szia elefada, milyen hozzászólásodat töröltük?csak te meg ivácson attila és én törölhetünk-titeket tettelek meg adminisztrátorrá, hogy törölhessünk-én még soha semmit nem töröltem ki senkitől.viszont az egyik, az első sajtcsoport ki lett törölve, mert nem jó formát választottunk a működéséhez-ezért lett az új, simán csak SAJT.nem lehet, hogy valami technikai probléma volt?ivácson attila biztos nem törölt ki semmit tőled, én meg végképp nem törlök semmit.aztán már csak neked van jogod törölni, más nem is tud.kérlek, válaszolj, mert addig nincs nyugodalmam.köszönöm szépen-és kár, hogy akkor nem írtál, jó lett volna, ha nem így tudom meg, mert azóta sírok,köszönöm
Sikerült az első sajtom!! Nem tudom, hogy állagra is jó, mert nincsen összehasonlitási alapom, de az ize isteni. Azt sem tudom meddig kelleni érlelni és hogyan, de ez az adag biztos nem jut el odáig. Semmi melék ízt nem tapasztaltam, sőt az első benyomásom szerint édeskés tejszines sajt lett. Ha ilyennek kell lennie akkor nem csodálom, hogy mindenki követeli rajtam a kecske sajtot. Mégegyszer köszönöm a postát, meg mindent.
Látta, hogy megyek el..... de nem szólt volna, hogy nála van, most majd 16 óra után vadászhatom a csomagot, mert vagy bent lesz a főpostán vagy nem..
de jó is, hogy bemegyek, mert elegem van ebből az új postásból, a február 22-én feladott banki levelet, ma kaptam meg, és abba a fizetési határidő a tegnapi nap volt...úgyhogy futhatok a bankba, meg a postára, azért kiváncsi leszek, ha a bank nem fogadja be az utalásom, mivel tegnap volt a határidő, a posta kifizeti a káromat? amíg a régi postásunk volt, ilyen soha nem fordult elő!!!
Láttam má párszor rácuppanni. Így hát Kukás tőgye hol nagyobb, hol kisebb. Lesznek itt még gondok. Elcsaklizza a sajtnakvalómat! Majd kikötöm a drágát.
Úgy érti, hogy ha olyan sok tejből csinálod, hogy több formába kell rakni, mert egybe nem férne bele, akkor felvágod akkora kockákra, ami kb a formádba fér bele. De ha kb. annyi tejből csinálod, ami tudod, hogy belefér pont a formádba, akkor lehet úgy ahogy írtad, hogy a formádban préseled savó alatt, majd kiveszed és utána préseled tovább savó nélkül.
Köszi, mostmár tiszta. Még jó, hogy van itt olyan valaki, ért is a sajtokhoz:-)))
Na de akkor mi a frászkarikának kell felvagdosni a savó alatti préselés után, aztán megint préselni? Ménem van az jól úgy, hogy savó alatt préselem mondjuk formában, aztán kiveszem a savóból formával együtt,és préselem tovább x kilóval x ideig?