Keresés

Részletes keresés

zzolee Creative Commons License 2001.11.07 0 0 248
Sziasztok!

Hogy is mondjam megszívtam eléggé... Kiderült,hogy apám "frankó" orvosa már nem rendel... Ugyhogy most a Szentkirályi utcába kell mennem valakihez... De még fogalmam sincs kihez. Sajnos zsákbamacska. :-(((( Nem tud valaki egy jó orvost a Szentkirályiban? Jó lenne ha tudnátok mondani. Ha rossz orvost mondtok az sem baj,legfeljebb hozzá nem megyek. Help!!!!!

Payskin Creative Commons License 2001.11.06 0 0 246
Asszisztensről jut eszembe, szombaton volt egy kellemes, 100 perces "székben ülésem", semmi komoly, csak egy csapszerelés, amely felső-alsó mintavétellel ért véget. Tudjátok, ez az, amikor egy műanyag kanálba raknak mentolos trutyit, és jól belenyomják az ember fogsorát. Engem teljesen hidegen hagy, de állítólag van, aki elhányja magát, mert a kanál eléggé hátraér, és irritálja. Szegény. Szóval, asszisztens néni már közben sem volt a helyzet magaslatán, mert itt nagyon számít a truty állaga, több komponensből keverik ki, nem lehet túl folyékony, sem túl szilárd, és hát biztos nem csinált még sok ilyet, de másodikra már összejött. Majdnem. Már épp mennék elfele, amikor rohan utánam asszisztens néni, hogy jöjjek vissza, meg kell ismételni az egyiket, mert "bugyborékos lett"... :-) Hát van ilyen.

Egyébként gyökérkezelésre visszatérve: szerintem a gyökérkezelés akkor nem fáj, ha nincs begyulladva a fog. Sajnos volt már hozzá szerencsém párszor, és ha úgy mentem oda, hogy már rohadtul fájt, akkor a gyökérkezelés is fájt, igaz az Ultracain azért elég jól hatástalanít, és csak egyszer fáj(hat) pár másodpercig, amikor az adott vastagságú tű kiszedi az ideget, onnantól kezdve csak szimplán kellemetlen. De, ahogy írtam is, nem rég, éppen ebben a szépemlékű, mára csappá változott fogamban kezeltek gyökeret, és egy szót nem éreztem. Azt már csak halkan teszem hozzá, hogy 5 nap múlva, mikor visszamentem az ideiglenes tömést kiszedni, a végleges töméshez hármat tágított rajta a doktor vastagabb tűkkel. Érzéstelenítés nélkül, lévén ideg már nincs benne. Na most az a pillanat, amikor a tű eléri a gyökércsúcsot, aminek a túl oldalán még ott van valami idegféle, hát az rettentően irgalmatlnul nagyon fáj. Azt hittem, kiugrom a nadrágomból. De az is igaz, hogy ha nem pucolják ki a gyökércsúcsig, rátömnek, és berohad, az pont ugyanez a fájdalom, csak hosszan kitartóan. Akkor inkább kibírom háromszor egy-egy pillanatra, még ha utána 3 napig piszok érzékeny is volt a néhai fog.

Fel a fejjel srácok, jobb túllenni rajta!

Bátorításképpen elmesélem, hogy kis húgom külföldi munkavállalás előtt elment ellenőriztetni a fogait. Mindent gyönyörűen rendben találtak, semmi luk, fogkő bármi, de ha már itt van alapon, csináltak neki egy röntgent. Három bölcsességfoga nő ferdén az ínyben, az utolsó fogak alá. Állítólag rutinműtét. Ha csak rágondolok, kiráz a hideg... :-(((

Előzmény: Hmmmm (243)
CsiKi Creative Commons License 2001.11.06 0 0 245
Ezek a véletlenek..!:)
Előzmény: zzolee (244)
zzolee Creative Commons License 2001.11.06 0 0 244
Szevasztok!

Nos ma mégsem lett fogorvos. Nem volt bent a doki. :))) Holnap telcsizek időpontért... :))) De nem mondhatjátok,hogy a szándék nem volt meg bennem! :)))

Hmmmm Creative Commons License 2001.11.06 0 0 243
Mivel beszelni ugysem lehet. Ra is jottem mi a masodik ok ami miatt asszisztens kell egy kezelobe. Ne unjak magukat halalra a dokik. A pacienssel nem igazan lehet beszelni, kell valaki aki szorakoztat.
Az otlet kicsit horrorisztikus. Talan kicsit szadista is, foleg, hogy vannak itt ep fogsoru egyenek is. Nem vagy te veletlenul fogorvos?
Előzmény: zzolee (241)
Etus Creative Commons License 2001.11.06 0 0 242
Már HOLNAP van. Hogy vagy? Remélem, hogy nem léceltél le?
Mesélj!
Etus
Előzmény: zzolee (238)
zzolee Creative Commons License 2001.11.05 0 0 241
Menjünk együtt Mókázni hölgyeim és uraim! Zsufoljuk be a topic tagjait egy sztk váróba szereljünk a fogorvosi székekre egy lcd monitort meg a kézhez egy billenytűzetet és chateljünk kezelés közben. Mit szoltok? :)
gyoz_tesh Creative Commons License 2001.11.05 0 0 240
Még én se voltam, elhalasztottam a dolgot!
De készülök. Talán a héten...egyszer csak túl kell esni rajta.
CsiKi Creative Commons License 2001.11.05 0 0 239
Szorítok.. de a gyökérkezelés nem szokott fájni, legalábbis én majdnem elaludtam közben.:)
Előzmény: zzolee (238)
zzolee Creative Commons License 2001.11.05 0 0 238
Üdvözlet Sorstársak!

Holnap lesz a "nagy" nap... Megyek szt dokihoz... Lehet,hogy gyökérkezelés is lesz... :-(((
Szorítsatok nekem! Ugy félek mint atom... Mért ver minket az isten fogfájással?! :-((

Bye!
ZZOLEE

Etus Creative Commons License 2001.11.04 0 0 237
Ha túlélted a fogorvosi torturát, jelentkezz: Etus
Meséld el!!!
Előzmény: zzolee (236)
zzolee Creative Commons License 2001.11.03 0 0 236
Sziasztok Sorstársaim!

Sajnos engem is megáldott a jóisten fogorvos fóbiával... Én már legalább 6 éve húzom a látogatást a fogorvosnál de pár napja sajnos az a fog amivel 6 éve kezdett baj lenni megindult és tegnap éjjel iszonyatos erővel kezdett fájni... Már aludni sem bírtam. Ugyhogy most rávettem magam rendbetetem a fogaimat. Nemtudom mire számíthatok egy olyan foggal amivel már 6 éve baj van... De nem vagyok nyugodt az biztos. Hétfőn ha minden igaz elmegyek dokihoz. Apámnak van egy sztk-s orvosa a szentkirályi utcában aki szerinte nagyon humánus és odafigyel az emberre. Ha fáj megáll és ad inkább mégegy injekciót. Ha apám azt mondja jó akkor biztos mert ő legalább annyira fél a fogorvostól mint én... Nekem már az eszközök látványa is sok... Föleg amikor bemegyek és már a váróban hallom a fúrás hangját... Na akkor aztán nagyon kell eröltetnem magam nehogy hazamenjek... Ez a zselés dolog mibe kerül? Nemtudom mivel járnék jobban sztk vagy magánrendelő... Szerintetek? Nagyanyám kiröhögött amikor meghallotta,hogy félek a fogorvostól. Elmesélte,hogy amikor ő volt 18 neki hogy húzták ki a fogát. Hogy akkor legyen egy kis horror is a hozzászólásomban: Nagyon fájt a foga és hát elmentek az akkori "fogorvoshoz" sajnos a fogorvos részeg! volt és úgy kellett kihúznia a fogat egy hatalmas fém fogóval. Ráadásul először egy jót húzott ki... Aztán csak másodszorra sikerült a beteg fogat kiemelni... Ugyhogy ha végülis meggondoljuk manapság már babusgatják az embereket a fogorvosi székben... De akkor is!!! :-(((
Bocsi ha hoszú voltam!

Üdv és sok bátorságot mindenkinek!

ZZOLEE

k__chris Creative Commons License 2001.10.31 0 0 235
hali!

En ma voltam, panoramarontgen figyelt, es kiszedik az osszes bolcsessegfogam, mert kell szerencsere rendesen allnak nem vizszintesen no es mar csak 3 van tehat tudom mire szamitsak, de 3* az egyszerre azert kicsit huzos lesz :)

No mind1! a lenyeg az hogy a doki emlegetett egy olyan dolgot hogy bódítás nem teljesen erzestelenites ez micsoda? Bekabitozzak az embert kezeles elott? :))) Meghogy vigyek magammal valakit hogy ne BKVval mennyek haza kocsirol meg szo sem lehet (nyilvan).
Valaki tulesett mar ilyenen?

gyoz_tesh Creative Commons License 2001.10.25 0 0 234
Hát nem tudom, talán - én azért a legrosszabbra készülök, de majd kiderül.
Előzmény: Törölt nick (232)
gyoz_tesh Creative Commons License 2001.10.25 0 0 233
Üdv!

Kösz a biztatást, ha minden úgy alakul, jövő héten megyek. Addig is felkészítem magam lelkileg.
Természetesen beszámolok majd az eredményről.

Előzmény: Komolyka (231)
Törölt nick Creative Commons License 2001.10.25 0 0 232
koronáról nem lehet szó? azt valszeg meg tudják még csinálni belőle. és akkor nem lesz egy foggal kevesebb.
Előzmény: gyoz_tesh (230)
Komolyka Creative Commons License 2001.10.25 0 0 231
Szia gyoz_tesh!

Nekem két ilyen fogamat húzta ki az orvos, mindkettő teljesen le volt törve. Van nekik elég jó gyökérfogójuk, amivel ügyesen meg tudják fogni és kihúzni a megmaradt csonkot.
Menj csak el bátran megcsináltatni, én is pont emiatt a két fog miatt mentem el anno a fogorvoshoz 5 (!) év kihagyás után. Megérte, mert azóta minden fogamat rendbetette, és ez nagyon jó érzés.
Majd számolj be a fejleményekről!

K.

Előzmény: gyoz_tesh (230)
gyoz_tesh Creative Commons License 2001.10.24 0 0 230
Naszóval... nekem a következő problémám van: széttört az egyik hátsó fogam. De teljesen.
Ez egy tömött fog volt, és már egy ideje éreztem, hogy valami nem stimmel, mert nyomásra érzékenyen reagált, de nem mentem vele, mert alapjában nem fájt, szóval halogattam a dolgot. Most pedig teljesen letört; először csak a fele, egy hétre rá az egész széttört. Nagyon csúnya, egyébként nem fáj, de most már kihúzatom, ami még benne maradt.
Hogy fogja ezt kivenni a fogorvos, mire számítsak? Mondjatok valami biztatót, mert nem voltam még ilyen helyzetben. Egyébként alsó fog, és hatodik, tehát elég nagy.
Payskin Creative Commons License 2001.10.24 0 0 229
Profident (az Astoriánál). És csak szuperlatívuszokban tudok róla beszélni. Például az élvezetek hajszolásáért hétfőn rögtön lett egy gyökérkezelésem is. Úgy hogy élő tanúja vagyok annak, hogy létezik teljesen fájdalommentes gyökérkezelés!!! Eddig én sem hittem benne...

Amalgám
Úgy gondolom, ebben a témában még mindig nagyon megosztottak a fogorvosok. Amikor 96-ban a képem nagy restauráción volt, megkérdeztem a fogorvost, hogy mi a helyzet, és tök tanácstalan volt a témát illetően. Azt mondta, döntsem el én, melyikkel akarom betömetni. Lehet olvasni sokmindent, például azt is, hogy a higany kiválását gyorsítja a monitor sugárzása! Aztán, hogy ez igaz-e vagy sem, a jó isten tudja. Én akkor, egyszerű józan paraszti ésszel, a fehér mellett döntöttem. Ennyi. Még van asszem 2 fogam, amiben amalgám van. Már nem sokáig.

Előzmény: Komolyka (227)
Etus Creative Commons License 2001.10.24 0 0 228
Hát itt vagyok. Nem is volt olyan borzalom mint hittem. Simán ment minden, kaptam egy érzéstelenitöt is. Az amalgám töméssel kapcsolatban annyit, hogy nekem van 4 db. a többi már fehér szinü. Alkalomadtán kicseréltetem én is, ha márilyen veszélyes. ETUS
Előzmény: Komolyka (227)
Komolyka Creative Commons License 2001.10.24 0 0 227
Payskin,

Gratula és kitartás (bár remélem 20-a óta már lelappadt a képed :))) Végülis hol csinálták meg?

Hmmmm,

Köszi, próbálom elsajátítani a fogmosási technikádat, kisebb sikereim már vannak, már csak a csuklómig vagyok fogkrémes...

Etus,

Ez elég megdöbbentő, hogy az amalgám ilyen dolgokat csinál. Azt tudtam, hogy higany van benne, de azt nem, hogy ilyen bajokat is csinál. Nekem 2 éve cserélték ki az összes tömést fehérre, de egy bölcsességfogam még van, amiben amalgám a tömés.

K.

Bubódoctor Creative Commons License 2001.10.23 0 0 226
Na túl élted??? Mi van veled? Várom beszámolódat.
Dr. Bubó
Előzmény: Etus (225)
Etus Creative Commons License 2001.10.22 0 0 225
Én most megyek a fogorvoshoz. Tegnap éjjel kiesett egy tömés a fogamból, és elhatároztam, hogy amint felébredek: felkeresek egy dokit. Hát remélem, hogy minden rendben lesz, ´"túl is élem2 a beavatkozást. Egyébként itt Venezuelában használnak amalgámot és a "fehér" tömést is. Nekem speciel fehéret fognak most betenni, mert elöl van. Itt általában akkor használják a fehéret, ha van rá igény, sokkal dgrágább mint az amalgán. Pl. ha egy fog nagyon rossz állapotban van, akkor itt "rekonstuálják" és ez ezzel a fehér, fényre keményedö anyaggal végzik. Én meg vagyok elégedve a minöséggel. Az árral kapcsolatban annyit, hogy itt nagyon drága a fogorvos, kb. 1 fog kezelés felér egy minimál bérrel (ami egy havi fizetés). Csak ennyit akartam mondani: Etus
zwega Creative Commons License 2001.10.21 0 0 224
Tény, hogy tele van a szám amalgámmal. A fogtömésre használt anyagban van higany, ami erős méreg (csak pár napja tudom). Ez a rágás során kioldódik, ami folyamatosan mérgezi a szervezetet. Az amalgámot Svédországban és az angoloknál már betiltották, máshol pedig erősen korlátozva van a használata. Nálunk viszont még mindíg 90%-ban ezt használják. A lassú kioldódás miatt a higany hatása csak évek mulva jelentkezik. (Mint nálam is.)
Kb. 2 éve fájni kezdett a derekam, pontosabban a jobb lábamba sugárzik. Ha sokat ülök, maga a borzalom. (ülőzsába népiesen) Ez egy 80 évesnél mindennapos, de én 27 vagyok!!! Mindenféle kezelésen voltam (gyógytorna, fizikoterápia, stb.) gyógyszert is szedtem, de semmi lényeges változás. Mivel az átlagos testalkatú vagyok és rendszeresen sportolok is, nem tudtam a kiváltó okot. Pár napja viszont olvastam egy cikket és minden világos lett (Ideál Reforméletmód M. 2001/szept.): a problémámat a csigolyákban és izületekben lerakódott higany okozza! És ez még nem minden! A kezelés ellenére visszatérő bőrgombásodás, valamint a számban időnként felbukkanó afták is az amalgámból kiváló higany számlájára írhatók. 6-7 éve, mikor egy fogtömésen voltam, egy másik beteg épp arról beszélt a dokival, hogy az összes amalgámtömést kiveteti a szájából és mást tetet a helyére. Tök hülyének néztem. Ma már tudom, hogy milyen bölcs is volt.
Jövő héten megyek a fogorvosomhoz, elkezdem én is kiszedetni a töméseket. Az eredményekről ti is tudni fogtok...
Payskin Creative Commons License 2001.10.20 0 0 223
Jelentem, kihúzták. Jó volt. A gyökerek egy merész kanyar után vízszintesen feküdtek az ínyben. Puha, száraz, biztonságos érzés volt. Pláne mikor egy óra múlva kiállt belőle az érzéstelenítő. Tapéta eddig sem volt a szobában, de most már a falvédő is darabokban van. Aztán tegnap reggelre még be is dagadt, ez a kedvec szórakozása. Ez másfél centis szájzárral jár, ennyire tudtam kinyitni. Úgy hogy döntöttem magamba a vízet, de mivel ekkor már két napja nem ettem semmit, elég ramatyul voltam. Szerencsére mára elmúlt a fájás, és a labda is lejjebb ment az arcomban. Öröm az élet.
Hmmmm Creative Commons License 2001.10.18 0 0 222
Attol fugg mire gondolsz. :-) En speciel a fogmosasra.
Előzmény: Csokis (209)
Hmmmm Creative Commons License 2001.10.18 0 0 221
Nem titok, csak szorosan zarva kell tartani az ajkaid mikozben mosod. Probald ki. Ajkak zarva, fogsor szetnyit. Kesz. Elol is lehet igy. Ekkor bentmarad az osszes hab. Persze kozben gyulik a nyal rendesen, de egy kopes ekkor es lehet folytatni. Csak fekve ne csinald, mert azt nem birod ki ha lecsuszik a torkodon az egesz.
Előzmény: Komolyka (208)
Törölt nick Creative Commons License 2001.10.18 0 0 220
Level ment.
Előzmény: Payskin (219)
Payskin Creative Commons License 2001.10.18 0 0 219
Ide, plz! Előre is hálás vagyok...
payskin kukac mailbox.hu
Előzmény: Törölt nick (216)
Payskin Creative Commons License 2001.10.18 0 0 218
Eh, sorry, ilyen, amikor ketten fórumozunk egy gépről... bocs.
Előzmény: TRf (217)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!