Ezt a fórumot azzal a céllal hoztam létre,hogy aki kedvet érez kistraktor,csettegő,és egyébb háztáji gépek sajátkezű építéséhez csatlakozzon.De akinek van ilyen gépe az is szóljon hozzá.Itt megoszthatunk az ötleteket,tapasztalatokat.
Ez így van én is jártam a modellezni , egy akkori kolléga vitt ki az MHSz model repterére . Jó van no , csak 2 éves inas voltam.ott a cégnél, de akkor is kolléga volt .
Aztán a jogsit is ott szereztem meg . Aztán meg már a (M)enny (N)élkülem kötelékébe is kerültem .
Volt még az MHSz neg egy dizel is. Igazából ugyan az a motor volt benne mint a dízel csak a porlasztó helyett gyertya a adagoló helyet elosztó fej volt, ugyan olyan osztottfejes hengerek voltak.
De egyébként meg már mentem menteni a szomszéd Ducatójával . S még rendőr is volt intézkedni kint , de reméltem nem az én papírjaimmal akár majd foglalkozni .
Lehet 64 végén voltam mert 65 ben szereztem meg a jogsit. Igen A, B , C. Motorból 250 es Pannónia, Moszkvics 403 v. 408 3 sebességes kormányváltós, Csepel 350 benzines voltak vizsga gépjárművek.
Igen én is ott voltam (1964), de az utca nevét ne kérdezd. Az MHSZ által szervezett A-B-C kategória nagyon olcsó volt. De azután elcsavarogtam elszórakoztam és kimaradtam, pedig kész volt a pályaalkalmasságim. Később csak B kategóriám lett. Persze előtte segéd motoroztam.
Ha jól emléxöm, én éppen őrségben ünnepölhettem volna a 2o. Születésnapomat decemberben, mert 82 szeptemberében vártak szeretettel a szegedi Sporcsarnokban ... Onnantól telt nehezen az a másfél év, biztosan a Pesti levegő miatt. 😀
Sajnos nekem helyben nem volt lehetőségem, utazgatni kellett volna Starjánba. Na meg mikor felszabadultam utánna nemsokára kezdtem a jogaira a tanfolyamot aztán 65 aug.- ban vizsgáztam, novemberben meg már el is kapták a farkam. Abban az éven vezették be a 18 éves kortól való szolgálatot és már vittek is.
Talán 2-3 személy van még mög közülük, egyik kollégám is volt, a mai napig, szoktunk beszélni ha ritkán összefutunk. Ő már 75 körül van, mai napig aktív, jó egészségnek örvend.
Minálunk volt modellező klub, oda a bátyám járt, amíg el nem kezdött dolgozni. Én lövészetre jártam, mög egy darabig a rádiós klubba, de onnan valahogy korán lemaradtam, valami betegség miatt lött lemaradásom, nem is tudtam behozni a hátrányt, így inkább föladtam azt az irányt.
Egykori vezetést oktató "Marci" bácsit, mostanában is mög szoktam látogatni a temetőben, sokan nem szerették a stílusát, pedig jó fej és gyakorlatias öreg róka volt.