Gondolom ez az eletromos fűtőbetétes megoldás. Sok esetben arra is kevés hogy megfordítsa a vizet a hűtőrendszerben. ..bár a semminél jobb, de egy normális állófűtéssel össze sem hasonlítható.
Azzal akár tönkre is teheti az órát, nem javaslom. A kondi egyenáramúlag rövidzárat jelent az óra kimenetének, ameddig fel nem töltődik. Illetve a billegő relé már eleve egy rossz megoldás mert többszörös feszülségimpulzusokkal rúg vissza..
Jót nem tesz a relének ez a kapcsolgatás, az biztos. Esetleg megpróbálhatnád, hogy egy nagy értékű, 4700 uF-os kondit kötsz a relével párhuzamosan. Talán ad annyi pluszt, hogy nem fog kerregni a relé. Ha ez sem segít, akkor marad a másik megoldás, amit előttem írtak.
és a kép a vezérlő óra hátuljáról. a kályha semmilyen számát nem tudom leolvasni, mert "láthatatlan helyen van, de sztem látni, ha kiveszem a lámpát, ha nagyon kell az eredményhez, természetesen kiveszem és lefotózom.
saab nem halt meg, állítólag nem is fog, a héten volt gyűlés nálunk, hogy a mi cégünk veszi át a mo-i kizárólagos forgalmazását illetve szervízelését, mert újra fel kell lendíteni vagy mi.
ok lefotózom, és ha már lent vagyok, miután el kell mennem, levideózom a "hibajelenséget", és felrakom jutubra, majd belinkelem.
a kockajellel simán elindul, bekapcsoláskor csinál egy gyors szellőzést, kb. 1 perc múlva elkezdi a naftát szép fokozatosan pumpálni, a nafta begyullad, szép lassan elkezdi szellőztetni, majd mint az űrhajó mikor felszáll olyan hangja van, xx foknál levezérel fél teljesítményre yy foknál lekapcsolja a naftát, kicsit még szellőztet, és leáll. az órától végig négyszögjelet kap. az óra 1 óra múlva leállítja az egészet automatikusan.
Ráadásul szerintem az egy Ardic tip.-ú kályha,semmi alkatrész nincs hozzá,és elég silány a minősége is!
Meg kellene v.melyik VOLVO "szakműhelyt" kérdezni,hogy lehet-e,és mennyibe fájna??
A VOLVO-ékat ismerve nem lehet olcsó mutatvány,pedig az áraikhoz képest nagyon gyatra autókat gyártanak..... Lásd a SAAB-ot,nem hiába haldoklik (ha meg nem halt már a mai napig!?) álandóan.
Ez a saját véleményem,gondolom vannak akik nem értenek egyet velem,de a német prémium márkáknak csak jelenthet mindkettő.
igen én is gondoltam utánfutásra, de a megvalósítás tranzisztoros áramkörökben, már nekem nagyon a magastátra... a hobbielektronika.hu-n ulvastam ilyenekről, vannak leírások is meg kapcsolási rajzok, de úgy se tudom megcsináléni, mert nem vagyok abban a témában jártas...
a kályha minden indításra elindul és szépen megy. de a füstölést nem akarja abbahagyni. most levettem a kipufogót róla, de ugyanúgy füstöl, tehát nem az a baja. gyakorlatilag nem lehet használni, mert telenyomja a fülkét füstel.
A Segítséged szeretném kérni.. VW sharan II -ról van szó d5zf kazánnal.....Kapcsolóval szeretném indítani a kazánt 8 fok felett,ha beindítom az autót ,mert hát ennek a kazánnak kell a generátor jel is ,hogy működjön.. Párhuzamosítottam egy kapcsolót a bimetállal az utastérbe húztam ,mondván ha rövidre zárom ,akkor majd elindul a kazán is (ezeket a tippeket kaptam ) nagy francokat ! .8 fok alatt ad egy jelet a climatronik és ezt zárja rövidre a bimetál...jól mondom ( írom ?)
De ez a jel csak 8 fok alatt van ! Nos én méregettem 12-14 V körül ...adtam is rá 12 V ot a szivargyújtó pozitívjáról,amit a kazán 6-os csatlakozóján meg is tudtam mérni.....10 fok van beindítom a kocsit, el is indult a kazán de csak félig!! az üzemanyagszivattyúja nem kapcsolt be, pörög a venti füstöl egyet ,és leáll.....próbáltam többször is ...
Jött az este 8 fok alatt van lekötöttem róla az előzőleg ráakasztott 12V-ot..beindítom az autót és megy rendesen..kattog begyujt és fűt.....Kérdés ! : mit rontottam el ?hogy oldjam meg ? arra gondolok,hogy ennek a kazánnak nem 12 V kell hanem valami más indítójel oda a 6-os lábra!
a diesel verziót, mert 1,7es td-m van az isuzu motoros. sikerült elhelyezni, beüzemelni, sokat tanultam innen. pikk pakk felfűti a vizemet. csak egy kis problémám van, mégpedig, hogy a vízpumpa nem "szabályosan" van bekötve. azért nem szabályosan, mert a vezérlő óráról lopom a jelet egy relén keresztül a vízpumpának. az óra nem folyamatos jelet ad, hanem egy négyszögjelet, kb. másodpercenként 20at. emiatt a relé egyfolytában zümmög, és a pumpa se teljes üzemben dolgozik emiatt, amúgy hajtja a vizet, de a zümmögés piszkosul idegesít. miután a kályhának nincs vízpumpa kimenetele, hogyan tudnám megoldani kiküszöbölni ezt a zümmögést, és már idén azt is megakarom csinálni, hogy a belsőtér ventim is elinduljon, az már nem lesz probléma bekötni, ha tudnám hogyan lehet a vízpumpát rendesen hangtalanul bekötni. a kályhát és az órát bontóbol vettem. az óra az valszeg mercis, mert a hátulján van egy merci csillag, webasto logóval, nyelv állítási lehetőséggel. 4 csati van rajta, +,-,jel, és a 4. az sztem üres, mert semmit nem tudtam rajta mérni. ha kell kép akkor rakok fel.
Azt mondták, hogy a Volvoba (S60) lehet szoftverfrissítéssel állófűtést varázsolni (van benne kályha). Igaz ez? Csak a márkaszervíz tudja megcsináli, ha így van?