Keresés

Részletes keresés

MAN10 Creative Commons License 2021.05.11 0 1 4827

Nem értetted félre, buszvezetőként dolgozom. A cinkéknél ma sem észleltem változást, viszont a rozsdafarkú költ. Láttam reggel kirepülni, gyorsan fel a létrára, benéztem a fészekbe, és 4-5 tojást láttam. Azért nem tudom pontosan.,mert csak egy pillanatig voltam fent, és nem is fényképeztem. 

Előzmény: Törölt nick (4826)
Törölt nick Creative Commons License 2021.05.10 0 0 4826

Na a július a műanyagmentes, nem a jún, oktondi vok

A buszt is lehet félreértettem, bocsi

Én felköszöntöttem ma a papagájainkat : )

Mi ma nyírtunk füvet :) elég száraz volt a föld

Előzmény: MAN10 (4824)
Törölt nick Creative Commons License 2021.05.10 0 0 4825

Figyelj ennél többet nem tudunk tenni, max még pár hangyalépést a körny védelemben. Fogyasztók vagyunk, a piac bele is kényszerít ebbe, minket kis embereket.

De koncentráljunk a jóra.

Tök jól neveled a gyermeked! Törődsz a fákkal, madarakkal, egy átlag embernél sokkal többet teszel meg a környezetért.

Embereket szállítasz busszsl, ha nem értettem fêlre, legalább kivàlt sok autót. A tömegközlekedést jobbnak mondjàk, mint a személygépkocsit.

A műanyagmentes júniusról én is csak par éve hallottam, pedig már régóta van. Minden hónapra kitaláltak vmit, fejből nem tudom, vmelyik hónap, arról szól, nem veszünk áruhàzban ruhát.

Végülis ezek jó kezdeményezések

Örülök a kerti madaraidnak : ))))

Előzmény: MAN10 (4824)
MAN10 Creative Commons License 2021.05.10 0 1 4824

Jól vannak köszönöm. Mármint ahogy hallom a hangjukon. Erősebb, és valahogy összetettebb a csipogásuk, de még nem láttam őket kint. Talán holnap, fűnyírás közben. 🙂 Sajnos túl sokat én sem teszek a Földért, mert a mindennapokban nem lehet egy csomó dolgot elkerülni. Rengeteg gázolajat eléget a busz, amivel dolgozom naponta. Igaz, az udvaromban ültettem pár fát, mióta itt lakunk. A hulladékot szelektíven gyűjtjük, kisfiamat is erre nevelem. Erről a műanyagmentes hónapról még én sem hallottam, ne haragudjatok a tájékozatlanságomért! 

Előzmény: Törölt nick (4823)
Törölt nick Creative Commons License 2021.05.10 0 0 4823

Miujs a kismadarakkal az odúban?

Előzmény: MAN10 (4819)
Törölt nick Creative Commons License 2021.05.10 0 0 4822

Te sokat teszel, ez jó : )

Csak konstatàltam, hogy ma ez a nap van

Előzmény: MAN10 (4819)
Törölt nick Creative Commons License 2021.05.10 0 0 4821

Màrmint: Öreg halász és a tenger . Benne van az egész emberi természet

Előzmény: Törölt nick (4820)
Törölt nick Creative Commons License 2021.05.10 0 0 4820

Így van a Föld napja is azt hiszem ápr.22 sokak számára fontos, aznap és máskor is, sokak számára üres lózung, 

 de talàn aznap vmit ügyködnek a jó ügyért, a legtöbb ember meg ezekről a napokról nem is hallott, de ha hallana, akkor se hatódna meg

Ugyanúgy a műanyagmentes június nem csak azt kéne, hogy jelentse, hogy abban a hónapban tartózkodunk, csökkentjük a műanyagot, hanem folyamatosan, tudatosan oda kellene figyelni.

Nyilvàn nagyon nehéz elkerülni pl.a műanyagokat, hiszen mindrnt abba csomagolnak.

A családommal szelektivizàlok, mindig viszek zacskókat boltba, ncsak nagyot, hanem kicsiket is, a pékarunak, zöldsêg, gyümölcsnek.

Sajnàlom hogy a környékünkön nincs csomagolásmentes bolt.

Sok mindent próbalok még tenni, pl.fölös dolgokat, ruhákat szinte egyaltalan nem veszek.

Csepp a tengerben

Az ember természetét már a régiek is leírták, telhetetlen, ilyenek vagyunk sajnos, mióta kivaltunk az ősből, ez van, csak a természet, állatok elszenvedői ennek, 

Népmese: Zolotaja Rybka ; )

Előzmény: MAN10 (4819)
MAN10 Creative Commons License 2021.05.10 0 0 4819

És ilyenkor mit szokás csinálni? Mert hogy gondoljunk, és tegyünk a fákért, madarakért, oké. De aki tesz, az máskor is tesz, aki meg nem, arra nem nagyon hat az ilyen figyelemfelhívás. 

Előzmény: Törölt nick (4818)
Törölt nick Creative Commons License 2021.05.10 0 0 4818

Ma (május 10) van a madarak és fák napja

Törölt nick Creative Commons License 2021.05.07 0 0 4817

Nekem Winifred szimpi : )

Előzmény: Nobody1 (4816)
Nobody1 Creative Commons License 2021.05.07 0 1 4816

Válasszatok nevet a kínálatból a kis királyi hollólánynak. Még lehet szavazni... :-)

 

https://www.travelo.hu/tavol/20210506-egyesult-kiralysag-london-tower-hollo-nevvalasztas.html

Törölt nick Creative Commons License 2021.05.07 0 0 4815

Ez jó :)))

Eső után sok feketerigó turkál a csőrével a kertünkben, szedegetik a kukacokat meg egyéb földi jót. Azt figyeltem meg, hogy még a lábaikkal is vhogy dobbantanak a hatékonyság kedvéért. Öröm rájuk nézni.

Előzmény: MAN10 (4814)
MAN10 Creative Commons License 2021.05.07 0 1 4814

Nem vág a madaras témába, de volt szó erről is. Ma megkaptam a védőoltást, Sputnikot. Beadta: dr. Orosz Viktória doktornő... 🙂

Előzmény: Törölt nick (4803)
Törölt nick Creative Commons License 2021.05.05 0 0 4813

Úgy értem, úgy kellene élni, mint te, közel önellátónak lenni, gazdálkodni, harmóniában a természettel.

Ha majd lesz időd, írj lszi még az ottani vadvilágról.

Magam részéről nem offolok, bár ez  a környezetes téma szerves része volt a madaras témának is szerintem.A természetben főleg minden mindennel összefügg.

Vegyünk erőt magunkon, tegyük meg ami tőlünk függ és csodáljuk az élővilágot. 

Előzmény: Törölt nick (4812)
Törölt nick Creative Commons License 2021.05.05 0 0 4812

Borzasztó, nincsenek szavak. Az ember mindent maga alà rendelt, mindenen átgázol, eddig is már kolloszális volt a pusztítás és még jobban felgyorsult. Kár volt az ősembernek kiválni a majomősből. 

Amíg a gazdasàgi fejlődés, a fogyaszztàs növekedése, az új lakások építése etalon és pozitívum a tàrsadslomban, a médiában is így beállíva, semmi jó nem várható a Földnek. Összeegyeztethetetlen.Egy bűn, amit csinál az emberiség és az állatvilàg nem tudja megvédeni magát. A büntetés az utódokra szàll majd.

Úgy kellene élni, mint te az emberiségnek. Két gyereknél többet nem nagyon szabadna vàllalni, tudom, hogy ez kegyetlenül hangzik, Kínában is egykéztek sokàig, màr nem. Úgy kellene élni mint az Amishok, akik kb. 19.századi szintem élnek Amerikában és megvannak.

Amúgy gyorsan hozzáteszem én nem vagyok semmilyen irányiltságú, se balos, se jobbos, se zöld. Zöld a magam meggyőződése szerint vagyok., nem politikusan Végül felhívtam ma a német gyártót, tört nêmetséggel elgagyarásztam, hogy próbáljanak már vmi más megoldast találni és az állateledelt + promóciót hozzà ne kétoldalú extraerős kétoldalú ragasztócsíkkal rögzítsék már egymáshoz mert beleragadnak az állatkák. Zöld Európa is egy felszínes giccsparádê.

Az az érdekes az embereket rávették a maszkhordàsra, teljesen oké.

Miért nem lehetne ràvenni pl.arra, hogy a maszk mellett vigyenek boltba kisszatytot, nagyszatyrot. Ja nyávognak a csomagolóanyaggyárak... Szval drasztikus változások kellenének, de mindenki most azonnal akar mindent, senki és semmi nem szàmít. Ez a negatív Carpe Diem. Az egoista ma, holnap nélkül

Előzmény: Nobody1 (4810)
yüz karasi Creative Commons License 2021.05.05 0 1 4811

,,,"Az ember a legnagyobb és "legsikeresebb" parazita a Földön! Előbb -utóbb mindent magához alakít és mindent felél... :-("

Aztán majd szépen kipusztul. No problem. Nem fog hiányozni a természetből.

 

Előzmény: Nobody1 (4810)
Nobody1 Creative Commons License 2021.05.05 0 2 4810

Jobb, hogy nem ez a munkám. Nekem is, meg a természetnek is. Így többet tehetek mert nincs "megkötve a kezem".

Szép és hangzatos dolog a természetvédelem szó, csak nincs mögötte sok tartalom, illetve ami van az nem természet, hanem embervédelem. Ne értsd félre mert az embervédelem a természetet is védi - lásd pl műanyagok korlátozása - de ezt is önző módon nem a természet megóvása motiválja, hanem az emberi egészség védelme.

Ha az emberre nem jelentene veszélyt a mikroműanyag, a kutya sem foglalkozna vele (egy-két tudóst leszámítva) és nem tennének ellene semmit.

Ma már csupán a Föld pár százaléka védett terület és ezek sincsenek biztonságban. Kell a pénz, ezért egyre több turista zavarja az ottani élővilágot. Spórolás okán átvezetnek rajtuk utakat, cső és villanyvezetékeket, mert megkerülni drágább. Aztán ott vannak az új emberi hülyeségek, az extrém sportok a hegyi erdei biciklizések, motorozások, autós sárdagasztások, a hegymászás, stb...

Azt például tudtad, hogy a szirti sas valamikor a pusztákon a földön fészkelt. Aztán az emberi zavaró tevékenységek miatt egyre magasabbra szorult a hegyekbe, de ma már ott sincs biztonságban, mert a "hülye hegymászóknak" az az igazi kihívás, ha minél nehezebben megközelíthető sziklafalra másznak. Ezek után hová meneküljön már fészkelni az a szerencsétlen szirti sas? A Holdra - átmenetileg - mert ott is egyre több lesz az emberi zavarás...

A legnagyobb baj viszont, hogy szinte csak az élőlényeket veszi figyelembe a természetvédelem. Jó dolog, hogy be van árazva az egyedek eszmei értéke, de egy élőlénynek élőhelyre is szüksége van. A fennmaradásukhoz kell egy minimális egyedszám, azoknak elegendő természetes táplálkozó és zavartalan szaporodó hely. Ha bármelyik hiányzik, a faj előbb-utóbb kihal akkor is ha milliárdra emelik az eszmei értékét...

A mai hivatalos állami természetvédelem gyakorlatilag nem más, mint a gazdasági lobbi propagandája. Ha ugyanis ezen a pár százaléknyi védett területen valamelyik gazdasági ágazat számára érdekes értéket (termőföld, ásványi agyag) talál, akkor azt ki is aknázza előbb-utóbb, az ott élő élőlények meg mehetnek ahová tudnak...

Csak egy példa. Ma törvényesen egy ősgyep - a rajta élő évszázadok alatt kialakult ökoszisztémával, speciális növény és állatvilágával - felszántható és mezőgazdaságilag 3 évig használható, ha utána visszaállítja a a használó az eredeti állapotot. Persze a 3 év alatt használt gyomirtók és egyéb vegyszerek még az utolsó írmagját is kiirtják a korábbi élővilágnak. Aztán mikor letelik a 3 év, egy bizottság megállapítja, hogy a továbbiakban semmi nem indokolja a terület védelmét...

Így játsszák ki törvényesen a természetvédelmi területeket minden téren és így kopnak el fokozatosan a még meglévő ősi területek és halnak ki az emberhez, emberi környezethez alkalmazkodni képtelen élőlények. Na az ilyenekből lett elegem...

Az ember a legnagyobb és "legsikeresebb" parazita a Földön! Előbb -utóbb mindent magához alakít és mindent felél... :-(

 

Előzmény: Törölt nick (4805)
Törölt nick Creative Commons License 2021.05.05 0 0 4809

Tökéletes összefoglalás!!!

Előzmény: Nobody1 (4798)
Törölt nick Creative Commons License 2021.05.05 0 0 4808

"Ahol nincs a jövőbe vetett hit, ott a jelenben nincs erő"

Szval minden negatív dolog ellenére muszáj hinni, tervezni, néha naivan gyermekien bízni a jövőben, sikerben. Újra és újra megrázni magunkat, feltápászkodni testileg lelkileg, mert más opció nincs ( az àllatba is ezt programozta a természet ) és csak így tudjuk végrehajtani az általunk helyesnek vélt utat, véghezvinni a remélhetőleg jó feladatainkat, hogy optimisták maradunk, megküzdve sokx magunkkal is.

David Attenborough természettudós is tisztàban van a természet minden aspektusàval, rombolásával, de csodálatos megújuló képességével is és közel 90 évesen is szól aze mberekhez töretlen optimizmussal, hogy védjék képességükhöz mérten ( attól függetlenül, hogy a társadalmi dolgok determináltak )a környezetet.

Előzmény: Törölt nick (4807)
Törölt nick Creative Commons License 2021.05.05 0 0 4807

Maradj optimista :)

Előzmény: yüz karasi (4800)
Törölt nick Creative Commons License 2021.05.05 0 0 4806

Az nyugtasson meg, hogy te odafigyelsz jobban a környezetedre és kisebb esetleg az ökolábnyomod. Én is pesszimista vok, de csakazétis mondok le pár kényelmi dologról, hogy ilyen szempontból egy minimális fokkal tisztább legyen a lelkiismeretem a köv generáció felé, de leginkább az állatok irányàba. Annyira kiszolgáltatottak ők

Előzmény: yüz karasi (4800)
Törölt nick Creative Commons License 2021.05.05 0 0 4805

Jaj de kár, hogy már nem az a munkád. Még szakmabeliként is ezek szerint érezhetted, hogy kötve vagy? Értem, megértem

Ez a fogyasztói társadalom, az örökös profithajszolás, a "fejlődés" szinte összeegyeztethetetlen a környezettel a természettel.

Arra, hogy az ember mindenre ami él és mozog, meg ami nem:) úgy tekint, hogy vhogy használja a kismillió igényét kielégítse és még akkor is boldogtalan marad és panaszkodik. Igazából E sz . 1.sz.is írhatnám persze. 

Ha még őszintébbek akarunk lenni magával az emberi természettel is összeegyeztethetetlen a környezet. Kitöltöttrm ezt a jó képességű konzultációt az állatvédelemről ( nagyon gyenge madár volt), ne meg minket is annak néztek. Írtam a minisztériumnak: hol a vadállatvédelem, madárvédelem, miért nem száll bele az állam jobban mondjuk a kóborkutya, macskaivartalanításba anyagilag is. Hát 0, azaz nulla vàlasz érkezett. Mondjuk sejtettem, hogy pusztába kiáltott szó lesz.

Már Swift is leírta A nyihahák földjén, az ember eufémisztikusan fura egy lény.

Hozzáteszem mi is vállaltunk két gyereket, próbáljuk őket úgy nevelni, hogy odafigyeljenek a környezetre. Apró dolgokat teszünk, meg csepp a tengerben, de sokx second hand ruhát hordunk, fölösleges baromságokat nem veszünk, most nem sorolom.

Nem vagyok mizantróp, főleg rasszista, de egyes országokban azért jobban figyelhetnének a születések számára, nem Európára gondolok persze.A lenézett állat, sokkal okosabb az embernél, a nincsre nem vállal annyi utódot. 

8 milliárd lassan katasztrófa.

Egy gyors sztorit megosztanék még. Kb 8 éve kértem a kasszánál vmihez ingyen nejlonzacskót, a kasszás fiatalember ledorongolt, hogy miért teszem ezt, milyen káros stb. Haragudtam rà, de onnantól kezdve nem téptem a zöldég, pékáru osztályon átlátszó zacskót. Örülnék a csomagolásmentes boltoknak minden településen, egyelőre csak mutatóban van pár. Tudom ott is van a nagyobb kiszerelésnél csomagolás, de mégis.

És az hogy egy csomó technológia rendelkezésre áll, pl kukoricaevőeszközök, zacskók és nincs elterjedve más érdekek miatt szörnyű.

A vírus miatt meg mindent agyon csomagolunk, sterilizálunk és kuka. Na lehetne még ezer dolgot írni, de ti is tudjátok....

Előzmény: Nobody1 (4798)
Törölt nick Creative Commons License 2021.05.05 0 0 4804

Normál körülmények között leírnám ki a galambász, egy végtelenül kedves jóindulatú ember, de fent vok egy polityikain, ami úgy borzasztó ahogy van, én is írok oda néha csodálkozom magamon is hogy mit (negatív spirál) ki is ábrándultam (abból is), de nem akarom magam kompromittálni. Bocsi

 

Előzmény: yüz karasi (4799)
Törölt nick Creative Commons License 2021.05.05 0 1 4803

Nagyon sokszor látom, érdekes megfigyelni a Nomen est omen jelenséget.

Pl. egy Kertész tényleg kertész, vagy egy Gerendás mondjuk fával foglalkozik, érdekes.

Előzmény: Nobody1 (4801)
Törölt nick Creative Commons License 2021.05.05 0 0 4802

Igen, a két papeszunk utàn is nagyon sokat kell takarítani :(

De kárpótolnak minket a kedvességükkel :)

Előzmény: MAN10 (4797)
Nobody1 Creative Commons License 2021.05.05 0 1 4801

Nekem is volt egy galambász ismerősöm (sajnos már nem él.) A vicces az volt, hogy a vezetékneve Héjja (igen, 2 j-vel). Mindig viccelődtem vele, hogy ő a "galambász Héjja"...

Előzmény: yüz karasi (4799)
yüz karasi Creative Commons License 2021.05.05 0 1 4800

Szinte maradéktalanul egyetértek az általad leírtakkal, bár nem derítettek jókedvre,,,:-(

Mindig optimista beállítottságú voltam, azonban lassan "elpárolog" ez a fajta szemléletem, és a tehetetlenség érzése kezd rajtam elhatalmasodni. :-(

Előzmény: Nobody1 (4798)
yüz karasi Creative Commons License 2021.05.05 0 0 4799

 ,,,"Lakik egy galambász is a környéken," 

Ne vedd tolakodásnak a kérdést, merre van az a "környék" és milyen galambokat tart a galambász? Azért bátorkodom kérdezősködni, mivel magam is galambászom immár 36 éve és minden madárral kapcsolatos téma érdekel.

Előzmény: Törölt nick (4785)
Nobody1 Creative Commons License 2021.05.05 0 2 4798

"Vhogy nincs foglalkozva eleget érdemlegesen a körny.védelemmel se hatósági szinten, se mondjuk az óvodában."

 

Az emberi hülyeség és a kapzsiság határtalan. Ha meg ez e kettő együtt van jelen valakiben, az egyenesen katasztrofális, mert akinek sok a pénze annak még több kell és minél több a pénze, annál nagyobb a döntési lehetősége, tehát vezető (politikus) lesz belőle és minden, mindenki felett gyakorolni akarja a hatalmát, hogy neki még több pénze legyen és a szűk környezetén kívül nem érdekli senki és semmi más. Sajnos a mai társadalom erre épül.

Vásárolj meg minden vackot eszetlenül, mert ha a szomszédnak, barátnak, kollégának van, akkor nekem is kell és a reklámok is ezt verik az ember tudatába. Aztán 1-2 év múlva már másik kell, mert már nem "trendi" a régi, dobd ki  - majd lesz vele valami - és az előbbiek szerint vegyél újat, modernebbet mert az kényelmesebb, "dizájnosabb" - és mellesleg gazdagítod vele a gyártót...

Ezért mondják sokan jogosan, hogy ma már "a pénz az Isten!". Ha sok van belőle élhetsz luxusban, kényelemben és le sem tojod az emberi és természeti környezeted, azt hiszed minden és mindenki miattad van. Ha nincs (elég) pénzed, akkor meg minden áron arra törekszel, hogy felzárkózz az "elithez" és ezért nem foglalkozol a környezeteddel...

A baj majd akkor lesz, ha pár ember ül a pénzhegye tetején és nem lesz körülöttük senki és semmi - "kicsit" eltúlozva és utópizálva a dolgokat sajnos ebbe az irányba halad az emberiség...

No de már keresik a következő bolygót, amit ugyanígy tönkre tudunk tenni (mert a történekem ismétli magát) csak az már sokkal gyorsabban, módszeresebben fog menni, hisz már lesz gyakorlatunk, technológiánk.:-(

Persze oda is majd csak a gazdagok juthatnak el - de legalább majd egymást "csicskáztatják :-) - és a csórókat itt hagyják az addigra teljesen lepusztított sz..rban...

Szóval amíg a józan ész helyett a pénz mozgat mindent, addig semmi jóra nem számíthatunk sem mi, sem a természet. Ezt kevesen látják be és akik belátják azok mind csórók, tehát nincs beleszólásuk a dolgok valódi alakulásába. A fiatal generáció átnevelése egy nagyon hosszú folyamat mert mindig lesznek mögöttük "bölcs", pénzes tanácsadók az előző generációból és mivel senki sem a maga ellensége, így ezek elrontják az embert mire döntéshozó pozícióba kerül. Talán javul valamit minden generációváltásnál a helyzet, de félek erre már nincs elég ideje az emberiségnek. Itt már csak az segítene ha sikerülne az önzés, harácsolás, uralkodni vágyás és hasonlókért felelős géneket egy csapásra kiirtani mindenkiből - de ez megint utópia...

 

Aztán itt a környezetvédelem névre keresztelt "struccpolitika". Például az energiatakarékos izzók esete. A hagyományos, Európában gyártott égőket betiltották, mert zabálják az áramot, rossz a hatásfokuk. Ez eddig igaz is. Viszont megszűnt vele itt egy csomó munkahely, stb. A gyárak átkerültek Kínába ahol "egy tál rizsért" dolgoznak az emberek, hogy a gyárosnak (az európai gyártónak) több pénze maradjon. Szomorú, de még ezzel sem lenne nagy baj.

A baj az, hogy egy LED-es izzó alkatrészeinek a gyártása és összeszerelése legalább ugyanannyi energiát emészt fel mint egy hagyományos izzó előállítása és üzemeltetése összesen és közben a kínai gyárak ontják a füstöt és az egyéb káros vegyi anyagokat ezerrel, hogy kiszolgálják a "környezettudatos" nyugatot, hisz (nem véletlenül) ott sokkal lazábbak a munka és környezetvédelmi előírások...

Szóval itt hangoztatják az energiatakarékosságot, a környezetvédelmet, a Föld másik felén meg ugyanezek a nyugati gyártók üzemeltetik nagyban a környezetszennyezést. Mintha a Föld légköre nem lenne közös és a talajba, vizekbe jutó káros vegyianyagok sem juthatnának el az óceánon keresztül soha Európába...

Persze a mi gazdag politikusaink (a gazdasági lobbi  pénzének "hátszelével") döngetik a mellüket, hogy ITT csökken a környezetszennyezés és az energia felhasználás.

A sok balga ember meg elhiszi és tapsol hozzá, közben a valóságban csupán a gazdagok profitja gyarapodott tovább a természet rovására.

Nos az ilyenekből lett elegem, mikor közel 20 év után hátat fordítottam a hivatalos természetvédelemnek...

Bocs a hosszú OFF-ért. :-)

Előzmény: Törölt nick (4795)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!