Keresés

Részletes keresés

Paco155 Creative Commons License 2009.10.12 0 0 3530
Nekem az a gyanúm hogy a kedves hölgy munkamódszere az, hogy mindenre van egy excel táblája amibe be-bevisz adatokat csak azokat már nem ellenőrzi, illetve amit az egyikben átír azt nem vezeti át a másikon. Szakmailag te tudod megítélni, de nekem laikusként is úgy tűnik, hogy erre a munkára alkalmatlan. Jó párja volt Andreának.
Előzmény: Törölt nick (3529)
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.12 0 0 3529
igen. komoly!
a vicces része, hogy a fizetési értesítőn pedig a jó th szerepelt, a jó összeggel, és mégis komoly hiányom volt a folyószámlán!
hogy ez hogy lehetett? csak úgy, hogy esze ágában sem volt egyeztetni a folyószámlát a befizetési értesítővel, tehát nem azt könyvelte le, ami az előírás, hanem amit hasra ütött. komoly szakmai kétségem van ezzel a hölggyel kapcsolatban. kíváncsi lennék, hol kapta a diplomáját? (ezt mint szintén könyvelő kérdezem)
Előzmény: Paco155 (3528)
Paco155 Creative Commons License 2009.10.12 0 0 3528
"mert a th-omat egyik napról a másikra megnövelte, "

Ez komoly?
Előzmény: Törölt nick (3526)
Paco155 Creative Commons License 2009.10.12 0 0 3527
Fölösleges, nekünk egy év alatt nem írta át, többszöri személyes és írásbeli kérésre sem.

Én most megvárom amíg az új képviselet átveszi a nyilvántartást, és a szerződést bemutatva nekik megkérem, hogy ugyan helyesbítsék már.
Előzmény: Törölt nick (3526)
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.12 0 0 3526
Igazad van, fel is hívom a könyvelőt.
Egyszer már össze kellett vesznem vele, mert a th-omat egyik napról a másikra megnövelte, és mindenféle tartozásom volt a folyószámlán, de azt már rendezte.
Előzmény: Paco155 (3525)
Paco155 Creative Commons License 2009.10.12 0 0 3525
Kriszta, tegyük fel, hogy te fizeted de a kk-nál a 20-as van a neveden - ergo annak nincs tartozása. A 10-est viszont hébe hóba fizeti valaki, és arra viszont van.
DE! Te mondjuk holnap el akarod adni a garázsbeállót és nullás igazolást kell kérned a közös képviselettől a 10-es beállóra akkor mit csinálsz? :D

Vagy mit csinál az Europea? Kiadja a nullás igazolást t a tizesre a könyvelés ellenére? Utána meg behajtja a vevőn? Vagy kiadja a huszasra, te meg magyarázd meg a vevőnek?
Előzmény: Törölt nick (3522)
Paco155 Creative Commons License 2009.10.12 0 0 3524
Ja, és a szerződést és a beállót Piukovicsék intézték, nem az Europea küldte be a papírokat.
Előzmény: öreg fóka (3521)
Paco155 Creative Commons License 2009.10.12 0 0 3523
"Ez a lényeg nem pedig, hogy az Europea milyen számot írt a cetlire."

Tévedés. Ez IS lényeges. Ugyanis abból indult az egész, hogy a könyvelő munkáját megítéljük. Meg lehet próbálni elkenni a részletek fontosságát, de a könyvelési munka során a részletek ugyanolyan lényegesek, sőt! A példa jól mutatja, hogy a könyvelésben nem stimmelnek a számok, az azonosítók, a dátumok.....
Innentől fogva az egész könyvelés megbízhatatlan.

Szerinted ez lényegtelen?
Előzmény: öreg fóka (3521)
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.12 0 0 3522
Akkor csak abban reménykedem, hogy valaki más pedig a G10-es garázs hely után fizeti a kktg-et :-))
Előzmény: Paco155 (3519)
öreg fóka Creative Commons License 2009.10.12 0 0 3521

Melyik beálló szerepel az adásvételi szerz-ben ? Mi lett a földhivatalhoz beküldve ?

Ez a lényeg nem pedig, hogy az Europea milyen számot írt a cetlire.

Előzmény: Törölt nick (3518)
öreg fóka Creative Commons License 2009.10.12 0 0 3520

Van sajnos sok eltérés az Europea nyilvántartása és földhivatalhoz beadott helyrajziszámok között. Én korábban észrevettem egy elírást de szerencsére kiderült, hogy a földhivatalba jó adat ment be míg az Europea hibás adattal dolgozott.

Paco155 Creative Commons License 2009.10.12 0 0 3519
Igen.
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.12 0 0 3518
szia,
megnéztem a cetlit, és nekem azt írja, hogy a G20-as jelű garázs beálló után fizetek. Ez azt jelenti, hogy a 20-as számú hely? mert az enyém a 10-es. ez eddig fel sem tűnt.
Előzmény: Paco155 (3492)
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.12 0 0 3517
Kösz, de a mi lakásunknál már fél éve nem ég a folyosólámpa :-)) mi így spórolunk.
Előzmény: tomkranik (3513)
gpz Creative Commons License 2009.10.11 0 0 3516
Érdekelne, hogyha te ennyire ismered az adósságkezelő, adósság vevő cégek működését, miért éppen csak az adósság 40%-át kapnánk meg tőlük? Megjegyzem, még ez is sokkal több lenne, mint amit valaha is látni fogunk a liliomdombtól. Te tényleg azt gondolod, hogy a liliom mind a 7-9MFt-ot meg fogja nekünk téríteni?

Ácsi!!! Én az adósságbehajtás és -eladásnál nem a Liliomdomb Kft-re gondoltam! Tőlük egy kanyit sem fogunk ezzel a módszerrel kapni!!! Az egy project-cég, nincs egy fillér vagyona sem. Megzsarolni nem lehet őket, mert abban a pillanatban kinullázák a céget. Tőlük csak tárgyalás útján lehet pénzhez jutni.

Adósságeladás csak lakóknál jöhet szóba. Amúgy nem ismerem "ennyire" az adósságvevő cégek működését, de javaslom, olvass utána te is, adósságeladással nem lehet 40%-nál több pénzhez jutni...

Az adósságbehajtás pedig nem más, mint a fizetési meghagyás, bíróság, árverezés. Ebből nincs pénz egy-két hónapon belül.

Nem igazán értem az érveidet. Nem értem, miben bízol. Semelyik módon nem lehet gyorsan pénzhez jutni. Az egyedüli módszer az, ha meggyőzi valaki (kk, szvb, akárki) a nemfizetőket, hogy fizessenek. Vagy a pluszbefizetés.

Te tényleg azt gondolod, hogy a liliom mind a 7-9MFt-ot meg fogja nekünk téríteni?

Pont ez az amit mondok, hogy ha meg is téríti, az nem egy-két hónapon belül lesz. Ezt eladni nem lehet, mert nincs olyan hülye, aki megvenné. Behajtani meg nincs mit, mivel üres a cég.
Előzmény: maccar (3503)
öreg fóka Creative Commons License 2009.10.11 0 0 3515

Mivel a B. épületnek nincs szvb tagja és jeleztem, hogy szükség esetén besegítek, ezt a kis emlékeztetőt kinyomtatom és mindkét lépcsőház faliujságjára kiteszem.

Nincs mindenkinek internet elérhetősége.

Előzmény: Kiállhatatlan maca (3514)
Kiállhatatlan maca Creative Commons License 2009.10.10 0 0 3514
Kedves Lakótársak!

Az SZVB ma délután összeült.
Ennek folyományaként az SZVB elnököt választott, Kirschner Miklós személyében.
Az SZVB tagjai közösen készítik elő a szerződéstervezetet a Város-Kép Kft. számára, remélhetőleg jövő héten elmondhatja a lakópark, hogy van szerződéses új közös képviselője.

Az óraleolvasások folytatódnak, a 4B és a 2A-2B vasárnap ill. jövő hét elején várhatja valamelyik SZVB tag megjelenését.

További szép estét és jó éjszakát.
tomkranik Creative Commons License 2009.10.10 0 0 3513

Mi is takarítunk magunk körül, sőt még a szomszédasszony is, és mint írtam régebben a kukákat is kiviszem este pedig behozom, ha ez segítség!

A lift nem egyszerű, mert van sok babakocsis, ők azért ne cipeljék fel a lépcsőn!

De egy-két égőt ki lehetne iktatni időlegesen a folyosókon, ezt is vállalom és megcsinálom amennyiben az SZVB hozzájárulását adja!

Szerintem is érdemes lenne a tartozásokat eladni, akár 50%-ért is az legalább hamarabb meglenne. De ez még szerintem a jövő zenéje, adjunk időt az új KK-nak és SZVB-inknek!

Szép estét mindegykinek!:-))

Előzmény: maccar (3508)
tomkranik Creative Commons License 2009.10.10 0 0 3512

Sok kicsi sokra megy!

Előzmény: 19480619 (3506)
öreg fóka Creative Commons License 2009.10.10 0 0 3511
Valamit elfelejtettem. 15 lakás tartozik kb, 2 és fél millával. Ezek a jelentősebb összeggel tartozók. Ha a lakók még sárosak további. kb. 4 millióval és azok kisebb tételek abból kiindulva kalkuláltam kb. 40 adóssal.
Előzmény: maccar (3509)
öreg fóka Creative Commons License 2009.10.10 0 0 3510
Csak röviden. Nagyon egyet értek azzal is, hogy jó ha legalább a fele pénz befolyik a számlára. Jó lenne a teljes összeg de az új kk és a Lilomdomb közötti megállapodás valamint a lakóktól történő várható beszedés függvénye, hogy folytassuk vagy elvessük a pótbefizetésről szóló polemizálást.
Előzmény: maccar (3509)
maccar Creative Commons License 2009.10.10 0 0 3509

Köszönöm, hogy szólsz a "gázos" lakónak, remélhetőleg megoldódik ez a nyomasztó probléma, végre valakit érdekel ez az ügy. :)

Szerencsére nem 40 lakótól kell behajtani a tartozásokat, van egy építtető, illetve kb 5-10 nagyobb adós, köztük a Piukovics család. Az is csak találgatás, hogy 40, vagy 50%-ért dolgoznak az ilyen cégek, de egy a lényeg, látjuk-e valaha is ennek a pénznek akár a töredékét, ha bírósági útra tereljük az ügyet. Egyrészt a liliomdomb mai napig vitatja a 7MFt-os sarát, másrészt előbb utóbb el fognak tűnni, és bottal üthetjük a nyomukat. Végül is én azt mondom, inkább kapjunk meg a felét gyorsan, mintsem ne kapjunk egy árva fillért sem.

Előzmény: öreg fóka (3505)
maccar Creative Commons License 2009.10.10 0 0 3508
Egyet értek, egy kis takarítást mindenki kibír, mondjuk 7 hónapon keresztül. :) Végül is én most is takarítok magam körül, mivel ami takarítás címén történik a házban (már ha van még egyáltalán), az maga a vicc. Szerintem is csökkenteni kell, amin csak lehet, takarítás, kuka tolás, közös vízhasználat, de akár a liftek időszakos kikapcsolása (pl. este 8-tól reggel 7-ig), a folyosókon energiatakarékos égők használata, vagy kevesebb égjen. Gondnokra sincs szükségünk, probléma esetén úgyis a közös képviselő fog megoldást javasolni.

A mai gazdasági helyzetben, amikor ezer dologra kell a pénz, nehogy már a tisztességesen fizetők rendezzék pótbefizetésekből a nem fizetők számláit, ezzel megvédve magukat a szolgáltatóktól. A nem fizetők sem a normál befizetéseket, sem pedig a pótbefizetéseket nem teljesítik, így a marad fent az ördögi kör. Van közöttünk olyan, aki szerint a liliomdomb, vagy a t69, vagy a további jogutódok bármelyike is be fogja fizetni a tartozását valaha is, vagy mondjuk az előző és a mostani pótdíjat?

Előzmény: tomkranik (3504)
öreg fóka Creative Commons License 2009.10.10 0 0 3507
Szólok a gázos lakónak, hogy keresse az új szvb-t. Sajnos a mi házunkban nincsen szvb tag.
Előzmény: maccar (3499)
19480619 Creative Commons License 2009.10.10 0 0 3506
A takarítás költsége annyira kis tétel, hogy azzal nem váltjuk meg a világot.
Előzmény: tomkranik (3504)
öreg fóka Creative Commons License 2009.10.10 0 0 3505

Kedves fórumozók.

Többetek javaslatára lenne hozzáfűzni valóm de így egybe próbálom összefoglalni a gondolataimat, nem mindenkinek külön-külön reagálva az észrevételére.

Olvassa e akár a régi akár az új szvb a fórumot? Az eddigi beírásokból csak arra tudok gondolni, hogy egy  személy az új tagok közül szokott a fórumon nyilatkozni.  Írhatunk mi itt okos és szép dolgokat, hogy ezzel nyugtassuk vagy idegesítsük magunkat de ha az szvb-nek tudomása sincs az itteni dolgokról attól az ügyünk tapottat sem megy előre.

Nagyon fontos lenne ha az szvb és a kk a lehető leghamarabb leülne tárgyalni és alaposan átbeszélnék a tartozások rendezésének mikéntjét. Valóban szükségtelen lenne emelni ha a kintlevőségek befolynának. Mit tud a kk garantálni a tulajdonosi behajtásokra és hogyan látja a kk a Liliomdomb sarát. Jó lenne legalább sejteni, hogy ki miért nem fizet a lakók közül ? Állítólag elvarratlan Lilomdomb témák is bejátszanak az okok között. Ezek ismeretében kellene foglakoznunk a pót vagy plus vagy előlegbefizetésekről.

A behajtás és az eladás mindkettő igen költséges dolog. A behajtás legrosszabb esetben bírósági végzés alapján lehetséges ez a kevésbé költséges a perköltségen és a behajtó kb. 10 % jutalékán felül de sokáig elhúzódhat. Az eladás az nem egyszerű dolog mert senki nem fogja megvenni ha mondjuk az 5-6 milkót 40 embertől kell neki is behajtania. Ha meg is veszi akkor is jó esetben a feléért veszi csak meg. 

Jeleztem korábban a garanciális javításokat. Az aggályom első sorban a lakók és a Liliomdomb közötti garanciális javításokra áll.  A júniusban felvett hibajegyzékek javítása sok lakásban a mai napig nem történt meg. Van ahol rövid időn belül várható az alsó lakás beázása a fölső garanciális hibájának az elmaradása miatt. Azért nagyon aggályos a dolog mert a Lilomdomb nem reagál a lakók megkereséseire. Nem tudom hogyan tudnánk egységesen nyomást gyakorolni a Lilomdombra. Azt is hallottam, hogy nincs rá pénzük. A 2 milkóra lesz amiben a régi szvb nagyon bízik ?

A garázs mint osztatlan közös tulajdon beleértve a garázskaput is a kk és a kivitelező illetve a gépészeti munkákra a korábbi kk-val szerződött karbantató kompetenciája. Jó lenne ha a kk erre is felkészülne és az szvb-vel való megbeszélésen tudatosítani kell a kk-ban, hogy az az ő dolga neki kell a Liliomdombbal vagy a karbantartó cégekkel szerződnie bár nem tudom, hogy a lakásokon túl van e 3 éves garanciavállalási kötelezettsége a Lilomdombnak.

tomkranik Creative Commons License 2009.10.10 0 0 3504

"Inkább csökkentsük tovább a költségeinket, mintsem, hogy plusz pénzeket  húzzanak ki a zsebünkből. Ez nem igazságosság kérdése, sokkal inkább az ésszerűségé."

Én is ezt javasoltam, hogy mit tudom én 3-4 hónapig ne legyen takarítás, hanem oldjuk meg mi lakók közösen. Szerintem mindenkinek van heti 1/2 órája felmosni maga előtt! Ezzel csökkentenénk a kiadásokat, és nem kellene pótbefizetéseket kivetni, amit az eddig tartozók szintén nem fognak befizetni!

De a verőlegények sem rossz ötlet!:-))

Előzmény: maccar (3501)
maccar Creative Commons License 2009.10.10 0 0 3503

Értem, tehát addig fizetünk pótbefizetéseket, amíg egyszer csak teljes egészében kifizetjük a nem fizetők sarát? Nekem ez a lehetőség nagyon nem tetszik, és egyáltalán nem értek vele egyet. Bízom abban, hogy az új szvb tagok és a szintén új kk ki fog találni valami jobb megoldást, mert ez nem állapot, hogy rendszeressé tegyék a pótbefizetéseket.

Senki nem gondolt verőlegényekre, még, ha meg is érdemelnék egyesek... A pénzbehajtó cégek a saját eszközeiket felhasználva el tudják érni, hogy behajtsák a megbízó kintlévőségét. Ebből biztosan hamarabb lenne pénzünk, mint sem várni a fizetési meghagyásokra.

Érdekelne, hogyha te ennyire ismered az adósságkezelő, adósság vevő cégek működését, miért éppen csak az adósság 40%-át kapnánk meg tőlük? Megjegyzem, még ez is sokkal több lenne, mint amit valaha is látni fogunk a liliomdombtól. Te tényleg azt gondolod, hogy a liliom mind a 7-9MFt-ot meg fogja nekünk téríteni? Semmilyen törvény nem szabályozza, hogy mit kezdjünk az adósságunkkal, így tehát, ha van egy cég, aki megvásárolja tőlünk a kintlévőségünket, akkor az üzlet nyélbe lesz ütve. Mivel ez egy szín tiszta üzlet, így még időpont sem kötheti a kezdetét. Szerintem ez a legjobb, és leggyorsabb megoldás.

Előzmény: gpz (3502)
gpz Creative Commons License 2009.10.10 0 0 3502
vannak egyéb alternatív lehetőségek is, lásd adósság behajtás, illetve adósság eladás.

Az adósságbehajtásról beszéltem én is. Ennek a módja: fizetési meghagyás kiküldése, majd bíróság általi jelzálogbejegyzés, majd a lakás elárverezése. Ennek az átfutási ideje 1-1,5 év. Gondolom, te sem a verőlegényekre-bérgyilkosokra gondoltál.

Az adósság eladásából a követelésnek egyébként is csak max. 40%-a jön be, de szerintem azt is törvény szabályozza, amiben határidők vannak megszabva, nem lehet azonnal azzal kezdeni.

Az új közös képviselő azt mondta, azonnal elkezdi intézni ezeket a behajtásokat. Igazad van, valóban utánajárás kell hozzá, és dolgozni vele, valamint ezért fizetjük a közös képviselőt. Úgy tűnik, az új kk. mindezt meg is fogja tenni. De ebből pénz 1-1,5 évnél hamarabb NEM LESZ.
Előzmény: maccar (3501)
maccar Creative Commons License 2009.10.10 0 0 3501
Ezek szerint nem olvasol elég figyelmesen, hiszen vannak egyéb alternatív lehetőségek is, lásd adósság behajtás, illetve adósság eladás. Nyilván ezekhez utána járás kell, na éppen ezért fizetjük elméletileg a mindenkori közös képviseletet. Ha ennyire sürgősen kell a pénz, akkor miért van hét havi részletfizetési lehetőség? Ennyi idő alatt simán be lehetne hajtani a kintlévőségeinket, ehhez csak akarás kell. A 3-as szvb ezt a megoldást sem javasolta, szerinte fizetgessük csak be a nem fizetők helyett a pénzeket, így véleménye szerint biztosan nem lesz bajunk. Ezzel a baromsággal nem tudok egyet érteni. Azzal, hogy nincs takarítás, nincs kertrendezés, amelyeket egyébként fizetünk rendszeresen a közös költségben, éppen, hogy hozzájárulunk a hiányunk rendezéséhez, nemde bár? Inkább csökkentsük tovább a költségeinket, mintsem, hogy plusz pénzeket húzzanak ki a zsebünkből. Ez nem igazságosság kérdése, sokkal inkább az ésszerűségé. A pótbefizetés módszerétől nem fog javulni a fizetési morál, sőt hozzászoknak a nem fizetők, hogy mindig lesz aki kifizeti helyettük a hátralékaikat. Ezt a 7MFt-ot is nyilván két pótbefizetés útján fogják tudni behajtani, hiszen a 7 hónap alatt kb a fele fog csak összegyűlni, a másik felét meg majd a következő közgyűlésen szavazzátok meg. 

A garanciális problémáknál meg el kell érni, hogy azok ténylegesen garanciálisan legyenek javítva (pl garázskapuk), és ne azt mondják, hogy "nem rendeltetésszerű használat" miatt ment tönkre... Ez is javítana a ház pénzügyi helyzetén...

Előzmény: gpz (3500)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!