Egy családi panorámafotó elkészítéséhez szeretnék segítséget kérni.
Hétvégén össz-családi rendezvény lesz és akarok egy fotót készíteni mindenkiről. Kb. 35 embert érint a dolog és nem szeretnék nagyon távolról kattintani, hogy az arcokból is látszódjék valami. Azt találtam ki, hogy panorámafotót készítek és inkább közelebb lépve csinálok kb 5 képet (állványról) amit aztán Image Composit Editorral (ICE) raknék össze.
Olympus E400-as gép és alap 18-50mm-es obi a cucc, 50mm-en gondoltam fotózni.
Még soha nem csináltam ilyen képet és nem akarom a lehetőséget elszúrni, jó lesz az elgondolás amit leírtam??? Nem fognak torzulni az arcok a fotón?
Igazából mázlim volt: jókor említettem a megfelelő embernek, hogy szívesen felmennék, + még éppen jól is jött nekik tűzbiztonsági felméréshez. (nem minden kép publikus pont ezért).
Köszönöm és örülök, hogy tetszik de ne essünk túlzásokban! Vannak itt jópáran (akiktől pl én is tanultam) akik nagyon jó képeket csinálnák hétről-hétre csak nem feltétlenül linkelnek be mindent!
Segítséget szeretnék kérni PTGui-val ill. más progival kapcsolatban... Szóval layer-enként lementem jpg-be vagy psd-be a panorámát, mert az átfedéseknél nem mindig az a réteg látszik amelyiket én szeretném... Hogyan tudom ezeket megfelelően "összemontírozni"? OK, PSE és GIMP van, ezekkel valahogy összehozom, viszont az a bibi, hogy ilyenkor nincs "blending" (amit a PTGui szépen megcsinál) és emiatt az egyes layer-ek találkozásánál látszik egy csík (mert nem mindig egyforma az egyes képek világossága)... :( Ezt hogyan lehet kiküszöbölni? Előre is köszönöm a tanácsokat.
A téma nem nagy valami, de: 1: tesztelgetem a cuccot, meg magam 2: esetleg érdekesség, hogy a pöttyre kattintva láthatjátok az áprilisi arculatot (és az akkori tudásomat) :)
Túri bukógát Egyébként nem leng ki.. és még lehet magasítani... :D de egyébként mint látod nincs teljesen feltolva és még most akarok belőle levágni, mert igy nehéz...ergó a kérdés jogos!
Azt nem értem miért ilyen magas? Nem leng ez egy kicsit?
Muti valami képet amit ezzel csináltál.
Nekem a rezgés a bajom a fejjel amit csináltam. 10-es obinál még nem látszik annyira és 2 mp elég a csillapodásra de a 100-al már lehetetlen használni :(
Valamelyik lapban olvastam, hogy a 70gigapixeles történet mindenféle rekord akar lenni. Bizony, úgy mint a bécsi :-) 2 hét alatt elesett. Még mielőtt vélnétek az irígységem, felejtsétek el. Nálam a fénykép az fénykép és nem rekord, ami meg nem az...................................................(szabadon választott)
csak az utolsó bekezdést idézem: "So please, gigapixel photographers of the world – remember that there is more to a photograph (even a world record photograph) than how many pixels it contains. Remember why you started photography in the first place? It was to take a photo OF SOMETHING, probably. Let’s not forget that in our quest to push the limits of knowledge and technology."
Profilváltás :-) miatt szeretném eladni vagy közös hasznosításra felajánlani a www.panorámafotózás.hu domain. Elkezdtem építeni egy panorámafotózással foglalkozó oldalt, de egyedül nem megy. Idő és energia hiányában leállt a dolog.
Ha volna kedvetek, főleg a tapasztaltabb fotósoknak, felépíteni egy közös oldalt, vagy bárkinek lenne bármilyen ötlete a hasznosításra, akkor kérlek keressetek meg.
Eladnám a www.panorama-fotozas.hu oldalt is. Ez azoknak lenne előnyös akik szolgáltatásként szeretnének panorámafotózással foglalkozni. Kevés munkával elég jó google helyezést lehet elérni "panoramafotozas"-ra a googleban. Ezzel már meglévő lapot is igen jó eredménnyel lehet támogatni.