Keresés

Részletes keresés

privter Creative Commons License 2004.12.30 0 0 347

 

Hát ezek azért elképesztő történetek, de szerintem nem általános.

Mégis azért örülök, hogy az én életemből kimaradt ez.

 

Előzmény: tanú (340)
topik-maci Creative Commons License 2004.12.30 0 0 346

 

Tisztelt vfo!

Pardon. Tisztelt E……..i úr!

Azért ezek a dolgok, finoman szólva sem ilyen egyszerűen történtek. Leírni őket szavakkal nem könnyű, talán nem is lehet. De ha már veszi a bátorságot és a sérelmeiről a „ szélesebb nyilvánosság „ előtt ír, akkor az igazsághoz azok a dolgok is hozzátartoznak, amelyek az olvasók előtt rejtettek, s csupán az Ön szíve, belseje tud.

De nem mindenki így jön el egy gyülekezetből ( legyen akár a Hit Gyülekezete, vagy bármely más közösség ).

 

Utóirat: a Hit Gyülekezetéből megelégedett, jól lakott állapotban jöttem el.

( nem az elfogyasztott bárányok miatt )

Úgy látszik nem mindenkit tép szét a vezetőpásztor ( Ön szerint farkas ? )

topikmaci

 

Előzmény: vfo (8)
Aureus1 Creative Commons License 2004.12.30 0 0 345

Csalódás a hitben, gyülekezetben, vezetőkben, tagokban? Van ilyen és volt is ilyen.. nagy az isten állatkertje. Nem hinném hogy újabb meg újabb vallási csoportra lenne szükség.

Én most el, jobb évet mindenkinek!

Előzmény: tanú (344)
tanú Creative Commons License 2004.12.30 0 0 344

Akik kiléptek, azokban biztos.

Akik ott vannak, azok között is akad olyan, akiben halad felfelé a pumpa.

Előzmény: Aureus1 (343)
Aureus1 Creative Commons License 2004.12.30 0 0 343

Azt látom hogy te vagy az egyik, aki nagyon sokat hozzászól a hit gyülekezetről szóló összes topicon.

Ki ben vannak az elfojtott indulatok?? A mostani tagokban, vagy azokban akik már kiléptek és a felhalmozódott indulatok most törnek ki belőle?

Előzmény: tanú (342)
tanú Creative Commons License 2004.12.30 0 0 342
A Hitgyüliben elfojtott indulatok törnek itt fel.

Előzmény: Aureus1 (341)
Aureus1 Creative Commons License 2004.12.30 0 0 341

Nem azt mondtam hogy az én életem hiábavaló..

 

"Inkább kicsit elmélkedjetek az élet hiábavalóságáról mint itt nyírjátok egymást."

 

Úgy értettem hogy a marakodás helyett még ennek is több értelme van. A hit hiábavalósága ill. nemhiábavalósága meg részemről el se hangzott..

Előzmény: folio (277)
tanú Creative Commons License 2004.12.30 0 0 340

No de hogy folytassam a történetemet: 

1990 szeptemberében tértem vissza SzZ tekintélye alá.Újabb házasságra nem gondoltattam, mert nem volt rá engedélyem, de nem is tartottam alkalmasnak magam.És 1991 júniusban…Szóval láttam az utcán egy álomszép lányt.Első gondoltatom az volt, hogy kedvesen leszólítom, no persze ezt keresztényként mégse tehetem- gondoltam.Pár nap múlva újra láttam. Bement egy áruházba, én meg utána. Megszólítottam.

Rögtön kiderült, hogy HGY-s, és csak ideiglenesen van Nyíregyházán.Feljött a keresztény albérletünkbe, csinált kaját, elmosogatott, elmentünk ide-oda. Persze ez a néhány hét kevés volt ahhoz, hogy feleségül is jöjjön hozzám.

Megkeresett SzZ, és kérdezte hogy mi van.Mondtam, hogy érintettük a házasság témáját, de a testvérnő előbb meg akar erősödni az úrban, úgyhogy annyi.SzZ szívéről leesett egy nagy kő, nagyban helyeselt. 

 

Később volt egy másik lány, akit kerülgettem, mint macska a forró macskakaját, de nem léphettem.Ugyanis anno elmondták nekem, hogy milyen feltételei vannak a házasságnak.Bizonytalan voltam, hogy vajon megfelelek-e már a feltételeknek, SzZ nem akart nyilatkozni.Aztán jött egy srác, aki egyáltalán nem töltötte be azokat a feltételeket, amiket nekem mondtak hogy a házassághoz szükségesek, de azért elvitte az orrom elől azt, akire pályáztam. Legnagyobb megrökönyödésemre SzZ összeadta őket.

Akkor nősült újra NP, budapesti presbiter. SzZ is hivatalos volt, és áradozott nekem, hogy milyen csodálatos menyegzőt tartott NS. Aztán SzZ –csak hogy még jobban bosszantson- megkérdezte, hogy engem mikor adhat össze valakivel.Szelíden közöltem vele, hogy épp az ő tiltása miatt nem nősülhetek, továbbá emlékeztettem, hogy eközben milyen házasságot engedélyezett. A srác csak azért tért meg, hogy elvehesse azt a lányt, akit én választottam, aztán eltűntek, mint szürke szamár a ködben.SzZ aznap már egy szót se szólt hozzám. 

 

Nem baj, van mááásik!

A lány egy másik gyülekezetbe járt. Egyszer jött volna be a HGY-be, de az éber kapusok nem engedték be.Aztán Debrecenben találkoztam vele, amikor NS vendégszolgált. Pont szembejöttek velem a barátnőjével, aki épp sírógörcsöt kapott, mert pár perccel azelőtt találkozott a kapusszolgálattal. Ő abban a tudatban élt, hogy a keresztények szeretik egymást, és kissé váratlanul érte a kapusok viselkedése. Az utca túloldalán állt SzZ. Én ránéztem, ő rámnézett, nem igaz, hogy nem tudta, miről van szó.A következő évben többször is elmentem egy másik gyülekezetbe, közben azon kaptam magam, hogy egyre többet beszélgetek a fent említett lánnyal.

Persze, mindez nem maradhatott tiktokban.SzZ nagyon dühös volt, hogy minek járok én más gyülekezetbe, hogy képzelem, és nagyot csalódott bennem.

Aztán békülékeny hangon így folytatta: „Hidd el, egy nő miatt nem érdemes.”

Azt a nőt meg elvette valaki más, akinek nem beszélték tele a fejét hülyeségekkel. 

 

Már Virgáékhoz jártam, amikor belezúgtam az egyik testvérnőbe, akit már régóta ismertem, de csak akkor vettem észre. Ő SzZ fanatikus híve volt, és mivel SzZ mindig is szította a gyűlöletet a Virga-gyülekezet ellen, nem hittem, hogy realitása lehet a dolognak.

Az SZDSZ ’98-as kampányán dolgoztunk, olykor együtt. Meglepően kedves volt. Párszor megkerestem, nagyon aranyos volt, szinte kenyérre lehetett kenni. Egyszer azzal jött, hogy nekem vissza kéne mennem a Szanitter-gyülekezetbe, mert ő nem akar a Virga-gyülekezetbe járni. Hát ezt meg miért mondja? Csak nem mi leszünk az első pár, aki áttöri a két gyülekezet közti falat? Nem akartam siettetni a dolgot nehogy elrontsak valamit, meg nem is akartam elhinni, hogy ez lehetséges lehet, de azért kezdtem eléggé boldog lenni. Igen, tetőtől talpig átjárt a boldogság!

Amikor újra megkerestem, azt hittem, hogy most fogom feltenni az ö-re a kettőspontot. És akkor, -mint derült égből a villám, csak más- úgy viselkedett, mint egy veszett kutya.Hogy én miért nem kértem engedélyt SzZ-től, amikor Budapestre költöztem, hogy mi, akik átmentünk Virgáékhoz, olyanok vagyunk mint Piszterék, hogy micsoda gyülekezet az a Virga-gyülekezet, ott semmi jó gyümölcs nincs, aki oda átmegy, az leépül. Ha pedig én el akarom őt venni, akkor –mivel beteg vagyok- kérjek imát a pásztortól.

Hát ezeket mondta, aztán két év múlva megírta ezt a cikket.

Törölt nick Creative Commons License 2004.12.30 0 0 339
Értem én.....
Előzmény: Báthory Ödönke (338)
Báthory Ödönke Creative Commons License 2004.12.30 0 0 338
Ismét mondom, vfo-t én sem választom. Sem senkit. Amit választok, az az igazság cselekedete, amit elutasítok, az a bűn.

b
Előzmény: Törölt nick (335)
CSerfa Creative Commons License 2004.12.30 0 0 337

Kedves Nikola!

 

Akkor félreértettelek, bocsánat! Téged is, és szeretteidet is áldjon meg az Úr!

Én nem vagyok napokat (így éveket) tartó sem, így ilyen ünnepi kívánságaim sem szoktak lenni (habár vágyom az Úr ünnepeit tartani, nem fogom őket helyettesíteni emberek által választottal).

 

CSerfa

Előzmény: Törölt nick (333)
tanú Creative Commons License 2004.12.30 0 0 336
’96 nyarán kihirdette SzZ, hogy akiknek kapcsolatuk van azokkal, akik ’92-ben átmentek Virgáékhoz, azok szakítsák meg a kapcsolatot.

Erre újabb 60 ember ment át Virgáékhoz.

Előzmény: Hozzá Hán Szóló (328)
Törölt nick Creative Commons License 2004.12.30 0 0 335

Ödönkém!

 

Valóban viccnek szántam, dehogy akarlak én kényszeríteni bármire is. A házasságra, meg pláne nem-:) (pedig jó dolog).

 

Most viszont komolyan:

vfot sehogy nem választanám. Akkor inkább a pogányság, Istentelenség.

BUÉK

nikola

Előzmény: Báthory Ödönke (330)
Törölt nick Creative Commons License 2004.12.30 0 0 334

Hán kedvesem!

 

Ezeket a dolgokat átbeszéltük személyesen és írásban is, mint Cserfának írtam poén akart lenni. Ha viszont mindenhogyan válasz vársz, leírom mégegyszer:

A P.L.-től én csak jót kaptam. Most is meg régen is. Sajnálom, ha Te nem. A visszamenetelről meg annyiszor írtam, hogy nem fárasztom magam vele. Ne haragudj.

Neked is BUÉK:

nikola

Előzmény: Hozzá Hán Szóló (328)
Törölt nick Creative Commons License 2004.12.30 0 0 333

Kedves CSerfa!

 

Értem amit írsz, de Ödönnek csak poénból írtam.

BUÉK Neked és a Fiaidnak.

nikola

Előzmény: CSerfa (327)
tanú Creative Commons License 2004.12.30 0 0 332

Fúj FTC!

Hajrá MTK!

Előzmény: JUVEFAN (311)
Báthory Ödönke Creative Commons License 2004.12.30 0 0 331

Kedves CSerfa, és H.H.Sz!

 

Köszönöm, jól leírtátok a gondolataimat.

 

b

Előzmény: CSerfa (327)
Báthory Ödönke Creative Commons License 2004.12.30 0 0 330

Kedves nikola!

 

Látom a sor végén a szmájlit, tehát bizonnyal viccnek szántad. De engedd meg, hogy komolyan válaszoljak, mert ez komoly kérdés, mégha vicces is.

 

Én nem választottam vfot! Én senkit sem választottam. Szerintem egy férfiember az élete során csak egy másik embert választhat, akit aztán feleségül vesz. Vfo nem az az ember. Miért akartok engem emberek választására kényszeríteni? Nem vagyok hajlandó ilyesmire. Egy féle választásra vagyok hajlandó: a bűn és a nembűn, az igaz és a hamis, a jó és a gonosz közötti választásra. Mikor értitek már meg végre?

 

Az embereket és a cselekedeteiket ketté kell választani. Így lehet az embert szeretni, a bűnt gyűlölni. Ha valakinek a bűnös cselekedetét elutasítom, azzal nem a személyét utasítom el! Hiába akarják a HITvédő atyafiak belémdumálni. Én NEM gyűlölöm sem a Sándort, sem a RT-t. Én nem választottam vfo-t sem senki mást. Az övék és a mások gonosz cselekedeteit elvetem, a jó cselekedeteit elfogadom. Ilyen egyszerű. És ha ezt a bűnelvetést valaki személyes támadásnak veszi, hát az nem érti a Krisztust. Ha valaki egy ember (mármint a cselekedeteinek) feltétel nélküli elfogadására buzdít, az gyakorlatilag bálványimádásra buzdít. Még ha nem is faragott, de ha ilyen vizsgálhatatlan, akkor isteni pozícióra teszik. Tehát bálvány.

 

Valaha ezt egész jól megértették a HGYben (én is ott tanultam). Nem tudom, hová lett ez a tudomány.

 

b

Előzmény: Törölt nick (326)
Hozzá Hán Szóló Creative Commons License 2004.12.30 0 0 329
Helyesbítek:Ne csodáld hogy ha azt meglátja valaki -hogy paranoiás a vezetők nagy része -akkor NEM ugyan olyan töretlen bizalommal lesz x.y pásztor felé mint előtte.
Hozzá Hán Szóló Creative Commons License 2004.12.30 0 0 328
Kedves nikola!
Sajnos vagy hála Istennek(ki-ki döntse el magának) teljesen 1-et tudok érteni cserfával.A 327-ben!
Miért? Mert ilyen és ezekhez hasonló kérdéseket feltenni eleve nem bibliai.
Vagy azért -ha így jobban tetszik-mert a ilyen jellegü választásba bele döngölni valakit egyenesen bűn.Nem hiba , nem kis izéke hanem bűn!
Ne csodálkozzon senki azon hogy Ödön a "b" variációt választotta.
Amikor nekem szegezték a kérdést/állítást mondván:Ha továbbra is segítséget nyújtok x-y nak akkor ne látogassam az istentiszteleteket , vagy ha akarom látogatni akkor rakjam ki az utcára a barátomat, testvéremet hogy döntök?
Na ná hogy "b" variáció.
Nekem nem kell abból a hozzáállásból amit a Petrőczék képviselnek.
Undorító ,gusztustalan, anti-krisztusi és még ők mondják magukról hogy élcsapat.
Még a legalapvetőbb emberi jogokat sem adják meg a rábízottaknak, ha az valamilyen dologban beindítja a paranoiát náluk.
Sajnálom hogy visszamentél oda ahol ezt gyakorolják.
Döntésedet elfogadom.
De az már elég szomorú hogy nem találtál jobbat mint a hgy. Pedig van ám.Ez sajnos a Te szűklátókörűségedre, informálatlanságodra vagy a tudatlanságodra vall.
Aki keres talál.
Vannak a hgy-ben is értékek szépszámmal, csakhogy a fő irányelveknek kell előbb megfelelni.
Jézus ezt úgy mondta hogy : megszűritek a szúnyogot a tevét meg átengeditek.
Pld:
Sándor beszélt a szabadság szeretetéről amit annyira érvényesíteni akart a saját maga számára hogy csak na , hol van akkor az a szabadság amiről áradozott. Amit ő annyira fontosnak tartott miért nem engedi másoknak is gyakorolni?
Félreértés ne essék nem az öncélú , bűnpártoló , "együnk-igyunk holnap úgyis meghalunk" fajtára gondolok , hanem arra hogy nem kellene másnak(embernek) meghatározni azt hogy egy hívő hová ,milyen csoportba vágyódik.(lehet akár 2 gyülibe is járni nem igeellenes!Csak a hgy-ben)
Ez az amit nem enged meg a vezetők nagy része.
Én pedig nem olvasok még csak hasonlót sem a bibliámban.
Amint látod Ödön nem ment vissza a világba, ergó felesleges volt laciéknak így kihegyezni a dolgot.
Azt megértem hogy anti vfo mániában szenvednek , de azt nem hogy miért kell ezt másra is ráeröltetni?
Ha vfo olyan garázda , jellemtelen , meg mittudomén milyen alak azt úgy is észreveszik azok akik körülötte vannak.
Nem kellene presszionálni a juhokat.
Ha meg nem elvetemült(vfo) akkor meg magukat égetik , mint ahogy az ábra is mutatja.
Sajnos amit P.L-ék bemutattak(ödönnel és velem) az nem pásztorlás hanem kabaré.
Sajnos az a gyülekezet ahol ezt a vezetői magatartást megengedik az olyan is.
Jól induló igéretes munkából mivé lett?
Nem tudnám pomtosan meghatározni de talán valahol egy olyan családhoz hasonló ahol nincs helyén az apa , az anya ezért kicsit többet enged meg magának mint amit célszerű , ezért az apa frusztrált és a gyerekek egy része behódól , a másik része azt sem tudja mikor mi van és még kiskorú és ezért alázatos, a 3. része meg már az elköltözésen gondolkodik.
A 4. részét meg maga az apa meg az anya üldözi el szeretetlenségével , napi parancsaival amik néha ellentétesek.
A viszonylagos türhetőséget meg a félelem kovácsolja egyé , ami abból fakad hogy kihirdették hogy ennél a családnál nincs jobb , ne is keress , ha még is, akkor isten ellen lázadsz meg külömben is a szomszéddal vannak a bajok ezért nincs most mit enni , inni.(persze a szomszéd rájuk sem hederít) Igy hát a gyerekek egy része leteszi az életék a faterért és ezért képes még a tesókat is ütni -vágni (mivel saját világképük dőlne romba ha elgondolkodnának azon valyon tényleg lehet hogy valami nem stimmel? Talán a szomszéd nem is olyan rossz ember mint amit ahogy mutter állítja?).
A faternak nem kell személyesen eljárni ilyen lázongós ügyekben tudják a "nagyfiúk" mi a teendő. Presszió , édesgetés,fenyegetés és ha nem lesz változás akkor úgy is elmegy a fekete-bárány.
De azért elmehetsz ahová akarsz itt szabaság van- állítják némelyek.
Kedves Niko-la , nem csak ahoz kell szabadság hogy valaki elmenjen hanem ahoz is hogy maradjon.
Az Isten álldjon meg!
És képes voltál ide visszajönni?
Tudod én értelmesebb embernek gondollak mint ahogy ezt a mellékelt ábra mutatja.
Nem értelek mi tart ott?
Talán azok a tanítások amelyekben azt harsogják hogy a kenetet csak is a Sándoron keresztül lehet venni , és így az életedhez az áldást is?
Hazugságok tömkelege veszi körül a szolgálati ajándék státust.
Én a bagyban nem jártam ezért nem tudom mik a tapasztalataid , de azért vannak más gyülik is.
Azért eléggé érdekes hogy egyedül a hgy-ben nem állják azt ha máshol is megfordulsz.
És ez nem a létszám függvénye.
Más kissebb gyülikben nem bánják ha más Istentiszteleteket is meglátogadsz. Akár a hgy-s alkalmakra is elmehetsz és utána is örömmel fogadnak. Nem félnek hogy hátha a hgy beszippantja a hívőt.
Nem így a gyömrőin.
Ott ha máshová is járogatsz (nem vfo) akkor addig mesterkednek amíg döntésre viszik a dógot.
Nekem ez nem bibliainak hanem inkább paranoidnak tűnik.
Ne csodáld hogy ha azt meglátja valaki -hogy paranoiások a vezetők nagy része -akkor ugyan olyan töretlen bizalommal lesz x.y pásztor felé mint előtte.
Bolondság is lenne paranoiás embert követni még akkor is ha ő az Úr szolgájának mondja is magát.
Végszóra csak annyit hogy az én esetemben az az ige érvényesült hogy az istenszeretőknek minden a javára van ,az Úr nem bolond , engem megsegített (ami a P.L.-éket nem menti fel ),de azt azért Isten megnézi hogy ki is bűnözött ellene ,ellenem
Előzmény: Törölt nick (326)
CSerfa Creative Commons License 2004.12.29 0 0 327

Kedves Nikola!

 

Szerintem sok esetben hibázik, aki azt mondja, vagy, vagy. Ha ekkor dönteni kell, ne csodálkozzon, ha döntenek szabadon, úgy, ahogy nekik jó, nem úgy, ahogy várják.

Emellé, ha valaki jó, nos, a jóval kéne meggyőzni. Jelesül Ödönke tekintetében a Hgynek kellett volna jónak lenni. Nem keményíteni kéne, ha valaki éhes marad, és másfelé tekintget, mert máshol kap valamit, hanem megadni ezt, ne máshol kívánja, ha másghol megkapja, el kéne gondolkodni, ők miért nem tudják megadni.

 

Nem mondom, ha egyértelműen vétek lenne vfoval imádkozni, a Hgynek igaza lenne.

De szvsz Ödönke nem vétkezik azzal, ha a Hgyben nem talált magának imacsoportot, de szüksége van rá, és keresett, és máshol talált.

Ha ekkor keménykednek vele, hát szerintem jól döntött, még, ha személyes konfliktusom is van vfo-val.

 

CSerfa

Előzmény: Törölt nick (326)
Törölt nick Creative Commons License 2004.12.29 0 0 326

Ha a ygülit választom, akkor menjek vissza.

 

Ezexerint vfo-ra esett a választásod:-)

Előzmény: Báthory Ödönke (325)
Báthory Ödönke Creative Commons License 2004.12.29 0 0 325
Nekem hamar ment, szóra sem érdemes.

Az egyik vezető megkérdezte tőlem, hogy valóban együtt imádkozom-e vfo-val? Mondtam, hogy igen. Erre közölte velem, hogy akkor most menjek haza és válasszam vagy őt, vagy a Gyülit. Ha a ygülit választom, akkor menjek vissza.

b
Előzmény: MrMoJo (324)
MrMoJo Creative Commons License 2004.12.29 0 0 324
Na de most ki hogy jött el a Hitgyüliből????Ez még nem derült ki!
CSerfa Creative Commons License 2004.12.29 0 0 322

Kedves hq9mck!

 

Igazad van, csak az egyik fordítás szerint állókép, valóban jobb faragott képet írni, jót szóltál.

 

CSerfa

Előzmény: Törölt nick (321)
Törölt nick Creative Commons License 2004.12.29 0 0 321
Kedves CSerfa! Nekem bizony a neten kell rákeresni, ha pontosan akarom olvasni a tízparancsolatot - de az állóképeket nem találtam benne ismételten sem (katolikus portálon kerestem). Amúgy a többi világos, és egyetértek.
Előzmény: CSerfa (319)
fradilaci Creative Commons License 2004.12.29 0 0 320
Örülök, hogy így van.
Előzmény: CSerfa (318)
CSerfa Creative Commons License 2004.12.29 0 0 319

Hq9mck!

 

A tízparancsolat az állóképek tiszteletét is tiltja. Bizony, aki a tízparancsolatot szeretné követni, abban szombat, meg tisztelet is van, meg kívánság tilalma, meg...

 

De nem is a tízparancsolat megtartása tartja meg az embert. Akinek többje nincs, annak elégtelen, amije van.

 

CSerfa

Előzmény: Törölt nick (312)
CSerfa Creative Commons License 2004.12.29 0 0 318

Kedves fradilaci!

 

Nem szoktak diadalt venni fórumtársak (a rendesek) a másik társon. Nem is fogsz ilyen meggyőzést látni. De én vagy 7 éve fórumkodom, és sok fórumtársunk meggyőződését láttam változni, némelyikét alapvetően.

 

Nem attól, hogy a másik társ győzi meg.

Legfeljebb a maga tanúságával, véleményével segít egy kicsit. De van változás.

Emellett ha nem is meggyőzés, de tanulhat az ember, egyetérthet olyasmivel, amit addig sejtett ugyan, de ki nem mondott. Ébredhet benne a másik társ írása nyomán meggyőződés, ha nem is mondaná, hogy a másik meggyőzte volna (mert a meggyőzés valamiféle győzelem, míg a meggyőződés alakulása a hit fejlődése, nem ugyanaz a két dolog ez értelemben).

 

Én is tanulok más fórumtárstól, mások is tanulnak, csak az évek óta változatlan hgysek nem tanulnak (különben miképpen maradhatnak hgysek?), meg azok, akik ragaszkodnak saját hülyeségeikhez.

Bizony, a valóban kereső embereken jól megfigyelhetsz változásokat (láss erről egy most menő topicot, a Hagiost, én pl. eredetileg Istentől való embernek, sőt, tanítónak véltem Hagint, de mára Isten ellen tanítónak tartom).

 

Sok ember meg lényegesen, egészen elváltozott, többen jutottak élő hitre fórumtársaink közül. És sokan hálákat is adnak ilyesmikért, amik e fórumon is mennek.

 

CSerfa

Előzmény: fradilaci (310)
JUVEFAN Creative Commons License 2004.12.29 0 0 317
Ez jó volt (-:
Előzmény: fradilaci (316)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!