E szerint a Stilóról nem spórolták le a festéket. A Puntó II-ről az elmúlt 4 órában legalább 15 véleményben olvastam, hogy kritizálják a fényezés és festés minőségét. Ezek szerint minden Punto II-es ilyen.
Remélem, a fényezés minőségén javítanak az új Puntón, mert a Puntó II-m fényezése tragédia, baromi könnyen karcolódik, az elejéről meg rendesen pattog le a festék kavicsoktól.
Az ügyfélszolgálat ezt a választ kaptam, hogy mikortól lesz árlista:
"Magyarországon 2005 decemberétől már megtekinthető és megrendelhető a márkakereskedésekben. Forgalmazása 2006 januártól indul . A pontos felszereltség és vételár a hazai bemutató alkalmával kerül nyilvánosságra, és ezt követően lehetőség lesz tesztvezetésre is bármelyik Fiat kereskedésben.
Az olaszországi alapár 11.111 euró lesz, ami kb. 2,7 millió forint. Ez nem egyezik teljesen az itthonival, mert az a felszereltség függvényében változhat, illetve a bruttó árak adótartalma is országonként eltérő."
Hát ezzel nem mondtak sok újat.
Ha a csomagtartó nem ment volna össze, akkor nem lenne rossz. De az azért durva, hogy a nagyobb kocsinak kisebb lett a csomagtartója (legalábbis a régi ötajtós 297l-jéhez képest) Másik kérdés hogy tényleg javítottak-e a Punto összeszerelési minőségén, mert ha ugyanolyan sz*rul rakják össze mint a régieket, akkor inkább lemondok róla.
Én is úgy hallottam, hogy 2.599.000 ft lesz az alap, de majd úgy is kiderűl.
Ebbe ez tartozik bele : szervó, elektromos automata ablakok, távirányítású központi zár, elektromos tükrök, trip computer, abs+ebd, dupla légzsák, állítható magasságú vez. ülés, állítható magass. fejtámlák, magnó+4 hangszoró, 15'-os kerekek.
Igen, a 2800e Ft alatt az sokmindent jelenthet de a hazai árképzést és a német árlistát figyelembe véve (www.fiat.de) valószínűleg 2799.000-et fog jelenteni. (Már igazán leszokhatnának a kereskedők a 9-es végű árképzésről én még sose éreztem valamit sokkal olcsóbbnak csak azért mert 1-10-100-1000 Ft-tal olcsóbbnak tüntetik fel az árat a nagyobb számjeggyel kezdődő összegnél. Bár állítólag a női agyra hat ez a baromság...)
A német árlista szerint 16%-os áfával együtt és 255-ös euróval számolva a fapados 65 lóerős (lógyenge...) 1.2-es kerül 2800e Ft-ba. Namost ha 16% német adó helyetta hazai 20%-ot számoljuk, plusz a jövőre emelkedő regisztrációs adót, akkor könnyen lehet, hogy a fenti 2800eFt-ba kerülő 1.2-esből az eredeti felszereltséghez képest ki fog maradni valami, pl. az ABS és EBD.
Az 1.3-as 75LE-s dízel 3240e Ft-ra jön ki.
Engem konkrétan a Dynamic érdekel (a jelenlegi Puntóm is az, és a beltérrel tökéletesen elégedett vagyok, az Active kárpitjai túl fapadosnak tűnnek az új Puntóban is) és abból egy normálisan felszerelt változat azért elég szép árra jön ki:
- Dynamic 1.4 8V 77 LE 3 ajtós: 3250e
- 5 ajtós: + 170e
- fűthető tükrök: +25e
- metál: +94e
- manuális klíma helyett automata: +77e
- kartámasz: +38e
- ködfényszóró: ? nincs az árlistán,saccográf alapján kb. 50e
- oldalvédő csik: ? nincs az árlistán,saccográf alapján kb. 25e
Összvissz: 3729e Ft
Enyiért azért elég jól felszerelt középkategóriás kocsikat is lehet kapni.
Ráadásul a 77LE-s motor 1,1 tonnához SZVSZ elég gyenge, abból kiindulva, hogy a Puntó II-őm 60LE-s motorral a 900kg-hoz viszonyítva is katasztrófa. Remélhetőleg minél előbb lesz 1.4 95LE-s motorral is, mert az azért elkelne egy ekkora kasztnihoz.
A kellemetlen még a Puntóban az összement a csomagtartó: az 5 ajtós Puntómé 297l-es, a Grandéé a 3 és 5 ajtósban is csak 275l. Az enyémben pont elfért cipőkanállal a 4 db 14 collos kerék, hát az újnál ebben már nem vagyok benne biztos.