a videón nincs bent. :-D azért akarom eladni, mert amikor rákerült akkor sem tetszett igazán. Sajnos nem nagyon volt választásom, hogy kell rá vagy sem... Röviden. Elcsúsztam vele anno régen, és amikor csinálták a szervizben akkor mondtam a szervizes embernek, hogy sportdobot tegyen rá. Aztán mutattam, hogy milyen legyen rajt vagy valami, ő meg mondta, hogy tud rá Bódist, és nagyon fasza lesz. Amikor elkészült, és nagy nehezen visszakaptam a motort akkor már ez volt rajt. Akkor elrontottam, hogy átvettem a motort. Eddig bírtam, így most eladó.
Ha netán használt dob is érdekel valakit akkor keressen bátran. Eladom az egyetlen Bódist. Legalább is az országban még nem láttam egyet sem az enyémen kívül. A képeken bent van a hangtompító.
mekkora az alapjárat? az is lehet, hogy túl alacsony az alapjárat. Motorféken nekem is durrogott sokat a gyári dobbal, de a sportdobbal is. Akkor nagyon szegény a benya, viszont amikor oda kaffantasz neki akkor a benzin feldúsul, és lehet megfullad a benyában. Ezt szerintem a kicsit magasabb alapjárattal tudod kompenzálni. Az ERnőn kb. 800-900, olykor 1000-ig csavarom az alapjáratot.
Üdv. Yokey ,remélhetőleg adnak választ a durrogásra illetve befulladásra.. Mert a zörgés még csak-csak...De azért már a befulladás durva valljuk be. Valahol olvastam, hogy a gyári kipufogó csinálja..De inkább találgatások mennek e téren.Sport dobot én is tervezem. Talán megszűnik a nyavalya is. Már jó múltkorában fel akartam hívni a szervizt a durrogással kapcsolatban, ha nem felejtem el megteszem és beszámolok róla.Hát addig is kellemes sóvárgást a tavaszi napsütés gondolatára a hideg téli napokban :)
Igy a szünetben két észrevételem nekem is lenne úgy látszik tipus hibákkal állunk szembe..:(
-müszerfalzörgés nálam is
- visszadurrogás+ időnként csúnya befulladás,leállás útközben
Jó lenne tényleg megtudni mitől van ez, kicsit nyomasztó megyek motorfék aztán húznám neki,befullad satu hátsókerék..:( tavasszal viszem olajcserére rákérdezek mindenképpen!!!
Ezektől eltekintvel nagyon kezes a járgány, fölszereltem hátsó és oldaldobozokkal úgyhogy 2009 remélhetőleg a hosszú túrák éve lesz, valaki írta, hogy nem tapasztalt külömbséget a gyári és a túraplexi között szerintem ég és föld, én Givi-t raktam rá 20 centivel nagyobb mint a gyári, nagyon jó a szélvédelem mögötte, még az utasnak is!!Egy sport dobot meg egy bukókeretet akarok rá és teljes lesz a kép!
Inkább köszi , hogy " bele szólsz " , ezért jó a forum...
Én még nem is nézegettem a felfogatást , mert a hozzá való emelőszemet úgy árulják , hogy " M10 " , ami ugye a metrikus menetnél egy normál menetemelkedésű , átmérő 10 mm-es csavart jelent...
Ilyen átmérőben kapható finom menettel is csavar , akkor valószínűleg az lesz jó ide... ( ha csak nem csinálnak Kawáék valami egyéni szabvány szerint menetet , hogy csak a saját emelőszemük csavarodhasson bele... )
A hátsó villán van kiképezve menetes csatlakozás a gyári emelőszemnek...
Ha nem akarsz ilyet használni , ide M10 -es csavar becsavarható , egy kontraanyával megrögzíted , és a kiálló csavar biztos támaszt ad a " két lapos konzolnak " , már ha ezek hosszában vannak a mocihoz képest az emelőszerkezeteden...
Nekem nem gyari hatso emelom van. Ket lapos konzolra tamaszkodna ra a motor, de nem nagyon talalok olyan helyet a motoron, ami biztosan ra birna tamaszkodni ezekre.
Katona üdv. Pénteken fel fogom hívni a szervizem, a csávó elég korrekt és ért is hozzá. Megkérdezem mi lehet ez.De mivel általános a probléma nagy gáz nem lehet. Jah és érdemes lesz végignézni egy er-6 fórumot is szerintem mert ugyan az a blokk..Hátha irnak ott valamit..
Hát megint durrog a motorom ,ritkábban de csinálja, állitolag csepelen van a forgalmazo szervize ha valaki arra jár megkérdezhetné véleményüket mert gondolom a többinél is elöjöhet ez a dolog.Melesleg nállam is meg áll amotor egy pillanatra olyankor.
...gyíkomat már , hogy nem tudok a kép után írni , csak ha új hozzászólást kezdek...
Szóval vasárnap egy cimborával nyomtunk egy Mátrát ( nagyon ott van a Versys a szerpentinen ) és meg sem nyikkant a műszerfal. Teljesen más így motorozni , hogy nem a zörgést figyelem állandóan... :)
Durrogásom ugyan még nincs , de a műszerfal zörgés már agyongyilkolt... 3-4000 körül , ill. motorféküzemben már jobban hallottam , mint a kipufft...
Mivel már kitapogattam , hogy egyértelműen a fekete " műszerfalkeret " zörög , pénteken levettem a két oldalidomot , hogy rendesen hozzáférjek.
Négy patent fogja , kettő a tanknál , kettő a műszerfal konzolhoz , meg két oldalon leszorítják valamelyest az oldalidomok. Na meg elöl " be van akasztva " a lámpát körülölelő szintén fekete műanyag keret alá.
Na itt mozgott rendesen , és kapott egy kis szivacs-szerű , csak annál sűrűbb darabkát a két műanyag közé... Gyárilag is van ott ilyen ,csak vékony , és engedi lötyögni.
Üdv. Katona a durrágos nekem is néha van csak. Általában 3000/min-nél durrogott, de inkább nevezném pillanatmnyi leállásnak mint durrogásnak..Szinte leáll a motor.Ha megyek szervizbe megkérdezem ezt, hogy mi lehet.Ráadásul egyszer előzés közben csinált olyat is, hogy 7000/min nél "durrant egyet, de gázadás közben!! Végül is pillanatra megállt...Ezt először csinálta.Ez igazolhatja azt a feltevésedet, hogy lehet pici kosz is kerülhet a fúvókába.
A versys manualban a következőt irja a szürőről: Pump Screen, Fuel Filter Cleaning ○The fuel filter [A] is built into the pump and cannot be cleaned or checked. If the fuel filter is suspected of clogging or being damaged, replace it with the fuel pump as a set.
Haa van fullos angolos forditsa le plz! Én amennyit értettem belőle, hogy a szivatyuba van beépitve a szürő, ha retkes vagy sérült akkor egybe kell cserélni a pumpával?? Na az fasza :D Kicsit drága lesz.
A blokkhangról annyit, hogy a kupplung az tényleg lehet természetes, sok motornál megvan a hang. De tényleg csak hasonlitani tudnám egy másik versyshez akkor derülne ki igazán mi is a helyzet. Volt kavasakim már, ismerősöknek is volt/van..Hát egynek sem halk a blokkja az tény :) Ez ilyen kawajellemző aszem. A DOHC vezérlés amugy sem arrol hires, hogy hangtalan :)
Az enyémnek is kicsit hangossabb a blokja 16e van benne a kuplung hagja meg van nállam is de az természetes szerintem , kicsit a szelepet lehet hallani de csak hidegen, a visszadurogással ugy jártam hogy egy honapja körül egyre gyakrabban csinálta bejelentettem a szervizbe és azota talán kétszer csinálta igy nemtudtak hiba nélkül semmit csinálni, szerintem elképzelhetö hogy a befecskendezö fuvokába kerülhetett kosz és ez kiment idöközben vagy az idö befojásolja a höfok meg a légnyomás mert ez most más mint a nyári, ha valaki megy szervizbe kérdezze meg hogy benzinszürö van e benne meg kell e cserélni.
Hy franky! Ja a sebváltó hangot hallom, olyankor a fogaskerék áttét zörög éppen amikor nincs kiemelve a kuplung. Ezt vágom.Ha behúzom a kuplungot akkor kissé elhallgat ez a zaj, ez természetes. De valami mást is vélek hallani, már nem olyan tiszta alapjáraton a motor hangja. Talán a vezérműlánc lazább nemtom.De az is lehet, hogy csak pszihésen hallom :)) 6 ezres szerviznél tuti megemlitem.Jo lenne meghallgatni egy másik versyst összehasonlitási alapként, és magam megnyugtatására.Esetleg ha nem lesz tul hideg mostanában, és van aki Pest közeli és netán vállalkozna erre irjon plz :) Kösz. Jah és a tuszkolós módszer szerintem be fog jönni :)
Üdv. Kicsit kihalt a fórum :) A visszadurrogás nekem is jellemző mostanában Katona67. Főképpen 3000/min fordulatnál tapasztalom.. A müszerfal zörgésre kis ötlet. Szal van ez a armaflex nevű szigetelő anyag amit hűtési közegek szigetelésére használnak. Többféle vastagségban kapható.Ráadásul fekete, és tök passzol a müszerfal szinéhez :) A műszerfal és a felette lévő müanyag idom közé szépen betuszkolva megszünik a zaj. Egy kérdés, a kilométerek előrehaladtával tapasztaltátok ti is, hogy zajosabb a blokk? Vagy nekem van kihegyezve a fülem rá?? Az tuti, hoy miko behuzom a kupplungot kicsit csillapodik a zaj. De nem a ciripelésre gondolok.Naygyobb zajról van szó.Bár a szervizben mikor voltam akkor is hallottam picit, akkor aztmonfódta a srác ő semmit nem hall. De azóta mintha fokozódott volna.