Oksa, akkor majd megbeszéljk, jelenleg nem tudok ráálni a lábamra egy -pár napig , mert jól belerúgtam egy vasba, sőt vezetni sem tudok igy - ergo nem tudok a kocsimba ülni...
A hét második felében azonban remélhetőleg már jobban leszek és akkor megdumáljuk... én mellesleg e-kertvárosi vagyok...
Elöször i s gratula a grandéhoz! Nagyon szép ebben a kékben!
Másodszor: hadd kérdezzem már meg, hogy a képek alapján amiket felraktál, úgy sejtem, hogy Dorogi vagy... vagy nagyon tévedek?
Ha mégis dorogi lennél, akkor NAGYON szeretném élőben is megnézni az autókádat, amennyiben nincs kifogásod ellene és van szabad 15 perced valamikor, akkor összefuthatnánk, bármikor, amikor neked jó...
Ha meg nem dorogi vagy, akkor tárgytalan, de akkor is nagyon szép az autód... :-)
Ma megtörtént a második tankolásom: pontosan 800km-t mentem 39liter gázolajjal tehát 4,875l/100km
Szerintem ez nagyon jó, főleg ha azt nézem hogy ebből 400km az nem volt a leg kíméletesebb autózás, simán lehetne menni vele 4,2körül is, ha nem lenne ekkora lábam :)! Eddig a max amit mentem vele az 150km/h de az is csak egy pillantra mert még nem nagyon akartam hajtani.
A műszerfal nem hiszem, a totalcarosok egy Emotion-t tesztelt és pont az volt a bajuk, hogy ugyanaz a ratyi műanyag van a műszerfal tetején mint a korábbi Puntókban. Engem a műanyag kinézete annyira nem zavarna, az viszont igen, hogy napsütésben tükröződik vissza a szélvédőn. A bőrkormány és váltóbőrőzés az a Dynamictól széria.
Kormány, váltó bőrözése, a műszerfal anyaga se kizárt (ezt nem tudom, de más márkáknál van ilyen). Itt sajna nemtom, de a Punto II-nél az ajtók belső kárpitozása (hol van műanyag, hol szövet) is más volt.
Mégeccer, ez csak egy tipp, de elég valószínűnek tartom.
Az tény, hogy a Fiesta jóval olcsóbb, kivülről nekem egyébként nagyon bejön, csak a belseje nem. A mostani áráért viszont tényleg megéri. Csak amikor kijött anno akkor 2600e-ről indult.
> ezen belül szó sem esett dynamic-ról, gondolom felszereltségi szintet jelez.
Nem csupán felszereltség, de a kárpit anyaga, a kormány, akár a műszerfal... sokmindet behatárol, na. A Stilónál még az ülés is jobb a Dynamicnál, és az üléskárpitoknak is más a választéka.
Na, ezen nem fogunk ölre menni, ez biztos. Emlékeztek, amikor a Fiestát adták ~2M-ba, amiben minden volt? És elég masszív kis autó. Na. Pont.
Ez a dynamic-téma miben merül ki? Ezt magyarázza el nekem valaki. Választékot 1.2, 1.4, 1,3--1,9 Multijet-ben határozták meg nekem, ezen belül szó sem esett dynamic-ról, gondolom felszereltségi szintet jelez. Ma láttam egyet élőben, nem tudom, hogy dynamic volt-e vagy nem, de jól nézett ki menet közben.
A Fiesta nekem kivülről bejön, de a Punto II Dynamic-omhoz képest igénytelen és ronda a beltere, emiatt nem is foglalkozom vele. A Grande biztos hogy olcsóbb is lesz, gondolom majd bedobják nyár előtt a szokásos ingyenklíma akciót, na akkor majd érdemes lesz megvenni.
Tyűűű, a Pugi frissítése is valami förmedvény lett, ha igazak a képek. Gusztustalan. Nekem ami bejön az új Focusnál, az az ST verzió, de az meg 7 misi. :P
Nagyobb biztonságban érzem magam így, a jóval egy tonna feletti puntoban, mint a régiben! És érezni is nagyon, hogy ennek súlya van, pl ha csukod be az ajtót akkor nincs olyan üres hangja(nehéz is), menet közben meg nem nyeklik-csuklik a kasztni.
Én nem találom drágának az új puntot! Tatabányán egymással szemben áll az új és a régi, próbálgattam mindkettőt és igencsak látszik az az 500eft árkülönbség! Nem csak külsőre, nézd csak meg a régi punto műszerfalát +o(!
Ha meg a konkurensét nézem(új clio) akkor ahhoz képest pláne nem drága!
Szerintem nem egy fiestával, nem is egy régi puntoval, meg nem is egy 206-ossal kéne összehasonlítani! Hamarabb lenne ellenfele inkább egy ford focusnak(nekem nem jön be nagyon a modellfrissítése, úgyanúgy ahogy a 207-es sem, sőt az már az undorító kategórában indulhatna a két méteres oroszlánnal a motorháztetőn)!
Szerintem fog még lentebb menni az alapár, van 1 sanda gyanúm. A másik, hogy valaki pont a Fiestát hozta fel minőségi példaként. :)) 1 ismerősömnek IZX-XXX-es rendszámúja volt, még mikor nekünk IFX-XXX-es II/a Puntonk volt. Vittük 1mást mind a 2 autóval, és igencsak csodálkozás volt a vége. Az övében volt 8E km, míg akkor nekünk k.b. 30E. Nála recsegedt zörgött az ajtó, a műszerfal, és a gyári magnó. Ütötte is, hátha jobb lesz neki/ mint mamám az orosz tv-t, mondjuk annak néha segített/. A srác teljesen kiakadt, hogy a sz@rba lehetséges, hogy ennyivel jobb állapotban van a mienk?!?! Pedig b.nőm üzletkötőként használta a Puntot. Az ő ajtókárpitja 1 db nagy müanyag volt, míg a miénk felül puha bőrszerű anyagból, alúl plüssből volt. Ebből is látszik, hogy nem mindegy, milyen felszereltségűt vesz az ember.
Hát az tény hogy elég drága: 20cm-rel hosszabb mint az előző széria, van benne alapban utasoldali légzsák + ABS + 15"-os kerekek és ezért többe kerül 500e Ft-tal mint az előző. És még kisebb a csomagtartója is. Ráadásul a régi Puntót ami 900kg volt azért ha nem is fényesen de lehetett használni az alap 1.2 60LE-s motorral is, de az új 1050kg-ja mellé az alap 1.2 65LE-s motor SZVSZ elég gyászos eredményt produkálhat tehát azzal megvenni nem hinném hogy érdemes lenne. A gyengébbik 1.4-es is viszont már 2940-től kezdődik köszönhetően hogy az csak a Dynamic felszereltséggel vehető meg, az erősebbik meg csak az Emotion-től. Én amúgy is kib*szásnak tartom, hogy a motorválasztékot a felszereltségi szinthez kötik.