Keresés

Részletes keresés

187...NPI Creative Commons License 2008.01.25 0 0 276
Szia.

Le kell fordíttatni mindened. El kell fogadtatni a diplomáidat az itteni tanár szakszervezettel, és beadni a jelentkezést egy pár iskolába. Tanárokból (nyelvoktató) hiány van az olaszországi iskolákban. Szerintem vastagon van rá esélyed.
Előzmény: PitypangTea (275)
PitypangTea Creative Commons License 2008.01.25 0 0 275
Sziasztok!

Úgy hozta a sors, hogy Olaszországban kéne letelepednem. Német szakos tanári diplomát szereztem az egyetemen, van rá esélyem, hogy taníthassak egy olaszországi gimnáziumban? Felsőfokon beszélek olaszul (olasz szakos diplomám is van), jelenleg olasz tanár vagyok.

Vagy túl sokat kívánok? Imádom ezt a munkát..

Köszönöm!

Marty37 Creative Commons License 2008.01.25 0 0 274
Sziasztok!

Nekem igazán semmi problémám nem volt még a románokkal, személyesen. Bár még csak fél éve élek kint, Padovához közel.
De,az iszonyatosan rosszúl esett, hogy még mindig egy kalap alá kerülünk velük. Miért kell még mindig azzal szembesülnöm, hogy ex kommunista blokk??? Szóval dühit, hogy azért mert a románokat beengedték az olaszok, majd a románok románok maradtak olasz országban, mily meglepő, ezért, most én nekem kell szórakozni különféle kérvenyekkel a hivatalos papirok megszerzéséhez. Szóval dühös vagyok és sértett is. Bár, hozza teszem megértem, hogy befenyitettek. Csak megint olyan olaszosan probálkoznak, a most itt ég egy kicsit, akkor dobjunk most oda egy kis homokot, nem egy hosszú távú, alaposan átgondolt megoldás, sőt...
Nekem az a véleményem, ha azért szeretnel Olaszorszagba dolgozni, mert kedveled az orszagot, szeretnel olaszul rendesen megtanulni, vagy imadod a konyhájukat és nem tudsz nélküle élni vagy csak tetszik az élet vitelük, akkor megéri, de ha nincs valami rajongás, vonzalom akkor inkább menj máshova dolgozni.

187...NPI!

Én most éppenséggel itthon vagyok Pesten és előre lathatóan kocsival fogok visszamenni Padovába. Szóval, ha komolyan godoltad a tejfölös, cigis... egyeb szállitmányt, akkor én szivesen bepakolok még néhany kartonnyit pluszba, amig van hely. Ide irhatsz listat:marti.gaspari@gmail.com
És én nagyon örülnek egy kis nyelvoktató anyagnak, köszi:)

Előzmény: 187...NPI (273)
187...NPI Creative Commons License 2008.01.23 0 0 273
!!!EZ NEM POLITIKA!!!

Nos, a megváltozott körülményekhez igazodva dobok egy hosszabb hozzászólást, hátha kicsit beindul a topick.
Vissza olvastam, és benéztem 1-2 fórumba.
Észrevétel: -Rengetegen akarnak kint dolgozni.
Leginkább Olaszország területén. Nyilván, mert közel van. Megértem, viszont van némi probléma. A "Románok már a kamrában vannak". Sőt. Rómában az elkövetett, és felderített büncselekmények 43%-át(!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) Román állampolgárok követték el November, és December hónapban.
A Romániábol behordott élelmiszerekkel, és más termékekkel beterítették az országot. Most spec a kutya és macska üggyel szembesültem, de román árusok vannak szinte mindenütt. Furgonokbol árulnak , mint anno az Ukránok.
(Apropó,ha már itt tartunk. Nincs kedve valami vállalkozó szellemnek, mondjuk M.-országbol hordani árut? Én biztos, hogy utaznék akár 50-100km-ert is egy kis tejföl, turó, füstölt kolbász, szalonna, cigi, pia stb szállítmányért. Szerintem megérné Milánóig elhozni)
Nos, fel kell készülni arra, hogy a románok nyelvtudásuk (nyelvi hasonlóság) miatt előnyben vannak. És ezt vastagon ki is használják. Szerencse viszont az, hogy a magára valamit is adó vállalkozó , megkérdezi az állampolgárságot, és ha elhangzik, hogy román, akkor egyre többen nemmel válaszolnak. Remélem ez a tendencia marad, vagy nő.

Köszi, hogy elolvastátok. Reagáljatok kérlek.

Ui: Nyelvoktató anyag, ha érdekel valakit, írjon a mélemre. !!!!INGYEN!!! (persze amíg a zsebem bírja)
reaand Creative Commons License 2008.01.22 0 0 272
Nezegesd az iwiw-en meg a myvipen. Biztosan talalsz. Bar sokan kamubol irjak be lakhelynek,de azert lehet talalni magyarokat. myvipen irhatsz az olaszorszag forumba. Igaz,ott is vegyesen irnak itthoni-otthoni magyarok,de erdemes probalkozni!
Előzmény: Nanika3 (271)
Nanika3 Creative Commons License 2008.01.22 0 0 271
Sziasztok! El meg valaki Bolognaban. Jo lenne talalkozni magyarokkal! Igaz mar sikerult, de sajna mindenki hazamegy! Ha van valaki keressen meg az e-mailom:horvath.zs@citromail.hu Varok mindenkit! Ciaoo
187...NPI Creative Commons License 2008.01.19 0 0 270
Hali

Én is találtam egy hírdetést, mégpedig a tiédet. Sok szerencsét Olaszországban. Ezzel a mentalitással nem féltelek. Fogsz munkát találni. Csá
Előzmény: ibalogh10 (269)
ibalogh10 Creative Commons License 2008.01.19 0 0 269
Sziasztok. Parban mennenk Eszak Olaszorszagba. A nejem beszel valamennyit olaszul,en pedig nemetul.Szerintetek tudnank mit kezdeni kint?
Kb. mennyibe kerul az alberlet kint.
Kepzeljetek talaltam egy hirdetest a z expressen.Egy magyar srac segit a repterrol beutazni teljesen korekt aron ( olcsobban mint az olaszok ). Ez biztos mert a haverom is veluk ment mikor kint nyaralt Romaban. Nyugi irtam nekik E-mailt es azt mondtak,hogy nemsokara Milanoban is a segitsegunkre lesznek.Ha valakinek kell a cim akkor bizsu8@freemail.hu
Remelem el fogunk tudni helyezkedni kint,ha tudtok valamit szoljatok.

Elore is koszi
reaand Creative Commons License 2008.01.19 0 0 268

Te merre elsz Olaszorszagban,hogy ilyen rosszak a tapasztalataid? Es mi az a konnyitett munkavallalasi engedely? En meg soha nem hallottam rola. Bar minden elofordulhat...

Viszont az en tapasztalatom,hogy aki egy kicsit mar beszel olaszul,viszonylag konnyen el tud helyezkedni. Akinek eddig segitettem,es bementunk akar egy munkakozvetitobe,mindig visszahivtak,es volt munka. Az persze egyertelmu,kell egy kis akarat ,turelem es kitartas hozza. A sultgalamb itt sem repul a szankba,de aki akar,az tud hamar dolgozni. A minimalis nyelvtudas pedig jogos elvaras a munkaltatok reszerol.

Es hogy-hogy nincsenek itt magyar ismeroseid? Vagyunk annyian "mint egen a csillag".

Es itt sokkal elfogadobbak a kulfoldiekkel szemben tapasztalatom szerint,mint Angliaban. Ott ugy tudom,szoba sem allnak veled tokeletes nyelvtudas nelkul. Itt pedig mindenhol keszsegesen kikeresgetik nekem szukseg eseten meg a szotarbol is a mondanivalot,ha nem ertenem.

Persze ezek az en tapasztalataim. Ettol Neked meg lehet teljesen mas. Csak csodalkozom:)

Előzmény: francocki (267)
francocki Creative Commons License 2008.01.18 0 0 267

Sziasztok,én is a baràtommal èlek olaszorazàgban.O 10 ève èn pedig 3 ève vagyok kint.Sajnos nem sok jot tudok nektek ajànlani.Itt olyan sok a romàn,afrikai,

egyiptomi,indiai konnyitett munkavàllalàsi engedèllel hogy nekunk magyaroknak màr alig vagy nem jut munka.E'n 2 èvet probàltam munkàt talàlni itt most màr dolgozom

(felsofokon beszèlem az olaszt!) de semmi sem biztos.Jol gondoljàtok meg!E'n ha tehetnèm inkàbb angliàba probàlkoznèk.Azèrt sok sikert kivànok nektek.Ha mègis sikerulne kijutni irjatok legalàbb lesz magyar ismerosunk!A cimem francocki@yahoo.fr

Előzmény: Italy513 (265)
187...NPI Creative Commons License 2008.01.18 0 0 266
Hali.
A tavalyi kiállítások: www.showdog.it
A 2008-as pedig az oldalon betöltés alatt.
Előzmény: caruga (264)
Italy513 Creative Commons License 2008.01.14 0 0 265

Sziasztok!

Szeretnénk a barátnőmmel márciustól Észak - Olaszországban dolgozni (Milánó, Monza, Bergamo, Cannobio) családnál párban, vagy pedig szállodában.

Tudnátok segíteni vagy tanácsot adni, hogy hogyan induljunk el és hogy ti hogyan jutotattok ki? Esetleg segíteni ha a környéken éltek ilyen munka megszerzésében. Ketten lennénk alapfokú olasz nyelvtudással.

Köszi szépen előre is a válaszotokat!

caruga Creative Commons License 2008.01.11 0 0 264
Szia!

egyenlőre mopszal és szfinx cicákkal

web oldalt még folyamatban.
msn van
Előzmény: kisbandesz (263)
kisbandesz Creative Commons License 2008.01.11 0 0 263
Haho Caruga!

Milyen kutyusokkal foglalkoztok?van esetleg weboldalatok, vagy valami?
caruga Creative Commons License 2008.01.11 0 0 262
Szia!

msn cim: vadtigris21@hotmail.com

köszi Attila és Niki
Előzmény: 187...NPI (261)
187...NPI Creative Commons License 2008.01.10 0 0 261
Hali
2006-ban egy komámmal elkezdtünk üzletet keresni kutyákra. Ő M-országban én itt Olaszban. Sajna abbamaradt, mert neki alakult egy nagyon fáintos munka a MOL-nál.
Különben Miláno környéke. Add meg az MSN, vagy Skype címed. Szerintem tudnánk egymásnak segíteni. "1 próbát megér" -))
Előzmény: caruga (258)
reaand Creative Commons License 2008.01.10 0 0 260
Pedrito,es akit meg erdekel: www.ostellionline.org   ifjusagi szallok cimei es arai Olaszorszagban.
reaand Creative Commons License 2008.01.09 0 0 259
Pedrito,hiaba irom a valaszt,visszadobja a rendszer...keress ujra te!
Előzmény: pedrito2 (251)
caruga Creative Commons License 2008.01.09 0 0 258
Szia!

köszönjük!
olyan helyet keressünk ahol a kutyusokat és cicukat el is lehet adni. nálunk kisállat vaár vagy kisállat kiállításnak mondják. Győrben van ilyen itt .

és te honnan íRSZ?

ÜDV CARUGA
ja olyat tudsz hogy a kutyáknak a szővetsége mint nálunk a MEOE ( MAGYAR EBTENYÉSZTŐK ORSZÁGOS EGYESÜLETE )

B.U.É.K NEKED IS
Előzmény: 187...NPI (257)
187...NPI Creative Commons License 2008.01.08 0 0 257
Vagy szintén a google.it-be: mostra di cucciolo

Az utólsó kiállítás nov 22.-én volt Rómában. Az idei kiírással még nem találkoztam, de majd ránézek néha.
Előzmény: caruga (255)
187...NPI Creative Commons License 2008.01.08 0 0 256
Hali.
Írd be googl.it-be mercato di cane, mercato di gatto. 1 próbát megér.

Ja különben BUÉK !
Előzmény: caruga (255)
caruga Creative Commons License 2008.01.08 0 0 255
Sziasztok!

olyan olasz magyarokat keresek akik tájékoztatni tudnának olaszországban megrendezett kutya és macska vásárok / kiállitások helye és időpontjában.

előre is Köszi

Niki és Attila
caruga
koromorr Creative Commons License 2008.01.04 0 0 254
Sziasztok,
Január végén megyünk ki párommal Genovába. Kint élő magyarokat keresnék barátkozni, segítséget kérni, ilyesmik.:)
reaand Creative Commons License 2008.01.01 0 0 253
Amennyiben Milano kornyekere jottok,szivesen segitek barmiben. Varese mellett lakunk. Amugy csak tamogatni tudom az elottem szolo javaslatat a munkakozvetitokkel kapcsolatban.
kisbandesz Creative Commons License 2008.01.01 0 0 252
Szia Pedrito!
Nem tudom olasz orszag melyik reszere keszultok ,de ha esetleg megfelel Pordenone kornyeke is itt tudok segiteni hova menjetek ,mit csinaljatok.Sok munkahely van erre fele, csak az a baj ,hogy a Januar nem eppen a legszerencsesebb idoszaka az evnek, mert vege a karacsony elotti nagy hajtasoknak(legalabbis a gyarakban) es akiket tavaly ev vegen vettek fel rovid szerzodesekkel azoknak a nagy reszet mostanaban elkuldik.
Nem kell azert csuggednetek, mert a munkakozvetitok folyamatosan hirdetnek.
Legegyszerubb rajtuk keresztul munkat keresni, nekunk is ugy lett melo .Be kell menni , ki kell tolteni egy papirt az adataiddal es varni, remeljuk minel kevesebb ideig(minket meg az nap vissza hivtak ,hogy van munka a szamunkra).
Az elso es legfontosabb kerdes az a lakas kereses,,sajnos ez neha ordogi kornek tunik ,mert amig nincs melod nagyon nehez lakast berelni, foleg ha kulfoldi vagy, ha pedig meg nem tudod hol fogsz lakni , nehez munkat talalni.
Nekunk nyaron 1 honapunk es sok penzunk ment el mire szallast es munkat tudtunk talalni magunknak.Nem volt konnyu.Campingekben laktunk...
Amugy jo buli volt.
A nyelv tudas elengedhetetlen , nem kell perfektnek lenni ,de a baratodnak jo lenne ha adnal 1-2 villam lecket olaszbol es akkor maris jobb eselyekkel indulna o is.
kiss006@gmail.com az email cimem, irj nyugodtan ha kerdesed van es segitseget szeretnel, szivesen segitunk.
Ha masnak kerdese van az is irhat nyugodtan.
Sziasztok, Andras!
pedrito2 Creative Commons License 2007.12.31 0 0 251
Sziasztok!
Két srác január elején/közepén készül ki Olaszországba. Én 22,a haverom 30 éves.Munkát szeretnénk találni.Beszélek olaszul,angolul,a barátom angolul. Bármi szóba jöhet,áruházban árufeltöltő.takarító,mosogató,bármi. Kérlek segítsetek..
Nagyon örülnénk bármilyen ötletnek is hogy hol keresgéljünk munkát, Minden ötletet várunk. Nagyon köszönjük a segítségeteket!
kisbandesz Creative Commons License 2007.12.21 0 0 250
Sziasztok! Mi Pordenone kornyeken dolgozunk. van erre valaki.
avanta6 Creative Commons License 2007.12.17 0 0 249
Sziasztok!

2008.01.02-án Csongrád megyéből indulok, Linz, Salzburg, Innsbruck érintésével Bolzano-ba. Utiköltség csökkentése érdekében 2-3 fő kényelmesen elfér.
Tel.: 20/9383-526 Zsolt
Törölt nick Creative Commons License 2007.12.11 0 0 248
Evice01,
megint én írok.
gondolom, hogy nem érsz rá egész nap mindenki kérdéseire válaszolgatni, de most olvastam visszamenőleg, hogy call centerben dolgozol (dolgoztál).
Nos, azért érdekes ez az én számomra, mert úgy gondolom, hogy mivel nem beszélek olaszul, ez az egyetlen esélyem a kinti munkára. angolul, vagy németül simán tudnám vállalni.
csak annyi a kérdésem, hogy szerinted ez megvalósítható-e. Nálatok vannak-e olyanok, akik olaszul nem beszélnek és így csak más országokat támogatnak a hívásfogadásaikkal?
köszi szépen előre is minden segítséget!
casphal
Előzmény: evice01 (243)
Törölt nick Creative Commons License 2007.12.11 0 0 247
Kedves evice01!
De klassz!
Nagyon is érdekelnek részletek veletek kapcsolatban, mert mint említettem elég régóta igyekszem felkutatni benneteket!
Sok magyar van kint? Van összetartás? Annyi sok kérdésem lenne, persze nem teszem fel őket egyből.
Ha megírnád, hogy merre szoktatok találkozni, vagy milyen gyakran, ha legközelebb kint vagyok, nagyon szívesen elmennék, hogy megismerjek néhány embert.
nagyon köszi
casphal
Előzmény: evice01 (243)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!