Mindenkit szeretettel várunk erre az oldalra, aki Krétára szeretne menni szállodába félpanziós ellátással, vagy AI ellátással. De azokat is szeretettel várjuk, aki apartmanba megy.
Megnéztük tavaly, mikor lejöttünk a szurdokból. Mit borogattam a lábam, amig a buszra vártunk:)))
Nekem az, ha kisgyerekes lennék, túl kavicsos lenne. De ez csak egyéni vélemény. Meg ott hidegebb volt a tenger mint északon, bár lehet hogy ez is az akkori viharok miatt volt, mint a hullám.
Irodával mentek? A startutazason van egy tök jó ár most. Illetve jó volt, amikor láttam, de elég szép az az apartman. Azt nem sikerült megfejtenem, hogy melyik irodáé, de nincs kaja benne. Én azt azért szeretem, mert ott eszel és azt amit akarsz...
hát Rethymno, ahogy a neten néztem, sokkal drágább mint Stalis. Mármint szállásügyileg. Éttermekben nem tudom, mert Stalisban nem voltunk, de Rethymnoban tavaly júli közepén 18 euróból hülyére zabáltuk ketten magunkat, és kaptunk görögdinnyét, meg rakit ajcsiba. Igaz nem parton volt az étterem, de ott az óvárosi sétálós részben. 3 este ettünk ott. Ahol a mi apartmanunk volt, ilyen nem volt.
Hozzáteszem, hogy sztem pici gyerekhez eléggé hullámzott a viz. Ahogy elnéztem mindenhol, talán csak néhány helyen volt nyugodt, mert ott annyira sekély volt, hogy nem jött ki teljesen a hullám. Bár azt is meg kell hagyni, hogy mindenki el volt ájulva, hogy ilyen "szar" idő nem szokott lenni, délen méteres hullámok voltak állitólag. Mi is nagy bölcsen elmentünk Elafonisibe, hogy hátha ott jobb mint nálunk, ott egy német pár, aki Plakiasban volt, ők mondták, hogy hát ott még rosszabb a helyzet, pedig ők minden évben ott nyaralnak, de ilyen még nem volt. Szóval lehet hogy amúgy nem annyira hullámos, ezt nem tudom.
Viszont nagyon sok kisgyerek ugrabugrált boarddal a hullámokon, ez inkább azon múlik hogy mekkora a gyerek. ahogy igy visszagondolok, én azért 6-7 éves kor alatt nem örültem volna, hogyha ott ugrál a fiam pl..
Ha érdekel, kikeresem a szállásokat amiket kinéztem, mert mi is idén is oda szeretnénk menni. Csak nekünk még nem biztos, mert épitkezünk, úgyhogy lehet hogy az 1Ftos Athéni jegyem (4 napra) lesz a görög nyaralás, és Krétára idén nem jutok el.
Nekem azért is tetszett Rethymno, mert nem annyira a sziget egyik oldala, hogy behatárolja, hogy hova kirándulj, mi elérhető.
Igazából sok fotónk nincsen, mert tönkrement a vadiúj fényképező aksija, csak a mobillal fotóztam, az meg már a páromé lett, de sztem Rethymnoval nem tévedhettek.
Nagyon köszi a választ! Rethymnoban tudsz esetleg vmilyen jó szállást? Akár csak reggelivel is. Stalisról azt olvastuk, hogy gyerekeseknek ideális hely, nagyon szép homokos a strandja, lassan mélyülő tengerrel, csendes stb. Ezek szerint mégsem az? Tényleg absz. nem ismerjük Krétát és így nagyon nehéz ismeretlenül a választás. Szép, tiszta csandes, homokos tengerpartot keresünk, ahonnan azért lehet kirándulgatni, ill ahonnan nincsenek messze gyalog üzletek, tavernák, de még sem a zajos központban van-bulizós angolokkal:)
Abszolút nem ismerjük Krétát, a hozzászólásokban visszaolvastunk már elég sokat, Stalist találtuk a legszimpatikusabbnak (tiszta, lassan mélyülő víz, homokos part és nem túl zajos)
Chania-túl sok angol, Rethymnon kavicsos, Amoudara/Gouves szóba sem jön, Chersonissos, Malia túl zajos, szintén sok angollal? - legalábbis a hozzászólások alapján.
Két szállást találtunk a Neckermann katalógusban Stalis vonatkozásában, Ti melyiket ajánljátok, volt-e már vki vmelyikben? -félpanziót választanánk
Mi voltunk pár éve Pelekas Beach-en. Ugyan mi szállodában voltunk, de van ott pár apartman is. Az egy szuper kis öböl, többen voltak ott úgy, hogy Rijekából hajóval hozták át a kocsit Korfura. Sajna nem tudok foglalási lehetőséget az apartmanokhoz ...
Tavaly pl. a Malév Air Tours-nak volt ajánlata Paleokastritsa-ra. ( Én velük voltam) Menj ki az Utazás 2007 kiállításra,(várhatóan márciusban ) ott be lehet gyüjteni az összes iroda ajánlatait.
Mivel nem találtam korfus fórumot, ezért itt kérdezem meg: Nem látott valamelyikőtök utazási iroda katalógusában Korfu nyugati partján (prio sorrend: a délebbi Agios Gordis, Glyfada beach, esetleg Paelokatsitsa) lévő apartmanokat? Mindenhol csak a sziget északi és a keleti oldalára szerveznek utakat.
Régen Jorgos-szal voltunk Paelon - az nagyon tetszett. Barátom 2 éve volt Neckermannal Glyfada beachen - az is szuper volt. Most sehol nem hirdetik ezeket.
Beszélünk jó középszinten angolul, ezzel nincs gond. Pl. tavaly Korfun béreltem kocsit, végig angolul tárgyaltam, míg az irodában dolgozó lány magyarul beszélt társaival. sok éttermben volt magyar étlap.
Elmegyünk szervezett útra, és elmegyünk egyéni felfedező kirándulásra is.
A szárnyas hajó jó ötlet.
Kényelmi szempontból félpanziózunk büfé rendszerben, viszont a bárokat, sörözőket, cukrászdákat, stb. sem fogjuk hagyni tönkremenni. )))))))
Kirándulások terén szerintem ne fizessetek be egyre se az utazási irodánál, mert egyénileg, kocsit bérelve sokkal jobb az egész, az iroda megpróbál a lehető legtöbbet legombolni az utasról.
Autóval sem lesz drágább, sőt valószínűleg olcsóbb lesz ha a bérleti díjat, a benzinköltséget, a belépőket és a kajákra költött pénzt elosztjátok annyiszemélyre ahányan mente. Mem vagy egy egész busznyi emberhez és az idengenvezető vezényszavaihoz és órájához kötve, olyan helyeken is megállhatsz útközben ahol amúgy a busz nem áll meg, de szerinted érdemes lett volna, abban az étteremben eszel amelyik neked szimpatikus és akkor amikor akarsz stb., stb.....
Ja és autót se attól az irodától béreljetek akinél a nyaralást befizettétek. Az összes üdülőhely főutcáján egymást érik a kölcsönzők, este sétálva betértek jónéhányba és érdeklődtök, milyen autót, mennyi időre szeretnétek, sokszor még valamennyi kedvezményt is adnak. Aztán a sok ajánlatból ki lehet választani a legjobbat (full insurance és kilométer limit nélküli legyen!). Attól nem kell félni, ha nem beszéltek nyelvet a nagyszüleim és a szüleim sem beszélnek nyelvet mégis mindig sikerül nekik autó bérelni külföldön, a mutogatást is rendkívül jól megértik, ha üzletről van szó.
Szantorini: szintén az üdülőhelyek főutcáján vagy egy csomó helyi utazási iroda ami egy csomó kirándulást szervez. Van köztük Szantorini is és kínálnak szárnyashajóval utat oda ami "csak" 2,5-3 óra oda és ugyanennyi vissza, tehát összesen 5-6 óra oda vissza jobban hangzik nem? Ezek is biztosítanak transzfert a hajóhoz, bár erre azért nem árt rákérdezni.
Nagyon szeretem Görögországot, már több helyen nyaraltam, mindenütt jó volt, azért tanulságokkal.
Idén Krétára tervezzük az utazást szeptember közepén egy hétre. Miért szeptember ? A nyár többé kevésbé itthon is jó, ezért ilyenkor a Balatonon vagyunk, de a szeptemberi görög tenger egy jó lezárása a nyárnak.
Minden út előtt jól felkészülök, hetek óta az internetet böngészem, szinte már mindent elolvastam Krétáról.
A sok utazási iroda ajánlata közül az Apollon Travel volt a legjobb számunkra, ugyanis a first minute ajánlatai a legjobbak. Mi pl. 40.000 Ft-ot spólolunk, ha ápr. 14-ig befizetünk 40 %-ot. Szerintem megéri. ( hasonló az Ibusznál 20.000 Ft-tal drágább ) Ez a hét összesen 151.000 Ft/fő + költőpénz, de ebben büfé rendszerű reggeli és vacsora van majdnem luxus körülmények között )
All inclusive számunkra teljesen felesleges, mert nem vagyunk nagy étkűek, bőségesesen elég a fél panzió. Tavaly is így voltunk Korfun és egy hét alatt felhíztam néhány kilót, pedig semmi kaját nem vettünk a szállodai ellátáson kívül. Az önellátás azért nem szimpatikus, mert kényelemesen akarok nyaralni, nem üzleteket járni. Minden nap éttermeket keresni az is fárasztó, habár van némi előny e is.
Most Gouves-ben a Magda hotelt választottuk ( 4 csillagos ) igen jónak tűnik. (www.magdahotel.gr). Volt valaki ebben a szállodában ?
Néhány kirándulásra bizonyára elmegyünk, de a görög estet és a waterland-ot bizonyára kihagyjuk. Sajnos Santorinira sem megyünk át hajóval , túl hosszúnak tűnik a hajó út ( oda vissza 8-10 óra )
Kocsit is bérlünk 2-3 napra.
Én még nem jártam Krétán, de korábbi és jól előkészített útjaink eddig mind nagyon jól sikerültek. Remélejük ez is az lesz, de még messze van szeptember.
ha valaki ismeri a környéket esetleg a szállodát, szívesen fogadom észrevételeit.
Tudna valaki segíteni, hogy hol lehet olcsó szállást találni Krétán? Nyáron mennénk fapados repcsivel. Melyik városban érdemes megszállni? Előre is köszi mindenkinek! Niki
Persze kérdezz nyugodtan szerintem nem csak én hanem bárki a fórumból szívesen válaszol neked.
Azt azért javasolnám, hogy ezt a fórumot olvasd végig az elejétől a végéig, mert lehet, hogy olyan kérdést tennél fel amit már sokszor kibeszéltek-tünk és sokan úgy vannak vele, hogy nem válaszolnak mert erről már volt szó itt és azt írják majd, hogy olvass vissza.
Hálásan köszönöm az infókat és a képeket, megerősítetted bennem az elhatározást. Így legalább nem bizonytalanul megyek az utazási irodába, legalább tudom, hogy ahová befizatak az megéri.
Mégegyszer köszönöm, és ha még lenne kérdésem feltehetném azokat?
Elfeljettem arról az apartmanról amit kérdeztél nem tudok semmit, de ezt tudom ajánlani, bár ezt utazási iroda kínálatában még nem láttam, tehát ide egyéni szervezés kell:
Stalist csak ajánlani tudom, ha gyermekkel mész, homosk lassan mélyülő a partja és nagyon tiszta a víz. Stalis egybe van épülve Maliaval (Malia borzalmas szerintem tele bulizó angollal). Stalis egy kisváros este a főutcán nagy élet van, de annyira nem zajos hely, hogy a gyermekeseket zavarná. Én már kétszer is voltam (2005 és 2006) Stalisban nyaralni és idén is oda megyek.
Másik nem elhanyagloható szempont ha gyermekkel mentek, hogy a reptértől kb 25 km-re van így ha irodával mentek a traszfer kb 1 óra max másfél óra ez attól függ, hogy hány szállodánál-apartmannál tesz ki utasokat a busz, de nekem idáig mindig 1 óra volt és az én szállodám mindkét alkalommal a 8-9. szálloda volt.
Stalis egyébként kb 7 km hosszú városka. Nekem a kevencem. Ideális a keleti part felfedezéséhez, illetve még Chania sincs túl messze kb 2,5 óra autóval ha nem álltok meg. A kirándulásokhoz mindenképpen az autóbérlés ajánlom és attól az utazási irodától bérelve amivel mentek, ha azzal mentek, hanem minden üdőlhelyen egymást érik a kölcsönzők körül kell kérdezni és ami a legolcsóbb és legjobb (full insurance, gyerekülés stb.) azt kell kiválasztani így sokkal olcsóbban megússzátok.
Pár kép Stalisról (ha a képre kattintasz megjelenik egy külön kis ablakban):