Köszönöm az infót Frinyi. Igen, az 1.8-as hibrid is tetszene, sőt legszivesebben azt vennék, de abból még nehezebb leinformálható előéletűt venni, na meg drágább is. Új pedig nem jöhet szóba sajnos.
A fő jellemző,hogy nagyjából,ha mindig megfelelő olaj volt benne,akkor 300e km-t is elmegy,akkor kezdi igazán enni,de ha sűrűbb a csereperiódus,akkor tovább is elmennek.Szerintem manapság az egyik legjobb motor,legyen az corolla,verso,vagy épp auris,avensis,
Én a mostani használt kínálatból csak ilyet,vagy 1,8-ast vennék,de az szinte ugyanaz.
Mit kell tudni az 1.6-os Valvematic 132 LE-s Toyota benzinmotorról úgy általánosságban? Mennyire megbízható? Mérhető olajfogyasztás mennyire jellemző rá, amíg kevés km-es (100-150 ezerig) és a megfelelő olaj van benne?
Szia. Légtömegmérőt tisztítsátok ki,vagy csere,és szerintem jó lesz. Ha tisztítjátok,azt a szálat is nagyon óvatosan pucoljátok meg,ami belül van,csak napfénynél,vagy lámpával lehet látni,azt sokan elfelejtik,pedig az a lényege.
Toyota corolla 3zz motor 1.6 benzin vvti. 2001, 81kw. üzemmeleg motornál (de hidegen is) hirtelen gázadásra mindegy milyen fordulaton van éppen fullad/torpan egyet és utána sem szépen pörög fel a motor. Ha lassan növelem a fordulatot akkor rendben van. 4 db gyertya, ac pumpa+szűrő csere meg volt. Új olaj-olaj szűrő. Kiolvasás nem mutatott semmilyen hibát. Élő adatban a folytószelep, alapjárati elektronika működik/változik.
Nézzétek meg géppel,hogy indításkor felépül e az üzemanyagnyomás.Ha nem,akkor azzal lesz továbbra is a gond.Esetleg érdemes lenne a tankba is belenézni,a benne levő szívómodul szűrője el szokott tömődni,főleg ha nem tudni,mennyi a km,és milyen anyagot használtak előtted.
Sziasztok, Abban kérném a segítségetek, hogy van egy 2004-es rav4-em, és menet közben leáll:
Többször elfordult (időszakosan), hogy lassításnál, vagy lámpa váltásnál induláskor felvillan a VSC/TRC visszajelzője, majd ahogy nyomom a gázt és elkezd lassítani, a fordulat leesik, egyszerűen leáll majd felvillan a motorhiba jel, leállítom az autót, újra indítom és megy tovább minden gond nélkül, a motorhiba jel továbbra is világít 2 napig, majd eltűnik, 2 napig tökéletesen működik, majd a hiba újra előjön (eddig csak meleg motornál).
Motor: D4D, 1995 cm3, a motorkód: 1CDFTV
Kiolvastattam a hibát, amit már csak tárolt hibaként jelzett, melynek a hibakódja: "DTC P0090: üzemanyag nyomásszabályzó vezérlő áramkör"
Kicseréltük a gázolajszűrőt, az olajszűrőt, olajat cseréltünk, jellemzően autópályán közlekedem (Budapest - Szolnok - Budapest, Budapest - Szolnok - Siófok) városon belül a szükséges útvonalon kívül nem megyek. A hiba jellemzően városon belül jön elő (természetesen a legrosszabbkor...) egyetlen egyszer fordult elő, hogy az M4-esen Abonynál ahogy szűkül egy sávra, és lassítani kell ott jelentkezett a hiba.
Van ötleteket, hogy mi lehet a probléma? Előre is köszönöm a segítségeteket!