Simon Ammann a 10., aki első svájciként nyerte meg az É.T.-t, méghozzá úgy, hogy mind a négy állomáson győzni tudott, ezzel beállította Matti Hautamäki 2004/05-ös szezonjában elért rekordját!
Síugrók VK-ban elért helyezés javításai, rekordjai (Oslo)
Simon Ammann
17. Vk. győzelmét szerezte tegnap, mellyel első ízben nyerte meg az Északi turné-t!
Andreas Kofler
Az új Holmenkollen első hivatalos sáncrekordja az ő nevéhez fűződik, a tegnapi verseny első körében elért 139,5 m.-es ugrásával!
Atle Pedersen RÖNSEN
A tegnapi versenyen 29. lett, mivel korábban nem volt Vk helyezése, így ez eddigi legjobb eredménye!
Roar LJÖKELSÖY
A 18. (nagy valószínűséggel utolsó) Vk. szezonjában az új Holmenkollenen 350. alkalommal állt rajthoz, sajnos a második körbe nem sikerült bejutnia az irreális körülmények közt zajló versenyen!
Sajnos lassan már egy hete, hogy az index kínlódik, ezt az ide felrakott képek és táblázatok időnkénti eltűnésére, hiányára értem!
Nem csak ezen a topikon, hanem pl. a síugrás tippbalhé és csodacsapat topikokon is hasonló a helyzet, csak itt egy kissé feltűnőbb a helyzet, mivel jóval több képanyag kerül be ide. Sajnálom, mert így igencsak élvezhetetlenné vált a topik (talán mások véleménye is ez), régebben pár alkalommal is előfordult ilyesmi, de ilyen sokáig még nem tartott! Érdekes, mert visszanéztem a topikot az elejétől és nálam a 172-es hsz.-ig rendben van minden, onnantól kezdve viszont hiányoznak a jpg-ek!
Újból megkérném a gépházból a moderátor urakat, ha benéznek ide próbáljanak e hiba kiküszöbölésére megoldást találni, egy visszajelzésnek is örülnék, hogy mi miatt van ez és hogy a probléma elhárításán fáradoznak!
Előre is köszönöm!
Addig is a topiklátogatóknak egy jó tanács!
Én felváltva használom az explorert és a firefox-ot és meglepve tapasztaltam, hogy a firefox-on rosszabb a helyzet, mert pl. ha ott hiányzik is egy kép, rákattintva az üres mezőre nem jön be semmi, míg az exploreren a képek hiányát egy kis négyzetben egy x jelzi, arra kattintva (ha nem is elsőre) de bejön a kép vagy táblázat! Akik a firefox-hoz szoktak kivételesen ajánlom az explorer használatát, abban az esetben ha a képek, tabellák nem jönnének be a másikon, azon ha nem is egyből, de legalább bejönnek! :)
A Kontinentális Kupa 2009/10-es szezonjában (mint a németek a FIS Kupában) taroltak az osztrákok, a dobogó mindhárom fokára ők állhattak! David Unterberger több mint 400 pontos fórral nyerte a második számú versenysorozatot, az osztrák utánpótlás erejét jellemzi, hogy az első tízben 8 osztrák végzett!
A szezon legtöbb győzelmét (6) és érmét (12) is Unterberger szerezte! A szezonban messze a legtöbb pontot az osztrákok szerezték (5913) a németek (2981) és a szlovének (2747) előtt! A legtöbb győzelmet is az osztrákok zsebelték be, 16-szor nyertek a 26 versenyen, a legtöbb érem is az övék, 42-t gyűjtöttek!
A 2009/10-es szezonban 20 nemzet 147 sportolója szerzett pontot, többek között bolgárok, szlovákok és észtek stb. A leghosszabb győzelmi sorozat az osztrákoké, 8 versenyen keresztül nyertek zsinórban! Első alkalommal rendezhetett Észtország nemzetközi versenyt 2009 dec.-ében, melyet 2008-ban újítottak föl, az első versenyt a szlovén Matic Kramarsic nyerte az új sáncon!
Megjegyzés: Sajnos a COC adatok egyelőre eléggé foghíjasak (a '94 és 2000 közötti verseny érmesek hiánya miatt), ha ezen adatok meglesznek további statisztikai adatokat rakok majd be! :)
Planicán egyedül az osztrák csapat indíthat 5 főt egyéniben (mivel címvédő), az összes többi nemzet 4 fővel vehet részt a sírep. vb-n.
Az osztrákoknál valószínűleg Schlier, Koch, Morgi és Kofler biztosan ott lesz, Loitzl és Zauner közül kit választ majd a csapatba ötödikként Pointner hát az jó kérdés! Eddig 6 ugrása volt repülősáncról Zaunernek (166,5; 183,0; 203,5; 201,0; 193,5; 198,0), az oberstdorfi team-touron a kvalin ugrotta egyéni legjobbját (203,5 m.), a mostani formája alapján szerintem jobb lehet ott, mint Loitzl!
Egyneletesen teljesít az idén. Kíváncsi leszek, vajon befér-e a sírepülő csapatba Planicán /és Loitzl/. Zaunert nem tudom, milyen repülő lehet, nem sokszor ugorhatott ilyen sáncról.
Hihetetlen, mennyire kiegyensúlyozottan teljesít Ammann! Az elő 2 versenyét leszámítva, mindig ötben volt. Schlier és Kofler is csak kétszer nem volt a legjobb tízben. Koflernek eddig mi volt a legjobb vk összetett helye?