az androidos olcsóbb telók gyártói nem ismerik el a hibákat és aktív készülékek aktív hibasorozataira sem reagálnak semmit, míg az Apple cseréli az összes akkut ingyen csak, mert hamar merül vagy éppen ha rossz a gomb, akkor is ad új telefont, hogy jó legyen a készüléked mindig.
De nem kell elmenni a garis kérdésekig, nézd csak meg a szoftverfrissítést, az Apple a régi telefonjaira is ad ki frissítéseket mindig, amíg a hardver bírja, minden megy rá, nemrég még az i4 is frissült.
Az Androidos telók nagy részére lófasz frissítés nem jön, tesómnak 2 év alatt az S3asán 1db frissítés volt. Most a céges S4en ami még 1 android szinten jó telónak számít sem a legújabb sw van.
Valóban elvesztheted, az EGYETLEN dolog amit néznek egy iPhone cserénél (tudom, már cseréltem a feleségemet (gulyáslevesben landolt amúgy, de leszarták mi a baja, adtak 1 újat)), hogy alul a csavarhoz nyúltál e. Ha már 1x volt kicsavarva, nincs gari.
Valamint még a beázást nézik, de azt nem feltétlen.
Amikor bementem az iStyle-ba, ezt megemlítették. Hogy garis legyen és ne legyen rajta komoly külsérelmi nyom, konkrétan benyomódva a háza. (Nekem elbukná :) - van rajta egy horpadás, nem is tudom ki csinálta mert nem én.)
Na most ha a FULL HD kijelződet élvezed 40 centiről, ahogy nyomkodod a kis tableted (Telefonod), miért ne látnád mondjuk 4x olyan távolról a FULL HD - 4K közötti minőséget? Ne nyomd már a hülye demagóg dumát, hogy nem látod, mert de, kurvára látod.
Nézd meg egy bármilyen media marktban, ha még nem láttad.
Ez a duma ugyanolyan mint ahogy Lónyak mondja, korábban a DVD-HD különbség, hogy jaj az hülyeség, ma meg már a prostamol uno reklámját is abban nézed.
Miért vesztenéd el a garit? Kicsavarsz alul két csavart, kiveszed az akksit és berakod az újat. A szervizes is ezt csinálja. Mivel ő is szétcsavarozza, nem tudja megmondani, ő volt-e az első aki szétkapta. És mondom, egy új akksi ára nem a világ vége, főleg a telefon árához képest viszonyítva, úgy látom 20 dollár a Nexus 5-höz, pont ennyi a szifoné is, mármint az Örsön, a szervizben.
En tenyleg csak az ilyenekert nem ertem, hogy mi a fasz ez a felsobbrendu premiumozas Daninal. Mas telonak meg van mas nyugje (a Rayen pl 1 ev utan kitagult a microusb csati, es ha piszkaltam toltes kozben, konnyen kicsuszott belole a kabel), szoval pusztan ezert kar megkovezni barmelyik szifont, de hogy a premium minoseg egy remek marketingduma csupan, az azt hiszem teny.
Sau, aktív botrányok is vannak a felrobbanó Galaxy akkukkal, itt a topiocn is 9000CSE öccsének felrobbant, majdnem a kezében, úgyhogy szerintem ezt ne feszegesd. :)
Nem egészen, ezek nem másfél éve szar akkuk, hanem folyamatosan gyengülő akkuk. Én hiszek a szervizesnek aki azt mondta, mindegyik ilyen technológiás ilyen, és minden iphone ilyen, ez a visszahívás meg csak parasztvakítás. Fél éves koráig nincs baja, aztán szépen gyengül, nem is venni észre amúgy mert olyan lassú a folyamat, nekem is másfél évesen tűnt fel hogy most már ki kell kapcsolnom egy csomó hülyeséget hogy egész biztosan eljussak a estig töltés nélkül, pedig új korában ez nem is volt kérdés, volt, hogy 70%-os akkuval raktam este a töltőre.
Garit elveszted? Gondolom igen. Az Apple ad ingyen akksit? Nem hiszem. Szoval jelen helyzetben nem alternativa.
(Egyelore nekem, mint kibicnek, semmi sem draga, pedig a Nexus5 is pont ilyen, raadasul az sem az eros akksijarol hires, meg ha beszarni nem is szokott. De felek, hogy eljon az az ido, hamarabb mint szeretnem. Az ebayen kaphato akkukhoz mar gyarilag csomagoljak a szetszedo celszerszamot, szoval tenyleg nem veszes. Elvileg. Kozben meg csendben irigylem az asszony MotoGjet, ami 2x addig birja es fel perc alatt tehetek bele egy uj akkut. Ami egyebkent a Sonynal is jol jott, amikor a Railjetnel kezdett dolgozni. A folyamatos gyorsvonatozas a cellakommunikacio miatt kemenyen zabalta az akksit, tolteni pedig nem tolthette, hiszen a szerelvenyen kellett cirkalnia, telostol.
Nekem is volt gombcserém, az is visszahívásos lett volna, de nem akartam napokra telefon nélkül maradni. Pedig még működött a gombom, csak ha csak a bal oldalán nyomtam be akkor random. Teljes keretet cseréltek, az összes gomb egy panelen van. Az új akkuval együtt fizettem egy tizest a műveletért amúgy.
Ki mondta, hogy nem az? Csak kell hozzá a megfelelő csavarhúzó. Egyszerűbb és gyorsabb cserélni mint egy autóban. Mármint nem az olyanokra gondolok ahol a lököst, fényszórót, stb. is szét kell kapni, hanem mondjuk a Twingo, ahol ott van kéznél.
Az az egyszeru lehetoseg, hogy a Samsungnal jobb volt a minosegbiztositas/tobb szerencsejuk volt es egyszeruen nem volt miert visszahivni, az fel sem merul benned. :)
Csak akkor cserélik az egész telefont ha még garis a készülék és nincs összekúrva, ha ennél idősebb, javításra beveszik, nem adnak cserekészüléket és 6-8 munkanap alatt képesek lezavarni egy 5 perces műveletet, addig meg oldd meg telefonfülkében. :) Én elvittem az egy szinttel lejjebb lévő iphone szervizes sráchoz és kicserélte nekem, most másfélszer többet bír az akkum, mint új korában. Azt mondta, nyugodjak meg, mindegyik ilyen akku (nem mindegyik szifon szifon hanem mindegyik li-polymer vagy mi ez) kb. fél éves korától elkezd kornyadni, amit most belerak, az is. Nekem ismerősi áron dolgozott, de nem került egy csokyba sem az új akku.
Persze. Szerintem meg a minosegbiztositas, hogy ilyen ne tortenjen meg. :) Es eleve, 2 ev utan mozdultak meg, igy aki 1, masfel eve anyazik, azt biztosan meggyozod ezzel a dumaval. Meg a cikkirot is, akinek bar ugyanilyen nyugjei vannak, a telefonja nem esik a visszahivas hatalya ala.
(Az pedig mar tenyleg zarojel, hogy semmit nem kellene visszahivni, bebumlizni, telot torolni, majd visszaallitani (mert te nyilvan az osszes szemelyes adatoddal egyutt beadod a telot a szervizbe), ha otthon is cserelheto lenne az akksi.)
(vagy a szinte mindenhol akcioban hirdetett iphone gombcsere, ami a jelek szerint fogyoeszkoz. Ha mutatsz nekem legalabb 2 hirdetest, ahol egy teloszerviz kifejezetten gombcserevel hirdeti magat (es az nem iphone), kapsz egy ingyen kavet. :) Itteni kollegaim kozul is volt mar 3 ilyen mutet.
Meg a tévé felskálázójának a szarsága. Ha nem nativ felbontasban megy a panel (ami ugye jelen esetben 4k), minden mas sokkal rosszabbul nez ki rajta. (plane ha lcd:) Egy 55"os tevenel fullHD-ben tenyleg a felbontokepesseg hataran egyensulyozunk 3 meternel.
De ugy tunik a Lightninggal is vannak apro problemak, gondolom ez meg user error. :) Pedig valami olyasmi dumaval vezettek be (es szopattak a vasarlokat, periferiagyartokat), hogy ez majd milyen tartos lesz. Igaz, ezuttal a csatlakozo tenyleg tovabb birja. :)
nem a felbontasbeli kulonbseget lattad, maradjunk ennyiben. 55 colon 3 meterrol meg az 1080p/720p kulonbseget sem biztos hogy latod, max. ha sasszemed van.
Amit lattal az valoszinuleg az adatfeldolgozasi kulonbsegbol/kodolasbol adodo minosegi elteres volt.
A szem felbontokepessege adja ki, hogy milyen tavolsagbol milyen pixelsuruseg ertelmezheto meg. En sem gondoltam, hogy a 10"es tableten van ertelme az ultraHDnek, de bizony van. Mint ahogy a fullHDnek is, 5"-on. De tenyleg itt a hatar, en tenyleg nagyitoval neztem meg a telo kijelzojet, hogy elkulonitsem a pixeleket. :)
A teve viszont sokkal ingovanyosabb talaj, mivel felhasznaloi szokasoktol fuggoen teljesen mas a nezesi tavolsag, igy mas pixelsuruseg szukseges az abszolut kockamentes kephez.
Viszont a kedvenc peldam: a budapesti imax vetito 2k-s, azaz gyakorlatilag sima fullHD, a vászon pedig 24x18 méter.
Es a masik, amit te is felvetettel: jelenleg sokkal nagyobb problema az alacsony bitrataju forras, ami sokkal tobb effektiv pixelt veszit, mint amire amugy a megjelenito kepes lenne. Kulonosen plazman latszik, hogy mennyire jo tud lenni akar egy sima SD adas is, ha megfelelo bitrataval toljak.
(reszben off: a 4k s OLED tevek egyelore borzalmasan teljesitenek, a tesztek szerint a mozgokepfelbontas akar 600 sor ala is tud esni.)