Keresés

Részletes keresés

bela2200 Creative Commons License 2008.11.24 0 0 4579

Örülök, hogy összességében jót tett a rehab.

Próbálj valamit átmenteni az ottani "munkanap"-ból a mindennapokba. Elsősorban a gyógytornát: pl. felkeléskor egy kis óvatos nyujtogatósat. És persze a lelki nyugalmat.

Előzmény: maria73 (4578)
maria73 Creative Commons License 2008.11.24 0 0 4578

Sziasztok sorstársak!Már megérkeztem egy ideje Hévízről.Olvasgattalak Titeket folyamatosan!Röviden Hévízről:az emeltszíntű ellátást kértem,ami napi 2000ft.A kaja az nagyon rossz volt!Sokszor azt sem tudtuk mi az amit eszünk!Így maradt a bolt és hozzápótoltunk.A kezelések és a kezelőszemélyzet fantasztikus!!De szó szerint.Mindenki hozzáállása teljesen pozitív!Gyógyítani szeretnének és az állapotodon segítenni!A tó és a medence víze is fantasztikus!SOKATOK AJÁNLÁSÁRA MEGTANULTAM HÁTÚSZNI,AMI NAGYON JÓ!!!Maga az állapotom az sajnos szinte semmit nem változott!Kaptam fájdalomcsillapító injekciót gerincbe,akkor pár napig jobb lett,amit a gyógytornász észre is vett!Azt mondta sokkal lazább lettem míg tartott a hatása!Persze mert nem fájt annyira!A végeredmény a főorvos szerint idézem:Műtéti maradványtünet,skatulyázzam be a fájdalmat!!!!nagyon merev a derék,gyógytorna,masszás,úszás és a hátizom megerősítése!Kérhetek a kezelőorvostol újjabb MR vizsgálatot,ő szerinte ujjabb sérv nincs a tüneteim alapján,de bármit mutat ki az MR,akár hegesedés,gondolkodjak el a további műtéteken.Ő nem ajánlja mert nagyon fiatal vagyok!(és az ugye nem lehet beteg!!!)Ajánlották az MBT cipőt!Most erre gyűjtök.

Sziporka66:csak kűlső képem van,a fűrdőbe nem vittem le a gépet!Kata-flan,Szorgos,Pitykéné.Bella2200:KÖSZÖNÖM A JÓKÍVÁNSÁGOKAT!Összeségében mindenkinek nagyon ajánlom ezt a helyet!Az idegrendszeremnek viszont nagyon jót tett!A kiborulás határán érkezem Hévízre,és egy kicsit helyreraktam az agyam!!MINDENKINEK kelleme napot kívánok!

sziporka66 Creative Commons License 2008.11.23 0 0 4577

http://www.ryn.hu/_page_contents/site_main.php?id_page=1&dinamic_menu_name_menu=leftside

 

Van valakinek ilyen cipője? Ez egy uj márka a piacon és azt mondják: sokkal jobb mind a MTB.

A  cípő márka neve:RYN

 

egy ember Creative Commons License 2008.11.23 0 0 4576
csarli88,
szívemből sziporkázik sziporka66...
Én abban látom a lényeget, hogy nincs két egyforma ember/eset és mindenki magában hordja a gyógyulás lehetőségét.
Mindenesetre látva/olvasva az ágyéki gerinced állapotát, fel kell, hogy merüljön a fúzió gondolata, miszerint a teljesen meggyengült/összerogyott szakaszról ki kéne kapni a porckorongokat, és megfelelő szintű csavarozással összecsontosítani. A lágyéki részen úgysem jelentős a mozgás, a Tiédhez hasonló állapotban valszeg már egyáltalán nincs is.
Mikor 4 éve operáltak a GGYK-ban, mellettem feküdt egy kb. 30 éves srác, akinek 3 csigolyáját egyesítették. Előtte nem tudott mozogni, a műtét után 10 nappal hazament (mármint a saját lábán...).
Ugyanakkor a fájdalomhoz is hozzá lehet szokni. Asszem ezt itt sokan +erősíthetik. :) Az igazi probléma, ha az ember teljesen immobil. Nagyon lassan lehet a terhelést fokozni és ami legfontosabb: a gerinc legalább minimális mobilitását megteremteni. Ha ez nem sikerül, akkor csupa rossz folyamat indul meg (izmok letapadása, léziója, szalagok megrövidülése, a vérkeringés romlása, stb...) Ha sikerül mozgatni, akkor elindulhat egy pozitív irányú tendencia. És nagyon sok türelem kell.
Viszont az élet - mégha korlátokkal is -, de élhető. Hinni és bízni kell a javulásban. Adott esetben szvsz sokat segíthet a legminimálisabb szintű agykontroll is...
sziporka66 Creative Commons License 2008.11.23 0 0 4575
Csarli88 ez teljesen olyan mintha magamat olvastam volna azzal a különbséggel, hogy nekem már a harmadik gerinc műtétem megvolt. Engem is L5-ös műtöttek 2-x-r,  

Legutóbb L4-el és mind három kiszakadt, ugyanúgy gerinccsatorna szűkületem van és kopás, de nincs hegesedés.  Szerintem te is gondolod a testi jelekből, hogy itt nagy a gond, főleg ha ne tudsz ülni, állni és menni. Ezek sajnos a gerincsérvesek jellemző tünetei. Én csak a harmadik gerinc műtét után lettem jobban valszeg a L4-es sérv nem hagyott nyugodni.

 

Remélem a fizikó terápia, segít, nekem nem segített inkább romlott tőle az állapotom, de nem jelenti azt, hogy TE nem javulhatsz tőle( nem vagyunk egy formák). Viszont nem végzik el a műtétet, ha nincs rehab előtte, csak akkor, ha mint nálam bénulás vagy vizelettartási probléma állt fen.

Jó lenne, ha lenne valaki melletted, aki lelkileg és testileg támogat, ha meg ez kevés, még mindig inkább kérd szakember segítségét, aki elbeszélget veled, mert a depressziónak is vannak fokozatai. Ne, hogy ugy jár, hogy olyan mély legyen, hogy már nem tudsz vissza jönni ebből a krízisből.

Én jelenleg teljesen jól vagyok (kop, kop) de kitudja:))

Én nagyon, nagyon SZABÁLYELLENESEN élek, amit nem szabad azt teszek: szauna, szolárium, kemény torna, kondi terem, súlyemelés, túra stb. Viszont a lelkemnek ezek kellenek és az én életemért én vállalom a felelősséget, helyettem ugy sem élheti le senki (tán ez a legfontosabb)!!

 

Én azt ajánlom neked,(a döntés úgyis a TE kezedben van) ha véletlenül meg műtenek, add be a nyugdíjhoz az állapot rosszabbodást (több pénz és százalék), kérj a dokitól fürdő rehabilitációt, és feltétlen Tens gépet. Ez Neked mind igenis jár, az más kérdés megadják-e, viszont a te életed ezekkel könnyebbé válik, és nagyon sokat legyél vízben, és nagyon keveset ülj. Ha nem tudsz úszni, akkor csak lubickolj az is nagyon jó a testnek és a léleknek. Nem fontoss, hogy gyógyvíz legyen, nálunk nincs a környéken. 

Ennyi műtét után senki már nem lesz olyan mind régen sajna ezt tudomásul, kell venni.

 

Neked kell rájönnöd, arra mi lenne majd jó a LELKEDNEK (humor, társ, gyerek, kocsi, bútor stb) és TESTEDNEK (milyen torna, munka, cipő, párna stb) ehhez nagyon sok sikert kívánok neked és az ujj betegeknek is.

Helyetted ugy sem dönt senki!!

 

Egy ugyanazon betegség között egészen más a felépülés, általánosítani nem lehet és nem is szabad! Külömbözöek vagyunk más stílussal, mentalitással, érzékenységgel stb, de igy színes a világ

Viszont ennyi műtét után, muszáj megcéloznod, azt hogy TE, igenis fel kell, hogy épülj, mert magadnak tartozol ennyivel (nem lesz könnyű menet) de megéri.

Sok sikert hozzá!!

 

 

Bocs a gépem rosszalkodik (akár csak én):))

Előzmény: csarli88 (4574)
csarli88 Creative Commons License 2008.11.22 0 0 4574
 Szolnokon az idegsebészeten. Dec 15-re van időpontom a fizotherápiás rehabra. A tapasztalatom, ha tornázom vagy kicsit többet mozgom begyulladnak az idegszálaim , ami legalább három négy napig tart. Nekem pszihésen a legnehezebb feldolgozni, hogy nyomorékká váltam.
bela2200 Creative Commons License 2008.11.22 0 0 4573

Főleg, hogy a 2200 eredetileg 2002 akart lenni :-). De még az is éppen fél évszázaddal több, mint a születési évem!

Előzmény: ring9 (4571)
ring9 Creative Commons License 2008.11.22 0 0 4572
Üdv Neked is! Ez nem hangzik túl jól! Mikor lát(ott) orvos újra?
Előzmény: csarli88 (4568)
ring9 Creative Commons License 2008.11.22 0 0 4571
Nekem is ez volt majdnem az első gondolatom. Aztán eszembe jutott a saját számom, és a 2200, így elvetettem.  
Előzmény: bela2200 (4570)
bela2200 Creative Commons License 2008.11.22 0 0 4570
A 88-ból lehet kiszámolni az életkorodat?  Ugye nem??
Előzmény: janise (4569)
janise Creative Commons License 2008.11.21 0 0 4569
Szia! Hol műtöttek?
Előzmény: csarli88 (4568)
csarli88 Creative Commons License 2008.11.21 0 0 4568

Üdvözlök minden gerinces Sorstársat!

Új vagyok a fórumon. Magamról annyit, február végén műtöttek LV-S1 baloldali sérvvel, majd május végén ugyan az a sérvem kiszakadt akut sürgőséggel műtötték. Szeptember elsejével 54%-ra leszázalékoltak. Jelenlegi állapotom LV-S1 kiterjedt hegesedés, jobb oldal nagy discus hernia, fölötte a négyesen szintén hernia, mérsékelten szűkített a III- as és IV- es foramen , kifejezetten szűkített a bal II-es foramen is , középvonalban protrusió látszik, kifejezett kisizületi arthrosis, ami kifejezetten szűkíti a gerinccsatornát.

 A második műtétem után három hónapig max 15 métert tudtam menni. Aztán egy hónapig kifejezetten jól voltam. Megszűntek a fájdalmak, tudtam 4-500m gyalogolni. Két hete ismét nagy fájdalmaim vannak, 5 percig tudok állni vagy ülni, feküdni azt tudok csak utánna nem tudok lábra állni.Röviden ennyi.

Jó egészséget mindenkinek!

ring9 Creative Commons License 2008.11.20 0 0 4567

Kösz az infókat!

 

Érdekes, arra nem is gondoltam, hogy a kellemetlen, szerencsére már tünedező dudorok az arcomon, vagy az amúgy korábban nem jellemző fejfájásom is lehet akár ennek a tünete is.

 

Nem igazán értem, hogy miért is ne kaphatnánk a gerincünk miatt szteroidot, ezt honnan tudod?

 

Időközben beugrottam egy nőgyógyászhoz, aki a nemi életemre (illetve csak őszintén: annak hiányára) vonatkozó kérdéseit azért feltette, mielőtt közölte, hogy ez amúgy nem az ő asztala, háziorvos, majd endokrinológus. Ha ez ilyen hosszadalmas és bonyodalmas lesz, mostanság sajnos nem lesz rá időm, és energiám, aztán meg jön a karácsonyi szünet. A magánrendelések pedig, amiket a neten találtam, horribilis árakat közölnek. Az emberi szervezet olyan trükkös, nem lehet, hogy ezt a megbomlott egyensúlyt a szervezet helyreállítja beavatkozás nélkül is, vagy naív vagyok? 

Előzmény: Pitykéné (4566)
Pitykéné Creative Commons License 2008.11.20 0 0 4566
Szia Ring!
Sajna nekem is hormonproblémáim vannak, de nem a szteroidtól, merthogy mi a gerincünk miatt nem is kaphatnánk szteroidot csak úgy mellékesen.
A férjemnek viszont szétesett tőle a mája.
Szóval hormonokkal endokrinológust keress fel. Ha kell tudok adni elérhetőségeket, de nem 2 napos buli. Viszont, ha megelégszel a nőgyógyász által kérhető hormon vizsgálatokkal akkor egy privát nőgyógyász rögtön leveszi és kb két hét múlva van eredmény is.
Előzmény: ring9 (4562)
sziporka66 Creative Commons License 2008.11.19 0 0 4565
Itt vannak a hormonok:)

Mit is befolyásolnak, és itt a szteroid gyógyszereket is megemlíti.

 

 

http://hu.wikipedia.org/wiki/Hormon

 

 

sziporka66 Creative Commons License 2008.11.19 0 0 4564
Nőgyógyászaton írják ki a labort. Nekem hullott a hajam, májfoltos lett az arcom és folyamatosan híztam, folyamatosan éhes voltam a fejem fájt. Nekem az idegorvos ajánlotta, mert pár hónap alatt felhíztam(45-58 kg-ra) és szerinte csak ettől, én sem tudtam ezt, ha nem említi.

Azt mondta: Nem hízhatok műtőt gerincre, ezt ki kell vízsgálni. Magán úton mentem a nőgyógyászhoz, ő beküldött a laborba és utána az endroklinikára. Azóta visszament a sulyom, halványodott a májfoltom.

Annyit tudok, hogy minden egyes hormon valamilyen TESTI és LELKI tünetnek a gazdája és azért felelős.

Ezek szerint, aki ilyen jellegű gyógyszereket szed annak érdemes megnézetni magát. Olyan ez mind a mókus kerék, kell a gyógyszer, mert vannak fájdalmaid, utána meg azért kell a gyógyszer, hogy a mellék hatását el hárintsd:)

Ha meg berobban a gerinc, vagy a térd kezdődik, előröl az egész.

Örült jó ez az élet!

 

Ha hullik a hajad, a börgyogyász is eltud küldeni vízsgálatra, persze ha akar, de az macerás!!

 

Bella közi az infót, gondoltam. Majd még a Rudast akarom célba venni, mert azt a múltkor kihagytuk.

Előzmény: ring9 (4562)
Törölt nick Creative Commons License 2008.11.19 0 0 4563
Köszönöm a telefonszámot!
Előzmény: janise (4554)
ring9 Creative Commons License 2008.11.18 0 0 4562

Egészen biztos, hogy okozott hormonális zűrt nálam is a sok szteroid (17-et kaptam infúzióban és injekcióban, a végén már egész horror adagban, és rövidebb ideig medrol tablettát is adtak), az első hatás persze a ciklusom felborulása volt. Nagyon rövid idő alatt sokat híztam, olyan érzés mellett, mintha felpumpáltak volna. És hát a diéta is nehezen hoz eredményt, pedig keményen csinálom, elég sok mozgással. 

 

Melyik szakrendelésen csinálnak ilyen vizsgálatot, és persze kell-e beutaló, mert annyira unom már, hogy egy vizsgálatért min. három orvost kell végigvárni (időpont, váró, stb). És a szokásos (költői) kérdésem: vajon nekem miért nem említette ezt egyetlen orvos sem? Ha rákérdezek, mindenki max annyit mond, hogy majd kiürül a szteroid, és akkor helyreáll a rend. De sajnos nem ezt tapasztalom.  

Előzmény: sziporka66 (4558)
bela2200 Creative Commons License 2008.11.18 0 0 4561

Nyáron nem tudom ajánlani Kehidakustyánt, iszonyatos tömeg van ott, legalábbis mi úgy tapasztaltuk. Gyakorlatilag csak az emeltdíjas területeken volt elviselhető az emberek mennyisége. A hely egyébként tényleg igen kulturált és az árak (pl. a közeli Hévízhez viszonyítva) sokkal előnyösebbek.

 

Előzmény: sziporka66 (4557)
sziporka66 Creative Commons License 2008.11.18 0 0 4560
Gyógyszerrel de pontosan nem tudom a nevét, és én keveset szedtem, mert jól reagált a szervezet és rég volt.  Vérvétel alapján tesztelik és a ciklus 3-napján, van a vérvétel, sem, előtte sem utána, ha nem a harmadik napon, ha nem tudsz elmenni, akkor a következő hónap, nálam igy van. Most nekem jó de én minden évben most már ellenőrzöm főleg, hogy mütöttek.

A Cortozin,  Prolactin, Tesztoszteron lett magas.  A TSH pedig alacsony.

Sajnos a mozgás szervi gyógyszerek egyik átka ez is és persze azért a kort is bele kell kalkulálni.

 

Majd kérek a dokitól fiatalító hormont, egy biznyos életkor után jár:))

Előzmény: janise (4559)
janise Creative Commons License 2008.11.18 0 0 4559
Szia!Miután megállapították,hogy hormonzavar állt elő a gyógyszerektől, hogyan próbálták meg orvosolni?
Előzmény: sziporka66 (4558)
sziporka66 Creative Commons License 2008.11.18 0 0 4558
Ring9 ha szteroid injekciót kaptál és gyógyszerbe is, szedted (fájdalom csillapitó) akkor érdemes a hormonháztatásodat megnézetni ugyanis a szteroidok felborítják. Saját tapasztalat, és ha felborul, még fogyni sem tudsz, bármenyit tornázol, sőt annál jobban hízol (nézd meg a testépítőket, ők direkt ezt szedik a tömegnöveléshez). Nekem az idegorvos ajánlotta, hogy nézessem meg a műtét után( hát fel is borult). A hormonok mindent befolyásolnak fájdalmat, örömérzetet, közérzetet, munkabírást stb, minden hormon más test és lélek funkciót befolyásol.

 

 

 

sziporka66 Creative Commons License 2008.11.18 0 0 4557
Pitykéné!

 Itt a fürdő árak.

 

http://www.kehidatermal.hu/?lang=hu&page=furdobelepo_arak

 

Három óra után időarányosan kell a többi pénzt fizetni a fürdőbe. Külön kell fizetni a szauna és a gőz kabin után. Szombaton rengetegen voltak egy kicsit nyomasztó is volt. Gondolom azért nyáron, eloszlik a tömeg. A víze nekem nagyon jó volt, talán a legjobb.

100-ft-ért kimehetsz a termál területéről, és bármikor visszajöhetsz. a belépő egy óra, azon van az azonosító számod.

 

A panzió előtt én a Tescoban vettem Norbi készételt és azt a mikroba felmelegítettem.(537-ft), ha kirándulok, mindig azt viszek magammal. Reggeliért, meg ha lemegyek a lépcsőm a boltba, találom magam. Amint látjátok minden van, a konyhában mikró, rezsó, kávéfőző, kenyérpirító, edények, tányérok, kések kávécsésze, fakanál, tésztaszűrő stb. Itt mindenki maga oldotta meg a kajálását. A termálba a menü 1 000-ft, és nagyon kicsi adag lett volna még nekem is. Ugy, hogy én kisétáltam 12-óra és 16-órakor és kétszer megebédeltem a panzióba 1 200-ft és ebben a kávé is benne volt.

A mellettünk lévő 4* szálloda árak 12 600-ft került egy embernek és ugyanez a berendezés azzal a külömbséggel, hogy a fürdő belépőt és reggelit tartalmazta (7 000-ft-ra jön ki egy reggeli).

Mi ide jövőre mindenképp visszamegyünk, ilyen szép hely ennyi pénzért, ha sátorozni mentünk volna, drágábban jöttünk volna ki. Én bátran ajánlom nektek a fürdőt is a panziót meg főleg.

 

A Harkányi víz nekem egy kicsit meleg volt igaz előtte kértem test és talp masszást ugy, hogy utána a lábaimon a visszerek elpattantak.(ez volt a tanuló pénz). Ott is olyan apartmant fogtunk ki, ami nagyon szuper áron volt.

Kisköröst még dicsérik, viszont arról nem tudok semmit, de csak addig, amíg oda nem látogatok.

 

Pitykéné Creative Commons License 2008.11.18 0 0 4556
A fürdő árait nem találom.
Pitykéné Creative Commons License 2008.11.18 0 0 4555
Nagyon szép hely. Megnéztem az árakat és az sem vészes.
Előzmény: sziporka66 (4552)
janise Creative Commons License 2008.11.18 0 0 4554
Szia!06309491977 ezen a számon keresd!
Előzmény: Törölt nick (4553)
Törölt nick Creative Commons License 2008.11.18 0 0 4553
Sziasztok! Esetleg egy elérhetőséget kaphatnék, már mint a gyógytornászét.Megköszönném.
Előzmény: janise (4549)
sziporka66 Creative Commons License 2008.11.17 0 0 4552

 

Ez volt a második szobánk, mindennap más szobába aludtunk.

Itt a honlapjuk.

 

 

http://kehidakustanypanzio.hu/kehidakustany_panzio/kehidakustany_panzio_szolgaltatas.php

 

Én rohanok, mindenkinek szép napot.

sziporka66 Creative Commons License 2008.11.17 0 0 4551
sziporka66 Creative Commons License 2008.11.17 0 0 4550

 

 

Hétvégén Kehidakustány voltunk. Nekem a termál víze jobban tetszet mind a többié.

Ami negativum volt nem igazán tiszta és egy büfé volt egy kávéért 45-pecet kellet, volna sorban állnom és nagyon vízhangos volt. Én szaunáztam, ami nekem szigoruan tilos (idegsebész tiltotta) de én imádom igaz én hidegvízbe, nem mártózom, és nem órákig ülök a forró szaunába és a gőz kabinban, de szerettem.

Itt egy szál lepedőbe kellet szaunázni fürdőruha nélkül (előírás) ugy, hogy élménybe volt részem a szemem majdnem a lefolyóba kötőt ki a látványtól. Főleg ugy, hogy utána vadi idegen férfiakkal kellet szauna után meztelenül tussolni és "előtte nem volt semmi":)) 

 

A panzió(Szerencsemák) képeit feldobom, ahol laktunk, merem ajánlani mindenkinek 4* szállodával vetekszik a berendezése. Mind a két nap más szobába aludtunk ugyanis nem foglaltunk szobát lesz, ami lesz alapon. És csak 1-napra tudtak kiadni szobát de, lemondta valaki igy lett 2-napunk ebben a csodálatos panzióban.

3-percre van a fürdötől a panzió inkább átszaladtam egy kávéra mind sorban álljak, kávéautomata nem volt és egy büfé az egész épületben.

 

Ha mentek strandolni, ÉN  megköszöném ha tennétek fel képeket s tapasztalatokat a fórumban.Legközelebb ki tudja.........

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!