Keresés

Részletes keresés

Huhu A. Sárkány Creative Commons License 2013.11.22 0 0 9426

Kérdés, hogy a 300 millió éves kormeghatározás mennyire valós.

Előzmény: emem (9404)
paul2 Creative Commons License 2013.11.22 0 0 9425

Puff neki, ez a rejtély is odavan.

Azért még meg kéne próbálni, hátha össze lehet belőle rakni legalább egy tüzérségi lőelemképzőt :-)

Előzmény: emem (9424)
emem Creative Commons License 2013.11.22 0 0 9424

"a negyedik, a több kerekes mechanikus gépnek v alkatrésznek látszó "kövülettel"

 

a negyedik képen crinoid kövületek láthatóak.

Előzmény: paul2 (9423)
paul2 Creative Commons License 2013.11.22 0 0 9423

Gondolom mikor letördelték róla a szenet eltörték, v szándékosan méréshez illesztették azt a kis darabot.

Szenet nyilván láttál már, de faragni valószínűleg nem próbáltad. Hívhatják kőszénnek, de azért nem kőkemény, egy fémtárgy nem törik el, ha kiszabadítják belőle. Ha meg kiszabadítják, miért tördelnének le belőle egy kisebb darabot?!

A kézben tartott széndarabban ha egyáltalán van fém, az valóban jóval nagyobb a kiszabadítottnál, emiatt még külön is kacsa a sztori.

 

a negyedik, a több kerekes mechanikus gépnek v alkatrésznek látszó "kövülettel" és a szénbe ágyazódott (lehet ezt hamisítani?) aluval nem tudok mit kezdeni.

Így fénykép alapján én sem, de kellően alapos vizsgálat az antikythérai leletet is a helyére tette, szóval ez a kerekes kövület sem reménytelen.

A szénbe ágyazás sem nagy kunszt, ha megelégszel brikettel :-) Mivel a fémet kiszabadították, a beágyazódás bizonyítéka megsemmisült, a fényképek meg ugyebár problémásak, szóval amíg nem kerül elő további szénbefagyott gépalkatrész, de érintetlenül, addig a "szinte biztosan kacsa" dobozba rakhatjuk a sztorit.

Előzmény: w.ullrichfun (9420)
paul2 Creative Commons License 2013.11.22 0 0 9422

"Spekuláció, ha azt mondom: nem hiszek a véletlenekben?"
Ne aggódj, a véletlen sem hisz benned.
Magánügy, hogy mit hiszel, de 0 bizonyítékkal nekem ne akard megmagyarázni, hogy volt oka. Főleg, hogy látjuk az eredményt: aki pont egy ilyen világot akart, abból nem nézem ki, hogy képes teremteni.

piacgazdaság-fogyasztói társadalom

A piacgazdaság létrejött, felváltott valami mást, aminél hatékonyabb volt. Ha lesz jobb, akkor ahogy jött, úgy el is fog tűnni a piacgazdaság is, ahogy a rabszolgatartás és a feudalizmus.

"ma már nemcsak a villanykörtékre érvényes sajnos"
egyáltalán nem a villanykörtékkel kezdődött, és semmi sajnos nincs benne - ugyanis azt, hogy egy rakás ostoba alak vallásháborút indít ellene, azt nem lehet egy műszaki konstrukciós elv rovására írni.


"egyénenként pedig kifejezetten butít, egyszerűsít és visszafejleszt."
Ismersz valakit, aki ilyen elvek alapján készült? (nem buta, egyszerű embert, abból van elég; hanem olyat, aki emiatt a gyártmánytervezési elv miatt faék) Ha ugyanis egy villanykörte egyszerű és egyáltalán nem intelligens, az engem nem zavar. Nekem elég, ha világít és olcsó. És ezen förtelmesen gonosz elveket is alkalmazva jelenleg ott tartunk, hogy Edison villanykörtéje helyett, ami a  végsőkig finomítva elérte az 1000 órás várható élettartamot is, a kompakt fénycsövek 8000, a LED-ek 25000 üzemórát mernek vállalni gond nélkül, tömegesen, energiatakarékosan és megfizethetően. Nem tudom, te hogy vagy vele, de én ettől sem érzem butábbnak magamat, és a világot sem rosszabbnak.

 Az általad belinkelt oldalon is ezt találtam:
"Indeed, I believe that even though...
Azám, csakhogy ez nem a víz alatti részre vonatkozik, hanem a szigeten levőkre, ahol az emberek kihasználták a lépcsőket, (de nem készítették azokat,) csak itt-ott megfaragták céljaiknak megfelelően. Ha a szövegből nem jön le, akkor ott vannak mellette a képek. Schoch arra reagál, hogy az ezeken a helyeken valóban kimutatható megmunkálási nyomok alapján egyesek az egész szigetet, beleértve a víz alatti részeit is, szeretnék kézi faragásként eladni - ami nyilvánvalóan hibás elmélet.
A 10000 évet viszont a 2. bekezdésben emlegeti, ami teljes egészében feltételes mód, nem azt állítja, hogy ez van, csupán hogy ha ez lenne, az milyen érdekes volna. Ebben van valami, bár szerintem enélkül is elég érdekes.

 

Továbbra is egy tudomány van, annak Schoch egy nem túl jelentős képviselője, a vízeróziós zöldségeivel tévedett, ez bármely tudóssal megeshet, de ettől még egyetemen tanult geológiát, szóval a véleménye legalábbis figyelembe veendő. (ez érvényes a vízerózióra is) Ha hozol legalább hasonló kaliberű ellenvéleményt, akkor összevethetjük őket. (a vízeróziónál is ez volt, és ott nem állta ki a próbát, ráadásul ott kissé túlment a határokon, mert belelegelt az egyiptológusok rétjébe, holott ahhoz nem volt elég a tudása)

Előzmény: w.ullrichfun (9421)
w.ullrichfun Creative Commons License 2013.11.21 0 0 9421

"Addig viszont ilyen lett, és kész, bármilyen ok vagy cél"

 

Spekuláció, ha azt mondom: nem hiszek a véletlenekben? Mert az ilyen lett, az véletlennek állítás sztem.

 

 Teslának "nem volt annyi a tarsolyában" ami a mérnöki tudás része, a tömegcikkek termelésében lényeges, magyarán a piacgazdaság-fogyasztói társadalom lényege :(

Ebben egyetértünk, de sztem ez nagyon rossz politika, ma már nemcsak a villanykörtékre érvényes sajnos, és nem viszi előbbre a társadalmat sem, egyénenként pedig kifejezetten butít, egyszerűsít és visszafejleszt.

 

 Az általad belinkelt oldalon is ezt találtam:

"Indeed, I believe that even though the Yonaguni Monument may be primarily natural (say, over 95% natural), parts may have been "touched up" by ancient humans and the ancient inhabitants of the island may have both admired and utilized the Yonaguni Monument. Analogously, we can consider the famous prehistoric cave paintings of Europe."

 Azaz "feldolgozták-retusálták-alakították" ha még csupán 5%-ban is, az több, mint 10 ezer éve történt, utána víz alá került, de olyan jól sikerült a feldolgozás, h víz alatt is így megmaradt - ezt azért nem hasonlítanám barlangrajz jellegű leletnek.

 Nem tudom megkeresni hol olvastam(hasonló) véleményét, de a wikin is ez van:

"We should also consider the possibility that the Yonaguni Monument is fundamentally a natural structure that was utilized, enhanced, and modified by humans in ancient times."[1]

 

http://en.wikipedia.org/wiki/Robert_M._Schoch

 

Ha csak egy tudomány van, akkor Schoch azt képviseli szerinted, vagy esetleg Ő lehet egy (másik v kicsit más) alternatíva? :)

 

Előzmény: paul2 (9414)
w.ullrichfun Creative Commons License 2013.11.21 0 0 9420

Egy része kint a szénből, a többi benne. A kiálló rész nagyobb 1 cm.-nél a képen. Gondolom mikor letördelték róla a szenet eltörték, v szándékosan méréshez illesztették azt a kis darabot. (?) Sajnos a másik két példa, a váza és a kalapács lerontja az egész hihetőségét, (nekem is vannak szkeptikus mérgelődéseim az ilyen oldalakkal, de nem az egészet "lövöm le" - csak a színesítő kiegészítéseket, itt két érdekes, kettő nem) de a negyedik, a több kerekes mechanikus gépnek v alkatrésznek látszó "kövülettel" és a szénbe ágyazódott (lehet ezt hamisítani?) aluval nem tudok mit kezdeni. A több millió évet kizárom, a vulkáni kőzetnél a szerkezet jellege miatt nem lehetne 100-150 évesnél régebbire gondolni, arról viszont említést tettek volna még az oroszok(vagy nem?) is, ha akkor arrafelé vulkáni tevékenység lett volna.

Előzmény: paul2 (9408)
emem Creative Commons License 2013.11.21 0 0 9419

csak szólok, hogy a tudomány nem dogma, a "falait" akár te is ledöntheted, ha tényekkel bizonyítod az állításaidat.

ebben a hírben  maximum az a jó, hogy az ökológus által felhozott nevetséges érveket egy általános iskolás is meg tudja cáfolni.

ez itt egyébként OFF, az ufósban már szó volt róla.

Előzmény: Vitzilopocstli (9417)
emem Creative Commons License 2013.11.21 0 0 9418

amit te ajánlgatsz, az nem más, mint ostoba konteók tömkelege.

kösz, nem kérek belőle, nekem tökéletesen megfelel a mainstream változat.

amelyet nem mellékesen tények támasztanak alá, szemben az általad propagált konfabulációval.

beszélni persze beszélhetsz róla, pompásan elfér itt a rejtélyesben a többi baromság mellett.

 

ezt azért a figyelmedbe ajánlom:

 

"A kutatások mind azt mutatják, hogy logikai úton ezek az elméletek egyszerűen nem dönthetők meg. Most végzünk éppen olyan vizsgálatokat, hogy ha logikai úton nem, akkor hogyan lehet összeesküvés-elméleteket megcáfolni. Én azt tippelem, hogy a nevetségessé tétel lehet a jó módszer azok körében, akik potenciálisan fogékonyak lehetnek. De akik erősen hisznek bennük, azok gyakorlatilag meggyőzhetetlenek, és főleg formállogikai eszközökkel."

http://index.hu/tudomany/2013/11/21/ezert_van_szuksegunk_zsido_gyikemberekre/

Előzmény: Vitzilopocstli (9416)
Vitzilopocstli Creative Commons License 2013.11.21 0 0 9417

Az azért reményt kelt, hogy a tudományos dogmák falát egyre több tudós bontogatja...

 

http://news.yahoo.com/human-beings-came-from-another-planet--not-earth--new-book-claims-134335110.html

Vitzilopocstli Creative Commons License 2013.11.21 0 0 9416

Próbálj meg tájékozódni és akkor majd nem fogsz oly nagyon csodálkozni. Én nem arra szerződtem, hogy alapvető műveket ajánlgassak ahhoz, hogy valami lövésed legyen arról is, amiről nem tanítanak, hanem tanulhatsz, ha érdekel. Például az emberiség valódi történetéről. Ha érdekel olvass, ha meg nem érdekel, akkor ne beszélj róla. Ennyi.

 

 

Előzmény: emem (9410)
paul2 Creative Commons License 2013.11.21 0 0 9415

Ismered a mondást, amíg lószar van, veréb is van.

 

Van egyfelől a tudományos ismeretek felfoghatatlan mennyiségű özöne, másfelől van a hétköznapi emberek ezek iránti érdeklődése. Jó tudományos ismeretterjesztő cikket írni azonban nem könnyű, nem is mindenki képes rá.

Vannak emberek, akik még mindig a 19. század elejénél tartanak, azt hiszik, ma is lehet az akkorihoz hasonló módon hobbiból művelni a tudományt, és a "hivatalos tudomány" ármánykodásának tekintik, hogy "alternatív" elmeszüleményeiket nem díjazzák. És van, aki megélhetési célból gyártja a tudományt fenekestől felfordító találmányokról, leletekről, felfedezésekről szóló kamu híreket. A nem kellően felkészült emberek pedig benyalják ezeket is, főleg mert itt a tartalom gyatraságát a tetszetős csomagolás jól elfedi, száraz fejtegetés helyett van akadémikusok összeesküvése, multik ármánykodása, mint a szappanoperákban.

 

Egy igazán hatásos ellenszere van mindezeknek: a megfelelő szintű oktatás.

Gyakran úgy merül fel a kérdés, hogy tényeket vagy gondolkodni tudást tanítsanak, pedig mindkettő kell. És nem csak a tudóspalántáknak, hanem a 21. században már lényegében mindenkinek.

 

Amilyen mértékben ez megvalósul, olyan mértékben pusztulnak ki a sarlatánok. Egyelőre virulnak :-/

Előzmény: Longvale (9413)
paul2 Creative Commons License 2013.11.21 0 0 9414

"Ha ezen konstansok közül bármelyik is csak minimálisan eltérő értékű, az élet a ma ismert formájában nem alakulhatott volna ki."
Vagyis egy kissé másféle Univerzumban kissé (vagy nagyon) másféle élet lenne, adott esetben akár semilyen. És ebből  mi következik? Hogy az Univerzumot "csinálták", az csak akkor következik, ha előbb bebizonyítod, hogy valaki pont ilyen életet akart. Addig viszont ilyen lett, és kész, bármilyen ok vagy cél merő spekuláció.

"Teslát Edison, és az azóta kiderült "tervezett elavulás elmélet" -ből pénzt harácsoló energiakartell lehetetlenítette el."
Edison intelligens volt, gátlástalan és gazdag, mint jó páran a kor sikeres vállalkozói közül. Nem volt könnyű vele megküzdeni, de néhányaknak sikerült, mint pl. Westinghouse-nak. Teslának nem volt annyi a tarsolyában.


A "tervezett elavulás" nem az energetikában, hanem a tömegcikkek termelésében lényeges. Nincs benne semmi misztikus, semmi összeesküvés, a mérnöki tudás része, csak a tudatlanok szörnyülködnek rajta.

Yonagunival kapcsolatban Schoch-ot nem véletlenül említem, őt nem szokták azzal vádolni, (akik az ilyesmiket vádként emlegetik,) hogy a "hivatalos tudomány"-hoz tartozna.

Szerinted Schoch "Yonaguniról pedig azt mondta, h természetes helyén van a tömb, ott formázták valamiért igényeikre ősidőkben elődeink,"
Erre adhatnál valami linket, ugyanis én ezt találtam:

http://www.robertschoch.com/yonagunicontent.html
A harmadik szakasz végén ezt írja:
The rocks of the region break out neatly, both along horizontal and vertical planes, and naturally form the step-like appearance. This is seen both underwater and on the surface of Yonaguni.
Ebben pedig semmi formázás, csak természetes eredet.

"Nemcsak egy tudomány van."
Tudomány csak egy van. Elmélet (hipotézis) lehet több is, ezek aztán vagy igazolódnak, vagy kihullanak. Aki igazolhatatlan vagy cáfolt hipotézishez ragaszkodik, az ebbe az egy tudományba nem fér bele, és saját magát sarlatánnak nevezni nem akarván alternatív tudományról meg hasonlókról kezd dumálni. Viszont nekem hiába.

"gízai együttesre is ráfoghatnák ezt,"
Ez nem ráfogás kérdése, olvasd a fentit tovább, Schoch elmagyarázza, hogy mit látott a helyszínen, ami a fényképekről egy laikusnak nem jön le, de a helyszínen egy geológus számára egyértelműen felismerhető.

Előzmény: w.ullrichfun (9412)
Longvale Creative Commons License 2013.11.21 0 0 9413

Te, vajon mit kellene kezdeniük komolyabb tudósoknak egy ilyen cíkk irójával, aki nem csupán tudománytalan, de még hülye is, teljesen tájékozatlan még abban is, amit ír, a lényeg, hogy szenzációhajhász legyen (de ezek a "leletek" egyik könyvből vándorolnak a másikba már évek óta...):

 

http://www.ittvannak.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=274%3A300-millio-eves-aluminium-fogaslecet-talaltak-oroszorszagban&catid=2%3Ahirek&Itemid=2

 

Ezt írja: "1974-ben egy romániai kőfejtőből került elő egy ismeretlen eredetű alumínium eszközdarab, amely kalapácsra, vagy még inkább az Apollo űrhajók egyik "lábára" emlékeztet azok szerint, akik közelről látták."

 

 

A szerző nem ismeri ki magát a kamuleletek között se, akkor meg mit akar?! Ezen a képen nem egy romániai kalapács (vagy űrhajóláb?!) van, hanem az amit egy kiszáradt patakmedernél Texasban 1934-ben találtak! Nem is aluminium (kalapácsnak az nem is jó, nem gondolja a cikkíró fejlett 300 millió éves civilizációról...?). Most ilyen félnótásokkal mit tudnának beszélni tudósokkal? Most amúgy mennyiré kéne ezt a sz@rt közelről nézegetni, hogy űrhajó lábának tűnjön (mert a fotó elég közeli)???

Itt már voltak a képei a texasi "kalapácsnak" (már csak összehasonlítás végett):

 

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=124683031&t=9000303

 

Előzmény: paul2 (9408)
w.ullrichfun Creative Commons License 2013.11.21 0 0 9412

Matek???

Annál azért kicsit összetettebb sztem:

"A finomhangolt univerzum elmélet szerint az élethez szükséges feltételek az univerzumban csakis az univerzális fizikai konstansok erősen behatárolt értékei mellett jöhetnek létre. Ha ezen konstansok közül bármelyik is csak minimálisan eltérő értékű, az élet a ma ismert formájában nem alakulhatott volna ki."

 "természetesen a tudományos közösség is tisztában van a konstansok létezésével és az univerzumra gyakorolt hatásukkal, és több hipotézis is született arról, hogy mi okozhatja ezt a látszólag nagyon valószínűtlen kozmikus egybeesést."

Link:

http://hu.wikipedia.org/wiki/Intelligens_tervez%C3%A9s

 

 És abszolút nem vallási, teológiai szempontból osztom ezt a logikát, remélem érted.

 

 Teslát Edison, és az azóta kiderült "tervezett elavulás elmélet" -ből pénzt harácsoló energiakartell lehetetlenítette el.

 Érdekes h éppen Robert M Schoch, aki min. 5-7 ezer évesre teszi a gízai fennsík együttesét, és régebbi civilizációt emleget - miért Őt említed? :)

 Yonaguniról pedig azt mondta, h természetes helyén van a tömb, ott formázták valamiért igényeikre ősidőkben elődeink, azaz nem hordták oda, nem építették "csak" kifaragták .... jó, de mikor? Amikor még nem volt víz alatt, azaz több mint 8, de lehet 10 ezer évvel ezelőtt - ha hinni lehet a geológusoknak, a Csendes-óceán a mai "méretét" ie. 7000 és 5000 közt érte el, előtte az alacsonyabb tengerszint miatt a Bering-földhíd átjárható volt pár km. szélességben.

 Nem azt mondta, h a természet formázta, ahogyan a boszniai piramisokról is az a véleménye, h nem evidens bizonyíték önmaga a piramis egy nagy civilizáció jelenlétére a Visoko völgyben ...

 

 Nemcsak egy tudomány van. Ahogyan régebben sem, mert az egyházi tudomány(sajnos) nem szűnt meg, ha az első bekezdésemnél nézed, van min 3 alternatíva, de sajnos van egy 4. is, ami éppenséggel mindhárom ellen érvel, és csakis ártani igyekszik, azt tanítja, nem humán, épp ellenkezőleg. Talán épp az az egyik gond, azzal az általad említettel, h nem ismer el semmi más alternatívát, nézőpontot, logikát, ugyanakkor a sajátját szétválasztja humán és reál megközelítéssel, pedig nem kéne talán, mert egyik a másik nélkül hiányos.

 

 Természetes?

Mondjuk lehet, ha azt veszem h mi is és elődeink a természet részei vagyunk-voltunk, de ennyire pontosan megmunkált kövekre, egyértelmű lépcsőkre, és egyenesre, párhuzamosra vágott alakzatokra ezt úgy nem lehet állítani, akkor a gízai együttesre is ráfoghatnák ezt, v Puma punku köveire, Húsvét-szigeteki szobrokra is. 

 

Előzmény: paul2 (9405)
paul2 Creative Commons License 2013.11.21 0 0 9411

"millió bizonyíték van"

Aha, és úgy gondolod, hogy sok lúd disznót győz?

Csakhogy a dolog nem így működik: két fél bizonyíték az nem annyit ér mint egy egész, hanem egészen pontosan semmit.

Legalábbis addig, amíg valaki nem hoz egy, a maitól gyökeresen eltérő, és mégis működő logikát.

 

"A darwinizmussal még maga Darwin is szembe menne, ha élne,"

Ez az egyike a gondolkodás helyett szajkózott ostobaságoknak. A továbbfejlesztés ugyanis nem szembemenés. Darwin holtáig reszelte az elméletét, ha most is élne, most is azt tenné, és ennek eredményeképpen lenne (pontosabban van, mert mások folytatták, amit ő abbahagyni kényszerült) eltérés az eredeti és a mai elmélet között, ebben semmi rendkívüli nincs, felháborító meg pláne.

Az viszont nyomorúságos, hogy egyesek még ma is Darwinnal "vitatkoznak".

 

"eljátszani a sértett szkeptikust,"

Csak halkan jegyzem meg, mert kivétel azért akad, de többnyire nem a szkeptikusok szoktak kizökkenni a nyugalmukból és személyeskedésbe kezdeni.

Előzmény: Vitzilopocstli (9409)
emem Creative Commons License 2013.11.20 0 0 9410

"millió bizonyíték van"

 

dehogy van, ekkora hülyeséget soha nem engednék meg magamnak. és másnak sem.

fantáziálni lehet róla, egyéni, a tényekkel hadilábon álló véleményt megfogalmazni természetesen szabad, de bizonyítékot emlegetni már más tészta.

persze nem felháborító, simán csak buta dolog.

Előzmény: Vitzilopocstli (9409)
Vitzilopocstli Creative Commons License 2013.11.20 0 0 9409

A darwinizmussal még maga Darwin is szembe menne, ha élne, de nem ez a topik témája. Viszont egy olyan civilizáció létezésére, mint amilyen a miénk most, vagy talán még a miénknél is fejlettebbre millió bizonyíték van, úgyhogy nem csak feltételezheted, ha nem meg is engedheted magadnak... 

 

Persze csak akkor, ha nem akarod te is itt eljátszani a sértett szkeptikust, akit felháborít, hogy az emberek csak úgy ellentétes véleményt merészelnek kialakítani a fősodrású tudományos nézetekkel szemben.

Előzmény: emem (9404)
paul2 Creative Commons License 2013.11.20 0 0 9408

Álljon meg a menet!

Az állítólagos alumíniumtárgy a kép szerint kisebb 1 centinél. A másik kép szerint a szén beborítja. Akkor viszont hogyhogy, nem lapátolták a kályhába? Egyenként megnézegettek minden darab szenet? Na ne már...

Előzmény: w.ullrichfun (9402)
paul2 Creative Commons License 2013.11.20 0 0 9407

Ha Juli néni (Yulia Zamanskaya) egy előző heti Pravdát talált volna a szén között, akkor most meglenne a bizonyíték az időutazásra is. Legalábbis azok szemében, akik képesek egy ilyen mondatot szégyenkezés nélkül leírni:

 

"Létezik ugyanis az alumíniumnak egy földönkívüli, úgynevezett 26-os izotópja, amely a Föld légkörébe jutva 26-os magnézium izotóppá bomlik le."

A 26-os tömegszámú Al izotóp 717 ezer éves felezési ideje ugyanis nem függ a Föld légkörétől. Jó, ehhez már kell az érettségi, de annak a megértéséhez, hogy a szénbe idegen anyagok akár a kibányászás, osztályozás vagy szállítás közben is belekeveredhetnek, ahhoz nem kell.

Előzmény: emem (9404)
paul2 Creative Commons License 2013.11.20 0 0 9406

Tiltott terület a Bermuda-háromszögben.

Tudod kit hülyítsenek ilyennel: a terület nagyobb része nemzetközi, egyszerűen nincs, aki megtiltsa, hogy akárki odamenjen.

 

"ijedtében visszavonta az állítását."

De az első közlésből gondosan kihagyta a GPS-koordinátákat, pedig akkor még nem volt megfenyegetve. (ha meg lett volna, az egész közleményt lenyeli) Mint aki direkt várt a felzúdulásra/fenyegetésre.

 

"Azzal fenyegették, hogy megvonják a támogatást,"

Ezek szerint eleinte kapott. Ámde kitől és mire? Hogy pancsoljon a langyos óceánban? Vagy már direkt a piramist kereste ott?

 

 

Előzmény: Vitzilopocstli (9401)
paul2 Creative Commons License 2013.11.20 0 0 9405

A logika egy matematikai konstrukció, ha van más logikád, kérlek mutasd be, hadd ismerjük meg. (link elég)

 

Aki olyan dolgot, elméletet, verziót emleget, vagy olyan régészeti leletet talál,...

Blabla, általános vádaskodás, ezerszer láttam, ha még ezerszer ideírod, azzal sem győzöl meg senkit.

 

Ld.: Tesla kálváriája, Yonaguni piramis(?)

Láttam, először még a múlt évezredben, némiképp unalmas, hogy még mindig itt tartunk.

- Tesla feltalált pár dolgot, de eladni még nem tudta, ezért elment Amerikába, ott viszont lényegében mutatványosnak állt.

Az eltitkolt találmányairól leginkább olyanok fantáziálnak, akik a nyilvánosságra került találmányait sem értik egészen.

- Yonaguni természetes eredetét Robert Schoch személyesen állapította meg (többek mellett)

 

Nem emlékszem pontosan hány hónapig v évig volt kikötve a "kutatóhajó" a rom felett,

meg arra sem, hogy ki és mikor... tipikus.

 

de igen hosszú időn át az volt a hivatalos tudomány álláspontja, mint most a boszniai piramisokról is, azaz "természetes képződmény is lehet"

- csak egy tudomány van

- annak az álláspontja elég hamar kialakult: semmi "lehet", csak simán: természetes.

 

 

Előzmény: w.ullrichfun (9400)
emem Creative Commons License 2013.11.20 0 0 9404

ne keverd a dolgokat:

 

egy korábbi civilizáció nem menne szembe a darwinizmussal (feltéve, de nem megengedve, hogy volt ilyen).

 

a 300 millió éves fogasléc egy humbug, kitárgyalódott az ufósban.

Előzmény: w.ullrichfun (9402)
emem Creative Commons License 2013.11.20 0 0 9403

ez se nem mesterséges, se nem piramis.

bővebben lásd itt: Vízalatti romok

Előzmény: w.ullrichfun (9400)
w.ullrichfun Creative Commons License 2013.11.20 0 0 9402

Persze h félnek. Elég sok brutális erődemonstrációt láttak-hallottak olyanokról, akiknek állásába, megélhetésébe került, ha nem tartotta be a "szabályokat" vagy a száját ..

 Láttam én is a youtube-on éppen eleget a kubai, floridai partok közelében talált építményekről, némelyik egyértelműen piramis formájú, és egyáltalán nem tud elszámolni velük a hivatalos tudomány, amelyik fél kimondani egy korábbi civilizáció lehetőségét, mert az ugye szembe megy a Darwin elmélettel(igaz sok más dolog is, mégsem merik elvetni, újragondolni, mert azonnal sarlatán, áltudós, nevetséges őrült jelzőket kapnak és kicsinálják őket) .... pedig lassan ideje újra értékelni az egészet, ahhoz viszont generációváltás szükséges a tudományban.

 Ezt is meg kéne magyarázni, kutatni, de itt az agyonhallgatás esete jön elő, amit pár éve az ecuadori piramisnál is alkalmaznak:

 

http://www.ittvannak.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=274%3A300-millio-eves-aluminium-fogaslecet-talaltak-oroszorszagban&catid=2%3Ahirek&Itemid=2

 

Előzmény: Vitzilopocstli (9401)
Vitzilopocstli Creative Commons License 2013.11.19 0 0 9401

Már a Bermuda háromszögben is fedeztek fel különös képződményeket. Először kimondta az egyik kutató, hogy piramis formákra talált a víz alatt, de erre olyan hatalmas lett a felzúdulás hivatalos körökben, hogy ijedtében visszavonta az állítását. Azzal fenyegették, hogy megvonják a támogatást, csakhogy ekkorra már nyilvánosságra került néhány víz alatti felvétel. Jelenleg az a helyzet, hogy senkit nem engednek a hely közelébe, tiltott terület lett még a hajók sem mehetnek át felette. 

 

Utálják a "piramis" kifejezést, mert nem tudják begyömöszölni a dogmáik közé. Ráadásul olyan nagyok, hogy nem tudják bedugni a múzeumok pincéibe sem. Nem is értem, hogy annyira különböző népek, mint a kínaiak, európaiak, dél-amerikaiak, miképp képesek ilyen mértékben összehangolni az "ellenállást" és egyáltalán mitől félnek? Miért kell fával tele ültetni a piramist, hogy ne látszon? Kész röhej. Nem egyszer lehet látni , hogy azonnal a látogató mellett terem egy őr, ha mérőszalagot lát a kezében. Egyiptomban úgy, mint Sacsayhuamanban. Mintha mindnek ugyanaz lenne a munkáltatója.   

Előzmény: w.ullrichfun (9400)
w.ullrichfun Creative Commons License 2013.11.19 0 0 9400

Érdekes, de ugyanakkor magától értetődő is:

Ha valaki más logika szerint, (vagy csak szerint is, de némileg, részletekben másképp is) gondolkozik, az a mai, korlátozott és dogmatikus tudomány és hívei számára eretnek - bolond, fantázia vitruóz, sarlatán, áltudós, stb. Aki olyan dolgot, elméletet, verziót emleget, vagy olyan régészeti leletet talál, vagy olyan csontokat olyan tétegekben, ami-ahol a mai és 50, 80, 100(?) éve tanított történelmi ismeretekkel nem egyezik, a manapság tudományosan elfogadott elvekkel, elméletekkel szembe megy, akkor az "nem is létezik" - amellett el kell menni, azzal nem kell foglalkozni, ellenkező véleményt nevetségessé tenni, azt cáfolni, hitelteleníteni és minden eszközzel mindenkit meggyőzni annak valótlanságáról, legfőképp pedig anyagi támogatás megvonásáról - ami ugye manapság teljes ellehetetlenítést eredményez. Ld.: Tesla kálváriája, Yonaguni piramis(?) első és évekig erőltetett "természetes képződmény is lehet" verziója, ami többször és több rejtélyes lelet, rom kapcsán használt "remek" lényeget takaró, figyelem elterelő és elhárító konzekvencia.

 Az "egyszerű logikai" és egyébb bizonyításhoz saját maguk által kreált szabályok alapján csak az felel meg, ami az ő véleményükkel, avagy az őket pénzelő(!!!) társaságok, egyének érdekeivel megegyezik.

 Nem emlékszem pontosan hány hónapig v évig volt kikötve a "kutatóhajó" a rom felett, de igen hosszú időn át az volt a hivatalos tudomány álláspontja, mint most a boszniai piramisokról is, azaz "természetes képződmény is lehet" - szánalmas.

 

http://www.youtube.com/watch?v=_ep9P6uX9BM

 

Előzmény: paul2 (9399)
paul2 Creative Commons License 2013.11.18 0 0 9399

Érdekes, hogy aki tudós elitrő, meg kontraszelekcióról beszél, az soha nem tesz le olyan eredményt az asztalra, (amennyiben magát tudósnak vallja,) illetve soha nem olyan elméletekért lelkesedik, (ha egyszerű tudományos érdeklődésű egyedről van szó,) amelyek az egyszerű logikai vizsgálatokat is kiállják.

Előzmény: Vitzilopocstli (9397)
paul2 Creative Commons License 2013.11.15 0 0 9398

Kellett volna tartania egy összeszedett előadást, ehelyett megpróbált csinálni egy lazát. A laza előadás azonban csak a nagyoknak sikerülhet - nekik is csak azért, mert ők már akkor is összeszedettek, ha lazán csinálják.

Jó tanárok szorgalmas tanítványa, túl a fiatalkori bakikon, de még nem nagy tudós.

Amikor sopánkodni kezdett, otthagytam. Rá is vonatkozik, hogy helyettem ne akarjon megdöbbenni.

Előzmény: Vitzilopocstli (9394)
Vitzilopocstli Creative Commons License 2013.11.15 0 0 9397

Nem én adtam a hatásvadász címet és jobb ha a vágatlan videót nézi meg az ember, de nagyon tanulságos az, amit hallhatunk még a rövidített változatban is. 

 

A magyar kontraszelektált tudós elittel szemben nem ok nélkül bizalmatlan az, aki mást is olvas, nem csak a magyar történelem könyveket...

Előzmény: paul2 (9395)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!