Keresés

Részletes keresés

Fogár Creative Commons License 2007.02.14 0 0 5109
furi, nekem mindig bejön az oldalunk...:)
Előzmény: Zsuzsa89 (5107)
Samu mama Creative Commons License 2007.02.14 0 0 5108
Köszi! :-)
Előzmény: Zsuzsa89 (5107)
Zsuzsa89 Creative Commons License 2007.02.14 0 0 5107

http://my.calendars.net/babakmamak06

tárolt változat, így mindig hozzáférhető a naptárunk :)))

mentsétek el kedvencekhez :)

 

Ringató:   Kodály-zenei nevelés... éneklés, mondókázás, stb...  bővebben: www.ringato.hu

 

Samu mama Creative Commons License 2007.02.14 0 0 5106
Nekem nagy para ez a duci-gyerek szindróma, mivel Sári nagyon nagy baba, így próbálok nagyon figyelni arra, hogy Sári mit/mikor kap. Ő is képes (lenne) arra, hogy egész nap egyen, főleg a kenyérhéj a naaaaaaaaaaaaagy kedvenc. Törekszem arra, hogy sok főzit-gyümit egyen kenyér/tészta/rizs/ ilyesmik helyett, meg mi is beállítottuk az evésidejét, mert ő is kunyerál már rendesen.... Sztem próbáld meg ki- vagy áttolni a kajaidőt, vagy, ha ez nem megy, akkor pluszvacsira kapjon pár gerezd almát, vagy mikor ő eszik, vm lájtosabbat egyen, és később egyen veletek tartalmasat. Mondjuk ilyenkor még napi 5x evést mondanak, nem? Este meg azt veszem észre pl. hogy Sári akkor éhesebb, amikor szopizott, akkor is este kért többet, de lehet, hogy ez így hülyeség....

Egyébként majd figyeljétek meg, hogy mennyit tudnak enni a gyerekek, főleg a tinédzserek, iszonyat kajaigényük van :), és nem az elhízottakról beszélek, hanem a normál testalkatúakról.

Shaish, te ne melj nehezet, csak finoman, bár Csabi sem pillebaba :D

Borcsi, jövő héten!!! :DDDD Már várom!

Zsuzsa, mi ez a Ringatós?

Tracy, részvét az éjjelekhez, uw nekem sem jön be sajna... Így most kívánok boldogot!
Előzmény: Fogár (5094)
Zsuzsa89 Creative Commons License 2007.02.14 0 0 5105

Elmentem Rékának hintát venni... kész vicc... Brendonban csak Little Tikes volt, műanyag, csak 12e Ft, persze felüggesztéshez kampó nincs hozzá...   na, mondom, ezt nem cipelem (bkv), majd max, ha nem lesz jobb, megrendelem neten...  hazafelé beugrottam egy Játéksziget-be (Boráros), ott volt magyar, műanyag, semmi extra (csak duda), persze kampó nélkül..  1800 pénz, annyit megér... hazafelé bementem egy vasedénybe, veszek kampót, sima ügy... volt is kampó, de nem volt hozzá tipli - tipli nélkül nem ér semmit...  eladó tippje: OBI, Praktiker.   Úgyhogy nem egyszerű... és akkor arról még nem beszéltem, hoyg még senki nem fúrta fel :)))

Csak összejön majd az a hinta vasárnapra!!! :)))

 

 

Fogár Creative Commons License 2007.02.14 0 0 5104

köszönöm a tippeket, hozzászólásokat, mazsolázok belőlük :)

 

közös vacsi nálunk problémás lehet, mivel párom elég későn érkezik sokszor haza...így örülök,ha 8kor tudunk együtt enni...az már korán nálunk :(

 

igazából nem az aggaszt, hogy a mi kajánkból eszik, mert alapból is abból adok neki...nem gondolom, h attól,h a miénkből kapna azt ő nasinak vélné :)

 

borcsi amit írtál...h rászokik az evésre- nassolásra sztem nem feltétlen ezzel lehet elősegíteni...inkább ha a gondokat kajával oldom meg,v ne sírj itt egy csoki,v vmi.

 

Jankánál sztem arról van szó,h irtó kíváncsi mindenre...mit eszünk, mit iszunk, mit olvasunk...stb...mindenben részt akar venni ő is (nem csak evésekben)

 

nem szeretném túletetni, meg azért figyelek rá mit eszik...szóval,h ne pótcselekvés legyen nála az evés, hanem szükséglet.

 

lassan elérik sztem azt a kort, amikor már nem jó,ha ducibbak...amíg nem megy magától sajnos nem tudom végülis mennyit mozog(na) le abból ami van- pocak.

shaish Creative Commons License 2007.02.14 0 0 5103

huhh, micsoda éjszakák, remélem csak átmeneti és hamarosan hagynak aludni titeket a kicsik.

Lekopogom, nálunk jók az éjszakák, végig alszik.

Pedig jönnek a foagi rendesen, 3 rágónak a csücskeit érzem és a szemfogak is ott fehérednek...napközben van h sír és beleharap vmibe, akkor tutira a foga fáj:(.

 

Kaja: nálunk szerencsére elég jól önszabályoz a gyerek, persze egy két finomabb falat lecsúszik/csúszna bármikor, de mennyiséget csak ha éhes.

Van h a táp végét otthagyja, mert elég volt.

 

Kék foltok: egyre több, főleg a fején, egyik éppen elmúlóban, erre lefejelte az asztalt, hát jól néz ki....a térdén is van egy. De csak rövid ideig tart a kétségbeesés, kap rá puszit, "megbeszéljük" h most nem volt elég ügyes/óvatos, legközelebb figyeljen:)). Ha nagyon sír, akkor egy pillanatra elterelem a figyelmét és kész, volt sírás, nincs sírás:).

 

Ma délelőtt bealudt a babakocsiban hazafelé, annyira h simán át tudtam rakni...fura, mert erre ált felébred, de most mélyen aludt, annyira drága volt, kis rongybaba:).

Gyáva Nyúl Creative Commons License 2007.02.14 0 0 5102
sziasztok,
Fogár, ha ez vigasztal, Ádám is ugyanezt csinálja, és mi is sakkozunk, h ugyanakkor együnk. és tényleg jó móka. egyébként a dokink azt mondta (azok után, h kiröhögött, mert az első félévben végig azon paráztam, h nem eszik ez a gyerek, most meg azon, h annyit eszik, mint egy malac :) ), h ebben a korban ez tipikus.
de tegnap nem akart vacsorázni, se velünk, se nélkülünk, ebből is látszik, h rosszabbul volt. :( és fél nyolctól folyamatosan sírt, aztán rajtaütésszerűen elaludt tíz percre, majd folytatta a sírást. pedig fél hatkor kapott lázcsillapítót, fél nyolcra csak hőemelkedése volt.
de hogy ne csak panaszkodjak: a járás-téma nagyon beindult, tegnap már öt-hat lépést tett meg egyszerre.és beszErezte első kék foltjait is, mert a bátorság megint nagyobb, mint az ügyesség. hanyaganya meg nem állt 100 %-ig készenlétben.
borcsi555 Creative Commons License 2007.02.14 0 0 5101
Tracy, éjszakákért sorry, ha vígasztal elmesélem a mait nálunk: 2ig csend, 2-5ig 5 percenként elaludt az ölemben, ágyában aludt kb 3 percet, majd ordítás. Najó ilyen még nem volt, gondolom fog van a dologban..
Balázsnak utólagos boldog fordulót, nekem sem nagyon jön be a tábla, azért nem tudom, miújság.
Ringatóra mi is készülünk, épp most néztem utána, igen, a bálintban is van.
Caitlin:Sztem a táplálék felvétele az embernél (és a kutyáknál) már úgy működik, ahogy az természetes volna, mivel pszichés okok is befolyásolják. Teli pocival ugye szebb az élet, valamint unaloműzésből evés, cukor édesség miatt felszabaduló hormonok stb..
Az én lányom tuti nem tudja, mikor telítődött, mert ő egy olyan tipus, akinek jólesik, hogy ehet. (én is ilyen gyerek voltam:) Nem bízhatom rá a döntést, hogy mennyit egyen, mert nem tartana mértéket és ebből több gond is származna,amit most nem sorolok fel.
Szóval csak annyit akartam mondani, hogy bizonyos dolgokat nekünk kell megszabni, mert mi vagyunk a szülők:)) Persze egy csomó gyerek nem ilyen, velük biztos másképp kell bánni.
Caitlin Creative Commons License 2007.02.14 0 0 5100
pedig erdemes kozos vacsit idoziteni, mert tok jo moka is. es keretet ad a napnak. kicsit egyutt a csalad, stb :) mi sakkoztunk, h mirko 5kor uzsizott, majd mi alt 6-6.30 kozott vacsiztunk. es o is duplazni akart. vegul 4 korul kap kis grissinit, gyumit, kekszet es inkabb velunk eszik 6-6.30 kozott (amikor elkeszul a vacsi). van, h ferj epp csak beesik, de legabb igy van ifeje leereszteni, atangolodni. szerintem nagyon jo. mirkonak is nagyon tetszik....
.
egyebkent ha sokat eszik, sokat eszik. en nem ezt neveznem nassinak. majd lesz, h kevesebbet ker..... tudja o mennyire van szuksege. ha megis tuleszi magat akkor kihanyja kesobb. :)
Előzmény: Fogár (5094)
shaish Creative Commons License 2007.02.14 0 0 5099

Sziasztok,

 

20-a még kérdőjeles nekünk, sok esélyt nem látok rá, de azért még nem adom fel....

 

Költözés 24es hétvégén, meg az előtte levő napokon részletekben..majd meglátjuk, már nagyon várom, öcsém jön segíteni, meg párom kollégája talán.

Anyósék is jönnének, de lehet h nem is kell ennyi ember.

A cipekedést majd nem én csinálom, nekem csak be kell dobozolnom ill ki dobozolnom a lakást. Mondjuk nem vagyok egy kapkodós típus, ami ráér az ráér:) majd ha kell, kipakoljuk:).

Szóval egy hetet megint csúszott a dolog, remélem ez már az utsó (úgy néz ki..) végleges időpont.

 

Borcsi, a kétcsíkon és a no pirinyanyán kívül semmi tünetem, nade 4 hetesen sztem senkinek sincs:).

Dokihoz a 6-7 hét között megyek, már akkor is van szívhang, remélem jól van a kis bogyóm odabent:).

Te hogy vagy? Ájuldozás ugye már nincs?

 

Fogár, tényleg rendes mennyiségeket eszik Janka, szerintem időzítsétek úgy, hogy egyszerre esztek, akkor nincs duplázás.

 

Csabi egyfolytában felmászik vmire, ááá, kész téboly, azt lesem mikor honnan esik le....eddig megúszta, de olyan kaszkadőrmutatványokat ad elő h rosszul leszek...

Eddig csak néha-néha feltornászta magát, de most nagyon beindult, ma már leszedtem a dohányzóasztalról, dobozokról, hintaszékről (miközben vadul hintázik benne állva..) meg a kanapéról...

 

ertal Creative Commons License 2007.02.13 0 0 5098
Jövö hét Bécs.
Egyébként Peti köhög és folyik az orra, így ezen a héten nem viszem társaságba. :( Azért a kedve jó. Tegnap gond nélkül felmászott 3 lépcsöfokot! A járás viszont még messze van. A formabedobózás is: egyelöre a vödörbedobózást gyakoroljuk ;)
Előzmény: Zsuzsa89 (5093)
Zsuzsa89 Creative Commons License 2007.02.13 0 0 5097

Elsősorban Macihoz szól a kérdés....

Bálint-házban van rendszeresen Ringató foglalkozás.... voltatok már?  ha igen, milyen?

tracy71 Creative Commons License 2007.02.13 0 0 5096

Szió mindenkinek!

 

Bocsi, de el vagyok veszve! Az én kis jólnevelt, mintafiam kiborított egy kissé.

A napokban a minimálisnál is kevesebbet evett és ez még nem elég. Az elmúlt éjszakák a csecsemőkori időszaknál is rosszabb volt. Éjszakánként többször fent volt, a pálmát azért a éjszakai fél 1-től,  3/4 4-ig tartó időszak vitte. Kézben majd el aludt, aztán a kiságyhoz közeledve ordításba ment át. És ezt ismételte X-szer. A nappalok OK, éjszakák "no comment".

Azért most megpróbáltam visszaolvasni -mármint egy párat csak.

 

Gratula a kismamáknak!!!!!! (irigy-irigy)

Voltak ugye 1 éves kis barátaink is a napokban? Nekik boldog szülinapot!

 

Zsuzsa, de drága vagy, hogy eszedbe jutott a hóforduló. Tök érdekes így kimondani: Ma 13.-án 13 hónapos volt a Balázs. Voltunk kint a melóhelyemen, hát ott egy párszor megkérdezték, hogy mennyi idős is? És én büszkén válaszoltam az előző mondatomat nekik.

 

Maci: Nagyon tetszett a rep.story! Átélni mondjuk lehet, hogy nem annyire nevetni való, mint így olvasva!

 

 

Hát most röviden csak ennyit. Jó éjt mindenkinek!  

borcsi555 Creative Commons License 2007.02.13 0 0 5095
Hú, sztem ez nem jó. Mármint, hogy a tiétekből eszik. Én nem engedem neki, főleg ha tudom, hogy nem éhes. Így hamar megtanul nassolni, ami később még rosszabb lesz, mert a jó kis főzelék helyett inkább édességre vágyik majd. Persze semmi sem biztos. Noja is a nap bármelyik percében tudna enni..épp ezért tartom az 5szöri x adagos kosztot, ha esetleg látványosan éhes marad kap még gyümit oszt csokolom. Jó husiban van így is:)) Ebédet mostanában már együtt eszik a család, de kiki a maga adagját:)
shaish, mikor költöztök? Nehezebb lesz így, hogy már nem cipekedhetsz, de hát ez legyen a legnagyobb baj:O)
Előzmény: Fogár (5094)
Fogár Creative Commons License 2007.02.13 0 0 5094

szerintem nem baj...ha átalussza az éjszakát, és alapból úgyis eszik napközben "mindent" akkor lehet,h már nem is igazán az éhség miatt eszik este.

 

február 20...kedd...sajnos nekem a keddek nem lesznek jók így délelőtt, mivel 10-re suliban van jelenésem 12ig...:(( persze gyorsabban megjárom már így kocsival (tiszta burzsoá lettem, mióta kocsi van bevásárolni,suliba...v bárhová azzal járok)

 

nálunk meg az a helyzet mosatnában, hogy Janka olyan sokat eszik,h nem tudom normális-e---

 

pl mai este:

f7kor benyomott egy üveg körtés-gabonás hippet, aktivia joghurtot...mi leültünk vacsizni 8kor---ő még ébren, gondoltuk elücsörög az etetőben...letolt egy adag zöldborsófőzeléket, párizsival...mindezt úgy,h du 4kor evett egy sütőtök-pulykát, előtte reggel 11kor pedig macisajtos kenyeret tízóraira---előtte meg ugye a szokásos tejadag ébredés után (280ml)...elvileg mindjárt megy fürdeni, aztán elaludni ő is cumitejjel szokott...

naponta minimum 3x kakil, irdatlan adagokat és a szagáról inkább nem szólnék...mint 1-2hetes korában, állandóan bekakil :)))

 

állandóan enni akar amikor mi is...de nem igazíthatom az ő kajaidejéhez a miénket is...abszolut ritka amúgy is,h együtt tudunk vacsorázni...sokszor akkor eszek napközben amikor ő alszik,h ne lássa,h eszek :)

 

 

 

 

Előzmény: Zsuzsa89 (5092)
Zsuzsa89 Creative Commons License 2007.02.13 0 0 5093

Febr 20-án, kedden délelőtt van valakinek kedve talizni???

 

Javaslat 1 - 10 órától Bálint-ház

Javaslat 2 - 10 órától Kincses Sziget  (Mediterrán Lakópark, Pesterzsébet)

Javaslat 3 - akármi :)

 

 

 

Zsuzsa89 Creative Commons License 2007.02.13 0 0 5092
Most, hogy csak 1x alszik a Réka, az esti tápszerbe már legtöbbször belealszik... és csak átrakom az ágyba... szerintetek ez baj?
Zsuzsa89 Creative Commons License 2007.02.13 0 0 5091
Balázsnak boldog hófordulót kívánunk!
borcsi555 Creative Commons License 2007.02.13 0 0 5090
Nagyon jó képek. Ti vidékiek vagytok?Firefox dettó, nekem sem írja ki a dátumot:)
Ertal: Sztem jó, hogy megy már suliba, talán így hamarabb jól lesz...remélem...
Shaish, hogy vagy, vannak már tüneteid?:) Dokihoz mikor mentek? 8 hét után van szívhang is, én addíg nem akartam menni.
Előzmény: kismica (5068)
borcsi555 Creative Commons License 2007.02.13 0 0 5089
Köszike!
Előzmény: shaish (5088)
shaish Creative Commons License 2007.02.13 0 0 5088

A tejföl a tejcukor miatt várólistás a tejjel együtt, ha tudod, csináld joghurttal/kefírrel (ezekben csak minimális van).

 

 

 

borcsi555 Creative Commons License 2007.02.13 0 0 5087
Sziasztok, gyors kérdésem lenne, egyszer már feltettem, de nem jött válasz.Tejfölt mikortól kaphatnak? Tökfőzeléket csinálok, gondoltam, mindenki azt enné..
Zsuzsa89 Creative Commons License 2007.02.13 0 0 5086

http://www.fn.hu/index.php?id=1&cid=155706

mégsem kell fizetnünk a továbbtanulásért...

Fogár Creative Commons License 2007.02.13 0 0 5085

hihi, naja.

 

mindegy, köv gyerekkel engem nincs az az ember aki beijeszt (ilyenekkel)

Előzmény: maci18 (5077)
shaish Creative Commons License 2007.02.13 0 0 5084

Sziasztok,

 

Micsoda képek, Kismica kész fiatalember lett Matyi:). A tortakóstolós a legjobb:) az a pofi!:)

 

Janka milyen édes, úgy megcsikizném:))).

 

Nyúl, gratula a lépésekhez!! Gyors gyógyulást!

 

Lányok, most vmi baja van az uw-nek, vagy én bénázok? Mindig lesni akarok szülinapilag, de nem jön be...

Samu mama Creative Commons License 2007.02.13 0 0 5083
Micsoda Nő, nagy n-nel :D
Előzmény: Fogár (5074)
Samu mama Creative Commons License 2007.02.13 0 0 5082
Kismica: gratula még egyszer Matyinak, nagyon jó a képsorozat!!! :)))))
Samu mama Creative Commons License 2007.02.13 0 0 5081
Éljen az járás :), láz-betegség monnyon le :(.
Virsli kutyról nem raksz fel egy képet? :)))
Előzmény: Gyáva Nyúl (5076)
Samu mama Creative Commons License 2007.02.13 0 0 5080
Juhééééééééééé! Ez a majdnem-szülinapi ajándéka! :)
Előzmény: Zsuzsa89 (5061)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!