons License 2012.03.12 0 0 6511

De szerintem Kicsi leszívja Kukást.

Láttam má párszor rácuppanni. Így hát Kukás tőgye hol nagyobb, hol kisebb. Lesznek itt még gondok. Elcsaklizza a sajtnakvalómat! Majd kikötöm a drágát.

Előzmény: babuci73 (6510)
babuci73 Creative Commons License 2012.03.12 0 0 6510

Hja drágám, az én Kukásom két hónapja tőgyel.....:-))))

 

Meg elkezdett már Kicsi is.

Előzmény: Törölt nick (6509)
Kecskeb Creative Commons License 2012.03.12 0 0 6508

Hááát...most megfogtál...mert jogos a kérdés.

:-)))))))

 

Na...közben megjött a válasz is...

 

Nem akartalak elkeseríteni a kiskecskés fotóimmal....

:-))))))

Hát ezért nem.

:-)

Előzmény: Törölt nick (6507)
manettino Creative Commons License 2012.03.12 0 0 6506

Úgy érti, hogy ha olyan sok tejből csinálod, hogy több formába kell rakni, mert egybe nem férne bele, akkor felvágod akkora kockákra, ami kb a formádba fér bele. De ha kb. annyi tejből csinálod, ami tudod, hogy belefér pont a formádba, akkor lehet úgy ahogy írtad, hogy a formádban préseled savó alatt, majd kiveszed és utána préseled tovább savó nélkül.

Előzmény: babuci73 (6503)
Kecskeb Creative Commons License 2012.03.12 0 0 6505

Én nem.

Előzmény: Törölt nick (6504)
babuci73 Creative Commons License 2012.03.12 0 0 6503

Aha...

Köszi, mostmár tiszta. Még jó, hogy van itt olyan valaki, ért is a sajtokhoz:-)))

Na de akkor mi a frászkarikának kell felvagdosni a savó alatti préselés után, aztán megint préselni? Ménem van az jól úgy, hogy savó alatt préselem mondjuk formában, aztán kiveszem a savóból formával együtt,és préselem tovább x kilóval x ideig?

Előzmény: elefada (6501)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!