Keresés

Részletes keresés

rumci Creative Commons License 2011.12.22 0 0 6980

Adalék: soha nem szoktam megnézni ilyen kézi kamerás felvételeket, mert erősen minőségérzékeny vagyok. Most viszont, hogy felmerült a törlés lehetősége, első dolgom volt megnézni és lementeni. Szóval jó reklámot csináltál! :DDD

laarifaari Creative Commons License 2011.12.22 0 0 6979

Vess meg, de nem értem.

Mi köze ehhez OZ-nek? Tán ő Ludas Matyi álruhában? Vagy ő az igazi döbrögi?

Én örülök, hogy visszakerült, hiányzott a harmonikájával együtt.

Emlékeim szerint a legutóbbi arénás koncert előtt a Lajossal (a Gyengével) vívott szumó birkózása után begipszelték az ujjait, és azóta lábadozott) Végre meggyógyult, és találkozol vele ma este - lehet ennél többet, jobbat kívánni?

Ugye leszel annyira aranyos, hogy részletes beszámolót írsz a pécsi koncertről?

Esetleg előtte egy képes környezettanulmány a helyszínről...annyira jó volt a szikszói is.

Mellesleg igen nagyon rossz tapasztalataim vannak azzal a weberiánus szellemiséggel (a protestáns etika és a kapitalizmus szelleme) dicsekvő oroszlános csapattal kapcsolatban, amelyik pénzmosodát üzemeltetett a szikszói Zorán koncertet felhasználva.

Szóval epedve várom (talán nem csak én) a pécsi beszámolót.

Előzmény: döbrögi (6978)
döbrögi Creative Commons License 2011.12.22 0 0 6978

Nézd, én ma este találkozom Orosz Zolival és szeretném túlélni ezt az eseményt.

Előzmény: laarifaari (6976)
laarifaari Creative Commons License 2011.12.22 0 0 6977

Mi a baj a szombathelyi Sportházzal? Évente többször járok oda, nekem nincs vele gondom. (Igaz, a mellékhelyiségébe még nem jártam.)

Tácversenyek rendezésére tökéletes: hol lehet ma Magyarországon ekkora placcot találni, ahol párnafás, csaphornyos tölgyfa parketta burkolat van? Sehol, a Szombathelyi Sportház e tekintetben egyedülálló.

A nyírnyárádi kék szemek együttes és Rózsi koncertjeinek rendezésére is alkalmas. Ugyanis védi őket és a közönséget az esőtől, széltől.

Ám minden olyan eseménynél, ahol elvárás némi lakájosság az előadás élvezetéhez - a produkció színvonala okán -, ott már gondok vannak a hellyel.

A mély színpad olyannyira eltávolítja, elszigeteli a fellépőket/szereplőket a nézőktől, hogy még az első sorban ülők is elidegenedetten bámulnak a távolba. A lelátókról már fel sem tűnik Horváth Kornél, aki a nyolcadik ajtónálló mögött bujkáló kóristalány helyére szorul ilyen körülmények között.

A nézők egyszemélyes szórványban ülő diaszpóraként élik meg létüket, hiába a teltház, hiába a lelkesedés. A rettenetes hodályban megdermed a szív, tétovává válik a lélek.

A húgy nem számít, hazaérve lábat mostunk, új cipőt húztunk.

Előzmény: pityim palko (6968)
laarifaari Creative Commons License 2011.12.22 0 0 6976

Kedves döbrögi!

Most az egyszer nem értek veled egyet.

Miért is kéne törölni ezt a két felvételt?

Mert nem steril, laboratóriumi? Mert rajta van végre az ember, amelyet a dvd-kről, dunatévés kívánságműsorok felvételeiről már lepucoltak?

Én nagyon élveztem mindkettő fölvételt: persze, nem tökéletes a hang (hát ilyen ótvar az akusztikája minden sportcsarnoknak), és bizony rajta van pityim palkó, a néző keze nyoma is. És ez így teljes.

Aztán az sem annyira jófej dolog, hogy ha valami nem tetszik nekünk, akkor uccu neki, töröltetjük. Nem hiszem, hogy Demjén vagy Pataki Attila példáját kellene követni. Ezen őskeresztény hazafiaknak (különösen a Rózsi az) miután visszacsúsztak a sokadik sorba, nem maradt más, mint beállni pártdalnoknak, a vezír és kuszaszemű miniszterei vazallusaként fitogtatni erejüket.

Zorán viszont még megengedheti magának azt a luxust, hogy megmutassa magát: mer' hogy jó és hiteles. Az sem valószínű, hogy e két fölvétel miatt visszaesne a cd/dvd lemezek eladása.

Tudom, főnök vagy:) ám gondolj Ludas Matyira, és kegyelmezz.

Előzmény: döbrögi (6975)
döbrögi Creative Commons License 2011.12.22 0 0 6975

Igen, köszönöm, úgy gondolom. Kérlek, töröld őket. Köszönöm.

Előzmény: pityim palko (6974)
pityim palko Creative Commons License 2011.12.22 0 0 6974

HD tévén megnézve, HD-nek is látszik.:) Amúgy HD Ready a minőség, nem Full HD. Ezeknek a hibáknak nagy része szerintem csak az igazán vájtfülűeknek tűnik fel, de ha úgy gondolod, törlöm a két videót.

Előzmény: döbrögi (6973)
döbrögi Creative Commons License 2011.12.22 0 0 6973

Hát, köszi. A HD minőséget ez esetben túlzó lehetőségnek érzem (vagy a YouTube később konvertálja csak?).

Szóval pont erre utaltam, tele van zenei hibával a felvétel, főleg a Boldog idő. Mondjuk jó látni, hogy Zorán milyen rutinosan vezényli a zenekart (szól a Kovaxnak, hogy mivel van harmonika, most ne ő kezdje a dalt, erre Orosz Zoli meg nem lép be, Zorán pedig beénekli a kezdő hangokat). De nem biztos, hogy ezt minden érintett szívesen látná a neten. Ezért mondtam, hogy neked kell eldönteni, hogy mit szólnának hozzá a szereplők...

Az Országos Koncertiroda nem a menedzsere Zoránnak, hanem a koncertszervező partnere.

Előzmény: pityim palko (6972)
pityim palko Creative Commons License 2011.12.22 0 0 6972

Bizonyos előadók, pl. Demjén, törölteti a feltöltött koncertvideókat. Sokszor oka is van rá, de ebbe inkább ne menjünk bele.:) Mindenki ismeri Rózsit.

Az Eddánál is voltak a videófeltöltés meggátolására történő törekvések, aztán elhaltak ezek. Csak azért kérdeztem, mert ha jól tudom Zorán és az említettek menedzsere ugyanaz a személy. Arról nem is beszélve, hogy Hegyi Barbara is szokta figyelmeztetni a közönséget a koncertek előtt.:)

Íme a két videó, szerintem nem rossz minőségűek:

Előzmény: döbrögi (6970)
döbrögi Creative Commons License 2011.12.22 0 0 6971

Hát, ez alapján úgy tűnik, hogy inkább rádiójáték jellege volt az estnek...

Előzmény: pityim palko (6969)
döbrögi Creative Commons License 2011.12.22 0 0 6970

Heh, ki tudná megakadályozni? :) Boldog-boldogtalan tömi a netet videókkal, akár szabad, akár nem.

Azt gondolom, hogy ha mindkét félnek elfogadható a tartalom és a forma, akkor mehet (mondjuk ne legyen torz a hang, ne a szövegtévesztés legyen a lényeg, ilyenek). De ezt neked kell megítélni.

Előzmény: pityim palko (6968)
pityim palko Creative Commons License 2011.12.21 0 0 6969

Előzmény: laarifaari (6967)
pityim palko Creative Commons License 2011.12.21 0 0 6968

Hatalmas teltház, majdnem 150 perces műsor.

Zeneileg is virtuóz koncert, ég és föld a kamara- és a nagyzenekaros koncert hangzásilag.

Van pár videóm a buliról, nem tudom, szabad-e publikálni? Ha igen, felrakom a youtube-ra.

Mi a baj a szombathelyi Sportházzal? Évente többször járok oda, nekem nincs vele gondom. (Igaz, a mellékhelyiségébe még nem jártam.)

Előzmény: laarifaari (6967)
laarifaari Creative Commons License 2011.12.21 0 0 6967

A hévízi belépők is már hetek óta elfogytak.

Te ott leszel (vagy) a mai hévízi koncerten? Ha igen, beszámolsz, ugye?

Döbrögi templomosa is olyan jól esett! Sok izgalmas, különös dolog volt benne. (pl. hogy...zártkörű koncert volt suskusos jegyárusítással, nagyestélyis decens közönség, etc.)

Szóval ne fojtsd vissza a benyomásaidat! Minden érdekel! Még a vécék állapota is. Szombathelyen a nőiben bokáig gázoltunk a húgyban, de nem ez a legvisszataszítóbb a Szombathelyi Sportházban.

Előzmény: pityim palko (6965)
zorbadu Creative Commons License 2011.12.20 0 0 6966

2011. 12. 15. - d1 tv, reperto-ART

Most is úgy izgul, mint az első fellépése előtt… Zorán már javában készülődik december végi nagykoncertjére. Ebből az alkalomból látogatta meg a reperto-ART stábja.

http://www.d1tv.hu/musorok/reperto_art/reperto_art_20111215

pityim palko Creative Commons License 2011.12.20 0 0 6965

A hévízi belépők is már hetek óta elfogytak. Igaz, oda 1000 Ft volt egy jegy, és kb. 7-800-at adtak el.

Előzmény: döbrögi (6958)
Jenny66 Creative Commons License 2011.12.20 0 0 6964

Csak egy -még élő- hírdetést találtam, de még nem kaptam választ...:(

zorbadu Creative Commons License 2011.12.20 0 0 6963

Érdemes szétnézni az aukciós és apróhirdetési oldalakon...

Előzmény: Jenny66 (6962)
Jenny66 Creative Commons License 2011.12.20 0 0 6962

Szeretnék két jegyet vásárolni, aki tud kérem írjon!!! köszönöm!!!!!!!

döbrögi Creative Commons License 2011.12.19 0 0 6961

Hehe, tényleg. Erről jut eszembe, lesz Orosz Zoltán is az Arénában. És nem mv, hanem végig.

Előzmény: laarifaari (6960)
laarifaari Creative Commons License 2011.12.19 0 0 6960

Kétségtelenül fölkészülnek Zoránék a kegyetlen helyszínre.  Az edző-koncertek is erre alkalmatlan helyeken vannak: Sportház (Szombathely), Sportcsarnok (Pécs), Sportcsarnok (Hévíz).

Azt hiszem az orosz cárokat szintén a szoktatásos módszerrel tették alkalmassá az életre: már csecsszopó korukban kaptak egy kis arzént a tejecskébe, így aztán felnővén már meg se' kottyant nekik a nagy mérgezés. Kilószám keverhették kvászukba a mérget, ők csak kacagtak, és kacagtak.

laarifaari Creative Commons License 2011.12.19 0 0 6959

Rémületes:)

A jegyárusítás első napjaiban vettem meg a jegyet (perszehogy), de mindig elborzaszt, ha eszembe jut a szörnyűséges istálló.

Mit meg nem tesz az ember a Zoránért)

Előzmény: döbrögi (6958)
döbrögi Creative Commons License 2011.12.19 0 0 6958

Ja, és elfogytak a jegyek. Most kezdődik a rémület-kommandók támadása :)

döbrögi Creative Commons License 2011.12.19 0 0 6957

Kiment ma egy sajtóközlemény:

Zorán „Aréna 2011” – számokban

Zorán jubileumi 10. Aréna koncertjére készül, melyre december 29-én 19 órakor kerül sor.

Hogy hogyan is néz ki Zorán nagyszabású koncertje számokban?

A zenekari próbák már hetek óta tartanak, hisz Zoránnal együtt 24 zenész vesz részt a műsorban. A vendégek: Karácsony János, Presser Gábor, Solti János, Somló Tamás, Rúzsa Magdolna és Jávori Ferenc Fegya.

A koncert építési munkálatai a december 29-én reggel 6-kor kezdődnek.

A színpad mérete 18x12 méter, vagyis 216 négyzetméter.

Összesen 240 db statikus- és „intelligens” lámpa, 104 db hangfal kerül felfüggesztésre, mindez kb. 38 tonnát tesz ki. A lámpákat és a hangfalakat kb. 3-4 kilométernyi kábel köti össze.

Az áramfelhasználás mintegy 3x800 amper, ami 528 ezer watt teljesítmény felvételnek felel meg.

A színpad 2 oldalán egy-egy 6x4,5 méteres kivetítő teszi majd még élvezhetőbbé a koncertet.

A hang-, fény- és videotechnikát összesen 30 fő szakember kezeli.

A koncertet rögzíti a Magyar Televízió és a Magyar Rádió is – ők összesen 40 fővel dolgoznak majd.

Az Aréna részéről kb. 180 fő hostess és biztonsági őr, 14 fő a managementből, valamint ügyeletes mentősök, tűzoltók, továbbá számos büfés és pincér dolgozik majd a koncert estéjén.

Így ezen a napon összesen mintegy 300 ember tesz meg mindent azért, hogy Zorán 10. jubileumi Arénabeli koncertje a lehető legsikeresebb legyen.

zorbadu Creative Commons License 2011.12.17 0 0 6956

Beszámoló Barbara és Zorán székesfehérvári dedikálásáról:

http://www.fehervartv.hu/index.php?pg=video&cid=4&vid=4971&autoplay=false

Előzmény: zorbadu (6939)
Lappantyú Creative Commons License 2011.12.15 0 0 6955

sajnos nem, de akkor majd legközelebb számítsunk egymásra! :)

Előzmény: laarifaari (6953)
adrienne1 Creative Commons License 2011.12.14 0 0 6954

Viszont Brodynak egy pozitiv hozadéka van, egyik gyerek belehallgatott és tudta, mi a Kondratyev-féle ciklus, na ezt se gondoltam volna (pedig mennyit haborogtam, hogy semmit nem tanulnak, dehogynem:)))

Előzmény: adrienne1 (6938)
laarifaari Creative Commons License 2011.12.14 0 0 6953

Én úgy elmennék veled - félismerősen is nagyon kedvellek - de már megvan a jegyem.

Remélem már találtál valakit.

Előzmény: Lappantyú (6952)
Lappantyú Creative Commons License 2011.12.12 0 0 6952

én megvenném az egyiket, ha lenne valaki innen félismerős :) vevő a másikra!

Előzmény: tsoky (6951)
tsoky Creative Commons License 2011.12.11 0 0 6951

Sziasztok! A december 29-i Zorán koncertre 2 darab 8000 forintos jegyem eladó. Erkely első sora, 223-as szektor, az arena kozepen. A hely maga marha jo, csak a megajandekozott nem tud elmenni. :/ kovacsj600@gmail.com

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!