Keresés

Részletes keresés

csikilany Creative Commons License 2014.01.03 0 0 548

Agika, nekunk is mindig tulzsufolt napjaink vannak otthon, folyton jovunk-megyunk, 1 nap legalabb ket helyre, s hozzank is sokan jonnek, es sajnos igy ye sikerul mindenkivel talalkozni...es persze hogy tul sok is a mozgas, a gyereknek felborul a napja, s mi is nagyon kifaradunk.Jo talalkozni az otthoniakkal, de a vegen mar alig varom, hogy visszajojjunk es ujra nyugi legyen... :)

 

2hounds, hogy ugyeskedik Aron a kezelesek utan??Itthon vagytok meg?

 

Traktorlany, kitartast a vizsgakhoz!! Hozzataplalas..Nagy lanyommal ugy csinaltam, hogy 5es fel hosan kapott ezy nap egyszee egy nagyon pici almalevet vagy sutotokot. Csak 2-3 kiskanalnyit.Aztan 6hosan kezdtuk elesben.En szoptatas utan adtam mindig, egyertelmu volt nekem a sorrend, mert adtam nemi potlast is, es ezt váltottam ki a kajaval. Ha sokaig szeretnel szoptatni, ezt ajanlom.Elotte akkor erdemes, ha ki akarsz teljesen valtani egy szoptatast vele vagy ha nem nagyon akarja elfogadni a kajat (ehesen talan jobban elfogadja).De ki kell tapasztalni, gyereke valogatja szerintem, hogy kinel hogy lehet haladni.2 szoptatas kozotti eteteshez nem tudok hozzaszolni.Gluten nalunk ugy volt, hogy 7hos korig, igy en 6his kor vegetol adtam pici kenyeret, elmajszolta.

 

traktorlány Creative Commons License 2014.01.02 0 0 547
De nagy a csend.

Ma voltunk dokinál, kezdjük a hozzátáplálást. Kicsit parázok ettől az egésztől, annyi mindent olvastam, van aki ezt javasolja, van aki azt. Pl. azt olvastam, hogy szoptatott babáknál szoptatás után kóstoltassak vele új dolgokat, a védőnő azt mondta, hogy két evés között. A lisztes főzelékről is hallottam jót is, rosszat is, a háztartási kekszről ugyanígy. Aztán olvastam olyat is, hogy hat hónapos kor előtt semmi szín alatt ne adjak neki semmit, max. tápszert, erre most olvasom, hogy van aki már öt hónaposan javasolja elkezdeni a hozzátáplálást+háztartási keksz.
Akinek van már tapasztalata, ti hogy csináltátok?
Lisztet nem szívesen adok neki, mert mi sem eszünk, csak teljes kiörlésűt, de úgy tudom, hogy azt csak egy éves korától szabad. De valami gabonát meg csak kéne neki adni, állítólag a gluténérzékenység megelőzése miatt, vagy mi a szösz...
Valószínűleg ez az egész nem annyira bonyolult, csak én dimenzionálom túl, ugye?
traktorlány Creative Commons License 2014.01.01 0 0 546
Illetve 2013... :D
Előzmény: traktorlány (545)
traktorlány Creative Commons License 2014.01.01 0 0 545
Minden kedves anyának, babának és családnak boldog új évet! :)
Hivatalosan is lezárult 2014. második féléve. :D
traktorlány Creative Commons License 2014.01.01 0 0 544
Köszönöm, rámfér, szoros az időbeosztás... :)
Előzmény: 2hounds (542)
traktorlány Creative Commons License 2014.01.01 0 0 543
Nagyon jó olvasni a beszámolódat! :)
Boldog új évet neked, Áronnak, Tominak és a párodnak! Meg persze a csodavállú nagyiknak! :D
Előzmény: 2hounds (541)
2hounds Creative Commons License 2013.12.31 0 0 542

A vizsgákhoz sok gratula, meg még drukk januárra, nagyon ügyes vagy!!!

 

Előzmény: traktorlány (531)
2hounds Creative Commons License 2013.12.31 0 0 541

Sziasztok lányok! BUÉK mindenkinek. Mi itthon szilveszerezünk, ötösben, a páromnak vissza kellett menni tegnap. Tomi és én mentünk volna fergeteges ottalvós buliba a barátnőmékhez, de sajna a kislánya torokgyulát kapott, fertőzőt, le kellett fújni a nagy partit. :( Pedig biztos szuper lett volna. Áronra vigyáztak volna anyukámék. Hát mindegy, ez így alakult.

Dévény: nagyon jó!! Persze ordít szegény Áronka, de nagyon megdícsérte a lány, aki csinálja, elsőre felmérte, jól meggyúrta, 60 percig, közben 5 perc kajaszünettel. 35 perc ordítás... De azt mondta, nem vészes, van, aki nonstop üvölt. Az ítélet: jobbra húz a gyerek, a nyaka, alkarja, hasizmai borzasztó feszesek, a lapockáit nem tudja mozgatni, mert le van tapadva a bordáihoz. Hason nagyon gyenge, alkartámasz, karral kitámasztás nincs, forgás nincs, ezen kell dolgozni. A szája borzalmasan kötött, feszes, letapadt, alig nyitja, csoda, hogy ennyit is eszik. 3x voltunk eddig, már van haladás: kevesebbet sír, nagyon jól tűri az egészet, tetszik neki a torna-néni, nem fél tőle. Aprócska fejlemények vannak: elkezdte keresztbe vinni, szájhoz tenni, nyalogatni a kezeit, szabadabban kalimpál, élénkebb. A szemei is rengeteget javultak, dumál, elfoglalja magát. "Megpuhult", olyan jól ránkfolyik, ha dajkáljuk, már nem olyan feszes a tartása. Nagyon elégedett vagyok, egyértelműen jót tesz neki! 

 

Nálunk nem gond a jövés-menés sem, rengeteg vendég, rokon, barát, mi is megyünk, mindenki dajkálja, imádja, nyúzza, ő meg boldogan tobzódik. (Készülök írni egy bejegyzést a blogon, hogy Áronkát micsoda rabszolgasereg dajkálja állandóan. :D)  A legeslegjobb azért mégis a mama válla, na jó, mama tesója is jó, rajtuk úgy elengedi magát, hogy komolyan, már szidjuk, hogy micsoda elégedett fejet vág. :D Kis kéjenc. :) Szóval rá egyértelműen pozitívan hatott az új hely, a millió új látvány, és annyira társasági gyerek, Tomi pont ilyen volt, legalább ebből a szempontból. :)

 

Hát így vagyunk, holnap megint Dévény, kíváncsi vagyok, egy nap pihi után lesz-e valami nagy ügyeskedés. :)

 

 

traktorlány Creative Commons License 2013.12.30 0 0 540
Nem irigyellek a sok jövés-menés miatt! Nekünk csak három nap volt, de nagyon belefáradtunk mi is, Bogi is. Láttam rajta, hogy hulla fáradt szegény, de annyi új info éri, hogy képtelen aludni. Sok ember, mindenki mond valamit, mosolyog, bohóckodik, sok zörgő papírba csomagolt színes ajándék, fények, illatok...
Észrevettem, hogy itt az év végi forgatagban tényleg jobban igényli Bogi, hogy a közelemben legyen. Szerintem megborult kicsit a kis nyugodt világa, én vagyok neki a biztonság. Ez így van rendjén. Már csak pár nap, és visszaáll minden a régi kerékvágásba. Itthon leszünk ketten, játszunk, sétálunk, alszunk nagyokat, este meg várjuk haza apát. Alig várom én is. :)
Előzmény: agi_ka (537)
traktorlány Creative Commons License 2013.12.30 0 0 539
Szerencsére azért nálunk a családban nem kell evidenciákat ( pl. kézmosás) megmagyarázni, de sajnos én is tudom, hogy miről beszélsz... :(
Nálunk mostanság Bogi a második gyerek, tesómnak van egy 6 éves kisfia. Teljesen más elvek alapján nevelték, meg persze a személyiségük is más. Rendszeresen megkapom, hogy bezzeg az unoköcsém... Ő pl. bárkivel elvolt, amíg kicsi volt. Bogi nem, ő nagyon anyás. A családom szerint elkapattam. Már nem is próbálom nekik magyarázni, hogy az egyik gyerek jobban igényli a testi kontaktust, a másik kevésbé, ez falra hányt borsó. Arról nem is beszélve, hogy tesómék a "jól bevált" poroszos nevelési elveket vallják, miszerint az üvöltéstől csak erősödik a tüdeje a gyereknek, nem kell azt felvenni. Persze, hogy mindenkinek örült szerencsétlen gyerek, aki arra tévedt!
Ezt eleinte nagyon nehéz volt kezelmem, de már elengedem a fülem mellett.
Férjem családja pedig azzal sokkolt amikor nem hízott Bogi eleget, hogy éheztetem... Azt a férjem rövidre zárta, leállította azonnal őket.
Szóval már megtanultam nem felvenni semmit, gondoljon mindenki amit akar, ha ez ezzel jár, akkor felvállalom, hogy para-anya vagyok, Bogi meg kisasszony. :)
Előzmény: agi_ka (537)
traktorlány Creative Commons License 2013.12.30 0 0 538
A négy hós mérésen volt 6,2 kg és három héttel később is.
Most a pótlással hízásnak indult, és visszaállítottam napi ötszöri evésre. Ő magától már csak négyszer enne.
Reggel 150-200 között eszik, ebédre, uzsira és vacsira 140-160 között. Így kijön egy 650-es napi átlag, ami a védőnő szerint kevés, de ez nem érdekelt, mert így is szaporodott hol többet, hol kevesebbet.
A kétszeri 100-as evés azt eredményezte, hogy napi 500-at evett, azaz mintha egy étkezés kimaradt volna.

Legyen igazad! :) Remélem így lesz, és sokáig tudom még Bogit szoptatni. Egy éves koráig nagyon jó lenne!
Alkoholmentes sört sokat iszom, már egészen megszoktam az ízét. Szülés után a Mecsek tejszaporító bevált nekem, most is azzal próbálkozom. Tegnap csak egyszer kellett pótolnom 60-at, ma kétszer, összesen 150-et.
Előzmény: csikilany (533)
agi_ka Creative Commons License 2013.12.30 0 0 537

Gratulálok az eddigi sikeres vizsgákhoz, kitartást a többihez!

Én is tapasztalom, hogy mintha kevesebb lenne a tejem. Nekem javasolták a Karamalz-ot, én viszont Szerbiában találtam egy Kvas nevezetű italt, ami szoptatós anyukáknak lett kifejlesztve, jóval olcsóbb, mint a magyar piacon lévő dolgok, és hatékony. Már próbáltam. Le kellett állnom vele egy időben, mert olyan sok volt a tejem.

 

A para-anyára meg... én megmondtam a rokonoknak, hogy Árvent átvehetik, fotó, minden, de csak akkor, ha kézfertőtlenítőt használnak. (ez az utazó kézfertőtlenítő). Néhányan megsértődtek, de olyan is akadt, aki bevállalta:) Útálják itt a sok szabályt (nem lehet bemenni a gyerek szobájába, amíg alszik,..... fürdetésnél ne legyen bent az egész rokonság, mert az rám és a gyerekre tartozik,.....szigorúan kézmosás - olykor fertőtlenítő-, mielőtt bárki hozzányúl Árvenhez..... nem adunk a gyereknek olcsó, kínai játékokat, stb, stb).

Annyira felfoghatatlan számomra az itteni mentalitás. Én a gyerekemet szeretném megóvni, nevelni..... De mindenki jön, hogy 20 évvel ezelőtt hogy volt.... Grrrr, etttől a falra mászok...

 

No, de újévkor itthon leszünk hárman, plusz a szüleim... 1-1 szobában:)))

Előzmény: traktorlány (532)
agi_ka Creative Commons License 2013.12.30 0 0 536

Székelykeresztúr:) Csík.... ott is jártunk a napokban:)

MInden nap megyünk valahová, és mindennap jönnek még hozzánk is.... fárasztó nagyon. Főleg gyerekkel nehéz megoldani a logisztikát. Most pénteken utazunk haza, és már elkezdtem szervezni, csomagolni, stb....

Előzmény: csikilany (530)
csikilany Creative Commons License 2013.12.30 0 0 535

Ja es ajanlom az alkoholmentes sort es a more milk kapszulaban levo gorogszenamagot (olcso, azsia boltban kaphato, oroktvaltozatban egszerubb fogyasztani, oszilebe keverve egesz turheto)

Előzmény: traktorlány (532)
csikilany Creative Commons License 2013.12.30 0 0 534

Neha gyakran = gyakran (foleg du, este)

Előzmény: csikilany (533)
csikilany Creative Commons License 2013.12.30 0 0 533

Most csak gyorsan annyit, hogy attol meg sokaig szoptathatod Bogit, hogy kevesebb lett a tejed... nem jelenti a veget. En az elso lanyomat 2 hetes koratol potlassal szoptattam, azert egesz jol sikerult visszatornazni a tejet jo suru szoptatassal, de neha gyakran kellett meg 1-1 kicsi potlas neki.S masfel evesen mondtam azt, hogy mostmar eleg volt.

 

Bogi mennyit szokott enni, hogy a 100-on igy meglepodtel? Hany kg most?

Előzmény: traktorlány (532)
traktorlány Creative Commons License 2013.12.29 0 0 532
És ami lemaradt...
Sajnos elkezdett apadni a tejem. Egy héten egyszer mérem Bogit, és csak az tűnt fel, hogy három hete stagnál a súlya. Elkezdtem mérni, hogy mennyiket eszik, hát majdnem elájultam, amikor azt láttam, hogy a nap végi két evésnél csak 100-at... Kicsit nyűglődött, de nem jelezte konkrétan, hogy éhes.
Most megpróbálom többször mellre tenni és iszom a tejszaporító teát, nem sok sikerrel. :( Kap az anyatej mellé tápszeres pótlást is.
Csütörtökön megyünk dokihoz. Nem is tudom, hogy ilyenkor mit szoktak. Elmúlt 5 hónapos, én már szeretném elkezdeni a vegyes táplálást. Ha egy-két evést kiváltok, úgy lesz elég tejem egyenlőre.
Kicsit szomorú vagyok emiatt, mert mióta kialakult a rendszer és Bogi is 15 perc alatt végez annyra kényelmes volt ez az egész, jó lett volna hat hónapos koráig kihúzni. Próbálom más irányból szemlélni a dolgokat, a környezetemben nagyon sok olyan anyuka van, aki szeretett volna szoptatni, de nem tudott. Én szerencsés vagyok, hogy ennyi ideig tudtam!

Remélem mindenkinek jól telt a Karácsony!
Szilveszterre mi a terv? Otthon tudjátok hagyni a gyerkőcöket?
Mi otthon leszünk hármasban. Anyósomék bevállalnák a gyereket, de nem akarjuk. Már egyszer próbáltuk itthon hagyni estére, de nem nagyon akart nélkülünk aludni. Másrészt amúgy se nagyon rajongunk a Szilveszterért... Mindenhol tömeg, petárdák... kb. minden az ötszörösébe kerül, stb...
Előzmény: traktorlány (531)
traktorlány Creative Commons License 2013.12.29 0 0 531
Sziasztok, próbálok mindenről egy hozzászólásban írni, remélem sikerül. :)

Fogacskák sajnos nincsenek még. :( Most olyan óriási fájdalmak sincsenek szerencsére, de Bogi sokszor nyűgös. Nagyon felületesen alszik nap közben, letenni nem nagyon tudom, mert pár percen belül felébred. Séta közbe szerencsére jól alszik, és most az éjszakákra sem panaszkodhatok.

A vizsgák felén sikeresen túl jutottam, a másik fele januárban. Volt segítségem decemberben, de sajnos pont akkor annyira fogzott Bogi, hogy fél óránál többet nem tudtam tanulni egyhuzamban. Szerencsére nem teljesen volt ismeretlen a tananyag, évek óta azzal foglalkozom, amit most tanulok. Így igazából csak fel kellett frissíteni a passzív tudást, meg pár esettanulmányt átnézni. Éjszaka tanultam többet, akkor nyugalom volt. Meg Boginak mondókák helyett adótörvényeket olvastam. Érdeklődéssel hallgatta. :)

A Karácsony jól sikerült, hulla fáradtak voltunk, de jó volt.21-én még vizsgáztam, 23-án hozzánk jöttek vendégek, 24-én viszont itthon voltunk hárman, akkor sikerült kicsit pihenni, aztán két napig mi mentünk vendégségbe. Bogi néha nehezen viselte a sok embert, egész nap kézben volt. Nálam. Egyrészt nyűgös volt, engem akart, meg én sem szívesen adtam másnak. Az egyik most jött ki a náthából, a másiknak fáj a torka... stb. Páran meg is jegyezték, hogy paraanya vagyok... Akkor az vagyok.
Amúgy a sok ajándék nagyon tetszett neki, imádta tépni a csörgő csomagolópapírt. Meg a fa is tetszett neki, csak úgy kerekedett a szeme.
Azért amikor haza értünk a vendégségből, láttam rajta, hogy örül.
Én is örültem... :)
csikilany Creative Commons License 2013.12.29 0 0 530

Sejtettem :) s honnan vagy pontosan? En nem meglepo modon csiki vagyok :) mi ejszaka szoktunk utazni.Eleg sokaig akkor indultunk csak, amikor fektetni szoktunk.Furdetes utan.Aztan, hogy nagyobb lett a lanyom, s jobban birta az autokazast, mar korabban, de maradt az ejszakai utazas.Ilyen hosszu utra vele nem lehetne meg ma se nappal autozni.Nyaron probaltuk az ejszakai vonatot is kettesben, de remalom volt... o extra porgos, nehez volt vele.Mikor.beesteledett mar jobb volt, de csak.2orat aludt, s ahogy vilagosodott, megint kezdte a porgest.Vegigrohangalta az egesz halokocsit, mindenkivel osszebaratkozott, de keptelenseg volt kordaban tartani.A vonatozas is uj elmeny volt neki, s ilyenkor aztan lehetetlenseg fekezni. A repulot meg nem probaltuk, onnan meg sokat kene utazni...

 

Alvas... ez nem csak a karacsonyi tomeg miatt van sajnos, Eszter az elejetol kezdve igy alszik, csak picikent meg nem ebredt meg csak nyoszorgott.Aztan ahogy nott, egyre rosszabb lett, mostmar segitseggel se.alszik mindig vissza :(

 

Arven de csalafinta :)

Előzmény: agi_ka (529)
agi_ka Creative Commons License 2013.12.28 0 0 529

A szüleim Erdélyben laknak, Székelyföldön. Szerintem repülővel fogok a picivel hazamenni. Árven is nehezen bírja a sok vendéget. Őszintén szólva, én is! Annyira egy bűbály gyerek, mindenkinek mosolyog (akinek ő gondolja). Nagy jelenet volt, amikor bizonyos rokonok jöttek látogatóba (sokan, sokfélék), Árven megunta őket, álmosságot színlelt, átvittem a szobájába elaltatni és elkezdett gügyögni, sikítozni, nevetgélni. Levontam a következtetést - meg akart onnan lépni:))))) Naaagyon édes volt.

 

Csikilány, esetleg ha te iszol nyugtató teát? (szopizik még, jól emlékszem?) és átmegy neki is. Ilyenkor mindenki stresszes és feszült, bíztos érzi ezt Eszter is,

Mi konkrét szabályokat hoztunk, hogy ki hogyan, meddig láthatja a gyereket (milyen hangon lehet beszélni a jelenlétében, stb...), igaz emiatt megsértődtek páran, de első a gyerekem bíztonsága és nyugodtsága!!!

Előzmény: csikilany (528)
csikilany Creative Commons License 2013.12.28 0 0 528

2hounds, mit mondott a devenyes?

Agika, mar akartam kerdezni, hol laknak a szuleid?

Traktorlany, lettek fogak??

Shopping bask

et, meselj magatokrol is!!

 

Tobbieknel mi ujsag??

 

 

 

Nalunk Eszter nagyon nehezen viselte a sok embert most Karacsonykor, vegig orditott :( es egyre nebezebben alszik elnappal... ha vegre megnyugszik ( sokszor csak hajszaritozasra), 2-3 percenként ébred, segiteni kell neki visszaaludni.Sokszor az egesz alvasa ebbol all... s aztan vegleg felebred..mikor pici volt is sokat nyoszorgott, de nnem kellett odamenni hozza, nem ebredt mmeg.Nem tud sehogy atlendulni melyalvasba :(

 

agi_ka Creative Commons License 2013.12.27 0 0 527

Traktorlány, nektek hogy telt a karácsony? Hogy birod? Boginak hozott a Jézuska fogakat? Így a vizsgák körül a család nem tud besegíteni gyerkőc-ügyben?

agi_ka Creative Commons License 2013.12.27 0 0 526

2hounds elolvastam.... hát nagyon kemény! Örülök, hogy minden rendben van! Tényleg soha többé ne legyen ilyen azt kívánom!... Hűűű, ha velem történne valami, a párom nem is tudna mit csinálni a gyerekkel... (most elgondolkodtam az ilyen dolgokon).Nagyon kíváncsi vagyok a dévény eredményére, majd mesélj!

 

Árven a szüleimnél nagyon sokat alszik. Itt sokkal másabb (erősebb, keményebb és talán kissé sós) a levegő és hamar álomba zuhan.

Előzmény: 2hounds (525)
2hounds Creative Commons License 2013.12.26 0 0 525

Boldog karácsonyt lányok!

 

Nem tudom, hova lett a link, kimoderálták vajon, vagy én felejtettem el? Na mindegy, itt van megint, a Kórházasdi c. bejegyzést ugorjátok át, és csak nézegessétek a fotókat! :) Karácsonyi bejegyzések is lesznek majd, ha erőt veszek magamon. ;) Addig meg: Áronnak nagyon tetszik a karácsonyfa, boldogan bámulja, most is basszus, alvás helyett... :D

Nagyon jól érzi itt magát, élvezi a rengeteg látnivalót, valaki folyton fogja a popóját, kell ennél több?

Holnap lesz nemulass, megyünk 10-re Dévényre.

Na itt a link.

 

http://gyongykutya.blogspot.ie/

 

csikilany Creative Commons License 2013.12.25 0 0 524

Boldog Karacsonyt, lanyok!!

agi_ka Creative Commons License 2013.12.24 0 0 523

Én sem találtam linket. Örülök, hogy már minden rendben. Kissé felzaklattak ezek a sorok, de majd egyszer a blogot is elolvasnám.

Csodálom a kitartásod és az erőd!

Vigyázzatok magatokra!

 

Nektek a fórumon kívánok boldog karácsonyt és remélem, hogy a fa alatt egy kis pihenést is hoz az Angyalka/Jézuska/Télapó (kinél ami).

Nyugodt ünnepet!

 

Mi haza utaztunk a szüleimhez karácsonyozni. 600 km-es út autóval. Két napos utazás lett belőle. Több kilóméteres dugók alakultak ki több helyen az úton. Araszolgattunk, illetve órákat vesztegeltünk dugókban....

De hősiesen bírta Árven! Kapott is mindkét napra 1-1 új játékot:)

 

Majd meséljetek a karácsonyfa, ajándékok, stb fogadtatásról.... csillagszórók? Árven szereti nézegetni.

 

 

traktorlány Creative Commons License 2013.12.24 0 0 522
Azt hiszem jobb is, hogy nem látok linket, mert ez a pár részlet is már sok nekem... A hideg kirázott, ahogy olvastam.
Tomi nagyon ügyes nagyfiú, hogy így feltalálta magát. Szegénykém, hogy meg lehetett ijedve.
Előzmény: 2hounds (521)
2hounds Creative Commons License 2013.12.23 0 0 521

Köszi lányok, szerencsére nem emlékszem semmire, és nem is okozott semmi maradantót a betegség.

Tomi meg volt kicsit ijedve. Lézengett a házban, egyszer visszaaltatta Áront, amikor sírt. (Azt mondja, egyszer én is. Pelenkát is cseréltem neki reggel a párom szerint, mert estére ugyan be volt kakilva, rászáradva, de nem volt annyira gáz a pelus, hogy majdnem 24 órás legyen.) Éhes volt (mármint Tomi), megette az esti maradék pizzát. Inni nem ivott egész nap a kis lüke, arra sem gondolt, hogy a hűtőben van kaja. Előző nap kaptunk csomagot anyukámtól, az még szanaszét volt, mert akkor már nem tudtam elpakolni, megszerezte a zacskó bulátát és azt ette szegény. És közben félt, hogy mit fogok szólni, mert ugye a buláta csemege, nem ebéd. Édesem!! Meg feküdt velem az ágyban, gondolom, játszott is. De ilyen alap dolgok pl. nem jutottak eszébe, hogy villanyt tud kapcsolni, tök sötétben volt estére velem. El akart menni suliba, de eszébe jutott, hogy ha becsukja az ajtót, nem tud visszajönni.

Szörnyű rágondolni is, komolyan, ez a legszarabb része!!

Azóta tudja, hogyan kell mentőt hívni, szomszédba szaladni...

Amanci Creative Commons License 2013.12.23 0 0 520

Úristen, basszus, sejtettem, hogy valami nem volt rendben, de ez a posztod valahogy elkerülte a figyelmem...

És az tudod, hogy Tomi mit csinált? El se tudom képzelni E-t hasonló szituban.

 

De jó, hogy így alakult!!!!

 

 

Előzmény: 2hounds (516)
csikilany Creative Commons License 2013.12.22 0 0 519

Hu, 2hounds!!!!! Ez nagyon kemeny lehetett... orulok, hogy jol vagy mar!! S hogy a sracoknak se lett bajuk.jo itthonletet nektek!

Előzmény: 2hounds (516)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!