Keresés

Részletes keresés

swill Creative Commons License 2009.03.12 0 0 617
Nézd, én csak azzal vitatkozom, hogy az adócsökkentés még tárgyévben bevételnövekedést okoz. Pláne most, hogy világgazdasági recesszió van.
Adócsökkentés kell, de mellette nem csökkenteni a kiadásokat, az hatalmas felelőtlenség lenne, különösen most, hogy alapból is hatalmas a hiány és az államadósság.
Aztán ha növekszik az adóbevétel akkor lehet örülni, de ha nem növekszik rögtön, akkor sem megy csődbe az ország.
Előzmény: technoid22 (616)
technoid22 Creative Commons License 2009.03.12 0 0 616
a változás, (ami akár bevételnövekedés is lehet) egyetlen költségvetési évben már érezhető lehetne (persze nem biztos).
az elvonások mértéke a legnagyobbak közt van egész euróoában. nem ebben kellene élen járnunk :(
az "adócsökkentés kormánya", hogy GYF szavaival éljek sajnos épp ellenkezőjét tette annak, amit mondott, sajnos nőttek az adók. most, 2009 tavaszán lehet, h már tényleg elkéstünk mindennel és az összeomlást (államcsődöt) csak kitoltuk az imf hitel segítségével, de korábban biztosan meg lehetett volna bátran lépni az adócsökkentéseket, ahogy tették többen is szomszédságunkban.

Előzmény: swill (615)
swill Creative Commons License 2009.03.12 0 0 615
ebben biztos vagy???

Igen.
Az, hogy a későbbiekben az adócsökkentés felpörgeti a gazdaságot, csak később fog nagyobb bevételt eredményezni, nem rögtön.
Előzmény: technoid22 (611)
swill Creative Commons License 2009.03.12 0 0 613
szerintem a megszoritasok feltetlenul fontosak de valahogy olyan elvnek kellene ervenyesulni ami a tenyleges vagyoni helyzeteket, eletszinvonalakat veszi figyelembe.

Rendben, így kell csinálni.

A főorvosok elég rossz példa, pár főorvos sokat keres, de az orvosok nagy többsége éhbérért dolgozik. A nővérek és az ápolók is.

A vállalkozásokat azért támogatása, és annak a hatékonyságának a mérése meg annak az apparátusnak a feladata, akik a támogatásokat osztják.
Előzmény: alfredoo (607)
swill Creative Commons License 2009.03.12 0 0 612
em lesz meg a kellő politikai elszántság 2010-es választások elött,mert azok az intézkedések nagyon sok embert negativan érintenének!

Igen, pont ez van most. A nagy semmi.
Az eddigi "adócsökkentések" mind arról szóltak, hogy most nem, majd jövőre. Aztán jövőre meg semmi.
Előzmény: Hrisztó (605)
technoid22 Creative Commons License 2009.03.12 0 0 611
"Ha valaki itt adóreformot csinálna, csökkentené az adókat és járulékokat, akkor arra is elő kell teremteni a pénzt, azaz valahonnan masszívan el kellene venni"

ebben biztos vagy???
Előzmény: swill (598)
technoid22 Creative Commons License 2009.03.12 0 0 610
"megint csak egy pelda. mennyibe kerul egy allami gondozott gyerek fenntartasa az allamnak? havi 300000 forintba? mennyiert vallalnak el a gyerekeket neveloszulok? esetleg elvallalnak 150000 forintert is? persze akkor a vonatkozo allami apparatus mehetne munkanelkuli segelyre."

11 éves, neveletlen cigánygyerekeket nem kapkodják ám annyira! és belőlük van több, nem a magyar csecsemőből!
Előzmény: alfredoo (607)
alfredoo Creative Commons License 2009.03.12 0 0 609

cortx

szerinted a fika ilyen negativ minositesu. de hiszen annyi de annyi ember mast sem csinal minthogy fikaz. vagy minek nevezed a kormany tevekenyseget illeto olyan sok 'szakvelemenyt'?

ha valamit csinal a kormany az rossz. ha az ellenkezojet csinalja az is rossz. eszrevetted?

nekem nem tetszett hogy irsz valamit aminek az ellenkezoje igaz, erre idevete, hogy te nem ugy gondoltad... ha en csinalnam a hasadat fognad ugy rohognel. miert nem lehet odairni hogy bocs de ebben a temaban hulye voltam!???

amugy ha megoldast akarnank, akkor miert is nem egy nagykoalicios kormany felallitasat javasoljuk, megegyezett program alapjan? miert varunk masfel evet? miert akarjuk a minel nagyobb balhet a gyurcsany kormannyal elvitetni? nem a valsagot kellene kezelni?

hat persze hogy nem. a jobboldali hatalmat kellene megszerezni es lehetoleg 20 evre bebetonozni. ennek az ideologiajanak a kialakitasa folyik.!

de a jobboldali hatalomtol ugyanolyan nehez lesz megszabadulni mint a baloldali hatalomtol hiszen egyforman ragaszkodik a ket oldal a hatalomhoz, a stallungokhoz. picit mas retorikaval de a lenyeg ugyanaz.!

Előzmény: cortx6 (603)
alfredoo Creative Commons License 2009.03.12 0 0 607

swill

a nyugdijasokat, a sokat kereso nyugdijasokat erinti ELOSZOR az intezkedessorozat miszerint a 13. havi nyugdijat 40000 forintban maximaltak az elso feleet. a tobbi intezkedes majd csak jonni fog.

szerintem a megszoritasok feltetlenul fontosak de valahogy olyan elvnek kellene ervenyesulni ami a tenyleges vagyoni helyzeteket, eletszinvonalakat veszi figyelembe.

csak egy pelda. szegeny foorvosokat, alacsony keresetuk miatt, nem akarjuk megszoritasoknak kitenni. pedig valosagos keresetuk nem a nominalis keresetukkel egyezik meg.

de a vallalkozasoknak juttatott tamogatas is meglehetosen megterheli a koltsegvetest, nem igazan tudom, hogy korrekt meresek vannak gazdasagossagukat illetoen. vagy a munkahelymegtartasokra szolgalo tamogatasok.

megint csak egy pelda. mennyibe kerul egy allami gondozott gyerek fenntartasa az allamnak? havi 300000 forintba? mennyiert vallalnak el a gyerekeket neveloszulok? esetleg elvallalnak 150000 forintert is? persze akkor a vonatkozo allami apparatus mehetne munkanelkuli segelyre.

Előzmény: swill (602)
Hrisztó Creative Commons License 2009.03.12 0 0 606
Nem lehet!Csak nagyon nagy baj,hogy Magyarországon igy mükődik!
Előzmény: cortx6 (604)
Hrisztó Creative Commons License 2009.03.12 0 0 605
Sajnos nincs más út, mint az állam hatalmas kiadásait visszavágni, de ez nagyon sok embert rosszul érint. Nyugdíjast és nem nyugdíjast egyaránt. Csak ehhez nincs meg a kellő politikai elszántság.

Nem lesz meg a kellő politikai elszántság 2010-es választások elött,mert azok az intézkedések nagyon sok embert negativan érintenének!

Előzmény: swill (602)
cortx6 Creative Commons License 2009.03.12 0 0 604

De szerinted lehet így válságot kezelni, hogy 2010-ben választások lesznek?

Ez itt most nem népszerűségi kérdés! Teljesen igazad van, mert így működik!

Amúgy a nyugdíjasokhoz tényleg semmi köze a bejelentett módosításoknak!

Előzmény: Hrisztó (601)
cortx6 Creative Commons License 2009.03.12 0 0 603

Azt én tudom mit gondoltam és mit nem !

Te beszélsz fikáról? Talán nézd meg a hozzászólásaidat!

PL. cortx, swill

Ballagj el innen és hirdesd  az igét ott, ahol kiváncsiak rá!:-))))))))))))

Előzmény: alfredoo (599)
swill Creative Commons License 2009.03.12 0 0 602
Nem lesz örökké recesszió a világgazdaságban. Márpedig, ha fellendülés következik akkor versenyképesnek kell lennie az országnak, másképpen csak növekedni fog a lemaradásunk.

Nem tudom milyen megszorításról beszélsz ami csak a nyugdíjasokat érinti. De azok amikről a minap hoztak döntést, egyáltalán nem csak a nyugdíjasokat fogják érinteni.
Az a baj ezzel, hogy ez egy adóemelés, ami tovább rongálja a versenyképességünket és csak az állam mega kiadásai egy részének fedezésére elég.

Sajnos nincs más út, mint az állam hatalmas kiadásait visszavágni, de ez nagyon sok embert rosszul éring. Nyugdíjast és nem nyugdíjast egyaránt. Csak ehhez nincs meg a kellő politikai elszántság.
Előzmény: alfredoo (600)
Hrisztó Creative Commons License 2009.03.12 0 0 601
Olyan magyarország, mint egy gödröt ásó ember! Ás, ás, ás, majd egyszercsak

észreveszi, hogy túl mély lett a gödör nem tud kimászni! Sőt annyira mély, hogy

még segítséggel sem!

A hozzászólásod ezen részével maradéktalanul egyetértek!Azt én is belátom,hogy ez a változtatás nagyon-nagyon kevés,csakhát ebben a változtatásban benne van az is,hogy jővőre választások lesznek magyarországon!
Előzmény: cortx6 (596)
alfredoo Creative Commons License 2009.03.12 0 0 600

swill

eddig egyetlen megszoritas lepett eletbe es ez a nyugdijasokat erinti. nyilvan annyira jol megy nekik a vallalkozokhoz kepest hogy orajtuk kell kezdeni a megszoritasokat.

amugy csokkenhetnek az adok szerintem ez nem fogja jelenteni sem a kereslet elenkuleset sem a gdp novekedeset.

dehat fenn kell tartani a latszatcselekveseket.

a szlovak autogyartason mi fog segiteni? ha egyszer mar 50 szazalekos keresletvisszaesesrol beszelnek?

Előzmény: swill (598)
alfredoo Creative Commons License 2009.03.12 0 0 599

cortx

azt nem tudjuk hogy mit gondoltal de maximalisan nem ezt irtad. semmi ilyesmit nem irtal. csak ugy omlott beloled a fika es gondoltad hogy ezt is hozzabiggyeszted. a tobbi fikat hasonlokeppen erted/ertelmezed mint ezt?

a jo es a gonosz kuzdelme!

Előzmény: cortx6 (594)
swill Creative Commons License 2009.03.12 0 0 598
Én egy szóval sem mondtam, hogy ez adóreform. Ez egy kalap szar.

De azért egy dolgot tisztán kell látni. Ha valaki itt adóreformot csinálna, csökkentené az adókat és járulékokat, akkor arra is elő kell teremteni a pénzt, azaz valahonnan masszívan el kellene venni. A nyugdíjakból, a segélyekből, az adókedvezményekből stb. Az pedig rengeteg ember érdekét sértené, ezért nem csinálják.
Erről Orbán nem szeret beszélni, pedig tudja ő is.
swill Creative Commons License 2009.03.12 0 0 597
Mert pl a minimálbéren eddig sincs adó, ha alkalmazottról van szó. Ezt hova könnyítsék tovább?
Előzmény: Hrisztó (593)
cortx6 Creative Commons License 2009.03.12 0 0 596

"Ezzel a változtatással nekem az a bajom,hogy miért nem az alacsonyabb jövedelműeket segitik?"

Nekem ezzel a változtatással az a problémám, hogy nem kezeli a válságot!!!!!

Ahogy semmi, amit a tisztelt kormányunk produkál!

Olyan magyarország, mint egy gödröt ásó ember! Ás, ás, ás, majd egyszercsak

észreveszi, hogy túl mély lett a gödör nem tud kimászni! Sőt annyira mély, hogy

még segítséggel sem!

Előzmény: Hrisztó (593)
cortx6 Creative Commons License 2009.03.12 0 0 595
qurvq= qrva
cortx6 Creative Commons License 2009.03.12 0 0 594

Bocsesz!

Ezt úgy gondoltam, hogy ez az egy tétel könnyítés, a többi mellett!

A felsorolással kapcsolatban : összeadhatod, kivonhatod, oszthatsz,

szorozhatsz, gyököt vonhatsz ez sehogy sem jön ki a lakosságra

minuszba!

Így ha a sávhatár kitoláshoz hozzáadod a többi hármat,

akkor máris kiderül, hogy ez qurvq messze van az adóre-

formtól! Sőt ez egy újabb megszorítás!

Előzmény: swill (592)
Hrisztó Creative Commons License 2009.03.12 0 0 593
Az szja sávhatár kitolása lényegében adócsökkentés az évi bruttó 1millió700-ezer Ft felett keresöknél!(adójováirási sáv változatlan maradt)

Az 1millió700-ezer alatt keresöknél változatlan maradt minden!

Ezzel a változtatással nekem az a bajom,hogy miért nem az alacsonyabb jövedelműeket segitik?
Előzmény: cortx6 (591)
swill Creative Commons License 2009.03.12 0 0 592
Csak azt nem értem, hogy az szja sávhatár kitolását miért említed a megszorítások között. Ugyanis ez kvázi adócsökkentés. (igaz , hogy annyira kevés, mint halottnak a csók, de mégis az)
Előzmény: cortx6 (591)
cortx6 Creative Commons License 2009.03.12 0 0 591

Ugyan nem engem kérdeztél, de reagálok!

Az adatok siralmasak! Ez csak egyre rosszabb lesz!

Ezek ránk nézve olyan adatok, ami Ferkó ismételt

megszorításaiból következik!

Mert ugye ez megint megszorítás akárhogy is nézzük!

- az szja sávhatár 1,9 milla visszamenőleg ( tili-toli)

- különadó megmarad 4%

- áfa emelés már nyáron

- cafateria megadóztatása

Ferkó szerint ez a helyes irány! 7 éve!

Ebből az következik, hogy ránknézve a szlovák-magyar adatok

nem pozitív irányba fog elmozdulni a jövőben sem!

Előzmény: PJ Proby (590)
PJ Proby Creative Commons License 2009.03.12 0 0 590

Minden évben elkészítik ezt a minden országra kiterjedő elemzést: 

2009 Country Reports on Human Rights Practices, s ezen belül

2009 Human Rights Report: Hungary

És mit szólsz az idézett magyar-szlovák adatokhoz?

Előzmény: Törölt nick (588)
Törölt nick Creative Commons License 2009.03.11 0 0 589
persze, pubika...
Előzmény: Törölt nick (587)
Törölt nick Creative Commons License 2009.03.11 0 0 588
Milyen apropóból tette az összevetést a washingtoni külügyi tárca?
Előzmény: PJ Proby (584)
Törölt nick Creative Commons License 2009.03.11 0 0 586
Inkabb igyal meg....
Előzmény: Törölt nick (585)
PJ Proby Creative Commons License 2009.03.11 0 0 584
Szlovákiában az egy főre jutó havi minimálbér összege ez év január elsejétől már 423 dollár (a korábbi valutában 8900 korona). Ez a minimálbér pedig – az amerikai külügyi tárca szerint - tisztes megélhetést nyújt a vidéken dolgozó szlovák dolgozónak és családjának, kivéve a városi térségeket. 

A magyar minimálbér összege havi 71 500 forint, azaz 300 dollár, és ez az összeg „nem nyújt tisztes megélhetést egy dolgozónak és családjának” - mutatott rá a washingtoni külügyi tárca.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!