( az én 173-175 körüli magasságommal jó ha egyik lábam leér egyszerre , persze az is csak " lábujjhegyen " , résen kell lenni , nehogy nyomvájú mellett álljak meg... :) )
Mindenképpen rá kell próbálkozni valahol , bár én attól tartok azon a három centin (+ 132.135 Ft-ért ) már nem sok múlik kényelmi szempontból...
Hali, szerintem a normál nyereggel nem lesz az. A magasított plusz 3 centit jelent, de egy vagyonba kerül hozzá. Nem tudsz valamelyik szalonban felülni rá? Ha van raktáron ilyen, biztos ráteszik míg ráülsz.
Igen, az az. A K-Dual-ban nincs napellenző, az biztos, amely tényleg hasznos felszerelés lenne, de talán ellensúlyozza, hogy a szemüvegem fényre sötétedik, meg van külön napszemüvegem is, szóval erről le tudnék mondani, csak viszonylag csendes legyen, no meg kényelmes is. A K-Dual akkor annyiban nem különbözhet külsőleg az FS-MAX-tól, ha a barátaidnak bevált, akkor elvben nekem is jó lesz. És amilyen áron meg lehet most venni, megérné a váltás a Schuberthről.
Szia, közben én is láttam, hogy a Kawasakinak van dedikálva a sisak. A HJC honlapján a K-val kezdődőek a Kawa sisakok. A HJC FS-MAX sisakja (ami a SY-MAX utódja) már tartalmaz beépítet napellenzőt is. Kér barátomnak is ilyen sisakja van és meg vannak vele elégedve. Kényelmesnek tényleg kényelmesek. Próbáltam egy felnyitható Nolan-t is, az is szuper módon kényelmes volt. Ha legközelebb sisakot veszek, akkor a beépíthető kommunkáció lesz az egyik feltétel. Most a Nolna N103-as tetszik, az ára is megvan. A Schuberth Concept-ről már mas is mondta. hogy egy kicsit zajos tud lenni.
Szia, úgy értettem, hogy a Kawasaki felirat rajta van, a színek stb, a gyári kiegészítők között is megtalálható, a HJC honlapján is külön vannak a Kawasaki részére létező sisakok.
Kb hasonlót sejtettem, hogy a szériabukókhoz képest nem sok eltérés lehet.
Nekem Schuberth Concept van, amely önmagában ha tiszta szembeszél éri, nagyon csendes. De plexi mögött már más a helyzet, 80-90-ől kezdődően a fül mellett dübörög a szél (nem simán fütyül!), hosszabb távon füldugó kell, mert idegesítő.
A plexi alatti kibillenthető szellőző is hasonló, de az már 60 körül kezdi ezt.
Több plexit kipróbáltam, mindenféle állásban, nincs lényeges javulás.
Az oké hogy egy felnyitható sisak hangosabb a hagyományosnál, de ez itt már
más, a sisakkal van alapvető gond, és a neten keresgélve több hasonló tapasztalatról olvastam. Most ugye van ez az akciós lehetőség (-30%), egész
baráti áron lehet a K-Dual-t megvenni, csak ugye kipróbálási lehetőségem nincs,
így kicsit lutri az is. De az infóid máris segítettek, köszi.:) Ja, az én bukóm is 1700g körül van.
Szia, nem tudom mit értesz 'gyári' sisak alatt... Nekem egy HJC SY-MAX sisakom van, ami majdnem teljesen megegyezik a K-Dual-lal. Az eltérés a felső szellőzés megoldásában van. Maga a sisak kényelmes, hosszú úton sem nyom. A fülnél van egy lülön kivehető párna, ahova így könnyen betehető egy intercom hangszóró. A plexije jó, nagy hidegben belülrő párásodik egy kicsit (de melyik nem?). Közepesen zajos, de nagyobb sebességnél sem lesz elviselhetetlen. Könnyű felnyitni/csukni. Esőben minden nyílást zárni kell. 1650 gr ami még elviselhető.
Besenyő bá, valószínűleg én voltam ott reggel 8-) A Sipos étterem közelében melózok. Egyébként aznap én is láttam egy másik narancs versys-t, sportdobosat.Ott száguldott az iroda előtt el :)Csak nem te voltál?
A 6000-es szervíz nekem is megvolt, kis friss olaj/szűrő, pár csavar ellenőrzése/után húzása(szerencsére nem kellett) Kuplung bovden olajozás, beállítás. Pár mozgó alkatrész kenése, lánckenés és feszítés. Alapjárat beállítás. 13400 Huf volt. Korrekt a hely, lecuccolhattam ismét a szervízben és nézhetem végig a műsort :) Hát mióta kitavaszodott mentem jó pár kilométert, már nagyon hiányzott a jó idő. Na az idén tényleg összehozhatnánk egy versys túrát, tavaly nem sikerült, csak szó esett róla :) Szép időt, jó gurulást és széles utat mindenkinek.
Én is kb. 4 hónap után indítottam be a vasat. A garázs levegője száraz, úgyhogy rozsdásodástól nem tartottam. Az akksi ki volt szerelve, lakásban tartva, néha megtöltve. Az akksi visszarakása után, meg átnézve a motort, folyadékszinteket, beindítottam, örömmel töltött el hogy pöcc-röff ment mindent. Egyet kerültem vele az utcában, minden okés.:)
Van egy eladó gyári Vario túraplexim, lényegében használatban sem volt, karc sincs rajta. Érdekel valakit?
Csak az aksinak van gondja! Kapd ki, töltsd egy kicsit, és már röffen is! Semmi baja nincs a motornak! Ilyet nálam is csinált már, akkor kicsit felizgattam az aksit, aztán már röffent is a gép. :-D
A nedves helyen hosszú ideig beindítás nélkül tárolt járműnél gyakori , hogy a dugattyú megszorul a hengerben... ( a főtengely nem igazán ) , de itt nem hinném , hogy ez a gond , de mindenképpen próbáld meg megtolni , és valamelyik magasabb sebességi fokozatban " rádobni " a kuplungot. Ezzel kiderül , hogy van-e szorulás.
Szerintem egyszerűen gyenge az aksid , tehát első lépésként inkább mellé kell állni egy autóval és megpróbálni " bikázni " , ha akkor sem forgatja , jöhet a " szorulás " ellenőrzés .
Segítsetek, mit tegyek? Nem tudom beindítani a vasat! Olyan mintha meg lenne szorulva a főtengely, az öníndító nekifeszül aztán lekerreg (gondolom van valami nyomaték határoló ami kiold). Utoljára december végén mentem vele, azóta áll.
Igen... csak a két másik modellnél közben történt egy kis ráncfellvarrás is ( ami egyébként szerintem nagyon jól sikerült ) , mig a Versyshez gyakorlatilag nem nyúltak... mondjuk meg is értem... :-)
Franky
Ui: 10 perc múlva szabadulok a melóból , és irány motorozni !!!
Még a tavasszal bekövetkezik a 6 ezres szervíz , ahol úgy emlékszem nagyjából csak olaj és szűrőcsere az előírás.
Kicsit átnéztem ma , és gyakorlatilag minden porcikája újszerű állapotúnak mutatkozik. ( gumik , lánc , lánckerék , fékbetétek , stb. )
Érdekes , hogy a mostani gazdasági helyzetben az importőr a Versys listaárát 2.160.000 Ft-ra emelte , tehát nem igen várható rohamos bővülése kis csapatunknak...
Hali Katona, én is hasonlókat tapasztaltam, főleg bedöntve, rossz úton kezdett hintázni, kígyózi a hátulja a gyári beállításokkal. ( nettó 95 kg vagyok). Kicsit tekergettem rajta, elején fél fordulat előfeszítés, csillapitás, hátul 2-2 fokozatot feszítettem, csillapítottam és határozottan stabilabb lett ...... sajnos az utolsó héten kezdtem el, tavasszal folyt köv.
Hali van aki modositott a futomü beallitasokon, irjon qa tapasztalatokrol. Nekem volt két esetem ,nyáron motoroztunk és olyan érdekes volt a motor rossz uton nagyobb sebességnél kiszámithatatlan nem szitált de nem volt jo. Elkezdtem állitgatni elöször hátul aztán megnéztem elöl és végül is az elsö huzofokozat ki volt tekerve teljesen, hogy magátol vagy valaki szorakozott nem tudom, érdemes megnézni.A másik már régota foglalkoztatott hogy az elsö telot ha meg nézitek also bilincsnél nincs középen, megnéztem a javitásit fölül a telo szárnak12mm re kell lenni a villa hidtol alátét nélkül, megmérem a balost egy kicsit kissebb de nem jelentös eltérés a másik több mint 14mm , a kettö között majd 4mm, ha az elöfeszités állito 1mm menetemelkedésü akkor 4fordalat külömbség az elöfeszitésben ez jelentös eltérés és ronthatja a futomü müködését.