Hat ha kepesek lennenek egy KF digit (645D) kihozni mondjuk D700 és D3 közötti árszinten az azért sokkal nagyobb durranás lenne mint egy K2D :) Csak ez valszeg soha nem fog megtörténni... :D
Amúgy én sem érzem szükségességét az FF váznak. Ami nekem hiányzik a Pentaxból: -Aperture átvivő kis izé a régi obikkal való übah maximális kompatibilitásért -pontosabb AF -gyorsabb sorozat -jobb live view (de ez csak kicsit) -BlueRay minőségű videó :D
Már most ideje volna meglovagolniuk a FF-mániát. Egy relatív ócó FF váz, ami egy kicsit hozna a D700/D3 magas érzékenységű zajszintjéből és a felbontásban inkább már a 20 MP-t súrolná (legyen mondjuk 16-18) nagyom tuti. Erre mit csinál a Pentax? Tagadja a FF-t (remélem csak marketingfogás), és digit KF-ről van megint szó pletykaszinten.
Igen,mert ha jól tudom, te a 17-70-est próbálgattad, de abba mikor sdm motor van, és nem, a pl 300-asban lévő nagyobb teljesítményű, teljes köríven mozgó hajtány.)
Az AF az egyik dolog ami tényleg meggyőző, mind sebességben mind a hallkságában, a Pentax SDM motorja sincs ilyen hallk s nem is volt gyors sajnos, (mivel a váltás nem volt olcsó mulatság)
Valaki korábban a Pentax fórumban az írta, hogy a Pentaxosok titokban vagy rejtve Nikonosok. :)
Én is Nikont használtam Pentax előtt és ha váltanék, megint Nikonom lenne. A Nikon és a Pentax között próbáltam barátkozni filmes Canonnal, mivel akkor még digiben erősebb volt a Canon és azon gondolkoztam, de nem ment.:)
Az ultrahangos élességállításhoz hozzátartozik, hogy egy MM zajszintnel rendelkező helyet nem hallani semmit az élességállításból... és ez nem gyártmányfüggő ;)
(nemhiába ragaszkodom én is a kenon 85/1.8 USM-hez... beltéren is észrevétlenül lehet vele dolgozni, például a legózó unokaöcsi feje nem fordul egyből a gép felé, mint a csavaros AF-nél...)
Jó hát én is megcibáltam a Nikon bajszát, hogy a Pentax jpg jobb:))Valszeg csak beállítás kérdése. Elsőre, valóban a Pentaxé tetszett, de amint a Nikon menüben nézegettem később, nagyon pontosan be lehet állítani.Tegnap nézegettem az MM-ben a Nikonokat, valami hihetetlen az ultrasonic af-jük, csak azt veszem észre, hogy éles a kép, nem hallok semmit, szerintem sokkal megyőzőbb mint a Canoné. Nekem sokkal szimpatikusabb gép,mint a Canon. Végigpróbálgattam mindegyiket, immár vagy tizedszer.)))Nekem ilyen rossz élményem nem volt a Pentax-al mint neked, úgyhogy maradok márkahű, neked meg sok jó képet a Nikonnal.
Szerintem senkit nem bantottal meg, csak azt irni, hogy a fogas az egyetlen amiben jobb a Pentax egy Pentax topikban eleg meredek. Pentax, Nikon tokmindegy. Jo mind a ketto kegyetlenul :D
csak találtam valamit, hogy rohadna el..............ezt én még anno ált.isk. koromban tanultam meg.................á, hosszú szóval: a lényeg a TERMINÁTOR, öcsém....asztalaviszta bÉÉbi!:) . http://www.tavcso.hu/mitlathatok.php oldal közepe . http://hold.mcse.hu/alakzatok/domok.html
pont, hogy teleholdnál nem lehet jól észlelni!!!:( . rohadt gugli!!!!nem találok szakszerű megfogalmazást...:( naszóval: a holdat csak akkor célszerű figyelni, megörökíteni, amikor épp nem teljes fázisban van.