Nekem is volt gombcserém, az is visszahívásos lett volna, de nem akartam napokra telefon nélkül maradni. Pedig még működött a gombom, csak ha csak a bal oldalán nyomtam be akkor random. Teljes keretet cseréltek, az összes gomb egy panelen van. Az új akkuval együtt fizettem egy tizest a műveletért amúgy.
Ki mondta, hogy nem az? Csak kell hozzá a megfelelő csavarhúzó. Egyszerűbb és gyorsabb cserélni mint egy autóban. Mármint nem az olyanokra gondolok ahol a lököst, fényszórót, stb. is szét kell kapni, hanem mondjuk a Twingo, ahol ott van kéznél.
Az az egyszeru lehetoseg, hogy a Samsungnal jobb volt a minosegbiztositas/tobb szerencsejuk volt es egyszeruen nem volt miert visszahivni, az fel sem merul benned. :)
Csak akkor cserélik az egész telefont ha még garis a készülék és nincs összekúrva, ha ennél idősebb, javításra beveszik, nem adnak cserekészüléket és 6-8 munkanap alatt képesek lezavarni egy 5 perces műveletet, addig meg oldd meg telefonfülkében. :) Én elvittem az egy szinttel lejjebb lévő iphone szervizes sráchoz és kicserélte nekem, most másfélszer többet bír az akkum, mint új korában. Azt mondta, nyugodjak meg, mindegyik ilyen akku (nem mindegyik szifon szifon hanem mindegyik li-polymer vagy mi ez) kb. fél éves korától elkezd kornyadni, amit most belerak, az is. Nekem ismerősi áron dolgozott, de nem került egy csokyba sem az új akku.
Persze. Szerintem meg a minosegbiztositas, hogy ilyen ne tortenjen meg. :) Es eleve, 2 ev utan mozdultak meg, igy aki 1, masfel eve anyazik, azt biztosan meggyozod ezzel a dumaval. Meg a cikkirot is, akinek bar ugyanilyen nyugjei vannak, a telefonja nem esik a visszahivas hatalya ala.
(Az pedig mar tenyleg zarojel, hogy semmit nem kellene visszahivni, bebumlizni, telot torolni, majd visszaallitani (mert te nyilvan az osszes szemelyes adatoddal egyutt beadod a telot a szervizbe), ha otthon is cserelheto lenne az akksi.)
(vagy a szinte mindenhol akcioban hirdetett iphone gombcsere, ami a jelek szerint fogyoeszkoz. Ha mutatsz nekem legalabb 2 hirdetest, ahol egy teloszerviz kifejezetten gombcserevel hirdeti magat (es az nem iphone), kapsz egy ingyen kavet. :) Itteni kollegaim kozul is volt mar 3 ilyen mutet.
Meg a tévé felskálázójának a szarsága. Ha nem nativ felbontasban megy a panel (ami ugye jelen esetben 4k), minden mas sokkal rosszabbul nez ki rajta. (plane ha lcd:) Egy 55"os tevenel fullHD-ben tenyleg a felbontokepesseg hataran egyensulyozunk 3 meternel.
De ugy tunik a Lightninggal is vannak apro problemak, gondolom ez meg user error. :) Pedig valami olyasmi dumaval vezettek be (es szopattak a vasarlokat, periferiagyartokat), hogy ez majd milyen tartos lesz. Igaz, ezuttal a csatlakozo tenyleg tovabb birja. :)
nem a felbontasbeli kulonbseget lattad, maradjunk ennyiben. 55 colon 3 meterrol meg az 1080p/720p kulonbseget sem biztos hogy latod, max. ha sasszemed van.
Amit lattal az valoszinuleg az adatfeldolgozasi kulonbsegbol/kodolasbol adodo minosegi elteres volt.
A szem felbontokepessege adja ki, hogy milyen tavolsagbol milyen pixelsuruseg ertelmezheto meg. En sem gondoltam, hogy a 10"es tableten van ertelme az ultraHDnek, de bizony van. Mint ahogy a fullHDnek is, 5"-on. De tenyleg itt a hatar, en tenyleg nagyitoval neztem meg a telo kijelzojet, hogy elkulonitsem a pixeleket. :)
A teve viszont sokkal ingovanyosabb talaj, mivel felhasznaloi szokasoktol fuggoen teljesen mas a nezesi tavolsag, igy mas pixelsuruseg szukseges az abszolut kockamentes kephez.
Viszont a kedvenc peldam: a budapesti imax vetito 2k-s, azaz gyakorlatilag sima fullHD, a vászon pedig 24x18 méter.
Es a masik, amit te is felvetettel: jelenleg sokkal nagyobb problema az alacsony bitrataju forras, ami sokkal tobb effektiv pixelt veszit, mint amire amugy a megjelenito kepes lenne. Kulonosen plazman latszik, hogy mennyire jo tud lenni akar egy sima SD adas is, ha megfelelo bitrataval toljak.
(reszben off: a 4k s OLED tevek egyelore borzalmasan teljesitenek, a tesztek szerint a mozgokepfelbontas akar 600 sor ala is tud esni.)
Mindenki nyugodjon le a picsába, vasárnap megyünk haza, jön a jó idő. :)
(el nem tudom mondani, mennyira felbasz hogy itt vagyunk 19, bazmeg, ti-zen-ki-lenc napot és az első nap délutánján volt strandolásra alkalmas idő, slussz, most meg már mondjuk a tó lett olyan hideg hogy már csak 5 fokot hűl és mehet bele a Balu.)
Annó hasonlót mondtak a DVD / HD közti különbségre is, lehet hogy épp ebben a topikban. Akkor is felhúztam a szemöldököm. A ~fél méterről nézett MacBook Pron is látszik hogy király a retina kijelző a simához képest. (Pedig a sok méterre lévő 1920x1080-as tévé sehol nincs egy közelről nézett 1440x900-hoz képest ami egy átlagos laptop felbontás - ezt négyszerezi a retina egyébként, 2880x1800.)
Más kérdés hogy egyelőre a letorrentezett HD film is egy butított, tömörített (alacsonyabb bitrátájú) cucc az eredeti Blu-Rayhez képest (az 1080p is), szóval majd ráérünk áttérni a 4K-ra ha otthon már 25+ gigás filmeket nézünk, nem 4-10 gigásakat.